Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-02, 11:16   #2791
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Teraz są takie suszarki, że jak ładnie złożysz to wyjmujesz jak po prasowaniu a gdyby jeszcze odkaziła ciuchy to już w ogóle super.

Dla mnie też stanie w kolejce z noworodkiem czy nawet roczniakiem wydaje się dużo bardziej uciążliwe niż z 12latkiem, który mimo swoich fochów już jest na tyle duży by poczekać.

Co do zakupu wyprawki to u nas będzie to raczej tylko łóżko dla starszego, może jakaś komoda na ciuchy. Resztę mamy,oprócz drobnych rzeczy do pielęgnacji,kilku nowych ciuszków,pieluszek. Z grubszymi rzeczami pewnie bym zaczęła w marcu,kwietniu. Synkowi kupiliśmy łóżeczko w hurtowni dziecięcej i tam musieliśmy czekać na dostawę 8 tygodni,więc trzeba wziąć i takie rzeczy pod uwagę. Podobnie może być z wózkami w sklepach stacjonarnych.

Ja mam pytanie o ręczniki dla dzieci. Synkowi kupuję te duże w Pepco,ale po pewnym czasie robią się dość szorstkie. Może doświadczone mamy mają lepsze źródło?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Oooo leżaczek muszę kupić i ja bo dla synka mieliśmy pożyczony, a wierzę,że przynajmniej drugie dziecko będzie chciało w nim leżeć

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

A jaki ten leżaczek polecacie? Ja bym chciała taki co się rozkłada na płasko i opóźnień też do pozycji siedzącej/półsiedzącej

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-02-02 o 11:07
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 11:33   #2792
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie o ręczniki dla dzieci. Synkowi kupuję te duże w Pepco,ale po pewnym czasie robią się dość szorstkie. Może doświadczone mamy mają lepsze źródło?
Absolutnie i zdecydowanie od lat Babyono 100x100 cm. Raz tylko zdradziłam, a teraz właśnie przywiozłam z Pl jako jeden z moich must have Są drogie zwłaszcza właśnie te duże, ale myślę, że warte swojej ceny (na allegro ok 45-50 zł). Maks używał swoich latami, Kaj ma swoje do tej pory
A te w Pepco z ciekawości po ile są?
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 11:40   #2793
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Absolutnie i zdecydowanie od lat Babyono 100x100 cm. Raz tylko zdradziłam, a teraz właśnie przywiozłam z Pl jako jeden z moich must have Są drogie zwłaszcza właśnie te duże, ale myślę, że warte swojej ceny (na allegro ok 45-50 zł). Maks używał swoich latami, Kaj ma swoje do tej pory
A te w Pepco z ciekawości po ile są?
Nie pamiętam,dawno nie kupowałam nowego,ale chyba tańsze. Muszę sprawdzić cenę jak będę na zakupach. U nas dużo ręczników jest poplamionych bo synka smaruję różnymi cudami na zmiany skorne,zwłaszcza taki.odpowiednik tormentiolu brudzi i niczym tego nie idzie sprać.

Stary 2018-02-02, 11:44   #2794
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
No ja jako pierworodka musze wszystko od podstaw kupic....zobaczymy. pewnie w marcu kupimy meble, w kwietniu wozek i tak po kolei...

ja dokładnie tak samo stąd najlepiej wydatki podzielić już sama rozglądam się za wózkiem, ubranka w większości kupione
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 11:54   #2795
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja dokładnie tak samo stąd najlepiej wydatki podzielić już sama rozglądam się za wózkiem, ubranka w większości kupione
Juz masz ubranka? Pozazdroscic 😅 Ja to nci nie mam, oprocz tego jednego bodziaka, co dzisiaj kupilam

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:16   #2796
aniama6
Zadomowienie

Piszę na chwilkę z pracy- szok,że mam czas. A co do tych kolejek w przychodniach u Was nie ma wizyt na godzine? Bo z tymi co ja się stykam to raczej tylko tak i nie zdaża się żeby więcej niż 2 osoby czekały, Ale jak już spotkałam się z przepuszczaniem to własnie maluchy przeważnie są przepuszczane bo jak taki dwulatek szaleje na poczekalni to nawet panie emerytki przepuszczą. Natomiast z laboratorium korzystam tylko w weekendy, a jak nie musze robić glukozy to 0k 15 godziny i przeważnie jestem sama. W sklepach też raczej w dziwnych godzinach jestem i w małych tak,że nie wiem czy będę potrzebowała przepuszczania, ale sama raczej się nie upomnę o pierwszeństwo- nie mój charakter.
Co do wyprawki to pierwsze chce kupić komodę, pewnie marzec, ale mój mąż wyjezdza wkrótce na 2 miesiące, a może jakiś mały remont przy okazji zrobimy więc pewnie się przesunie na kwiecień. Pozniej wózek, łóżeczko, fotelik pewnie w maju. A właśnie, jak będziecie mieć na oku jakieś fajne dostawki do łożka to też byłabym zaineteresowana. Spodobałe mi się next2me chicco, tylko to chyba malutkie, na krótko starczy, więc nie wiem czy na taką zachciankę sobie pozwole.
No cóż, koniec przerwy, wracam do pracy i tak do wieczora.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:16   #2797
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Juz masz ubranka? Pozazdroscic �� Ja to nci nie mam, oprocz tego jednego bodziaka, co dzisiaj kupilam

tak to się kończy jak mam leżące L4 z dostępem do internetu poszalałam na wyprzedażach, zaczęłam po usg prenatalnym i do teraz sporo się tego uzbierało do końca maja/ początku czerwca chciałabym mieć wszystko gotowe

wózek już upatrzony, wyprzedają poprzednie modele więc się skuszę jeszcze w zestawie z fotelikiem, ale jest ich tyle do wyboru i nie wiemy co wybrać. Osobno tylko bierzemy bazę do isofixa

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-02-02 o 12:20
Stary 2018-02-02, 12:30   #2798
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
tak to się kończy jak mam leżące L4 z dostępem do internetu poszalałam na wyprzedażach, zaczęłam po usg prenatalnym i do teraz sporo się tego uzbierało do końca maja/ początku czerwca chciałabym mieć wszystko gotowe

wózek już upatrzony, wyprzedają poprzednie modele więc się skuszę jeszcze w zestawie z fotelikiem, ale jest ich tyle do wyboru i nie wiemy co wybrać. Osobno tylko bierzemy bazę do isofixa
Co to za wózek? To po prawej to taka jakby spacerówka?
Widziałam niedawno jakąś babcię na spacerze z podobnym wózkiem i aż mi jej szkoda było,bo zaczęło padać,wnuk usnął i ona strasznie się męczyła,żeby tę spacerówkę rozłożyć

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Zrobiłam sobie gołąbki z kaszą jęczmienną i pieczarkami. Mniam mniam a miałam odpoczywać póki mąż się dzieckiem zajmuje

Stary 2018-02-02, 12:30   #2799
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

A przypomnisz mi, dlaczego masz nakaz lezenia?

Wozek jest cudowny, co to za model?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:43   #2800
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Emma wózek bardzo futurystyczny, fajny

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:49   #2801
emma90
Wtajemniczenie

Dziewczyny wózek do Joolz Day, to wersja gondoli i spacerówki podobno rozkłada się super, chodzi świetnie ale to się okażę jak wypróbuję

A leżeć muszę z powody ciągłych plamień łożysko blisko szyjki, byłam nawet w styczniu kilka dni na oddziale, ale więcej przyczyn nie znaleźli.

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-02-02 o 13:00
Stary 2018-02-02, 12:58   #2802
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Witam się z nieco lepszym samopoczuciem. Wczoraj było mi tak!!! słabo przez pewien czas, to zorientowałam się, że to przecież przez to, że mało jadłam do 14, tylko chrupki z mlekiem rano i kanapkę jedną, pojadłam kalafiora i przeszło. Teraz właśnie zjadłam zupkę ogórkową ugotowaną przez mojego męża , pyszniutka.

Gratuluje wszystkich dobrych nowin, udanych wizyt, zakupów, machajacych rączek!

Mam już swoją pierwszą pozycję w wyprawce dla dziecka (w notatniku specjalnie utworzyłam) - ręczniczek BabyOno 100x100. Dzięki Ci, Folinko. Ach, muszę jeszcze dopisać wózek Kacbru Diademia i fotelik samochodowy, to będzie chyba Cybex Aton Q (chyba że jeszcze poszperam, ale wedle listy, którą któraś z Was tutaj wrzuciła, jest git. - można prosić o link do strony, gdzie są foteliki są oceniane według testów? Czy jakoś tak)

To ja pragnę jeszcze w świetle ostatnich tematów tutaj na temat porodów siłami natury czy przez cesarskie cięcie. Pozwólcie, że nie będę pobłażać nikomu. Otóż, wbrew temu, co tutaj jedna z nas napisała, poród naturalny ZAWSZE będzie NAJLEPSZĄ opcją dla naszego maluszka, choćby się waliło i paliło, to nigdy się nie zmieni i proszę tutaj innych farmazonów nie wypisywać. Poród siłami nie zawsze będzie najlepszy dla nas, dla rodzącej czy dziecka poprzez różne KOMPLIKACJE (niezależne od nas) typu pośladkowe ułożenie, zanikanie tętna dziecka, problemy z kręgosłupem czy wzrokiem i wiele innych. Jeśli o to chodziło, to okej. Wybaczcie mi, że tak ostro, ale to jedna z rzeczy na świecie, o której jestem święcie przekonana.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-02 o 13:00
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 13:01   #2803
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wózek do Joolz Day, to wersja gondoli i spacerówki podobno rozkłada się super, chodzi świetnie ale to się okażę jak wypróbuję

A leżeć muszę z powody ciągłych plamień łożysko blisko szyjki, byłam nawet w styczniu kilka dni na oddziale, ale więcej przyczyn nie znaleźli.
Niefajnie.. A ogółem, to jak Ci się leży? Odbija palma?

Stary 2018-02-02, 13:01   #2804
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość

Mam już swoją pierwszą pozycję w wyprawce dla dziecka (w notatniku specjalnie utworzyłam) - ręczniczek BabyOno 100x100. Dzięki Ci, Folinko. Ach, muszę jeszcze dopisać wózek Kacbru Diademia i fotelik samochodowy, to będzie chyba Cybex Aton Q (chyba że jeszcze poszperam, ale wedle listy, którą któraś z Was tutaj wrzuciła, jest git. - można prosić o link do strony, gdzie są foteliki są oceniane według testów? Czy jakoś tak)
Też jestem zdecydowana na fotelik Cybex Aton ale ten w wersji 5, wiesz czym one się różnią? poza ceną
Stary 2018-02-02, 13:02   #2805
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Też jestem zdecydowana na fotelik Cybex Aton ale ten w wersji 5, wiesz czym one się różnią? poza ceną
Muszę zerknąć na tę stronę, gdzie były robione testy, wtedy Ci powiem. Tylko nie wiem jaka to strona, haha..

Jeśli niczym, to nie ma co przepłacać.

Stary 2018-02-02, 13:02   #2806
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Niefajnie.. A ogółem, to jak Ci się leży? Odbija palma?
Odbija czasami zdecydowanie tak, ale wstaję min raz z tygodniu staram się nawet wyjść gdzieś z domu na chwilę żeby nie zwariować bardziej dokucza mi zakaz podnoszenia rzeczy do 1kg :/ nawet kota na ręce nie wezmę..
Stary 2018-02-02, 13:06   #2807
norka93
Wtajemniczenie

Znalazłam i pozwoliłam sobie wrzucić screena. Patrzaj na te Aton 5 i Aton Q. Aton Q jest lepszy tylko pod jednym względem - czyszczenia. To ta piątka zaznaczona. Nie tam piątkę zaznaczyłam, ale to nic nie zmienia, haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png foteliki.png (13,7 KB, 44 załadowań)

Stary 2018-02-02, 13:08   #2808
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Odbija czasami zdecydowanie tak, ale wstaję min raz z tygodniu staram się nawet wyjść gdzieś z domu na chwilę żeby nie zwariować bardziej dokucza mi zakaz podnoszenia rzeczy do 1kg :/ nawet kota na ręce nie wezmę..
Z tym kotem, to przesadzili.. Najważniejsze, żeby dzidzia na tym nie ucierpiała. Jeśli Aton Q jest droższy od Aton 5, to nie ma co przepłacać za funkcję lepszego czyszczenia, serio.. Nawet Aton 2 ma takie same oceny jak Aton 5, a nawet lepszą przez 5 za czyszczenie.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-02 o 13:11
Stary 2018-02-02, 13:13   #2809
odowska
Zadomowienie

Witam się Dziewczyny!

Byłam dziś na wizycie u ginekologa, taka standardowa, więc nawet Wam nie pisałam, że się wybieram. Bez usg, ale cudowna położna odszukała tętno maluszka i jest idealne. Jedna rzecz tylko mnie zmartwiła. Od ostatniej wizyty trzy tygodnie temu schudłam 1 kg. Wiecie, że byłam chora i z tego powodu mniej jadłam, ale żeby aż tyle mi waga spadła? Dodam, że od pierwszej wizyty waga mi się utrzymywała na 56 kg (wzrost 163), a teraz przy ukończonych 16 tygodniach 55 kg. Położna zwróciła na to uwagę i coś jej nie pasowało, lekarka w ogóle nie skomentowała. Martwić się tym? Jak myślicie?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 13:19   #2810
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Witam się Dziewczyny!

Byłam dziś na wizycie u ginekologa, taka standardowa, więc nawet Wam nie pisałam, że się wybieram. Bez usg, ale cudowna położna odszukała tętno maluszka i jest idealne. Jedna rzecz tylko mnie zmartwiła. Od ostatniej wizyty trzy tygodnie temu schudłam 1 kg. Wiecie, że byłam chora i z tego powodu mniej jadłam, ale żeby aż tyle mi waga spadła? Dodam, że od pierwszej wizyty waga mi się utrzymywała na 56 kg (wzrost 163), a teraz przy ukończonych 16 tygodniach 55 kg. Położna zwróciła na to uwagę i coś jej nie pasowało, lekarka w ogóle nie skomentowała. Martwić się tym? Jak myślicie?
Kochana, ja po 5ciu tygodniach od choroby, wciąż ważę mniej niż przed. Przed ważyłam 61 kilogramy (180 wzrostu), po chorobie spadło mi do 58, a teraz ważę blisko 60 kilogramów. Ja bym się nie przejmowała. To nie są aż przerażające liczby, jak mogłoby się wydawać. Nie wymiotujesz, jesz normalnie?
Co prawda, ja mam teraz skończone 14t. Wczoraj zaczęłąm 15 tydzień.

Stary 2018-02-02, 13:19   #2811
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tym kotem, to przesadzili.. Najważniejsze, żeby dzidzia na tym nie ucierpiała. Jeśli Aton Q jest droższy od Aton 5, to nie ma co przepłacać za funkcję lepszego czyszczenia, serio.. Nawet Aton 2 ma takie same oceny jak Aton 5, a nawet lepszą przez 5 za czyszczenie.
ta 5tka chyba tańsza, to nie będę przepłacać dzięki za tabelkę i to fakt, z kotem to już mają u mnie na pieńku
Stary 2018-02-02, 13:21   #2812
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
ta 5tka chyba tańsza, to nie będę przepłacać dzięki za tabelkę i to fakt, z kotem to już mają u mnie na pieńku
Ależ proszę! Tu jest strona, jakbyś chciała szerzej poczytać. https://fotelik.info/pl/testy/

Czytam też opinie ludzi na temat Aton 5 i Aton Q i póki co, przymierzam się ku Aton Q, a różnica ceny, to 100 zł.

Stary 2018-02-02, 13:21   #2813
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się Dziewczyny!

różnicą 1kg nie ma się co martwić jakby to było więcej to może, a tak to luz najważniejsze, że z maluszkiem jest ok.
ja wczoraj zaczęłam 18tc i mam +2,5kg
Stary 2018-02-02, 13:26   #2814
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Znalazłam i pozwoliłam sobie wrzucić screena. Patrzaj na te Aton 5 i Aton Q. Aton Q jest lepszy tylko pod jednym względem - czyszczenia. To ta piątka zaznaczona. Nie tam piątkę zaznaczyłam, ale to nic nie zmienia, haha
Ja jeszcze i fotelikach nie myslalam. W ogóle rozmijam sie trochę z mężem jezeli chodzi o myslenie o wyprawce, bo ja uważam ze dobrze jest sie pointeresowac, poszperać juz teraz, a mój mąż non stop uwaza ze jest jeszcze tak duzo czasu. Nie chce sama szukac i zdobywac informacji, a bedzie pewnie jak zwykle - ze ja wiem juz wszystko i mowie mu wszystko a on tylko slucha... wiem, że niby jest duzo czasu, wiec teoretycznie moge sie powstrzymac przed intensywnym zdobywaniem informacji na temat wszystkiego. Zrobilam risercz na temat worków i poki co starczy. Jak mnie będzie nosic wyprawkowo, to pokupuje ciuszki poki co...

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 13:29   #2815
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja jeszcze i fotelikach nie myslalam. W ogóle rozmijam sie trochę z mężem jezeli chodzi o myslenie o wyprawce, bo ja uważam ze dobrze jest sie pointeresowac, poszperać juz teraz, a mój mąż non stop uwaza ze jest jeszcze tak duzo czasu. Nie chce sama szukac i zdobywac informacji, a bedzie pewnie jak zwykle - ze ja wiem juz wszystko i mowie mu wszystko a on tylko slucha... wiem, że niby jest duzo czasu, wiec teoretycznie moge sie powstrzymac przed intensywnym zdobywaniem informacji na temat wszystkiego. Zrobilam risercz na temat worków i poki co starczy. Jak mnie będzie nosic wyprawkowo, to pokupuje ciuszki poki co...

Mój ma podobne podejście do tematu. Mamy tyle czasu po co panikę siejesz twierdzi.. Ja całymi dniami czytam o czymś, szukam, przeglądam potem mu opowiadam ale słucha mnie bo musi.. Zero zaangażowania..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 13:43   #2816
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, ja po 5ciu tygodniach od choroby, wciąż ważę mniej niż przed. Przed ważyłam 61 kilogramy (180 wzrostu), po chorobie spadło mi do 58, a teraz ważę blisko 60 kilogramów. Ja bym się nie przejmowała. To nie są aż przerażające liczby, jak mogłoby się wydawać. Nie wymiotujesz, jesz normalnie?
Co prawda, ja mam teraz skończone 14t. Wczoraj zaczęłąm 15 tydzień.
Oj, no widzisz, Ciebie też to choróbsko nieźle przeczołgało Nie wymiotuję, nawet mdłości odpuściły mam nadzieję na dobre.

Cytat:
różnicą 1kg nie ma się co martwić jakby to było więcej to może, a tak to luz najważniejsze, że z maluszkiem jest ok.
ja wczoraj zaczęłam 18tc i mam +2,5kg
Dzięki! Macie z Norką rację - 1kg to prawie nic. Tak patrzę na kartę z zeszłej ciąży i faktycznie taki większy przyrost mi się zaczął dopiero po 16 tygodniu, a wcześniej waga się utrzymywała na podobnym poziomie (nie licząc tego, że miedzy 5 a 7 tygodniem przytyłam 2kg ).
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 14:06   #2817
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Mój mąż nie rozumie po co prasuje ręczniki u mnie w domu zawsze się tak robiło i ja też tak robię ale on nie cierpi prasowac a i tak komentuje
Ręczniki? O rany podziwiam. Ja nie mam czasu wyprasować koszul męża do pracy a co dopiero reczniki

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Teraz są jakieś z programami bez prasowania. I tak,wysoka temperatura tez mnie przekonuje. Ja konkretnie chce jakaś suszarke electrolux perfect care,czy jakos tak. Ma super opinie 👍

To ja polecam szuszarki i pralki BOSCHa. Bardzo łatwe w użyciu wcale się nie psują i maja opcje prasowania także ja poza koszulami męża to nic nie prasuje...
mam już druga tej samej marki. Pierwsza służyła mi przez 12 lat a nie byłam jej pierwszym właścicielem. Druga mam od ponad 2lat i każde pranie jest w niej suszone. Nie widzę żeby ubrania jakos się szybciej psuły ale korzystam na codzień od lat wiec nie mam porównania.
Kurtki puchowe świetnie napowietrza tylko końiecznie trzeba pamietac żeby nastawić na Low Heat.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 14:11   #2818
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Mój mąż ma póki co takie samo nastawienie jak twój. Średnio się interesuje, a tak o wszystko pyta mnie i jest zdany na mnie. Z drugiej strony, jestem na zwolnieniu, mam dużo czasu, a mąż pracuje ostatnio prawie codziennie od rana do nocy i się nie dziwię, że w świetle tego, iż ja czytam, jemu po prostu się nie chce i ufa temu, co wynajdę. Będę mu truć pupę co jakiś czas, zobaczymy.

Stary 2018-02-02, 14:12   #2819
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Oj, no widzisz, Ciebie też to choróbsko nieźle przeczołgało Nie wymiotuję, nawet mdłości odpuściły mam nadzieję na dobre.

Dzięki! Macie z Norką rację - 1kg to prawie nic. Tak patrzę na kartę z zeszłej ciąży i faktycznie taki większy przyrost mi się zaczął dopiero po 16 tygodniu, a wcześniej waga się utrzymywała na podobnym poziomie (nie licząc tego, że miedzy 5 a 7 tygodniem przytyłam 2kg ).
Tez mi sie wydaje ze nie masz co sie martwic

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 14:12   #2820
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

No! I to mi się podoba. Proszę się nie stresować, bo dzidziuś odczuwa nasze emołszyn.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości