Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-04, 15:45   #4111
FilifionkaB
Rozeznanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

enex gratuluje ! choc czytajac Cie od dawna wiedziałam, ze zdasz napewno bardzo dobrze!

Dzowniłam jakis czas temu do domu ( bo jestem teraz w pracy) i mowie, ze zjadłam chyba z 2 kg czereśni i mam wielki brzuch.. na co usłyszałam... no czeresnie są tuczące będziesz moim grubaskiem.. ja wiem, ze t zart... taka głupota, a boli i kłuje jak drzazga.. odechciało mi się jeść juz dziś cokolwiek/ albo zjeść pizze bo i tak bede gruba ech..
jestem świadoma tego ze przesadzam, ale to siedzi gdzies tam głęboko we mnie

jedyne pocieszenie, ze chyba bede musiała do późna zostać w pracy ( nadgodziny) wiec w nawale pracy zapomnę o tym wszystkiem, a póxniej tylko książka i spać.. choc z drugiej strony nie pocwiczę przez to..

co do medycyny, ja miałam kiedys pomysł być patologiem przeprowadzajacym sekcje zwłok, fascynowały mnie wszystkie tego typu książki i filmy.. a teraz kocham Housa , choc to inna bajka. Studia wybrałam całkiem inne ze względów materialnych, najbliższe znaczy najtańsze.. ale los i tak mną pokierował tak, że mam jednak zawodowo dużo styczności z medycyną i nie tylko wiec w pewnym sensie spełniły sie moje zamierzenia.. choc przymierzam sie co jakis czas udokumentować to jeszcze i pójsc do jakiejs szkoły.. ale chyba za staram jestem ( do 30 nie dużo)
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 16:15   #4112
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Ewelka, to był żart z tymi kolacjami, prawda? ja codziennie jem też coś po kolacji i żyję, nooo. a Ty jesz wg mnie arcy mało, redukcyjnie wręcz. nie dziw się, że schudłaś, jesz dużo poniżej swojego zapotrzebowania.
Czy żart z tym, że tak babcia powiedziała ? Nie. Powiedziała to całkiem na serio. Nawet dziadek odrazu wyskoczył do niej dlaczego to niby mam nie jeść kolacji..
Ja tylko powiedziałam, że ona tak się zna, że wole jej nie słuchać i wyszłam.
Czasem mam już dosyć też kobiety. Nie zastanawia się co mówi
I wcale się nie dziwie, że schudłam..acz nie potrafię po słowach mojej babci zjeść teraz nawet podwieczorku ..

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 16:16   #4113
enex
Zakorzenienie

FilifionkaB - no za stara napewno nie - koleżanka z roku napierw wystudiowała budownictwm teraz sobie poganała na medycynę - ma 27lat i wcale nie wygląda na taką co już gdzie indziej sedzieć powinna - jak ciebie pociąga to wiej na studia - nigdy nie wiadomo gdzie się drugi kierunek przyda.

Taka nie inna - no kułam dniami nocami, choć wielokrotnie lipnie mi szło. Tż jak mnie widział te ostatnie dni to w kółko powtarzał jak bardzo mi życzy tego zdania jak widzi jak się z tym biję wszystkim. A zdolniacha jak zdolniacha, znam multum jeszcze inteligentniejszych i mądrzejszych ludzi ode mnie - ta szkoła uczy niesamowiego respektu i pokory wobec siebie - za całe trzy lata nigdy nie dopuszczałam do siebie pomimo celujących myśli, że na jaki egzamin jestem obkuta czy żebym była mądra - bo wystarczył moment żeby zostać ośmieszonym przed wszystkimi na danym terminie...

Iza - spoko sprawa - ja ostatnio przeoczam wszystko - czuję się jak z przeciętym corpus callosum - każda półkula w swoją stronę se myśli. A to był ostatni egzamin - miałam tylko dwa byki, to świnstewko sierpniowe już nie zagraża moim studiom jak narazie - mogę uczęszczać na czwartym roku na wszystko nawet bez muu jego zdawania teraz.

Schism - kiedy to takie...życiowe...uczyć się o człowieku - przynajmniej namacalny dowód tego co się pisze w książkach.

Plameczka, Basiulka - jak was pociąga to gnajcie, w sumie prawie wszędzie się trzeba dużo uczyć uczyć na swój sposób a jeśli człowiek pragnie jakiejś naprawdę dobrej posady to trzeba się kształcić i pocić nietylko na studiach ale i po, choć fakt - medycyna to jeden z tych sadystycznych kierunków, gdzie się z oblubieniem dręczy studentów i sprawdza o ile więcej jeszcze są zdolni tego wykuć.

Ewelka - kochana ja na sesji jadłam 4kolacje jak chodziłam spać po północy - bez sesji zawsze 2, bo bym padła chyba iść spać z burczeniem brzucha, więc nie bój żaby kochana a kobity olej - jesteś chuda i nie ma co ucinać!!!
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 16:27   #4114
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
To bakteria, nie wirus Wirusow antybiotykiem nie leczymy, tylko bakterie Taki mały OT, biologia rozszerzona jestem
Ciiii. Było mi to na PW napisać Ale grunt, że to nic powaznego

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Schism - no naprawdę nie ma innego absolutnie kierunku, który by ciebie uszczęśliwił? Przecież to co wybrałaś wskazuje na to, że obrane przedmioty dają ci więcej możliwości wyboru od kulturoznawstwa i medii?

Plameczka - dobrze gadasz z tym gronkowcem.

Smak6malin - opryszczka jest w twoim ciele aż do śmierci - ten wirus siedzi w tobie i czeka na każde osłabienie - choroba, stress, mało snu, czasami nawet słońce jest zdolne go zaktywizować. Suma sumarum - to taki czujnik - jak wyskakuje to znaczy, że twoje ciało nie najlepiej się czuje. Zawsze mi wyskakiwła na kilka dni przedtem niż mnie jakie zapalenie gardł dorwało.

FilifionkaB - u mnie z tymi rozpieszczonymi dziewczynkami było tak samo - jak przed rodzicami rzuciłam o problematycznym jedzeniu to zareagowali właśnie w stylu - dziecko już nie wie co sobie wymyślić i jak być interesująca...tjaaa....m ajonez z cukrem je każda normalna dziewczyna i przekłada to schabowym i ogórkami kiszonymi z marmoladą.

Iza - świetnie ci w tych nowych włosach.

Krytzia - kochana trochu za mało jesz jak na to ile ruchu - przecież ty samym ruchem spalasz ponad połowę tego co zjadasz - jak rolkujesz albo coś innego to dorzucaj kcal - nie dziwota, że spadło. Wychodzi prawie na redukcje, w każdym razie na utrzymanie minimalnie jak tyle jeździsz - jeźdź na zdrowie, ale na tdrowie też jedz.

Wszytkim o których zapomiałam - przepraszam.

A co do mnie - ZDAŁAM na celujący. Po 10tygodniach kucia dzień w dzień mam zaliczone oba ustne i jestem maksymalnie happy. Już tylko teraz 2tygodnie pryktyk na oddziale po 12h dziennie, w sierpniu tydzień kucia do ostatniego egzaminu (można go w ramach wyjątku zdać na czwatym roku) i mam wakacje z prawdziwego zdarzenia. Jedzenie w miarę - bez kopulsu od tygodnia, do niedzieli w planie 2500kcal maks - żeby nie od razu po fazie codziennego wcinania 4000kcal ciało nękać redukcją a od poniedziałku obniżam do 2000maks. plus ruch.

Jestem w siódmym niebie...pomijam te 6kilo nadwyżki....
GRATULUJĘĘĘ:j upi:Jesteś przezdolna
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 16:35   #4115
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Taak, Enex, ale mi się wydaje, że wcale chuda nie jestem a właściwie nie widzę różnicy pomiędzy mną sprzed roku kiedy to ważyłam ok. 10 kg więcej a pomiędzy mną teraz. Tylko psychicznie, ale nie widzę jak bardzo schudłam. Chociaż wiem, że bardzo się zmieniłam...
I wczoraj przyjaciółka, której jeszcze rok temu nie podobały się moje nogi, powiedziała, że mam chude i ładne.
Pamiętam jak m.in. Wiosenka i ty, Enex, pomagałyście mi zacząć jeść więcej . Pamiętam tamten jadłospis; wcale nie różnił się kalorycznością zbytnio od mych teraźniejszych..i choć pokonałam wiele barier, wiele się zmieniło, ładniej jadłam i trochę przytyłam, teraz wszystko wygląda tak samo.. na nowo musze się przełamać, żeby choćby zjeść teraz .. nawet kawałek pomidora (!) , na nowo muszę wszystko robić.. i takim gadaniem wydaje się, że ja wcale nie chcę z tego wyjść, ale same wiecie jak to jest..
Cóż, nie będę tak ględzić, tylko biorę się za siebie. Płakać mi się chce jak przypominam sobie, jak kiedyś wcinałam z uśmiechem kanapki z margaryną, boczkiem, na jasnym chlebie.. a teraz nie potrafię.
A teraz.. pozwolę sobie pójść do sklepu po jogurt i zjeść go ze smakiem na podwieczorek. Bo umieram z głodu ..

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 17:05   #4116
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Taak, Enex, ale mi się wydaje, że wcale chuda nie jestem a właściwie nie widzę różnicy pomiędzy mną sprzed roku kiedy to ważyłam ok. 10 kg więcej a pomiędzy mną teraz. Tylko psychicznie, ale nie widzę jak bardzo schudłam. Chociaż wiem, że bardzo się zmieniłam...
I wczoraj przyjaciółka, której jeszcze rok temu nie podobały się moje nogi, powiedziała, że mam chude i ładne.
Pamiętam jak m.in. Wiosenka i ty, Enex, pomagałyście mi zacząć jeść więcej . Pamiętam tamten jadłospis; wcale nie różnił się kalorycznością zbytnio od mych teraźniejszych..i choć pokonałam wiele barier, wiele się zmieniło, ładniej jadłam i trochę przytyłam, teraz wszystko wygląda tak samo.. na nowo musze się przełamać, żeby choćby zjeść teraz .. nawet kawałek pomidora (!) , na nowo muszę wszystko robić.. i takim gadaniem wydaje się, że ja wcale nie chcę z tego wyjść, ale same wiecie jak to jest..
Cóż, nie będę tak ględzić, tylko biorę się za siebie. Płakać mi się chce jak przypominam sobie, jak kiedyś wcinałam z uśmiechem kanapki z margaryną, boczkiem, na jasnym chlebie.. a teraz nie potrafię.
A teraz.. pozwolę sobie pójść do sklepu po jogurt i zjeść go ze smakiem na podwieczorek. Bo umieram z głodu ..

Ewelka, ale przecież żeby było jak dawniej nie trzeba wracać do absolutnie wszystkiego . Niech zostaną ci zdrowe nawyki, nie chciej na siłę wykorzenić wszystkiego, w dalszym ciągu ale walcz o normalne jedzenie. Nikt nie mówi, że łatwo pójdzie, ale nie znaczy to, że nigdy nie przełamiesz tych obecnych zahamowań i nie zaczniesz w końcu jeść jak zwykła nastolatka.
Z każdego bagna da się wyszamotać, uwierz, to naprawdę jest w siłach ludzkich - niestety po prostu czasami boli więcej niż tego obok.
Stary 2008-07-04, 17:36   #4117
monochrome
Rozeznanie

Witajcie.

Ja tak króciutko na razie, bo dopiero co wróciłam, a zaraz wychodzę na mecz siatkówki Polska - Chiny. ^^ Potem poczytam wszystko dokładnie.
Miłego wieczoru, dziewczyny.

Enex - GRATULACJE! Wiedziałam, że sobie poradzisz super.
Stary 2008-07-04, 18:07   #4118
kasik30
Raczkowanie

Dziewczyny ,nie mogłam tak mnie kusiła i zjadłam ,zjadłam całą tabliczkę czekolady!!A teraz zastanawiam się jak zbić te kalorie????
Jestem załamana...
Stary 2008-07-04, 18:33   #4119
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Ach Vixeen mogę wpaść na obiad? Pyszności gotujesz
chętnie napisałabym, że zapraszam aczkolwiek już nic nie zostąłojedynie wspomnienie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Napiszę, napiszę, we wtorek idę do niego po raz kolejny, może coś się wyjaśni.

Mi się też wydawało, że mógł mnie podejrzewać o bulimię, nie wiem tylko na jakiej podstawie, bo nie miałam z tym problemu.
Jeździsz po lesie, czy po normalnej drodze? hm może zwykłe lekarskie domysły? może szuka przyczyny albo już nieraz zetknął się z taką przypadłością i myśli sobie że jesteś kolejna?

Chyba każdy pierwsza wizyta jest taka jakby to powiedzieć wstępna. Psycholog musi wybadać sytuację, poznać Cię, zobaczyć Twoje reakcję, podejście, rozpoznać w czym leży problem. Czemu dopiero za 2 tygodnie? Nie znalazłaś jakiegoś nie prywatnego psychologa? Pomoże Ci, zobaczysz, będzie dobrze, tylko musisz chcieć. Co do komentrazy taty to rzeczywiście nie były na miejscu Mógł zapytać się jakoś inaczej, delikatniej..
Rzeczywiście pysznie brzmi ta ryba, śmietaną i serem się nie przejmuj
Mogłabyś mi wysłać przepis na PW?
już wysyłam rybka miodzio dawno tyle pochwał nie zebrałam

Cytat:
U mnie też dziś pada deszcz, ale ja w przeciwieństwie do Ciebie cieszę się z tego powodu A tam przytyłaś, może do zwykłe wahania albo okres Ci się zbliża? Nie przejmuj się tą wagą, często bywa, że oszukuję, zresztą 1 kg więcej na pewno nie widać To jak idziesz w stronę tej lodówki to zatkaj uszy, żeby tego głosu nie słyszeć !
U mnie też pada, i to strasznie!chociaz...chy ba będzie się już przejaśniać powoli

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Twój ojecie tak jak Kasik mówi może po prostu chciał zamaskować to że się o ciebie boi nieraz chcą powiedzieć dobrze ale im to nie wychodzi. O ale super obiadek będziesz mieć
Jakoś średnio mi to pasuje do niego...:P szczególnie że jakoś nigdy nie widziałam żebt się o mnie martwił ale w sumie on nigdy nie pokazuje po sobie emocji...

Cytat:
Napisane przez taka nie inna Pokaż wiadomość
Czesc

Postanowiłam cos naskrobac.
Nie wiem co mam robic, niby chce z tego wyjsc i przytyc a z drugiej stronny tak bardzo nie umiem. Boję się tego Przytycia, boję się jesc więcej, bojakoś tak mi głupio przed wszytskimi. Od dziecka byłam niejadkiem, nigdy nie jadłam jakis wielkich obiadków z rodzinką (nie mogę jeśc ziemniaków- alergia, przez co moje porcje zawsze były mniejsze od innych) wiadomo nadrabiałam jakimis batonami itp ale wtedy nawet o tym nie myślałąm byłam głodna jadłam, a teraz. Teraz muszę przytyc, a tak bardzo się boję, tak bardzo boję się przytyc.
Wiem że powinnam od razu wskoczyc na głęboką wodę, tylko co z tego, ze ja codzinnie sobie powtarzam od dzis od dzis na pewno będzie P a d...a!
Dziewczyny co ja mam zrobic? Jak mam się zmobilizowac?Przejrzyj sobie jadłospisy dziewczyn z NCJ na P...może wklejaj swoje, dziewczyny rzucą okiem i ocenią czy dobrze Juz pierwszy krok zrobiłaś - wiesz że jest to Ci potrzebne3 mam kciuki

Całuję i tul
Cytat:
Super Tamuś ciesze się że jest dobrze

Ta tylko mnie nie ma w czym podziwiać a metabolizmu wcale nie mam świetnego.
Ide pooglądać telewizję jakiś film bo filmów to ja chyba od maja nie oglądała no może 2-3
Krytiaty nie masz świetnego metabolizmu?!? w takim razie kto go ma jak nie ty?:P 3 tys jesc i nie tyć - masz racje - zwykły metabolizm:P

Cytat:
Kiedys chcialam isc na medycyne.. Teraz tez mnie to pociaga, ale chyba nie dalabym rady i jeszcze lekarz praktycznie ciagle pracuje.. Ale lubie anatomie ludzka i wszystko o chorobach, normalnie uwielbiam to Plameczko jak uwielbiasz te rzeczy to myśle że warto spróbować Nie każdy ma do tego żyłkę, a jak Ciebie to pociąga to czemu nie? w końcu ktoś nas leczyć musi

I...... GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! ! Celujacy, enex... zglupialas? Tak sie ciesze, jakbym to ja zdala

Teraz Wy trzymajcie kciuki za mnie od jutra, bo mam jazdy, a w poniedzialek egzamin.. Caly czas sie stresuje, bo to drugi, przed pierwszym bylam spokojna, a teraz to masakra Ale bedzie dobrze
ee to 3 mam kciuki na pewno zdasz

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
hmm... ja sie zastanawiam nad medycyną.... również
No to Basiulko próbuj

Cytat:
Napisane przez taka nie inna Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziękuję za odpowiedz.
Ewelinko ja wiem że muszę. Tylko wiesz jak to jest z tą wiedza raz widzę w lustrze prawdziwy obraz siebie, a zaraz włącza się ta lampka :,,to nieprawda wyglądasz grubiej, gorzej". No coz...Krytie podziwiam naprawdę akie ładne jadłopspisy i taka wola walki ty też tak będziesz, zobaczyszdo tego potrzeba czasu
Toffie ja do wielu produktów się przełamałam takich jak lody czy batony ale ciąglę są one wliczone w jakis niepotrzebny bilans i tu już nie chodzi o ilośc kalorii tylko o fakt, ze na samą myśl, ze niewyobrażam sobie zjeśc na samo śniadanie np. 500 kcal.
Poza tym mam jakąs obsesje ciągle wydaje mi się że inni jedzą mniej ode mnie a to nieprawda, ale tak mi się właśnie wydaję.

Mam nadzieję że jakoś sie przełamie, ze to zroumiem i będzie lepiej nie od jutra, od dziś. Wkońcu upiekłam dziś placek z jagodami, więc trzeba spróbowac, moze nawet więcej niż jeden kawałek fajnie by było jakby sie udałoSMACZNEGO i jeść bez żadnych wyrzutów

Enex gratuluję zdanego egzaminu. Na celujący mistrzowska babeczka z Ciebie! A tak się przejmowałas, a widzisz. Po prostu zdolniacha jestes. Cieszę się, zę z jedzeniem coraz lepiej, ale narazie się nieprzejmuj żadnymi 6 kg na plus nalatasz się tyle na tym odziale i praktykach, ze zgubiusz jakoś tak mimo chodem Narazie ciesz się pięnie zdanym egzaminez. Gratulacje

Narazie zmykam. Mozę naskrobie coś później. Narzie pozdrawiam
Cytat:
Dziewczyny ,nie mogłam tak mnie kusiła i zjadłam ,zjadłam całą tabliczkę czekolady!!A teraz zastanawiam się jak zbić te kalorie????
Jestem załamana...
Kasik, jeśli Ci bardzo z tym źle to przejdz się na spacer (jesli pogoda pozwala), ale nie traktuj tego jako porażki, jako coś złego...Stało się i koniec...WIdocznie może magnez był CI potrzebny? Nie przytyjesz, więc uszy do góry

Enex!!! GRATULUJE! Zdolna z Ciebie babka
Tamonita,
gratuluje postępów w walce o normalne życie - miło sie czyta mam tylko nadzieję, że więcej jesz niż wtedy jak zamieszczałaś jadłospis na NCJ
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 18:38   #4120
agness51
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny,zaraz zwariuję z wyrzutów sumienia próbuję sobie tłumaczyć,że nie zjadłam jakoś dużo,,ale jeste taka peełna ,że tylko myślę jak tu to wszystko spalić rano na śniadanie normalnie owsiankę na wodzie z dodatkami,potem w Green Wayu zamówiłam kotlety sojowe z ryżem ciemnym,surówkami i wypiłam koktajl,niedługo potem na deser bita śmietana z owocami i bakaliami,a potem coś podobnego do kolacji już 5 pierogów,trochę kapusty gotowanej,i zeszklone na patelni pieczarki,cebulka,i jeszcze zjadłam loda w rożku ... nie wiem,może przez to kapustę czuję się taka pełna,że masakra ...
i tylko mam myśli,że wsiąść na rowerek,boże,już nie daję rady

Tamo - super
Enex - gratuluję

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 18:47   #4121
Nasturcja several years
Rozeznanie

Izka Izka nie wiem czy odczytasz ale życzę big powodzenia na MPS w Szczecienie-3mam kciuki pamiętaj-no stressssssssss.... pozytiv thinking!! Acha tak to Agata Kiedrowicz była Enex podczytywalam tez Twoje dni czasami i gratukacje z calego serca powinnas byc z siebie mega mega dumnaaaa!!!!!!!!!!!!!

Tamonitko- Ty tez jesteś dzielna dziewuszka!!! Ciebie też właśnie kojarzę

Agness Ty też się trzymaj! Kurcze widzę też, że długo z tym walczysz-sama wiem jakie to jest męczące..a pomyśl, ze ludzie jedzą tak codziennie i jeszcze więcej ja dzisiaj zjadlam o wiele więcej od Ciebie a dużo się nie ruszyłam..żeby Cię pocieszyć zjadłam z grzeszków: 2 lodyw rożku, 100gr nerkowców w miodzie i drożdżowkę z makiem! do tego dochodza 3 posilki bo to było dojadanie...nie wsiadaj na rowerek..moze lepiej isc na spacer, ale muisz sie uwolnic od tego myślenia, że jak zjesz troszkę więcej wsiadasz tam i zaczynasz jeździc aż spalisz..wiesz co moja koleżanka z którą wynajmuje mieszkania po kolacji potrafi iść spać obudzić się iść do lodówki i znowu coś zjeść..ani jej w głowie, żeby coś spalać! Aga bierz się w garść...wiem wiem łatwo się pisze
Stary 2008-07-04, 19:35   #4122
agness51
Zakorzenienie

Nasturcjo - dziękuję,kochana jesteś

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-04, 19:37   #4123
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Nasturcja, dziękuję ja tam jadę tylko na sztafetę 4x400, miałam kurczę na 400 jechać, ale nie wypaliło :/

wiecie, ja się przyszłam pożegnać

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 19:42   #4124
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny,zaraz zwariuję z wyrzutów sumienia próbuję sobie tłumaczyć,że nie zjadłam jakoś dużo,,ale jeste taka peełna ,że tylko myślę jak tu to wszystko spalić rano na śniadanie normalnie owsiankę na wodzie z dodatkami,potem w Green Wayu zamówiłam kotlety sojowe z ryżem ciemnym,surówkami i wypiłam koktajl,niedługo potem na deser bita śmietana z owocami i bakaliami,a potem coś podobnego do kolacji już 5 pierogów,trochę kapusty gotowanej,i zeszklone na patelni pieczarki,cebulka,i jeszcze zjadłam loda w rożku ... nie wiem,może przez to kapustę czuję się taka pełna,że masakra ...

Przepraszam Cie Agness, ale Twoje wypowiedzi...
Nosisz rozmiar spodni S, masz wyrzuty sumienia po jedzeniu a WCALE NIE ZJADłAS ZA DUZO. Ciagke chcesz spalac i spalac, bo nie chcesz przytyc, a i tak nie przytyjesz.
S= small.
Jestes szczupła, kazdy Ci to mówi, a Ty ciągle twierdzisz ze masz grube uda itp .
Co z Twoim psychologiem?
Nie pociągniesz tak na dłuższą mete, Twoja psychika jest chora...
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 19:45   #4125
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ok, ja lecę. Może w poniedziałek jeszcze rano wejdę się pożegnać przed dziesięciodniowym wyjazdem do Kielc. Trzymajcie się i powodzenia

możecie pisać na kom. jeśli chcecie

będę tęsknić i Wy też macie tęsknić ^^ !

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 21:07   #4126
enex
Zakorzenienie

Cytat:
ok, ja lecę. Może w poniedziałek jeszcze rano wejdę się pożegnać przed dziesięciodniowym wyjazdem do Kielc. Trzymajcie się i powodzenia

Rozkaz.

Z mojej strony - dziękuję wszystkim gratulantom. Wiadomość numer dwa...nie wytrzymałam - dojadłam jeszcze dwa rogaliki i trzy kawałki ciasta...to miał być pierwszy dzień powrotu do 51kg i sportowej sylwetki, do uczucia bycia atrakcyjną, sprawną, giętką, pełną energii...nie potafię...nie potrafię już tak jak kiedyś. Żarłam dwa miesiące, nie potrafię od tak wrócić do 2000kcal i ćwiczeń...czuję się okropnie.... Waga 56kg z tendencją wzrostową -spodni, które przed dwoma miesiącami mi z tyłka spadały nie dopinam, wszystek ubrania mi małe, nie mam nawet w czym do sklepu po pieczywo wyskoczyć...nie ważyłam tyle od 3lat - 2miesiące sesji sprawiły że zaprzepasćiłam kilka lat pracy...przepraszam za maruderstwo...ale po prostu wstyd mi za samą siebie
Stary 2008-07-04, 21:16   #4127
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Przepraszam Cie Agness, ale Twoje wypowiedzi...
Nosisz rozmiar spodni S, masz wyrzuty sumienia po jedzeniu a WCALE NIE ZJADłAS ZA DUZO. Ciagke chcesz spalac i spalac, bo nie chcesz przytyc, a i tak nie przytyjesz.
S= small.
Jestes szczupła, kazdy Ci to mówi, a Ty ciągle twierdzisz ze masz grube uda itp .
Co z Twoim psychologiem?
Nie pociągniesz tak na dłuższą mete, Twoja psychika jest chora...
Własnie, mam identyczne zdanie jak orzeszek. Pamiętam jak ja raz wchodziłam w S a raz nie i w sumie byłam super laską. Ale juz ciągle to powtarzam Agness na Twoim miejscu juz jutro umówiłabym sie na wizytę i nie czekałabym ani dnai dłużej. Sama widzisz...

Cytat:

Będziemy tęskić Trzymaj się

Cytat:
Rozkaz.

Z mojej strony - dziękuję wszystkim gratulantom. Wiadomość numer dwa...nie wytrzymałam - dojadłam jeszcze dwa rogaliki i trzy kawałki ciasta...to miał być pierwszy dzień powrotu do 51kg i sportowej sylwetki, do uczucia bycia atrakcyjną, sprawną, giętką, pełną energii...nie potafię...nie potrafię już tak jak kiedyś. Żarłam dwa miesiące, nie potrafię od tak wrócić do 2000kcal i ćwiczeń...czuję się okropnie.... Waga 56kg z tendencją wzrostową -spodni, które przed dwoma miesiącami mi z tyłka spadały nie dopinam, wszystek ubrania mi małe, nie mam nawet w czym do sklepu po pieczywo wyskoczyć...nie ważyłam tyle od 3lat - 2miesiące sesji sprawiły że zaprzepasćiłam kilka lat pracy...przepraszam za maruderstwo...ale po prostu wstyd mi za samą siebie
enex, kurczę skoro dobijałas nie raz do 4 tys kcal przy zerowym rychu a teraz ważysz TYLKO 56 kg to naprawde masz suer metabolizm. Może pozbądź sie zapsów jedzenia w domu, kupuj w miare mniej kaloryczne reczy, jedz jak najczęsciej w małych porcjach. Teraz tez jeszczemusisz sie uczyć? Bo przeciez jest tyle ciekwaszych rzeczy niz jedzenie, oni wbrew pozorom tez zajmuje duzo naszego czasu. A poza tym, to tylko jeden dien więcej, jestem pewna, ze dasz sobie rade. i tak jestes strsznie dzielna
Stary 2008-07-04, 21:24   #4128
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Własnie, mam identyczne zdanie jak orzeszek. Pamiętam jak ja raz wchodziłam w S a raz nie i w sumie byłam super laską. Ale juz ciągle to powtarzam Agness na Twoim miejscu juz jutro umówiłabym sie na wizytę i nie czekałabym ani dnai dłużej. Sama widzisz...

Będziemy tęskić Trzymaj się

enex, kurczę skoro dobijałas nie raz do 4 tys kcal przy zerowym rychu a teraz ważysz TYLKO 56 kg to naprawde masz suer metabolizm. Może pozbądź sie zapsów jedzenia w domu, kupuj w miare mniej kaloryczne reczy, jedz jak najczęsciej w małych porcjach. Teraz tez jeszczemusisz sie uczyć? Bo przeciez jest tyle ciekwaszych rzeczy niz jedzenie, oni wbrew pozorom tez zajmuje duzo naszego czasu. A poza tym, to tylko jeden dien więcej, jestem pewna, ze dasz sobie rade. i tak jestes strsznie dzielna
Wyrzucenie jedzenia by było ruchem coneico egoistycznym, bo są jeszcze brat i tato i babcia, mama...nie mogę robić z lodówki pustkowia niestety. Tak samo jak nie będę mogła jeść mało a często, bo w weekendy muszę jeść to co rodzinka i tyle ile da mama, wiek nie ma tu nic do rzeczy a podczas praktyk najwyraźniej jak zjem śniadanie o 5 to dopiero kanapka o 13 o obiad o 19....
Nauka już mnie nie czeka, ale po prostu...nie potrafię...
Stary 2008-07-04, 21:30   #4129
plameczka
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za rady odnosnie medycyny (bede nad tym myslala, ale ja kolek jestem z fizyki, no i przeraza mnie fakt nauki tyle co enex) i za kciuki, teraz to na pewno zdam

Enex masz teraz super metabolizm, wiec mysle, ze jak bedziesz jadla ponad 2000 to bedzie okej

iza bede tesknila i 3mala kciuki a Ty 3maj za mnie

Moja kolezanka jedzie na koncert i tam bedzie ze swoim kolega X. I ja tez chcialam jechac, ale teraz nie wiem czy mam jechac, bo ten X pisze mi czy jade, bo bedzie jego kolega i zeby on tam nie stal sam jak kolek i ze fajnie jakbym przyjechala i pozniej kiedys zebysmy jechali w 4 nad morze. A ja nie jestem zainteresowana tym kolesiem, jeszcze do mnie dzwonil ten koles, chyba moja kolezanka mu nr dala :/ I co? Jak pojade i bede musiala z nim tam byc to tak glupio. Bo moja kolezanka i ten X pewnie beda razem sie bawic, my bysmy z nimi byli, ale wiecie jak to jest, ze nie caly czas. I teraz powiedzcie mi czy ja jestem dzikus, ze nie chce z nimi jechac? Czy to normalne, ze jak nie jestem zainteresowana tym kolesiem to nie jade. Wiadomo ze to randka nie jest, ale on mnie widzial na nk i w ogole :/ Chyba pojade na koncert z kims innym..

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 21:33   #4130
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Wyrzucenie jedzenia by było ruchem coneico egoistycznym, bo są jeszcze brat i tato i babcia, mama...nie mogę robić z lodówki pustkowia niestety. Tak samo jak nie będę mogła jeść mało a często, bo w weekendy muszę jeść to co rodzinka i tyle ile da mama, wiek nie ma tu nic do rzeczy a podczas praktyk najwyraźniej jak zjem śniadanie o 5 to dopiero kanapka o 13 o obiad o 19....
Nauka już mnie nie czeka, ale po prostu...nie potrafię...
No to skoro nie ma nauki, nie przebywaj w domu. Spotykaj się ze znajomymi, jeźdż sobie nad wodę, taka piekna pogoda. Wiem, że to trudne, bo gdy ktos chce sie objesc, to mozna naewt o 1 w nocy po powrocie do domu, ale kiedy tak się zdarza, to też jest rodzaj ED , którego nie mozna pozostawic samemu sobie. Ale z drugiej strony, nie ważysz wclae duzo więc może wmawiasz sobe te napady. Musi byc jakies rozwiązanie
Stary 2008-07-04, 21:33   #4131
taka nie inna
Raczkowanie

WItam wieczorkiem dziewczynki!

Co do mnie to spędziłam dzis fajny trochę zakręcony dzień, ale niestety jedzenia nie było za wiele. Wpadł kawałek ciasta, który wyszedł naprawdę suuuper- to zdanie mojej rodzinki, ale reszta posiłków mała.Małe śniadanie, brak drugiego nie za wielki obiad i taka sobie kolacja. No coż szkoda, że uroki tego dnia minęły się z urokami jedzenia. Ja raz w lustrze widzę dziewcyznę, która musi przytyc, a zaraz zupełnie co innego:/ mam nadziję, ze jutro naprawdę będzie lepiej. Musi, musi, musi. Chyba sobie to na czole napisze

Co do was dziewczynki

Agness- romiar S to tylko dowód na to,że jestes szczuplutkę i piękną dziewczyną. Poza tym to nie rozmiar ciuchów decyduję o twojej wartości i ważne żebys właśnie to sobie uświadomiła

Enex- ty nam sie tu nie załamuj jedzonkiem. Narazie ciesz się z tego, że zdałas ten egzamin. Zjadłas tyle i trudno tego już nie zmienisz. Jutro będzie lepiej, musiA poza tym wiadomo, ze jak przez 2 miesiące jadłas 4 tys kcal to nagle organizmowi będzie sie ciężko przestawic

Izka- szkoda, że opuszczasz ten wątek i ogólnie wizaz(oczywoiscie tylko na chwilkę) ale szkoda, bo zawsze jestes tutajk takim płomyczkiem słońca.

Dziewczynki dziękuję wogóle za miłę przyjęcie do wątku. Buziaki
Stary 2008-07-04, 22:01   #4132
Madlen898
Raczkowanie

Jakby co to dodalam swoje zdjecia na n-k.
Stary 2008-07-04, 22:02   #4133
agness51
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady,wiem,że powinnam pójść do psychologa,ale boję się,boję się,że będzie jeszcze gorzej ... przecież widzę,że mam szerokie biodra,wielkie uda,tak bardzo bym chciała ważyć chociaż z 53-54 kg. A obawiam się,że to genetycznie niemożliwe . Tak bardzo chciałam na powrót TŻ-ta wyglądać szczuplej,zdrowiej,rzadko kiedy zjem kolację po 19,bo stwierdziłam,że lepiej mi robi jak nie idę z pełnym brzuchem spać,a tymczasem on już w następny piątek wraca,a ja mam wrażenie,że będę wyglądała jeszcze gorzej. Nawet kupiłam sobie wczoraj spodenki,dosyć krótkie. Ale gdzie ja wyjdę ze swoimi tłustymi nogami i na dodatek nierówno opalonymi? Nawet psycholog zapewne mi nie przetłumaczy,że powinnam przestać się wstydzić swojego ciała,bo ja i tak mam swoje odmienne zdanie na ten temat.
Nie wiem dlaczego twierdzicie,że jestem szczupła,to dla mnie mega dziwne
Nie myślcie,że się użalam,ale znów nie daję rady ...

Wiosenko - udanego wyjazdu kochana
taka nie inna - jutro na 100% będzie lepiej
plameczko - jedź na koncert z kimś innym,jak masz możliwość po co się męczyć w towarzystwie kolesia,którym nie jesteś zainteresowana.

EDIT:
Madlen - widziałam Twoje zdjęcia,baaaardzo sympatycznie wyglądasz,i jaka szczuplutka i w ogóle .

Stary 2008-07-04, 22:05   #4134
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
No to skoro nie ma nauki, nie przebywaj w domu. Spotykaj się ze znajomymi, jeźdż sobie nad wodę, taka piekna pogoda. Wiem, że to trudne, bo gdy ktos chce sie objesc, to mozna naewt o 1 w nocy po powrocie do domu, ale kiedy tak się zdarza, to też jest rodzaj ED , którego nie mozna pozostawic samemu sobie. Ale z drugiej strony, nie ważysz wclae duzo więc może wmawiasz sobe te napady. Musi byc jakies rozwiązanie

Mam aktualnie 2dni wakacji..a potem dzień w dzień 12h dyżury w szpitalu. Ehh, zmykam na gomoku, trzeba odpędzić zue myśli...
Stary 2008-07-04, 22:10   #4135
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady,wiem,że powinnam pójść do psychologa,ale boję się,boję się,że będzie jeszcze gorzej ... przecież widzę,że mam szerokie biodra,wielkie uda,tak bardzo bym chciała ważyć chociaż z 53-54 kg. A obawiam się,że to genetycznie niemożliwe . Tak bardzo chciałam na powrót TŻ-ta wyglądać szczuplej,zdrowiej,rzadko kiedy zjem kolację po 19,bo stwierdziłam,że lepiej mi robi jak nie idę z pełnym brzuchem spać,a tymczasem on już w następny piątek wraca,a ja mam wrażenie,że będę wyglądała jeszcze gorzej. Nawet kupiłam sobie wczoraj spodenki,dosyć krótkie. Ale gdzie ja wyjdę ze swoimi tłustymi nogami i na dodatek nierówno opalonymi? Nawet psycholog zapewne mi nie przetłumaczy,że powinnam przestać się wstydzić swojego ciała,bo ja i tak mam swoje odmienne zdanie na ten temat.

Wiosenko - udanego wyjazdu kochana
taka nie inna - jutro na 100% będzie lepiej
plameczko - jedź na koncert z kimś innym,jak masz możliwość po co się męczyć w towarzystwie kolesia,którym nie jesteś zainteresowana.

EDIT:
Madlen - widziałam Twoje zdjęcia,baaaardzo sympatycznie wyglądasz,i jaka szczuplutka i w ogóle .
Kurcze agness a ja myslalam, ze Ty jednak pojdziesz.. Ja tez twierdzilam, ze psycholog mi nie pomoze, nawet po 1 wizycie, ale poszlam na 2 i jest lepiej. Musisz pojsc, naprawde.. I jeszcze najgorsze masz za soba - pojscie po skierowanie. A co do mojego `problemu` - nie wyjde na dzikusa?

Madlen jestes śliiiiczna i bardzo szczupla

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 22:21   #4136
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Schism - no naprawdę nie ma innego absolutnie kierunku, który by ciebie uszczęśliwił? Przecież to co wybrałaś wskazuje na to, że obrane przedmioty dają ci więcej możliwości wyboru od kulturoznawstwa i medii?

Plameczka - dobrze gadasz z tym gronkowcem.

Smak6malin - opryszczka jest w twoim ciele aż do śmierci - ten wirus siedzi w tobie i czeka na każde osłabienie - choroba, stress, mało snu, czasami nawet słońce jest zdolne go zaktywizować. Suma sumarum - to taki czujnik - jak wyskakuje to znaczy, że twoje ciało nie najlepiej się czuje. Zawsze mi wyskakiwła na kilka dni przedtem niż mnie jakie zapalenie gardł dorwało.

FilifionkaB - u mnie z tymi rozpieszczonymi dziewczynkami było tak samo - jak przed rodzicami rzuciłam o problematycznym jedzeniu to zareagowali właśnie w stylu - dziecko już nie wie co sobie wymyślić i jak być interesująca...tjaaa....m ajonez z cukrem je każda normalna dziewczyna i przekłada to schabowym i ogórkami kiszonymi z marmoladą.

Iza - świetnie ci w tych nowych włosach.

Krytzia - kochana trochu za mało jesz jak na to ile ruchu - przecież ty samym ruchem spalasz ponad połowę tego co zjadasz - jak rolkujesz albo coś innego to dorzucaj kcal - nie dziwota, że spadło. Wychodzi prawie na redukcje, w każdym razie na utrzymanie minimalnie jak tyle jeździsz - jeźdź na zdrowie, ale na tdrowie też jedz.

Wszytkim o których zapomiałam - przepraszam.

A co do mnie - ZDAŁAM na celujący. Po 10tygodniach kucia dzień w dzień mam zaliczone oba ustne i jestem maksymalnie happy. Już tylko teraz 2tygodnie pryktyk na oddziale po 12h dziennie, w sierpniu tydzień kucia do ostatniego egzaminu (można go w ramach wyjątku zdać na czwatym roku) i mam wakacje z prawdziwego zdarzenia. Jedzenie w miarę - bez kopulsu od tygodnia, do niedzieli w planie 2500kcal maks - żeby nie od razu po fazie codziennego wcinania 4000kcal ciało nękać redukcją a od poniedziałku obniżam do 2000maks. plus ruch.

Jestem w siódmym niebie...pomijam te 6kilo nadwyżki....
A ja wiedziałam że zdasz na 6^
Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Witam

Taka nie inna- chcesz przytyć, a się boisz. Ale chcesz. I zrozum, że to jest dla ciebie ważniejsze. To, że chcesz i musisz. Popatrz np. na Krytie- ona również nadal chyba ma obawy do co niektórych produktów, a jak ślicznie je. Bo wie, że musi. Ty również powinnaś tak się zmobilizować, żebyś wiedziała, że to jest konieczne,a gdy już przytyjesz tyle ile będziesz miała zamiar, da ci to spokój
Tamo- ahh, świetnie, że ci się dobrze układa no i ten KTOŚ .. ; D

Wszak wczoraj byłam na wiosce u przyjaciółki i już usłyszałam od nowo poznanej dziewczyny, że jestem chuda. I to było w komplemencie, a nie w jakiejśtam złośliwości. Ucieszyłam się, trzeba przyznać.
A dziś już humor całkiem do kitu. Sąsiadka rozmawiała z babcią i pie przyła jakieś głupoty dlaczego mama pozwoliła mi tak schudnąć i, że postarzałam się. Toteż ma babcia powtórzyła mamie i mówiąc to, dodała oczywiście, że jestem teraz ' stara babcia '. Poleciałam do drugiego pokoju i rozpłakałam się jak dziecko, co tu dużo mówić, było to chore, a mi zrobiło się cholernie przykro. Na dodatek później powiedziała, że jak nie chcę być gruba powinnam jeść tylko śniadanie i obiad. Czyli wg. niej już dziś nie powinnam nic zjeść, bo przecież jestem po śniadaniu i po obiedzie. Żałosne...
Acz chyba ja zabardzo wszystko biorę do siebie i to moja wada...
A może już jestem gruba? Skoro ciągle jem kolacje, a wcześniej zdarzało mi się nawet coś skrobnąć po kolacji?

Ehh.
Za 11 dni urodziny, pewnie przyjedzie rodzinka; chrzestny z żoną i napewno będzie gadka o tym, że tak schudłam. Ciotka widziała mnie ostatni raz na dosyć długo przed ed Męczy mnie to już.

W życiu towarzyskim nadal są pewne ' luki ' acz nie martwi mnie to, bo uznałam, że paczkę i tą pseudo 'przyjaciółkę' zostawiam w cholerę, niepotrzebni mi tacy znajomi. Wczoraj poznałam wiele nowych osób, poza tym mam swoich prawdziwych przyjaciół.
Jeszcze na dodatek spodobałam się pewnemu chłopakowi, ale będę miała za zadanie go delikatnie spławić po czasie ^^ .

edit. Schudło mi się 0,5 kg, nie miałam tego na celu ..

Ehh nie słuchaj babci bo ona posuwa się stereotypami od kolacji się tyje. Źle że schudłaś
Cytat:
Kiedys chcialam isc na medycyne.. Teraz tez mnie to pociaga, ale chyba nie dalabym rady i jeszcze lekarz praktycznie ciagle pracuje.. Ale lubie anatomie ludzka i wszystko o chorobach, normalnie uwielbiam to

I...... GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! ! Celujacy, enex... zglupialas? Tak sie ciesze, jakbym to ja zdala
Teraz Wy trzymajcie kciuki za mnie od jutra, bo mam jazdy, a w poniedzialek egzamin.. Caly czas sie stresuje, bo to drugi, przed pierwszym bylam spokojna, a teraz to masakra Ale bedzie dobrze
No to trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
chętnie napisałabym, że zapraszam aczkolwiek już nic nie zostąło jedynie wspomnienie

już wysyłam rybka miodzio dawno tyle pochwał nie zebrałam

U mnie też pada, i to strasznie!chociaz...chyba będzie się już przejaśniać powoli

Jakoś średnio mi to pasuje do niego...:P szczególnie że jakoś nigdy nie widziałam żebt się o mnie martwił ale w sumie on nigdy nie pokazuje po sobie emocji...

Krytia ty nie masz świetnego metabolizmu?!? w takim razie kto go ma jak nie ty?:P 3 tys jesc i nie tyć - masz racje - zwykły metabolizm:PNo tak ale to tylko dzięki ruchu a jak będę chora i mniej się ruszać to będę na tym tyć.

ee to 3 mam kciuki na pewno zdasz

No to Basiulko próbuj

Kasik, jeśli Ci bardzo z tym źle to przejdz się na spacer (jesli pogoda pozwala), ale nie traktuj tego jako porażki, jako coś złego...Stało się i koniec...WIdocznie może magnez był CI potrzebny? Nie przytyjesz, więc uszy do góry

Enex!!! GRATULUJE! Zdolna z Ciebie babka
Tamonita,
gratuluje postępów w walce o normalne życie - miło sie czyta mam tylko nadzieję, że więcej jesz niż wtedy jak zamieszczałaś jadłospis na NCJ
Cytat:
Rozkaz.

Enex ty to dopiero musisz mieć świetny metabolizm . Hmm może nie ograniczaj tak od razu tak drastycznie jedzenia bo możesz znów mieć napady.

Dzisiaj 2h stacjonarnego 1h chciana, 2 nie
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 22:22   #4137
agness51
Zakorzenienie

Krytia - 2h ?

Stary 2008-07-04, 22:34   #4138
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Krytia - 2h ?
Tak tak wiem
w czasie ed było 3,5
Jutro go nie będzie nie zależnie od tego jaka będzie pogoda(musze wytrzymać bez niego) hmm a najgorsze że jeździłabym dalej tylko tyłek zaczął mnie boleć to powiedziałam stop.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 22:44   #4139
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

.
Szerokie biodra, wielkie uda- widzisz TYLKO TY Agnieszko. Wklejałaś swoje zdjęcia, jesteś szczupła czy Ty tego do jasnej cholejry nie rpzyjmujesz do wiadomości?
Po co chcesz byc szczuplejsza jak wróci TZ? On Cie nie kocha za xxx kg mniej
Masz rozmiar S i rozpaczasz, co ja mam powiedziec nosząc spodnie M ? Powiesić się? Skoczyć z mostu?
Nie masz tłustych nóg, JESTEś SZCZUPłą DZIEWCZYNą.
I jesli nie zmienisz sposóbu swojego myślenia - bedziesz sie w tym pogrązac, nie bedziesz sie cieszyła ani zyciem ani Tz-tem.
Agness, Ty mądra dziewczyna dająca rady innym o zdrowym odzywianiu sama wiesz ze odzywaiasz sie zdrowo, czasami zjedząc cos co wydaje Ci sie zakazane.
Nie mysle ze sie uzalasz nad sobą, chociaz to smutne, bo Ty rozpamietujesz swoje
S a inne dziewczyny jak maja sie poczuc kiedy sa wieksze?
Twierdzimy ze jestes szcupła, bo widziałysmy Twoje zdjęcia, które tu wklejałaś.
Agnieszko, przejrzyj na oczy. Spartaczysz sobie psychike i zycie.
Psychike juz masz...
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 23:42   #4140
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Monochrome, możesz wysłać... Zobacze jak to wszystko wygląda i będę się powoli starała oswajać z tą myślą, że może jednak warto.To Cie jeszcze trochę pomęczę pytaniami:
ille płacisz mies?
mieszkasz z dużą ilością osób (to ludzie z roku)?
masz oddzielny pokój czy po kilka os?
Przperaszam że nie odp Wam wszystkim ale jestem padnięta
Napiszę Ci jutro na PW.
Cieszę się, że u psychologa było OK, wizyty na pewno się rozkręcą i pomogą.

Cytat:
Mi się też wydawało, że mógł mnie podejrzewać o bulimię, nie wiem tylko na jakiej podstawie, bo nie miałam z tym problemu.
Jeździsz po lesie, czy po normalnej drodze?
Po lesie. Rower jest wielce okej, jutro też się wybieram.
A ja się też ostatnio się nasłuchałam troszkę o bulimii w domu. Nigdy nie zmuszałam się do wymiotów, a padły przykre słowa, że na pewno to robię, skoro sporo jem, a nie tyję wcale. :| No ale to tak w afekcie było powiedziane. Acz boli. :/

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki...

Wiem, ze dawno mnie tu nie było, przyznam się, że nawet tu nie zaglądam, nie podczytuje, staram się nie wracać do tego co było i może to dlatego, jednak dziś postanowiłam wpaść do Was i dać znać, że zyje i mam się całkiem dobrze Z tego co widze u Was raz jest lepiej, raz gorzej, smutki przeplatają się ze szczęsciem- jednym słwoem samo życie. Gratuluje z całego serca Wszystkim Wam, małych i drobnych sukcesów, bo każdy drobny sukces składa się na jedną wielką wygrana...
A co u mnie ? Szczerze to dużo się zmieniło. Zaczęłam duuużo wychodzić z domu, w sumie od soboty mnie w nim praktycznie nie ma wieczorami. Ciagle jakieś imprezki i spotkania ze znajomymi. Nie boje się jeść, nie robie też tego pod dyktando, jem wtedy kiedy mam ochote, ostatnio przez 2 czy 3 dni, miałam, a raczej wlasnie nie miałam zupelnie apetytu, jednak jadłam normalnie na siłe, bo wiedziałam, ze musze Zdrowy rozsadek nadal góruje Schudlam chyba ze 2 kilo, ale nie dlatego, że nie jadlam, a dlatego, że dziennie robiłam po pare kilometrów na spacerach Zupełnie nie przejmuje się jednak wagą (ale oczywiście nie chce schudnac drastycznie, a utrzymywac ją !), akceptuje i nawet lubie siebie, ostatnio nawet zjadłam pizze i orzeszków pare I (hahahhahha) prawie codziennie zdarza mi się wypić piwo Czuje, że żyje i jestem taaaaka szczęsliwa Poza tym pojawił się w moim życiu ktoś... Nie wiem czy to ktoś na poważnie, bo na to potrzeba czasu, ale napewno spotkania z nim dają mi dużo radości i wiary w siebie, on nie wiem, ze w moim zyciu bylo takie coś jak ED i wole żeby nie wiedział. Nie chodze już do psychologa, tzn. mam wizyte na poczatku sierpnia, taką kontrolną (i być moze jedną z ostatnich), a ogólnie byłam miesiac temu, takze wszystko idzie w jak najlepszym kierunku jesli chodzi o to normalne życie. Ludzie którzy znali mnie podczas choroby, a widza teraz nie moga wyjsc z podziwu jak się zmieniłam, zreszta ja tez nie moge z niego wyjsc Nadrabiam stracony czas i to dość intensywnie dzięki temu, ze zaczełam wychodzic i zyc rodzice więcej się usmiechają, cała rodzina więcej się usmiecha...
No więc tyle u mnie

Życze Wam wszystkim szczęscia i... postaram się zaglądać tu częściej.

Buziaki Kochane
Ciesze się bardzo, że dobrze Ci się układa! ^^ Powodzenia z tym Kimś.

Cytat:
Super Tamuś ciesze się że jest dobrze

Ta tylko mnie nie ma w czym podziwiać a metabolizmu wcale nie mam świetnego.
Ide pooglądać telewizję jakiś film bo filmów to ja chyba od maja nie oglądałam no może 2-3
Masz, masz.

Cytat:
Jestem załamana...
Chciałaś, to zjadłaś, nie zadręczaj się. Dużo magnezu + endorfiny - pozwól im zadziałać.

Cytat:
Bo wcale nie zjadłaś dużo.

Cytat:

Ja też będę tęsknić! Udanego wyjazdu.

Cytat:
Rozkaz.

Trzeba zgodzić się z przedmówczyniami - wygląda na to, że masz super metabolizm.
Wprowadź troszkę ruchu, a jedzonka sobie nie odmawiaj.

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Jakby co to dodalam swoje zdjecia na n-k.
Śliczna jesteś.

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości