|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Ja czuję chłopca, mąż też, mama też, kuzynka też, nawet ginekolog powiedział, że po ruchach i biciu serduszka wyczuwa chłopca, ale to takie bajanie tylko, nie sugerować się.. Ale sporo tego wokół. Jak będzie dziewczynka, to mimo wszystko, będzie zdziwienie Wiem, że to tylko płeć, ale coraz częściej i mocniej marzy mi się Anielka..
|
|
#1023 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co ty tak ciągle się krygujesz, czemu miałabym cię zabić :P Nie podam linka, bo swoją kupiłam gdzieś stacjonarnie i wydaje mi się, że piłka to piłka. Każda musi mieć atest, że ci pod d***skiem nie wybuchnie :P poza tym kawałek gumy. Specjalistą jest dr Skórka, przyjeżdżają do niego ludzie z całej naszej części Polski, ale poszukaj czy nie masz bliżej kogoś innego leczącego metodą Palucha. Gdzie mieszkasz? Cytat:
Cytat:
Madziara, padłam a tak na poważnie - zastanów się lepiej, dziecko kosztuje mniej niż niejeden kocur Ja czasami mam ochotę przerobić moje sierściuchy na parówki, ale są cudowne! Już się nie mogę doczekać aż moje dziecię da im popalić :PNie pytaj co robić, gdy mąż ma alergię, bo nasuwa mi się jedna odpowiedź |
||||
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam. Sprawa przemyślana, kociska będą w domu, jeden na naszym utrzymaniu, drugi na mamt, może nas nie puszczą z torbami.Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Ewki nie da się zagłodzić, sama non stop coś sobie wyciąga z lodówki. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twoja Ewa to tak samo jak ja
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkam w lubelskim. Andrzej Skórka w Lublinie przyjmuje? Ale numer.. To mam 2 godziny drogi do niego.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-23 o 11:59 |
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Norko, to cudownie! Mogę ci dać do niego nr telefonu, ale to i tak dopiero po rozwiązaniu - ja u niego byłam w styczniu jeszcze, ale to tak wyjątkowo, bo generalnie ciężarnych nie przyjmuje. Ale umówić się możesz, do niego się długo czeka Ale polecam ci go z całego serducha!
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybiorę się do niego na 100%. Bo miałam jechać do Szymańskiego, do Siedlec, ale w takim wypadku raczej odpuszczę. Zresztą, też nie wiem czy ciężarne przyjmuje. Super, że tak blisko się trafił, bo z tym to różnie..
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego, że cię postawi na nogi jestem pewna, gdyby nie on nie pracowałabym, nie zaszłabym w ciążę, ale przede wszystkim: nie chodziłabym. Poza tym jest genialnym diagnostą i choćby z tego względu cię nie przyjmie - pierwsza wizyta wygląda tak: daje ci skierowanie na RTG kręgosłupa (całego), jedziesz, robisz, wracasz po godzinie, on ogląda rtg + dokumentację medyczną (jeśli jakąś posiadasz), po czym mówi, co widzi, co myśli i co podejrzewa. Ustala leczenie i ostrzega o ew. niedogodnościach, czasie leczenia itd. Oczywiście pod warunkiem, że się podejmie, mnie przed obejrzeniem RTG powiedział, że musi najpierw ocenić, czy on jest w stanie cokolwiek zdziałać. Jeśli chcesz więcej info, mogę ci napisać na priv, bo generalnie to temat rzeka i od wakacji 2017 pieję z radości na jego cześć, choć nie spodziewałam się żadnych rezultatów... P.s. na pocieszenie tylko powiem: mnie dr Skórka powiedział, że ciąża to stan fizjologiczny a nie patologiczny, więc przeżyję, tylko w III trymestrze trzeba przede wszystkim leżeć, w II leżeć i chodzić, nie siadać (wiadomo, czasem trzeba...) i będzie dobrze. Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-01-23 o 12:19 |
|
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za tak szczegółowy opis. A gdybym tak zrobiła RTG całego kręgosłupa na miejscu i pojechała do niego od razu ze zdjęciem? Czy koniecznie on musi wysłać tam na miejscu, w Lublinie? Na razie się nie kłopotaj z tym pisaniem i tak bardzo dużo już mi napisałaś A skąd u Ciebie problemy z kręgosłupem? Te leżenie to średnio mi podchodzi, chyba już wolę siedzieć, ale jak tsza, to tsza. Rehabilitant tutaj na miejscu mnie nie pocieszył. Powiedział, że w ciąży będę miała przes*ane.
|
|
#1031 | |||||
|
Zadomowienie
|
Uff, chciałam Was rano z doskoku przeczytać, ale nie ma szans, taki tu fajny ruch
Ślicznie! Gratki ![]() Cytat:
Ooo, Tutki nie były chyba nigdy bardzo popularne, ale opinie wśród użytkowników naprawdę miały doskonałe Moją listę to raczej końcem tygodnia wrzucę, jak ją zedytuję, żeby była dla innych zrozumiała Na razie zaraz lecę kończyć zakupy na allegro, bo czas goni. Już za tydzień lecę do Pl I domagamy się Twojego tp i wpisu na listę (znaczy ja, mam nadzieję, że ktoś ze mną ). Przecież nasze tp to też nie jest wyznacznik, kiedy urodzimy. Tylko nieliczne, a może nawet żadna z nas nie urodzi dokładnie w dzień tp. To jest bardziej określenie wieku ciąży. Planowane cc to wydaje mi się, że dokładną datę lekarze ustalają tak może ze dwa tygodnie przed faktem, to byśmy długo musiały czekać na Twój wpis na listę ![]() Cytat:
Cytat:
Super zgrabny brzuchol. Chyba muszę moje zdjęcie wrzucić - określam brzucho na taki dobry 6ty miesiąc, a dopiero kończę 4ty.Będzie ok na szyszuniach i innych. W najgorszym wypadku wymiana dętki po prostu. Hurra! Cytat:
Cytat:
Będziemy znowu wierzyć i trzymać kciuki za zdrowie maluszka!
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam ci na priv, żeby już nie zanudzać i nie spamować
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10kg stelaż z kolami, gondola 3kg. M.mnie wczoraj uświadomił,bo mi to gdzieś umknęło w tekście. Ale 13kg to też nie jest źle. Co do ruchów ja czuję je pod pępkiem,troche na lewo. Właśnie wnuczka moja mamę skopala. Patrząc na zdjęcia waszych brzuszków to wpadam w kompleksy... Wyglądam jak słoń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-23 o 12:52 |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy tutaj czy na innym wątku, ale podam jeszcze raz. Polski Producent Elcar model RIMINI 2018.
Koszt. 1100zl. Ale ja już te firmę użytkowałam i wiem jak się prowadzi itp. Mi odpowiada no i ma pozytywne opinie osób który wózek tej firmy używał 3lata. Dziewczyny co myślicie o tajnej grupie na fb? Mogę taka założyć ok. 16-17 jak M. Pojedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-23 o 12:57 |
|
|
|
#1036 | |||
|
Zadomowienie
|
Pięknie
![]() Princes, madziara, jestem z Wami! Mój właśnie też gdzieś taki Princes, ale nie ma co się dziwić ani nic złego w tym, że jest duży. Jedne dziewczyny mają większe, inne mniejsze i tyle. Ja i moja mama w każdej ciąży takie "wielkobrzuche" byłyśmy. Cytat:
![]() Ona już chodzi w ogóle 3,5 mies, tylko na spacerach nie bardzo chciała, zresztą zima jest, to ją raczej zakopywałam w wózku w śpiwór i kocyki. Ale teraz już coraz większe dziewczę, kozaki porządne wreszcie kupione i chodzimy! Oj tak, teraz spacery to będzie konkretny ruch a nie dostojne kroczenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I u mnie tp urodziny męża! Ale słuchajcie dokładnie w TP! Z om mi wychodziło 4.07, a teraz po usg oficjalnie mi zmienili na 3.07 czyli właśnie jego urodziny! Nie wierzyłam własnym uszom dosłownie, choć on od początku mówi, że Czwóreczka urodzi się na pewno 3ego Yyy, gdzie ten brzucho? Malusi jeszcze, następna chudzinka! Ty też biedna jeszcze postoisz w kolejkach
|
|
#1037 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pokaz się !Ja dostaje kompleksów bo patrze w lustro i widze takie duże coś i nie moge sie do tego przyzwyczaić, bo zawsze byłam płaska :/ Może jak jeszcze troche brzuszek urośnie to będę sie czuła lepiej, bo teraz to różnie mogą ludzie myśleć widząc mnie na ulicy. Gruba czy w ciaży? |
|||
|
|
|
#1038 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za te komentarze, to niech Ci ten kebab w boczki pójdzie, a co! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Blanko, jak wpisuję model w gogle, to jakieś adresy we Włoszech mi wyskakują.. Ju poprawiłam.
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Blanka, tak, 13 kg to całkiem dobra waga.
Dziewczyny, sporo zmian na liście ostatnio było, więc jakby mi coś umknęło, to proszę o powtórzenie.
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_20180123_130118.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
13 kilogramów mieści się w granicach lekkiego wózka? To może być i mój zakup. Byle gondola długa była! Lecę patrzeć.
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
Położyłam sie troche zeby poleżeć i jak dotknelam brzucha to po lewej stronie jak by macica stwardniala i taka górka a po prawej miekkie i bardziej płaskie..przestraszylam sie, od razu do łazienki czy nie krwawie i ok.. Zadnego bolu brzucha i juz tego nie ma.. Jestem tak przewrazliwiona ze mialam juz do szpitala albo lekarza jechac.. Az mi sie płakać zachciało tak sie przerazilam..
|
|
|
|
#1043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przede wszystkim - nie panikuj! Toż wsio dobrze jest ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
W 7 miesiącu brzuszki są raczej większe, chyba że jak mówisz - bluzka bardzo luźna i sporo zakrywa. No to prosimy o zdjęcie bez bluzki ![]() Można gdzieś w internecie podejrzeć twój wózek? Bo nie mogę nigdzie znaleźć..
|
|
#1044 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Folinko, bardzo dziękuję za rady dotyczące wózka, zwłaszcza ta waga... Nawet na tym oszukują, dobrze wiedzieć, będę uważniejsza. Proszę więc o wpisanie mnie: 13.02. wizyta, 02.07. tp masz w sumie rację co do tego tp, choć my z TŻ-tem wciąż czekamy na przesunięcia w stronę czerwca :PCytat:
brzuszek masz taki rozkoszny, zwłaszcza, że poza nim jesteś (JAK WSZYSTKIE TUTAJ!) taka szczuplutka![]() Cytat:
mega pomysł
|
|||
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go na allegro znalazłam też. Jakie przebicia cenowe... No ale sklepy muszą zarobic. http://allegro.pl/wozek-2w1-skora-20...135197474.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się cieszę z mojego ciążowego brzuszka i patrzę cały czas w lustro czy go dobrze widać
![]() Naeema,trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i test pappa się mylił. Co do pompowanych kół to możecie być spokojne jeśli chodzi o różne tereny. A jeśli chodzi o wypinanie gondoli to ja gdy wracałam ze spaceru ze śpiącym synem to właśnie stelaż zostawiłam na dole a gondole wnosilam na piętro. Ale nie raz po wypięciu syn by mi z całą gondolą wyleciał na podłogę albo też budził mi się od tego dźwięku wypinania lub ruchu jaki przy tym wykonywałam. Zastanawiam się czy to nie wina wózka- w anex sport bardzo ciężko było wyciągać gondolę. I dowiedziałam się o tym dopiero jak w środku był bobas,w sklepie nie miałam takich odczuć. Co do czworonoga w domu to ja zawsze miałam psa w.domu rodzinnym a na podwórku jeszcze koty.Teraz bym jednak nie chciała zwierzęcia. Po pierwsze mam podłogę,na której widać każdy pyłek,po drugie tesciowie mieszkający na parterze nie chcą zwierzaków a po trzecie syn ma tyle alergii,że kto wie czy nie uczuliłaby go jeszcze sierść. Chociaż z drugiej strony wiem jak zwierzę jest ważne w rozwoju małego człowieka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka,wcale nie masz ogromnego brzucha. Zapewniam Cię,że w siódmym miesiącu będzie większy
Wydaje mi się,że jak się patrzy na brzuch z góry to on zawsze się zdaje być większym.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Blanko, a polecasz ten wózek z jakich powodów? Bo jest baaaaardzo tani i tak sobie myślę, że jeśli faktycznie jest taki (dość) lekki i nie ma żadnych wad, to może by jednak.... w końcu skoro planowaliśmy wydać 2,5 tys, a ten kosztuje 700 zł, to zostaje mnóstwo pieniędzy na inne fajne rzeczy...
|
|
|
|
#1050 |
|
Rozeznanie
|
Jakie tu już wszystkie brzuchate
![]() dlaczego Wasze brzuchy zaokraglają się tak nisko a ja mam od dołu brzucha aż po cycki grubszy brzuch a też zawsze byłam szczupła a teraz nie wyglądam na ciężarną tylko na zapasioną. ![]() Kompleksów przy Was dostaje! ![]() Byłam wczoraj z mamą na zakupach już chciała pokupic jakieś kocyki i pierdołki ale wybiłam jej to z głowy, narazie musimy kupić komodę do sypialni żebym miała gdzie trzymać dziecięce rzeczy. ![]() Właśnie siedzę z eksperymentem na głowie który rzekomo ma postawić moje włosy na nogi, zobaczymy co z tego wyjdzie. Do tego czekam na kuriera będę musiała go przywitać z turbanem na głowie. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

to będzie Norek!
Wiem, że to tylko płeć, ale coraz częściej i mocniej marzy mi się Anielka..

a tak na poważnie - zastanów się lepiej, dziecko kosztuje mniej niż niejeden kocur 

Super zgrabny brzuchol. Chyba muszę moje zdjęcie wrzucić - określam brzucho na taki dobry 6ty miesiąc, a dopiero kończę 4ty.

Przede wszystkim - nie panikuj! Toż wsio dobrze jest
brzuszek masz taki rozkoszny, zwłaszcza, że poza nim jesteś (JAK WSZYSTKIE TUTAJ!) taka szczuplutka