|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Pola cieszę się że trafiłaś na świetnego lekarza, napewno wszystko będzie dobrze!
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#872 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Trzymam kciuki za badanie i nie martw się na zapas już! Skoro taki dobry lekarz nie widzi nic niedobrego to będzie dobrze! Blanka dużo zdrowia dla mamy! |
|
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nie udzielałam się ostatnio, ale starałam się być w miarę na bieżąco. Pola - to super wieści! Zua i kropka - jesteście mega dzielne, macie dobre podejście do tej trudnej sytuacji, wierzę, że u was również wszystko będzie dobrze Za nami kilka bardzo ciężkich dni. Zmarła babcia męża, to już nasza ostatnia babcia. Może nie byłam z nią związana jak z własną, ale to ważny członek rodziny i smutne przeżycie. Pojechaliśmy na pogrzeb, mamy tam 5h drogi, jeszcze w trasie mieliśmy nieprzyjemną sytuację z innym kierowcą (chyba babka chce od nas kasę wyciągnąć, zobaczymy jak się to zakończy) i czekaliśmy dodatkowe 2h na policję, która nie przyjechała... Na dodatek wieczór przed wyjazdem się czymś zatrułam, pierwszy raz w tej ciąży zaliczyłam wymioty. Całą drogę bolał mnie żołądek, aż mnie skręcało z bólu. Wieczorem u teściów tak bolało, że zastanawiałam się nad wizytą w szpitalu. Na szczęście w nocy mi się poprawiło, i mogliśmy spokojnie pójść na pogrzeb. W końcu zostaliśmy na weekend u teściów, trochę odpoczęłam od domowych spraw i obowiązków. Do tego wszystkiego czekam na wyniki pappy, które miały być w środę, ale babka która robi mojemu ginowi analizę ryzyka i ma do tego wszystkie uprawnienia wyjechała.... mam nadzieję, że dziś już je będę miała. Ela - Mimo tego, że jest to moje drugie dziecko też mam rozterki i łapię doły cały czas wydaje mi się, że będzie nam bardzo ciasno, nie wiem gdzie wstawić dodatkowe łóżko itp. Też myślę, że to hormony
|
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,no nie mowcie mi zw te usg z NFZ to jest taki pic na wodę formalnosciowy. Moze nie jest takie super Za☠☠☠iste jak prywatnie,ale tez na nim coś sprawdzają- jakieś przepływy, mózg,serce,nerki. Może to tez zalezy od tego jaki lekarz robi to usg- olewajacy czy taki ktory sie troche przejmuje. Skąd niby ktoś ma wiedzieć,ze cos jest nie tak jak kazde usg na nfz jest takie formalnosciowe na odwal sie? Chyba zaraz zapytam na swojej grupie,bo nie wierzę,ze w naszym kraju sie takie cuda dzieją
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A sytuacji na drodze nie zazdroszczę, jeszcze jak człowiek jest w jakimś tam stresie, a tu ktoś wymyśla jakieś chore problemy byleby kasę wyłudzić. Udało się wszystko załatwić tak jak chcieliście? Pewnie z policją już tak 😊 Noo u mnie właśnie też różne rozkminy, między innymi finanse.. mamy masę wydatków w ciągu najbliższych dwóch miesięcy w ogóle nie związanych z dzidzia. Dręczy mnie to trochę, choć wiem że sobie poradzimy. Hormony budza w nas demony 😬😬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Pola, super że z Tym lekarzem tak dobrze trafiłaś. I na pewno nifty nic nie wykaże
![]() Ja też mam huśtawki nastrojów,często jestem zdołowana, bardziej się martwię. Mam nadzieję,że już na wiosnę to minie,gdy słońca będzie więcej. Naeema,przykro mi z powodu babci i przeżyć okołopogrzebowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To usg gdzie miałam genetyczne, a teraz będzie połówkowe jest naprawdę tak porządne i dokładne, że potrafię policzyć kręgi w kręgosłupie, paluszki itp. Moja gin echa serca nie zrobi, przepływów tak nie widać. Moja się przejmuje bardzo, dlatego kazała mi iść zrobić te usg prenatalne do Katowic, bo tam jest wszystko czarno na białym. Moja sprawdza na każdym usg i nie widzi nic złego, ale powiedziała, że dla spokojnej głowy te dwa usg w I i II Trymestrze mam się udać tam, a tam i dla niej to jest obowiązkowe.. Jest świadoma, że sprzęt na NFZ nie jest aż tak dokładny adres i tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#879 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() brzuś pewnie bolał ze stresów, bo mieliście ich mnóstwo. i co za babsko, dziwne, że policja nie przyjechała ![]() trzymam kciuki za wyniki pappy |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraz jadę po odbiór wyników Pappy. Lekarz do mnie nie dzwonił,więc pewnie jest dobrze,ale trochę się stresujə Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę,ze wszystko zależy od lekarza,czasami prywatnie niezbyt się przykładaja.W swoim zyciu mialam.do czynienia ze swietnym orolaryngoligiem,ginekolo giem i pediatra ,i tyle.
Radena do kogo chodzisz ? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-01-22 o 12:13 |
|
|
|
#883 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kurcze jak dłużej nie przyjeżdżali to mogliście sami zadzwonić, ale ja wiem że łatwo mówić. Twoje złe samopoczucie, stres, pogrzeb i jeszcze to, pewnie jedyne o czym myśleliście to żeby mieć już to za sobą. Oby wszystko się dobrze skończyło dla Was. |
|
|
|
|
#884 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=pola25;80720211]Dziewczyny .właśnie wyszlam ze szpitala.nie mialam amnio .dzieki ZuaTysica ,wielki całusy dla Ciebie,w piatek obliczylam sobie ryzyko i zamiast 50 wyszlo prawie 500,od tej pory mialam nadzieję.
Dzisiaj u doktora,pokazalam wyniki,pokazalam to co sama wyliczylam,doktor potwierdził,ze jest cos nie tak.Obejrzal usg ,zrobil swoje usg,nic nie zobaczyl niepokojacego!! Jest super kosc nosowa,mozg, czaszka nie jest zniekształcona,nawet pokazywal tchawice!Potem w programie zrobil.swoje wyliczenia,wpsujac nawet nt1,8 zamiast 1,4 jaka mials moja dzidzia i ryzyko wyszło jeszcze nizsze. Zaufalam doktorowi i robię jutro nifty Zresztą on powiedział,ze do wzkazan musialby wpisac wzgledu.psychiczne bo wg niego ryzyko.jest niewielkkie ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Sorki,za mają chaotyczna wypowiedz,ale jestem jeszcze pod wpływem emocji ZuaTysica jeszcze raz dziękuję za link,bo wtedy przestalam płakać i zaczelam miec nadzieję. Lekarz powiedział,ze nie może rak sobie uciac,ze dziecko jest zdrowe,bo badania sprawdzaja tylko niektóre wady Jest super ekspertem,polecam go wszystkim,zresztą idę do niego na polowkowe ZuaTysica polecil mi zrobić kreatynine i mocznik.Zrob sobie.Może byc problem.z lozyskiem,ale niekoniecznie.Problem.z cukrem,nadciśnienie mâ�şMoze byc to wszystko spowodowane krwiakami,dupahastonem itd Muszę baczniej przypatrzec się swojemu zdrowiu i postarac sie wyluzowac Jestem wykończona psychicznie oby dalej bylo lepiej! ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Albo.siniak Idz skonsultuj z lekarzem. Nie chcę paniki siac,a zakrzepica to chyba nie.Niech jakiś ekspert się wypowie ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Moja.kolezanka i siostra.maja migreny i mowia ,ze jak.się.w odpowiednim momencie nie weźmie tabletki to ciezko nad migrena zapanowac.Nawe zdarza im się wymiotowac ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Cytat:
Za to u mojego zwykłego gina na NFZ to usg to jakiś staroć i nie wiem co on tam widzi... Naema współczuję stresów😘 Ja dalej chora, teraz jeszcze duszący kaszel mnie dopadł, dobrze że i przed 11 wyszłam z pracy... A wahania nastrojów u mnie też są albo tak łatwo się denerwuje o pierdoły, ale pewnie to też zmęczenie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Radena ja byłam w dwóch poprzednich ciążach na NFZ. Też na pierwszym i drugim prenatalnym i nie uważam, żeby badania miały gorszy poziom niż wtedy kiedy prowadziłam ciążę prywatnie całą pierwszą. Właśnie dlatego wręcz przeszłam na NFZ bo byłam tak samo dobrze traktowana i otoczona opieką. Owszem, sprzęt był gorszy na NFZ, ale wszystko widoczne dla lekarza.
|
#886 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
pola, cieszę się bardzo, że jesteś uspokojona i trafiłaś na świetnego specjalistę! Teraz kciuki za równie udany dzień jutro i spokojne czekanie na wyniki! bursztynek, kciuki za wizytę ![]() Elu, u mnie dziś też kiepski humor Parę drobiazgów mnie wkurzyło. Zgadzam się, że to po części hormony nami rządzą.Cytat:
Cytat:
Z częstochowskich chlubnym wyjątkiem bardzo dopracowanego wózka jest dla mnie Baby Design, choć nie używałam, mogę tylko powiedzieć, że niemal go kupiłam Lidusi (czyli nie tak dawno, rok temu). Wyróżnia się dla mnie pod względem funkcjonalności bardzo. Ja to akurat uwielbiam to rozkminianie i szukanie wszystkiego dla maleństwa (co widać np po długości moich postów ), choć chyba faktycznie przy kolejnych dzieciach jest to łatwiejsze, bo bardziej wiesz, czego oczekujesz i nie dajesz sobie zamydlić oczu sprzedawcom. Jak byś miała jakieś konkretne pytania co do wózków, to z chęcią podzielę się doświadczeniem Jak dokopię się do mojej listy tego, co sprawdzam w wózkach, to Wam mogę wrzucić.Zgadzam się z cambrią, że jakaś tańsza/używana gondola, a potem wypasiona spacerówka to świetna opcja. To przecież właśnie tej spacerówki używa się około dwóch lat. Cytat:
Jeśli chodzi o koła, to przede wszystkim zależy, gdzie Ty będziesz go używać. Czy raczej będzie użytkowany miejsko czy terenowo, czy chodniki masz gładkie i porządne w miejscu zamieszkania (bo to przynajmniej w Pl wcale nie takie oczywiste ). Pompowane są cięższe i większe i to jedyny powód, dla których się ich unika. Dodają kilka kg do wagi wózka. Ale jeśli mieszkasz w parterowym domu, nie musisz nigdzie w mieście po schodach nosić wózka albo chodzić do różnych instytucji (w moim rodzinnym mieście na wyżynie jest jednak sporo schodów i nieraz nie ma tam podjazdów, więc nieraz wózek z dzieckiem znosiłam czy wynosiłam), to pompowane będą fajne. Żadna amortyzacja plastikowych kół nie da tyle co pompowane koła.A tak z ciekawości co to za model obczaiłaś? Cytat:
Cytat:
Bo są marynowane.Cytat:
Ja dwie wizyty w tym tyg - gin i hematolog.Tobie życzę naprawdę udanego urlopu! To super czas w ciąży i normalne, że nie czujesz tej ciąży Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola jak bardzo się cieszę, że spotkalas kompetentną osobę i że ponownie dostalas potwierdzenie w postaci usg ! Ja wiem, że będzie dobrze, zrob nifty i czekaj spokojnie. A jakie wyniki kreatyniny i mocznika mogą byc niepokojące ? Czy te problemy z lozyskiem to cos poważnego ? Mam nadzieję że odetchnelas trochę, ten lekarz to nie byle kto wiec na pewno gdyby zobaczyl jakies podstawy do wykonania amnio toby przeprowadził zabieg. Musimy wierzyć, bedzie dobrze, juz teraz na pewno !!
Asiaczku kciuki za pappe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, tu nie ma znowu jednej dobrej odpowiedzi... Nie można wszystkich usg na nfz wrzucić do jednego worka, a wszystkich prywatnych do drugiego.
Jeszcze dodam, że ciążę z pierwszym synem prowadziłam w poradni przyszpitalnej, gdzie nieraz się naczekałam na lekarza tego jednego, do którego chciałam chodzić (od początku na moje pytanie o prowadzenie ciąży tam, przedstawił mi jasno, że tak może to wyglądać). tylko dlatego że wtedy w tym szpitalu było najnowocześniejsze usg w Pl i wszystkie usg miałam tam na oddziale robione, a bardzo się bałam po wcześniejszych dwóch poronieniach i miałam więcej tych usg 5 lub 6...
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-22 o 13:16 |
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupujemy go jeszcze na gwarancji, w ogóle nie poniszczony normalnie jak nówka
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Naaema Współczuję sytuacji stresowych. Wyrazy współczucia z powodu śmierci babci😙
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Pola, dobrze, że zaufałaś lekarzowi i że nie robisz tej amio. Zrób Nifty i wracacie szczęśliwie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Pola tak się ciesze że lekarz Was uspokoił! trzymam kciuki za jutrzejsze Nifty!
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola, super wieści!
Ja wczoraj miałam apogeum złego humoru... dawno się nie poklocilam z tz jak wczoraj i aż mi jest dziś wstyd. Az mnie zaczął brzuch boleć łzy płynęły prawie cały dzien ![]() Na szczęście doszliśmy do porozumienia i zasnelismy przytuleni i pogodzeni. Zaczęłam się jednak martwić czy ten stres nie zadziałał źle na malucha skoro bolał mnie brzuch. Dzis bol przeszrdl ale niepokoj zostal. Myślicie że jest sens pojechać na usg żeby sprawdzić czy wszystko ok czy przesadzam? |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Pola ogromny kamień z serca, teraz głowa do góry i do przodu, musi być tylko dobrze!!! ♡
Też się zaczęłam martwić bo mam chore gardło i duszący kaszel. Dziś mam bezbolesne ale od 2-3 godzin stawianie się brzucha chyba wyślę męża po magnez.
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
ovejita, stres dobry nie jest, ale jedna taka akcja to nic niezwykłego przecież. Każdy ma jakieś stresy w życiu. Nie martw się już. Na pewno nic szczególnego nie byłoby widoczne na usg jako skutek tej kłótni
Gosiu, magnez nie zaszkodzi, ale mam nadzieję, że to nic takiego. Zdrówka!
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wróciłam od lekarza z wynikami Pappy. Ryzyka wyszły niskie,lekarz powiedział,że wszystko dobrze. Ale wolna bgch wyniosła 102. Czy to normalny wynik w normie,orienrujecie się? Lekarz nie mówił a ja w domu dopiero zobaczyłam.
Chyba zaczynam shizowac:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka w ogóle w tej ciąży już zdarza mi się po całym dniu mieć wrażenie, jakbym wszystko miała niżej
. Nigdy nie miałam problemów ze skracającą się szyjką itp. Lekarz mnie uspokaja, że wszystko jest na miejscu. Masz też może podobnie w tej ciąży? Przepraszam, jeżeli to zbyt intymne pytanie, nie chcesz nie pisz
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problemy z lozyskiem mogą byc m.in. taki,ze przy porodzie nie będzie chcielo.urodzic,i wtedy jest.lyzeczkowamie,ale generalnie nie będzie mialo.wplyw na dzidzie. Muszę przy.najbliższej.okazji poprosic o skierowanie na krzywa cukrową Muszę tez kon kontrolowac ciśnienie,bo.w ostataniej ciazy mi wyskoczylo.w 38 tygodniu i może.będę musiala acard. Powiedział tez,ze te wysokie hcg moze byc od infekcji drog moczowych,a ja.mialam.jakies bakterie w moczu Ktoras pytala,czy lab mi to źle wyliczyl,prawdopodobnie tak.Bo przy moich wyliczeniacj to 476,a przy wyliczeniach genetyka to 500 ,przy czym on wpisal nt 1,8 przy czym.ja mialam 1,4 ,czyli.wynik jeszcze bylby niższy i.korzystniejszy.Genetyk nie wie,jak lab to liczył,przy użyciu jakiego programu,nie wie.jak do tego doszlo ale wynik jest wątpliwt.Przeciez wyliczyli mi 50!! To jest skandal.Tyle nerwow.Codziennie plakalam,puls mialam wysoki,byłam wrakiem.Powiedział,abym zadzwonila tam i się dowiedziala |
|
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, na pewno w trzeciej, czwartej ciąży są jakieś trochę inne odczucia, choć nie potrafię ich konkretnie nazwać. Mi położna mówiła np w poprzedniej ciąży, że macica jest o wiele bardziej podatna. Mięsień jest już "nauczony" rozciągać się i dziecko ma więcej miejsca, swobody. Myślę, że to coś w tym klimacie. Jak lekarz nie widzi nic złego, to chyba nie ma się czym martwić.
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty ile.mom? |
|
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

Teraz kciuki za równie udany dzień jutro i spokojne czekanie na wyniki!

), choć chyba faktycznie przy kolejnych dzieciach jest to łatwiejsze, bo bardziej wiesz, czego oczekujesz i nie dajesz sobie zamydlić oczu sprzedawcom. Jak byś miała jakieś konkretne pytania co do wózków, to z chęcią podzielę się doświadczeniem
). Pompowane są cięższe i większe i to jedyny powód, dla których się ich unika. Dodają kilka kg do wagi wózka. Ale jeśli mieszkasz w parterowym domu, nie musisz nigdzie w mieście po schodach nosić wózka albo chodzić do różnych instytucji (w moim rodzinnym mieście na wyżynie jest jednak sporo schodów i nieraz nie ma tam podjazdów, więc nieraz wózek z dzieckiem znosiłam czy wynosiłam), to pompowane będą fajne. Żadna amortyzacja plastikowych kół nie da tyle co pompowane koła.
Ja dwie wizyty w tym tyg - gin i hematolog.
. Nigdy nie miałam problemów ze skracającą się szyjką itp. Lekarz mnie uspokaja, że wszystko jest na miejscu. Masz też może podobnie w tej ciąży? Przepraszam, jeżeli to zbyt intymne pytanie, nie chcesz nie pisz