|
|
#3301 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
![]() Oj tam,tam gdzie wy chcecie się pobrać,też jest przecież bardzo fajnie/ładnie. eek: Właśnie sobie oglądnełam. ![]() Cytat:
już bysmy mieli jedno z głowy.Kościółek tez upatrzony,ale to potem. ![]() Tak wogóle,to chcemy w grudniu przyjechac i iśc na nauki przedmałżeńskie,w trybie przyśpieszonym.
|
||
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
pwoedizeć Wam dlaczego nie ma Anitki?
bo jej TZ miał wrócić we wtroek czyli wczoraj
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza?
|
|
|
|
#3305 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam siebie za "wojującą feministkę" choć to w Polsce określenie pejoratywne Spytałam TŻ, czy byłby w stanie przyjąć moje nazwisko. Po chwili zastanowienia się stwierdził, że mogłby, ale nie chce tego robić z jednego powodu - już i tak jest wystarczająco kobiecy i nie chciałby tego pogłębiać Ja za takiego go nie uważam, ale chyba rzeczywiście mam trochę wiecej w naszym związku do powiedzenia (co nie uważam za męską cechę ). Pomyślałam, że mi też wcale nie zależy na tym, żeby TŻ miał moje nazwisko. Zależy mi na jednym: aby moje dzieci miały takie samo nazwisko, jak ja. Jeśli bedziemy nazywali się z TŻ inaczej, to bedzie z tym problem, dlatego pójdę na kompromis (oooogromny z mojej strony) i zmienię nazwisko. Mam nadzieję, że TŻ to doceni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Noclegi załatwiliśmy przez internet, ale na miejscu trochę chcieli nas naciągnąć Można korzystać z wycieczek oferowanych przez miejscowych i np. popłynąć na jakąś wyspę. Można też wypożyczyć sobie skuter, choć chyba wychodzi dosć drogo. Cytat:
normalnie jestem w szoku. Obsmaruj ich, gdzie się da, bo ta sytuacja nie mieści się w głowie ![]() Cytat:
Cytat:
Na alergie pokarmowe trzeba zrobić badania z próbki krwi. Cytat:
Ja mam rumienie na nogach, po ukąszeniu kleszcza, ale nie aż takie wielgachne. Ugryzienie komara najpierw u mnie wygląda "normalnie" czyli niewielka plama, swędząca. Zaczyna się to zaogniać, powiększać (czasem do średnicy ok. 7 cm), przybiera różne kolory, robi się z tego krwiak i wszystko potem schodzi kilkanaście tygodni ![]() Cytat:
![]() Kumpela ma taką kartę: http://www.isic.pl/ Warto porównać możliwości i korzyści Cytat:
![]() Mi receptę wypisuje babka siedząca u ginki w recepcji. Płacę za to 10 zł, ale mam od razu na pół roku. Wróciłam od fryzjera, jestem zadowolona Już nie mam smętnej grzywy, która nieestetycznie opadała mi na oczy Koleś stwierdził, że jeśli się nie ma siwych włosów, to warto użyć szamponu koloryzującego, a nie farby - efekt ten sam, trwałość również (o dziwo), a po farbie włosy są bardziej przesuszone no i widać bardziej odrosty
|
||||||||||
|
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie szampon castinga! Ja głupia baba dałam się namówić tż "że o taki ładny kolor, o i schodzi, i że super i że tak tak zrób" i kolor nei zszedł, odrosty są szaro bure i w ogóle ble A dwa lata wcześniej ścięłam włosy "po cyce" krócej niż "za ucho" żeby wrócić do koloru naturalnego. |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za wczoraj jesli Cie uraziłam |
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natj- jesteś śliczna Ja wczoraj zrobiłam zdjęcia to dyplomu i przy okazji do nowego dowodu i wysżłam jak elf
|
|
|
|
|
#3310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dorinko tragedia z tym Cymbeline
![]() Cytat:
zaczęło się kombinowanie. Wybrnęłam z tego tak, że zrobię 5cm wystający blat za szafkami i między szafkami a ściana będą rury.Cytat:
w głębi Chorwacji górskie serpentyny. Po stronie lewego pasa góry a po prawej urwisko i morze widoki cudne, ale trzeba uważać Ja byłam w Drasnicach koło Makarskiej.Cytat:
![]() Gdy brałam tabletki chodziłam raz na pół roku do ginekologa, badałam się ale dostawałam receptę na max. 2 opakowania a przez resztę czasu szłam do lekarza rodzinnego i za darmo wypisywała mi opakowania.
|
|
#3311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po zrobieniu zdjęcia trułam o tym tżowi a on że ja piękna jestem i że jego i cudowna jeszcze, i nic tam nie widzi dziwnego ![]() ![]() na drugi dzień zamiast siebie w kamerce trzymam i pokazuję to zdjęcie tż "no co" ja macham zdjęciem tż "no co?... widzę, widzę, masz jedno oko mniejsze drugie większe" ja foch bo chciałam znowu trochę komplementów
|
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja, niestety, nie mogę sobie na takie coś pozwolić, bo szafki mają głębokośż 60 cm, a blat jest szerokości 62 cm ![]() Mamy do skucia ściankę o grubości 12 cm, więc wywnioskowałam z tego wymiaru, że jest z cegły Ale mogę się jutro zdziwić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko wczoraj miałam zły dzień przepraszam
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
pozarlam sie z TZem.
wrocil zmeczony z pracy.ja rozumiem, mial ciezki dzien. ale ja caly dzien przesiedzialam nad ksiazkami, juz cholery dostaje i chcialam na chwilke wyjsc. nie musialo byc gdzies daleko (nawet pod blok, mamy taki kawal zieleni ogrodzony, lawki, fontanna). to on ze nie. ok ale pouczyc tez mi sie nie dal. bo krolewicz musi tv ogladac, i jest mu goraco wiec okno otwarte na osciez (a mieszkamy przy ruchliwej i glosnej ulicy) . ja niestety musze miec cisze.wiec sie zabralam z domu bez slowa, przyszlam chwile do siebie i ide zaraz na spacer. a on niech spada....
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jakis beznadziejny humor. siedze i normalnie płakac mi sie chce
nie wiem o co biega![]() teraz dopiero usiadlam bo od 15 miałam mase zajęc w ogrodzie i domku. a od jutra zaczynam robic pranie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, może ze stresu?
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Może i tak. a jak sie zacznę pakowac to chyba siedziała nad tą torbą i ryczała
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam szafki o głębokości 60cm a blat robię na zamówienie i kupię 120cm i będę przycinać...
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zobaczysz, że pewnie będzie warto..
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakies takie mnie watpliwości naszły. Boje sie, ze tam albo nic nie znajdziemy albo bedzie dla mnie za cięzko ze nie dam sobie rady ech...
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu bedzie dobrze zobaczysz
![]() dola mam. pewnie przez zblizajacy sie weekend, i jeszcze @ sie zapowiada. TZ wlasnie sygnal puscil ale niech sie pomeczy. a ja jutro z walsnej nieprzymuszonej woli nastawiam budzik na 4 rano i za nauke...musze to zaliczyc...
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki
![]() wiecie ja jeszcze rano sie cieszyłam, ale na wieczór naszły mnie jakies takie niepewnosci. wiem, ze zawsze mozna bedzie wrócić i tak bardzo sie tym nie martwie. sama juz nie wiem jak opisac swoje odczucia tym bardziej, ze ja jestem taka rodzinna i bede tęskniła![]() poza tym nie wiem czy dobrze, ze jedziemy samochodem. minusem jest to, że bedzie pewnie drożej fatygujemy ojca TZ a za jest to, ze moze wiecej rzeczy sie nam zmiesci, że TZ ojciec nas podwiezie do biura mieszkan ach... normalnie nie wiem. TZ mówi, ze lepiej samochodem. moi rodzice , że autobusem. Kazdy mi robi zamieszanie w glowie i ja juz nie wiem wiadomo, jakbysmy jechali juz którys tam raz to wtedy nie trzeba brac tak duzo rzeczy i mozna leciec samolotem czy autobusem. ale z drugiej strony czy az tak duzo wiecej rzeczy się weźmie samochodem??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, pewnie miałabym podobnie, nie lubię rozstawać się z bliskimi. Ale najważniejsze, że bedziecie tam razem z TŻ! Na pewno będzie znacznie lepiej, niż teraz myślisz. Będziemy Cię wspierać w myślach
![]() Sanetko, zaciśnij zęby. Jeszcze trochę i będziesz mieć luz, który Ci sie w pełni należy Ja zmykam. Za niedługo przyjdzie TŻ, może wyskoczymy do knajpy. Ps.: Przypomniała mi się pijana Hania Śmiała się ze mnie, że poszłam raz spać bez demakijażu, a sama nawet nie zajrzała na Wizaż ![]() Miłego wieczoru! |
|
|
|
#3325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze tak sobie trochę odpocząć na powietrzu. Ja ogólnie chciałabym wziąc ślub koło Radomia bo wtedy chociaż odeszłyby nam koszty hotelu dla gości moja rodzina w 95%jest z tamtych okolic, a TŻ rodzina z Białej Podlaskiej . Nie wiem jak to będzie jak będziemy ślubować w Warszawie. Bankructwo murowane. Cytat:
do rodzicow po takie kwoty nie pojde, bo moi rodzice nie mają... Zaczelam juz powolutku oszczedzac na ten cel, ale nie ukrywam ze priorytetem dla mnie jest zmiana samochodu, ktory chce kupic za gotówkę wiec to wesele jest gdzies tam w tle i na nie nie mam odlozonej nawet złotówki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
INES masz zapchaną skrzynkę a pisałam Ci, że mnie pomógł i paru koleżankom
![]() Madzia myślę, że będziesz tęsknić, ale przecież TŻ będzie przy Tobie a to chyba najważniejsze. Wkrótce to przecież on będzie najważniejszą osobą w Twoim życiu i Twoją rodziną.
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie dostalam maila o tej zapchanej skrzynce i juz ją odepchałam .
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez bedzie dużo osób dojezdnych i nawet kilka osób z zagranicy ale Hotel mam juz załatwiony
![]() Twin masz rację mam nadzieje, ze będąc juz tam na miejscu moje wątpliwości sie rozwieja![]() kurcze bo ja nie lubie dużych zmian a tu kurcze całe życie do góry nogami mi sie odwróci. wyjazd za granicę, mieszkanie z TZ, praca |
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
to gdzie się wyprowadzamy?
![]() moich rodziców też nie stać na wesele. uoho
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem rodzinn najlepiej czuję się w domu
![]() tato się mnie dzisiaj pytał ile kasy na wesele naliczyłam tzn ile trzeba
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Akle trzeba się cieszyć z tego co się ma 

). Pomyślałam, że mi też wcale nie zależy na tym, żeby TŻ miał moje nazwisko. Zależy mi na jednym: aby moje dzieci miały takie samo nazwisko, jak ja. Jeśli bedziemy nazywali się z TŻ inaczej, to bedzie z tym problem, dlatego pójdę na kompromis (oooogromny z mojej strony) i zmienię nazwisko. Mam nadzieję, że TŻ to doceni 
Czyli standardowo robią z człowieka wała