Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-28, 10:58   #1921
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Elaaaa zdrówka. Długo Się trzyma to paskudne choróbsko.

Ja umieram na ból głowy, chyba to od zatok. Do tego młoda wczoraj zasnęła dopiero chwilę przed północą w akompaniamencie płaczu. Przynajmniej wynagrodziła to kolejną przesłaną nocą.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 11:06   #1922
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Tak, tak! Mam stałą listę wyjazdową od dawna A inne rzeczy już składam na kupkę lub zapisuję. Właśnie, muszę dopisać laurki od chłopców dla babć, bo jeszcze się produkują.
Oj, tak, babcie są niesamowite Moja ponoć pokazuje te zdjęcia każdemu, kto się nawinie i chwali się prawnusią Jest trochę chłopaków w rodzinie, a ja jestem jej jedyną wnuczką, a Lidka póki co przynajmniej jedyną prawnusią
Tez uwielbiam przed wyjazdowy czas, przygotowywania rzeczy, pakowania. Czy to wyjazd do rodziny czy wakacje, zawsze mocno cieszy 😊
u nas to samo moja siostrzenica jest pierwsza prawnusia i wnuczką, babcie i prababcie oszalały 😉

teraz czas na naszego chyba rodzynka, jeśli jest synusiem 😉

Babcia to zawsze babcia i kompletnie inny wymiar miłości 😍
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Elaaaa zdrówka. Długo Się trzyma to paskudne choróbsko.

Ja umieram na ból głowy, chyba to od zatok. Do tego młoda wczoraj zasnęła dopiero chwilę przed północą w akompaniamencie płaczu. Przynajmniej wynagrodziła to kolejną przesłaną nocą.

Dziękuję! 😘 Łącze się w bólu, u mnie głowa też pęka od zatok. Oj ale nas zbiera na wątku. Mam nadzieję, że odchorujemy i wiosna staniemy na nogi 😉

Stary 2018-01-28, 11:08   #1923
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Witajcie!!

NADROBIŁAM. Ale miałam epopeję do ogarnięcia, siedziałam posiorbywałam kawę i czytałam. Nie wiem, czy dam radę odnieść się choćby do połowy wątków, ale muszę się usprawiedliwić.

Dziewczyny, zaczynam dziś 18. tydzień a tu przedwczoraj wróciły mdłości. I to w takie formie, w jakiej nie było ich nawet w I trymestrze. Przedwczoraj głowa mi pękała, wzięłam apap, ale oczywiście dla kogoś, kto całe życie pożerał ibuprom, a potem i tramal, i inne takie, no to wiecie... A po południu zaczęło się: jak mnie mdłości ścisnęły to tylko żłopałam wodę z cytryną i przełykałam ślinę. W ustach kwas żołądkowy, nie da rady się położyć, a trzeba, bo głowę rozsadza, oczy wyłażą na wierzch. Do nocy to już prawie po ścianach chodziłam, myślałam, że oszaleję. Słyszałam nawet kocie kroki i szeptem darłam się na nich, żeby przestali chodzić. Koszmar. Wczoraj bardzo podobnie - cały dzień woda, cała noc kibelek. Nie wiem co się stanie dziś, ale jestem u skraju wytrzymałości.... Help

Co do niefajnej dyskusji, jaka tu miałam miejsce - nie będę zajmować niczyjej strony, bo ja rozumiem, że hormony+własne poglądy=burza w szklance wody. Szkoda byłoby jednak, gdyby któraś z tego powodu odchodziła od nas. Blaneczko, o tobie mówię. Ja też jestem raptus a swoich poglądów bronię jak lwica, czasem do upadłego, ale tu jestem forum dla ciężarnych, ażeby sobie humor poprawiły, czasem się na coś poskarżyły i uważam, że jako taka instytucja - jest ono bardzo przydatne. Więc nie odchodź od nas, nie bierz do siebie niektórych tekstów. A dzieci wychowujmy jak chcemy - dopóki im się nie dzieje krzywda, nikomu nic do tego. Ja początkowo chciałam dzidzioła umieścić w drugim pokoju (z powodu kotów) i zaopatrzyć się w nianię, ale po kilku miesiącach zrozumiałam, że to nie dla nas - koty będę z uporem maniaka tresować, żeby nie właziły do łóżeczka, a dziecko będzie przy nas - w dostawce do łóżka. Dlaczego? Nie dlatego, że to jedyny dobry sposób, ale dlatego, że z powodu kręgosłupa nie będę się zrywać w nocy po 15 razy z łóżka, tylko, jeśli to możliwe, przeciągać maleństwo do mnie. Czy to się uda? Nie wiem i dlatego póki co dyskusje na ten temat są dla mnie bez sensu.

Norko, sto lat w kieracie z gromadą dzieciaków ci życzę, niech ci macierzyństwo miłym będzie!

I kwestia wynagrodzenia, bo przez to, co tu czytam, znowu zaczęło mnie z nerwów mdlić. Słuchajcie, na l4 poszłam w grudniu z racji tego, że w zeszłym roku już miałam l4, więc żeby pracodawca nie musiał płacić za pierwsze 33 dni nie czekałam z tym do stycznia czy lutego. Dotychczas zusik nie wypłacił mi żadnej kasy, więc nie wiem, jak to będzie, ale jak któraś z was napisała, że wypłaca kasę na podstawie kwoty brutto z poprzedniego zwolnienia to aż mną trzepnęło. Jak to? Jak to możliwe i jaki to ma sens?! Dostałam od nowego roku znaczną podwyżkę, czy to oznacza, że to tylko pic na wodę, fotomontaż? Że ta podwyżka to tylko na papierze a kasę dostanę i tak taką samą jak na poprzednim l4 w lipcu 2017 r.? Błagam, niech któraś mi to wytłumaczy, bo inaczej będę miała dzień z głowy... I tak już się czuję zrobiona w wała, bo to pracodawca nalegał na l4 jeszcze w grudniu, a ja, lojalny i zgodny pracownik, poszłam na to, żeby pracodawca miał lżej i nie musiał płacić mi za kolejne 33 dni.....
Współczuję bólów głowy - wiem co czujesz. Mnie teraz głowa boli prawie codziennie, czasem mocniej czasem słabiej ale jest to okropnie uciążliwe. I żadne paracetamole nie działają. Podejrzewam, że mdłości możesz mieć właśnie od tego bólu. Mój gin powiedział, że jeśli bóle będą się nasilać, albo będą im towarzyszyć mocne zawroty głowy/omdlenia, to dobrze byłoby wybrać się do neurologa

Co do wynagrodzeń to ja się poddałam - nic mi się nie zgadza i chyba sama nie jestem w stanie tego pojąć. Dostałam od księgowości wyliczenie podstawy zasiłku i wynagrodzenia chorobowego, z którego wynika, że powinnam dostać więcej. W przyszłym tygodniu i tak muszę podjechać do pracy, więc jeszcze podpytam. W ogóle dlaczego to musi być wszystko takie skomplikowane? Dlaczego 100% wynagrodzenia to nie jest po prostu 100% wynagrodzenia???
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 11:43   #1924
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Biedna jesteś. Mam nadzieję, że szybko przejdzie i się już to nie powtórzy.

Co do l4. Jeśli nie minęły 3 miesiące między kolejnymi l4 to liczą podstawę z poprzedniego l4. U ciebie jak byłaś na chorobowym w lipcu i teraz dopiero w grudniu bez żadnego dnia chorobowego pomiędzy to podstawę przeliczą na nowo - średnia z 12 miesięcy poprzedzających grudzień.

Dziękuję, Zgrusiu, faktycznie minęły 3 miesiące, ale to chyba i tak niewiele zmienia, bo co za różnica czy wypłacą mi podstawę z poprzedniego l4, czy wyliczą znowu średnią? Tak czy inaczej moja podwyżka psu na budę i to dosłownie, bo mam umowę do rozwiązania - czyli do lipca. Więc tak czy inaczej podwyżki na oczy nigdy nie zobaczę...

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Współczuję bólów głowy - wiem co czujesz. Mnie teraz głowa boli prawie codziennie, czasem mocniej czasem słabiej ale jest to okropnie uciążliwe. I żadne paracetamole nie działają. Podejrzewam, że mdłości możesz mieć właśnie od tego bólu. Mój gin powiedział, że jeśli bóle będą się nasilać, albo będą im towarzyszyć mocne zawroty głowy/omdlenia, to dobrze byłoby wybrać się do neurologa

Co do wynagrodzeń to ja się poddałam - nic mi się nie zgadza i chyba sama nie jestem w stanie tego pojąć. Dostałam od księgowości wyliczenie podstawy zasiłku i wynagrodzenia chorobowego, z którego wynika, że powinnam dostać więcej. W przyszłym tygodniu i tak muszę podjechać do pracy, więc jeszcze podpytam. W ogóle dlaczego to musi być wszystko takie skomplikowane? Dlaczego 100% wynagrodzenia to nie jest po prostu 100% wynagrodzenia???

Ja czekam na wynagrodzenie i jestem ciekawa co ujrzą moje oczy. Teraz się doczytałam, że żeby mieć wypłacane 100% z tytułu ciąży to trzeba pracodawcy dostarczyć zaświadczenie od gina, że jest się w ciąży (samo zwolnienie nie wystarczy). No i co teraz? Ja żadnego zaświadczenia nie dałam, czyli ZUS mi nie wypłaci nic od grudnia po dziś, czy po prostu zatrzyma wypłatę do momentu dostarczenia zaświadczenia?? Wy to zrobiłyście? Pracodawca nie uprzedził mnie, że coś takiego jest potrzebne, więc kto jest za to odpowiedzialny: ja przez swoją niewiedzę, czy on, skoro zajmuje się całą papierologią związaną z ZUSem? Masakra, już całkiem zgłupiałam....

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 11:49   #1925
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane! 😘 Nie pamiętam, tak wrednego choróbska. Nie mam goraczki, a to chyba gorzej. Organizm nie walczy nic a nic. Ech.. czekam do jutra i do rodzinnego. Już wszystkie możliwe dostępne sposoby wykorzystałam. I nic 😞

Dużo, dużo zdrówka życzę i żebyś szybciutko wróciła do formy 😃😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 11:49   #1926
folinka
Zadomowienie

Wg mnie l4 z kodem B jest równoznaczne z zaświadczeniem o ciąży. Nigdy żadnego zaświadczenia nie przynosiłam. I to pierwsze l4 z B pamiętam miałam od internisty z powodu paskudnego przeziębienia. Choć może nie jestem specjalistą, bo tylko w jednej z ciąż miałam zwolnienia ciążowe...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 11:52   #1927
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie l4 z kodem B jest równoznaczne z zaświadczeniem o ciąży. Nigdy żadnego zaświadczenia nie przynosiłam. I to pierwsze l4 z B pamiętam miałam od internisty z powodu paskudnego przeziębienia. Choć może nie jestem specjalistą, bo tylko w jednej z ciąż miałam zwolnienia ciążowe...
Potwierdzam. Wystarczy tylko l4 z kodem B. Zaświadczenie jest potrzebne tylko jak się chodzi do pracy i chce się kozystać z udogodnień - wiecej przerw, brak nadgodzin i nocnych zmian itp.
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 11:58   #1928
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Dużo, dużo zdrówka życzę i żebyś szybciutko wróciła do formy 😃😘

Dziękuję 😘 mocno na to liczę 😊

Cytat:
Dokładnie, też mi się wydaje, że wystarczy L4 z kodem B 😊

Gosiu, no mam nadzieję, że jutro ktoś mi coś przepisze. Choćby już antybiotyk i może się w końcu wyleczę, a nie łapie wszystko co dwa tygodnie.. 😞

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-01-28 o 12:15
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 12:04   #1929
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Wystarczy tylko l4 z kodem B. Zaświadczenie jest potrzebne tylko jak się chodzi do pracy i chce się kozystać z udogodnień - wiecej przerw, brak nadgodzin i nocnych zmian itp.
Tak, jeśli nie było się na żadnym l4 Bo ja po tym moim pracowałam dalej tylko, że czas pracy przy komputerze miałam skrócony do 4h. Bez żadnych zaświadczeń. Uznali, że są już poinformowani o ciąży przez to l4.
Ale pewnie najlepiej upewnić się u siebie w kadrach i jak się uprą, a gin da, to wziąć dla świętego spokoju...

summer, ale Ty raczej nie masz się o co martwić, jeśli zostajesz już na l4 do końca

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-28 o 12:06
Stary 2018-01-28, 12:09   #1930
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Hej

Kropka_nad_i wysłałam Ci wiadomość

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 12:22   #1931
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Ja co prawda dawałam zaświadczenie bo tego wymagał pracodawca ale myślę że tak jak piszecie zwolnienie z kodem B jest jasną informacją o ciąży. Dodam tylko że od początku ciąży jestem na L4 ze względu na charakter pracy ale też na komplikacje jakie miałam od samego początku.

Stary 2018-01-28, 12:24   #1932
asiaczek
Zakorzenienie

Oj elaaa,masz rację,idź do lekarza.

Ja w poprzedniej ciąży też zanosiłam tylko l4 z kodem B.

Folinka, ja też drukuję rodzicom czasem zdjęcia i to prawda,że mają one większą wartość niż takie np na komputerze. Zwłaszcza dla starszych osób

U nas dzisiaj nastroje takie jak pogoda. Syn usnął przed północą a później złe spał i dzisiaj miał zły humor. Dopiero teraz mu się poprawia. A jak dziecko bez przerwy płacze to ciężko o uśmiech.

Stary 2018-01-28, 12:29   #1933
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dobry!
U mnie dziś raczej luźny dzień. Choć powinnam pomyśleć o pakowaniu, bo później pewnie jak zawsze będę to robić w biegu na ostatni moment
Muszę wybrać trochę zdj dla babci, które chcę na a4 wywołać, bo ma spore problemy ze wzrokiem i tak się cieszy jak jej takie przywozimy. I pomyśleć co mam zabrać, żebym nie zapomniała nic ważnego jak karta ciąży np.

Ela Jutro do lekarza? To już za długo Cię męczy. Przytulam!
Miłego dnia również wszystkim!
Jak ja ci zazdroszczę takiego entuzjazmu przed każdym wyjazdem, oczywiście uwielbiam podróże i "te małe i te duże" a nie nawidze się pakować. Zawsze robię to na ostatnią chwilę i zawsze zabieram więcej niż mi jest potrzebne.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Monya, serdeczne gratulacje. Czyli z pappy mialas 1:121, a genetyk ryzyko skorygowal? Nie wiem, jak to sie odbywa... A powiedz, odradzano Ci amniopunkcje, to znaczy, skorygowane ryzyko nie wskazuje na koniecznosc amnio? Twoja wiadomosc podniosla mnie na duchu, bo my idziemy do genetyka jutro i w ogole nie wiem, czego sie spodziewac.

Norka, ale sliczna sukienka. Czuje, ze bedziesz wygladac jak milion dolarow! Ja rowniez mam wesele pod koniec ciazy, ale pojdziemy chyba na sam slub i na obiad. Na szczescie kolezanka zadeklarowala pozyczenie sukienek na te okazje, bo nie chcialabym specjalnie kupowac, nie stac nas na razie na takie wydatki

W srode idziemy do Katowic na warsztaty Bezpieczny Maluch, mam nadzieje, ze pojedziemy tam na wesolo po informacjach od genetyka.

Regularkate też miałam być na tych warsztatach w Katowicach ale niestety nie dam rady. Napisz jakie wrażenia i co było ciekawego 😃

Stary 2018-01-28, 12:29   #1934
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Mnie coś podbrzusze od rana boli ;( i chyba do tego jakas infekcja ukladu moczpwego bo caly czas chce mi sie sikac a nie mam czym. Ale brzuch dosc mocno boli. Wzielam nospe. Ide sie polozyc.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 12:30   #1935
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się wraz i inhalatorem i tona specyfików.. czuje się tragicznie, na nic siły ani chęci 😞 także mimo słonecznej pogody, dzień dziś w łóżku.

Miłego dnia!

Biedna! Kuruj się! Może jednak pójdziesz do lekarza?

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki zaczynam niedzielę, pogoda do du..... strasznie jest. Dzis chcemy isc do kina, ale za bardzo nie ma wyboru co do filmu. Wczoraj latalismy po sklepach żeby kupic płaszcz dla męża i nic, kompletnie nic !!!!!!
Ela lecz sie Kochana !!

Ja chciałam iść na cudowny chłopak- pewnie taki wyciskacz łez ale z pozytywnym zakończeniem (mam nadzieję).

Cytat:
Dziękuję, Zgrusiu, faktycznie minęły 3 miesiące, ale to chyba i tak niewiele zmienia, bo co za różnica czy wypłacą mi podstawę z poprzedniego l4, czy wyliczą znowu średnią? Tak czy inaczej moja podwyżka psu na budę i to dosłownie, bo mam umowę do rozwiązania - czyli do lipca. Więc tak czy inaczej podwyżki na oczy nigdy nie zobaczę...

Ja czekam na wynagrodzenie i jestem ciekawa co ujrzą moje oczy. Teraz się doczytałam, że żeby mieć wypłacane 100% z tytułu ciąży to trzeba pracodawcy dostarczyć zaświadczenie od gina, że jest się w ciąży (samo zwolnienie nie wystarczy). No i co teraz? Ja żadnego zaświadczenia nie dałam, czyli ZUS mi nie wypłaci nic od grudnia po dziś, czy po prostu zatrzyma wypłatę do momentu dostarczenia zaświadczenia?? Wy to zrobiłyście? Pracodawca nie uprzedził mnie, że coś takiego jest potrzebne, więc kto jest za to odpowiedzialny: ja przez swoją niewiedzę, czy on, skoro zajmuje się całą papierologią związaną z ZUSem? Masakra, już całkiem zgłupiałam....
Summer może te mdłości od bólu głowy? Mi pomagają (jako tako) spacery i zimne okłady.
Co do L4, to zaświadczenie jest konieczne dla pracodawcy w celach udogodnień w pracy- nadgodziny, godziny przy komuterze, itp. Pieniąze wypłącane sąna podstawie L4, gdzie masz wpisany kod B, który oznacza ciążę. Kiedyś zaświadczenie nie było konieczne, chyba od tego roku jest- tak wg mojej kadrowej. Lekarz wypisze Ci od ręki takie zaświadczenie, gdzie będziesz mieć wpisane w któym tygodniu jesteś, więc będzie też wiadomo, że w grudniu też byłaś w ciąży.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Hej

Kropka_nad_i wysłałam Ci wiadomość

Taa- na komórce nie widziałam tego Ale już wszystko ogarnięte- dziękuję

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 12:36   #1936
Elaaaa
Wtajemniczenie

Asiaczek 😘

Kropka tak, tak już nie mam wyjścia. Jak do jutra nic się nie zmieni, a już na to nie liczę, to spróbuję się dostać do rodzinnego☺

Stary 2018-01-28, 12:47   #1937
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer o matko, wspolczuje tych mdłości, ciezko mi to wyobrazić na prawde oby sie poprawilo.
Gosia szukamy takiego zimowego plaszcza, ale nie dlugiego i przesadnie eleganckiego. Widzielismy fajny w new yorkerze, ale niestety o jeden rozmiar za maly wrrrrrrr :/ zaraz sprawdze czy ten sklep jest w mojej dziurze

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 12:58   #1938
summer_overture
Zadomowienie

Dzięki za pomoc, sprawiłyście, że trochę mi ulżyło, bo od rana chodziłam zła jak osa. Ale nie ma tego złego: pół mieszkania już wyszorowałam, opamiętałam się dopiero, kiedy zobaczyłam przerażone spojrzenie psa, jak zaczęłam mu robić porządki w legowisku

Dziś na razie mdłości odpuściły, może to od bólu głowy? Okaże się z biegiem dnia

Elu, powinnaś pójść do lekarza, tyle czasu się męczyć! Jeśli domowe sposoby nie skutkują to znaczy, że wypadałoby sięgnąć po coś silniejszego. Jestem przeciwniczką antybiotyków, ale są sytuacje, że bez nich mała pierdoła może rozwinąć się w coś poważnego. Ja i moje zatoki wiemy o tym świetnie

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-28, 13:07   #1939
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer o matko, wspolczuje tych mdłości, ciezko mi to wyobrazić na prawde oby sie poprawilo.
Gosia szukamy takiego zimowego plaszcza, ale nie dlugiego i przesadnie eleganckiego. Widzielismy fajny w new yorkerze, ale niestety o jeden rozmiar za maly wrrrrrrr :/ zaraz sprawdze czy ten sklep jest w mojej dziurze

Zua patrzyłaś na stronie internetowej tego sklepu ? Ja tak miałam z moim płaszczem na sklepie nie mieli rozmiaru a online udało mi się go kupić😃

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Dzięki za pomoc, sprawiłyście, że trochę mi ulżyło, bo od rana chodziłam zła jak osa. Ale nie ma tego złego: pół mieszkania już wyszorowałam, opamiętałam się dopiero, kiedy zobaczyłam przerażone spojrzenie psa, jak zaczęłam mu robić porządki w legowisku

Dziś na razie mdłości odpuściły, może to od bólu głowy? Okaże się z biegiem dnia

Elu, powinnaś pójść do lekarza, tyle czasu się męczyć! Jeśli domowe sposoby nie skutkują to znaczy, że wypadałoby sięgnąć po coś silniejszego. Jestem przeciwniczką antybiotyków, ale są sytuacje, że bez nich mała pierdoła może rozwinąć się w coś poważnego. Ja i moje zatoki wiemy o tym świetnie
Skoro mdłości pojawiły się nagle i razem z tym ten ból głowy to pewnie od tego. Miewasz migreny? Bo to tak wygląda.
Ale cieszę się że dzisiaj lepiej😃

Stary 2018-01-28, 13:10   #1940
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Zua patrzyłaś na stronie internetowej tego sklepu ? Ja tak miałam z moim płaszczem na sklepie nie mieli rozmiaru a online udało mi się go kupić😃

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Skoro mdłości pojawiły się nagle i razem z tym ten ból głowy to pewnie od tego. Miewasz migreny? Bo to tak wygląda.
Ale cieszę się że dzisiaj lepiej😃

Migreny?? No właśnie nie i nie wiem kompletnie z czym to się je. Ale tak sobie zawsze wyobrażałam, że migreny są jeszcze gorsze... Cóż, ale odkąd jestem w ciąży już nic mnie nie zdziwi, nawet to, że mój brzuch zaczyna porastać delikatny PUCH. Coś jak świńska szczecina. Boję się, czego jeszcze mogę się spodziewać...

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-28, 13:15   #1941
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Summer skad masz tyle siły na sprzątanie? 😉 Ja to nie mogę się zmobilizować żeby regularnie mieszkanie ogarniać, a jak jestem zła to już w ogóle nie mam motywacji 😋 także szacun!
a mnie choróbsko trzyma w sumie tak poważniej od piatku, myślałam, że minie przez weekend. Wczoraj w aptece zaopatrzyłam się w taki zestaw że hoho nawet czosnek w tabletkach kupiłam coby jakoś go przemycić ☺ Na zmianę się inhaluje, piję herbatę to z imbirem to z malinami, jem paracetamol, ten czosnek, smaruje vickiem i nic.. jest gorzej. Także jutro nie ma opcji, nie dam się przygadać lekarzowi, że jak nie ma gorączki, to nie ma choroby. Bo wyglądam jak śmierć 😑

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Cóż, ale odkąd jestem w ciąży już nic mnie nie zdziwi, nawet to, że mój brzuch zaczyna porastać delikatny PUCH. Coś jak świńska szczecina. Boję się, czego jeszcze mogę się spodziewać...
co Ty mówisz

Stary 2018-01-28, 13:21   #1942
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Migreny?? No właśnie nie i nie wiem kompletnie z czym to się je. Ale tak sobie zawsze wyobrażałam, że migreny są jeszcze gorsze... Cóż, ale odkąd jestem w ciąży już nic mnie nie zdziwi, nawet to, że mój brzuch zaczyna porastać delikatny PUCH. Coś jak świńska szczecina. Boję się, czego jeszcze mogę się spodziewać...
Świńska szczecina? Ale porównanie świetne. Będziesz miała miękki brzusio 😃chociaż szczecina kojarzy mi się z czymś szorstkim.
Tak czy inaczej ciąża to bardzo dziwny czas ale jaki fajny, pomijając te wszystkie okropne dolegliwości z nią związane.
A z tą migreną to po twoim opisie dolegliwości podobne do niej. Mam nadzieję że już cię to nie spotka😘

Stary 2018-01-28, 13:32   #1943
folinka
Zadomowienie

Przyznaję się... Ze dwa dni nie robiłam zmian na liście, jakoś nie siadałam do laptopa, a tak mi zwykle wygodniej. Ale już powinno wszystko być!

We wt lecę, w czw wracam, więc od razu też proszę o wyrozumiałość
Stary 2018-01-28, 13:42   #1944
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Przyznaję się... Ze dwa dni nie robiłam zmian na liście, jakoś nie siadałam do laptopa, a tak mi zwykle wygodniej. Ale już powinno wszystko być!

Spokojnej podróży życzę 😃

Stary 2018-01-28, 14:30   #1945
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy 50zl miesięcznie to dużo za witaminy? Jakie Wy suplementujecie, wszystkie tyle kosztują? 😉 Kiedyś przewijał się tu plik z porównaniem składów, może któraś z Was ma go pod ręką? Nie wiem czy nie płacę, za reklamę i firmę, a tańsze być może mają równie dobry skład 🤔

Stary 2018-01-28, 14:34   #1946
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy 50zl miesięcznie to dużo za witaminy? Jakie Wy suplementujecie, wszystkie tyle kosztują? 😉 Kiedyś przewijał się tu plik z porównaniem składów, może któraś z Was ma go pod ręką? Nie wiem czy nie płacę, za reklamę i firmę, a tańsze być może mają równie dobry skład 🤔

Ja biorę feminovit+dha i płace niecałe 11zl za 30kapsulek.
Biore dwie dziennie..
Znajoma farmaceutka mi poleciła, bo stwierdziła, że ma fajny skład i cena super.
Mi gin kazała brać Pregna plus ale jakoś mnie nie bawi 38/45zl za 30tab. A ona to przepisuje, bo ma podpisaną reklamę z firmą

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-28 o 14:37
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 14:40   #1947
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja biorę feminovit+dha i płace niecałe 11zl za 30kapsulek.
Biore dwie dziennie..
Znajoma farmaceutka mi poleciła, bo stwierdziła, że mata fajny skład i cena super.
Mi gin kazała brać Pregna plus ale jakoś mnie nie bawi 38/45zl za 30tab. A ona to przepisuje, bo ma podpisaną reklamę z firmą

No ja właśnie kartę ciąży mam z logo prenatal, witaminy też mi poleciła, że te najlepsze właśnie prenatal, a one 46zł😐 więc tutaj chyba coś na rzeczy jak u Twojej gin. Cena Twoich witamin zdecydowanie do mnie przemawia 😉

Stary 2018-01-28, 14:40   #1948
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Będziesz tu nam pisała jak będziesz w Polsce?

Lekarz kazał mi brać teraz pregna plus, biorąc pod uwagę, że mam teczkę na dokumenty i kartę ciąży z ich logo to też podejrzewam, że to może być trochę reklama. Stawiam na vitaminer prenatal+dha takie fioletowe opakowanie. 30 kapsułek + 30 tabletek za ok.20 złotych.

Edytowane przez MalaGosia88
Czas edycji: 2018-01-28 o 14:42
MalaGosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 14:41   #1949
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Ja biore femibion i 50 zl place

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 14:41   #1950
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Ja z kolei prenatal classic za 90 tabletek ok 50 zł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości