|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Nawet jeśli bierzesz 750ug to spokojnie, dawkuje sie do 1mg u planujacych ciaze. Ale zapytaj jeszcze lekarza na wizycie koniecznie. Nie biore odpowiedzialnosci za forumowe porady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pajeczyna Czas edycji: 2018-01-30 o 23:00 |
|
|
|
|
#3392 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biorę witaminę D3 + K2 Do tego zmetylowany B Complex na zmianę ze zmetylowanym kwasem foliowym + Letrox Cytat:
Cytat:
No i jak będziesz szła na egzamin to nie myśl o tym, czy zdasz czy nie, zasada "będzie, co ma być" najlepsza Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za gratulacje Zdjęcie malucha mam - ale tego, co jest między nogami Mamy kilka imion: Anastazja, Kornelia i Liwia - TŻowi najbardziej podoba się Anastazja ![]() Kolejna wizyta 2 marca - ladyroses, mogę prosić o wpisanie? |
||||||
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, ze do mojego brata do mieszkania ktoś niedawno próbował się wkraść. Coś przy zamku kręcił. Brat i jego żona było w domu, myśleli ze to ja, aż w końcu wstali żeby zobaczyc o co chodzi to bratowa zobaczyła przez judasz tylko osobę zbiegająca po schodach, a jak otworzyli i brat poszedł sprawdzić to nikogo już nie było. Siedzieli przy zasuniętych roletach i słabych lampkach bo grali sobie w coś na tv.
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Piękne imiona Anastazja
![]() A mój małż wymyśla inne imiona i teraz nie wiem czy Antek zostanie Antkiem ![]() ogólnie podobają mu się: Mikołaj, Nikodem, Kacper, Antek, Franek i Wojtek i weź tu się zdecyduj ![]() Aaa proszę o dopisanie wizyty i usg na 14 lutego No i się pochwale sprzedałam wózek Wczoraj wystawiłam i się udało
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2018-01-30 o 23:53 |
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Miałam tak głupi sen, że masakra. Śniło mi się, że wyciagnelismy Stasia z brzucha, poprzytulalismy I wsadziliśmy spowrotem 😂
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam co najmniej 2 osoby z ktore mialy depresje z powodu tego ze maja synów a nie corki i caly czas nie moga sie z tym pogodzic, a mysli ze niebedzie zdrowe to wogole do siebie nie dopuszczaly wiec mialy czas zajmowac sobie glowa plcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() No takie podejscie co do plci jest dla mnie w ogóle nie zrozumiałe, ale może dlatego ile czasu my sie staralismy i ta ciąża jest dla nas cudem, a jak ktoś zachodzi w ciążę "od strzalu" to nie ma tych problemów i stwarza sobie problemy płciowe ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A juz najbardziej wkurza jak maz slyszy "Szkoda ze nie chlopak, na pewno chcialbys miec syna". No nie, nie chcialby, jest dumny ze bedzie mial dwie corki! Ja niestety tez znam dziewczyne ktora byla tak nastawiona na corke ze po pierwszym synu (juz przez wiekszosc ciazy) miala depresje. Wiadomosc o drugim chlopaku zniosla troche lepiej ale mimo ze mowi ze sa super i cieszy sie ze ma synkow to lza jej sie kreci na widok dziewczynek i niestety mozna wyczuc w jej glosie zawod - jesli to dobre slowo. Przykre to jest
|
|
#3400 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozumiem takiego podejścia. U nas udało się wszystko bezproblemowo i strasznie szybko. Co prawda maż obstawiał dziewczynkę i bardzo chciał córeczkę, ale jak dowiedział się, że jest chłopiec to nic się nie zmieniło ( tylko z imieniem trudniej) . Płeć nie ma dla nas znaczenia, aby było zdrowe. Ludzie chyba naprawdę nie mają problemów.
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak myślę o drugim to też raczej wolałabym chłopaka żeby mogli swobodnie razem w pokoju mieszkać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to znam pewne rodzeństwo.
1 ona ma 3 córeczki ![]() 2 ona ma 3 chłopców ![]() Zawsze się śmieją, że się powymieniają ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Ale u mnie dziś piękny poranek słoneczko świeci, ptaszki śpiewają jak wiosna cudnieee jest! Ale prognoza pogody na przyszły tydzień i - 8 stopni sprowadzi mnie na ziemię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Ciocia mojego ojca ma..... 6 synów
Mój ojciec ma 2 braci. |
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry 😘
Dziś ostatni dzień na L4, zatoki mniej dokuczają więc jakby nie patrzeć to siedzenie w domu pomogło, ale dziwnie wracać tak na koniec tygodnia do pracy. Zanim ogarnę co i jak będzie już weekend Jutro mam egzamin semestralny z angielskiego więc muszę się troszkę pouczyć. Dziwnie tak siedzieć w książkach jak się już zakończyło jakąkolwiek naukę w ogóle koniec roku angielskiego wypadnie mi jakoś w okolicach porodu ?! Nie wiem jak ja napiszę ten egzamin końcowy ale postanowiłam, że doprowadzę to do końca.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co, mi się wydaje że nie można wyrzucać kobiecie że jest dziwna bo zawiodła się na płci. Myślę że to w żaden sposób nie wpływa na jej miłość..tylko potęguje jej poczucie winy że w ogóle ma takie uczucie😏
Powiem Wam szczerze że ja też nie wiem jak bym zareagowała gdyby się okazali że mam mieć chłopaka. Od dziecka chciałam córkę i jakoś tak to się we mnie kszaltowalo..jasne mowilabym całemu światu że będę miała pięknego chłopca ale w głębi duszy by było mi chyba przykro. I sądzę że to już wystarczające obciążenie dla tej mamy a nie jeszcze gadki innych ludzi jaka ona śmieszna że chciała to a nie tamto i teraz jej przykro.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
6 synów
to dopiero zaklinanie losu... "Dobra, to jeszcze jedno, na pewno się uda dziewczynka! :P"Cytat:
a przecież na pewno go będę kochać tak samo jak kochałabym córkę.tylko wiecie... zawsze sobie wyobrażałam, że będziemy z córą wspólnie piec ciasta, robić pranie, chodzić po galeriach, wybierać sukienki, które mamy ubrać, malować się razem... takie wspólne, fajne babskie zajęcia, wiadomo że będę ją uczyła jak być kobietą, tłumaczyła wiele spraw, różnic... i takie tam.Z synkiem niestety się tak nie da. Ale nic straconego jeszcze
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja byłam córeczka tatusia i spędzanie czasu z mamą nie było tak fajne jak z tatą jemu się zwierzalam itd., z mamą zaczęłam mieć dobry kontakt taki kumpelski gdzieś dopiero jak poszłam na studia. Za to mój brat zawsze był syneczkiem mamusi więc to co sobie zaplanujemy nie zawsze się spełni.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz rację, nie ma reguły.
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Feliska napisała, temu dziecku w brzuchu jest przykro.
Ja się niedawno dowiedziałam, że jak mój tata się dowiedział, że urodziłam się ja i jestem dziewczynką to był niepocieszony i dziwnie zareagował. (kiedyś nie było usg, o płci dowiadywano się po porodzie). Potem oczywiście mnie niby kochał, cieszył się itp. Ale co tu dużo ukrywać, marzył o synu (w końcu mu się potem marzenie spełniło.) Zrobiło mi się tak niesamowicie przykro i jest przykro do dziś. Nie pomyslalabym że tak to może na mnie wpłynąć mocno... Dlatego takie nakręcanie się na daną płeć jest złe i trzeba w sobie to zdusić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby się nie nastawiałam na nic, a jednak gadanie TŻta że chce córeczke tak we mnie wsiąknęło, że jak gin powiedziała, że to chłopak to poczułam rozczarowanie. No i żal mi trochę tych uroczych sukieneczek, ale Stasiek też będzie super
myślę, że każdy ma zawsze jakieś oczekiwania.
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też niby studia skończyłam, ale i tak co chwila egzaminy i koooońca nie widać. Był temat "Beki z mamuś na forach". Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam ten fanpage I uważam, że pojawienie się tam i tak jest mało dotkliwą karą za wrzucanie w sieć zdjęcia pupy swojego dziecka zamiast pójścia do lekarza.
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj większość widzę że marzyła o dziewczynce a my właśnie wczoraj ze znajomymi rozmawialiśmy o tym że w niektórych społecznościach (muzułmańska, hinduska) jest parcie na chłopców i jest wręcz zakaz dla lekarzy ujawniania płci dziecka rodzicom bo rodzice usuwają ciążę jak się dowiedzą że to dziewczynka. 😮😮 |
|
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane.
Ja się ogromnie cieszę, że udało się i że jest wszystko w porządku. Będzie drugi chłopczyk i super, moje otoczenie (mama, ciotki), trochę świruja ale postanowiłam mieć do gdzieś. Mój syn ma 6lat i jest bardzo mamusiowy, uwielbia pomagać w kuchni, odkurza, sprząta i jak się cos dzieje to zawsze do mnie biegnie. Później pewnie się to zmieni, ale różne są etapy w życiu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wszystkie dziewczynki pousuwają, to w końcu nie będzie kto miał im tych chłopców rodzić...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ladyroses Czas edycji: 2018-01-31 o 09:32 |
|
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio robiłam pierogi, byłam w szoku bo młody zrobił ładniejsze o de mnie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

Ale ostatnio endokrynolog poleciła mi zacząć łykać zamiast suplementów osobno jod i witaminę D3, oczywiście też magnez i żelazo. Stwierdziła, że to najważniejsze dla ciężarnej i dziecka na moim etapie ciąży i wychodzi o wiele taniej niż wszelakie suplementy typu Pregna, przepisała mi nawet receptę i zapisała odpowiednie dawki gdybym się zdecydowała. Niby wykupiłam i chyba zacznę tak łykać jak już skończę Pregnę bo akurat miałam wtedy nowo otwarte opakowanie, choć mam wątpliwości jeszcze. Co o tym sądzicie?

póki co mówił gin ze chlopak ale ostatnio coś tak niepewnie mówił ze mnie to juz zmylilo. we wtorek mam polowkowe także się okaże. a ja już mam dużo niebieskich rzeczy
ale by byly jaja,tzn w sumie może ich nie być
ale nie ukrywam mielibyśmy niespodziankę. 

słoneczko świeci, ptaszki śpiewają 
to dopiero zaklinanie losu... "Dobra, to jeszcze jedno, na pewno się uda dziewczynka! :P"