Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 19:14   #3961
Madlen898
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Aga a co to za zdanie? Ktos Ci cos powiedzial? Kto?
Na pewno nie mial nic zlego na mysli, wiesz jacy sa ludzi. Przeciez Ty jestes sliczna, szcuzpla dziewczyna! I my Ci mowimy prawde! I nie przejmuj sie innymi, jestem pewna, ze cos zle zrozumialas.
Mozesz powiedziec, co dokladnie uslyszalas?

Pamietasz jak sie cieszylas, ze zrezygnowalas juz z rowerka, ze to taki postep. Prosze nie poddawaj sie
Jestes naprawde, ale to naprawde, naprawde, naprawde strasznie szczupla i ladna! Trzymaj sie
Stary 2008-07-01, 19:14   #3962
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Masz może jakieś zdjęcie? Idę o zakład, że wszyscy będą się gapić, bo będzie miło dla oka.

Prawo jest fajne, warto się pomęczyć z historią, potem do niej już nie wracamy (chyba że w takich interesujących formach jak prawo rzymskie). Jak szłam na studia, to byłam przerażona, że się zanudzę na śmierć, ale kocham te paragrafy wszystkie.

Ale schudłam kilogram przez tę sesję durną. :| Nic, teraz u rodziców nadrobię.

Wow, super. Gratuluję.
no nie wiem, nie wiem, czy takie miłe dla oka kurczę, mogłam iść w piątek do fryzjera, żeby przez weekend się przyzwyczaić i dopiero wyjść do ludzi, ale stało się.

a Ty, a Ty, a Ty masz TŻa?

no pewnie, że u rodziców nadrobisz z takim tatą

edit: Aga i pewnie nieobecność TŻa Cię tak dołuje, prawda?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:27   #3963
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ... mogłabym Wam powiedzieć o co chodzi,ale ... pewnie się domyślacie. Jedno zdanie podziałało na mnie tak bardzo,że dzisiaj już bez żadnych lodzików itp,na dodatek wsiadłam na rowerek ... możecie myśleć sobie,że jestem głupia,że robię to specjalnie,aby zwrócić na siebie uwagę ... ale przysięgam,że tak nie jest ... nie wytrzymałam psychicznie. Zjadłam niedawno kolację i koniec na dzisiaj.
Opory przed jedzeniem się jeszcze większe zrobiły.

Wybaczcie,że nie odpiszę żadnej z Was.
Nie mam siły.

Zgadzam się z Madlen, pewnie znowu ktoś bezmyślnie głupotę strzelił. I od razu kroczek w tył. Aga, naprawdę jesteś super dziewczyną, taka ładna i szczupła, a tak się zadręczasz. Nie pozwól innym, by mieli na Ciebie wpływ, by odbierali Ci Twój sukces!

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no nie wiem, nie wiem, czy takie miłe dla oka kurczę, mogłam iść w piątek do fryzjera, żeby przez weekend się przyzwyczaić i dopiero wyjść do ludzi, ale stało się.

a Ty, a Ty, a Ty masz TŻa?

no pewnie, że u rodziców nadrobisz z takim tatą

edit: Aga i pewnie nieobecność TŻa Cię tak dołuje, prawda?
Myślę że jednak miłe.
Ja TŻa nie mam, a chciałoby się. I żeby gotował jak tata, cha cha. xD Poważnie to po wakacjach zamierzam w glorii i chwale powrócić do Krk odmieniona wewnętrznie - z poczuciem własnej wartości. Może wtenczas jakiś TŻ się upoluje, bo póki co to nie mam odwagi co przystojniejszym nawet w okolice twarzy spojrzeć. :P
Stary 2008-07-01, 19:34   #3964
agness51
Zakorzenienie

monochrome - dziękuję chyba za bardzo wrażliwa jestem po prostu ...

Mam nadzieję,że jakiegoś TŻ-cika upolujesz

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:35   #3965
201705250937
Konto usunięte

Krytia, aż tak strasznie, to pewnie nie będzie wudac, ale fakt faktem- będzie. I niby to lepiej bo kości, ścięgna, żyły itp, sa dosyć obrzydliwe i nie lubie uczyc się anatomii na własnym ciele. Eh no, ale jesteś dowodem, że mozna jesc dużo i przytyc i nadal byc strasznie chudym..mało tego, mozna jeszcze przypadkiem schudnąć

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Toffiee- Angielski jak dla mnie był średniawy. Zaprzątałam se w trakcie egzaminu myśli rozterkami natury uczuciowej toteż doszedł mętlik w głowie i straciłam z 14 punktów za 'korektę' poprawnych odpowiedzi ... Wos, mega pokręcony ,na Polskim przesadzili z pytaniami testowymi. Tak btw.iąt ludzie z mej humanistycznej klasy,piszący go na poziomie podstawowym ,niby dobrzy uczniowie,napisali go na 30-40 % ,all przez źle sformułowany temat wypracowania .
Kurcze, ja na teście gimnazjalnym myslałam pamiętam o obiedzie. I cód , że dostałam te 41 pkt. Ale dawno i nieprawda. Ja sie chyba zdołuję, bo własnie nie weim, ciężki kierunek z tego humana, a jeszcze studia i praca trudne do wyboru. I współczuję tej "korekty" . A nad jakim kieruniekm studiów się zastanawiasz?

Cytat:
Może poszukasz kogoś? Ten błąd bardzo łatwo naprawić. Na pewno będzie Ci lżej.

Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania.

Nie no. Niemożliwe. Nie chce Cię martwić, ale raczej przed 50-tką nie przytyjesz

Cytat:
też to słyszałam. I kurczę, ja też chcę zdawać polski rozszerzony, angielski rozszerzony i WOS właśnie ale ja wosu nie lubię więc myślę nad biologią rozszerzoną a potem psychologia acz w sumie się waham bo jak ktoś nie do końca normalny czyli ja mógłby pomagać innym?

ja też myślałam o prawie, ale skutecznie odstraszyła mnie historie rozszerzona a tak chciałabym być advocat... yyy adwokatem hihi ale jestem głupia, ja nie mogę na pewno się nie zbłaźniłaś - Ty?! taka zdolniacha???? a obiadku zazdroszczę

Krytia, no to na pewno schudłaś - 2 cm to dużo. bierz się za siebie!

a wiecie ja dziś byłam u fryzjera kurczę nie poznaję się w lustrze, aaaaaaaaaa... niby fajnie cała rodzina mówi, że super, ale nie mogę się do siebie przyzwyczaić i jutro pewnie nie wyjdę z domu bo będę sobie wmawiać, że wszyscy na mnie patrzą i się ze mnie śmieją bo tak będzie
Iza, wygląda na to, że będziemy zdawac te same pprzedmioty w tym samym czasie. I nawet tak samo historia mnie przeraża i zniechęca A fotki nowej fryzurki może bys przesłała tu i tam (np. mi) ?

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość

Toffiee musisz przytyc, musisz wyzdrowiec. Nie powzwol, zeby te lata, kiedy jestes mloda, sliczna sie zmarnowaly. Moze sprobuj jesc wiecej i nie waz sie? Nie bedziesz sie niepotrzebnie denerwowac... Mysle, ze nawet jak przytyjesz 5kg i wiecej, to nie bedzie absolutnie nic widac.
Gratuluję randki Chcąc niechcąc musze się ważyć co tydzień, a raczej mama mnie waży. Także musze wchodzic na wage trochę częściej, bo jak schudłam lub przytyłam, to musze jakos skorygowac swoją wagę do ich oczekiwań(mamy i psych.). Wiele z osób tutaj same tyją i nikt nie odgraża sie im szpitalem, a mnie postawiono w takiej sytuacji, że objawy choroby raczej sie nasilaja.
Cytat:
Dziewczyny ... mogłabym Wam powiedzieć o co chodzi,ale ... pewnie się domyślacie. Jedno zdanie podziałało na mnie tak bardzo,że dzisiaj już bez żadnych lodzików itp,na dodatek wsiadłam na rowerek ... możecie myśleć sobie,że jestem głupia,że robię to specjalnie,aby zwrócić na siebie uwagę ... ale przysięgam,że tak nie jest ... nie wytrzymałam psychicznie. Zjadłam niedawno kolację i koniec na dzisiaj.

Nie mam siły.
Może jestem troche jak zdarta płyta, ale .. byłas juz u psychologa?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:37   #3966
agness51
Zakorzenienie

Toffiee - nie. A wiesz dlaczego? Dlatego,że przez ostatnie dni było tak dobrze z jedzeniem,praktycznie w ogóle o nim nie myślałam,jadłam mniej więcej to na co miałam ochotę,myśli związane z akceptowaniem siebie już mnie tak nie dręczyły.
Dopiero dzisiaj ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-01, 19:41   #3967
Annie1441
Wtajemniczenie

Ja mam zamiar zdawać biologię, chemię i francuski rozszerzony Ale pożyjemy zobaczymy.
Jak ja Wam zazdroszczę metabolizmu. Wszystkie tu chudną. Wczoraj się pomierzyłam, bo kupiłam centymetr i jestem trochę przerażona... Jednym słowem kiepsko. Wywaliłam węgle ze wszystkich posiłków oprócz śniadania. Nie mam się czym chwalić- jem głównie pomidory. Mam kompletny dołek, właściwie nie wiem czym spowodowany. Jak jestem chuda, to źle. Teraz też się nikomu nie podobam. Jadłospisów nawet nie wklejam, bo to bez sensu. Chyba zaczęłam R... Oczywiście ciągle głodna. Boże, jaka głupota.
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:42   #3968
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Toffiee - nie. A wiesz dlaczego? Dlatego,że przez ostatnie dni było tak dobrze z jedzeniem,praktycznie w ogóle o nim nie myślałam,jadłam mniej więcej to na co miałam ochotę,myśli związane z akceptowaniem siebie już mnie tak nie dręczyły.
Dopiero dzisiaj ...
Rozumiem. Bardzo podobnie miałam. Raz przejmowałam sie jedzeniam- raz nie. Ale te myśli powracały i trwały coraz dłużej, aż wypełniły całę 24 godziny, no może nie licząć jakichs 4 godzin na sen, bo spać tez nie mogłam. Proszę Cie, zapisz sie na wizytę, najwyżej zrezygnujesz potem, ale spróbuj
Stary 2008-07-01, 19:43   #3969
Bbasiulka
Raczkowanie

Wiosenko przeslij fotke na maila to Ci powiem

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:45   #3970
kurak020
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

agness51 - Dziękuję za wszystkie miłe słowa. U mnie było dzisiaj w miarę dobrze, codziennie staram się zjeść coś nowego, rozkoszować sie tego smakiem... W końcu nie można się całe życie odchudzać. Trzeba cieszyć się życiem! I wierz mi, Kinder Bueno było boskie. Teraz to ja trzymam kciuki za Twoją psychikę, zobaczysz - jeszcze kiedyś wyjdziemy z tego. I nie będziemy pamiętały co to ED A... I nie bój się węgli. Te proste są w końcu najsmaczniejsze . Jak ja dam radę, to Ty także. Ach, i nie smuć się... Nie wiem co się stało, ale czasami takie wyżalenie się przed kimś może pomóc. Jeżeli to Ci pomoże- to napisz (jeżeli nie jest to oczywiście jakaś osobista sprawa).
kasik30 - Gratuluję. Mądra dziewczyna.
EwelkaaS - Teraz będzie II gimn. A więc młodziutka jestem. Ech, a wędliny... Jakoś mam taki lęk przed obiadem, przed bułką... A przed słodyczami? Tylko tymi w za dużych ilościach. Jutro będę piekła z siostrą sernik, więc uwaga, uwaga... będzie wielkie żarcie. Hi, ale co tam... W końcu to samo zdrowie. A Ty Ewelka - wierzę, że kiedyś jeszcze do tej wędliny się przekonasz.
brak-nicka - Ja kiedyś też nie mogłam znieść tekstów mojej rodziny... Czasami robili to przez przypadek, jakiś zwyczajny głupi żart i... No i jest to co jest. Ciągłe porównywanie (ja - moja szczuplutka wówczas siostra). Zaczęła się dieta, głodówki itp... Praktycznie gdyby nie okresy hospitalizacji, przez trzy lata żyłabym na samej wodzie i jakiś owocach. Teraz, kiedy postanowiłam z tego wyjść wszystko sobie wyjaśniliśmy, powiedziałam im co mnie denerwuje, czego w nich (moja rodzina) i w sobie nie cierpię. I myślę, że to bardzo pomogło. Na R nie przechodź - to głupota. Najlepiej zdrowo się odżywiać. Zaplanować częste, ale małe posiłki - napady powinny zniknąć. Chociaż wiadomo - najważniejsza jest psychika. Najpierw szczera rozmowa z bliskimi. Uwierz mi - wszystko będzie dobrze. I nie są to puste słowa.
Krytia - przeczytałam Twoją historię w tamtym wątku. Kiedy to robiłam, tak jakbym czytała o sobie... I z tym jabłkiem, kiedy biegłaś te 12 km... Przypomniała mi się sytuacja kiedy nic nie jedząc ćwiczyłam po kryjomu w domu i udawałam, że "jestem taka silna". A w sprawie szpitala... Długo byś pewnie tak nie pociągnęła, dobrze, że zaczęłaś jeść. Nie jest to miłe przeżycie, kiedy siedzisz, a inni gapią się na Ciebie jak na wariata... A.. I jeszcze coś o rolkach. Mi Tata ostatnio powiedział coś takiego - No dalej, wstawaj. Idziemy na spacer. Weź coś do picia, do jedzenia bo długo nas nie będzie. Teraz to ciągle gdzieś wychodzimy, nie ma nas w domu.. Bo jak to ujął mój mądry Ojczulek: Ty nie masz myśleć o kaloriach, masz się cieszyć życiem! Bo jak jeszcze raz trafisz do szpitala to cię tam zostawię i po ciebie już więcej nie wrócę. Hi, taka mała motywacja. Więc rolki są OK, po co masz siedzieć w domu. Tylko wiesz, z takim metabolizmem jak Ty to można trochę wiecej zjeść.... Ale cii, nic nie mówię.
iza_wiosenna - Wiem, każda przełamana bariera to sukces. A waga... Boję się na nią wchodzić, wolę ją schowac głęboko do szafy i na nią nie patrzeć. Bo po co? W końcu jest lato, trzeba się cieszyć życiem.
Bbasiulka - Nie przejmuj się kłótnią z bratem. Rodzice wrócą i wszystko będzie w porządku. Ja po kłotni z siostrą idę i piszę w pamiętniku. Albo robię coś innego... Cokolwiek, byle na nią nie patrzeć.

Ostatnio w sklepie (moja rozmowa z siostrą):
JA: Wziąć to czekoladę, czy nie..?
S: No weź, zobacz jaka ona pożywna (obie - śmiech). I masz tu kakao w proszku, jaja w proszku, mleko w proszku...
JA: No pożywna, pożywna (wkładam do koszyka).
S: A ile energii ci doda, no samo zdrowie! Zjesz ja bez wyrzutów, mówię ci!
JA: Tak, tak... Oczywiście. Samo zdrowie.

A więc dziewczyny - jedzmy na zdrowie. A czekoladka pychotka. I ile witamin w sobie ma. No samo zdrowie.
kurak020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:49   #3971
agness51
Zakorzenienie

Toffiee - może masz rację z tym psychologiem. Chyba będę musiała spróbować jednak.

Kuraczku (fajnie brzmi) - dziękuję Ci za miłe słowa i czekoladę wcinaj,tym bardziej,że muuusisz przytyć!

Stary 2008-07-01, 19:52   #3972
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kurak020 Pokaż wiadomość

S: No weź, zobacz jaka ona pożywna (obie - śmiech). I masz tu kakao w proszku, jaja w proszku, mleko w proszku...
.
Zazdroszczę siostry. I chyba się rozpłaczę, że takiej nie mam
Stary 2008-07-01, 20:12   #3973
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

[quote=monochrome;8068059]Może poszukasz kogoś? Ten błąd bardzo łatwo naprawić. Na pewno będzie Ci lżej.

Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania.

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

Matma jest super. Ja chodziłam do matfiza, ale potem nagle mi się odwidziało i poszłam na prawo.

Dokładnie, Zdrowe Jest Najważniejsze! Współczuję tej tarczycy, to są takie męczące choroby.

Zleci szybciutko, pogodzicie się też szybciutko.

Schism, już to pisałam, ale jestem niesamowicie dzielna, podziwiam Cię. Jak byłam w tym roku w szpitalu, to tak na dobrą sprawę nic mi poważnego nie było, a żałośnie panikowałam. Na Twoim miejscu poszłabym na ten pierwszy kierunek, ze względu właśnie na ową przysłowiowość. A na kulturoznawstwie same baby poza tym.
Powodzenia i zdrowia życzę.

Dziewczyny, a ja byłam dzisiaj pierwszy dzień na praktykach w kancelarii. Mam nadzieję, że bardzo się nie zbłaźniłam. Jak wróciłam to tata czekał z tak wypasionym obiadem, że cała w środku skakałam z radości, że tak w miarę wyszłam z ED. I w ogóle życie jawi mi się jako wielce barwne i wesołe, ot co! ^^
Ty? zbłaźniłaś niemożliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Cytat:
też to słyszałam. I kurczę, ja też chcę zdawać polski rozszerzony, angielski rozszerzony i WOS właśnie ale ja wosu nie lubię więc myślę nad biologią rozszerzoną a potem psychologia acz w sumie się waham bo jak ktoś nie do końca normalny czyli ja mógłby pomagać innym?

ja też myślałam o prawie, ale skutecznie odstraszyła mnie historie rozszerzona a tak chciałabym być advocat... yyy adwokatem hihi ale jestem głupia, ja nie mogę na pewno się nie zbłaźniłaś - Ty?! taka zdolniacha???? a obiadku zazdroszczę

a wiecie ja dziś byłam u fryzjera kurczę nie poznaję się w lustrze, aaaaaaaaaa... niby fajnie cała rodzina mówi, że super, ale nie mogę się do siebie przyzwyczaić i jutro pewnie nie wyjdę z domu bo będę sobie wmawiać, że wszyscy na mnie patrzą i się ze mnie śmieją bo tak będzie
Wiosenko a pamiętasz jak ci mówiłam o tej grzywce co wróciłam od fryzjera? Przypomnij sobieTak samo jest z tbą może prześlij fotke?

Cytat:
o kurczę, kurczę ale super! jak było i kto jest tym szczęśliwcem ?

a co do Krytii nie wiem czy takie " jupi " bo Krytia chudnąć nie może co - 39 kg znów?
Ejjj nie 39 jest 42 i

Cytat:

Nie mam siły.
Agness ludzie czasem potrafią taką głupote palnąć że niemożliwe jest
Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar zdawać biologię, chemię i francuski rozszerzony Ale pożyjemy zobaczymy.
Jak ja Wam zazdroszczę metabolizmu. Wszystkie tu chudną. Wczoraj się pomierzyłam, bo kupiłam centymetr i jestem trochę przerażona... Jednym słowem kiepsko. Wywaliłam węgle ze wszystkich posiłków oprócz śniadania. Nie mam się czym chwalić- jem głównie pomidory. Mam kompletny dołek, właściwie nie wiem czym spowodowany. Jak jestem chuda, to źle. Teraz też się nikomu nie podobam. Jadłospisów nawet nie wklejam, bo to bez sensu. Chyba zaczęłam R... Oczywiście ciągle głodna. Boże, jaka głupota.
Annie przecież ty tak ślicznie wyglądasz. Pomidory jako psiłki Przypomnij sebie jak pisałaś Pracuje qw Mc i jest świetnie, jem co chce czy coś w tym stylu
Cytat:
agness51 - Dziękuję za wszystkie miłe słowa. U mnie było dzisiaj w miarę dobrze, codziennie staram się zjeść coś nowego, rozkoszować sie tego smakiem... W końcu nie można się całe życie odchudzać. Trzeba cieszyć się życiem! I wierz mi, Kinder Bueno było boskie. Teraz to ja trzymam kciuki za Twoją psychikę, zobaczysz - jeszcze kiedyś wyjdziemy z tego. I nie będziemy pamiętały co to ED A... I nie bój się węgli. Te proste są w końcu najsmaczniejsze. Jak ja dam radę, to Ty także. Ach, i nie smuć się... Nie wiem co się stało, ale czasami takie wyżalenie się przed kimś może pomóc. Jeżeli to Ci pomoże- to napisz (jeżeli nie jest to oczywiście jakaś osobista sprawa)
kasik30 - Gratuluję. Mądra dziewczyna.
EwelkaaS - Teraz będzie II gimn. A więc młodziutka jestem. Ech, a wędliny... Jakoś mam taki lęk przed obiadem, przed bułką... A przed słodyczami? Tylko tymi w za dużych ilościach. Jutro będę piekła z siostrą sernik, więc uwaga, uwaga... będzie wielkie żarcie. Hi, ale co tam... W końcu to samo zdrowie. A Ty Ewelka - wierzę, że kiedyś jeszcze do tej wędliny się przekonasz.
brak-nicka - Ja kiedyś też nie mogłam znieść tekstów mojej rodziny... Czasami robili to przez przypadek, jakiś zwyczajny głupi żart i... No i jest to co jest. Ciągłe porównywanie (ja - moja szczuplutka wówczas siostra). Zaczęła się dieta, głodówki itp... Praktycznie gdyby nie okresy hospitalizacji, przez trzy lata żyłabym na samej wodzie i jakiś owocach. Teraz, kiedy postanowiłam z tego wyjść wszystko sobie wyjaśniliśmy, powiedziałam im co mnie denerwuje, czego w nich (moja rodzina) i w sobie nie cierpię. I myślę, że to bardzo pomogło. Na R nie przechodź - to głupota. Najlepiej zdrowo się odżywiać. Zaplanować częste, ale małe posiłki - napady powinny zniknąć. Chociaż wiadomo - najważniejsza jest psychika. Najpierw szczera rozmowa z bliskimi. Uwierz mi - wszystko będzie dobrze. I nie są to puste słowa.
Krytia - przeczytałam Twoją historię w tamtym wątku. Kiedy to robiłam, tak jakbym czytała o sobie... I z tym jabłkiem, kiedy biegłaś szłam przy biegu bym padła i już nie wstała te 12 km... Przypomniała mi się sytuacja kiedy nic nie jedząc ćwiczyłam po kryjomu w domu i udawałam, że "jestem taka silna". A w sprawie szpitala... Długo byś pewnie tak nie pociągnęła, dobrze, że zaczęłaś jeść. Nie jest to miłe przeżycie, kiedy siedzisz, a inni gapią się na Ciebie jak na wariata... A.. I jeszcze coś o rolkach. Mi Tata ostatnio powiedział coś takiego - No dalej, wstawaj. Idziemy na spacer. Weź coś do picia, do jedzenia bo długo nas nie będzie. Teraz to ciągle gdzieś wychodzimy, nie ma nas w domu.. Bo jak to ujął mój mądry Ojczulek: Ty nie masz myśleć o kaloriach, masz się cieszyć życiem! Bo jak jeszcze raz trafisz do szpitala to cię tam zostawię i po ciebie już więcej nie wrócę. Hi, taka mała motywacja. Więc rolki są OK, po co masz siedzieć w domu. Tylko wiesz, z takim metabolizmem jak Ty to można trochę wiecej zjeść.... Ale cii, nic nie mówię.
iza_wiosenna - Wiem, każda przełamana bariera to sukces. A waga... Boję się na nią wchodzić, wolę ją schowac głęboko do szafy i na nią nie patrzeć. Bo po co? W końcu jest lato, trzeba się cieszyć życiem.
Bbasiulka - Nie przejmuj się kłótnią z bratem. Rodzice wrócą i wszystko będzie w porządku. Ja po kłotni z siostrą idę i piszę w pamiętniku. Albo robię coś innego... Cokolwiek, byle na nią nie patrzeć.

A więc dziewczyny - jedzmy na zdrowie. A czekoladka pychotka. I ile witamin w sobie ma. No samo zdrowie.
Masz super siostre, a czekolade wcinaj

A Wiosenko masz zawody albo lepiej napisz czy chcesz w tą sobote bo kurcze ja niczego nie jestem pewna a już najbardziej czy chcesz
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:13   #3974
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Hello kochane
Wreszcie mam troche wiecej czasu i napisze pare słow. Zyje. Raz jest lepiej raz gorzej.

Madlen moze zdradzisz szczegoły randki? W ogole malo o sobie piszesz

Krytia cos slabe to Twoje P skoro chudniesz

Kuraku witam nowa edkowa

Agness nie martw sie. Pociesze sie mowiac, ze nie dostalam fajnej pracy bo jestem za gruba, dokladnie powiedzieli mi zebym schudna wiec na jedno wychodzi

Iza moze wyslesz zdjecie? na pewno slicznie wygladasz, masz takie ladne wlosy. A co do matury, polski i ang zdaje tak samo plus biologia. A potem psychologia. Jak znasz problem od wewnatrz to latwiej pomoc moim zdaniem. Mam jeszcze zamiar isc na drugi ale zobaczymy jak to sie skonczy

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:31   #3975
brak-nicka
Raczkowanie

Cytat:
Od czasu mojej redukcji najbliższa rodzina nic nie mówi na temat mojej figury.
Jedynie tata ostatnio zawołał mi do kuchni i pokazał przez okno pewną dziewczynę, młodszą o rok czy dwa i powiedział:
"Ty uważasz się za grubą, a spójrz na nią. Jaki ona ma brzuch itd..." Wiem, że chciał dobrze, ale wcale mnie to nie pocieszyło. Ja nie chciałabym, żeby ktoś mówił tak na mój temat.
Co do napadów, myślę, że to nie kwestia regularnych i zdrowych posiłków, ponieważ ja się do tego stosuję.
Cytat:
Twoja siostra ma rację. Ciekawa jestem czy ona jest w Twoim wieku czy może starsza?
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:37   #3976
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dopiero dzisiaj ...
to właśnie najbardziej bezsensowne zachowanie. To podobne do tłumaczenia sobie : 'a, jutro pójdę'. jak się ma np. chore serce to objawy nie występują non stop, a każdy idzie do lekarza... No cóż, miałam przeczucie, że tak będzie ale z drugiej strony nawet Cię rozumiem. No nic, zrobisz jak chcesz.

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Annie, czy Ty musisz się cały czas ważyć, mierzyć itp? nie lepiej sobie normalnie jeść i cieszyć się zyciem??

błagam, tylko nie r.

też zazdroszczę metabolzimu dziewczynom

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Wiosenko przeslij fotke na maila to Ci powiem
ok najpierw muszę zrobić kilka fotek

Stary 2008-07-01, 20:41   #3977
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Kuraku, no tak młodziutka jesteś, w moim wieku nie tylko do wędliny nie mogę się przekonac, ale cóż.

Madlen, a dziś znów incydent z TĄ koleżanką był potwierdzający to, że ona naprawdę ma mnie gdzieś i woli tą drugą. Wyszło na to, że ona czeka na tą swoją przyjaciółkę, a ja jak chcę, mogę isc sama, bo przecież ta druga sama nie mogłaby do nas dojść.
Kumpli rzadko widuję, oj rzadko, wszystkich gdzieś wywiało i poza tym jakaś taka dziwna pustka na mym podwórku, teraz, podczas gdy jeszcze zeszłym latem było nas tutaj ponad 20 osób..
Agness ludzie czasem naprawdę mówią i mogą nawet tego co ty myślisz nie miec na myśli, czasem się nie zastanowią i coś palną, ale kochana, nie poddawaj się, nie załamuj, wiesz, że gdy mi mówili że troszkę przytyłam sama chciałam ucinac kcal tu i tam a jednak nie zrobilam tego bo wiedzialam ze to istna glupota, robie krzywdę sobie, a nie im.
Wiosenko
jak sobie zrobiłam grzywkę to aż się rozpłakałam, bo myślałam ze tak brzydko wyglądam, a tymczasem wszyscy mówili, że w grzywce o wiele ładniej ty też napewno śiwetnie wyglądasz w nowej fryzurce, mowie cii

A dziś .. uwagaa ! w pizzy, którą robiłam z mamą była kiełbasa i już chciałam ją powyciągać z niej (), ale w efekcie wyciągłam tylko kawałeczek, resztę zjadłam
I wiecie co zauważyłam ? Że jak ja się rozpiszę to piszę i piszę i skończyc nie mogę, ciągle coś muszę dodac gaduła ze mnie, aah.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:44   #3978
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

zapomniałabym, Kuraczku, widzę, że Twoja rodzinka Cię wspiera, to super

Stary 2008-07-01, 20:46   #3979
kasik30
Raczkowanie

Cześć koleżanki
Co u Was słychać?
Izunia bardzo proszę o fotkę w nowej fryzurce,na pewno wyglądasz za***iście
A u mnie dziś fajnie z jedzonkiem to znaczy jeśli chodzi o kalorie to nie wiem czy dobiłam do tysiąca ale jadłam pożywne daniaBatonik muesli,na obiad sałata z pomidorem,ogórkiem i serem feta a do tego dwie brzoskwinie+ciasteczka lu z ziarnem,może to niewiele ale jestem pojedzona i nie mam wyrzutów sumienia
A dzis byłam na zakupach w markecie i przy kasie przypomniałam sobie że nie wziełam zupki knorra w kartoniku,takiej gotowej tylko do odgrzania i mówie mojemu TŻ że zapomniałam jej wziąśc i mówię ze nie idziemy po nia bo jestesmy przy kasie a mój luby wyszedł z kolejki i mówi że idziemy po nią bo to jest jedyna normalna rzecz którą jemNo i jutro mam na obiad zupkę
Pozdrawiam wszystkie laseczki
Acha Agness nie zaczynaj znów z rowerkiem!Wierzę w Ciebie!
Stary 2008-07-01, 20:47   #3980
kasik30
Raczkowanie

Ewelka brawo za kiełbaskę
Stary 2008-07-01, 21:14   #3981
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
A czego się najbardziej boisz?

Dobrze u mnie chociaż jedna rzecz mi się nie spodobała jaką zrobiłam ale nieważne
hmm, co Krytuś zrobiłaś? właśnie że TO jest ważne...Jak chcesz to napisz na PW

Cytat:

a każda przełamana bariera to wielki sukces wiesz, na sto % zaakceptujesz siebie z tymi dodatkowymi kg, bo powiem Ci, że zwykle ich nie widać, po prostu wygląda się zddrowiej Ja sie niestety waże co tydzien, ale dlatego że hce mieć kontrolę i nie chce schudnąc przypadkiem

dużo schudlas? widzisz wiedzialam ze tak będzie, teraz na 3000 będziesz chudnąć
hehe Krytia i Monochorome wymiatają z mega szybkim metabolizmem

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Oj Krytuś mało wczoraj zjadłaś bardzo mało jak do takiego wysiłku... Jak szalejesz na rolkach szalej i z jedzonkiem.. aby wyrównać

A ja.. dziś znowu sie pokłóciłam z bratem... oj a rodzice dopiero wracają w piątek..
Basiulka, widze, że też zostałaś sama z bratem a rodzice wyjechali...Też tak iałam... i ja często mam spięcia z bratem więc dla mnie to norma, ale nie przejmuj się nim...rób swoje po prostu a jeśli brat jest fajny to spróbuj z nim wyjaśnić ową sytuację

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Zgłaszam się w topicu

U mnie jako tako.

Waga od chwili przyjazdu pokazuje przy tych 170 centymetrach wzrostu 43,5 -44kg ,dzis acz baterie jej siadają :P Wymiary w (zdrowym )udzie są niezmienne-46 , w talii przybyło do 64 o_O , mierzoną miałam procentową zawartość tłuszczu i wyszło 14%, czyli w normie .
Jem więcej niż kiedyś , te 2000-2400 dużo słodyczy,w sumie to na co mam ochotę. Fakt problemy z odczuwaniem smaku i inne związane z nowiutkim podniebieniem pozostają ,przez co jem nie tyle gdy czuję chcicę ę,ale z nudów,bo wypada . Chwilami wyrzuty są (bo niezdrowo,bo tak i siak ),ale zabijam je myślą o pioruńskim metabolizmie i potrzebą energii na zdrowienie
I tak będzie do 15 lipca,gdy w Wawie ogłoszą wyrok czy dopierdala...ją roczną chemię i naświetlania czy nie . Potem w zależności czy nie za bardzo nie otłuszczą sie newralgiczne punkty-tyłek,uda,brzuch skoryguję to, dodając więcej ruchu, tańca i ćwiczeń na ww partie. Ot dla lepszej kondycji i żeby nie wymieniać pokaźnej garderoby w rozmiarze S/34 Na co nie mam ani ochoty ani generalnie finansów

Oczywiście nadal jestem w kropce ,co dalej. W sensie wyboru studiów. Przyjęta jestem na prywatną (i najlepszą ,najbardziej wymagającą w województwie)uczelnię, kierunek ;'Media i Komunikacja Międzykulturowa' , przyszłościowy,interesują cy,kształcący,
kusi też uniwersyteckie Kulturoznawstwo, bardzo lajtowe i bezpłatne ponad to kopalnia bezrobocia niestety :P W wirtualnym przeliczniku z wynikami:
70% z polskiego rozszerzonego
51% z ang. rozsz
48%wosu rozsz.
średnio "fajnymi"
wyszło mi 89,4 punktów przy maksymalnym progu do 150, czyli szanse marne ,zwłaszcza,że chętnych dużo

Niby mam czas,ale
Mamy ten sam problem - tez nieiwem co wybrac...i ciągle mysle nad psychologią na UJ, a czas płyyyniee...

Cytat:
Przed chwilą dowiedziałam się czegoś co mnie kompletnie załamało. A za chwilę miałam wychodzić spotkać się z koleżanką. Odechciało mi się,ale udam,że wszystko jest w porządku.
Teraz to już w ogóle mam doła. Nie chodzi o TŻ-ta,choć w tym momencie to jeszcze bardziej mi go brakuje.
Chodzi o mnie ale nie będę Was zanudzać moimi problemami nie martwcie się
może wyjdę z tego dołka ...
Aguś, prosze...Napisz choćby na PW o co chodzi...Martwie się o Ciebie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Tak apropo. Będąc na mieście przypatrywałam sie różnym dziewczynom- brzydkim , ładnym, grubym i chudym. I wiecie co? Ta chuda i tak xle wyglądała, bo była brzydka, a ta ładna i tak była bardzo atrakcyjna chodzisz miała wcale nie za mało tłuszczyu na brzuchu. I inni też tak patrzą, a wręcz przesadna chudosc jest nieestetyczna i razi, nie wzbudza sympatii ludzi. Krytus i tak jestes chudzinka, chodzi tylko o porównnie obecnego wyglądu z tym chorobliwym, annie do innych osób
Eh, tylko ten nasz zaburzony obraz siebie wszystko psuje...Ja wiem ,zę nie potrafie spojrzeć na siebie obiektywnie aczkolwiek wiem też, że jakoś nie wzbudzam zainteresowania płci przeciwnej;(( przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo Ale może dostane przynajmniej etat w jakims horrorze ze swoją twarzą? nie będą musieli wynajmowaćstylistów i innych specjalisyów od wizerunku

Tak wygląda, że będe zdawać dokładnie te same przedmioty i tez wszytkie rozszerzone. I tak zastanawiam sie, czy warto? Bo podobno tylko 2% osób zdających maturę pisze roszerzony polak, a wos w tym roku był okropnie trudny. a jak angileski, tez ciężki bardzo?wiesz ciężko/łatwo to pojęcie wielce subiektywne...to co dla kogoś może być cięzkie, dla ciebie to może być bułka z masłem... Może przejrzyj arkusze maturalne?z polskiego spróbuj we wrzesniu napisac jakies wypracowanie z 2 poziomów i zobacz jak stoisz z punktacją..hmm.. niewiem co ci jeszcze doradzić...JA np miałam zdawać polski rozsz ale w grudniu się rozmyśliłam ...i nie żałuję zmiany

Vixeen i Wiosenko bardzo Wam Kochane dziękuję. Przesyłam Wam cieplutkie buziaczki nie ma za co
Cytat:
Agaco się stał

Ale ja chyba nie chune chociaż 2 cm z brzucha poszło od ostatniego mierzenia rano. tylko 2cm powiadasz?....czyli wcale nie chudnieszChcę zobaczyć na NCJ porządny jadłospis!Ale juuuuż!!

Dla wszystkich.
[quote=monochrome;8068059]Może poszukasz kogoś? Ten błąd bardzo łatwo naprawić. Na pewno będzie Ci lżej.

Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania. ojej, kochana - zazdroszczę metabolizmu...ale domyślam się żę jest on dla ciebie uciążliwy jak tak bardzo próbujesz przytyć...a pijesz koktalje S(k)? może one coś pomogą??

Cytat:

Matma jest super. Ja chodziłam do matfiza, ale potem nagle mi się odwidziało i poszłam na prawo. hehe...."mała" zmiana

Dokładnie, Zdrowe Jest NajważniejszeWspółczuję tej tarczycy, to są takie męczące choroby.

Zleci szybciutko, pogodzicie się też szybciutko.

Schism, już to pisałam, ale jestem niesamowicie dzielna, podziwiam Cię. Jak byłam w tym roku w szpitalu, to tak na dobrą sprawę nic mi poważnego nie było, a żałośnie panikowałam. Na Twoim miejscu poszłabym na ten pierwszy kierunek, ze względu właśnie na ową przysłowiowość. A na kulturoznawstwie same baby poza tym.
Powodzenia i zdrowia życzę.

Dziewczyny, a ja byłam dzisiaj pierwszy dzień na praktykach w kancelarii. Mam nadzieję, że bardzo się nie zbłaźniłam. Jak wróciłam to tata czekał z tak wypasionym obiadem, że cała w środku skakałam z radości, że tak w miarę wyszłam z ED. I w ogóle życie jawi mi się jako wielce barwne i wesołe, ot co! ^^
eeej, kto jak kto...ale ty zbłaźnić się nie mogłaś!! cieszę się że ed już prawie za tobą... a tak wogóle...duży stres na praktykach? jak Cię przyjeli - mili współpracownicy?

Cytat:
też to słyszałam. I kurczę, ja też chcę zdawać polski rozszerzony, angielski rozszerzony i WOS właśnie ale ja wosu nie lubię więc myślę nad biologią rozszerzoną a potem psychologia acz w sumie się waham bo jak ktoś nie do końca normalny czyli ja mógłby pomagać innym? to samo mnie gnębi...

ja też myślałam o prawie, ale skutecznie odstraszyła mnie historie rozszerzona a tak chciałabym być advocat... yyy adwokatem hihi ale jestem głupia, ja nie mogę na pewno się nie zbłaźniłaś - Ty?! taka zdolniacha???? a obiadku zazdroszczę ej hola hola dziewczyny, nie rezygnujcie tak szybko - popatrzcie na uczelnie! każda ma inne wymagania..więc może da się historię przeskoczyć

Wiosenko....zdjęcia?na pewno jest bosko- bo boska z Ciebie dziołcha

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Nie wszytski Was jeszcze dodalam do znajomych na n-k, bo cos mi nawala teraz. A te ktore mi nie podaly swoich kont prosze o wyslanie\

Dzisiaj bylam na randce. I bylo bardzo fajnieWoowgratulujecoś się poważnego kroi?

Vixeen Ty jestes taka pozytywna duszyczka tutaj Jak tam Twoje samopoczucie? Mam nadzieje, ze juz troche lepiej. Gratluje zdania matury (tak pieknego zdania!). Zgadzam sie z Iza, Ty po prostu jestes zdolnaa dziękuję, ciepło mi się na serduchu zrobiło jak przeczytałam takie miłe słowaa samopoczucie...w miarę...Staram się czasem niezdowolenie ub stany depresyjne kamuflować...Może jakoś tak to zwalcze?

Ewelko wg mnie tez jadlospis jest skromniutki Co prawda sa tam jakies slodycze, ale ogolnie to malo jesz. Nie dziwie sie, ze w ogole na tym nie tyjesz, powinnas uwazac, zebys ie schudla. Mysle, ze spokojnie mozesz cos dorzucic, jakies tresciwsze obiady itd. Jak tam sytuacja ze znajomymi? Juz troche lepiej?

EDIT Izus skoro inni mowia, ze ladnie wygladasz, to na pewno tak jest! Rozkazuje Ci isc jutro po miescie i pokazywac wszytskim swoja sliczna nowa fryzure!
I msyel, ze jestes wprost idealna osoba na satnowisko psychologa Taka wrazliwa, wspolczujaca, pomocna Po prostu idealIzunia to wogóle chodzący ideał człowieka...Gdyby każdy miał tyle empatii i zrozumienia nie zdarzałoby się 3.4 niezręcznych, smutnych sytuacji...

Dziewczyny co u Was?
Cytat:
Zgadzam się z Madlen, pewnie znowu ktoś bezmyślnie głupotę strzelił. I od razu kroczek w tył. Aga, naprawdę jesteś super dziewczyną, taka ładna i szczupła, a tak się zadręczasz. Nie pozwól innym, by mieli na Ciebie wpływ, by odbierali Ci Twój sukces!

Myślę że jednak miłe.
Ja TŻa nie mam, a chciałoby się. I żeby gotował jak tata, cha cha. xD Poważnie to po wakacjach zamierzam w glorii i chwale powrócić do Krk odmieniona wewnętrznie - z poczuciem własnej wartości. Może wtenczas jakiś TŻ się upoluje, bo póki co to nie mam odwagi co przystojniejszym nawet w okolice twarzy spojrzeć. :P
Monochrome - ty powinnaś od tej chwili (tak, od tej dokładnie) uwierzyć że jesteś naprawdę wartościową i wspaniałą, zdolną osóbką...Co do TŻ... ja czasem trace nadzieje

Cytat:
Toffiee - może masz rację z tym psychologiem. Chyba będę musiała spróbować jednak.Agnes, nie chyba. Sama widzisz co się dzieje...Raz jest dobrze , raz źle...I każda z nas tak ma...Dlatego nie kieruj się złudnym wrażeniem że jest jednak OK, tylko marsz do psychologa..

Kuraczku (fajnie brzmi) - dziękuję Ci za miłe słowa i czekoladę wcinaj,tym bardziej,że muuusisz przytyć!
Zgadzam się, fajnie brzmi Kuraczek aczkolwiek, może zdradzisz Kuraczku jak CI na imię?

Cytat:
Zazdroszczę siostry. I chyba się rozpłaczę, że takiej nie mam
Ojj ja też...Kuraczku, starsza/młodsza siostra?

Cytat:
to właśnie najbardziej bezsensowne zachowanie. To podobne do tłumaczenia sobie : 'a, jutro pójdę'. jak się ma np. chore serce to objawy nie występują non stop, a każdy idzie do lekarza... No cóż, miałam przeczucie, że tak będzie ale z drugiej strony nawet Cię rozumiem. No nic, zrobisz jak chcesz.

Annie, czy Ty musisz się cały czas ważyć, mierzyć itp? nie lepiej sobie normalnie jeść i cieszyć się zyciem??

błagam, tylko nie r.

też zazdroszczę metabolzimu dziewczynom

ok najpierw muszę zrobić kilka fotek
czekamyyy
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 21:40   #3982
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Kuraku, no tak młodziutka jesteś, w moim wieku nie tylko do wędliny nie mogę się przekonac, ale cóż.

Madlen, a dziś znów incydent z TĄ koleżanką był potwierdzający to, że ona naprawdę ma mnie gdzieś i woli tą drugą. Wyszło na to, że ona czeka na tą swoją przyjaciółkę, a ja jak chcę, mogę isc sama, bo przecież ta druga sama nie mogłaby do nas dojść.
Kumpli rzadko widuję, oj rzadko, wszystkich gdzieś wywiało i poza tym jakaś taka dziwna pustka na mym podwórku, teraz, podczas gdy jeszcze zeszłym latem było nas tutaj ponad 20 osób..
Agness ludzie czasem naprawdę mówią i mogą nawet tego co ty myślisz nie miec na myśli, czasem się nie zastanowią i coś palną, ale kochana, nie poddawaj się, nie załamuj, wiesz, że gdy mi mówili że troszkę przytyłam sama chciałam ucinac kcal tu i tam a jednak nie zrobilam tego bo wiedzialam ze to istna glupota, robie krzywdę sobie, a nie im.
Wiosenko
jak sobie zrobiłam grzywkę to aż się rozpłakałam, bo myślałam ze tak brzydko wyglądam, a tymczasem wszyscy mówili, że w grzywce o wiele ładniej ty też napewno śiwetnie wyglądasz w nowej fryzurce, mowie cii

A dziś .. uwagaa ! w pizzy, którą robiłam z mamą była kiełbasa i już chciałam ją powyciągać z niej (), ale w efekcie wyciągłam tylko kawałeczek, resztę zjadłam
I wiecie co zauważyłam ? Że jak ja się rozpiszę to piszę i piszę i skończyc nie mogę, ciągle coś muszę dodac gaduła ze mnie, aah.

Brawo za kiełbase Nie taka kiełbasa straszna. A zobaczysz jeszcze ich przywieje

Vixeen powiedzmy że z wielką niechęcią wsiadłam na rowerek stacjonarny i fruu godzine 32/h Nie za bardzo mi się chciało ale przecież ubyło te 0.6 to czemu nie więcej bo przecież nic się nie stanie ale już lepiej. Później 1,5 rolek ale to z wielką chęcią
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-01, 21:43   #3983
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Brawo za kiełbase Nie taka kiełbasa straszna. A zobaczysz jeszcze ich przywieje

Vixeen powiedzmy że z wielką niechęcią wsiadłam na rowerek stacjonarny i fruu godzine 32/h Nie za bardzo mi się chciało ale przecież ubyło te 0.6 to czemu nie więcej bo przecież nic się nie stanie ale już lepiej. Później 1,5 rolek ale to z wielką chęcią
ile jeździłas?? 1,32 h czy 32 min? jejku, Krytia... a dziś znów moim zdaniem kolacja mała ;( znów wafle ryżowe kurczę

edit: dziewczyny, zrobiłam zdjęcia :/ mozecie podać maile to wyślę ale mam arcy głupie miny na tych zdjęciach i geenralnie jestem nieładna i powiecie pewnie, że lepiej wyglądałam wcześniej

Stary 2008-07-01, 21:51   #3984
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
ile jeździłas?? 1,32 h czy 32 min? jejku, Krytia... a dziś znów moim zdaniem kolacja mała ;( znów wafle ryżowe kurczę

edit: dziewczyny, zrobiłam zdjęcia :/ mozecie podać maile to wyślę ale mam arcy głupie miny na tych zdjęciach i geenralnie jestem nieładna i powiecie pewnie, że lepiej wyglądałam wcześniej
Jeździłam przez godzine stałym tempem 32 km/h . Czemu do kolacji dodałam całkiem ładną dużą grahamkę z pastą i tofu i płatki
krytia.wp.pl czekam z niecierpliwością
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-01, 21:57   #3985
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Wiosenko poproszę o fotki ewelkasss@wp.pl
przed ścięciem też bo nie widziałam cię jeszcze. A właśnie- masz nk ;> ? w takim razie prosiłabym przy okazji o link do profilu
i inne dziewczyny, których nie mam nk, prosiłabym o linki jeśli można .

Stary 2008-07-01, 22:19   #3986
monochrome
Rozeznanie

[quote=vixeen89;8070009]hmm, co Krytuś zrobiłaś? właśnie że TO jest ważne...Jak chcesz to napisz na PW

hehe Krytia i Monochorome wymiatają z mega szybkim metabolizmem

Basiulka, widze, że też zostałaś sama z bratem a rodzice wyjechali...Też tak iałam... i ja często mam spięcia z bratem więc dla mnie to norma, ale nie przejmuj się nim...rób swoje po prostu a jeśli brat jest fajny to spróbuj z nim wyjaśnić ową sytuację

Mamy ten sam problem - tez nieiwem co wybrac...i ciągle mysle nad psychologią na UJ, a czas płyyyniee...

Aguś, prosze...Napisz choćby na PW o co chodzi...Martwie się o Ciebie

Cytat:
Może poszukasz kogoś? Ten błąd bardzo łatwo naprawić. Na pewno będzie Ci lżej.

Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania. ojej, kochana - zazdroszczę metabolizmu...ale domyślam się żę jest on dla ciebie uciążliwy jak tak bardzo próbujesz przytyć...a pijesz koktalje S(k)? może one coś pomogą??

eeej, kto jak kto...ale ty zbłaźnić się nie mogłaś!! cieszę się że ed już prawie za tobą... a tak wogóle...duży stres na praktykach? jak Cię przyjeli - mili współpracownicy?

Wiosenko....zdjęcia?na pewno jest bosko- bo boska z Ciebie dziołcha

Monochrome - ty powinnaś od tej chwili (tak, od tej dokładnie) uwierzyć że jesteś naprawdę wartościową i wspaniałą, zdolną osóbką...Co do TŻ... ja czasem trace nadzieje

Zgadzam się, fajnie brzmi Kuraczek aczkolwiek, może zdradzisz Kuraczku jak CI na imię?

Ojj ja też...Kuraczku, starsza/młodsza siostra?

czekamyyy
Jedna moja znajoma jest na UJ na psychologii, bardzo sobie chwali. W ogóle zapraszamy na UJ.
Na praktykach bardzo sympatycznie - młody zespół, wszyscy życzliwi, otwarci. Ale stresik i tak obecny. Miałam tworzyć różne pisma, obawiam się, że są na niskim dość poziomie, no ale każdy kiedyś zaczynał od zera, wciąż to sobie powtarzam. I staram się nie myśleć o sobie (choć kusi!), że jestem beznadziejna (masz rację, co tam będę czekać do października, startuję teraz z tym poczuciem wł. w. ^^), tylko jak najwięcej się nauczyć, choćby na samych błędach.

Dosłownie przed chwilą mama przyniosła mi koktajl z przepisu S(k). Bo jej pokazałam i się spodobało. ^^

Cytat:

niewyspanah@wp.pl ja poproszę ja, ja, wybierz mnie!

Cytat:
Nie no. Niemożliwe. Nie chce Cię martwić, ale raczej przed 50-tką nie przytyjesz
Zawsze coś.

Cytat:

Super masz siostrę. Moja też mi kazała różne czekoladki kupować, proponowała przekąski, w ogóle opiekowała się mną, ot młodsza o 5 lat siostrzyczka, a jaka mądra.
Stary 2008-07-01, 22:31   #3987
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

mną też się siostra i w ogóle cała rodzinka opiekowała

wysłałam Wam, dziewczyny

Stary 2008-07-01, 22:37   #3988
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Aa, Madlen nie sądzę, abym schudła na tym jadłospisie. A chodzi ci o ten na NCJ czy ten, który niedawno tutaj wstawiłam ;> ? Przytyłam na takim jedzeniu 1 kg, mało bo mało, ale zawsze coś, bo porównując to, ile kiedyś (gdy się odchudzałam, a w sumie jeszcze wcześniej- gdy się głodziłam) jadłam i teraz
to poprawa niesamowita o.O . Ale nadal boje się dużo jeść, a właściwie więcej..

Wiosenko ha ! co mówiłam ? no co ;> ? śliczna fryzurka, naprawdę ! wysłalam zapro .

Stary 2008-07-01, 22:48   #3989
monochrome
Rozeznanie

Baaaardzo ładnie wyglądasz Wiosenko! Super leciutka fryzurka, w sam raz na wakacje, bardzo Ci w niej do twarzy. (też wysłałam zaproszenie )
Stary 2008-07-01, 22:54   #3990
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

kurczę, ale ja się boję, że jutro wszyscy powiedzą, że wyglądałam lepiej z dłuższymi a powiedzcie szczerze, lepiej było z tymi długimi?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości