|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
evees ja też tak nam, ale staram się zmusić do choćby 20min dziennie, żeby się trochę pokręcić. Te ćwiczenia nie są zbytnio wymagające i te parę minut szybko mija, a człowiek się tak jakoś lepiej czuje. Ja mam motywację, bo wcześniej miałam dość aktywny tryb, dużo pracowałam, a teraz ciężko się zmobilizować, ale czuję się taka zasiedziana w domu i muszę coś robić.. 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Genetyczne czy połówkowe, jakkolwiek je tam zwał, tzn. w cenniku nazywa się genetyczne w sumie. W każdym razie wiem, że ta lekarka robi to przedokładnie. Jak mi przy Lidusi rzucała nazwy naczyń odchodzących od serca, itp, to byłam w szoku, a to było 16+5 tylko, bo później nie miałam szans u niej być. Fajnie powiedziała mi po tym usg, że medycznie czuje się zobowiązana zalecić mi powtórzenie usg połówkowego za ok. 2 tyg, ale zdziwiłaby się, jakby ktoś tam się jakichś nieprawidłowości doszukał. To już na pewno będzie czas, że w cm się już nie mierzy, bo dzieć za duży. Może z 300g będzie ![]() U mnie super. Jak mnie zaczyna leń zbierać, to szybko zabieram dzieci na spacer albo idę na basen, to zaraz energii przybywa Ogólnie mogę spokojnie powiedzieć, że czuję się dobrze jak to na drugi trymestr przystało. A jak u Ciebie? Jak starsi bracia na wieść o siostrze? Moi byli najpierw trochę rozczarowani, a teraz mówią obaj, że na pewno wolą drugą siostrę ![]() Dziękujemy, Lidusia już dobrze prawie całkiem. Opuchlizna w miejscu szczepień zaczyna schodzić. Stan podgorączkowy też chyba dziś minął, a humor w ostatnich dniach ma fantastyczny
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-19 o 12:03 |
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
No miałam oczywiście na myśli to połowkowe, chciaż w sumie u gin to chyba się nazywa genetyczne II trymestru😊 U mnie też nieźle, tylko teraz te choroby nad dopadły, a dziś się czuję gorzej niż wczoraj,dobrze że dziś do 14 00... To u Ciebie też dziewczynka? Jak mogłam przeoczyć/zapomnieć... To super😊 u mnie starszy chciał brata, a młodszy siostrę😉 ale myślę, że teraz oboje są zadowoleni😁 super, że Lidusia tak pięknie zniosła szczepienie, powiem Ci, że ja przeżywałam okropny stres przed i po każdym... Apropos mówienia, to Twoje dzieciaki dwujęzyczne pewnie są? 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To już na pewno poczujesz niedługo, może tydzień, góra dwa Lidka była o wiele mniej ruchliwa w brzuchu niż chłopcy. Przez pierwsze tygodnie wiele razy było tak, że ze 2-3 dni przerwy między kolejnymi ruchami były. Może też Ci się taki egzemplarz trafił...---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
A teraz jeszcze nie wiem, choć obstawiam dziewczynkę.Tak, dwujęzyczni, choć nie tak prawdziwie od urodzenia, tylko od pójścia do przedszkola łapią tak konkretnie angielski. Ja bardzo dbam o ich polski, bo to z polskim kiedyś będą mieć problem, nie z angielskim... Zresztą najstarszy już trochę ma, choć czyta też niemało po polsku.
|
|
#606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka planujecie kiedyś powrót do Polski? 😊 Super, że dzieciaki chcą się uczyć polskiego, ale faktycznie może to być trudne. Bo to tak ponadprogramowo 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
A to jeszcze angieski jakoś brzmi😉 podczas pobytu w Sheffield przez pierwsze pare dni nie mogłam nic zrozumieć oprócz 'yes, love'😁 chociaż ogólnie taki akcent mi się podoba no i jeszcze jak Szkoci mówią😊 za to w Walii to chyba pięknie jest😊
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
.Folinko, nie, myślę, że po prostu nie zdawałam sobie sprawy jak mocno weszły mi w głowę ostatnio złe nowiny i tu i na sierpniówkach. Wczorajszy dzień i noc miałam tak zakręconą... Chyba muszę trochę wyluzować z forum .Widziałam rączki, nóżki, paluszki. Maluch ma 6,5 cm, fałd karkowy w normie. Nie pytałam o płeć cieszę się, że dzidziol zdrowy.
|
#611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zostawiam im wyboru Ale też nie posłałam ich do polskiej szkoły dodatkowej, tylko tak na co dzień naturalnie staram się przemycać tą polską wiedzę i język. Kaj np przychodzi wczoraj ze szkoły i pyta, czy wiem, gdzie jest "hip", bo się uczył, a ja pokazuję i mówię "tak, tu jest biodro", itp. Dużo im czytam, opowiadam o różnych rzeczach... I przede wszystkim sama mówię, że jadę na wakacje albo nadgodziny, kupuję bilet dzienny, a nie holideje, dejtiket czy ołwertajm Hehe, jak o tym mówię, to zawsze chce mi się śmiać, bo u mnie w pracy prawie wszyscy Polacy jakoś dziwnie na mnie patrzą, jak mówię, że idę do żółtego biura coś załatwić, bo większość chodzi do "jeloł ofisu". Heh, długo by można opowiadać o polingliszu Ale tak jest szybciej, wygodniej, nikogo to nie dziwi. To ja jestem raczej dziwakiem, ale słyszałam już niejedno dziecko, które ma straszne problemy z wysłowieniem się normalnie po polsku, dlatego jestem taki uparciuch.Idę od Was gaduły, gaduła ja Muszę zacząć te zakupy wyprawkowe ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-19 o 12:51 |
||
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Od 18 do 24 stycznia w kauflandzie są jakueś ubrania ciążowe.
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() MałaGosia super, że po UG wszystko dobrze! Ja witam się w 17tc. Mała dzisiaj dała koncert życia. Jakie to jest dziwne uczucie.. Dziewczyny, wy już kupujecie coś z wyprawki??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie kupuję, zakupy muszę zacząć od komody żeby mieć gdzie to układać 😉 a na to się na razie nie zanosi. Poza tym chce już mieć pewność co do płci. Aczkolwiek rozglądam się w sklepach 😉 Mam wrażenie, że dla chłopców jest dużo mniejszy wybór, czy tylko ja mam takie wrażenie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem na grupie na fb mam lipcowych.. Tam dziewczyny już kupują wózki, ubranka, kosmetyki... A ja chcę zacząć kwiecień /maj... I jakoś mi tak dziwnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też planujemy w kwietniu najwcześniej właśnie, wózek może jak już gdzieś pojedziemy i trafimy na upatrzony model to kupimy, a całą resztę później 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
bylam wczoraj na usg i dzidziuś jest zdrowy i duzy jak na ten tydz ciąży bylam wprost szczęśliwa a z drugiej strony obawa bo zbliza sie ten nieszczesny 19 tydzień.. No i poznalismy płeć. Pani doktor powiedziala ze na 100% dziewczynka Bardzo prosze o dołączenie mnie do listy. : 27 lat, 3 ciąża i dwa poronienia w 19 tyg. Termin porodu wedlug usg 8.07 ostatnia miesiaczka 7. 10
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Blanka, ja kupuję już, choć wiem, że jeszcze masa czasu, ale to tylko dlatego, że mam jedyną okazję pokupować w Pl to, co znam i lubię i w dodatku większość taniej niż w UK. Zresztą to nie będą wielkie zakupy, artykuły higieniczne w większości, bo przecież wiele mam po Lidusi.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-19 o 13:50 |
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
A mi sie ostatnio przypomniało co do wyprawki- kosz na zużyte pieluchy. Polecam taki 20 litrów max,zeby często wynosić,bo jak więcej to mozna umrzeć przy wynoszeniu 😂
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko wymierzyła, pokazała nerki itp.---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Ja z wyprawki narazie nic, myśle ze dopiero w maju zacznę kupować. Ale być może jak będę mieć wyniki badań genetycznych i poznam płeć to może ze 2 ubranka kupię z czystej przyjemności. Ale nie powiem coś tam sobie przeglądam i robię liste. Szczerze mówiąc to chciałabym dość minimalistyczna wyprawkę i nie nakupić głupot do czego mam skłonności . Dlatego na początek będę kupować takie mega potrzebne rzeczy a potem najwyżej się dokupi. Pewnie tez jakieś prezenty pozostajemy bo mam duża rodzine i znajomych i raczej kupuje się u nas prezenty wiec nie chce w tym wszystkim utonąć . Ale jak chodzę po sklepach to zerkam na te rzeczy i np dziś w hm patrzyłam i widziałam tez dużo fajnych rzeczy dla chłopców.
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio kupilam pieluchy tetrowe i flanelowe i proszki do prania, jeden do koloru i jeden do bialego. Mam juz 3 siaty ubran i poscieli. Mam tez lozeczko do odbioru ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale jestem u mamci od wczoraj i pewnie odezwę się dopiero pojutrze
![]() Buziaczki! ![]()
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisz w fb "Lipcowe mamusie 2018"
|
|
|
#628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 16+0 tygodniu. Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy maluszka. Ale to fajne 😃. Jestem zdziwiona bo wróciły u mnie mdłości i wymioty a myślałam że najgorsze już za mną 😂mam nadzieję że to tylko chwilowe.
Dziewczyny Pola, Zua i Kropka jestem pewna tak jak cała reszta że te dodatkowe badania to tylko proforma i okaże się wszystko w porządku. Życzę teraz w tym najgorszym dla was czasie oczekiwania dużo spokoju i cierpliwości 😃 |
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Rany dziewczyny jak Wam zazdroszczę ruchów- u nas się zaczął 17 tydzień i doopa nic a nic Małej nie czuję - normalnie jeszcze chwila i się zacznę stresować co ta Kropka taka nieruchawa 🙀
A z wyprawki nie mamy jeszcze nic - ale my często tak sobie 'olewamy' i później musimy się szybko mobilizować do działania - więc już jesteśmy zaprawieni w ogarnianiu na ostatnią chwilę 😸 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Ogólnie mogę spokojnie powiedzieć, że czuję się dobrze jak to na drugi trymestr przystało. A jak u Ciebie?

.