|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
enex gratuluje ! choc czytajac Cie od dawna wiedziałam, ze zdasz napewno bardzo dobrze!
Dzowniłam jakis czas temu do domu ( bo jestem teraz w pracy) i mowie, ze zjadłam chyba z 2 kg czereśni i mam wielki brzuch.. na co usłyszałam... no czeresnie są tuczące będziesz moim grubaskiem.. ja wiem, ze t zart... taka głupota, a boli i kłuje jak drzazga.. odechciało mi się jeść juz dziś cokolwiek/ albo zjeść pizze bo i tak bede gruba ech.. jestem świadoma tego ze przesadzam, ale to siedzi gdzies tam głęboko we mnie jedyne pocieszenie, ze chyba bede musiała do późna zostać w pracy ( nadgodziny) wiec w nawale pracy zapomnę o tym wszystkiem, a póxniej tylko książka i spać.. choc z drugiej strony nie pocwiczę przez to.. co do medycyny, ja miałam kiedys pomysł być patologiem przeprowadzajacym sekcje zwłok, fascynowały mnie wszystkie tego typu książki i filmy.. a teraz kocham Housa , choc to inna bajka. Studia wybrałam całkiem inne ze względów materialnych, najbliższe znaczy najtańsze.. ale los i tak mną pokierował tak, że mam jednak zawodowo dużo styczności z medycyną i nie tylko wiec w pewnym sensie spełniły sie moje zamierzenia.. choc przymierzam sie co jakis czas udokumentować to jeszcze i pójsc do jakiejs szkoły.. ale chyba za staram jestem ( do 30 nie dużo) |
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko powiedziałam, że ona tak się zna, że wole jej nie słuchać i wyszłam. Czasem mam już dosyć też kobiety. Nie zastanawia się co mówi ![]() I wcale się nie dziwie, że schudłam..acz nie potrafię po słowach mojej babci zjeść teraz nawet podwieczorku ..
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
FilifionkaB - no za stara napewno nie - koleżanka z roku napierw wystudiowała budownictwm teraz sobie poganała na medycynę - ma 27lat i wcale nie wygląda na taką co już gdzie indziej sedzieć powinna - jak ciebie pociąga to wiej na studia - nigdy nie wiadomo gdzie się drugi kierunek przyda
.Taka nie inna - no kułam dniami nocami, choć wielokrotnie lipnie mi szło. Tż jak mnie widział te ostatnie dni to w kółko powtarzał jak bardzo mi życzy tego zdania jak widzi jak się z tym biję wszystkim . A zdolniacha jak zdolniacha, znam multum jeszcze inteligentniejszych i mądrzejszych ludzi ode mnie - ta szkoła uczy niesamowiego respektu i pokory wobec siebie - za całe trzy lata nigdy nie dopuszczałam do siebie pomimo celujących myśli, że na jaki egzamin jestem obkuta czy żebym była mądra - bo wystarczył moment żeby zostać ośmieszonym przed wszystkimi na danym terminie...Iza - spoko sprawa - ja ostatnio przeoczam wszystko - czuję się jak z przeciętym corpus callosum - każda półkula w swoją stronę se myśli . A to był ostatni egzamin - miałam tylko dwa byki, to świnstewko sierpniowe już nie zagraża moim studiom jak narazie - mogę uczęszczać na czwartym roku na wszystko nawet bez muu jego zdawania teraz .Schism - kiedy to takie...życiowe...uczyć się o człowieku - przynajmniej namacalny dowód tego co się pisze w książkach Plameczka, Basiulka - jak was pociąga to gnajcie , w sumie prawie wszędzie się trzeba dużo uczyć uczyć na swój sposób a jeśli człowiek pragnie jakiejś naprawdę dobrej posady to trzeba się kształcić i pocić nietylko na studiach ale i po, choć fakt - medycyna to jeden z tych sadystycznych kierunków, gdzie się z oblubieniem dręczy studentów i sprawdza o ile więcej jeszcze są zdolni tego wykućEwelka - kochana ja na sesji jadłam 4kolacje jak chodziłam spać po północy - bez sesji zawsze 2, bo bym padła chyba iść spać z burczeniem brzucha, więc nie bój żaby kochana a kobity olej - jesteś chuda i nie ma co ucinać!!! |
|
|
|
#4114 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale grunt, że to nic powaznego![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
Taak, Enex, ale mi się wydaje, że wcale chuda nie jestem a właściwie nie widzę różnicy pomiędzy mną sprzed roku kiedy to ważyłam ok. 10 kg więcej a pomiędzy mną teraz. Tylko psychicznie, ale nie widzę jak bardzo schudłam. Chociaż wiem, że bardzo się zmieniłam...
I wczoraj przyjaciółka, której jeszcze rok temu nie podobały się moje nogi, powiedziała, że mam chude i ładne. Pamiętam jak m.in. Wiosenka i ty, Enex, pomagałyście mi zacząć jeść więcej . Pamiętam tamten jadłospis; wcale nie różnił się kalorycznością zbytnio od mych teraźniejszych..i choć pokonałam wiele barier, wiele się zmieniło, ładniej jadłam i trochę przytyłam, teraz wszystko wygląda tak samo.. na nowo musze się przełamać, żeby choćby zjeść teraz .. nawet kawałek pomidora (!) , na nowo muszę wszystko robić.. i takim gadaniem wydaje się, że ja wcale nie chcę z tego wyjść, ale same wiecie jak to jest.. Cóż, nie będę tak ględzić, tylko biorę się za siebie. Płakać mi się chce jak przypominam sobie, jak kiedyś wcinałam z uśmiechem kanapki z margaryną, boczkiem, na jasnym chlebie.. a teraz nie potrafię. A teraz.. pozwolę sobie pójść do sklepu po jogurt i zjeść go ze smakiem na podwieczorek. Bo umieram z głodu ..
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelka, ale przecież żeby było jak dawniej nie trzeba wracać do absolutnie wszystkiego . Niech zostaną ci zdrowe nawyki, nie chciej na siłę wykorzenić wszystkiego, w dalszym ciągu ale walcz o normalne jedzenie. Nikt nie mówi, że łatwo pójdzie, ale nie znaczy to, że nigdy nie przełamiesz tych obecnych zahamowań i nie zaczniesz w końcu jeść jak zwykła nastolatka .Z każdego bagna da się wyszamotać, uwierz, to naprawdę jest w siłach ludzkich - niestety po prostu czasami boli więcej niż tego obok .
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
![]() Ja tak króciutko na razie, bo dopiero co wróciłam, a zaraz wychodzę na mecz siatkówki Polska - Chiny. ^^ Potem poczytam wszystko dokładnie. Miłego wieczoru, dziewczyny. ![]() Enex - GRATULACJE! Wiedziałam, że sobie poradzisz super.
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ,nie mogłam tak mnie kusiła i zjadłam ,zjadłam całą tabliczkę czekolady!!A teraz zastanawiam się jak zbić te kalorie????
Jestem załamana...
|
|
#4119 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
chętnie napisałabym, że zapraszam aczkolwiek już nic nie zostąło
![]() Cytat:
rybka miodzio dawno tyle pochwał nie zebrałam![]() Cytat:
chociaz...chy ba będzie się już przejaśniać powoli![]() Cytat:
ale w sumie on nigdy nie pokazuje po sobie emocji...![]() Cytat:
Cytat:
ty nie masz świetnego metabolizmu?!? w takim razie kto go ma jak nie ty?:P 3 tys jesc i nie tyć - masz racje - zwykły metabolizm:P![]() Cytat:
![]() ![]() na pewno zdaszNo to Basiulko próbuj Cytat:
Cytat:
Nie przytyjesz, więc uszy do góryEnex!!! GRATULUJE! Zdolna z Ciebie babka Tamonita, gratuluje postępów w walce o normalne życie - miło sie czyta mam tylko nadzieję, że więcej jesz niż wtedy jak zamieszczałaś jadłospis na NCJ |
||||||||
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny,zaraz zwariuję z wyrzutów sumienia
próbuję sobie tłumaczyć,że nie zjadłam jakoś dużo,,ale jeste taka peełna ,że tylko myślę jak tu to wszystko spalić rano na śniadanie normalnie owsiankę na wodzie z dodatkami,potem w Green Wayu zamówiłam kotlety sojowe z ryżem ciemnym,surówkami i wypiłam koktajl,niedługo potem na deser bita śmietana z owocami i bakaliami,a potem coś podobnego do kolacji już 5 pierogów,trochę kapusty gotowanej,i zeszklone na patelni pieczarki,cebulka,i jeszcze zjadłam loda w rożku ... nie wiem,może przez to kapustę czuję się taka pełna,że masakra ...i tylko mam myśli,że wsiąść na rowerek,boże,już nie daję rady ![]() Tamo - ![]() Enex - gratuluję
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
Izka Izka nie wiem czy odczytasz ale życzę big powodzenia na MPS w Szczecienie-3mam kciuki pamiętaj-no stressssssssss....
pozytiv thinking!! Acha tak to Agata Kiedrowicz była Enex podczytywalam tez Twoje dni czasami i gratukacje z calego serca powinnas byc z siebie mega mega dumnaaaa!!!!!!!!!!!!!Tamonitko- Ty tez jesteś dzielna dziewuszka!!! Ciebie też właśnie kojarzę Agness Ty też się trzymaj! Kurcze widzę też, że długo z tym walczysz-sama wiem jakie to jest męczące..a pomyśl, ze ludzie jedzą tak codziennie i jeszcze więcej ja dzisiaj zjadlam o wiele więcej od Ciebie a dużo się nie ruszyłam..żeby Cię pocieszyć zjadłam z grzeszków: 2 lodyw rożku, 100gr nerkowców w miodzie i drożdżowkę z makiem! do tego dochodza 3 posilki bo to było dojadanie...nie wsiadaj na rowerek..moze lepiej isc na spacer, ale muisz sie uwolnic od tego myślenia, że jak zjesz troszkę więcej wsiadasz tam i zaczynasz jeździc aż spalisz..wiesz co moja koleżanka z którą wynajmuje mieszkania po kolacji potrafi iść spać obudzić się iść do lodówki i znowu coś zjeść..ani jej w głowie, żeby coś spalać! Aga bierz się w garść...wiem wiem łatwo się pisze
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcjo -
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja, dziękuję
ja tam jadę tylko na sztafetę 4x400, miałam kurczę na 400 jechać, ale nie wypaliło :/ wiecie, ja się przyszłam pożegnać
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosisz rozmiar spodni S, masz wyrzuty sumienia po jedzeniu a WCALE NIE ZJADłAS ZA DUZO. Ciagke chcesz spalac i spalac, bo nie chcesz przytyc, a i tak nie przytyjesz. S= small. Jestes szczupła, kazdy Ci to mówi, a Ty ciągle twierdzisz ze masz grube uda itp . Co z Twoim psychologiem? Nie pociągniesz tak na dłuższą mete, Twoja psychika jest chora...
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
ok, ja lecę. Może w poniedziałek jeszcze rano wejdę się pożegnać przed dziesięciodniowym wyjazdem do Kielc. Trzymajcie się i powodzenia
![]() możecie pisać na kom. jeśli chcecie będę tęsknić i Wy też macie tęsknić ^^ !
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Z mojej strony - dziękuję wszystkim gratulantom . Waga 56kg z tendencją wzrostową -spodni, które przed dwoma miesiącami mi z tyłka spadały nie dopinam, wszystek ubrania mi małe, nie mam nawet w czym do sklepu po pieczywo wyskoczyć...nie ważyłam tyle od 3lat - 2miesiące sesji sprawiły że zaprzepasćiłam kilka lat pracy...przepraszam za maruderstwo...ale po prostu wstyd mi za samą siebie
|
|
|
|
|
#4127 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymaj sięCytat:
|
|||
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nauka już mnie nie czeka, ale po prostu...nie potrafię...
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za rady odnosnie medycyny (bede nad tym myslala, ale ja kolek jestem z fizyki, no i przeraza mnie fakt nauki tyle co enex) i za kciuki, teraz to na pewno zdam
![]() Enex masz teraz super metabolizm, wiec mysle, ze jak bedziesz jadla ponad 2000 to bedzie okej ![]() iza bede tesknila i 3mala kciuki a Ty 3maj za mnie ![]() Moja kolezanka jedzie na koncert i tam bedzie ze swoim kolega X. I ja tez chcialam jechac, ale teraz nie wiem czy mam jechac, bo ten X pisze mi czy jade, bo bedzie jego kolega i zeby on tam nie stal sam jak kolek i ze fajnie jakbym przyjechala i pozniej kiedys zebysmy jechali w 4 nad morze. A ja nie jestem zainteresowana tym kolesiem, jeszcze do mnie dzwonil ten koles, chyba moja kolezanka mu nr dala :/ I co? Jak pojade i bede musiala z nim tam byc to tak glupio. Bo moja kolezanka i ten X pewnie beda razem sie bawic, my bysmy z nimi byli, ale wiecie jak to jest, ze nie caly czas. I teraz powiedzcie mi czy ja jestem dzikus, ze nie chce z nimi jechac? Czy to normalne, ze jak nie jestem zainteresowana tym kolesiem to nie jade. Wiadomo ze to randka nie jest, ale on mnie widzial na nk i w ogole :/ Chyba pojade na koncert z kims innym..
|
#4130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
WItam wieczorkiem dziewczynki!
Co do mnie to spędziłam dzis fajny trochę zakręcony dzień, ale niestety jedzenia nie było za wiele. Wpadł kawałek ciasta, który wyszedł naprawdę suuuper- to zdanie mojej rodzinki, ale reszta posiłków mała.Małe śniadanie, brak drugiego nie za wielki obiad i taka sobie kolacja. No coż szkoda, że uroki tego dnia minęły się z urokami jedzenia. Ja raz w lustrze widzę dziewcyznę, która musi przytyc, a zaraz zupełnie co innego:/ mam nadziję, ze jutro naprawdę będzie lepiej. Musi, musi, musi. Chyba sobie to na czole napisze ![]() Co do was dziewczynki Agness- romiar S to tylko dowód na to,że jestes szczuplutkę i piękną dziewczyną. Poza tym to nie rozmiar ciuchów decyduję o twojej wartości i ważne żebys właśnie to sobie uświadomiła ![]() Enex- ty nam sie tu nie załamuj jedzonkiem. Narazie ciesz się z tego, że zdałas ten egzamin. Zjadłas tyle i trudno tego już nie zmienisz. Jutro będzie lepiej, musi A poza tym wiadomo, ze jak przez 2 miesiące jadłas 4 tys kcal to nagle organizmowi będzie sie ciężko przestawicIzka- szkoda, że opuszczasz ten wątek i ogólnie wizaz(oczywoiscie tylko na chwilkę) ale szkoda, bo zawsze jestes tutajk takim płomyczkiem słońca. Dziewczynki dziękuję wogóle za miłę przyjęcie do wątku. Buziaki
|
#4132 |
|
Raczkowanie
|
Jakby co to dodalam swoje zdjecia na n-k
.
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady,wiem,że powinnam pójść do psychologa,ale boję się,boję się,że będzie jeszcze gorzej
... przecież widzę,że mam szerokie biodra,wielkie uda,tak bardzo bym chciała ważyć chociaż z 53-54 kg. A obawiam się,że to genetycznie niemożliwe . Tak bardzo chciałam na powrót TŻ-ta wyglądać szczuplej,zdrowiej,rzadko kiedy zjem kolację po 19,bo stwierdziłam,że lepiej mi robi jak nie idę z pełnym brzuchem spać,a tymczasem on już w następny piątek wraca,a ja mam wrażenie,że będę wyglądała jeszcze gorzej. Nawet kupiłam sobie wczoraj spodenki,dosyć krótkie. Ale gdzie ja wyjdę ze swoimi tłustymi nogami i na dodatek nierówno opalonymi? Nawet psycholog zapewne mi nie przetłumaczy,że powinnam przestać się wstydzić swojego ciała,bo ja i tak mam swoje odmienne zdanie na ten temat.Nie wiem dlaczego twierdzicie,że jestem szczupła,to dla mnie mega dziwne ![]() Nie myślcie,że się użalam,ale znów nie daję rady ... Wiosenko - udanego wyjazdu kochana taka nie inna - jutro na 100% będzie lepiej ![]() plameczko - jedź na koncert z kimś innym,jak masz możliwość po co się męczyć w towarzystwie kolesia,którym nie jesteś zainteresowana.EDIT: Madlen - widziałam Twoje zdjęcia,baaaardzo sympatycznie wyglądasz,i jaka szczuplutka i w ogóle .
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam aktualnie 2dni wakacji..a potem dzień w dzień 12h dyżury w szpitalu . Ehh, zmykam na gomoku, trzeba odpędzić zue myśli...
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Madlen jestes śliiiiczna i bardzo szczupla
|
|
#4136 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
babci bo ona posuwa się stereotypami od kolacji się tyje. Źle że schudłaśCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() . Hmm może nie ograniczaj tak od razu tak drastycznie jedzenia bo możesz znów mieć napady.![]() Dzisiaj 2h stacjonarnego 1h chciana, 2 nie
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Krytia - 2h
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
Tak tak wiem
![]() ![]() ![]() w czasie ed było 3,5 Jutro go nie będzie nie zależnie od tego jaka będzie pogoda(musze wytrzymać bez niego) hmm a najgorsze że jeździłabym dalej tylko tyłek zaczął mnie boleć to powiedziałam stop.
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co chcesz byc szczuplejsza jak wróci TZ? On Cie nie kocha za xxx kg mniej Masz rozmiar S i rozpaczasz, co ja mam powiedziec nosząc spodnie M ? Powiesić się? Skoczyć z mostu? Nie masz tłustych nóg, JESTEś SZCZUPłą DZIEWCZYNą. I jesli nie zmienisz sposóbu swojego myślenia - bedziesz sie w tym pogrązac, nie bedziesz sie cieszyła ani zyciem ani Tz-tem. Agness, Ty mądra dziewczyna dająca rady innym o zdrowym odzywianiu sama wiesz ze odzywaiasz sie zdrowo, czasami zjedząc cos co wydaje Ci sie zakazane. Nie mysle ze sie uzalasz nad sobą, chociaz to smutne, bo Ty rozpamietujesz swoje S a inne dziewczyny jak maja sie poczuc kiedy sa wieksze? Twierdzimy ze jestes szcupła, bo widziałysmy Twoje zdjęcia, które tu wklejałaś. Agnieszko, przejrzyj na oczy. Spartaczysz sobie psychike i zycie. Psychike juz masz...
|
|
#4140 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że u psychologa było OK, wizyty na pewno się rozkręcą i pomogą. Cytat:
Rower jest wielce okej, jutro też się wybieram.A ja się też ostatnio się nasłuchałam troszkę o bulimii w domu. Nigdy nie zmuszałam się do wymiotów, a padły przykre słowa, że na pewno to robię, skoro sporo jem, a nie tyję wcale. :| No ale to tak w afekcie było powiedziane. Acz boli. :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dużo magnezu + endorfiny - pozwól im zadziałać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wprowadź troszkę ruchu, a jedzonka sobie nie odmawiaj. Śliczna jesteś.
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

.
. A zdolniacha jak zdolniacha, znam multum jeszcze inteligentniejszych i mądrzejszych ludzi ode mnie - ta szkoła uczy niesamowiego respektu i pokory wobec siebie - za całe trzy lata nigdy nie dopuszczałam do siebie pomimo celujących myśli, że na jaki egzamin jestem obkuta czy żebym była mądra - bo wystarczył moment żeby zostać ośmieszonym przed wszystkimi na danym terminie...
. A to był ostatni egzamin - miałam tylko dwa byki, to świnstewko sierpniowe już nie zagraża moim studiom jak narazie - mogę uczęszczać na czwartym roku na wszystko nawet bez muu jego zdawania teraz
Taki mały OT, biologia rozszerzona jestem
.

ty nie masz świetnego metabolizmu?!? w takim razie kto go ma jak nie ty?:P 3 tys jesc i nie tyć - masz racje - zwykły metabolizm:P
próbuję sobie tłumaczyć,że nie zjadłam jakoś dużo,,ale jeste taka peełna ,że tylko myślę jak tu to wszystko spalić 

a Ty 3maj za mnie
Męczy mnie to już.
babci bo ona posuwa się stereotypami od kolacji się tyje. Źle że schudłaś