|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
Moja skóra również opala się błyskawicznie, zawsze na złoto-brązowo, nigdy nie miałam poparzeń. Tyle tylko, że ja tego błyskawicznego opalania nie lubię
.Kocham śnieżnobiałą skórę (taką jak Cmoksi), od ubiegłego roku nie rozstaję się z filtrami (30 ciało, 50 twarz). W zimie to nawet ok, udaje mi się zachować bladą skórę, ale teraz musiałabym z domu nie wychodzić . Poza ruchem na powietrzu nie spędziłam na słońcu nawet minuty, a już jestem czekoladowa .
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że własnie się zrobiłam różowo-czerwona jak ta wcześniejsza emotka
|
|
#3933 | ||||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
zaraz lecę czytać o Avene ![]() Cytat:
kupiłam w rossmannie jedną 30tkę, trzy 25tki i jedną 20tkę (dla TŻ bo on pewnie i tak się nie będzie chciał smarować ) Mam nadzieję że tyle mi na dwa tygodnie wystarczy Akurat były w promocji Cytat:
Ja też się raczej szybko opalam i raczej bez sensacji typu poparzenia, więc mam nadzieję że sprawdzą się i u mnie. Ile sztuk bierzesz na wyjazd? ![]() Cytat:
Nigdy nie byłam...
|
||||
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
nosku biorę 4 sztuki sunozonów - 30, 25, 20 i 15, myślę, że wystarczy na dwie osoby, na wszelki wypadek biorę jeszcze kilka próbek, ale z nich mam same wysokie filtry. Najwyżej będziemy się smarowac Avene do twarzy
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ też (21 na karku, a on wiecznie tylko w góry i w góry), dlatego (jeśli go wojsko nie zgarnie), w sierpniu jedziemy Ale jeżeli byłaś nad jakimś innym morzem to może lepiej polskie sobie odpuść
|
#3936 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
i też liczę na to że 5 butelek wystarczy cmoksiu no ja też ponad 20 na karku i nie byłam Wstyyyyd. Ale Czarne i Śródziemne już zdołałam poznać
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]nabylam dzis balsam brazujacy bielendy, wieczorem bede opalac odnoza w kolorze martwego kurczaka ciekawe, co z tego wyjdzie, nie cierpie wszelkich specyfikow brazujacych
|
|
#3938 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Byłam na przeszpiegach promocyjno-perfumowych w Super-Pharm (w końcu gazetka się kończy)
, wystawili pełno miniaturek Kleina - Obsession i Eternity (E. damskie i męskie) - cena przed promocją 80zł, pewnie będą w gazetce, ciekawe, za ile, jak tanio to może bym Obsession kupiła, chociaż zapachów Kleina generalnie nie lubię. ).Wystawili też moje uwielbione i wymarzone Dune. Ale tak czy tak muszę je w końcu mieć i należy mi się za odwyk.![]() Ale kupiłam tylko grzecznie plasterki na nos Beauty Formulas. Jestem uleczona z nałogu?![]() Kupiłam też sukienkę w Orsayu, ale wciąz mam nieodparte wrażenie, że w w sukienkach typu tunikowego wyglądam jak w ciążówkach. No ale przyda się na jakieś małe wypady nad wodę czy coś.No i oddałam dwie pary butów do szewca - krzyknął mi za naprawę 97zł. Gdyby nie chodziło o jedne z moich ulubionych (i przy okazji najwygodniejsze) szpilek, to na pewno bym tyle nie zapłaciła.
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam do pracy, bo choć w mojej branży już sezon ogórkowy w pełni, to popracować i tak trzeba (ot choćby dla zdrowia psychicznego), a ja od rana siedzę na wizażu
.Włączyłam klimę, zasunęłam żaluzje i od razu warunki jakby przyjemniejsze do pracy się zrobiły.
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam od ojca TZa swoetna torbe podrozna, wieczorem zrobie przepakowanie - reczniki, kosmetyki i buty wlasnie w niej wyladuja
i tym sposobem w walizce beda tylko same ubrania a mowilam wam, ze biore ze soba jeszcze mala, skladana torbe podrozna? coby pamiatki i alkohole bylo gdzie spakowac
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drogo, brudno, tłumy... gdyby nie to, że jest dużo wody, to ja bym nie jeździła nad morze jak nie będzie pogody to się wścieknę..
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie by nasze morze nie było - zimne, brudne itp, to ma niepowtarzalny klimat dzikości, niepokoju i swobody, której zagraniczne morza nie posiadają. Nie mówię o obrzydliwych i zatłoczonych plażach Ustronia czy Trójmiasta, ale są takie miejsca, które po prostu trzeba zobaczyć. I Bałtyk po sztormie, i o wschodzie słońca, i nocą, i jesienią...Warto
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam nad Bałtykiem(w Gdyni) jak miałam 6 lat, ale pogoda nie dopisała - było zimno, pochmurnie i wietrznie
Ale pojechałabym chętnie jeszcze raz, tylko nie ma jak i z kim ![]() ice tak sobie właśnie myślałam dziś rano, czy przypadkiem ktoś nie będzie w SP, bo się termin gazetki kończy Ja jutro jadę do G.Krak, kupić w Smyku jakiś prezent dla dziecka koleżanki a do SP może w piątek skoczę jak na uczelnię pojadę
|
#3944 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Jakoś tak się składa, że zazwyczaj przed samym końcem gazetki jestem w SP i obczajam, co nowego wystawiają.
Wykończyłam w końcu brązującego L'oreala w sprayu, mam nadzieję, że razem z nim pożegnam też nierówną opaleniznę. Teraz chyba muszę poczekać aż zejdzie całkiem, zanim zacznę stosować Niveę?
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
!#$%$&^#^&%*$!(#$(^%&(%@^ #(%&@(%(^%($%!@)$~!@#~!#$ @^%%^
wykładowcę po*******iło jiuz całkiem!!!!!!!! Na 14 osób zadało dziś tylko 3, te co były na początku potem koleś w ogóle nie słuchał co się do niego mówiło i odsyłal na wrzesień. Co chwile miał jakieś teleofny i ktoś do ni ego łaził. Nie mógł wyjść i powiedzieć żebyśmy to przełożyli skoro i tak nam w indeksy nic nei wpisał??!! Nie orzumiem takich ludzi ![]() Tak więc na wrzesień spadły mi 3 najwieksze egzaminy ![]() Na pocieszenie kupiłam 2 cienie Bell z najnowszej serii ![]() I zakochałam się w najnowszym brązerku Gosha W GC jest 30% na wybrane produkty
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nosku
![]() Cytat:
Cytat:
Ice to zalezy...ja jak chce sie na nowo przybrazowic to robie mocny peeling:sol plus cukier plus oliwa z oliwek i kawa.Moze byc jeszcze sok z cytrynki i jak sie wymasuje to czasem cos zostanie ale malutko mozna na to klasc samoopalacz spokojnie,przynajmniej mi nic sie nie stalo trzeba sie pomeczyc ale efekt wart jest zachodu
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
jestes niereformowalna
|
#3948 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Coż to za brązerek Gosh? Gdzie można go obejrzeć? Cytat:
Ciekawy przepis na peeling, muszę wypróbować, do tej pory robiłam cukier + kawa + żel pod prysznic. Mam też w domu pod dostatkiem scukrzonego miodu, planuję go wymieszać z kawą następnym razem, może dodam sok z cytrynki. Myślę, że jednak poczekam do przyszłego tygodnia z nowym brązowaniem i ścieraniem, tak chyba będzie lepiej.
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na depilacji woskiem okolic bikini, mam nadzieję, że włosy nie będą mi za bardzo wrastać. Ogólnie spoko, najbardziej bolało na samej górze, niżej średnio, do przeżycia.
Cytat:
![]() Cytat:
Jest w GC coś ciekawego? Od tego czwartku.
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko
Rozumiem trochę co czujesz, bo ja będę też na wrzesień miała parę egzaminów zapewne(2-3 na bank ). Ale damy radę jakoś ![]() Ja sobie ostatnio zrobiłam peeling: kawa + oliwka do ciała + cukier. Był ostry i jednocześnie dzięki oliwce fajnie się ślizgał po ciele(fusy nie były takie suche jak bez oliwki) BTW. Wykosili u moich sąsiadek właśnie takie wielkie trawsko i 5 bocianów przyleciało na tą wykoszoną trawę Pierwszy raz widziałam boćki w takiej ilości na raz i tak z bliska, fotki im nawet zrobiłam
|
#3951 |
|
Przyjaciółka KWC
|
To rozumiem, że w czwartek będziemy mieć informacje z pierwszej ręki, jeszcze zanim gazetka trafi na stronę?
|
|
#3952 |
|
po prostu Em :)
|
Nieprawda!! Po prostu trzeba wiedzieć, gdzie jechać.
Oo, a jakie kolorki? (stawiam na żółty i niebieski )I nie przejmuj się za bardzo, do września sporo czasu. Dasz radę.
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Polskie morze jest absolutnie fantastyczne, ale trzeba wiedzieć gdzie jechać. Zatłoczone, głośne plaże popularnych kurortów rzeczywiście potrafią zniechęcić. Ja od kilku lat jeżdżę już tylko na Hel (ech, gdyby nie to że może go zalać to trułabym ojcu o jakiś dom
), wszyscy siedzą po stronie zatoki, a plaża nad morzem niemal pusta - przynajmniej od drugiej połowy sierpnia. Niesamowicie relaksujące, spokojne Niestety, czasem rezerwujemy za późno miejsca w jednym hotelu w Chałupach i musimy się na kilka dni przenosić do Władka czy Juraty - wtedy człowieka aż cofa na widok tych tłumów. Buda przy budzie, lody, automaty z brelokami i piłeczkami, krzyk, tłok... pfe. Nawet nie wchodzimy wtedy na plażę, po co się stresować gdy kwadrans później można być w cudownych Chałupach ![]() Na takie relaksacyjne wyjazdy polecam małe, nadmorskie wsie (np. na odcinku między Ustką a Łebą). |
|
|
|
#3954 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję twojemu TŻ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zawsze pakuję się dzień przed, chyba że wyjezdzam wieczorem - to w tym samym dniu ![]() No i I dzień pracy za mna Całkiem miło było. Zostałam zawalona sterta materiałów do zapoznania się Umwoy jeszcze nie podpisałam, ale wg. Regulaminu Pracy do 7 dni to nastapi. Poczatkowo jest to umowa na pół roku, a potem jest przedłużana na czas nieokreślony (jeśli zarówno jedna jak i druga strona wyrazi na to chęć )
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ja teraz siedze nad jeziorem czorsztynskim
i stad jedziemy na wakacje, nie wracajac do krakowa. musialam sie spakowac
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chce już na wakacje
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
No, i dobrze mi z tym
mam fotkę która dobrze oddaje efekt jesli się sporo nałoży. gdy srozetrzeć to delikatnei to eychodzi efekt skóry bardzo delikatnie zbrązowionej i opruszonej swietliscie w Gc jeszcze nie było nowej kolekcji al ejest w kefirku tym duzym na końcu karmelickiej. tam kosztuje 63 zł, na allegro jest za 56 bodajże ![]() A tam biedactwo, w sumie to przyzwyczajona jestem do porawek, ani jednych wakacji jeszcze nei miałam normalnych. Ale tak się wkurzyłam na tego profesora że szkod agadać ![]() Kilkanaście zapachów na osobnym stojaku, z makijażu na pewno wszystko Manhattanu i w dziale pielęgnacyjnym widziałam Titillapailla, bielenda, fruttini _oczywiście mgiełka imbirowo-granatowa na którą od zimy poluję została już tylko w egzemplarzu wypsikanym Cytat:
![]() I nie piszcie mi, ze sporo czasu do września, bo niestety jestem takim typem który już powinien po malutku opracowywać sobie materiał, bo pod koniec sierpnia będzie to samo ![]() Cytat:
![]() A z takich bliższych planów to w sobotę wielka impreza urodzinowa kolegi a w następny weekend pobyt na kielecczyźnie z TŻ, MagJą i jej TŻ Już się nie mogę doczekać ![]() Muszę teraz dietę dopracować sobie <napisała wcinając trzeciego sznycelka> ![]() Edit: zapomniałam o fotce Gosha ![]() http://www.allegro.pl/item388887480_...al_nowosc.html
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam brązowe plecy
Jak murzynka Opaliło mnie dziś przed południem jak przepisywałam notatki, bo siedziałam z godzinę tyłem do słońca i nie czułam jak mnie bierze Brzuch, nogi i dół pleców mam jasnobrązowy a górę pleców czekoladową Na szczęście nie piecze, ale wysmarowałam się zapobiegliwie Ziają z wapniem po opalaniu teraz.
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
od wczoraj chce Wam o tym napisac
![]() nowe avanti donosi, ze w naszym pieknym kraju JT world tour mozna kupic za, uwaga... 40 zlotych
|
#3960 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w zeszłm roku pierwszy raz bardzo mi się spodobało i skoro nie do Włoch może być Polska niesamowity klimat, choć wiadomo nieporównywalny z innymi krajamiCytat:
Cytat:
mam dziwną potrzebę kupienia czegoś, nie do końca wiem czego...ja wręcz przeciwnie trafiam jak towary są już przebrane ![]() Cytat:
mam nadzieję, że się nie zawiodęKliknęłam wczoraj shimmera Rose Diamod ostatni dzień odwyku, ale musiałam bo okazja (kolejny raz zresztą) przeszłaby koło nosa, a bardzo chcę go mieć ![]() Dziś dorwałam Exotic Roses.. nie do końca jestem pewna czy jest dla mnie odnoszę wrażenie, że uwydatnia naturalną czerwień/róż moich policzków
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

.
.

z tym, że własnie się zrobiłam różowo-czerwona jak ta wcześniejsza emotka
I zauważyłam, że goi u mnie wypryski, co mnie zaskoczyło, bo np. Anthelios DP też goił, ale miał w składzie alkohol a ta Avenka nie ma.
zaraz lecę czytać o Avene
Akurat były w promocji
i jadę nad polskie morze na 2 tyg.
Ale jeżeli byłaś nad jakimś innym morzem to może lepiej polskie sobie odpuść 

Jestem uleczona z nałogu?
Gdyby nie chodziło o jedne z moich ulubionych (i przy okazji najwygodniejsze) szpilek, to na pewno bym tyle nie zapłaciła.

Rozumiem trochę co czujesz, bo ja będę też na wrzesień miała parę egzaminów zapewne(2-3 na bank
). Ale damy radę jakoś
(stawiam na żółty i niebieski

Ja zawsze pakuję się dzień przed, chyba że wyjezdzam wieczorem - to w tym samym dniu