|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
[quote=vixeen89;8061259]Święte słowa
Cytat:
. Ale właśnie ja bardzo nie chce ograniczać rolek bo ja się wtedy świetnie bawie a nie myśle tylko o tym jak wyglądam i nie przejmuje się większością rzeczy głupich tak jak teraz z tym "schudnięciem" bo to wahania i tyle teraz doszłam do tego wnioskuA profil myślałam nad biol-chem albo coś z matmą nie wiem coś w tym kierunku bo z polskiego to nie czuje się mocna.
Życie jest niepewne, zaczynaj od deseru. Erneste Ulmer Niebo mnie nie chce, a piekło obawia się, że nim zawładnę. Liz Taylor Życie jest do kitu i tyle. Edytowane przez Krytia Czas edycji: 2008-07-01 o 12:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3932 |
|
Przyczajenie
|
kasik30 - Ech, no bez przesady... To nie było tak dużo! Normalny człowiek zje tyle na przekąskę
. "Zaczełam krokietami potem były dwa kawałki placuczka a na koniec przed chwiłą zjadłam małe frytki i big maca i mam taaaaaakie wyrzuty...Po co ja jadłam tego Big Maca??" Ano zjadłaś go, bo byłaś głodna! Bo miałaś apetyt, jak to mówi mój Tata . A w sprawie tego mojego nicka... A ja nawet lubię jak sie na mnie mówi Kurak . Kurak, Kuraczek, Kuruś... .Krytia - Dziękuję za wszelkie słowa pocieszenia . Nikt też nie będzie się wprost wypytywał, dlaczego tak przytyłam, czemu itp. Chociaż poprzednio tego właśnie się bałam. Bo u mnie w szkole raczej nie wiedzą, że mam anoreksję, chociaz mogą coś podejrzewać. Pamiętam jak kiedyś mój nauczyciel mówił coś o anorektyczkach i kilka dziewczyn tak znaczącą się na mnie spojrzało. Nie było to zbyt miłe... Ale cóż, i tak bywa... A u Ciebie nauczyciele i klasa wiedzą? Bo podejrzewać to na pewno podejrzewają . Jak się widzi takie chudzinki... A w sprawie Twoich rolek... Ja z kolei dużo przebywam na dworze, staram się nie myśleć o tym, ile zjadłam. I fakt faktem - to pomaga. No ale wiadomo, rolki też pomagają trochę spalić . Ale ci... Co tam vixeen89 - No cóż, ostatnio szybko przytyłam, żarłam co popadnie i co mi to dało..? Miałam tą "docelową" wagę, ale po pół roku wszystko sie posypało. Dlatego teraz robiłam to stopniowo, powoli. Obecnie jedyne czego sie boję to obiadów. Boję się ryżu, kaszy, mięsa... Chociaż jest to przeciez mniej kaloryczne niż słodycze. A mimo tego słodycze zjadam, a tych nieszczęsnych ziemniaków się boję... Ale ostatnio obiecałam mojej siostrze, że pójdę z nią na pizzę. Więc musze się jakoś przełamać . I bynajmniej mi sie to uda . Musi się udać. Póki co zajadam teraz Kinder Bueno White . Pyyyyychotka (jak ja dawno tego nie jadłam....). A lat mam 14, więc młodziutka jestem . Z tego co pamiętam to chyba tyle co Krytia.A dlaczego Wy zaczęłyście się odchudzać? I co Was skłoniło do leczenia? Czy byłyście hospitalizowane? Mam mnóstwo pytań, no ale cóż... Ciekawska jestem .
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Kuraku - trzymam kciuki,aby udało Ci się przytyć
i nie bój się ziemniaków (mimo wszystko to warzywa przecież! ),ryżu,makaronów (jeśli wybierzesz razowy/brązowy to nawet zdrowiej) i super,że zjadłaś te Kinder Bueno ciesz się jego smakiem,i nie przejmuj się kaloriami,składem,musisz przytyć,przecież od tego zależy też Twoje zdrowie,a jesteś taka młodziutka,więc tym bardziej powinnaś jeść dużo,aby przytyć,bo potrzebujesz znacznie więcej energii![]() Jeśli chodzi o mnie - zaczęłam się odchudzać ponad 2 lata temu,ponieważ moja waga zaczęła sięgać 90kg w wieku ... 15 lat. I zrobiłam to z dnia na dzień,co było dla mojej rodziny i znajomych aż dziwne. Trochę chyba za szybko i zbyt dużo chudłam,bo straciłam okres,jednak teraz chyba powoli wraca on do normy,choć ... teraz największy problem to psychika,a nie nadwaga Krytio - skoro masz tak dużo ruchu na rolkach,to postaraj się jeść jeszcze więcej bo inaczej to na pewno nie przytyjesz
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3934 |
|
Raczkowanie
|
Vixeen ,kurczaczku dziękuję za słowa otuchy
![]() Dzisiaj już jem normalnie
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia nie przejmuj się komentarzami o policzkach. Ja też je często słyszałam, ale wiesz, że skoro są pełniejsze to lepiej dla nas
napewno nikt mówiąc tak nie miał nic złego na myśli, wkońcu chwalili nas, że przytyłyśmy co było potrzebne Kurak, ojej, masz tyle lat co ja.. IIkl gim czy III bdzie? ekhem, wiesz, ja też tak mam, że wędliny nie zjem żadnej, chuda, tłusta - nieważne; nie zjem i tyle. Za to słodycze jem normalnie, a przecież wcale one zdrowsze nie są.. Świetnie, że zjadłaś tego KB to krok do przodu. Kasik ojoj będzie świetnie że go zjadłaś, tak ma być. Wiesz jak moje koleżanki, które mają świetne szczupłe figury jadły na wycieczce? Najpierw chipsy, później hamburger, później jeszcze poszły do Mac Donalda i jadły, do tego śniadanko w domu i coś, co wzięły ze sobą na tą wycieczkę. I to wszystko zaledwie do godz. 12, a gdzie reszta dnia?
|
#3936 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do liceum i profilu. Teraz idę do 3 klasy gimnazjum, a nie mam jeszcze pojęcia do jakiej pójdę szkoły. ![]() Cytat:
Po jakimś czasie dużo przytyłam. Jak się później przypadkiem okazało spowodowane to było moją niedoczynnością tarczycy. Odchudzać się zaczęłam, bo nie mogłam znieść tekstów mojej rodziny... Nie byłam hospitalizowana ani nie podjęłam się leczenia. Przytyłam 1,5 kg przez napady. Źle się z tym czuję i mam ochotę przejść na R, ale wiem, że to by pogorszyło moją sytuację. Na razie muszę odzyskać okres...
|
||
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
No brawooo
![]() i oby normalnie było przez cały dzieńAgness jak tam? dobrze? Kurczaczku / Kuraczku (nie wiem które lepsze) w cyklu moja historia pisałam chyba nawet niedawno . Nie byłam hospitalizowana.
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Krytuś - szczerze mówiąc to sama nie wiem. Od paru dni jakoś mniej się skupiam na jedzeniu,po prostu jem co tam sobie wyliczę i wykalkuluję,i choć jest duużo produktów,przed którymi mam opory to jakoś mnie nie ciągnie do słodyczy zbytnio,tym lepiej dla mnie
. Skuszę się na lody,czy płatki śniadaniowe,które mają cukier,ale wielu potraw nadal się boję ...Ale i tak się cieszę,że jakoś mniej o żarciu myślę niż wcześniej .A jak u Ciebie Krytuś?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze u mnie chociaż jedna rzecz mi się nie spodobała jaką zrobiłam ale nieważne
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szerkoim łukiem ![]() a każda przełamana bariera to wielki sukces wiesz, na sto % zaakceptujesz siebie z tymi dodatkowymi kg, bo powiem Ci, że zwykle ich nie widać, po prostu wygląda się zddrowiej ![]() Cytat:
|
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
Oj Krytuś mało wczoraj zjadłaś bardzo mało jak do takiego wysiłku... Jak szalejesz na rolkach szalej i z jedzonkiem.. aby wyrównać
![]() A ja.. dziś znowu sie pokłóciłam z bratem... oj a rodzice dopiero wracają w piątek..
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,boję się białego pieczywa/mąki/makaronu,no i boję się teraz strasznie zjeść nawet batona,jak mam ochotę (bo węgle proste,słodycze )
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a byłaś w kinie? ![]() no właśnie Krytia, teraz to już trochę przzeszłaś w skrajność - jadłaś tak dużo a wczoraj bardzo mało, kolacja to była komedia, pisałam Ci to zresztą...
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Zgłaszam się w topicu
![]() U mnie jako tako. Waga od chwili przyjazdu pokazuje przy tych 170 centymetrach wzrostu 43,5 -44kg ,dzis acz baterie jej siadają :P Wymiary w (zdrowym )udzie są niezmienne-46 , w talii przybyło do 64 o_O , mierzoną miałam procentową zawartość tłuszczu i wyszło 14%, czyli w normie . Jem więcej niż kiedyś , te 2000-2400 dużo słodyczy,w sumie to na co mam ochotę. Fakt problemy z odczuwaniem smaku i inne związane z nowiutkim podniebieniem pozostają ,przez co jem nie tyle gdy czuję chcicę ę,ale z nudów,bo wypada . Chwilami wyrzuty są (bo niezdrowo,bo tak i siak ),ale zabijam je myślą o pioruńskim metabolizmie i potrzebą energii na zdrowienie I tak będzie do 15 lipca,gdy w Wawie ogłoszą wyrok czy dopierdala...ją roczną chemię i naświetlania czy nie . Potem w zależności czy nie za bardzo nie otłuszczą sie newralgiczne punkty-tyłek,uda,brzuch skoryguję to, dodając więcej ruchu, tańca i ćwiczeń na ww partie. Ot dla lepszej kondycji i żeby nie wymieniać pokaźnej garderoby w rozmiarze S/34 Poza tym stwierdzam,że czuję się bardziej hmmm wolniejsza,pełniejsza energii (w tempie ekspresowym dochodzę do siebie po operacyjnym kongu), wzrosło libido tudzież zainteresowanie osobnikami płci przeciwnej _^_ Oczywiście nadal jestem w kropce ,co dalej. W sensie wyboru studiów. Przyjęta jestem na prywatną (i najlepszą ,najbardziej wymagającą w województwie)uczelnię, kierunek ;'Media i Komunikacja Międzykulturowa' , przyszłościowy,interesują cy,kształcący, kusi też uniwersyteckie Kulturoznawstwo, bardzo lajtowe i bezpłatne ponad to kopalnia bezrobocia niestety :P W wirtualnym przeliczniku z wynikami: 70% z polskiego rozszerzonego 51% z ang. rozsz 48%wosu rozsz. średnio "fajnymi" wyszło mi 89,4 punktów przy maksymalnym progu do 150, czyli szanse marne ,zwłaszcza,że chętnych dużo Niby mam czas,ale
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
które zacytowała Vixeen że kiedyś przytyłam. A skąd wiesz że jem 3000 ? ja nie wiem ale chyba coś koło tego![]()
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Byyyłam w kinie... i na lodach w kinie.. a potem po dziewczyny mama jednej przyjechała więc w kfc nie wypaliło... ale i tak było fajnie... ja na miejscu Krytii miałabym wyrzuty że tyle jeździłam -.- ale ja to ja... ja jestem dziwna
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiosenko tak wiem moja wczorajsza kolacja to była istna komedia prawie same owoce ![]()
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą dowiedziałam się czegoś co mnie kompletnie załamało. A za chwilę miałam wychodzić spotkać się z koleżanką. Odechciało mi się,ale udam,że wszystko jest w porządku.
Teraz to już w ogóle mam doła. Nie chodzi o TŻ-ta,choć w tym momencie to jeszcze bardziej mi go brakuje. Chodzi o mnie ale nie będę Was zanudzać moimi problemami nie martwcie się ![]() może wyjdę z tego dołka ...
|
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
Aguuś .. co jest ?
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę.
|
|
|
#3951 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak apropo. Będąc na mieście przypatrywałam sie różnym dziewczynom- brzydkim , ładnym, grubym i chudym. I wiecie co? Ta chuda i tak xle wyglądała, bo była brzydka, a ta ładna i tak była bardzo atrakcyjna chodzisz miała wcale nie za mało tłuszczyu na brzuchu. I inni też tak patrzą, a wręcz przesadna chudosc jest nieestetyczna i razi, nie wzbudza sympatii ludzi. Krytus i tak jestes chudzinka, chodzi tylko o porównnie obecnego wyglądu z tym chorobliwym, annie do innych osób Cytat:
Vixeen i Wiosenko bardzo Wam Kochane dziękuję. Przesyłam Wam cieplutkie buziaczki |
||
|
|
|
#3952 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od ostatniego mierzenia rano. Cytat:
|
|
#3953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
osobiście znam kilka dziewczyn, które widać, że mają nadwagę a pomimo niej są napradę aktrakcyjne i piękne, a kilka bardzo chudych z natury, które zbytnio swym wyglądem nie przyciągają.Krytiaa kochanie Wiosenka racje ma- ty nawet przy 3000 kcal chudniesz Agness powiesz nam co się stało, czy sprawa raczej osobista i nie możesz ?Basiulka na jakim filmie byłaś ? świetnie, że się dobrze bawiłaś
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Toffiee- Angielski jak dla mnie był średniawy. Zaprzątałam se w trakcie egzaminu myśli rozterkami natury uczuciowej toteż doszedł mętlik w głowie i straciłam z 14 punktów za 'korektę' poprawnych odpowiedzi ...
Wos, mega pokręcony ,na Polskim przesadzili z pytaniami testowymi. Tak btw.iąt ludzie z mej humanistycznej klasy,piszący go na poziomie podstawowym ,niby dobrzy uczniowie,napisali go na 30-40 % ,all przez źle sformułowany temat wypracowania .
|
|
|
|
#3955 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno będzie Ci lżej. ![]() Cytat:
[quote=Krytia;8061574] Cytat:
Ja chodziłam do matfiza, ale potem nagle mi się odwidziało i poszłam na prawo. ![]() Cytat:
Współczuję tej tarczycy, to są takie męczące choroby. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia i zdrowia życzę. ![]() Dziewczyny, a ja byłam dzisiaj pierwszy dzień na praktykach w kancelarii. Mam nadzieję, że bardzo się nie zbłaźniłam. Jak wróciłam to tata czekał z tak wypasionym obiadem, że cała w środku skakałam z radości, że tak w miarę wyszłam z ED. I w ogóle życie jawi mi się jako wielce barwne i wesołe, ot co! ^^
|
|
#3956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja wosu nie lubię więc myślę nad biologią rozszerzoną a potem psychologia acz w sumie się waham bo jak ktoś nie do końca normalny czyli ja mógłby pomagać innym? Cytat:
a tak chciałabym być advocat... yyy adwokatem hihi ale jestem głupia, ja nie mogę na pewno się nie zbłaźniłaś - Ty?! taka zdolniacha???? a obiadku zazdroszczę Krytia, no to na pewno schudłaś - 2 cm to dużo. bierz się za siebie! a wiecie ja dziś byłam u fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() kurczę nie poznaję się w lustrze, aaaaaaaaaa... niby fajnie cała rodzina mówi, że super, ale nie mogę się do siebie przyzwyczaić i jutro pewnie nie wyjdę z domu bo będę sobie wmawiać, że wszyscy na mnie patrzą i się ze mnie śmieją bo tak będzie
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Nie wszytski Was jeszcze dodalam do znajomych na n-k, bo cos mi nawala teraz. A te ktore mi nie podaly swoich kont prosze o wyslanie ![]() Dzisiaj bylam na randce . I bylo bardzo fajnie![]() Aguś co sie stalo? Prosze powiedz . Moze cos poradzimy, moze wcale nie jest tak zle? Tzrymaj sie kochanaToffiee musisz przytyc, musisz wyzdrowiec. Nie powzwol, zeby te lata, kiedy jestes mloda, sliczna sie zmarnowaly . Moze sprobuj jesc wiecej i nie waz sie? Nie bedziesz sie niepotrzebnie denerwowac... Mysle, ze nawet jak przytyjesz 5kg i wiecej, to nie bedzie absolutnie nic widac.Kuraczku to takie straszne, ze w wieku 14 lat tak bardzo wpadlas w sidla anoreksji . Mysle, ze powinnas jak najszybciej zapisac sie do psychologa... Samej bedzie Ci bardzo ciezko sie z tym uporac. Ale widze, ze sie starasz, to jest najwazniejsze No i muisz isc z siostra na pizze, obiecalas i juz![]() Kasiu kochana To co zjadlas to jest bardzo malo, nie powinnas miec zadnych wyrzutow, kompletnie zadnych... Myslalas, zeby pojsc do psychologa? Jestes bardzo ladna dziewczyna, zupelnie bez sensu sie tak zadreczasz...Krytia ja rowniez zazdroscze metabolizmu! Schism mam nadzieje, ze z Twoim zdrowiem bedzie wszystko dobrze ![]() Vixeen Ty jestes taka pozytywna duszyczka tutaj ![]() Ewelko wg mnie tez jadlospis jest skromniutki Co prawda sa tam jakies slodycze, ale ogolnie to malo jesz. Nie dziwie sie, ze w ogole na tym nie tyjesz, powinnas uwazac, zebys ie schudla. Mysle, ze spokojnie mozesz cos dorzucic, jakies tresciwsze obiady itd. Jak tam sytuacja ze znajomymi? Juz troche lepiej?EDIT Izus skoro inni mowia, ze ladnie wygladasz, to na pewno tak jest! Rozkazuje Ci isc jutro po miescie i pokazywac wszytskim swoja sliczna nowa fryzure! ![]() I msyel, ze jestes wprost idealna osoba na satnowisko psychologa Taka wrazliwa, wspolczujaca, pomocna Po prostu ideal![]() Dziewczyny co u Was?
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super! jak było i kto jest tym szczęśliwcem ? a co do Krytii nie wiem czy takie " jupi " bo Krytia chudnąć nie może co - 39 kg znów?
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ... mogłabym Wam powiedzieć o co chodzi,ale ... pewnie się domyślacie. Jedno zdanie podziałało na mnie tak bardzo,że dzisiaj już bez żadnych lodzików itp,na dodatek wsiadłam na rowerek
... możecie myśleć sobie,że jestem głupia,że robię to specjalnie,aby zwrócić na siebie uwagę ... ale przysięgam,że tak nie jest ... nie wytrzymałam psychicznie. Zjadłam niedawno kolację i koniec na dzisiaj. Opory przed jedzeniem się jeszcze większe zrobiły. Wybaczcie,że nie odpiszę żadnej z Was. Nie mam siły.
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idę o zakład, że wszyscy będą się gapić, bo będzie miło dla oka. ![]() Prawo jest fajne, warto się pomęczyć z historią, potem do niej już nie wracamy (chyba że w takich interesujących formach jak prawo rzymskie). Jak szłam na studia, to byłam przerażona, że się zanudzę na śmierć, ale kocham te paragrafy wszystkie. ![]() Ale schudłam kilogram przez tę sesję durną. :| Nic, teraz u rodziców nadrobię. Wow, super.
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

a już zastanawiałaś isę mniej więcej nad profilem klasy?
pisz tutaj śmiało, jak się wygadasz to ulży Ci
Nie pamiętam czy pisałaś...Ile masz lat? Bo domyślam się że pewnie też borykasz się z brakiem okresu (przy takim bmi). Może jednak warto pomyśleć z powrotem o wizycie u psychologa? zawsze łatwiej będzie z tego wyjść przy pomocy specjalisty
nie wiem coś w tym kierunku bo z polskiego to nie czuje się mocna.

.

Źle się z tym czuję i mam ochotę przejść na R, ale wiem, że to by pogorszyło moją sytuację. Na razie muszę odzyskać okres...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Dziewczyny teraz są całkiem spoko. Jedyne z komentarzy to słysze o swoją twarz
Mam nadzieję, że bardzo się nie zbłaźniłam.