Panny Młode 2009 cz. III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 14:58   #2941
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

anyla wydaje mi się, że dl;atego pootwoerane i nieskończone, że komuś niezasmakowało, i otwierał nastepne, skoro inne to może lepsze mu się wydało.
jak ludzie nie mają wyboru, to albo biorą to co otwarte albo wcale.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 14:59   #2942
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
(...)Na weselu nie będziemy pić wódki, tylko wodę i jak będziemy chodzić do gości do każdego stolika, to będziemy brać ze sobą swoją butelkę
No patrzcie, jakie cwaniactwo Dobre
Ja wódki samej wcale nie piję. Mogę ją tylko w drinku wypić

U nas pojawią się też pewnie inne alkohole, oprócz wina, wódki i piwa.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 15:01   #2943
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
Na weselu nie będziemy pić wódki, tylko wodę i jak będziemy chodzić do gości do każdego stolika, to będziemy brać ze sobą swoją butelkę
a goście znają te myki
na ost weselu, zwłaszcza młodzi goście - od razu, my wam tutaj polejemy żeby oszukaństwa nie było PM też mieli nie pić, ale nie wyszło, i nie żałują. Napili się tyle ile czuli że mogli, nic na siłę. Ja myślę że razem z tż wypijemy 2 butellki - przez całe wesele.

madzia z drugiej strony ozbacz jak masz fajnie, już po obronie, teraz wyjeżdżacie, nie będziesz miała czasu mysleć o weselu, i szybciej Ci czas zleci
A my to dzień w dzień na wizażu jakieś nowe problemy i schizy będzie sobie napuszczać
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 15:12   #2944
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja jestem w szoku ile tego jedzenia po weselu zostaje, szczególnie ciasta. masakra i co potem z tym robic?? teraz na wesele (120 osób) było kupione 160 butelek wódki i tylko 60 poszlo ale oprócz tego kilka beczek bimbru wypito, metaksa tez była i winko
my na 130 osob kupujemy 200 butelek albo i wiecej... plus 20 butelek wina

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
u nas jest taki zwyczaj, że się ciasto daje gościom jak już się z wesela zbierają, także z tym u mnie akurat nie powinno być problemu
no u nas tez tak jest

Cytat:
ale jak cos to chyba na koniec poprawin bo na weselu jakos by mi sie nie chciało latac i im tego pakowac
u nas tez na koniec poprawin

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
ja juz wrocilam z moich wojazy bylo super Nawet pogoda dopisala Jednak tylko przez 2 dni bylismy pod namiotem w Jastrzebiej Górze - wyleczylam sie z namiotow do konca zycia pani jak nam obliczyla stawke za dzien pobytu to wyszlo 18 zl od osoby czyli w sumie wcale nie tak malo No ale nic przyjechalismy pod namiot wiec sie rozbilismy W ogole to przez te pierwsze 2 dni tak pizgalo w nocy ze spalismy w spodniach od dresu, polarach i czapkach. Jeszcze ja dostalam alergii bo mi wkolo kosili trawe i mialam cale spuchniete oczy No ale drugi dzien przebil wszystko, pojechalismy sobie rano na wycieczke do Wladyslawowa - wracamy a tam nie ma namiotu byl taki wiatr ze nam wszystkie sledzie powyrywalo itd i to juz przebilo wszystko Na szczescie kobita zwrocila nam kase za pole namiotowe i przenieslismy sie na kwatery do Władyslawowa (25 zl od osoby placilismy, w samym centrum wiec super, bo niewiele drozej niz na polu namiotowym a warunki nieporownywalne). Potem juz bylo super Plaza, spacerki, winko i wycieczki Bardzo dobrze sie bawilismy, tylko szkoda ze tak krotko Teraz trzeba powrocic do zycia i zabrac sie za poszukiwania pracy Dzis mam dzien "wielkiego pracza" W ogole musze sobie zrobic porzadki w pokoju po obronie bo przed wyjazdem nie zdazylam, a wszedzie mi sie jeszcze jakies kserowki poniewieraja musze to wszystko pozbierac na ognisko nooo i jeszcze musze w miedzy czasie ponadrabiac co tu napisalyscie przez ten czas co mnie nie bylo wiec mam pewnie sporo roboty Buziaki
czesc
no to niezle mieliscie z tymi namiotami
my tez planujemy pojechac na weekend nad morze tylko jeszcze nie wiemy ktory

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Tak, wszędzie tylko praca na kasie, jako telemarketerka, sprzedawca:/ Poszłabym nawet jako kelnerka albo do pizzerii, ale nie mam książeczki sanepidowskiej i zanim ją zrobię to minie miesiąc:/
boze skad ja to znam ;/ ehh

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Strippi, cieszę się, że wszystko już jest w porządku Oby tak dalej
każda para się czasem kłóci. Ja jestem szczególnie okropna wtedy dla TŻa, a zdarza się też, że zarzucę focha sama nie wiem o co
no ja tez sie baaaardzo ciesze i jestem szczesliwa
Stary 2008-06-30, 15:30   #2945
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
zielony_motylek ale wcale pić czy piwa na weselu ? bo jakoś dziwnie jak młodzi nie piją wcale. no chyba, że nie mogą. Mi tam to nie przeszkadza, my będziemy żłopać wino
a jak wam zaspiewają gorzka wódka - to co ? wodą?
konkretnie chodziło mi o te piwo do obiadu
Ja najlepiej wolałabym wcale nie pić ale wiadomo, że coś tam jednak będzie trzeba szczególnie że za wódką nie przepadam, TŻ też nie pije za bardzo i raczej moja rodzina o tym wie, więc mam nadzieje, że nie będą nas za bardzo molestowali no ale co tam będziemy planować to akurat wydaje mi się 'wyjdzie w praniu'
Stary 2008-06-30, 17:42   #2946
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

jeja jeja ale sie rozpisalyscie faktycznie tych stron z 25 bylo nie wiem jak ja to wczesniej policzylam ja dzis piore i sprzatam, a w przerwach nadrabiam zaleglosci - powoli juz koncze

Jaga a ta para mloda to rzeczywiscie przegiela ja bym im powiedziala ze za nic nie zaplace, jak chca to niech se zmienia swiadkow. Bez sensu - placic za dekoracje, podwiazki i Bog wie co jeszcze, szkoda ze panna mloda nie chciala zebyscie sfinansowali jej suknie albo zaplacili za przyjecie weselne - szok

Co do kosztow naszego wesela, bo byla o tym mowa to tez bedziemy placic po polowie, mamy mniej wiecej tyle samo gosci (z tym ze dla gosci Tżta musimy miec noclegi) wiec jest ok. Zaliczki tez placilismy po polowie.

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja bym się bała w ciepłych krajach. Tam jest więcej egzotycznych zwierząt niż w PL. Jakbym znalazła skorpiona, tak jak moi znajomi, w środku namiotu to bym się popłakała na pewno i już bym do niego nie weszła na stówę.
przekonalas mnie! nigdy wiecej pod namiot - nawet w cieplych krajach

Cytat:
Mój TŻ mówi dokładnie tak samo, ale ja mu mówię, że zderzenie z rzeczywistością może być dla niego bolesne

No witaj po powrocie
Jestem w szoku, że pole namiotowe tyle Was wyszło Wystarczyłoby kilka złotych dołożyć i już się ma łóżeczko w ładnej kwaterze. Zresztą, widzę, że tez tak zrobiliście. Wyobrażam sobie Wasze miny, jak nie znaleźliście Waszego namiotu tam, gdzie go zostawiliście
a moj Tż to chce tylko i wylacznie coreczke - mowi ze chce zeby byla taka fajna jak mamusia hehe

A co do namiotu to tez sie zdziwilam ze tak drogo to wyszlo, bo jakies 3 lata temu bylam pod namiotem to to sie bardzo oplacalo. No ale teraz bylismy samochodem, wiec dodatkowa oplata za samochod codziennie 6 zl bodajze, potem 7 zl/dziennie za prad (gdzie raptem 2 razy dziennie chcielismy sobie zrobic herbate czy wysuszyc wlosy), do tego jeszcze oplata za kazda osobe i za rozbicie namiotu. Szkoda ze za prysznice nie trzeba bylo placic Jednak jak sie to podliczy to sporo wychodzi, zwlaszcza ze na kwaterach nie placisz za samochod, prad itd. A co do namiotu to uwierz ze wcale nie bylo nam do smiechu wjezdzamy na pole namiotowe, a Tż mowi: kuzde nie ma naszego namiotu. Ja patrze - faktycznie, juz wizja ze nam ukradli (ja na szczescie wszystkie ubrania wozilam w bagazniku samochodu - moja szafa , ale tz mial ciuchy w namiocie, bo kto go okradnie ) podjezdzamy blizej, a tam nasz namiocik ostatkiem sil sie trzyma przy ziemi, a to nie byl jakis malutki rychliczny namiocik tylko olbrzymi namiot dobrze przymocowany. No i my wykonczeni postawilismy ten namiot na tym wietrze, ale tak wialo ze siedzielismy w tym namiocie i myslelismy ze chwila i nas porwie I tz mowi ze on zaplaci za kwatery i jedziemy. Ja mu mowie ze jak baba nam pieniedzy nie odda to ja tu siedze no i postanowilismy isc zapytac, baba zadowolona nie byla, ale kase oddala, no to my szybko namiot zlozylismy i w nogi Mielismy szczescie bo znalezlismy kwatere w samym centrum i to jeszcze tak tanio

Cytat:
czyli lepiej kupic wiecej wina niż aby zabrakło. no nic cos sie pokombinuje. u mnie ma byc 170 osób

i wiecie ciesze sie, ze nasza orkiestra od razu powiedziala, ze nie pije. bo bardzo mi sie nie podoba jak orkiestra pije na weselu. wtedy stanowczo za długie przerwy sobi robi

edit:
no tak nasz wyjazd juz niedługo. napewno na świeta bozego narodzenia przyjedziemy kurcze jak ja sie tego boje
nie boj sie fajnie bedzie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja nie piję dużo alku. Dwie lampki wina i leżę pod stołem. Za czasów liceum wypijałam całą butelkę i było super. Na początku mówiłam, że nie będę nic pić na moim weselu, ale co raz bardziej skłaniam się ku tej drugiej wersji. Jednak to taki jedyny dzień w życiu, trza się wybawić, wyluzować i nie zważać na nic. Chyba nawet chlapnę coś sobie tuż po przebudzeniu w tym wielkim dniu, a co!
heheh jakbym o sobie czytala Też potrafilam wypic litrowa butle cin cina i bylo super teraz cin cin dla mnie za slodki, pije go tylko w drinkach ze spritem A Tż sie smieje ze jestem bardzo ekonomiczna bo na wczasach spijalam sie za 3 zl (kupowalismy w biedronce sophie polslodka za ok 7 zl i ja po polowie odpadalam) na weselu tez zamierzam cos wypic ale zamierzam sie kontrolowac coby wioski nie zrobic hehe
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 17:47   #2947
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
heheh jakbym o sobie czytala Też potrafilam wypic litrowa butle cin cina i bylo super teraz cin cin dla mnie za slodki, pije go tylko w drinkach ze spritem A Tż sie smieje ze jestem bardzo ekonomiczna bo na wczasach spijalam sie za 3 zl (kupowalismy w biedronce sophie polslodka za ok 7 zl i ja po polowie odpadalam) na weselu tez zamierzam cos wypic ale zamierzam sie kontrolowac coby wioski nie zrobic hehe
a jak już jesteśmy przy Sophii, to całkiem dobre to winko jak za tą cenę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 18:28   #2948
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny jro o 14:00 prosze Was o tzymanie kcików za mnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 18:30   #2949
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
będziemy trzymać a co jutro Cię czeka ważnego?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 18:42   #2950
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
bedziemy

a ja dzis z Małą byłysmy na naszych salach porobilysmy fotki

to kilka fotek mojej

pozniej dodam jeszcze inne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04506.jpg (51,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC045055.jpg (36,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04508.jpg (52,2 KB, 29 załadowań)
Stary 2008-06-30, 18:52   #2951
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki zawsze trzymamy za wizażanki A cóz to się wydarzy? No i jak tam samopoczucie przed wyjazdem TŻa?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
(...)

to kilka fotek mojej

Ładna sala! Taka jaśniutka
Stary 2008-06-30, 18:57   #2952
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Ładna sala! Taka jaśniutka
no sala jest boska...zakochalam sie w niej od 1 wejrzenia
to jest balowa na 200 osob
jest kolory bialego i bladego rozo..do tego odrobina zlota
Stary 2008-06-30, 19:01   #2953
Rybulka
Zakorzenienie

No, widać, że sala jest duża Będziecie ją jeszcze dekorować?
Stary 2008-06-30, 19:15   #2954
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No, widać, że sala jest duża Będziecie ją jeszcze dekorować?
w kolorze sali
czyli na bialo rozowo

na bialym materiale co jest za para mlodych bedziemy dawac swiatelka...no i
myslalam o wypozyczeniu pokrowcow na krzesla
bo dla mlodych mamy ale dla gosci jeszcze
Stary 2008-06-30, 19:24   #2955
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny własnie dosżło do mnie , że jak wam pisałam, ze jedziemy do 10 lipca to jest juz w nastepnym tygodniu masakra. nawet nie wiem co tam wziąć ze soba. bo musze sie w jedna torbe spakowac

Strippi ładna sala

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 19:36   #2956
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
bedziemy

to kilka fotek mojej

Bardzo ładnie można stworzyć piękny nastrój

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 19:41   #2957
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
dziewczyny własnie dosżło do mnie , że jak wam pisałam, ze jedziemy do 10 lipca to jest juz w nastepnym tygodniu masakra. nawet nie wiem co tam wziąć ze soba. bo musze sie w jedna torbe spakowac

Strippi ładna sala
dzieki
oj czas szybko leci a 10 lipiec juz lada dzien

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie można stworzyć piękny nastrój
a ty jak widzisz dekoracje do tej sali?
Stary 2008-06-30, 19:43   #2958
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

strippi- bardzo ładna sala
moja juz jest taka, że nie trzeba jej dekorować...Nie pamiętam, kto ostatnio wklejał zdjęcia swojej sali- chyba Madzialenka- to moja sala jest dosyć podobna tylko nie ma takich "szarf-wstążek" przy suficie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 19:48   #2959
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
strippi- bardzo ładna sala
moja juz jest taka, że nie trzeba jej dekorować...Nie pamiętam, kto ostatnio wklejał zdjęcia swojej sali- chyba Madzialenka- to moja sala jest dosyć podobna tylko nie ma takich "szarf-wstążek" przy suficie
to podobnie do mnie
Stary 2008-06-30, 19:51   #2960
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

tak, tak to ja wklejałam
a wiecie teraz przed przysiega ksiądz powiedział młodym aby pocalowali obraczki przed załozeniem ich na palec i aby robili to w kaza rocznice ich slubu. slicznie

Stary 2008-06-30, 19:59   #2961
jaga_2001
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale zescie naskrobaly przez caly dzien...

Anuulaa, strasznie podoba mi sie gora sunki. Piekna jest. Zeby tylko dol byl inny to tez bym wziela.
Cytat:
Jaga a ta para mloda to rzeczywiscie przegiela ja bym im powiedziala ze za nic nie zaplace, jak chca to niech se zmienia swiadkow. Bez sensu - placic za dekoracje, podwiazki i Bog wie co jeszcze, szkoda ze panna mloda nie chciala zebyscie sfinansowali jej suknie albo zaplacili za przyjecie weselne - szok
No, ja juz chyba wiem, dlaczego ich wczesniejsza para starszych zrezygnowala z tej "przyjemnosci"

Co do wodki, to moj catering mowi, zeby prac po 0,33L na osobe. Ze to w zupelnosci wystarczy, bo malo kto potrafi wypic sam pol litra, no i kobiety praktycznie wogole nie pija. Wiec jak jeen tego litra wypije to i tak malo wodki zostanie, bo np. jego partnerka pic nie bedzie, bo bedzie kierowac. Czyli zamiast pol litra zostanie tylko 0,16L. My chyba zwiekszymy limit do 0,7L na pare. No i liczyc bedziemy na doroslych i dzieci. Kuzyn TZ bral normalnie 0.5L na osobe i chyba dwa kartony mu zostaly. Tylko oni zaraz mieli chrzciny, wiec wdoka sie nie zmarnowala. No i ta sama rodzina bedzie co u nas ma byc, a niby rodzinka lubaca mocniejsze trunki. Tylko my nawet poprawin robic nie bedziemy, wiec 0,7 na pare powinno w zupelnosci wystarczyc. Jesli tczy sie win to zamierzam kupic po 15 butelek win bialych i czerwonych.

U mnie tez ciatsa sa wliczone w cene, wiec tym sie nie przejmuje.

Ja lubie wylegiwac sie w lozeczku. I listonosza tez "przyjmuje" czesto z rozwianym wlosem. Pewnie dlatego mnie zapamietal i "dzien dobry" mi mowi.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 20:06   #2962
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
tak, tak to ja wklejałam
a wiecie teraz przed przysiega ksiądz powiedział młodym aby pocalowali obraczki przed załozeniem ich na palec i aby robili to w kaza rocznice ich slubu. slicznie

też słyszałam, że czasem księża własnie mówią,żeby pocałować obrączki ale u mnie w kościele nie widziałam czegos takiego
Stary 2008-06-30, 20:09   #2963
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mi to genaralnie bardzo sie podoba ten kosciół w którym bierzemy slub to jest w TZ parafii ale cała moja rodzina tam brała slubu bo kiedys to była i nasza parafia
msze slubne trwaja tam tylko 30 minut, potem zyczenia od gosci i po godzince juz jest imprezka a nie , że msze trwaja ponad godzine. masakra. a tu ksiądz mówi konkretnie o milosci a nie o jakis pierdółkach

Stary 2008-06-30, 20:11   #2964
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja własnie chcę na całej mszy uroczystej i u mnie to trwa godzine (wieś to wieś ) ale nie wyobrażam sobie króciutkiego "miejskiego" ślubu, gdzie wszytsko odbywa się taśmowo- jedni nie wyjdą z kościoła a już drudzy wchodzą...A to co mówi ksiądz to już własciwie od niego zależy Nasz zawsze na ślubach ładnie mówi i to co trzeba
chciałam Wam wkleić zdjęcia mojej sali ale jak skopiowałam ze strony to jakieś maleńkie są to nic nie zobaczycie...
Stary 2008-06-30, 20:15   #2965
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

u nas nie jest tasmowo nastepne slubu sa duzo póxniej tak wiec jeszcze nigdy nie spotkałam aby czekali kolejni juz goscie
zalezy do gustu. Ja sie ciesze, ze bede miala krótką msze, bo nie chciałoby mi sie sluchac jak skiądz gada i gada hehe a tak to powie konkretnie co chce i juz. potem przysiga i życzenia do młodych i gosci od księdza i wyjscie na dziedziniec koscioła aby złzoyc zyczenia
bylam ostatnio na slubie co trwał ponad godzine jak dla mnie to przesada. normalna msza w niedziele niech sobie tyle trwa a tak to po co mi te wszytskie czytania, modlitwy itp itd w dniu slubu??

Stary 2008-06-30, 20:17   #2966
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

u nas można sobie wybrać czy się chce sam ślub czy ślub na mszy ale ja chcę na całej mszy..nie wyobrażam sobie inaczej
Stary 2008-06-30, 20:19   #2967
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

no u mnie też jest cała msza. tylko kazanie jest krótkie i sensowne o samej miłosci a nie paplanie o nie wiadomo czym a tak to wszytsko jest normalnie. wiem, ze czasami księza potrafia gadac i gadac i przez to msza trwa ponad godzinę.

Stary 2008-06-30, 20:21   #2968
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

u mnie taka msza ślubna trwa około 50 minut....
Stary 2008-06-30, 20:23   #2969
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

acha to tez spoko. ale mówie ci bylam w marcu na mszy co trwała 1godz i 20 min. jak dla mnie przegiecie

Stary 2008-06-30, 20:23   #2970
martucha84
Zakorzenienie

witajcie.. ja mialam dzis konferencjie i strasznie jestem zmeczona.. no ale teraz wakacje..

my goisciom bedziemy dawac ciasto.. byl tez pomysl naszego slubnego zdjecia bo mamy aka mozliwosc ale sprawidzimy ile to wyjdzie..

ja wogole niepije wiec na weselu tez niebede.. moj tz a i owszem ale mowil ze do oczepin ani kropelni po oczepinak z kolegami.. ale odrazu powiedzial ze pofolguje z kolegami na poprawinach na co przystanelam.. byle by w dzien wesela bylo oki zreszta ufam mu i wiem ze dotrzyma slowa..

u nas slub trwa z pool godizny 40 minut krotkla modlitwa kazanie przysiega i heja.. zyczenia;D

aaa mowilam wam ze znalazlam w gazecie suknie marzen.. i niewytrzymalam kupila ta gazete bo sukienki nie ma na stronie internetowej.. zrestz tan napisali ze nie ma wszystkich sukienek.. wiec oto ona

suknie.jpg

jest dla mnie idealna.. jak z wichrowych wzgorz.. wszytko co lubie delikatnosc rekawki wszytsko.. taka chce

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości