Panny Młode 2009 cz. III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 23:05   #3001
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

a ja sie własnie boje, ze jak juz razem zamieszkamy to będa kłotnie przez to,że on jest taki rozrzutny i czasami zachowuje sie jak dziecko :bo on to chce" co z tego, ze jest tyle innych potrzebniejszych rzeczy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 23:08   #3002
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a to z TZ będziesz?? moj TZ stwierdził, ze tradycja to tradycja i chce miec niespodziankę i zobaczyc mnie w sukni dopiero w dniu slubu i chyba tak będzie.
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
moj tez niebedzie mnie widzial... sukienke widzial ale mnie w niej w dzien slubu
nie nie nie on tylko jedzie ze mną tak na pierwszy raz chcę mu pokazać co mniej więcej żeby doradził bo on ma za...sty gust a jak już będę miałą kupować to nie pojedzie będzie miał niespodziankę
PS włąśnie głupek mi napisał sms, że aż się poryczałąm "ja już nie mam całego serducha tylko pół" a wczoraj mi powiedział, żę on sobie nie wyobraża być z kimś innym, że mnie tak kochabeczeć mi się chce tym bardziej, że on raczej nie mówi takich rzeczy raczej to okazuje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 23:08   #3003
martucha84
Zakorzenienie

hmm jak bedziesz do tego stropnia przeginac ze nawet koszulki sobie niekupi bo oszczedzamy to mogla byc klotnie... ja nie ejstem rozrzutna ale tez nie dusigrosz... jak potrzebuje to odloze ale nie do tego stopnia ze nic niekupie.. tz tak samo.. wiec sie o to niemartwie dltego tez niepomoge bo niewiem jak to moze wygladac...
Stary 2008-06-30, 23:09   #3004
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:
dzieki

dziewczyny mam pytanko: czy wy sie nie boicie/ nie bałyscie jak to bedzie jak sie zamieszka juz z TZ?? mi chodzi o kase. bo ja jestem bardzo oszczędna i wrecztaki dusi grosz. wiem, ze jak jest mi na cos kasa potrzebna to jestem w stanie z wielu mniej waznych rzeczy zrezygnowac aby to miec. oczywiscie jesli to cos bardzo waznego a tak to lubie oszczędzac
a mój TZ jest typem rozrzutnym. boje sie, ze to bedzie tak, ze np. beda jakies sprawy priorytetowe na które bedzie trzeba kase odłozyc a on bedzie ją wydawał na jakies mnie wazne rzeczy, których w tej chwili nie potrzebujemy. i boje sie, ze będa przez to kłótnie. Z niby mówil, ze chce sie ode mnie nauczyc bycia oszczędnym ale ja nie wierze ,że sie tak da.
U mnie jest odwrotnieja uwielbiam zakupy i wydawanie pieniążków...ale z głową mój TZ troszkę się krzywi na nowa torebkę, buty czy kolejną niepotrzebną bluzkę, ale zaproponował, że po ślubie robimy wspólne konto...
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 23:10   #3005
martucha84
Zakorzenienie

my wspolne juz mamy i dlatego latwiej jest odkladac na wesele....
Stary 2008-06-30, 23:12   #3006
kaska87
Zakorzenienie

a u nas nie ma kłótni o kasę ja czasem TZ mówię, żeby np swoich pieniążków nie rozwalał tylko sobie zaoszczędził i kupił coś do auta albo nawet do roweru i on odkłada on chyba tak lubi

Stary 2008-07-01, 00:32   #3007
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
u nas można sobie wybrać czy się chce sam ślub czy ślub na mszy ale ja chcę na całej mszy..nie wyobrażam sobie inaczej
ja też chce całą msze choćby miala trwać 1,5 h w końcu to najważniejszy moment tego dnia.. nie wesele tylko właśnie ślub w kościele, no przynajmniej ja to tak odbieram.. no ale u mnie msza bez ogłoszeń trwa koło 40 minut więc ślub mniej więcej podobnie..
a i ksiądz też mówi kazanie o miłości a nie o jakichś pierdołach

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziś wzięłam się za porządkowanie starych rzeczy w szafie i zobaczyłam moje stare pamiętniki Po przeczytaniu kilku stron stwierdziłam, że muszę je zniszczyć, bo wstyd będzie jak ktoś je zobaczy... boże jaka ja byłam wariatką jako nastolatka, jakie problemy sobie stwarzałam, masakra. Podarłam wszystkie kartki i postanowiłam je uroczyście spalić .... na grillu ale się dymiło prawie się zaczadziłam
Hehe ja też kilka razy czytałam moje stare pamiętniki i zawsze sie strasznie śmieje, dlatego nie zamierzam ich wyrzucać choć nie powiem bo miałam głupie problemy..
a spalenie na grillu ciekawy pomysl

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Sas pieknie wygladaliscie w dniu slubu w ogole sliczna z Was parka Wyslalam Ci zaproszenie na n-k bo kiedys wyslalam Ci namiary na mnie na priva ale mnie nie zaprosilas
A ja mam tylko Sas na nk dziewczyny powysyłajcie mi też namiary na prv

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hmm jak bedziesz do tego stropnia przeginac ze nawet koszulki sobie niekupi bo oszczedzamy to mogla byc klotnie... ja nie ejstem rozrzutna ale tez nie dusigrosz... jak potrzebuje to odloze ale nie do tego stopnia ze nic niekupie.. tz tak samo.. wiec sie o to niemartwie dltego tez niepomoge bo niewiem jak to moze wygladac...
My z TŻ'tem też mamy tak samo, tzn. oboje jesteśmy oszczędni, ja może troche bardziej, ale minimalnie w każdym razie nie powinniśmy mieć z tym problemów. Za to brat TŻ'ta jest wlasnie bardzo rozrzutny i szczerze mówiąc podejrzewam że gdybym miała być z kims takim pewnie często dochodziłoby do kłótni, bo nie lubie wyrzucania pieniędzy w błoto.
Stary 2008-07-01, 09:00   #3008
kaska87
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Stary 2008-07-01, 09:04   #3009
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Kasiu, a co to za minka.....coś się stało??

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:06   #3010
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Kasiu, a co to za minka.....coś się stało??
TZ wyjechał dzwonił o 8:10, że jest w niemcowni i czeka na samolot

Stary 2008-07-01, 09:12   #3011
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:17   #3012
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
TZ wyjechał dzwonił o 8:10, że jest w niemcowni i czeka na samolot
heh...to juz wcale się nie dziwie, że się smutasz....
ale przecież zawsze jeszcze nasz nas

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
pogrzeby...straszna rzecz....
a najbardziej mnie przeraża jak zamykają trumne albo już chowają do ziemi , a ludzie się rzucają za trumną.....szok....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:21   #3013
kaska87
Zakorzenienie

Rosette przykro mi
Ja byłam raz w życiu na pogrzebie kuzyna w moim wieku(byłó to w tamtym roku) i już nigdy więcej nie pójdę

Stary 2008-07-01, 09:39   #3014
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki

dziewczyny mam pytanko: czy wy sie nie boicie/ nie bałyscie jak to bedzie jak sie zamieszka juz z TZ?? mi chodzi o kase. bo ja jestem bardzo oszczędna i wrecztaki dusi grosz. wiem, ze jak jest mi na cos kasa potrzebna to jestem w stanie z wielu mniej waznych rzeczy zrezygnowac aby to miec. oczywiscie jesli to cos bardzo waznego a tak to lubie oszczędzac
a mój TZ jest typem rozrzutnym. boje sie, ze to bedzie tak, ze np. beda jakies sprawy priorytetowe na które bedzie trzeba kase odłozyc a on bedzie ją wydawał na jakies mnie wazne rzeczy, których w tej chwili nie potrzebujemy. i boje sie, ze będa przez to kłótnie. Z niby mówil, ze chce sie ode mnie nauczyc bycia oszczędnym ale ja nie wierze ,że sie tak da.
ja sie troszke balam tym bardziej ze jak zaczelismy mieszkac ze soba ja nie mialam pracy wiec chcac niechcac bylam na utrzymaniu tz w obcym kraju i jeszcze bylismy jao para nawet nie narzeczeni aczkolwiek bardzo sie juz kochalismy..a z czasem wszystko sie unormowalo teraz mamy wspolna kase kazdy tyle ile moze wkalda w mieszkanie jedzonko itp a reszte oszczedzamy a czasem nawet troszke zasalejemy jesli oczywiscie mamy na to kase...to tylko kwestia porozumienia sie ustaelnia pewnych regulek i bedzie ok
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Sas pieknie wygladaliscie w dniu slubu w ogole sliczna z Was parka Wyslalam Ci zaproszenie na n-k bo kiedys wyslalam Ci namiary na mnie na priva ale mnie nie zaprosilas

sambusia nie moglam cie znalezc bo nie mam pl znakow w kompie, wybacz

Cytat:
TZ właśnie ode mnie wyszedł o 2:00 w nocyjedzie na lotnisko
dasz rade zobaczysz ja przez pierwszy rok jak bylismy razem z moim tz widywalam go co pare tyg czasem i co dwa m-ce i to tylko pare dni bo on byl w anglii a ja konczylam studia w pl..nie bylo latwo ale udalo sie wam tez sie uda buziaki i glowa do gory...

a ja wlasnie jestem w pracy i dzis juz moj bobas jstt fajniejszy - hehe ale to pewnie kwestia czasu zaraz zacznie marudzic ale i tak ja kocham a jutro mam intervew w spraiwe angielskiego ehh oby nie poszlo zle
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:45   #3015
kaska87
Zakorzenienie

TZ już był raz u siostry w 2005 też na 2 miesiące daliśmy radę a to były nasze początki (rok razem) wtedy sie bałam, żę albo mi albo jemu się odwidzi a teraz jestem spokojniejsza już mniej płaczę poza tym codziennie będzie dzwonił na skype będziemy się widzieć

Stary 2008-07-01, 09:48   #3016
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam jeszcze rok i 1 miesiąc ale ten czas pędzi

Martucha troszkę mnie nie zrozumiałas wiecie tu nie chodzi az o takie oszczędzanie. wiadomo, ze kazdy potrzebuje sobie coś kupic. ale ja go znam i wiem, ze on nigdy nie iszczędza bo jak ma kase to od razu musi wydac na jakies pierdoły. a ja za to jestem oszczędna i chyba mnie szlag trafi jak ja bede oszczędzała a on cała kase bedzie przepuszczał. tego się własnie boję.

Stary 2008-07-01, 09:52   #3017
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:55   #3018
kliwia
Zakorzenienie

no ja k już będziecie mieszkać razem to może na pierdoły nie będzie wydawał, tylko część z tej kasy będzie oddawał Tobie - na konto, a swoje 'kieszonkowe' będzie wydawał
Z drugiej strony jak się mieszka razem, to się widzi jakie są warunki - i nie wierzę, że w sytuacji gdy nie macie na jakieś ekstrawagancje np. kulinarne, on wyda to co ma w kieszeni. WEtedy człowiek myśli inaczej, staje się odpowiedzialny za dwie osoby a nie za siebie samą.
To są troche inne realia, wtedy się widzi ile co kosztuje, i robi się tak by starczyło. I jeszcze przy okazji można zaoszczędzić na jakis ekstra ciuch lub odłożyć na nowy telewizor, chociaż część sumy.
Dogadacie się zobaczysz. Tylko pogadaj z nim jak on to widzi, jeszcze przed ślubem.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:56   #3019
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
bierzecie ślub w pięknym miesiącu

Stary 2008-07-01, 10:02   #3020
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia no własnie mam nadzieje, że to się zmieni gadalismy o tym ostatnio, powiedziałam mu jakie mam obawy. on stwierdził, ze chce brac przykład ze mnie , chce byc oszczędny. a za chwile mówi jakie to gry na konsole sobie kupi jak tylko bedziemy w Holandii. Ja do niego" a jesl.i akurat będzimy potrzebowali kasy na cos bardzo waznego?? na oplacenie mieszkania itp (bo tam za pierwszy miesiąc sie bardzo duzo placi, bo chodza jakies kaucje itp) a on"ale kochanie to tylko gry, ja juz sie na nie napaliłem) i weź tu z takim gadaj. wiadomo, ze nie mozna całe zycie oszczędzac, ale jesli nie ma sie zbyt wiele kasy i jest cos bardzo waznego do kupienia/zapłacenia to kurcze trzeba znac priorytety i jak dla mnie inne mniej ważne rzeczy mozna kupic potem, jak juz sie bedzie miało kasę.

Stary 2008-07-01, 10:04   #3021
aniaaa84
Zadomowienie

Cześć dziewczyny nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na udzielenie się, ale jestem w miarę na bieżąco bo pozwolić sobie na zaległości na naszym wątku to tragedia tempo pisania macie zawrotne
W pierwszej kolejności gratuluję wszystkim pozdawanych sesji, obron zaliczonych na 5
Moja sesja w tym roku zaczyna się 5 lipca, a kończy 6 najbardziej denerwujący jest fakt, że tak strasznie z nią zwlekają już dawno mogłoby być po wszystkim Trzymajcie kciuki za tydzieńw sobotę i niedzielę - przydadzą się
Co do przygotowań to jak narazie stoimy w miejscu, planujemy zrobić kurs, udało się znaleźć miejsce, gdzie trwa on 1 dzień - satysfakcjonująca opcja jak dla mnie
Pozdrówki i buziaki dla wszystkich
Stary 2008-07-01, 10:05   #3022
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kliwia no własnie mam nadzieje, że to się zmieni gadalismy o tym ostatnio, powiedziałam mu jakie mam obawy. on stwierdził, ze chce brac przykład ze mnie , chce byc oszczędny. a za chwile mówi jakie to gry na konsole sobie kupi jak tylko bedziemy w Holandii. Ja do niego" a jesl.i akurat będzimy potrzebowali kasy na cos bardzo waznego?? na oplacenie mieszkania itp (bo tam za pierwszy miesiąc sie bardzo duzo placi, bo chodza jakies kaucje itp) a on"ale kochanie to tylko gry, ja juz sie na nie napaliłem) i weź tu z takim gadaj. wiadomo, ze nie mozna całe zycie oszczędzac, ale jesli nie ma sie zbyt wiele kasy i jest cos bardzo waznego do kupienia/zapłacenia to kurcze trzeba znac priorytety i jak dla mnie inne mniej ważne rzeczy mozna kupic potem, jak juz sie bedzie miało kasę.
Madzia mam takied pytanie Twój TZ był w holadni 3 miechy tutaj pracuje zarabia coś koło 2000zł mieszka z ojcem(podejrzewam, że nie płąci za opłaty jedzenie itd) i on ma coś wogóle odłożone kasy wiem, ze może to osobiste pytanie ale tak z ciekawości

Stary 2008-07-01, 10:06   #3023
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aniaa bede trzymała kciuki

Kaska no akurat jedzenie to sam sobie kupuje, tak samo jak ubranie, rementował sobie pokój (z malowaniem, meblami) i tez za swoja kasę. no u nich jakos tak dziwnie to jest, ale nie chce mi sie o tym pisac to, że zarabiał tyle kasy to tylko w sezonie, który trwał 3 miesiące w inne miesiące było bardzo kiepsko, dlatego nie chce juz wracac do tej pracy, bo pracował jak wół a nic praktycznie z tego nie miał. tak więc jak mi ostatnio powiedział ile ma oszczednosci to ja sie za głowe zlapałam bo nie sadziłam, że az tak mało to ja studiując, oplacając sobie mieszkanie, jedzenie i dostając miesięcznie na to wsyztsko tylko 800zł (400 to mieskznaie +oplaty) potrafiłam oszczedzic więcej od niego. masakra.

Stary 2008-07-01, 10:18   #3024
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa bede trzymała kciuki

Kaska no akurat jedzenie to sam sobie kupuje, tak samo jak ubranie, rementował sobie pokój (z malowaniem, meblami) i tez za swoja kasę. no u nich jakos tak dziwnie to jest, ale nie chce mi sie o tym pisac to, że zarabiał tyle kasy to tylko w sezonie, który trwał 3 miesiące w inne miesiące było bardzo kiepsko, dlatego nie chce juz wracac do tej pracy, bo pracował jak wół a nic praktycznie z tego nie miał. tak więc jak mi ostatnio powiedział ile ma oszczednosci to ja sie za głowe zlapałam bo nie sadziłam, że az tak mało to ja studiując, oplacając sobie mieszkanie, jedzenie i dostając miesięcznie na to wsyztsko tylko 800zł (400 to mieskznaie +oplaty) potrafiłam oszczedzic więcej od niego. masakra.
a jakie macie plany na "po ślubie" bo w sumie to wrócicie z Holadni i nie macie pracy będzicie znów jechać tam?

Stary 2008-07-01, 10:20   #3025
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie macie plany na "po ślubie" bo w sumie to wrócicie z Holadni i nie macie pracy będzicie znów jechać tam?
nie, nie. razem stwierdzilismy, ze tylko na max 10 miesicy
potem on szuka pracy, ja szukam pracy. on idzie na studia jakies (bo studium z architektury krajobrazu narazie), ja ide na jakś podyplomówkę. mam nadzieje, ze wsyztsko sie uda

Stary 2008-07-01, 10:21   #3026
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie. razem stwierdzilismy, ze tylko na max 10 miesicy
potem on szuka pracy, ja szukam pracy. on idzie na studia jakies (bo studium z architektury krajobrazu narazie), ja ide na jakś podyplomówkę. mam nadzieje, ze wsyztsko sie uda
no ja tak ostatno myślałam, że w przyszłym roku z TZ zaczynamy dorosłe życie sami będziemy mieszkać opłacać wszystko pracować no i magistra zaocznie będziemy robić ale damy radę

Stary 2008-07-01, 10:26   #3027
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja tez w tej kwestii jestem optymistką, mam nadzieje, że sie nie zawiodę

kurcze, tak sobie mysle, ze kiedys to lata odliczałam do wspólnego mieszkania a teraz?? juz tylko dni ciekawe jak to bedzie. tak na codzien miec faceta obok siebie. codziennie zasypiac i budzic sie obok razem. tym bardziej, ze my u siebie nie nocowalismy to teraz bedzie trzeba wszytsko ponadrabiac

Stary 2008-07-01, 10:28   #3028
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez w tej kwestii jestem optymistką, mam nadzieje, że sie nie zawiodę

kurcze, tak sobie mysle, ze kiedys to lata odliczałam do wspólnego mieszkania a teraz?? juz tylko dni ciekawe jak to bedzie. tak na codzien miec faceta obok siebie. codziennie zasypiac i budzic sie obok razem. tym bardziej, ze my u siebie nie nocowalismy to teraz bedzie trzeba wszytsko ponadrabiac
no my z TZ tez u siebie nie nocujemy a za rok o tej porze już razem będziemy mieszkać

Stary 2008-07-01, 10:35   #3029
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no my z TZ tez u siebie nie nocujemy a za rok o tej porze już razem będziemy mieszkać
szybko zleci my za rok bedziemy juz w Polsce

Stary 2008-07-01, 10:37   #3030
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
szybko zleci my za rok bedziemy juz w Polsce
no też tak myślę, bo te 2 lata studiów to mi tak szybko mineł, że masakra a teraz wdodatku będzie pisanie pracy więc już owgóle nie będzie czasu na nudy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości