|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6
Jak ktoś potrzebuje to od 60zł dostawa dpd gratis
![]() https://smalldesign.pl/ |
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Niud mam nadzieje ze jak sie przespisz to poczujesz sie lepiej po tych wczorajszych informacjach
Domima co jest? No dobra wpadlam w lekka panike. Pierwszy raz w zyciu mam taka sytuacje... Synek przez caly dzien mial temp 37.1, u pani doktor oczywiscie ani kataru, ani kaszlu a temperatura wynosila ksiazkowo 36.6 . Kolo 23 wydawal mi sie od nowa cieply, zmierzylam temp bylo 38.6 wiec jako ze szlam spac a balam sie ze temperatura bedzie wzrastac podalam mu przeciwgoraczkowy. Od 2 godzin jest chlodny i termometr pokazuje 34.5 stopnia. Przelecialam juz caly intrnet i wyczytalam ze to oslabienie po chorobie i trzeba przeczekac ale kurcze martwie sie, jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktokolwiek mial taka niska temperatureWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Dzisiaj wizyta, mam,nadzieję ze poza anemia i cukrzycą jeszcze coś nie wyskoczy nowego.
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 🌼
Edzka za wizyte 😘Domii a probowalas sobie zmierzyc temperature dla spr termometru? Moze cos z nim nie tak? Domima czekamy az nam napiszesz co Cie trapi ![]() Co do finansow, my mamy wspolne konto. Przed slubem jak juz zamieszkalismy razem to byly dwa, ale i tak przelewalismy calosc na jedno, po prostu zeby dwa razy nie zalatwiac formalnosci w banku maz mnie dopisal do swojego jak juz mialam nowy dowod wyrobiony. Nikt nikomu nie wylicza ile na co wydal czy kto ma wieksza wyplate. Wieksze wydatki i tak ustalamy razem. Zakupy zazwyczaj tez razem robimy wiec maz ma swiadomosc ile kosztuje jedzenie np. Jeszcze 15min i bede dzwonic na rejestracje, mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze wbic na tego 26.03 do mojej gin na nfz. Chlopaki od szwagra spali ladnie cala noc, nie dalam im ogladac glupot na yt ani cartoon network i zaden sie w nocy nie budzil 😎 jestescie moze bardziej w temacie, poleccie mi jakis film animowany to im dzis zrobie kino w domu (maja 6 i 7 lat). Tak jak myslalam... nie ma szans juz sie dostac na marzec do mojej gin na nfz. Chyba, ze jakas pacjentka moze zrezygnuje. No coz, pojde prywatnie to chociaz zobacze synusia ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-02-02 o 07:10 |
|
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś lekarka mi podpowiedziała, żeby bezbarwnym lakierem do paznokci pomalować w zegarku tarcze od wewnątrz i tak też robiłam z guzikami, czy paskiem i przyznam, że pomaga. Spodnie z bigstara nie robiły mi problemu- może nie dodają niklu, albo na tyle mało, że nie reagowałam a jeszcze zamiast napek mogą być guziki, ja mam kilka ubranek po mnie z nimi, to przyznam, że współczuję naszym Mamom zapinania tego... i to jeszcze częściej przecież niż przy pampersach... |
|
|
|
|
#307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
jest fajna ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Domii, pewnie faktycznie osłabiony, ale lepiej być czujnym.
Edzka, kciuki za wizytę. Naleśniczku, a biżuteria to już w ogóle. Najlepiej "znoszę" żółte złoto. Paski, srebrne kolczyki też ciapię bezbarwnym. Pomaga dopóki ta warstwa się nie zetrze. U mnie lokomocyjna po babci (mama mamy), alergia na nikiel po tacie. TŻ ma silną na pyłki. Odczula się, bo inaczej nie może funkcjonować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-02-02 o 07:55 |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dzisiaj sie w.miare wyspalam
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odkąd wymioty mnie nie budzą, codziennie wyspana. 7,5 godziny snu i budzę się sama ok. 7-7.30. Nie miałam nigdy pobudki na siku, czasem synek kopaniem wybudzi ok. 3 czy 4. 5 minut i zasypiam. Ale pewnie później może przyjść bezsenność.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się swoje nawymiotowałam... Od 6-25 tygodnia codzienne a tfu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie wysypiam ostatnio, chociaz w nocy kilka razy sie przebudzam, ale zaraz dalej ide spac. Nie wiem czy organizm sie przyzwyczaja juz do nocnych pobudek czy co 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja swoje tez oberwalam :/ i jiz sie robi przesada
Dylemat dnia co gotowac Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, niech mijają te wymioty jak najszybciej.
Faktycznie to obdrapane gardło to koszmar. Stokrotka, tak. Przystosowujesz się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu dzis taki spokoj z rana? Tylko my nie spimy? 😎
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Śpią leniuchy!
|
|
|
#318 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas też wspólne konto i nie ma problemów ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8103908 6]Myślę, że jak ktoś ma tendencję do bicia piany o pieniądze to jedno konto nie pomoże, wręcz mogłoby więcej awantur wywołać zwłaszcza, że spora część facetów nie ma pojęcia ile kosztują codzienne zakupy żywnościowe i są często zdziwieni no co te pieniądze jak woda idą skoro lodówka pusta My mamy osobne konta i nigdy się nie ścięliśmy o pieniądze ![]() Duże wydatki konsultujemy, małe każdy wedle uznania. Ale oboje jesteśmy chytruski i więcej chomikujemy niż wydajemy jak niektórzy nie mają pojęcia to właśnie uświadomiliby sobie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Termometr w porzadku bo sprawdzalam na sobie w nocy 2 rozne termometry. Odczekalam ponad godzine, przykrylam mlodego po uszy, przytulilam go i temperatura skoczyla do 35.9 i 36 utrzymuje sie mu caly czas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2018-02-02 o 08:47 |
|
|
|
#320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tez w nocy lekko ciepły ma chrypę i katar także został w domu i o 11.45 mamy lekarza. Właśnie się przebudza. Także przynajmniej nie będę miała czasu na zamartwianie się sobą ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#321 | |||||
|
Rozeznanie
|
Domi masz cudownego synka <3
My mamy osobne konta, ale wspólne pieniądze. Na zakupy jeździmy razem, więc TŻ wie ile, co kosztuje. Większe wydatki ustalamy razem. Nawet jak coś kupowałam dla Fasolkina wyprawkę sama, to mówił, że dobrze zrobiłam i jak coś jest potrzebne, to mam brać. Może porozmawiaj z mężem, żebyście robili "zrzutkę" i z tego wydawali. polasia pochwal się później ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry. Mnie wczoraj lekarz trochę nastraszył, bo miałam USG, ale robił inny lekarz niż mój prowadzący. Był taki mocno skupiony i wyraźnie coś go zastanawiało. Pytał czy mam TP z OM czy z USG. Powiedziałam, że z badania i zapytałam o co chodzi. Stwierdził, że mała jest szczuplutka. Sprawdzał też takie kolorowe plamki i powiedział, że nic nie budzi jego zastrzeżeń. Wczoraj uznałam, że to przez te moje wymioty, ale teraz się zaczęłam zastanawiać nad tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#323 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to chwilowe i zaraz zrozumie, że pruł się o to, o co nie powinien ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z takich nizszych to adidas mi ktorys sie podobal,full speed pomaranczowy z avonu bardzo wydajny i duzy,a fajnie sie trzyma,moze puma?Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8103908 6]Myślę, że jak ktoś ma tendencję do bicia piany o pieniądze to jedno konto nie pomoże, wręcz mogłoby więcej awantur wywołać zwłaszcza, że spora część facetów nie ma pojęcia ile kosztują codzienne zakupy żywnościowe i są często zdziwieni no co te pieniądze jak woda idą skoro lodówka pusta
My mamy osobne konta i nigdy się nie ścięliśmy o pieniądze ![]() Duże wydatki konsultujemy, małe każdy wedle uznania. Ale oboje jesteśmy chytruski i więcej chomikujemy niż wydajemy My mamy osobne na nasze widzimisie i jedno wspólne, na które co miesiąc przelewamy daną kwotę na zakupy, wyjście do knajpy, kina, itp. Chwalimy sobie bardzo
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Sollina,ja się nie dziwię, bo lekarz czasem coś powie od tak a my potem głęboko analizujemy. Na pewno wszystko jest dobrze!
Jak leżałam w szpitalu w 7 tygodniu, badał mnie nie mój lekarz i mówi "wszystko w normie, tylko ten pęcherzyk coś taki płaski". Pytam co to oznacza "Nic". Zaczęłam czytać i przerażenie, bo wyczytałam, że przy płaskich może dojść do poronienia a trafiłam przecież z silnym krwawieniem i mega wymiotami. Dopiero następnego dnia mój gin był na zmianie, zrobił USG i powiedział, że wcale nie jest płaski i coraz bardziej się zaokrągla i wszystko jest dobrze. Co się wyryczałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-02-02 o 08:58 |
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale ani lacosty ani 1 million to one nie przypominają więc odpadają jeśli Twój tż lubi coś lekkiego i świeżego.
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Mam nadzieje ze wczorajsze smutki poszły precz!
Ja juz po pobraniu krwi, dobrze trafiłam, nie bylo kolejki ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
Solina 39 tydzień to całkiem ok - od 38 można rodzić i naturalnie. Jednak wiem co to wywoływanie ciąży - w pierwszej miałam wywoływaną i nic na mnie nie działało. Zaczęłam rodzić sama 11 dni po terminie.
Nat już wczoraj pisałam, że najbardziej chyba boli chyba zostawienie synka na dłużej. Zupełnie tego nie widzę. A rycze bo jestem w ciąży I hormony mi walą w łepetyne. No mam nieźle wahania nastroju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#330 |
|
Konto usunięte
|
Hej ; )
Ja nie śpię, ale trochę dziś poza zasięgiem - grzeję tyłek u rodziców pod kocykiem, a jak wróci mężu z pracy to wieziemy ich na ten wyjazd weekendowy. Rodzice spakowani po zęby - nawet kosmetyczkę mama sobie zakupiła podróżną z tej okazji 2x do galerii jeździła specjalnie po nią, wolne wzięła pół dnia dzisiaj chociaż nie ma potrzeby, bo i tak czekamy na mojego męża (ja w taką trasę nie pojadę z gałganicą - nie wiem jak wasze maluchy, ale moja strasznie się uaktywnia jak wsiadam za kierownicę )No i proszę nigdzie nie potrzebowali jeździć tyle lat, a tu taka ekscytacja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

. Kolo 23 wydawal mi sie od nowa cieply, zmierzylam temp bylo 38.6 wiec jako ze szlam spac a balam sie ze temperatura bedzie wzrastac podalam mu przeciwgoraczkowy. Od 2 godzin jest chlodny i termometr pokazuje 34.5 stopnia. Przelecialam juz caly intrnet i wyczytalam ze to oslabienie po chorobie i trzeba przeczekac ale kurcze martwie sie, jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktokolwiek mial taka niska temperature
za wizyte 😘

jestescie moze bardziej w temacie, poleccie mi jakis film animowany to im dzis zrobie kino w domu (maja 6 i 7 lat).