|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
a ja sie własnie boje, ze jak juz razem zamieszkamy to będa kłotnie przez to,że on jest taki rozrzutny i czasami zachowuje sie jak dziecko :bo on to chce" co z tego, ze jest tyle innych potrzebniejszych rzeczy
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
on tylko jedzie ze mną tak na pierwszy raz chcę mu pokazać co mniej więcej żeby doradził bo on ma za...sty gust a jak już będę miałą kupować to nie pojedzie będzie miał niespodziankęPS włąśnie głupek mi napisał sms, że aż się poryczałąm "ja już nie mam całego serducha tylko pół" a wczoraj mi powiedział, żę on sobie nie wyobraża być z kimś innym, że mnie tak kocha beczeć mi się chce tym bardziej, że on raczej nie mówi takich rzeczy raczej to okazuje
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
hmm jak bedziesz do tego stropnia przeginac ze nawet koszulki sobie niekupi bo oszczedzamy to mogla byc klotnie... ja nie ejstem rozrzutna ale tez nie dusigrosz... jak potrzebuje to odloze ale nie do tego stopnia ze nic niekupie.. tz tak samo.. wiec sie o to niemartwie dltego tez niepomoge bo niewiem jak to moze wygladac...
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja uwielbiam zakupy i wydawanie pieniążków...ale z głową
|
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
my wspolne juz mamy i dlatego latwiej jest odkladac na wesele....
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas nie ma kłótni o kasę ja czasem TZ mówię, żeby np swoich pieniążków nie rozwalał tylko sobie zaoszczędził i kupił coś do auta albo nawet do roweru i on odkłada
on chyba tak lubi
|
#3007 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w końcu to najważniejszy moment tego dnia.. nie wesele tylko właśnie ślub w kościele, no przynajmniej ja to tak odbieram.. no ale u mnie msza bez ogłoszeń trwa koło 40 minut więc ślub mniej więcej podobnie..a i ksiądz też mówi kazanie o miłości a nie o jakichś pierdołach ![]() Cytat:
![]() a spalenie na grillu ciekawy pomysl ![]() Cytat:
dziewczyny powysyłajcie mi też namiary na prvCytat:
w każdym razie nie powinniśmy mieć z tym problemów. Za to brat TŻ'ta jest wlasnie bardzo rozrzutny i szczerze mówiąc podejrzewam że gdybym miała być z kims takim pewnie często dochodziłoby do kłótni, bo nie lubie wyrzucania pieniędzy w błoto.
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
TZ wyjechał
dzwonił o 8:10, że jest w niemcowni i czeka na samolot
|
#3011 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
heh...to juz wcale się nie dziwie, że się smutasz....
ale przecież zawsze jeszcze nasz nas ![]() pogrzeby...straszna rzecz.... ![]() a najbardziej mnie przeraża jak zamykają trumne albo już chowają do ziemi , a ludzie się rzucają za trumną.....szok....
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette przykro mi
![]() Ja byłam raz w życiu na pogrzebie kuzyna w moim wieku(byłó to w tamtym roku) i już nigdy więcej nie pójdę
|
#3014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czasem nawet troszke zasalejemy jesli oczywiscie mamy na to kase...to tylko kwestia porozumienia sie ustaelnia pewnych regulek i bedzie okCytat:
dasz rade zobaczysz ja przez pierwszy rok jak bylismy razem z moim tz widywalam go co pare tyg czasem i co dwa m-ce i to tylko pare dni bo on byl w anglii a ja konczylam studia w pl..nie bylo latwo ale udalo sie wam tez sie uda buziaki i glowa do gory...a ja wlasnie jestem w pracy i dzis juz moj bobas jstt fajniejszy - hehe ale to pewnie kwestia czasu zaraz zacznie marudzic ale i tak ja kocham a jutro mam intervew w spraiwe angielskiego ehh oby nie poszlo zle
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
TZ już był raz u siostry w 2005 też na 2 miesiące
daliśmy radę a to były nasze początki (rok razem) wtedy sie bałam, żę albo mi albo jemu się odwidzi a teraz jestem spokojniejsza już mniej płaczę poza tym codziennie będzie dzwonił na skype będziemy się widzieć
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
witam
jeszcze rok i 1 miesiąc ale ten czas pędzi![]() Martucha troszkę mnie nie zrozumiałas wiecie tu nie chodzi az o takie oszczędzanie. wiadomo, ze kazdy potrzebuje sobie coś kupic. ale ja go znam i wiem, ze on nigdy nie iszczędza bo jak ma kase to od razu musi wydac na jakies pierdoły. a ja za to jestem oszczędna i chyba mnie szlag trafi jak ja bede oszczędzała a on cała kase bedzie przepuszczał. tego się własnie boję.
|
|
|
|
#3017 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
no ja k już będziecie mieszkać razem to może na pierdoły nie będzie wydawał, tylko część z tej kasy będzie oddawał Tobie - na konto, a swoje 'kieszonkowe' będzie wydawał
![]() Z drugiej strony jak się mieszka razem, to się widzi jakie są warunki - i nie wierzę, że w sytuacji gdy nie macie na jakieś ekstrawagancje np. kulinarne, on wyda to co ma w kieszeni. WEtedy człowiek myśli inaczej, staje się odpowiedzialny za dwie osoby a nie za siebie samą. To są troche inne realia, wtedy się widzi ile co kosztuje, i robi się tak by starczyło. I jeszcze przy okazji można zaoszczędzić na jakis ekstra ciuch lub odłożyć na nowy telewizor, chociaż część sumy. ![]() Dogadacie się zobaczysz. Tylko pogadaj z nim jak on to widzi, jeszcze przed ślubem. |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia no własnie mam nadzieje, że to się zmieni
gadalismy o tym ostatnio, powiedziałam mu jakie mam obawy. on stwierdził, ze chce brac przykład ze mnie , chce byc oszczędny. a za chwile mówi jakie to gry na konsole sobie kupi jak tylko bedziemy w Holandii. Ja do niego" a jesl.i akurat będzimy potrzebowali kasy na cos bardzo waznego?? na oplacenie mieszkania itp (bo tam za pierwszy miesiąc sie bardzo duzo placi, bo chodza jakies kaucje itp) a on"ale kochanie to tylko gry, ja juz sie na nie napaliłem) i weź tu z takim gadaj. wiadomo, ze nie mozna całe zycie oszczędzac, ale jesli nie ma sie zbyt wiele kasy i jest cos bardzo waznego do kupienia/zapłacenia to kurcze trzeba znac priorytety i jak dla mnie inne mniej ważne rzeczy mozna kupic potem, jak juz sie bedzie miało kasę.
|
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
tempo pisania macie zawrotne ![]() W pierwszej kolejności gratuluję wszystkim pozdawanych sesji, obron zaliczonych na 5 ![]() Moja sesja w tym roku zaczyna się 5 lipca, a kończy 6 najbardziej denerwujący jest fakt, że tak strasznie z nią zwlekają już dawno mogłoby być po wszystkim Trzymajcie kciuki za tydzieńw sobotę i niedzielę - przydadzą się ![]() Co do przygotowań to jak narazie stoimy w miejscu, planujemy zrobić kurs, udało się znaleźć miejsce, gdzie trwa on 1 dzień - satysfakcjonująca opcja jak dla mnie Pozdrówki i buziaki dla wszystkich
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój TZ był w holadni 3 miechy tutaj pracuje zarabia coś koło 2000zł mieszka z ojcem(podejrzewam, że nie płąci za opłaty jedzenie itd) i on ma coś wogóle odłożone kasy wiem, ze może to osobiste pytanie ale tak z ciekawości
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa bede trzymała kciuki
![]() Kaska no akurat jedzenie to sam sobie kupuje, tak samo jak ubranie, rementował sobie pokój (z malowaniem, meblami) i tez za swoja kasę. no u nich jakos tak dziwnie to jest, ale nie chce mi sie o tym pisac to, że zarabiał tyle kasy to tylko w sezonie, który trwał 3 miesiące w inne miesiące było bardzo kiepsko, dlatego nie chce juz wracac do tej pracy, bo pracował jak wół a nic praktycznie z tego nie miał. tak więc jak mi ostatnio powiedział ile ma oszczednosci to ja sie za głowe zlapałam bo nie sadziłam, że az tak mało to ja studiując, oplacając sobie mieszkanie, jedzenie i dostając miesięcznie na to wsyztsko tylko 800zł (400 to mieskznaie +oplaty) potrafiłam oszczedzic więcej od niego. masakra.
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potem on szuka pracy, ja szukam pracy. on idzie na studia jakies (bo studium z architektury krajobrazu narazie), ja ide na jakś podyplomówkę. mam nadzieje, ze wsyztsko sie uda
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale damy radę
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez w tej kwestii jestem optymistką, mam nadzieje, że sie nie zawiodę
![]() kurcze, tak sobie mysle, ze kiedys to lata odliczałam do wspólnego mieszkania a teraz?? juz tylko dni ciekawe jak to bedzie. tak na codzien miec faceta obok siebie. codziennie zasypiac i budzic sie obok razem. tym bardziej, ze my u siebie nie nocowalismy to teraz bedzie trzeba wszytsko ponadrabiac
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my za rok bedziemy juz w Polsce
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
no też tak myślę, bo te 2 lata studiów to mi tak szybko mineł, że masakra a teraz wdodatku będzie pisanie pracy więc już owgóle nie będzie czasu na nudy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

i chyba tak będzie.
on tylko jedzie ze mną tak na pierwszy raz chcę mu pokazać co mniej więcej żeby doradził bo on ma za...sty gust
ja uwielbiam zakupy i wydawanie pieniążków...ale z głową

dziewczyny powysyłajcie mi też namiary na prv