Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-19, 11:47   #601
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

evees ja też tak nam, ale staram się zmusić do choćby 20min dziennie, żeby się trochę pokręcić. Te ćwiczenia nie są zbytnio wymagające i te parę minut szybko mija, a człowiek się tak jakoś lepiej czuje. Ja mam motywację, bo wcześniej miałam dość aktywny tryb, dużo pracowałam, a teraz ciężko się zmobilizować, ale czuję się taka zasiedziana w domu i muszę coś robić.. 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-19, 12:02   #602
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Folinka, Ty masz w Pl pierwsze Ug? Ciekawe ja duży będzie wtedy Twój maluszek�� Jak się czujesz wogóle, bo chyba jestešmy na podobnym etapie �� Jak tam Lidusia po szczepieniu?

Tak, w Pl.
Genetyczne czy połówkowe, jakkolwiek je tam zwał, tzn. w cenniku nazywa się genetyczne w sumie. W każdym razie wiem, że ta lekarka robi to przedokładnie. Jak mi przy Lidusi rzucała nazwy naczyń odchodzących od serca, itp, to byłam w szoku, a to było 16+5 tylko, bo później nie miałam szans u niej być. Fajnie powiedziała mi po tym usg, że medycznie czuje się zobowiązana zalecić mi powtórzenie usg połówkowego za ok. 2 tyg, ale zdziwiłaby się, jakby ktoś tam się jakichś nieprawidłowości doszukał.
To już na pewno będzie czas, że w cm się już nie mierzy, bo dzieć za duży. Może z 300g będzie
U mnie super. Jak mnie zaczyna leń zbierać, to szybko zabieram dzieci na spacer albo idę na basen, to zaraz energii przybywa Ale jak na serio czuję taką potrzebę, to trochę posiedzę, odpocznę czy położę się z Lidką na drzemkę jak zarwę parę nocek z rzędu Ogólnie mogę spokojnie powiedzieć, że czuję się dobrze jak to na drugi trymestr przystało. A jak u Ciebie? Jak starsi bracia na wieść o siostrze? Moi byli najpierw trochę rozczarowani, a teraz mówią obaj, że na pewno wolą drugą siostrę
Dziękujemy, Lidusia już dobrze prawie całkiem. Opuchlizna w miejscu szczepień zaczyna schodzić. Stan podgorączkowy też chyba dziś minął, a humor w ostatnich dniach ma fantastyczny Chyba ma jakiś taki pozytywny skok rozwojowy, nawija po swojemu, coraz więcej bawi się zabawkami zgodnie z ich przeznaczeniem zamiast je tylko gryźć

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-19 o 12:03
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 12:08   #603
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale! Ale nic nie poradzimy... Trzeba jedynie czekać... Doczekasz się już niedługo na pewno! Ja tak się cieszę, że te delikatne smyrania poczułam, a ciągle czekam na coś mocniejszego, że może za tydzień, a za dwa to już musi być... I tak co chwilę rozkminiam. A Ty przecież byłaś przekonana, że Twoja ciąża jest dużo młodsza, więc tym bardziej masz czas. A Ewkę od którego tc czułaś?
Ewkę zaczęłam czuć okolo 17 tc, lekarz był zdziwiony, że tak szybko. No cóż, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość i czekać.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 12:13   #604
cambria04
Rozeznanie

No miałam oczywiście na myśli to połowkowe, chciaż w sumie u gin to chyba się nazywa genetyczne II trymestru😊 U mnie też nieźle, tylko teraz te choroby nad dopadły, a dziś się czuję gorzej niż wczoraj,dobrze że dziś do 14 00... To u Ciebie też dziewczynka? Jak mogłam przeoczyć/zapomnieć... To super😊 u mnie starszy chciał brata, a młodszy siostrę😉 ale myślę, że teraz oboje są zadowoleni😁 super, że Lidusia tak pięknie zniosła szczepienie, powiem Ci, że ja przeżywałam okropny stres przed i po każdym... Apropos mówienia, to Twoje dzieciaki dwujęzyczne pewnie są? 😀

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 12:23   #605
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ewkę zaczęłam czuć okolo 17 tc, lekarz był zdziwiony, że tak szybko. No cóż, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość i czekać.

Lekarze to nie wiem czemu, tak dziwnie się nieraz upierają - nie, to za wcześnie na ruchy albo nie, w 12 tc to jeszcze na pewno brzuch nie urósł, a przecież kobieta chyba zna lepiej własne ciało i widzi, czuje
To już na pewno poczujesz niedługo, może tydzień, góra dwa Lidka była o wiele mniej ruchliwa w brzuchu niż chłopcy. Przez pierwsze tygodnie wiele razy było tak, że ze 2-3 dni przerwy między kolejnymi ruchami były. Może też Ci się taki egzemplarz trafił...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
No miałam oczywiście na myśli to połowkowe, chciaż w sumie u gin to chyba się nazywa genetyczne II trymestru😊 U mnie też nieźle, tylko teraz te choroby nad dopadły, a dziś się czuję gorzej niż wczoraj,dobrze że dziś do 14 00... To u Ciebie też dziewczynka? Jak mogłam przeoczyć/zapomnieć... To super😊 u mnie starszy chciał brata, a młodszy siostrę😉 ale myślę, że teraz oboje są zadowoleni😁 super, że Lidusia tak pięknie zniosła szczepienie, powiem Ci, że ja przeżywałam okropny stres przed i po każdym... Apropos mówienia, to Twoje dzieciaki dwujęzyczne pewnie są? 😀

Miałam na myśli jak na Lidkę zareagowali A teraz jeszcze nie wiem, choć obstawiam dziewczynkę.
Tak, dwujęzyczni, choć nie tak prawdziwie od urodzenia, tylko od pójścia do przedszkola łapią tak konkretnie angielski. Ja bardzo dbam o ich polski, bo to z polskim kiedyś będą mieć problem, nie z angielskim... Zresztą najstarszy już trochę ma, choć czyta też niemało po polsku.
Stary 2018-01-19, 12:27   #606
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Lekarze to nie wiem czemu, tak dziwnie się nieraz upierają - nie, to za wcześnie na ruchy albo nie, w 12 tc to jeszcze na pewno brzuch nie urósł, a przecież kobieta chyba zna lepiej własne ciało i widzi, czuje
To już na pewno poczujesz niedługo, może tydzień, góra dwa Lidka była o wiele mniej ruchliwa w brzuchu niż chłopcy. Przez pierwsze tygodnie wiele razy było tak, że ze 2-3 dni przerwy między kolejnymi ruchami były. Może też Ci się taki egzemplarz trafił...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Miałam na myśli jak na Lidkę zareagowali A teraz jeszcze nie wiem, choć obstawiam dziewczynkę.
Tak, dwujęzyczni, choć nie tak prawdziwie od urodzenia, tylko od pójścia do przedszkola łapią tak konkretnie angielski. Ja bardzo dbam o ich polski, bo to z polskim kiedyś będą mieć problem, nie z angielskim... Zresztą najstarszy już trochę ma, choć czyta też niemało po polsku.
Aahh na Lidkę, to teraz rozumiem😉czyli nie jest ze mną tak źle i jeszcze dobrze kojarzę😝 faktycznie to z polskim może być później gorzej, za jaki piękny naturalny angielsku akcent będą mieć😍 a w jakiej części GB mieszkacie?

Stary 2018-01-19, 12:31   #607
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Aahh na Lidkę, to teraz rozumiem😉czyli nie jest ze mną tak źle i jeszcze dobrze kojarzę😝 faktycznie to z polskim może być później gorzej, za jaki piękny naturalny angielsku akcent będą mieć😍 a w jakiej części GB mieszkacie?

W Anglii, East Midlands. Ale ciągnie nas do Walii, może kiedyś
Stary 2018-01-19, 12:33   #608
Elaaaa
Wtajemniczenie

Folinka planujecie kiedyś powrót do Polski? 😊 Super, że dzieciaki chcą się uczyć polskiego, ale faktycznie może to być trudne. Bo to tak ponadprogramowo 😉

Stary 2018-01-19, 12:39   #609
cambria04
Rozeznanie

A to jeszcze angieski jakoś brzmi😉 podczas pobytu w Sheffield przez pierwsze pare dni nie mogłam nic zrozumieć oprócz 'yes, love'😁 chociaż ogólnie taki akcent mi się podoba no i jeszcze jak Szkoci mówią😊 za to w Walii to chyba pięknie jest😊

Stary 2018-01-19, 12:48   #610
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dziękuję .
Folinko, nie, myślę, że po prostu nie zdawałam sobie sprawy jak mocno weszły mi w głowę ostatnio złe nowiny i tu i na sierpniówkach. Wczorajszy dzień i noc miałam tak zakręconą... Chyba muszę trochę wyluzować z forum .

Widziałam rączki, nóżki, paluszki. Maluch ma 6,5 cm, fałd karkowy w normie. Nie pytałam o płeć cieszę się, że dzidziol zdrowy.
Stary 2018-01-19, 12:52   #611
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Folinka planujecie kiedyś powrót do Polski? �� Super, że dzieciaki chcą się uczyć polskiego, ale faktycznie może to być trudne. Bo to tak ponadprogramowo ��

Nie, tu mamy to czego chcieliśmy. Pracę, do której idzie się bez stresu i za godne pieniądze, za które można utrzymać rodzinę. Nie ma kokosów, ale jest ok.
Nie zostawiam im wyboru Ale też nie posłałam ich do polskiej szkoły dodatkowej, tylko tak na co dzień naturalnie staram się przemycać tą polską wiedzę i język. Kaj np przychodzi wczoraj ze szkoły i pyta, czy wiem, gdzie jest "hip", bo się uczył, a ja pokazuję i mówię "tak, tu jest biodro", itp. Dużo im czytam, opowiadam o różnych rzeczach... I przede wszystkim sama mówię, że jadę na wakacje albo nadgodziny, kupuję bilet dzienny, a nie holideje, dejtiket czy ołwertajm Hehe, jak o tym mówię, to zawsze chce mi się śmiać, bo u mnie w pracy prawie wszyscy Polacy jakoś dziwnie na mnie patrzą, jak mówię, że idę do żółtego biura coś załatwić, bo większość chodzi do "jeloł ofisu". Heh, długo by można opowiadać o polingliszu Ale tak jest szybciej, wygodniej, nikogo to nie dziwi. To ja jestem raczej dziwakiem, ale słyszałam już niejedno dziecko, które ma straszne problemy z wysłowieniem się normalnie po polsku, dlatego jestem taki uparciuch.

Idę od Was gaduły, gaduła ja Muszę zacząć te zakupy wyprawkowe Mamusie, podrzućcie jak macie jakichś sprawdzonych sprzedawców takich wyprawkowych z allegro. Choć pewnie skończy się na HubiWorld...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dziękuję .
Folinko, nie, myślę, że po prostu nie zdawałam sobie sprawy jak mocno weszły mi w głowę ostatnio złe nowiny i tu i na sierpniówkach. Wczorajszy dzień i noc miałam tak zakręconą... Chyba muszę trochę wyluzować z forum .

Widziałam rączki, nóżki, paluszki. Maluch ma 6,5 cm, fałd karkowy w normie. Nie pytałam o płeć cieszę się, że dzidziol zdrowy.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-19 o 12:51
Stary 2018-01-19, 13:05   #612
madziara889
Zakorzenienie

Od 18 do 24 stycznia w kauflandzie są jakueś ubrania ciążowe.

Stary 2018-01-19, 13:06   #613
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

MałaGosia super, że po UG wszystko dobrze!

Ja witam się w 17tc.
Mała dzisiaj dała koncert życia. Jakie to jest dziwne uczucie..

Dziewczyny, wy już kupujecie coś z wyprawki???

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 13:17   #614
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry

MałaGosia super, że po UG wszystko dobrze!

Ja witam się w 17tc.
Mała dzisiaj dała koncert życia. Jakie to jest dziwne uczucie..

Dziewczyny, wy już kupujecie coś z wyprawki???

Jak fajnie, że czujesz już ruchy tak wyraźnie 😍

Ja jeszcze nic nie kupuję, zakupy muszę zacząć od komody żeby mieć gdzie to układać 😉 a na to się na razie nie zanosi. Poza tym chce już mieć pewność co do płci. Aczkolwiek rozglądam się w sklepach 😉

Mam wrażenie, że dla chłopców jest dużo mniejszy wybór, czy tylko ja mam takie wrażenie?

Stary 2018-01-19, 13:20   #615
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Jak fajnie, że czujesz już ruchy tak wyraźnie 😍

Ja jeszcze nic nie kupuję, zakupy muszę zacząć od komody żeby mieć gdzie to układać 😉 a na to się na razie nie zanosi. Poza tym chce już mieć pewność co do płci. Aczkolwiek rozglądam się w sklepach 😉

Mam wrażenie, że dla chłopców jest dużo mniejszy wybór, czy tylko ja mam takie wrażenie?

Tez mi się wydaje, że dla chłopców jest skromniejszy wybór. Dla dziewczynki ubranka są dużo ładniejsze

Ja jestem na grupie na fb mam lipcowych.. Tam dziewczyny już kupują wózki, ubranka, kosmetyki...
A ja chcę zacząć kwiecień /maj... I jakoś mi tak dziwnie.

Stary 2018-01-19, 13:30   #616
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez mi się wydaje, że dla chłopców jest skromniejszy wybór. Dla dziewczynki ubranka są dużo ładniejsze

Ja jestem na grupie na fb mam lipcowych.. Tam dziewczyny już kupują wózki, ubranka, kosmetyki...

Uff jakoś będę musiała sobie poradzić z ciuszkiami, jeśli synuś się potwierdzi. Ale jak przypomnę sobie, jak pomagałam siostrze w zakupach dla małej, to była ogromna przyjemność, ciężko było się zdecydować, odmówić kolejnych body czy legginsów. A jak się rozglądam na chłopięce ciuszki, to trzeba będzie brać co jest 😑 o nieee..

My też planujemy w kwietniu najwcześniej właśnie, wózek może jak już gdzieś pojedziemy i trafimy na upatrzony model to kupimy, a całą resztę później 😉

Stary 2018-01-19, 13:45   #617
Princes 18
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki bylam wczoraj na usg i dzidziuś jest zdrowy i duzy jak na ten tydz ciąży bylam wprost szczęśliwa a z drugiej strony obawa bo zbliza sie ten nieszczesny 19 tydzień.. No i poznalismy płeć. Pani doktor powiedziala ze na 100% dziewczynka Bardzo prosze o dołączenie mnie do listy. : 27 lat, 3 ciąża i dwa poronienia w 19 tyg. Termin porodu wedlug usg 8.07 ostatnia miesiaczka 7. 10
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 13:46   #618
folinka
Zadomowienie

Blanka, ja kupuję już, choć wiem, że jeszcze masa czasu, ale to tylko dlatego, że mam jedyną okazję pokupować w Pl to, co znam i lubię i w dodatku większość taniej niż w UK. Zresztą to nie będą wielkie zakupy, artykuły higieniczne w większości, bo przecież wiele mam po Lidusi.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-19 o 13:50
Stary 2018-01-19, 13:49   #619
Radena
Zadomowienie

A mi sie ostatnio przypomniało co do wyprawki- kosz na zużyte pieluchy. Polecam taki 20 litrów max,zeby często wynosić,bo jak więcej to mozna umrzeć przy wynoszeniu 😂

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 14:11   #620
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w Pl.
Genetyczne czy połówkowe, jakkolwiek je tam zwał, tzn. w cenniku nazywa się genetyczne w sumie. W każdym razie wiem, że ta lekarka robi to przedokładnie. Jak mi przy Lidusi rzucała nazwy naczyń odchodzących od serca, itp, to byłam w szoku, a to było 16+5 tylko, bo później nie miałam szans u niej być. Fajnie powiedziała mi po tym usg, że medycznie czuje się zobowiązana zalecić mi powtórzenie usg połówkowego za ok. 2 tyg, ale zdziwiłaby się, jakby ktoś tam się jakichś nieprawidłowości doszukał.
To już na pewno będzie czas, że w cm się już nie mierzy, bo dzieć za duży. Może z 300g będzie
U mnie super. Jak mnie zaczyna leń zbierać, to szybko zabieram dzieci na spacer albo idę na basen, to zaraz energii przybywa Ale jak na serio czuję taką potrzebę, to trochę posiedzę, odpocznę czy położę się z Lidką na drzemkę jak zarwę parę nocek z rzędu Ogólnie mogę spokojnie powiedzieć, że czuję się dobrze jak to na drugi trymestr przystało. A jak u Ciebie? Jak starsi bracia na wieść o siostrze? Moi byli najpierw trochę rozczarowani, a teraz mówią obaj, że na pewno wolą drugą siostrę
Dziękujemy, Lidusia już dobrze prawie całkiem. Opuchlizna w miejscu szczepień zaczyna schodzić. Stan podgorączkowy też chyba dziś minął, a humor w ostatnich dniach ma fantastyczny Chyba ma jakiś taki pozytywny skok rozwojowy, nawija po swojemu, coraz więcej bawi się zabawkami zgodnie z ich przeznaczeniem zamiast je tylko gryźć
Właśnei UG miałam u niej! i od razu powiedziała ze na 90% dziewczynka będzie wszystko wymierzyła, pokazała nerki itp.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:

My też chcemy zacząć dopiero coś ogarniać w maju
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 14:26   #621
aniama6
Zadomowienie

Ja z wyprawki narazie nic, myśle ze dopiero w maju zacznę kupować. Ale być może jak będę mieć wyniki badań genetycznych i poznam płeć to może ze 2 ubranka kupię z czystej przyjemności. Ale nie powiem coś tam sobie przeglądam i robię liste. Szczerze mówiąc to chciałabym dość minimalistyczna wyprawkę i nie nakupić głupot do czego mam skłonności . Dlatego na początek będę kupować takie mega potrzebne rzeczy a potem najwyżej się dokupi. Pewnie tez jakieś prezenty pozostajemy bo mam duża rodzine i znajomych i raczej kupuje się u nas prezenty wiec nie chce w tym wszystkim utonąć . Ale jak chodzę po sklepach to zerkam na te rzeczy i np dziś w hm patrzyłam i widziałam tez dużo fajnych rzeczy dla chłopców.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 14:47   #622
pola25
Zakorzenienie

.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 14:50   #623
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Artykuły higieniczne i kosmetyki pewnie zamówię w maju. Ubranka pewnie powoli zacznę kupować jak poznamy płeć i trafię na coś fajnego. Sużo do kupienia nie mamy ale nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę jak nie ma się siły chodzić po sklepach.

Stary 2018-01-19, 14:58   #624
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Ja dzisiaj bylam w pepco i duzo ladnych ciuszkow bylo tez na chlopca
Ja ostatnio kupilam pieluchy tetrowe i flanelowe i proszki do prania, jeden do koloru i jeden do bialego. Mam juz 3 siaty ubran i poscieli. Mam tez lozeczko do odbioru

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 15:07   #625
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale jestem u mamci od wczoraj i pewnie odezwę się dopiero pojutrze

Buziaczki!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 15:10   #626
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

A podeslalabys mi linka na fb z ta grupa? Chetnie dolacze.

Stary 2018-01-19, 15:12   #627
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wpisz w fb "Lipcowe mamusie 2018"

Stary 2018-01-19, 15:13   #628
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Wpisz w fb "Lipcowe mamusie 2018"

Ok. Dzieki

Stary 2018-01-19, 15:36   #629
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się w 16+0 tygodniu. Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy maluszka. Ale to fajne 😃. Jestem zdziwiona bo wróciły u mnie mdłości i wymioty a myślałam że najgorsze już za mną 😂mam nadzieję że to tylko chwilowe.

Dziewczyny Pola, Zua i Kropka jestem pewna tak jak cała reszta że te dodatkowe badania to tylko proforma i okaże się wszystko w porządku. Życzę teraz w tym najgorszym dla was czasie oczekiwania dużo spokoju i cierpliwości 😃
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 15:54   #630
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Rany dziewczyny jak Wam zazdroszczę ruchów- u nas się zaczął 17 tydzień i doopa nic a nic Małej nie czuję - normalnie jeszcze chwila i się zacznę stresować co ta Kropka taka nieruchawa 🙀

A z wyprawki nie mamy jeszcze nic - ale my często tak sobie 'olewamy' i później musimy się szybko mobilizować do działania - więc już jesteśmy zaprawieni w ogarnianiu na ostatnią chwilę 😸

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości