Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-25, 11:23   #2371
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Tanzanka glosuje na Mikolaja !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-25, 11:40   #2372
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Naprawdę? O ile i jakich?
Kurcze myślałam że to dopiero od marca ta podwyżka

Bebetto Torino z 1399 na 1599
Vulcano i Holland póki co bez zmian ale Holland ma podskoczyc o ok. 300zl.
Z jednym sprzedawca (poznany na grupie Bebetto) jestem dogadać, że do końca lutego po starej cenie Vulcano i Holland może sprzedać.

Ale Torino mi wpadł w oko tersz bo ma super koszyk. A koszyk jest megs ważny dla mnie.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetrose Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, do tej pory waga stała w miejscu 65,9 jak wczoraj po 2 tygodniach się zwazylam i zobaczyłam 67,2 to pierwsze co pomyślałam że muszę ograniczyć słodkie. Niby do słodkiego jakos mocno mnie nie ciągnie ale ostatnio często jestem głodna i z lenistwa jak mi się nie chce nic przygotowywać to podjadam słodycze. Już się boję ile wskaże waga na wizycie. Ostatnio położona która mnie ważyła mówiła że tak do 2 kg między wizytami jest ok.

Ja mam słabość do lodów.... no i masę kajmakowa mogłabym jeść łyżeczka ale w ciąży jeszcze się nie skusilam bo to sam cukier przecież.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Mój na razie trzyma cenę. Ja postanowiłam, ze czekam do oporu nawet gdyby miał podrożeć, bo jednak szkoła tracić kilku miesięcy gwarancji.

Jeszcze a propos gwarancji to dodam na marginesie, ze jeśli ktoś rozważa wózek Maxi cosi to oni dają dożywotnia gwarancje. Niestety nie maja bliźniaczych
Mi nie szkoda 3-4mięsiecy gwarancji. Ja się bardziej ciągle boje, że z jakiś przyczyn się nie przyda Przepraszam, że znów o tym ale póki nie urodze zdrowego rozowego bobasa to nie będę spokojna.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 11:40   #2373
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Z jednym sprzedawca (poznany na grupie Bebetto) jestem dogadać, że do końca lutego po starej cenie Vulcano i Holland może sprzedać.

Ale Torino mi wpadł w oko tersz bo ma super koszyk. A koszyk jest megs ważny dla mnie.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Ja mam słabość do lodów.... no i masę kajmakowa mogłabym jeść łyżeczka ale w ciąży jeszcze się nie skusilam bo to sam cukier przecież.

A w wyższe ceny dotyczą modeli 2018 czy to nie am znaczenia czy 2017 czy 2018? Bo mi facet z bobowozki powiedział, ze w marcu wchodzą modele 2018 i one bedą droższe No bo niby maja tam jakieś dodatkowe gadżety, a 2017 będą po starej cenie dopóki sie nie wyprzedadzą. No ale to mi nikt nie obieca do kiedy to będzie
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 11:44   #2374
ladyroses
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupię najprostszy najtańszy przewijak dla niemowlaka? Bez żadnych półek, szafek itp.

Ostatnio byłam w smyku i wanienka która kupiłam w zwykłym, osiedlowym sklepie kosztowała mnie 24zl. Identyczna w smyku 42 zł.

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 11:47   #2375
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny gdzie kupię najprostszy najtańszy przewijak dla niemowlaka? Bez żadnych półek, szafek itp.

Ostatnio byłam w smyku i wanienka która kupiłam w zwykłym, osiedlowym sklepie kosztowała mnie 24zl. Identyczna w smyku 42 zł.

Lady w Ikei są...nawet jest taki fajny dmuchany😊😊

Stary 2018-01-25, 11:51   #2376
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
A w wyższe ceny dotyczą modeli 2018 czy to nie am znaczenia czy 2017 czy 2018? Bo mi facet z bobowozki powiedział, ze w marcu wchodzą modele 2018 i one bedą droższe No bo niby maja tam jakieś dodatkowe gadżety, a 2017 będą po starej cenie dopóki sie nie wyprzedadzą. No ale to mi nikt nie obieca do kiedy to będzie
Bebetto Holland nie zmieni się a cena ma iść w górę.
Torino ma tylko nowy kształt podnozka w spacerowce i za to podnieśli sobie cenę o 200zl.
Inne będą miały nowe kolory i dlatego cena pójdzie w górę.
Zmiany będą pewnie kosmetyczne byle producent miał pretekst do podniesienia ceny. Ale to wiem tylko o firmie Bebetto.
Stary 2018-01-25, 11:52   #2377
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie szkoda 3-4mięsiecy gwarancji. Ja się bardziej ciągle boje, że z jakiś przyczyn się nie przyda Przepraszam, że znów o tym ale póki nie urodze zdrowego rozowego bobasa to nie będę spokojna.
Mam to samo głupie stresy w głowie siedzą ciągle.

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 11:56   #2378
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

My my przewijak na łóżeczko (ale mamy duże łóżeczko 70x140).
Kupiłam na olx używany. Można wymyc solidnie a i tak zakladalam na niego pokrowce bawełniane. Na szczęście mam go nadal po pierwszym synku.

Ogólnie musimy kupic wózek i materacyk + apteczne.
Ciuszki to fanaberia bo mAmy po Olku.
Tyle że moda trochę się przez te 6 lat zmieniła wiec kusi.

Staniki do karmienia mam też - 4 sztuki.
Koszule nocne do karmienia tez.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Mam to samo głupie stresy w głowie siedzą ciągle.
To witam w tym nieszczęsnym klubie
Stary 2018-01-25, 12:00   #2379
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetrose Pokaż wiadomość
ja to jestem jakoś taka słaba że na nic nie mam siły. Ogarniam tylko to co najważniejsze, a w planach mam do po sprzątania 2 duże szafy oraz do umycia szafki w kuchni. Jak narazie wszystko czeka na lepsze czasy, nam nadzieję że w końcu odzyskam siły i zabiorę się za to. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Mam to samo
Jak przychodzą do domu, to najchętniej bym się położyła i nie kiwnęła palcem. Muszę przyznać, że mąż jest bardzo dzielny, bo w domu jest naprawdę bałagan, a on jak ma czas to ogarnia bez słowa. A jak mu się żalę, że jestem bez mocy, bez sił, że mi jakoś tak ciężko, to przytula i w ogóle.
Ale fakt, że źle się z tym czuję. W pierwszej ciąży miałam mega powera, a teraz jestem kompletnie wyssana

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
My też dajemy drugie. U mnie się daje drugie po mamie więc będzie Michalina Aleksandra😉
Ale powiem wam, że jestem zdziwiona że macie problemy z drugim imieniem...ja mam i chyba tylko przy wyrabianiu dowodu go chcą😏
W każdym urzędzie czy banku wymagają danych zgodnych z dowodem. Ostatnio np. przy umowie kredytowej

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Znam 3 letniego Mikolaja ktory na 10 chlopcow w grupie w przedszkolu ma 6 Franciszkow 😂
No właśnie

agugus, na którą masz UP w szpitalu? Bo ja mam jutro i nie wiem, na którą mam jechać Kojarzy mi się 9.00, ale mam pewne wątpliwości, czy nie np. 12

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 12:04   #2380
pajeczyna
Zadomowienie

Widze, ze wozki Bebetto sa tutaj calkiem popularne. A czemu sie akurat na nie decydujecie, jakie sa plusy?

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 12:08   #2381
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
Tanzanka ja bym celowala w Karola albo Mikołaja Sami nie mamy jeszcze imienia. jakieś propozycje to mamy Sebastian Dawid Bartek Artur Julian i każdemu się podoba co innego ale jeszcze czas

co do wagi u mnie przez ost miesiąc tez prawie 2 kg na plusie. a niby nie objadam się. jem słodkie tez ale bez przesady no trudno w pierwszej ciąży dużo przytyłam wiec teraz pewnie podobnie będzie. na szczęście z pierwszej ciszy nic nie zostało i mam nadzieje ze z drugiej tez namiary kg szybko zgubie

mieszkanie kupujemy kawałek od centrum wiec akurat będę miała długie spacery także raz dwa się kg po drodze zostawi

Byłam kiedyś w Świdwinie i jadłam pyszne lody pod taką bramą jakąś

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 12:09   #2382
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:

To mnie zmartwiłaś, taka napalona jestem na Bebetto Holland...

Interesowałaś się jaka jest różnica pomiędzy Torino a Holland oprócz wyglądu i ceny ? Z tego co na szybko patrzyłam na stronie Bebetto to minimalna różnica w wadze i Holland ma możliwość złożenia z wersją spacerową. Ale czy coś jeszcze ?

A i też mam słabość do lodów ostatnio z mężem zjedliśmy na raz 900 ml lodów o smaku tiramisu. Oczywiście ja zjadłam więcej

Cytat:
Mam nadzieję, że na modele z 2017 nie podniosą cen

Edytowane przez pacia91
Czas edycji: 2018-01-25 o 12:12
pacia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 12:12   #2383
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mam to samo
Jak przychodzą do domu, to najchętniej bym się położyła i nie kiwnęła palcem. Muszę przyznać, że mąż jest bardzo dzielny, bo w domu jest naprawdę bałagan, a on jak ma czas to ogarnia bez słowa. A jak mu się żalę, że jestem bez mocy, bez sił, że mi jakoś tak ciężko, to przytula i w ogóle.
Ale fakt, że źle się z tym czuję. W pierwszej ciąży miałam mega powera, a teraz jestem kompletnie wyssana

W każdym urzędzie czy banku wymagają danych zgodnych z dowodem. Ostatnio np. przy umowie kredytowej

No właśnie

agugus, na którą masz UP w szpitalu? Bo ja mam jutro i nie wiem, na którą mam jechać Kojarzy mi się 9.00, ale mam pewne wątpliwości, czy nie np. 12
Teraz to mnie zdziwiłas Jestem pewna, że na 11ta i trzeba potwierdzić wizytę w rejestracji. Ale może to zależy od dnia tygodnia? Wtedy na genetycznym byłam też we wtorek o 9, ale do genetyczki na 11. Teraz ma być tylko USG, więc ta 11 brzmiała mi rozsądnie
U mnie to trochę zejdzie, bo w rejestrze pesel mam już nowe nazwisko i nawet nie mogę założyć profilu zaufanego przez bank, by złożyć wniosek o dowód online, bo już są niezgodności. Już chcę wyjść do ludzi i pozałatwiać wszystkie zaległe sprawy!

Pajęczyna, nam się podoba kształt gondoli. Opinie mają dobre, mieszczą się w przedziale cenowym, można od razu kupić z lepszym fotelikiem a nie od producenta. My może dostaniemy bezwypadkowy fotelik po rodzinie, choć oczywiscie sprawdzimy też jak długo go mieli i czy to po jednym czy więcej dzieciach, i gdyby było ok, wtedy kupilibysmy wózek 2w1. Ale to jest jeszcze niepoparte wizytą w sklepie i przekonaniem się jak te wózki się prowadzi, więc możemy zmienić zdanie.

Edytowane przez agugus90
Czas edycji: 2018-01-25 o 12:15
agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 12:14   #2384
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
To mnie zmartwiłaś, taka napalona jestem na Bebetto Holland...

Interesowałaś się jaka jest różnica pomiędzy Torino a Holland oprócz wyglądu i ceny ? Z tego co na szybko patrzyłam na stronie Bebetto to minimalna różnica w wadze i Holland ma możliwość złożenia z wersją spacerową. Ale czy coś jeszcze ?

A i też mam słabość do lodów ostatnio z mężem zjedliśmy na raz 900 ml lodów o smaku tiramisu. Oczywiście ja zjadłam więcej

Mam nadzieję, że na modele z 2017 nie podniosą cen
Wizualnie bardziej jestem za Holland ale ma chyba nie praktyczna torbę pod wózkiem. Ja pod wózkiem przeważnie woził wiaderko i zabawki do piaskownicy.
Wymiary gondoli wszystkie Bebetto mają takie same. No i spacerowki jutro na żywo liczę ze porównam bo zależy mi na jak największej.

Ja jestem zwolenniczka wózków 2w1 wiec od razu spacerówka musi mi odpowiadać.
Stary 2018-01-25, 12:18   #2385
karolson
Zakorzenienie

Ktora z Was uzywala w ciazy na katar i zatoki sulfarinol? Mam taki mega nos zatkany i tylko to mi w nocy przybioslo ulge ale nie przebadano na ciezarnych i uzywac tylko jezeli dobro matki przewyzsza dobro dziecka czyli nie brac i sie zastanawiam...

Stary 2018-01-25, 12:18   #2386
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Teraz to mnie zdziwiłas Jestem pewna, że na 11ta i trzeba potwierdzić wizytę w rejestracji. Ale może to zależy od dnia tygodnia? Wtedy na genetycznym byłam też we wtorek o 9, ale do genetyczki na 11. Teraz ma być tylko USG, więc ta 11 brzmiała mi rozsądnie
U mnie to trochę zejdzie, bo w rejestrze pesel mam już nowe nazwisko i nawet nie mogę założyć profilu zaufanego przez bank, by złożyć wniosek o dowód online, bo już są niezgodności. Już chcę wyjść do ludzi i pozałatwiać wszystkie zaległe sprawy!
Może po prostu zadzwonię

Mnie czeka teraz zmiana meldunku (z tym czekam do rozliczenia z US, żeby nie było jakichś problemów) i potem zmiana adresu wszędzie. Jakbym pamiętała, gdzie go podawałam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-01-25, 12:18   #2387
agugus90
Zadomowienie

Na stronie bebetto jest taka zbiorcza tabelka czym się różnią i właśnie jeden z punktów, nie licząc elementów wykonania tapicerki itp, to odnośnie kosza na zakupy. Wagowo dużo się nie różnią, ale to trzeba na żywo zobaczyć

Karolson, mi rodzinna odradzila branie, i trzy noce były nieprzespane. Ale ja się bałam, bo to już były tabletki i przy ospie, i antybiotyk. Ginekolog z kolei napisał mi, że jak nie dam rady, mam wziąć na noc i leki przeciwkaszlowe i krople do nosa, ale ze lepiej tylko na noc i przez kilka dni, bo w drugim trymestrze to już bezpiecznie.
Mi najbardziej pomaga zestaw do irygacji nosa i nielegalnie robię tak 3 a nie 2 razy dziennie.

Edytowane przez agugus90
Czas edycji: 2018-01-25 o 12:24
Stary 2018-01-25, 12:19   #2388
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Widze, ze wozki Bebetto sa tutaj calkiem popularne. A czemu sie akurat na nie decydujecie, jakie sa plusy?

Dlaczego tym razem chcemy Bebetto?

1. Świetny kontakt z serwisem ponoc.
2. Cenowo Vulcano i Holland nam odpowiadają i podobają (w Vulcano niestety kolory tam średnio ale do przeżycia)
3. Dosyć duże spacerowki w wersji 2w1
4. Stelaże po złożeniu całkiem sensowne wielkością
5. Modele składane ze spacerówka (Vulcano, Holland i Luca)

Dodatkowo skoro przy pierwszej ciąży byłam zadowolona baaardzo z wózka Emjot Miyo a był taniutki i bez bajerów to takie Bebetto z samego opisu jiz wydaja się jeszcze lepsze.

Ale na żywo ich jeszcze nie widziałam Jutro jadę na UP do Poznania to swoje 20min spaceru przeznacze w sklepie Bobowozki.
Stary 2018-01-25, 12:21   #2389
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość

Pajęczyna, nam się podoba kształt gondoli. Opinie mają dobre, mieszczą się w przedziale cenowym, można od razu kupić z lepszym fotelikiem a nie od producenta. My może dostaniemy bezwypadkowy fotelik po rodzinie, choć oczywiscie sprawdzimy też jak długo go mieli i czy to po jednym czy więcej dzieciach, i gdyby było ok, wtedy kupilibysmy wózek 2w1. Ale to jest jeszcze niepoparte wizytą w sklepie i przekonaniem się jak te wózki się prowadzi, więc możemy zmienić zdanie.
Rozumiem. Mi sie wlasnie te proste gondole podobają, a one sa zwykle w drozszych wózkach niestety. Ale no poki co wersji nie zmieniamy, napisalam do producenta czy zamierza wprowadzic adapter do fotelikow Kiddy i niestety nie odpisal, ale zaraz wchodzi model 2018, wiec liczymy ze adaptery tez dojda nowe. Oby tylko zdazyc go sciagnac ze stanow do porodu.. najwyzej bedziemy nosić w chuscie na poczatku

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 12:25   #2390
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktora z Was uzywala w ciazy na katar i zatoki sulfarinol? Mam taki mega nos zatkany i tylko to mi w nocy przybioslo ulge ale nie przebadano na ciezarnych i uzywac tylko jezeli dobro matki przewyzsza dobro dziecka czyli nie brac i sie zastanawiam...

Ja używałam, laryngolog mi przepisała. Można używać nie dłużej niż 3 do 5 dni. Ale to chyba tam jest napisane w ulotce.
Stary 2018-01-25, 12:29   #2391
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Rozumiem. Mi sie wlasnie te proste gondole podobają, a one sa zwykle w drozszych wózkach niestety. Ale no poki co wersji nie zmieniamy, napisalam do producenta czy zamierza wprowadzic adapter do fotelikow Kiddy i niestety nie odpisal, ale zaraz wchodzi model 2018, wiec liczymy ze adaptery tez dojda nowe. Oby tylko zdazyc go sciagnac ze stanow do porodu.. najwyzej bedziemy nosić w chuscie na poczatku

Mi też się podobają proste gondole.
Teraz większość jest stylizowana na takie eleganckie. Ładne są ale jakos w lesie w trampkach nie do końca mi ta wizja nie pasuje

Ja pod domem mam las. Z 500m do rzeki. Nie rozumiem ze czesc mamusiek woli pchać się na miasto z wózkami, w zakorkowane ulice pełne spalin skoro do wyboru jest las i świeże powietrze. Co innego jak ktoś mieszka w dużym mieście i nie ma wyboru.
Stary 2018-01-25, 12:31   #2392
aaby
Zakorzenienie

agugus, już po 8.00 mogę być
Ale widzę, że faktycznie w piątki tak wcześnie jest usg. W inne dni później zaczynają.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-01-25, 12:32   #2393
agugus90
Zadomowienie

To ja chyba w poniedziałek przedzwonię i się upewnię

Stary 2018-01-25, 12:57   #2394
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:

Ikea, Auchan, Carrefour, ja przynajmniej myślę, żeby takie sklepy sprawdzać.
Cytat:

A nie lepiej zwykłą sól marską?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 12:59   #2395
ladyroses
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi. Do najbliższej Ikei mam 60 km ale może pojedziemy żeby więcej rzeczy kupić...

Ogarnęłam już porządki (kropla w morzu), ale na dzisiaj dość bo muszę się brać za obiad...

A jeszcze powiedzcie z jakiej firmy kosmetyki dla dziecka będziecie kupowały i co dokładnie jest potrzebne w tym tym temacie?

Napewno płyn do kąpieli
Balsam po kąpieli (jakąś oliwka?) co lepsze?
Maść na odparzenia, co myślicie o Sudocrem?

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:04   #2396
Agnessssa
Rozeznanie

Witam się dzisiaj u nas słoneczko dzisiaj swieci, na dworze jest ładnie, mi spadla kondycja trochę, w sumie bardzo się męczę nie wiem czemu. Cokolwiek zrobię i sapie.

Co do wanienek my kupowaliśmy dwie takie same w Auchan po 17 zł na wieś i do nas do mieszkania przewijak w smyku, ale było duże promo i za 25zl kupiliśmy

Dzisiaj wieczorem jadę na USG dzisiaj już prywatnie bo chciałam do lekarza, który robił świetne USG w pierwszej ciąży, a przyjmuje tylko prywatnie już, ale raz na całą ciążę mogę sobie pozwolić.
Stary 2018-01-25, 13:06   #2397
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Cholera, nasz typ 150 zł więcej....

Dziewczyny, a patrzycie na dino.sklep.pl? tam fajne promocje są

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:15   #2398
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi. Do najbliższej Ikei mam 60 km ale może pojedziemy żeby więcej rzeczy kupić...

Ogarnęłam już porządki (kropla w morzu), ale na dzisiaj dość bo muszę się brać za obiad...

A jeszcze powiedzcie z jakiej firmy kosmetyki dla dziecka będziecie kupowały i co dokładnie jest potrzebne w tym tym temacie?

Napewno płyn do kąpieli

Mi znajoma poleciła Emolium, zestaw płyn do kąpieli, szampon, balsam i oliwka. Nie patrzyłam się jeszcze na ceny, więc tylko przekazuję informację o jakiej marce słyszałam.

TZ przekształcił mi Excela od Aaby i wychodzi na to, że mamy 3% wyprawki
Ale wiadomo że część kosmetyków dla mnie już mamy, ale zaznaczę te punkty dopiero przy pakowaniu torby do szpitala. Jak już będzie 50%, to będę się czuć bezpiecznie

Stary 2018-01-25, 13:21   #2399
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Napewno płyn do kąpieli

Ikea ma super wanienke! Ale Ty już masz więc odpada

Kosmetyki Hipp planuje kupić.
Linomag z zieloną nakrętka - smaruje pupę i pachwiny co zmianę pieluszki. (Ogromne ilości nam schodziły ale pupa tylko 2-3 razy była leciutko odparzona wiec tym razem też będziemy często linomag uzywac)
Sudokrem - na odparzenia
Woda morska do noska
Gdyby pojawiła się ciemieniucha to na lekki jej stan zwykła oliwka wystarczy.
Do kąpieli uzywalam Oilatum ale teraz będę szukala czegoś innego. Z lepszym składem.
Witamina K i D - podaje się po urodzeniu przez jakiś czas (jako zakupy apteczne warto dorzucic)

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a patrzycie na dino.sklep.pl? tam fajne promocje są
Tak tam też patrzyłam

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Aaaa i my pi kąpieli w emoliencie juz niczym nie smarowalismy skóry dziecka. Bo i tak z wanienki wychodziło nawilżone, tlusciutkie i pachnące
Tylko wmasowywalismy to co zostało po kąpieli.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Polecam jeszcze krem Nivea na każdą pogodę.
I jakiś dobry filtry na słońce.
Stary 2018-01-25, 13:25   #2400
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Napewno płyn do kąpieli

Ja oliwke biorę na pewno hipp sensitiv bo ma dobry skład. Płyn do kąpieli chyba by się przydał z emolientami, ale tu tak dobrze się nie orientuje. Sudocrem podobno przereklamowany, lepiej zielony linomag lub bephanten baby plus. Ale tak naprawdę z kosmetykami to sprawa indywidualna i każdemu dziecku co innego pasuje, dlatego na początek kupię małe ilości i będę obserwować jak młody będzie reagować.

Przerazily mnie składu mokrych chusteczek i znalazłam tylko jedne których skład mi pasuje- WaterWipes, niestety drogie. Dlatego pewnie w domu będę przemywac tyłek wacikami namoczonymi w ciepłej wodzie a WaterWipes będę brać na spacery, wyjazdy, wizyty u znajomych. Nie chce używać tych chemicznych chusteczek bo to większe ryzyko odparzeń a po co młody ma się męczyć.

Co do zwolnień to mnie rodzina moja i TŻ zaskoczyła bo wręcz oczekiwali że cała ciążę będę na zwolnieniu niezależnie od mojego stanu zdrowia. Bo się należy i po co kusić los i że to jedyna taka okazja w moim życiu. Już nie wyprowadzalam z błędu że gdybym nie miała problemów z ta ciaza to trochę bym pewnie popracowala, tylko zrezygnowalabym z nocnych zmian.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości