|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Tanzanka glosuje na Mikolaja !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vulcano i Holland póki co bez zmian ale Holland ma podskoczyc o ok. 300zl. Z jednym sprzedawca (poznany na grupie Bebetto) jestem dogadać, że do końca lutego po starej cenie Vulcano i Holland może sprzedać. Ale Torino mi wpadł w oko tersz bo ma super koszyk. A koszyk jest megs ważny dla mnie. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w wyższe ceny dotyczą modeli 2018 czy to nie am znaczenia czy 2017 czy 2018? Bo mi facet z bobowozki powiedział, ze w marcu wchodzą modele 2018 i one bedą droższe No bo niby maja tam jakieś dodatkowe gadżety, a 2017 będą po starej cenie dopóki sie nie wyprzedadzą. No ale to mi nikt nie obieca do kiedy to będzie
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie kupię najprostszy najtańszy przewijak dla niemowlaka? Bez żadnych półek, szafek itp.
Ostatnio byłam w smyku i wanienka która kupiłam w zwykłym, osiedlowym sklepie kosztowała mnie 24zl. Identyczna w smyku 42 zł. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torino ma tylko nowy kształt podnozka w spacerowce i za to podnieśli sobie cenę o 200zl. Inne będą miały nowe kolory i dlatego cena pójdzie w górę. Zmiany będą pewnie kosmetyczne byle producent miał pretekst do podniesienia ceny. Ale to wiem tylko o firmie Bebetto. |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupie stresy w głowie siedzą ciągle.
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam na olx używany. Można wymyc solidnie a i tak zakladalam na niego pokrowce bawełniane. Na szczęście mam go nadal po pierwszym synku. Ogólnie musimy kupic wózek i materacyk + apteczne. Ciuszki to fanaberia bo mAmy po Olku. Tyle że moda trochę się przez te 6 lat zmieniła wiec kusi. Staniki do karmienia mam też - 4 sztuki. Koszule nocne do karmienia tez. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- To witam w tym nieszczęsnym klubie
|
|
|
|
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przychodzą do domu, to najchętniej bym się położyła i nie kiwnęła palcem. Muszę przyznać, że mąż jest bardzo dzielny, bo w domu jest naprawdę bałagan, a on jak ma czas to ogarnia bez słowa. A jak mu się żalę, że jestem bez mocy, bez sił, że mi jakoś tak ciężko, to przytula i w ogóle. Ale fakt, że źle się z tym czuję. W pierwszej ciąży miałam mega powera, a teraz jestem kompletnie wyssana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
agugus, na którą masz UP w szpitalu? Bo ja mam jutro i nie wiem, na którą mam jechać Kojarzy mi się 9.00, ale mam pewne wątpliwości, czy nie np. 12 ![]()
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Widze, ze wozki Bebetto sa tutaj calkiem popularne. A czemu sie akurat na nie decydujecie, jakie sa plusy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Interesowałaś się jaka jest różnica pomiędzy Torino a Holland oprócz wyglądu i ceny ? Z tego co na szybko patrzyłam na stronie Bebetto to minimalna różnica w wadze i Holland ma możliwość złożenia z wersją spacerową. Ale czy coś jeszcze ?A i też mam słabość do lodów ostatnio z mężem zjedliśmy na raz 900 ml lodów o smaku tiramisu. Oczywiście ja zjadłam więcej Cytat:
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2018-01-25 o 12:12 |
||
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem pewna, że na 11ta i trzeba potwierdzić wizytę w rejestracji. Ale może to zależy od dnia tygodnia? Wtedy na genetycznym byłam też we wtorek o 9, ale do genetyczki na 11. Teraz ma być tylko USG, więc ta 11 brzmiała mi rozsądnie ![]() U mnie to trochę zejdzie, bo w rejestrze pesel mam już nowe nazwisko i nawet nie mogę założyć profilu zaufanego przez bank, by złożyć wniosek o dowód online, bo już są niezgodności. Już chcę wyjść do ludzi i pozałatwiać wszystkie zaległe sprawy! Pajęczyna, nam się podoba kształt gondoli. Opinie mają dobre, mieszczą się w przedziale cenowym, można od razu kupić z lepszym fotelikiem a nie od producenta. My może dostaniemy bezwypadkowy fotelik po rodzinie, choć oczywiscie sprawdzimy też jak długo go mieli i czy to po jednym czy więcej dzieciach, i gdyby było ok, wtedy kupilibysmy wózek 2w1. Ale to jest jeszcze niepoparte wizytą w sklepie i przekonaniem się jak te wózki się prowadzi, więc możemy zmienić zdanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugus90 Czas edycji: 2018-01-25 o 12:15 |
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymiary gondoli wszystkie Bebetto mają takie same. No i spacerowki jutro na żywo liczę ze porównam bo zależy mi na jak największej. Ja jestem zwolenniczka wózków 2w1 wiec od razu spacerówka musi mi odpowiadać. |
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Ktora z Was uzywala w ciazy na katar i zatoki sulfarinol? Mam taki mega nos zatkany i tylko to mi w nocy przybioslo ulge ale nie przebadano na ciezarnych i uzywac tylko jezeli dobro matki przewyzsza dobro dziecka czyli nie brac i sie zastanawiam...
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czeka teraz zmiana meldunku (z tym czekam do rozliczenia z US, żeby nie było jakichś problemów) i potem zmiana adresu wszędzie. Jakbym pamiętała, gdzie go podawałam
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Na stronie bebetto jest taka zbiorcza tabelka czym się różnią i właśnie jeden z punktów, nie licząc elementów wykonania tapicerki itp, to odnośnie kosza na zakupy. Wagowo dużo się nie różnią, ale to trzeba na żywo zobaczyć
![]() Karolson, mi rodzinna odradzila branie, i trzy noce były nieprzespane. Ale ja się bałam, bo to już były tabletki i przy ospie, i antybiotyk. Ginekolog z kolei napisał mi, że jak nie dam rady, mam wziąć na noc i leki przeciwkaszlowe i krople do nosa, ale ze lepiej tylko na noc i przez kilka dni, bo w drugim trymestrze to już bezpiecznie. Mi najbardziej pomaga zestaw do irygacji nosa i nielegalnie robię tak 3 a nie 2 razy dziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugus90 Czas edycji: 2018-01-25 o 12:24 |
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Świetny kontakt z serwisem ponoc. 2. Cenowo Vulcano i Holland nam odpowiadają i podobają (w Vulcano niestety kolory tam średnio ale do przeżycia) 3. Dosyć duże spacerowki w wersji 2w1 4. Stelaże po złożeniu całkiem sensowne wielkością 5. Modele składane ze spacerówka (Vulcano, Holland i Luca) Dodatkowo skoro przy pierwszej ciąży byłam zadowolona baaardzo z wózka Emjot Miyo a był taniutki i bez bajerów to takie Bebetto z samego opisu jiz wydaja się jeszcze lepsze. Ale na żywo ich jeszcze nie widziałam Jutro jadę na UP do Poznania to swoje 20min spaceru przeznacze w sklepie Bobowozki.
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz większość jest stylizowana na takie eleganckie. Ładne są ale jakos w lesie w trampkach nie do końca mi ta wizja nie pasuje Ja pod domem mam las. Z 500m do rzeki. Nie rozumiem ze czesc mamusiek woli pchać się na miasto z wózkami, w zakorkowane ulice pełne spalin skoro do wyboru jest las i świeże powietrze. Co innego jak ktoś mieszka w dużym mieście i nie ma wyboru. |
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
agugus, już po 8.00 mogę być
![]() Ale widzę, że faktycznie w piątki tak wcześnie jest usg. W inne dni później zaczynają.
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
To ja chyba w poniedziałek przedzwonię i się upewnię
|
|
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. Do najbliższej Ikei mam 60 km
ale może pojedziemy żeby więcej rzeczy kupić... Ogarnęłam już porządki (kropla w morzu), ale na dzisiaj dość bo muszę się brać za obiad... A jeszcze powiedzcie z jakiej firmy kosmetyki dla dziecka będziecie kupowały i co dokładnie jest potrzebne w tym tym temacie? Napewno płyn do kąpieli Balsam po kąpieli (jakąś oliwka?) co lepsze? Maść na odparzenia, co myślicie o Sudocrem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2396 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dzisiaj
u nas słoneczko dzisiaj swieci, na dworze jest ładnie, mi spadla kondycja trochę, w sumie bardzo się męczę nie wiem czemu. Cokolwiek zrobię i sapie. Co do wanienek my kupowaliśmy dwie takie same w Auchan po 17 zł na wieś i do nas do mieszkania przewijak w smyku, ale było duże promo i za 25zl kupiliśmy Dzisiaj wieczorem jadę na USG dzisiaj już prywatnie bo chciałam do lekarza, który robił świetne USG w pierwszej ciąży, a przyjmuje tylko prywatnie już, ale raz na całą ciążę mogę sobie pozwolić.
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TZ przekształcił mi Excela od Aaby i wychodzi na to, że mamy 3% wyprawki ![]() Ale wiadomo że część kosmetyków dla mnie już mamy, ale zaznaczę te punkty dopiero przy pakowaniu torby do szpitala. Jak już będzie 50%, to będę się czuć bezpiecznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosmetyki Hipp planuje kupić. Linomag z zieloną nakrętka - smaruje pupę i pachwiny co zmianę pieluszki. (Ogromne ilości nam schodziły ale pupa tylko 2-3 razy była leciutko odparzona wiec tym razem też będziemy często linomag uzywac) Sudokrem - na odparzenia Woda morska do noska Gdyby pojawiła się ciemieniucha to na lekki jej stan zwykła oliwka wystarczy. Do kąpieli uzywalam Oilatum ale teraz będę szukala czegoś innego. Z lepszym składem. Witamina K i D - podaje się po urodzeniu przez jakiś czas (jako zakupy apteczne warto dorzucic) ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Tak tam też patrzyłam ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Aaaa i my pi kąpieli w emoliencie juz niczym nie smarowalismy skóry dziecka. Bo i tak z wanienki wychodziło nawilżone, tlusciutkie i pachnące Tylko wmasowywalismy to co zostało po kąpieli. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Polecam jeszcze krem Nivea na każdą pogodę. I jakiś dobry filtry na słońce. |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przerazily mnie składu mokrych chusteczek i znalazłam tylko jedne których skład mi pasuje- WaterWipes, niestety drogie. Dlatego pewnie w domu będę przemywac tyłek wacikami namoczonymi w ciepłej wodzie a WaterWipes będę brać na spacery, wyjazdy, wizyty u znajomych. Nie chce używać tych chemicznych chusteczek bo to większe ryzyko odparzeń a po co młody ma się męczyć. Co do zwolnień to mnie rodzina moja i TŻ zaskoczyła bo wręcz oczekiwali że cała ciążę będę na zwolnieniu niezależnie od mojego stanu zdrowia. Bo się należy i po co kusić los i że to jedyna taka okazja w moim życiu. Już nie wyprowadzalam z błędu że gdybym nie miała problemów z ta ciaza to trochę bym pewnie popracowala, tylko zrezygnowalabym z nocnych zmian.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

głupie stresy w głowie siedzą ciągle.

Kojarzy mi się 9.00, ale mam pewne wątpliwości, czy nie np. 12 
Sami nie mamy jeszcze imienia. jakieś propozycje to mamy Sebastian Dawid Bartek Artur Julian i każdemu się podoba co innego 

Jestem pewna, że na 11ta i trzeba potwierdzić wizytę w rejestracji. Ale może to zależy od dnia tygodnia? Wtedy na genetycznym byłam też we wtorek o 9, ale do genetyczki na 11. Teraz ma być tylko USG, więc ta 11 brzmiała mi rozsądnie
ale może pojedziemy żeby więcej rzeczy kupić...