|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Ładnie wyglądasz i w tych i w tych
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Wiosenko mnie np. podobasz się bardziej z krótszymi
serio
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza ja tez chce fotke a maila przesylam prywatna
|
#3994 |
|
Raczkowanie
|
hehe ,jest piąta rano a ja zaraz do pracy
![]() Mój mail Wiosenko to kasienka264@buziaczek.pl Miłego dnia koleżanki
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam
Krytia, dziękuję aaaaa boję się wyjść z domu ![]() miłego dnia
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
WIOSENKO - na dwór MARSZ!!
![]() ![]() ![]() a ja dalej nieiwem co robić ze studiami...boje sie krk , za 2 dni po rekrutacji... Całkiem obce miasto, i na dodatek znowu pieniądze od rodziców na utrzymanie, wynajem jakiegos kąta do spania
|
|
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
a mi wyślesz wiosenko? szalewskip@wp.pl
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Iza- też poprosiłabym o fotki, adrzuk@wp.pl
![]() Propos nk, jak ktoś chciałby mnie 'dodać' to PW
|
|
|
|
#3999 |
|
BAN stały
|
To sie teraz usmiałam
tak piszecie o tych maturkach...ja, kiedy pierwszy raz weszłam tu , myslalam że wy juz babki koło 30 , bo gdzie w tak młodym wieku jak ja mozecie juz miec takie problemy. a wy jestescie rówiesniczki Też jestem rocznik 90 ![]()
|
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Plotkara widze, ze tez masz niedlugo egz na prawko. Boisz sie? Bo ja taaak
![]() iza wyslalam Ci prywatna Tu napisze tylko ze..... WYGLADASZ PRZESLICZNIE!
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
to i ja się przyłącze mogę?
oscyluje obecnie pomiędzy głodzeniem się a obżeraniem do bólu żołądka ( nie nie są to napady, bo mogę przestać jeśc, ale po co?) waga stoi bez względu na to czy jem cz nie jem.. wiem ze mój metabolizm jest do d..., bo nie chudne wcale i musze zacząć wiecej jesc, ale gdzies ktos ciągle podszeptuje jak zaczniesz jesc znow przytyjesz... nigdy juz nie schudniesz. Kolejne lato kiedy toczę walkę z facetem - nie możesz wreszcie ubrać spódniczki albo krótkich spodni jak normalna kobieta? nie mozesz nosic obcisłych bluzek? ciagle te spodnie i spodnie.. a ja nie moge na siebie patrzyc z obrzydzenia..., kupiłam dzis spódniczke.. ale zapowiedziałam juz ze bede nosiła ją tylko i wyłącznie w domu.... w podtekscie zeby mnie ludzie nie zobaczyli, zebym nie mogła się zobaczyć w wystawie sklepu... ja wiem z jednej strony porównujac wymiary do innych wymiarów ze nie jestem gruba, ze powinnam wygladać ok.. ale patrze w lustro i widze całkiem coś innego...ja juz nie potrafie nawet kupic sobie czegos w swoim rozmiarze, nawet koszulki kupuje rozmiar większe zeby były luźne, bo opiete tylko podkreślą moj tłuszczyk wiem, ze powinnam zacząć ćwiczyc, ze nie mam mięsni i pewnie dlatego to tak wygląda, ale mam jednak do tego kiepską motywację, jestem zmęczona po pracy.. a zreszta jak zaczynam cwiczyc w domu zaczynają się docinki ( ze pewnie odchudzam sie dla innego, po co to robie itp) odechciewa sie wszystkiego...jestem w rozscypce, ciagle bym płakała, o wszystko, nawet o to,z e filmu nie ma w tV, katastrofa boje sie zacząć jesc, boje sie ze przytyje, a przeciez juz za miesiąć przyjadą znajomi zobaczą jaka jestem gruba ( ech a schudłam od ich ostatniej wizyty 8 kg) ale nie widze tego, ja tego nie widzę... gdy chodziłam do szkoły średniej wazyłam 45 kg tak sobie, bez problemu a i tak było mi to za dużo, już przez to przechodziłam... odchudzałam sie i wazyłam naprawdemało... teraz poi lekach po czasie przytyłam, nie duzo ale jednak.. wiem ze jestem dorosła... mam figure kobiety a nie już nastolatki i nigdy nie bede juz takiej miała, ale nie umiem się z tym pogodzić, zazdroszcze tym wszystkim 15 latkom które widze na ulicy, tego ze mają długie chude nogi, ze nie mają bioder, patrze na nie, gapie się jak nieonormalna i krzycze w środku dlaczego ja tak nie wyglądam ... lato jest najcięższą porą... |
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
wysłane
|
|
#4003 |
|
Raczkowanie
|
Wioooseeenko ślicznie!
A ja pokłóciłam sie z ciocią :/ i to na ostro... ah ... i poszłam na obiad do galerii smaku... i wiecie co... jak ja nie lubiłam chodzić do restauracji.. to dziś miałam tak dobry obiad... że bajka... pierwszy raz od jakiegoś czasu obiad poprostu zjadłam ze smakiem nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło !P.s. Działa wam gg? :|
|
|
#4004 | |||
|
Konto usunięte
|
Vixeen , dzięki. Podniosłaś mnie na duchu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak mi przykro, że tak długo się to u Ciebie ciągnie. Nie myślałas może o psychologu. Taka pocom może wydaac sie zbędna, no bo co może jakiś tam lekarz, gdy ja tak xle się czuje. Owszem, sam psycholog nie pomoże, ale nakieruję Cię na właściwy tok myślenia, żeby wreszcie wyzdrowieć, załozyc dopasowane spodnie, pokochac sieie. Może porozmawaj z mężem? Faceci często nie rozumieją jak duży problem może stanowić wygląd dla kobiety. Może on własnie czeka na sygnał od Ciebie. Trzymam kciuki |
|||
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
do lekarza chodziłam, leczyłam sie psychiatrycznie, ale co z tego.. jak brałam leki byłl ok, skonczyłam pół roku minęło i znow powtórka z rozrywki...
a z mężem rozmowa - hmm bezcelowo, on uważa ze jestem szczupła, ze mam patykowate nogi i płaski tyłek.... ja wiem ze tak własnie mnie widzi i pewniew tak widzi to większość ludzi.. ale ja widze cos innego.. mam "czarne" okulary i widze coś innego...niestety czuje się baleronem, nie potrafie się zaakceptować |
|
|
|
#4006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile teraz ważysz albo ile masz wzrostu? A może spróbuj pogadać z mężem o tym żevby nie naciskał z tymi spódniczkami nie wiem żeby jakś pomagał ci zaakceptować siebie?![]()
|
|
#4008 | |||
|
Rozeznanie
|
Mnie też.
Chociaż wtedy też było ślicznie. ![]() Cytat:
![]() Mnie też rodzice wspierają finansowo i czasem mi głupio, ale pracować nie pozwalają, chyba że za darmo dla ozdobienia CV, tak jak teraz. Ale kogóż nie wspierają. Mało znam takich osób.Raz jeszcze zakrzyknę: ODWAGI! Vixeen dla Krakowa! ![]() Cytat:
Ja też uważam, że może dobrze by było wybrać się do psychologa. Może moglibyście pójść razem z mężem, żeby zrozumiał, że przykre są dla Ciebie jego komentarze, żeby zaczął Cię wspierać?Trzymaj się! Cytat:
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Czytam, czytam co tam u Was i aż głupio mi się zrobiło, że patrzę na to z ukrycia. Widzę, że pojawiły się nowe osoby w wątku, przeczytałam Wasze historie i trzymam za Was kciuki .Może teraz coś ode mnie. Cóż, ostatnio nie układało się u mnie najlepiej, w prawdzie skończyłam z napadami, ale przekształciło się to w drugą skrajność. Jem śmieszne ilości, specjalnie wstaję po 12, aby wypadło mi mniej posiłków. Chudnę, bo jakże inaczej. Ale coś mnie naszło, żeby tu napisać, bo... mam wrażenie, że marnuję już drugie wakacje. Przeraża mnie to, że rok temu wszystko tak samo się zaczynało - odchudzałam sie od początku aż do połowy lipca i potem do września nadrabiałam zaległości. Fakt, od tego czasu zmieniłam się ja i zmieniło się moje patrzenie na "te" sprawy, ale obawiam się, że to może wrócić. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej rozdrażniona, z dnia na dzień coraz bardziej mam dosyć tej całej redukcji. Rano owsianka, potem warzywa na parze lub owoce, litr soku pomidorowego na zapchanie się, ewentualnie kilka orzechów lub kromka ryżowa. Wychodzi coś koło tysiąca, czasem mniej. Boję się, że gdy zacznę znów jeść normalnie, to przytyję. I tak nie potrafię teraz zaakceptować swojego wyglądu, a co dopiero jak znowu bym przytyła. Mam fałdki na brzuchu, grube nogi, grubą pupę, tłuste cycki (przepraszam, nie mogę tego nazwać biustem, bo to jest sam tłuszcz). Pewnie powiecie, że to tylko mój zaburzony obraz siebie... W takim razie ciekawe dlaczego ważąc 49 kg zdawałam sobie sprawę, że jestem chudziutka. No i co tu dużo mówić - dobrze mi z tym było. Teraz zaczęły się te okropne komentarze w stylu "przytyło ci się", "czemu zmieniłaś figurę?", "no no, widzę tłuszczyk na brzuszku", a najbardziej zabolały mnie słowa chłopaka z klasy: "ja mogę jeść co chcę i i będę chudy, a ona <w sensie ja> będzie odchudzała się całe życie i i tak będzie gruba". Wiem, wiem, mam się nie przejmować. Wydaje mi się, że oni chyba mnie już rozszyfrowali i celowo uderzają w najczulszy punkt. A to tak boli. No i jak tu się zaakceptować?! Dzisiaj sobie trochę popłakałam, bo przeczytałam kilka stron wątku "Kto dziś zgrzeszył" i jak widzę te pyszności, które je Iza, Mango, Krytia czy inne dziewczyny... Ehh .Pozdrawiam.
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się
I padam z gorąca![]() Wiosenko jest Ci przeeeeślicznie w nowej fryzurce,tak lekko no i po prostu ślicznie ci No ale wiadomo ze ładnemu we wszystkim ładnie![]() A u Was co słychać laseczki?
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Dziś już troszkę lepiej z samopoczuciem. Nawet kupiłam sobie rybaczki (rozmiar S!!!!! ) i bluzkę na ramiączkach fioletową,poprawiło mi to troszkę humor obiecałam sobie wczoraj że wpadnę na zapiekankę i tak było,jeszcze loda włoskiego wszamałam tak się bałam brać te spodnie do przymierzalni,bo bałam się,że nie wejdę,jednak okazało się inaczej![]() Monochrome - zaraz Ci PW wyślę Wiosenko - też mogę prosić o zdjęcia ???
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby więcej takich dobrych obiadków a co to bylo, hmmm? ![]() Cytat:
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Tobie, Monochrome, też a co u Was?Agness, no widzisz? gratuluję zapiekanki i loda ale kurczę nie patrz tak na te rozmiary! a Krycia co u Ciebie?
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - wiem wiem,nie powinnam patrzeć na rozmiary,ale sama wiesz zapewne,że to łatwe nie jest ... trzeba się czymś kierować.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podasz maila?
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jesteś po prostu niezastąpiona . Dzięki że mi odpisałaś. Masz rację, próbuję cały czas trzymać się starych znajomych z klasy, choć wiem, że to nie jest dla mnie zbyt dobre, bo oni mnie nie szanują. Jak byłam chudsza, to bardzo chętnie ze mną rozmawiali, zresztą już o tym pisałam, a teraz zostało mi raptem kilku znajomych, którzy nie zależnie od mojego wyglądu lubią mnie tak samo. Po prostu to czuję. Dobrze wiedzieć, że chociaż jest parę takich osób. W przyszłym roku zapisuję się do szkoły językowej, aby kształcić dodatkowo swój angielski (plus jeszcze prywatne lekcje, zaczynam przygotowania do egzaminu ) i mam nadzieję, że tam poznam jakiś fajnych ludzi. A do tych z klasy wolę trzymać dystans . To i tak jeszcze tylko rok w tym samym składzie, potem zaczynam zupełnie nowy rozdział.A co do metabolizmu - kurczę, wydaje mi sie, że teraz przez moje ostatnie wybryki zwolnił . No ale zaczynam jeść więcej od jutra, bez żadnego wychodzenia z diety.
|
|
#4017 |
|
Gość
|
Cześć Skarby!
Pozdrawiam |
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty teraz jesteś na GŁODÓWCE i sama dobrze o tym wiesz; od początku odradzałam redukcję i cały czas jestem zdania, że to najgłupsze, co możesz robić... Niedawno miałaś podpis: 49 -> 54. Teraz: 54 -> 49. Jak to wygląda w praktyce? Beczysz widząc, co jedzą inne Wizażanki, a sama mogłabyś przecież wrąbać to samo z uśmiechem na twarzy. Jak sama przyznałaś, marnujesz wakacje na ciągłe myślenie o jedzeniu. Jesz jakieś śmieszne ilości, na NCJ obiecujes, że będzie więcej, i jakoś poprawy nie widać - czemu?. Nie, S(k), przepraszam, tak nie zachowuje się normalna osoba. Twoje zachowanie to idealna kopia tego, co robiłaś wiele miesięcy temu, gdy Cię dopiero co 'poznałam'; może Ty tego nie widzisz, ale ja, patrząc z boku i obiektywnie dostrzegam mnóstwo analogii. Pamiętasz, jaka wtedy byłaś nieszczęśliwa, jak to wszystko się kończyło? Nie chcę Cię straszyć, ale na własne życzenie włazisz coraz głębiej w zaburzenia odżywiania. Czy Twój psycholog wie, co Ty wyprawiasz?
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
S(k) dokladnie tak jak powiedziala iza (mnie niedawno tez musiala o tym zapewniac
) metabolizm nie zwalnia tak szybko Przeciez jak osoby sa chore i wtedy nie maja apetytu przez tydzien czy dwa, malo jedza, to nie musza pozniej stopniowo zjadac wiecej tylko od razu po chorobie jedza normalnie, a nawet czesto i wiecej, ba, nawet nikomu nie przychodzi na mysl ze mieliby tak stopniowo dodawac I nie tyja ![]() Kolejny tekst mojej kolezanki (smsy): Ja: Hej jedziemy jutro nad jezioro na rowerach? Ona: Hej ja nigdzie nie jade tym bardziej rowerem Mogla jakos inaczej to napisacc, ale chyba jestem przewrazliwiona
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

serio

, za 2 dni po rekrutacji...

.
) i bluzkę na ramiączkach fioletową,poprawiło mi to troszkę humor