Panny Młode 2009 cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 13:16   #2911
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
trzymam za słowo

dziewczyny czy wy wiecie , że laptop+ wizaz= wielki leń?? ja jeszcze w pizamie w łózku leże
oj tez kiedys tak miała, ale teraz nauczyłam sie ubierac raniej, bo często poczta mnie odwiedza i glupio w piżamowcu ciągle wyskakiwac

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:24   #2912
popscene
Wtajemniczenie

Madzia a na kiedy macie zaplanowany wyjazd?

A propos szukania pracy to wiem jaka jest kicha. Ogłaszają np, że niby praca biurowa a to zwykły telemarketing i tak naprawdę większość ofert to pic na wodę.
Stary 2008-06-30, 13:25   #2913
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ojej co za babsztyl, dobrze, że odmówiłaś tą pracę, masakryczna z niej szefowa by była. Ja też dalej szukam pracy, kurcze nic fajnego dla kobiet nie ma, tylko do jakiegoś sklepu, albo telemarketing.
Tak, wszędzie tylko praca na kasie, jako telemarketerka, sprzedawca:/ Poszłabym nawet jako kelnerka albo do pizzerii, ale nie mam książeczki sanepidowskiej i zanim ją zrobię to minie miesiąc:/
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:29   #2914
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Tak, wszędzie tylko praca na kasie, jako telemarketerka, sprzedawca:/ Poszłabym nawet jako kelnerka albo do pizzerii, ale nie mam książeczki sanepidowskiej i zanim ją zrobię to minie miesiąc:/
a może warto jednak zacząc robic te książeczke.... jak nie znajdziesz nic innego to bedziesz szukać w gastronomi.....chociaz to wcale nie taka lekka i przyjemna praca.... a ksiazeczke jak cos masz na cale zycie, wiec mysle, ze warto jednak

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:31   #2915
popscene
Wtajemniczenie

Książeczkę wyrabia się całkiem szybko. Na wyniki z sanepidu czeka się zaledwie kilka dni a potem myk do lekarza medycyny pracy i książeczka gotowa.
Stary 2008-06-30, 13:40   #2916
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

dziekuje za mile powitanie Na razie nadrobilam pare stron czytam dalej

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
witaj Samba dobrze, że wszystko się później ułożyło .. ja też chcialam pod namioty, ale TŻ nie chciał no i ichyba miał jednak racje
u mnie Tż nic nie mowil ja wymyslilam namiot bo niby wydawalo mi sie ze to wyjdzie sporo taniej chcialam jeszcze szukac jakis kwater tanich ale przez ta obrone nie mialam czasu, zlecilam to zadanie Tżtowi ale ten nigdzie nie zadzwonil i dlatego tak wyszlo. Szczerze mowiac to nie pomyslalam nawet ze moze tak byc, jakies 3 lata temu bylam nad morzem pod namiotem i bylo cieplutko - spalam w krotkim rekawku i jakos nie przyszlo mi do glowy ze tym razem moze byc inaczej hehe

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Mój TŻ to francuski piesek a szkoda, bo nie mam co liczyć na wypad pod namiot razem z nim. W sumie to i tak się chyba trochę starzeję i nie wiem jakbym teraz zareagowała na spanie w takich warunkach. Kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale teraz się trochę wygodnisia ze mnie zrobiła.
heheh ja chyba tez sie starzeje W kazdym razie fajnie bylo sie przytulic do Tż w cieplutkim lozeczku, a nie lezec obok niego opatulona w spiwor, w czapce i ze spuchnietymi oczami Powiedzialam Tżtowi ze jesli jeszcze kiedys pojedziemy pod namiot to tylko do cieplych krajow

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
eee chyba nie tak duzo ja naliczylam okolo 10 stron musze nadrobic posty od 20.06 nie ma zle

Cytat:
Rzeczywiście w końcu Wam nie pisałam co z tą moją drugą rozmową. Bo po pierwszej rozmowie do mnie nie zadzwonili, a na drugiej byłam w ten sam dzień co z Wrocławia wróciłam. Masakra była. Przesłuchiwała mnie (dosłownie) taka młoda dziewczyna ok 25lat, taka cwaniara, w pół godziny zadała mi chyba z 20 pytań i od razu zanim ledwo usiadłam to mnie się pyta jak wyobrażam sobie pogodzić pracę z nauką na studiach itd. Co powiedziałam to mnie łapała za słowa. Mówiłam, że z nauką raczej nie mam problemu. A ona takie teksty w stylu "aa czyli Pani to taka prymuska". Pytała po co mi praca, bo chyba mieszkam z rodzicami....:/ Trudno mi teraz powtórzyć jej głupie teksty...niby była taka miła,ale takie miała wredne oczy i później rozmawiałam z TŻ i powiedział, żebym nie szła do takiego sklepu z taką kierowniczką. Poza tym to tak naprawdę zależało mi na pracy tak na razie do końca września a później mam studia i nie jest mi ona tak potrzebna, będę miała małe stypendium. No i ta babka dzwoniła do mnie wczoraj czy przyszłabym na 4h próbne, bo wcześnie wspominała, że weźmie jakieś dziewczyny na próbę i zobaczy jak kto sobie radzi i ja, że owszem mogę nawet przyjść na próbę zobaczyć czy bym się sprawdziła a ona takie zdziwienie, że na próbę i co dalej?? to jej podziękowałam i dalej szukam pracy. Kurczę chciałabym znaleźć coś innego niż sklep w galerii, ale nei jest łatwo:/
uu no to ja tez bym nie chciala u takiej pindy pracowac - dobrze zrobilas. Znajdziesz lepsza prace. Ja tez bylam na tej rozmowie w hotelu przed wyjazdem. W sumie bylo bardzo milo i przyjemnie Najbardziej sie obawialam rozmowy po angielsku a to o dziwo mi chyba najlepiej poszlo Ale nie ludze sie ze dostane ta prace bo koles mial chyba z 50 cv na biurku i drugie tyle w komputerze Szok Koles powiedzial ze zadzwoni jesli dostane ta prace i jesli nie dostane to tez - ale na razie nikt nie dzwonil wiec nie wiem...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:42   #2917
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Madzia a na kiedy macie zaplanowany wyjazd?

.
podobno do 10 lipca mamy wyjechac wiezie nas TZ tata samochodem wiec biletów wczesniej nie trzeba kupić. kurcze nawet nie wiecie jak sie boje tego wyjazdu. pierwszy raz będe pracowała i to jeszcze za granica. jedynym plusem jest to, że w koncu zamieszkam z TZ i że moze uda sie ładne pieniązki zarobic na nasz start.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:43   #2918
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Powiedzialam Tżtowi ze jesli jeszcze kiedys pojedziemy pod namiot to tylko do cieplych krajow
Ja bym się bała w ciepłych krajach. Tam jest więcej egzotycznych zwierząt niż w PL. Jakbym znalazła skorpiona, tak jak moi znajomi, w środku namiotu to bym się popłakała na pewno i już bym do niego nie weszła na stówę.
Stary 2008-06-30, 13:47   #2919
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Bo wódkę się kupuję i oblicza ile trzeba, 160 butelek na 1 dzień to za dużo. Jak wesele jest z poprawinami to kupuje się połówkę na osobę.
A ja znam inny sposób z tym, że na wesele bez poprawin. Kupuje się tyle butelek ile jest gości nie odejmując od tego dzieci i osób które nie piją. Bo wiadomo jedni nie wypiją inni zaś mogą wypić za 2 a lepiej jak zostanie niż jakby miało zabraknąć

Cytat:
trzymam za słowo

dziewczyny czy wy wiecie , że laptop+ wizaz= wielki leń?? ja jeszcze w pizamie w łózku leże
ja co prawda bez laptopka, ale komputer mam odrazu przy łóżku tak więc też mam lenia.. co prawda już się przebrałam, ale nie chce mi się sprzątać, a musiałabym się w końcu do tego zabrać..

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a może warto jednak zacząc robic te książeczke.... jak nie znajdziesz nic innego to bedziesz szukać w gastronomi.....chociaz to wcale nie taka lekka i przyjemna praca.... a ksiazeczke jak cos masz na cale zycie, wiec mysle, ze warto jednak
ja też myśle, ze warto zrobić, w sumie czasem można trafić fajną prace w gastronomii
Stary 2008-06-30, 14:01   #2920
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
A ja znam inny sposób z tym, że na wesele bez poprawin. Kupuje się tyle butelek ile jest gości nie odejmując od tego dzieci i osób które nie piją. Bo wiadomo jedni nie wypiją inni zaś mogą wypić za 2 a lepiej jak zostanie niż jakby miało zabraknąć
Mnie chodzi o to samo, butelek tyle ile wszystkich osób na weselu łącznie z niepijącymi i dziećmi
Stary 2008-06-30, 14:02   #2921
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a butelek wina ile?? i czy białego tyle samo co czerwonego??

Stary 2008-06-30, 14:06   #2922
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
tego to chyba nikt nie zmierzył zależy od gości, ilu z nich preferuje wino, no i jakie, oraz to czy chcesz podać wina wytrawne, półwytrawne do obiadu, kolacji czy tylko słodkie. Słowem nic nie wiadomo, trzeba liczyć na oko
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 14:07   #2923
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
tego to chyba nikt nie zmierzył zależy od gości, ilu z nich preferuje wino, no i jakie, oraz to czy chcesz podać wina wytrawne, półwytrawne do obiadu, kolacji czy tylko słodkie. Słowem nic nie wiadomo, trzeba liczyć na oko
o matko tego to ja chyba nie bede wiedziała ile kto wina wypije ja napewno bede piła wino hehe a kto jeszcze to nie wiem
a wy duzo bedziecie zamawiali tego wina??

Stary 2008-06-30, 14:10   #2924
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
o matko tego to ja chyba nie bede wiedziała ile kto wina wypije ja napewno bede piła wino hehe a kto jeszcze to nie wiem
nie wiem, większość rodziny chyba woli wódkę. Nie wiem ile butelek wina kupimy, może 30? wesele na 100os. no i nieliczni wolą wino, więc może taka ilość starczy
Stary 2008-06-30, 14:11   #2925
popscene
Wtajemniczenie

Myślę, że warto przeszukać inne wątki na ten temat, albo w ogóle internet. Na pewno da się to jakoś przewidzieć/obliczyć.
Może właściciel sali też mógłby coś doradzić, oni to chyba wiele wiedzą o tym "biznesie".
Stary 2008-06-30, 14:13   #2926
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

o własnie może własciciel sali coś doradzi

Stary 2008-06-30, 14:18   #2927
kliwia
Zakorzenienie

ja nie wiem ile wina zamówię - ale wiem, że młoda część gości w tym i my, będziemy wino pić
edit: juz wiem:
w kosztorysie założyliśmy 7 czerwonego i i 14 białego - półwytwarwne i półsłodkie kupię pod siebie a co !
a jak zostanie, to i tak się nie zmarnuje.
Na tym weselu co byłam było chyba po 8 albo 6 białego i czerwonego. - zabrakło.
na innym, było po 4 - stanowczo zabrakło

co do ciasta to założyłam 4 blachy z cukierni - one są takie konkretne, wiecie.
No i pojemniki dla gości z ciastem oczywiście przewidziane. Myślę, że lepiej dac ciasto, niż bawić się w te czekoladki w woreczku [to jest amnerykańska tradycja]

edit2: ponoć wino się liczy - 1 butelka na 5 osób.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 14:20   #2928
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mój TŻ mówi dokładnie tak samo, ale ja mu mówię, że zderzenie z rzeczywistością może być dla niego bolesne

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no i jestem u tż-ta
obudziłam go i on mnie przytulal...teraz poszedl do wc...wiec weszlam na wizaz
powiedzial ze nigdy mnie nie zostawi bo za bardzo mnie kocha...i przeprasza za wczoraj..byl zmeczony po pracy i dlatego tak wyszlo..
zobaczymy jak sie potoczy dzien.
Strippi, cieszę się, że wszystko już jest w porządku Oby tak dalej
każda para się czasem kłóci. Ja jestem szczególnie okropna wtedy dla TŻa, a zdarza się też, że zarzucę focha sama nie wiem o co

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
(...)
To jest strona tego salonu, podoba mi się model 81 i 624
http://www.julia.ig.pl/
Przechodzę obok tego salonu jak idę do szkoły i uwierzcie, że na żywo te suknie są jeszcze piękniejsze niż na zdjęciach.
Ktosiu kochana, witaj po przerwie
Suknie z tego salonu są prześliczne, a te, które wybrałaś też mi się podobają.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
(...)
widziałam na wystawie sukienkę ślubną pójdę chyba zapytać o cenę ale boję się że jak kupie to przestanie mi się podobać do przyszłego roku więc chyba tylko o cenę zapytam

(...)
Przymierz chociaż tę suknienkę

Cytat:
(...)
Powiedzcie mi, jak się zapatrujecie na kwestię nazwiska? Zmieniacie po ślubie, zostawiacie swoje, czy może decydujecie się na podwójne?
Ja mam dylemat, bo z jednej strony chciałabym mieć podwójne (nasze nazwiska nawet ładnie się łączą), ale z drugiej strony wiem, że tż by się bardzo cieszył, gdybym miała tylko jego nazwisko. Aż wstyd się przyznać, ale chyba stanie na tym, że moje nazwisko będzie zależeć od humoru w dniu, w którym będę wypełniać dokumenty.
Ja już się nie mogę doczekać, jak zmienię nazwisko. Moje nigdy mi się szczególnie nie podobało, a poza tym... znudziło mi się

Cytat:
Aniu pięknie wyglądasz w tej sukni!
Nie masz się co przejmować, że gdzieś nie ma kamyczka albo, że suknia nie jest w idealnym stanie - ważne, że masz swoją wymarzoną suknię za naprawdę małe pieniądze.
Jestem pewna, że do ślubu suknia będzie odświeżona i że wszystko będzie pięknie wyglądać.
A że suknia rok przed ślubem to też nie problem, jak się trafia okazja to trzeba z niej korzystać.
Później będziesz mieć spokojną głowę przynajmniej i nie będziesz biegać na ostatnią chwilę za sukienką.
(...)
Aniu, suknia bajeczna! I w pełni zgadzam się z tym, co napisała Ktosia

Cytat:
(...)
tu podaję link do moich fotek z wczorajszego wesela
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.php?p=8043508&po stcount=1310
Bardzo ładna fryzura!

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Witam,
dopiero teraz zauważyłam ten wątek..ale ze mnie gapa...
Data naszego ślubu to: 19.09.2009 - same dziewiątki - moja szczęśliwa liczba- oby ta data też była - nie mamy jeszcze godziny ale dla kontrastu myślimy o 16. Sala i zespół już załatwione, lista gości też...obecnie poszukujemy dobrego fotoreportera i fajnego samochodu z lat 30 - tych....................p ozdrawiam przyszłe Panny Młode
Witaj w naszym gronie

Cytat:
(...)
Hiszpania wygrała kto był za nimi??
Całym sercem za Hiszpanią. Tej reprezentacji kibiciuje już od ładnych paru lat Lubię jak się ma poczucie, że nie wygrała jakas przypadkowa drużyna, a taka, która naprawdę na to zasługiwała.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
ja juz wrocilam z moich wojazy bylo super Nawet pogoda dopisala Jednak tylko przez 2 dni bylismy pod namiotem w Jastrzebiej Górze - wyleczylam sie z namiotow do konca zycia pani jak nam obliczyla stawke za dzien pobytu to wyszlo 18 zl od osoby czyli w sumie wcale nie tak malo No ale nic przyjechalismy pod namiot wiec sie rozbilismy W ogole to przez te pierwsze 2 dni tak pizgalo w nocy ze spalismy w spodniach od dresu, polarach i czapkach. Jeszcze ja dostalam alergii bo mi wkolo kosili trawe i mialam cale spuchniete oczy No ale drugi dzien przebil wszystko, pojechalismy sobie rano na wycieczke do Wladyslawowa - wracamy a tam nie ma namiotu byl taki wiatr ze nam wszystkie sledzie powyrywalo itd i to juz przebilo wszystko Na szczescie kobita zwrocila nam kase za pole namiotowe i przenieslismy sie na kwatery do Władyslawowa (25 zl od osoby placilismy, w samym centrum wiec super, bo niewiele drozej niz na polu namiotowym a warunki nieporownywalne). Potem juz bylo super Plaza, spacerki, winko i wycieczki Bardzo dobrze sie bawilismy, tylko szkoda ze tak krotko Teraz trzeba powrocic do zycia i zabrac sie za poszukiwania pracy Dzis mam dzien "wielkiego pracza" W ogole musze sobie zrobic porzadki w pokoju po obronie bo przed wyjazdem nie zdazylam, a wszedzie mi sie jeszcze jakies kserowki poniewieraja musze to wszystko pozbierac na ognisko nooo i jeszcze musze w miedzy czasie ponadrabiac co tu napisalyscie przez ten czas co mnie nie bylo wiec mam pewnie sporo roboty Buziaki
No witaj po powrocie
Jestem w szoku, że pole namiotowe tyle Was wyszło Wystarczyłoby kilka złotych dołożyć i już się ma łóżeczko w ładnej kwaterze. Zresztą, widzę, że tez tak zrobiliście. Wyobrażam sobie Wasze miny, jak nie znaleźliście Waszego namiotu tam, gdzie go zostawiliście

Cytat:
podobno do 10 lipca mamy wyjechac wiezie nas TZ tata samochodem wiec biletów wczesniej nie trzeba kupić. kurcze nawet nie wiecie jak sie boje tego wyjazdu. pierwszy raz będe pracowała i to jeszcze za granica. jedynym plusem jest to, że w koncu zamieszkam z TZ i że moze uda sie ładne pieniązki zarobic na nasz start.
To już niedługo! A będziecie co jakiś czas tu przyjeżdżać? Czy zamierzacie spędzić tam całe 10 miesięcy bez przerwy?
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 14:23   #2929
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czyli lepiej kupic wiecej wina niż aby zabrakło. no nic cos sie pokombinuje. u mnie ma byc 170 osób

i wiecie ciesze sie, ze nasza orkiestra od razu powiedziala, ze nie pije. bo bardzo mi sie nie podoba jak orkiestra pije na weselu. wtedy stanowczo za długie przerwy sobi robi

edit:
no tak nasz wyjazd juz niedługo. napewno na świeta bozego narodzenia przyjedziemy kurcze jak ja sie tego boje

Stary 2008-06-30, 14:25   #2930
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Mnie chodzi o to samo, butelek tyle ile wszystkich osób na weselu łącznie z niepijącymi i dziećmi
aha no chyba ze tak

Cytat:
na naszej sali jest taki fajny hmm bar?? no miejsce w którym się wydaje właśnie wina i różne kolorowe alkohole. Jak bedziemy uzgadniać menu to pomyślimy też o tym, ale to chyba dobry pomysł że jak ktoś będzie chciał to poprostu sam sobie tam podejdzie i wybierze co będzie chciał. Sami napewno nie bedziemy kupować nic oprócz wódki
Ja nie będe piła nic wódka odpada całkowicie, a zresztą wogóle po alkoholu (nawet jesli wypije tylko troszke) mam straszne rumieńce nie wspominając o siku więc odpada

Mówiłam wam już jak oglądałam płyte z wesela i pan młody sobie do obiadu piwo nalał ? nie wyglądało to za fajnie.. przynajmniej moim zdaniem pan młody nie powinien pić...
Stary 2008-06-30, 14:28   #2931
Rybulka
Zakorzenienie

Madzia, najważniejsze, że będziesz ze swoim Kamilem, a wtedy wszystko będzie łatwiejsze
Pisałaś kiedyś, że Twoi rodzice organizowali wesela w swoim hotelu. Oni chyba więc wiedzą orientacyjnie jaki alkohol w jakich ilościach schodzi...
Stary 2008-06-30, 14:29   #2932
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja na swoim weselu zamierzam wypic ze 2 lampki wina, tak jak było na tym. Jakos nie potrzebuje alkoholu by sie dobrze bawic

a wy jak planujecie?? wasi TZ mają zamiar cos pic??

Stary 2008-06-30, 14:30   #2933
baja_86
Zakorzenienie

Tż mówi, że nic nie ruszy, ani kropelki, bo młodemu nie przystoi. Ja też pić nie zamierzam, jak już to trochę winka
Stary 2008-06-30, 14:31   #2934
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Madzia, najważniejsze, że będziesz ze swoim Kamilem, a wtedy wszystko będzie łatwiejsze
Pisałaś kiedyś, że Twoi rodzice organizowali wesela w swoim hotelu. Oni chyba więc wiedzą orientacyjnie jaki alkohol w jakich ilościach schodzi...
No tak, najwazniejsze, ze bede z TZ
nie nie w Hotelu a w restauracji. kiedys mieli swoją restaurację ale to za duzo roboty bylo i Hotel i restauracja wiec ja sprzedali. to było kilka lat tamu. w sumie nawet sie ich nie pytałam ile tego alkoholu trzeba kupic ale masz racje pewnie będa wiedzieli a ja jak zwykle nie pomyslałam, tylko sama sie tu głowie

Stary 2008-06-30, 14:32   #2935
Rybulka
Zakorzenienie

Mój TŻ wcale nie pije, więc na weselu chyba też nie będzie pił... No chyba, że obydwoje wypijemy troszeńkę, ale ja też tylko winko jak już
Stary 2008-06-30, 14:33   #2936
kliwia
Zakorzenienie

madzialankea nie bój się będziesz z tż.
teraz zobaczyłam fotki z wesela - łał!!!!! normalnie jak się nie uczeszesz to Ci ładnie! i jaka opalona!

zielony_motylek ale wcale pić czy piwa na weselu ? bo jakoś dziwnie jak młodzi nie piją wcale. no chyba, że nie mogą. Mi tam to nie przeszkadza, my będziemy żłopać wino
a jak wam zaspiewają gorzka wódka - to co ? wodą?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 14:34   #2937
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
o własnie może własciciel sali coś doradzi
Cytat:
No tak, najwazniejsze, ze bede z TZ
nie nie w Hotelu a w restauracji. kiedys mieli swoją restaurację ale to za duzo roboty bylo i Hotel i restauracja wiec ja sprzedali. to było kilka lat tamu. w sumie nawet sie ich nie pytałam ile tego alkoholu trzeba kupic ale masz racje pewnie będa wiedzieli a ja jak zwykle nie pomyslałam, tylko sama sie tu głowie
A widzisz, trochę mi się pomieszało z tym hotelem. A jak juz zapytasz rodziców o ten alkohol to daj cynk
Stary 2008-06-30, 14:35   #2938
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzialankea nie bój się będziesz z tż.
teraz zobaczyłam fotki z wesela - łał!!!!! normalnie jak się nie uczeszesz to Ci ładnie! i jaka opalona!
dzięki
opalona troszke jestem, ostatnio to na słonku chyba ze 3 tyg temu lezałam ale to troszkę

edit:
Rybulko dam cynk

Stary 2008-06-30, 14:38   #2939
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na swoim weselu zamierzam wypic ze 2 lampki wina, tak jak było na tym. Jakos nie potrzebuje alkoholu by sie dobrze bawic

a wy jak planujecie?? wasi TZ mają zamiar cos pic??
Ja nie piję dużo alku. Dwie lampki wina i leżę pod stołem. Za czasów liceum wypijałam całą butelkę i było super. Na początku mówiłam, że nie będę nic pić na moim weselu, ale co raz bardziej skłaniam się ku tej drugiej wersji. Jednak to taki jedyny dzień w życiu, trza się wybawić, wyluzować i nie zważać na nic. Chyba nawet chlapnę coś sobie tuż po przebudzeniu w tym wielkim dniu, a co!
Stary 2008-06-30, 14:56   #2940
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Najlepiej się zorientować po gościach czy ktoś w ogóle będzie miał ochotę wypić wino. Mój brat się pytał jak rozwozili zaproszenia i wyszło kilka osób chętnych. Większość nie miesza wódki z winem, brat kupił ok 10 butelek, każde inne, były słodkie, półsłodkie, wytrawne, czerwone, białe itd. Wszystkie stały na osobnym stoliku i kto chciał to sobie nalewał. Później każda butelka była otwarta, ale nie skończona nawet:/ A potem co z tym zrobić? My jeszcze nie wiemy czy będziemy kupować inny alkohol oprócz wódki.

Co do picia, to ja nie lubię pić, TŻ tez jakoś specjalnie nie przepada, ale pije na imprezach rodzinnych, bo nigdy mu nie dają spokoju jak nie wypije. Raczej ma mocna głowę. Na weselu nie będziemy pić wódki, tylko wodę i jak będziemy chodzić do gości do każdego stolika, to będziemy brać ze sobą swoją butelkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości