Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-22, 10:47   #2611
_groooszek_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Idę w siebie pakować batonik i soczek by rozkręcić młodego
Na tą okoliczność zakupiłam dzisiaj puszkę coli

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

sollina ja się nie zastanawiam, jest kupiony i się cieszę

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:48   #2612
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Rozkręcić? Moje dziecię na każdym USG fika, zasłania twarz a to nogą a to ręką a jakbym jeszcze coś słodkiego zjadło to by nic nie było widać, bo by dostał szału jak po piciu glukozy haha. Myślałam, że mi brzuch rozsadzi, ale po 20 minutach się wyciszył.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-01-22 o 10:49
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:50   #2613
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Na tą okoliczność zakupiłam dzisiaj puszkę coli

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

sollina ja się nie zastanawiam, jest kupiony i się cieszę

No ja tym na razie próbuje na soczku marchewkowym, bo ostatnio poczułam się jak wyrodna matka w poczekalni
Choć puszkę coli miałam jeszcze w lodowce , to ostatnio mnie strasznie na nią naszło wiec wypiłam.

Ale mi się dłuży... a tak sprawnie dziś dzień zaczęliśmy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:52   #2614
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
Też ma dzisiaj do mnie przyjechać. Tylko cały czas się zastanawiam czy to jest dobry wybór.

W ogóle wczoraj patrzyłam w samochodzie i mamy problem, bo mój TŻ jest wielki i ciężko za nim usiąść z tyłu, bo jest mało miejsca. Ja też jestem wysoka, więc muszę mieć gdzie dać nogi. Wymyśliłam, żeby fotelik wpinać za TŻ, a ja będę jeździć z tyłu za fotelem pasażera. Tylko pytanie czy nam się tam fotelik zmieści. Już nie myślę o tym, co zrobimy jak trzeba będzie gdzieś jechać na kilka dni. My, dziecko, wózek, bagaże. Gondola chyba dostanie miejsce pasażera z przodu. A mamy kombi!
Tak "po bożemu" i najbezpieczniej jest jeździć z przodu, bo w razie uderzenia bocznego co jest najczęstszym rodzajem wypadku po pierwsze nie polecisz na dziecko i nie zrobisz mu krzywdy, a po drugie dla Ciebie również najbezpieczniej jest siedzieć na miejscu pasażera z przodu - masz poduchę z przodu, fotel Cię zabezpiecza.

W teorii.
Zdaję sobie sprawę, że może być to trudne w wykonaniu z szalejącym dzieckiem.
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:57   #2615
sweetmedi25
Zakorzenienie

Grosiu jak możesz to wpisz mi wizytę na 25 stycznia bo idę jeszcze na dodatkowe pomiary. Zapomniałam ostatnio napisać

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:58   #2616
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Grosiu jak możesz to wpisz mi wizytę na 25 stycznia bo idę jeszcze na dodatkowe pomiary. Zapomniałam ostatnio napisać

Już się robi

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-22, 10:59   #2617
amarela
Zakorzenienie

Mam wyniki badań z dzisiaj i są kiepskie. Hemoglobina spadła i generalnie wszystkie parametry poszły w dół dobrze że jutro lekarz, bo zaczęłam się stresować.

Mirabilka dobrze, że to nie ospa!

Stary 2018-01-22, 11:00   #2618
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Mam wyniki badań z dzisiaj i są kiepskie. Hemoglobina spadła i generalnie wszystkie parametry poszły w dół dobrze że jutro lekarz, bo zaczęłam się stresować.

Lekarz na pewno coś zaradzi

Powiem Wam, że jak pojawiają się posty o wynikach i ich interpretacji to zaczynam się cieszyć, że moje idą prosto do przychodni a nie najpierw do mnie

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-22, 11:07   #2619
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Pomimo tego, ze przechodzilasś ospę mozesz przenieść wirus, a w najgorszym razie możesz dostać półpaśca, wiec i tak nie jestes w 100% bezpieczna

To zes mnie pocieszyłazdaje sobie sprawe z polpaśca ale mam nadzieje ze mnie minie ale jak nie to chyba łeb urwe tej mądrej inaczej siostrze tzmam nadzieje ze ma znaczenie ze tamte dzieci zarazily sie dwa tyg temu wiec moze nie zarazaja juz tak bardzoale wkurzylam sie ze tak beztrosko do tego podeszla "bo jej dzieci juz chorowaly" i "przeciez liej zeby sie Twoja corka zarazila poki jest mała"powiedzialam ze jednak wolalabym zeby wogole nie chorowala
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:07   #2620
sweetmedi25
Zakorzenienie

Qazsew mój mąż podczas przytulanek mówi że dziwnie się czuje jak całuje brzuch i zauważyłam że przestał to robić. Oczywiście robi to w innych okolicznościach na szczęście w trakcie jeszcze dziecko mnie nie skopalo ale zauważyłam że zdarza mi się myśleć o dziecku w trakcie i wtedy czuje się trochę dziwnie

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:08   #2621
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Dzien dobry 🌼
Grosia, Blaira, Kinia u mnie dzis bez ekscytacji, bo wizyta bez usg.
Mirabilka, jak tam? 😘
Aa musze Wam napisac hit wczorajszego dnia szwagierka zapraszala tesciow i swoich rodzicow na obiad z okazji dnia babci i dziadka. I wiecie, w zwiazku z tym, ze za rok u nas tez bedzie dzidzius, co prawda jeszcze nie bedzie ogarnial o co chodzi z tymi swietami, ale zaprosila ich juz tez na przyszly rok. Zebysmy czasem w kolejke sie nie wbili

weź porezerwuj wszystkie daty na 2 lata

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Piękne
kciuki mocne za dzisiejsze wizytowanie

domii śliczny nowy avatar
Stokrotka no niezła szwagierka, myślałby kto
ja dzisiaj jako dobra żonka wstałam o 6.00, ubrałam się i poszłam na zewnątrz odśnieżyć Małżonkowi auto do pracy, zanim się ogarnął w domciu i wyszedł to już miał odśnieżone, odskrobane i ciepełko w środku a ja już po śniadanku i nie wiem co robić, o tej porze to dawno nie wstałam a spać mi się nie chce
ale dobra żona

ja patrze że o 2 posty , a dopiero niedawno z łóżka się zwlokłam, zjeżdżam na dół, a tam już 4 strony naprodukowane
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:08   #2622
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Też ma dzisiaj do mnie przyjechać. Tylko cały czas się zastanawiam czy to jest dobry wybór.

W ogóle wczoraj patrzyłam w samochodzie i mamy problem, bo mój TŻ jest wielki i ciężko za nim usiąść z tyłu, bo jest mało miejsca. Ja też jestem wysoka, więc muszę mieć gdzie dać nogi. Wymyśliłam, żeby fotelik wpinać za TŻ, a ja będę jeździć z tyłu za fotelem pasażera. Tylko pytanie czy nam się tam fotelik zmieści. Już nie myślę o tym, co zrobimy jak trzeba będzie gdzieś jechać na kilka dni. My, dziecko, wózek, bagaże. Gondola chyba dostanie miejsce pasażera z przodu. A mamy kombi!
Do mnie też dziś ma przyjechać fotelik :P kolor tylko średnio do mnie przemawia( wiśniowy) ale za tą cenę szkoda było nie brać..rozważalam też piaskowy kolor ale chyba non stop pokrowiec byłby w pralce..
Wg mnie bardzo dobry wybór fotelika mieliśmy przy pierwszym dziecku i bardzo dobrze się sprawdzał.
w samochodzie zajmuje mało miejsca i bardzo łatwo zapiąć go pasami...30 sekund i po robocie..u nas trzyma się tak że ani drgnie..będzie za fotelem kierowcy. Za fotelem pasażera jest fotelik synka.

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:14   #2623
sollina
Rozeznanie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8072071 1]Tak "po bożemu" i najbezpieczniej jest jeździć z przodu, bo w razie uderzenia bocznego co jest najczęstszym rodzajem wypadku po pierwsze nie polecisz na dziecko i nie zrobisz mu krzywdy, a po drugie dla Ciebie również najbezpieczniej jest siedzieć na miejscu pasażera z przodu - masz poduchę z przodu, fotel Cię zabezpiecza.

W teorii.
Zdaję sobie sprawę, że może być to trudne w wykonaniu z szalejącym dzieckiem.[/QUOTE]
Czyli powinnam siedzieć z przodu nawet jak dziecko zostanie w foteliku z tyłu samo? Chyba się będę bała zostawić takiego maluszka nawet na chwilę, bo przecież jakby coś, to w trakcie jazdy nie dam rady tak szybko zareagować.

Cytat:
Lekarz na pewno pomoże.

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Do mnie też dziś ma przyjechać fotelik :P kolor tylko średnio do mnie przemawia( wiśniowy) ale za tą cenę szkoda było nie brać..rozważalam też piaskowy kolor ale chyba non stop pokrowiec byłby w pralce..
Wg mnie bardzo dobry wybór fotelika mieliśmy przy pierwszym dziecku i bardzo dobrze się sprawdzał.
w samochodzie zajmuje mało miejsca i bardzo łatwo zapiąć go pasami...30 sekund i po robocie..u nas trzyma się tak że ani drgnie..będzie za fotelem kierowcy. Za fotelem pasażera jest fotelik synka.
Czyli nie będziesz mieć bazy? Bo teraz tak czytam, że te Cabriofix bez bazy mają 3/5 gwiazdek, a Citi 4/5.
Stary 2018-01-22, 11:17   #2624
niud
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8072071 1]Tak "po bożemu" i najbezpieczniej jest jeździć z przodu, bo w razie uderzenia bocznego co jest najczęstszym rodzajem wypadku po pierwsze nie polecisz na dziecko i nie zrobisz mu krzywdy, a po drugie dla Ciebie również najbezpieczniej jest siedzieć na miejscu pasażera z przodu - masz poduchę z przodu, fotel Cię zabezpiecza.

W teorii.
Zdaję sobie sprawę, że może być to trudne w wykonaniu z szalejącym dzieckiem.[/QUOTE]
Dokładnie to samo miałam odpisać sollina
Ja na początku oczywiście jeździłam z bąblem, dopiero potem doczytałam że to nie najlepsze rozwiązanie. Teraz przynajmniej nie będzie mnie korciło siedzenie z małym z tyłu, bo obok będzie fotelik pierworodnego ))
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:18   #2625
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry ja już jestem w diagnostyce, muszę zrobić badania przed wizytą jutro. Nawet mi się udało trafić po pojemnika na mocz

Kciuki za dzisiejsze wizyty! widzę, że dziś i jutro czekają nas ostatnie połówkowe, to trzymam kciuki za dobre wyniki. Jak to mój lekarz powiedział, po 2 dobrych badaniach genetycznych można odetchnąć i cieszyć się ciążą.

oj tak, to wasnie te połówkowe są takie decydujące, wiadomo,ze bywa ryzyko pomyłki, lub sytuacje które nie są widoczne na usg, no ale duzo byłoby widać

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tesc to byl taki troche cieply klusek wiec jemu pasowalo ze wszystko mial podane. Ale aleee cos za cos, ja Ci wstane wszystko przygotuje ale Ty po wyplacie bedziesz oddawal mi wszystkie pieniadze zebym mogla nimi dysponowac tesciowa otwarcie mowi o tym ze tak bylo i ze chlopina o pieniadze na najmniejsza glupote sie musial prosic

Nawet byl czas ze ona chciala jako "najstarsza w tym domu" zebysmy my z mezem jej nasze pieniadze oddawali zeby mogla rozplanowac wydatki myslala ze nas przekona a tu baaaaardzo sie zawiodla

przepraszam, ale tw Twoja teściowa to moją pokonuje nawet, więc ja nie wiem jak Ty z nią żyjesz....

Cytat:
Hej hej
Witam się po leniwym weekendzie..

Jeszcze pracuję..ale postanowiłam że tylko do 2 lutego..wtedy biorę dłuższe l4 popracowałabym jeszcze ale mega męczą mnie dojazdy zapchaną komunikacją miejską..ledwo da się oddychać plus to że trzeba uważać na brzuch bo oczywiście nikt nie ustąpi miejsca..a w sumie nawet na to nie liczę..

Aaaa i 8 lutego jedziemy na 4 dni do Karpacza! bardzo się cieszę bo to będzie mój pierwszy raz zimą w górach nie pojeżdzę na nartach ale sam fakt że tam będę...ach..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
fajjjniee taki urlop, ostatni raz w tym składzie , my uwielbiamy takie wypady w ciągu roku i serwujemy sobie często, jakiś dobry hotel i lecimy zregenerować siły, my pod koniec utego na Mazury lecimy

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak Wasza hemoglobina? Z każdym badaniem mi spada i się zastanawiam jaki wynik jest wskazaniem do brania tabletek.

Hemoglobina, jak to mówi mój gin "dzidziuś lubi ok 12.0 " , czyli tyle mneij wiecej powinna wynosić, mi z 13,4 spadło już na 12.0 ,a to w drugiej połowie własnie najbardziej leci, wiec myśle,ze miesiąc i przechodze na suplementacje
Stary 2018-01-22, 11:19   #2626
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dzien dobrytrzymam kciuki za wizyty

Bo są rzeczy wazne i wazniejszelaptp poczeka a trudne sprawy juz nie

kto pierwszy ten lepszy,ale tak jak ktoras dziewczyna napisala mysle ze to dziadkowie powinni zaprosic wnuczeta do siebie,rodzice tz tak robia,moi maja tylko moja corke narazie

ze Ci sie chcialo wychodzic i ze taka dobra zonka z Ciebie

pewnie bardzo sie zdziwila ze nie chcecie sie zgodzic

Dobrze piszesz,dziecko spiace obok to 100%antykoncepcja i wogole te dzieci maja chyba cos juz w sobie jakby radar ze cos sie zaczyna dziac bo jak moja corka spala jeszcze z nami w pokoju to tez tak bylo

No czys Ty oszalała?!nie wiesz ze jak wlosy w ciazy obetniesz to dziecku mózg obetniesz (czy jakos tak)!!:h ahaha:ile razy ja to juz slyszalamdlatego w pierszej ciazy obcielam wlosy jak rodzina tz jeszcze nie wiedziala o ciazy bo oni takie cuda wygadują
mirabilka czekamy na wiesci od Was
Dziewczyny a jak wygladaja u Was przytulanki z tz?wiadomo ze te co zakaz to i tak nic z tego ale te co moga to jak Wasi tz sie na to zapatruja i Wy?tz nie czuje sie dziwnie ze juz brzuszek sporawy sie robi i ktos tam jest?ja ogolnie lubie i wogole ale przyznam szczerze ze jak w trakcie mi sie bobas zaczyna wiercic solidnie w brzuchu to jakos mimdziwnie i glupio i sie skupic nie moge,tz tez mowi ze jak juz wiekszy brzuszek i czesciej czuje i widzi jak kopie to jakos mu dziwnie jakby ktos jeszcze z nami byl w lozkujak jest u Was?
Moj synus na szczescie w trakcie nie dokazuje, ale dzis wlasnie pisalam ze ostatnio odezwal sie po wszystkim i tak dziwnie nam sie zrobilo, ze nie jestesmy sami 😂😂 ale ostatnio troche rzadziej w ogole cokolwiek sie dzieje.
Cytat:

Dobrze, ze masz jutro wizyte 😘 nie martw sie
Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Lekarz na pewno coś zaradzi

Powiem Wam, że jak pojawiają się posty o wynikach i ich interpretacji to zaczynam się cieszyć, że moje idą prosto do przychodni a nie najpierw do mnie
Moje wyniki tez ida prosto do lekarza takze nie moge nic analizowac 👍
Ja z poczatku mam zamiar jezdzic z tylu z maluszkiem, wydaje mi sie ze lepiej miec go na oku.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:19   #2627
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
jestem jestem

tyle samo miałam i tez mam żelazo 2 x 1

Kochane jestem jestem - to nie ospa, nie różyczka i żadne inne świństwo wczoraj po obiedzie jechaliśmy na cito robić jeszcze testy na alergię bo nie wiadomo było o co chodzi ( testów robiliśmy juz dużo jak był mały) okazało się, że jak wcześniej nic mu nie było po orzechach (włoskich) tak ten silny wysyp był raczej po nich wieczorem w sobotę zjadł ciasto posypane orzechami dosłownie parę gram orzechów i taka reakcja.
Dosłownie mega ulga bo ja ospy nie miałam

Dziękuje za troskę - kochane jesteście

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

a propo aliexpress zaryzykowałam te dwa otulacze
https://www.aliexpress.com/item/100-...311.0.0.lLuSXd

w feedbackach spoko fotki - także zobaczymy co przyjdzie może mnie miło zaskoczą
Najwazniejsze że to nic wirusowego.

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie w tych sprawach podobnie. Moje libido słabiutko (tzn nie do konca slabe ale mózg mnie blokuje) a mężowi nic nie przeszkadza.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:22   #2628
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo miałam odpisać sollina
Ja na początku oczywiście jeździłam z bąblem, dopiero potem doczytałam że to nie najlepsze rozwiązanie. Teraz przynajmniej nie będzie mnie korciło siedzenie z małym z tyłu, bo obok będzie fotelik pierworodnego ))
Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ja z poczatku mam zamiar jezdzic z tylu z maluszkiem, wydaje mi sie ze lepiej miec go na oku.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, jeśli chodzi o poród, to z samego szpitala do domu będziemy mieć ok. 30 min samochodem. Nie wiem czy dam radę siedzieć z przodu, a maluszek sam z tyłu.
Stary 2018-01-22, 11:25   #2629
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
To zes mnie pocieszyłazdaje sobie sprawe z polpaśca ale mam nadzieje ze mnie minie ale jak nie to chyba łeb urwe tej mądrej inaczej siostrze tzmam nadzieje ze ma znaczenie ze tamte dzieci zarazily sie dwa tyg temu wiec moze nie zarazaja juz tak bardzoale wkurzylam sie ze tak beztrosko do tego podeszla "bo jej dzieci juz chorowaly" i "przeciez liej zeby sie Twoja corka zarazila poki jest mała"powiedzialam ze jednak wolalabym zeby wogole nie chorowala
Dzieci zarazaja przed wystapieniem krostek i kilka dni po, wiec jak byly w trakcie lub po to mozesz byc spokojna

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:26   #2630
blaira
Wtajemniczenie

Już po wizycie.
Młodego batonik i soczek nie rozruszał także myśle ze już nie będę taka wyrodna na następnych wizytach
Następna wizyta 19.02

Dziec ma się bardzo dobrze, ilość wód w normie.
Obecnie na 24+4 wazy 737g
Pani dr mówi ze jest to waga jak najbardziej w normie.
Z ciekawości spytałam czy można oszacować już wage do porodu.
Na chwile obecna ok 3,2-3,7kg

blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:26   #2631
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Czyli powinnam siedzieć z przodu nawet jak dziecko zostanie w foteliku z tyłu samo? Chyba się będę bała zostawić takiego maluszka nawet na chwilę, bo przecież jakby coś, to w trakcie jazdy nie dam rady tak szybko zareagować.
To jest kwestia Twojego wyboru
https://fotelik.info/pl/news/mama-si...rzodu,327.html
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:27   #2632
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość

weź porezerwuj wszystkie daty na 2 lata

ale dobra żona

ja patrze że o 2 posty , a dopiero niedawno z łóżka się zwlokłam, zjeżdżam na dół, a tam już 4 strony naprodukowane
E tam na 2 lata,do 18 urodzin wlacznie rezerwacje niech zrobi
Cytat:
No nie wiem czy tak czesto bys prala bo czym taki maly bobas pobrudzi?na poczatku tylko mleko je,butów nie brudzinie wierci sie w tym foreliku za bardzo,ja mam fotelik z jasnymi wstawkami i jak kiedys znieslismy ze strychu to wyglada jak nie uzywany wogole
stokrotka uwazajcie na siebie w drodze jutro,jednak to bardzo duzo km
Jeszcze chcialam Was zapytac o to jak ukladac do spanie takie male dziecko,znaczy noworodka?bo ja corke kladlam raz na jeden raz na drugi bok,teraz siostra tz jest w ciazy i mowi ze polozna jej powiedziala ze w zadnym razie,ze tylko na plecach bo na bokach zle na bioderka,ale kurcze boje sie takie male klasc na pleckach na noc,no bo niech sie uleje czy cos?nawet jak odbije po jedzeniu to jak jednak cos uleje to na boczku poleci z buźki a na plecach?przeciez moze sie zadusic tym...
Stary 2018-01-22, 11:27   #2633
Ladymama85
Zakorzenienie

Kciuki dziewczyny za wizyty

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty

Druga noc z rzędu zazdro.
Ja dziś 4 razy ))

Tż z synkiem wyprawieni do pracy/żłobka, muszę ogarnąć finanse i znaleźć cybex balios s w Wawie - co się okazało na szybko nie jest takie proste
Co oglądam jakiś wózek to odpada i moja lista sukcesywnie się skraca - no nie ma ideałów :/
a moze gdzies poszukaj sklepów rekomendowanych nie ma na stronie? ja wczoraj szukałam bugaboo donkeya,zeby pooglądać dokładnie, to podali mi 3 czy 4 sklepy w wawie, i znalazłąm w takim malutkim sklepiku
Stary 2018-01-22, 11:31   #2634
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dzieci zarazaja przed wystapieniem krostek i kilka dni po, wiec jak byly w trakcie lub po to mozesz byc spokojna

Dziekuje Ci dobra kobieto za ta informacjetak mi sie cos kolatalo wlasnie w glowie ze zaraza sie jeszcze przed krostami ale dobrze ze ktos to potwierdzil
Cytat:
Już po wizycie.
Młodego batonik i soczek nie rozruszał także myśle ze już nie będę taka wyrodna na następnych wizytach
Następna wizyta 19.02

Stary 2018-01-22, 11:33   #2635
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Już po wizycie.
Następna wizyta 19.02

Jaki duży już. Ciekawe ile moja Fasolka będzie miała.

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8072198 6]To jest kwestia Twojego wyboru
https://fotelik.info/pl/news/mama-si...rzodu,327.html[/QUOTE]
Dzięki za link. Zaraz przeczytam.

Cytat:
Jeszcze chcialam Was zapytac o to jak ukladac do spanie takie male dziecko,znaczy noworodka?bo ja corke kladlam raz na jeden raz na drugi bok,teraz siostra tz jest w ciazy i mowi ze polozna jej powiedziala ze w zadnym razie,ze tylko na plecach bo na bokach zle na bioderka,ale kurcze boje sie takie male klasc na pleckach na noc,no bo niech sie uleje czy cos?nawet jak odbije po jedzeniu to jak jednak cos uleje to na boczku poleci z buźki a na plecach?przeciez moze sie zadusic tym...
Z tego co czytałam, to powinno się układać tylko na plecach ze względu na zmniejszenie ryzyka wystąpienia SIDS.
Stary 2018-01-22, 11:35   #2636
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:

Lekarz na pewno pomoże.

Czyli nie będziesz mieć bazy? Bo teraz tak czytam, że te Cabriofix bez bazy mają 3/5 gwiazdek, a Citi 4/5.
Przy jednym dziecku..siedziałam zawsze z nim z tyłu (jak mąż prowadził) , a jak ja prowadziłam to patrzyłam w lusterko wsteczne ( specjalne do obserwacji dziecka) i wszystko było pod kontrolą teraz będziemy wozić dwójkę z tyłu..ja z mężem z przodu..tylko dwa lusterka do obserwacji trzeba będzie zamontować..a w sumie bardziej z nastawieniem na to młodsze dziecko..

U nas będzie bez bazy.. fotelik bardzo solidnie trzyma się po montażu samymi pasami i uważam że w zupełności to wystarczy.. baza ułatwia napewno montaż bo tylko klik klik i zamontowany..pasy chwilę dłużej zajmują.. pytałam o tą kwestię w tyłem.pl i mówili że nie wpływa to na mniejsze bezpieczeństwo itp.

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:35   #2637
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Już po wizycie.
Następna wizyta 19.02

Super

Stary 2018-01-22, 11:39   #2638
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Już po wizycie.
Następna wizyta 19.02

Super ! 😍😍😍😍
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:39   #2639
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Przy jednym dziecku..siedziałam zawsze z nim z tyłu (jak mąż prowadził) , a jak ja prowadziłam to patrzyłam w lusterko wsteczne ( specjalne do obserwacji dziecka) i wszystko było pod kontrolą teraz będziemy wozić dwójkę z tyłu..ja z mężem z przodu..tylko dwa lusterka do obserwacji trzeba będzie zamontować..a w sumie bardziej z nastawieniem na to młodsze dziecko..

U nas będzie bez bazy.. fotelik bardzo solidnie trzyma się po montażu samymi pasami i uważam że w zupełności to wystarczy.. baza ułatwia napewno montaż bo tylko klik klik i zamontowany..pasy chwilę dłużej zajmują.. pytałam o tą kwestię w tyłem.pl i mówili że nie wpływa to na mniejsze bezpieczeństwo itp.
Ja właśnie też planowałam siedzieć z tyłu, ale przeczytałam to co podesłała panirumiankowa i będę siedzieć z przodu, a fotelik za mną.
Stary 2018-01-22, 11:40   #2640
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobrytrzymam kciuki za wizyty

Bo są rzeczy wazne i wazniejszelaptp poczeka a trudne sprawy juz nie

kto pierwszy ten lepszy,ale tak jak ktoras dziewczyna napisala mysle ze to dziadkowie powinni zaprosic wnuczeta do siebie,rodzice tz tak robia,moi maja tylko moja corke narazie

ze Ci sie chcialo wychodzic i ze taka dobra zonka z Ciebie

pewnie bardzo sie zdziwila ze nie chcecie sie zgodzic

Dobrze piszesz,dziecko spiace obok to 100%antykoncepcja i wogole te dzieci maja chyba cos juz w sobie jakby radar ze cos sie zaczyna dziac bo jak moja corka spala jeszcze z nami w pokoju to tez tak bylo

No czys Ty oszalała?!nie wiesz ze jak wlosy w ciazy obetniesz to dziecku mózg obetniesz (czy jakos tak)!!:h ahaha:ile razy ja to juz slyszalamdlatego w pierszej ciazy obcielam wlosy jak rodzina tz jeszcze nie wiedziala o ciazy bo oni takie cuda wygadują
mirabilka czekamy na wiesci od Was
Dziewczyny a jak wygladaja u Was przytulanki z tz?wiadomo ze te co zakaz to i tak nic z tego ale te co moga to jak Wasi tz sie na to zapatruja i Wy?tz nie czuje sie dziwnie ze juz brzuszek sporawy sie robi i ktos tam jest?ja ogolnie lubie i wogole ale przyznam szczerze ze jak w trakcie mi sie bobas zaczyna wiercic solidnie w brzuchu to jakos mimdziwnie i glupio i sie skupic nie moge,tz tez mowi ze jak juz wiekszy brzuszek i czesciej czuje i widzi jak kopie to jakos mu dziwnie jakby ktos jeszcze z nami byl w lozkujak jest u Was?
no mi niestety często tak,ze się dekoncetruje jak czuje "podczas" ruchy ;/

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
alergia kolejna v ospa to rzeczywiście w kategoriach "ciążowych" to tylko alergia chociaż myślałam, ze mamy to za sobą już widocznie nie.
dobrze ze nie ospa uff

Cytat:
mirabilka dobrze ze nie ospa,ale te orzechy tez kiepsko bo przeciez i pelno wszydzie,trzeba wszystko dokladnie sprawdzac
A wyprowadzcie mnie z bledu jesli zle rozumuje odnosnie ospy,czy jak ktos choruje i ma kontakt z osobą ktora juz przechodzila ospe to ta osoba ktora przechodzila jednak moze przeniesc zarazki na osobe jeszcze nie chorującą czy nie?bo wedlug mnie tak ale moze sie mylechodzi o to ze wczoraj bylismy u rodzicow tz,przyjechala siostra tz z corkami i po kilku godz w rozmowie okazalo sie ze pare godz temu byli u drugiej babci gdzie sa wnuczki chore na ospe,niby zachorowaly 2 tyg temu a moja corka jeszcze nie chorowala a jej juz tak i wedlug nich tz ze one przeszly ospe to nie zarazają,ja na szczescie mialam juz ospe o czym oni nie wiedzieli,ale wogole w lekkim szoku bylam ze tak beztrosko podchodza do tematu bo jakbym jednak nie przechodzila a jeszcze jest tam siostra tz druga te z wciazyale tez chyba przechodzila

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

To naprawde grzecznemoje jakos chyba wyczuwa kiedy mam checi bo wtedy zaczyna solidnie dokazywac a mi wtedy checi ulatuja w siną dal bo glupio mi jakos
wg mnie nie. wirus ospy jest bardzo nietrwały, wystarczy ze przejdziesz do innego pomieszczenia i ginie. Jak sama nazwa wskazuje ospa wietrzna, jest wraz z powietrzem przenoszony i bardzo lotny, ale nie chodzisz sobie z wirusem. Te osoby które przechodziły ospe mogą mieć półpaśćca, ale nie są nosicielami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości