|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Ja drugie śniadanie jem dopiero o 12-13 bo śniadanie jem o 10, zanim się wygrzebię z N z sypialni to prawie godzina nam schodzi razem ze zrobieniem śniadania. Dlatego dopiero o 13 idziemy na dwór. Teraz wychodzę na taras, bo u mnie taka paćka na drodze, że masakra.
Pestycyda nie jesteś złą matką, każda ma cięższe chwile, a jak dziecko marudzi non stop to trudno być spokojną. Teraz się pomęczysz a niedługo Wojtek Ci to wszystko wynagrodzi ![]() N dzisiaj caaaaaały dzień marudzi, niewiadomo o co? Byliśmy pozałatwiać kilka spraw i na zakupach i wtedy był grzeczny, teraz śpi w aucie. A mi coś strzeliło w plecach i jestem połamana a dziecko chce na rączki, ehh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje, porozciagaj sie najlepiej. Klaudia tez chodzi i marudzi. Zadowolona jest jak przybierze pozycje pionową, ale jak sie meczy to sie chwieje i juz raz było mocne bęc z płaczem.IMG_1516817548.254362.jpg Teraz wzięłam ją w chustę zeby nie marudziła. Pestycyda - nie ma matek idealnych. Każda z nas ma granice cierpliwości i zupełnie co innego jak jest sie wysłanym i dziecko nie płacze, a co innego jak dziecko non stop marudzi i spac nie daje. Normalne tez, ze wtedy rożne mysli przychodzą. Darietta - fajny ten portfel. Chociaż moze i bezpieczniejszy byłby taki cały zapinany na zamek. Ja mam wlasnie takiej wielkości tylko caly zapinany. Kupiłam w tk Maxx rok temu i trzyma sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, może masaż by pomógł? Oj czy wszystkie nasze wątkowe dzieci tak ostatnio dają do wiwatu?
Xzora, jezusieńku co ta Klaudia? 😱 Ona ma przecież tylko 6,5 miesiąca a już takie rzeczy? Suuuuper! Dzięki za słowa otuchy. Dziś chociaż obyło się bez histerii przy zasypianiu. Robię frytki na pocieszenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam kropelki na ząbkowanie i walczyłam do 20:35. W kuchni syf i w pokoju ale nie mam siły juz nic zrobić. Teraz nawet nie dam rady bo śpi na mnie. Czy ktoś ma dobrą radę bo mi już pomysłów brak o co chodzi. Tak mam codziennie. Chciałam wziąć się za siebie bo w nic z przed ciąży sie nie mieszcze ale sił brak i chęci. Jeszcze nigdy nie byłam tak zaniedbana. Ale nie mam kiedy. |
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda, my Klaudii cały czas powtarzamy, ze to za wczesnie, ale nie słucha.
Darietta - ja mam tylko jedną rade - ćwiczyć razem z dzieckiem i robić to tak, zeby dla niej to była zabawa. Ja przy rozciąganiu miaucze, szczekam. Dzisiaj jak ćwiczyłam to non stop na mnie wchodziła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam dzisiejsze ćwiczenia + gorąca kąpiel i wiecie że mi przeszło
Xzora Klaudia jest niesamowita! Naoglądała się starszych dzieci i teraz proszę! Chodzić jej się zachciało! Zaraz nam tu pójdzie siedmiomiesięczniak Pestycyda mam nadzieję że frytki będą smakować! Dzisiaj Tż mi kupił w Lidlu jakiś jogurt z muesli i białą czekoladą, trudno trzeba zjeść A ja za to dorwałam batoniki muesli bez cukru i żadnych słodzików. A ja ćwiczę zazwyczaj jak N śpi albo jak Tż się nim zajmuje, wtedy patrzą na mnie, a pies ćwiczy ze mną... Dzisiaj usiadł mi na nogi jak robiłam deskę przez niego nie wytrzymałam 45sWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ala ma suchą skórę na udach i takie strupki aż :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3669 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Xzora, czasem w takim pośpiechu piszę posty, że zapominam co miałam napisać. Tym razem zapomniałam dodać, że fajne botki kupiłaś, trzecie podobają mi się najbardziej
![]() Mała, nie mogę się napatrzeć na włosy Hugo, śliczny chłopczyk z niego Dzięki za odpowiedzi ws.karmienia w krzesełku. Ja dziś zrobiłam drugą przymiarkę i początkowo było ok, ale po chwili Ami przechylała mi się na bok, więc jeszcze się wstrzymuję i będę nadal karmić ją w TL. Cytat:
Cytat:
Byłam u proboszcza, bo nie dawało mi coś spokoju od wczoraj. Wg niego nie mogę nawet podejść do spowiedzi. Powiedziałam mu, że przecież nawet więźniowie dokonujący zabójstwa chodzą do spowiedzi i w dodatku dostają rozgrzeszenie. Powiedział, że taka osoba żałuje swojego czynu, a ja wrócę do domu i nadal w grzechu będę żyć... Cytat:
Cytat:
Eh, każda z nas ma coś...Ja ćwiczę jak Amelcia śpi. W ogóle ostatnio mało co mogę przy niej zrobić, dlatego podziwiam Was, że macie czas na gotowanie obiadów, ja bym chyba nie dała rady. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle co tak ucichłaś?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas wcześniej spał 20-8 średnio i w dzień też więcej. A teraz nie dość, że w nocy mało to w dzień też. Wiem, napisałam o tym bo taki argument mógłby podać ksiądz Ja w ogóle nie wiedziałam, że jest taki problem z chrzestnymi. Nasza chrzestna nie mieszka jeszcze ze swoim partnerem. Gdyby mieszkała nie mogłaby już być chrzestną ![]() Cytat:
Muszę policzyć tygodnie i zerknąć czy jakiegoś skoku nie ma Albo może kolejne zęby ![]() Xzora brawo dla Klaudii, spryciula! ![]() Jak Ci się używa krzesełka? Mała co robi Hugo jak gotujesz/ćwiczysz? Ja ostatnio przy małym z szybkim obiadem mam problem ![]() Dziewczyny nadrobiłam szybko bo u nas kiepsko po szczepieniu Płacz, ból i gorączka Daliśmy lek, ale średnio pomogło. Dobrze, że był mąż, nosiliśmy na zmianę. Teraz mały śpi ![]() Rozmawiałam z pediatrą o tej suchej skórze. Poleciła dawać fenistil w kroplach. Co o tym myślicie? Jeszcze co do wizyt u rodziców. Powiedzcie mi czy jestem jakaś przewrażliwiona ![]() Nie zwracam już uwagi na noszenie/trzymanie młodego. Odpuściłam i mam nadzieję, że jak dwa razy na miesiąc będzie tak noszony to nic mu nie będzie. Ale teraz na ręce chciała go wziąć chora ciocia (lekarz powiedział, że wirus - kaszel, gardło itd.). Nie daliśmy i mega zdziwienie. I komentarze połowy rodziny, że nie uchronimy przed wszystkim i na klatce też mijamy ludzi z zarazkami. Tak, tylko jak nawet na klatce spotkam kogoś chorego to nie daję mu dziecka na ręce W dodatku przed szczepieniem byliśmy, a to dopiero druga dawka bo tak nam się poprzesuwało przez te katary. |
||
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z warzyw to samo plus pasternak. Z tym, że ja podawałam każde warzywo dłużej, bo czytałam, że reakcja alergiczna może pojawić się do 3 dni i nie chciałam wprowadzać przez te 3 dni nic nowego na wszelki wypadek. Mam nadzieję, że szybko uda Ci się znaleźć przyczynę problemów skórnych u Ali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja jestem bardziej przewrazliwiona. Jak ktoś jest chory to nie wchodzę albo wychodzę. Na ręce nie ma mowy żeby ktos brał. Moi rodzice to dzwonią żebym czasem nie przychodziła bo ktoś chory itp. A tesciowa to chciała przyjść wg niej z końcówką kataru i drugi raz z końcówką kaszlu ale tz ją opierdzielił że nie ma przychodzić a Wiki wtedy miała 2 miesiące. Ale i tak slyszałam tekst że dziwne że jeszcze chora nie była ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Aż boje się wyjść do kuchni i zobaczyc ten armagedon. |
||
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny...
U nas nadal pobudki co 2,5h o 5 szła kupa i nie spał do 6. Ale za to wieczorem zasnął o 20 i się nie wybudzil jak zawsze tylko spał te 2,5h a my z mężem mieliśmy wieczor dla siebie. Emmos Dziękuję w imieniu Hugo, Ami też jest śliczna. Calineczka Ja tak dobieramy czas treningu, żebyśmy byli po drzemce, dostaje jeść i go daje do łóżeczka, potrafi te 40 min tam się bawić, a gdy marudzi biorę go do siebie na podłogę i leży na macie. Z obiadem podobnie a gdy już bardzo marudzi to przerywam to co robię i tyle. Czasami GP biorę w krzesełku lub Bujaku do kuchni ale wtedy na krótko. Pestycyda Na pewno nie jest tak źle! Ale rozumiem, że możesz się tak czuć. Ja wczoraj mierzyłam sukienkę - załamka za krótka była i moje uda doprowadzily mnie prawie do płaczu. A niby nie wyglądam źle.... EhhhDarietta Musisz zrobić coś dla siebie. Współczuję, że Wiki daje ci tak mało czasu. Co robicie pp przebudzeniu? Rano gdy jest wyspana po nocy i najedzona? Możeszcdac ja do łóżeczka? I np poćwiczyć? Albo tak jak Xzora radzi weź ją na dywan i razem ćwiczcie. Trzymam kciuki. Karola. Współczuję suchej skóry. Ciekawe od czego? Swędzi ja to? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym, zeby Klaudia tak szybko zaczęła chodzić, oby zwolniła koza jedna ![]() M tez Klaudia bardzo pomaga w ćwiczeniach ![]() Cytat:
Ja tez rozczochraniec - Klaudia zawsze mnie pociągnie. Rano zakładałam legginsy, ale jak juz poćwiczę to przebieram sie w jeansy. Makijaż robię jak gdzieś wychodzę, a przed porodem codziennie sie malowałam. Zwykle nie mam czasu bo sa ważniejsze rzeczy do zrobienia. Cytat:
Oby szybko skończył sie okres histerii i Ami ładnie, długo i grzecznie bawiła sie na macie. No tak jest z tą spowiedzią, warunek zeby była ważna jest postanowienie poprawy wiec w waszym przypadku decyzja o ślubie kościelnym. Ja kiedyś tez nie wychodziłam bez makijażu. Cytat:
Krzesełka dobrze mi sie używa. Plus ze łatwo sie czyści. Minus, ze tacka jest nieco za wysoko dla Klaudii. A u was było juz w użyciu? Nie jestes dziwna, dziwna to jest ciotka co z wirusem chodzi w gości gdzie jest małe dziecko i jeszcze chce je wziąć na ręce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda to pewnie przez stres, musiałabyś się przykładać bardziej do tego co jesz
Emmos ah życie grzesznika nie jest łatwe Ja jak gotuję obiad to N leży i bawi się w bujaczku, zawsze daję radę wszystko zrobic. Jest wyjątkowo grzeczny w tym bujaczku ![]() Karolinuuusia ktoś kiedyś pisał (chyba minini) że alergia na pokarm występuje na buzi, a na ciele to coś innego. N też ma suchą skórę na udach ale pediatra na razie nam każe tylko smarować emolientami, a ja już nie wiem co robić bo to nie schodzi.. Cytat:
![]() A ja nawet nie wchodzę z dzieckiem do pomieszczenia, w którym ktoś jest chory. Moja mama opiekuje się babcią i jak babcia jest chora to mama nas nie odwiedza żeby w razie gdyby później coś złapała nie zarazić. Jasne że nie unikniemy wszystkiego ale po co świadomie narażać dziecko na chorobę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Ah a moje batoniki jednak mają jakieś wielocukry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam nadzieję i życzę by wszystkie uczulenia, plamki i zmiany zniknęły tym waszym dziubdziolom.
My spacerujemy i robimy zakupy bo mąż zamówił na obiad pizze a na deser fale z masą kajmakową ( łotr!) zasłużył, więc cóż trzeba zrobić. Na szczęście mam spod do pizzy ![]() Pestycyda Wczoraj Ci radziłam żebyś brała że sobą kanapkę a dziś mi by się ta rada przydała... Chodzę już głodna. Też muszę to lepiej planować. Jon Szkoda, że na mnie stres tak nie działa, że chudnę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora szalona Klaudia! Brawa dla niej, dziewczyna idzie jak burza!
![]() ![]() ![]() Jak zawsze nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać ![]() Mała uuu mąż dostanie dobry deser, zdradzisz czym sobie zasłużył? ![]() Przyznaję się wszem i wobec, że wczoraj zgrzeszyłam, uczciliśmy Jasełka Lili w cukierni i zjadłam karpatkę i wypiłam cappuccino ![]() Dzisiaj mamy księdza po kolędzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kusi mnie, zeby te warszawskie spróbować. Wczoraj robiłam zamowienie na marketbio i zamówiłam dwie czekolady - jedna słodzona cukrem kokosowym, druga jakaś biała orzechowa. Zobaczymy czy dobre. Ja na IG nie patrze. Cytat:
Szalona to dobre słowo. A dzisiaj non stop sie obija, nie zliczę ile razy juz płakała. Szkoda mi jej, bo wiadomo ze jak walnie głową w nogę od krzesła to boli albo poleci głową na parkiet. Raz na jakis czas można zgrzeszyć U mnie w piątek i sb była chałwa, do tego w nd i pn jadłam duże ilości szarlotki (zrobiona przez mamę bez cukru, bez masła - z olejem kokosowym). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Mala! Ja jestem specjalistką od ciasta na pizzę. Ciasto drożdżowe to jedna z niewielu rzeczy ktore robię sprawnie. A fali z masą kajmakową nie znam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Ami najgrzeczniejsza jest rano, gdy ja się myję ubieram itp. Myślę, że powtarzalność tych czynności na to wypłynęła. Wie, że jak matka się ogarnie to jà z łóżeczka wyciągnie ![]() Cytat:
Godziny snu mamy takie od październikowej zmiany czasu ![]() Z chrzestną byłoby tak jak napisałaś. Też nam alergolog przepisał kiedyś fenistil, ale ostatecznie nie podawaliśmy. Zachowanie ciotki szokujące! Cytat:
Fajnie, że mieliście z mężem wieczór dla siebie ![]() Cytat:
Sama decyzja o kościelnym nie wystarczy, ona już w zasadzie jest. Musielibyśmy zamieszkać osobno, aby dostać rozgrzeszenie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3686 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
U mnie ostatnio mało czasu i jakos cieżko byc na bieżąco. Dziekuje za wszystkie miłe słowa, mąż bezpiecznie wrocil do domu Od poniedziałku zaczyna robotę w Krakowie, bedzie codziennie dojeżdżał U nas z rd tez cieżko :p mały rzuca sie na sucha bułkę ale dynia, kaszka (sama i z jabłkiem), ziemniakiem i brokułem gardzi ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Długo Tż nie będzie w domu przy takich dojazdach?Zamówiłam trzy pary butów a przyszła jedna. Dzwoniłam tam i mają wyjaśnić w sprawę w magazynie. Tak w ogóle to mam otwarty spór na Allegro ze sklepem BigStar. Jak zwróciłam rękawiczki to nie oddali mi kosztów przesyłki mimo że zgodnie z ustawą powinni. Na maila nie odpisali, założyłam sprawę na allegro też nie odpisali. Niby teraz Allegro ma się z nimi skontaktować. |
||
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Taedio
![]() Dobrze, ze mąż wrócił bezpiecznie do domu ile km bedzie codziennie dojeżdżał?Ami pojedynczo warzywa smakowały ( z wyjątkiem ziemniaka), a wczoraj połączenie ziemniaka i dyni juz było feee ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3689 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora No właśnie ja bułek raczej nie jem, wole ciemny chleb :p warzywa tez jadłam
Nie wiadomo ile to potrwa :/ Emmos Ok 70 km, autostrada Haha dziwne smaki maja te dzieci
|
|
|
|
#3690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam ile niektóre dzieci jedzą to od Wiki wróbel zje więcej ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Xora lub Mała chyba któraś z was pisała że kupuje ryby w lidlu. Jakie polecasz. Przyznam że u mnie z rybami marnie bo nie lubie wyciągać ości i najlepiej filet ale te z glazurą to mi się rozwalają i nie kupuje. Możecie coś polecić. Ja dziś przeszłam lidla biedronke netto i aldiego w poszukiwaniu żółtej fasolki szparagowej i nigdzie nie mieli A i chciałam pytać bo w lidlu widziałam mieszankę warzyw taką dla dzieci ktoraś z was kupowała? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

przez niego nie wytrzymałam 45s

ciągle jestem zdenerwowana i zła ostatnio. Nie rozumiem czemu większość moich koleżanek nie ma takich cyrków i cieszą się macierzyństwem a u nas nawet jak jest tydzień względnego spokoju to za chwilę znowu coś
Eh, każda z nas ma coś...