|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Teraz są takie suszarki, że jak ładnie złożysz to wyjmujesz jak po prasowaniu
a gdyby jeszcze odkaziła ciuchy to już w ogóle super.Dla mnie też stanie w kolejce z noworodkiem czy nawet roczniakiem wydaje się dużo bardziej uciążliwe niż z 12latkiem, który mimo swoich fochów już jest na tyle duży by poczekać. Co do zakupu wyprawki to u nas będzie to raczej tylko łóżko dla starszego, może jakaś komoda na ciuchy. Resztę mamy,oprócz drobnych rzeczy do pielęgnacji,kilku nowych ciuszków,pieluszek. Z grubszymi rzeczami pewnie bym zaczęła w marcu,kwietniu. Synkowi kupiliśmy łóżeczko w hurtowni dziecięcej i tam musieliśmy czekać na dostawę 8 tygodni,więc trzeba wziąć i takie rzeczy pod uwagę. Podobnie może być z wózkami w sklepach stacjonarnych. Ja mam pytanie o ręczniki dla dzieci. Synkowi kupuję te duże w Pepco,ale po pewnym czasie robią się dość szorstkie. Może doświadczone mamy mają lepsze źródło? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Oooo leżaczek muszę kupić i ja bo dla synka mieliśmy pożyczony, a wierzę,że przynajmniej drugie dziecko będzie chciało w nim leżeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- A jaki ten leżaczek polecacie? Ja bym chciała taki co się rozkłada na płasko i opóźnień też do pozycji siedzącej/półsiedzącej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-02-02 o 11:07 |
|
|
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Są drogie zwłaszcza właśnie te duże, ale myślę, że warte swojej ceny (na allegro ok 45-50 zł). Maks używał swoich latami, Kaj ma swoje do tej pory ![]() A te w Pepco z ciekawości po ile są?
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stąd najlepiej wydatki podzielić już sama rozglądam się za wózkiem, ubranka w większości kupione
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Piszę na chwilkę z pracy- szok,że mam czas. A co do tych kolejek w przychodniach u Was nie ma wizyt na godzine? Bo z tymi co ja się stykam to raczej tylko tak i nie zdaża się żeby więcej niż 2 osoby czekały, Ale jak już spotkałam się z przepuszczaniem to własnie maluchy przeważnie są przepuszczane bo jak taki dwulatek szaleje na poczekalni to nawet panie emerytki przepuszczą. Natomiast z laboratorium korzystam tylko w weekendy, a jak nie musze robić glukozy to 0k 15 godziny i przeważnie jestem sama. W sklepach też raczej w dziwnych godzinach jestem i w małych tak,że nie wiem czy będę potrzebowała przepuszczania, ale sama raczej się nie upomnę o pierwszeństwo- nie mój charakter.
Co do wyprawki to pierwsze chce kupić komodę, pewnie marzec, ale mój mąż wyjezdza wkrótce na 2 miesiące, a może jakiś mały remont przy okazji zrobimy więc pewnie się przesunie na kwiecień. Pozniej wózek, łóżeczko, fotelik pewnie w maju. A właśnie, jak będziecie mieć na oku jakieś fajne dostawki do łożka to też byłabym zaineteresowana. Spodobałe mi się next2me chicco, tylko to chyba malutkie, na krótko starczy, więc nie wiem czy na taką zachciankę sobie pozwole. No cóż, koniec przerwy, wracam do pracy i tak do wieczora. |
|
|
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do końca maja/ początku czerwca chciałabym mieć wszystko gotowe ![]() wózek już upatrzony, wyprzedają poprzednie modele więc się skuszę jeszcze w zestawie z fotelikiem, ale jest ich tyle do wyboru i nie wiemy co wybrać. Osobno tylko bierzemy bazę do isofixa
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-02-02 o 12:20 |
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam niedawno jakąś babcię na spacerze z podobnym wózkiem i aż mi jej szkoda było,bo zaczęło padać,wnuk usnął i ona strasznie się męczyła,żeby tę spacerówkę rozłożyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Zrobiłam sobie gołąbki z kaszą jęczmienną i pieczarkami. Mniam mniam a miałam odpoczywać póki mąż się dzieckiem zajmujeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wozek jest cudowny, co to za model? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma wózek bardzo futurystyczny, fajny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wózek do Joolz Day, to wersja gondoli i spacerówki
podobno rozkłada się super, chodzi świetnie ale to się okażę jak wypróbuję ![]() A leżeć muszę z powody ciągłych plamień łożysko blisko szyjki, byłam nawet w styczniu kilka dni na oddziale, ale więcej przyczyn nie znaleźli.
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-02-02 o 13:00 |
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Witam się z nieco lepszym samopoczuciem.
Wczoraj było mi tak!!! słabo przez pewien czas, to zorientowałam się, że to przecież przez to, że mało jadłam do 14, tylko chrupki z mlekiem rano i kanapkę jedną, pojadłam kalafiora i przeszło. Teraz właśnie zjadłam zupkę ogórkową ugotowaną przez mojego męża ![]() ![]() , pyszniutka. Gratuluje wszystkich dobrych nowin, udanych wizyt, zakupów, machajacych rączek! ![]() Mam już swoją pierwszą pozycję w wyprawce dla dziecka (w notatniku specjalnie utworzyłam) - ręczniczek BabyOno 100x100. Dzięki Ci, Folinko. ![]() Ach, muszę jeszcze dopisać wózek Kacbru Diademia i fotelik samochodowy, to będzie chyba Cybex Aton Q (chyba że jeszcze poszperam, ale wedle listy, którą któraś z Was tutaj wrzuciła, jest git. - można prosić o link do strony, gdzie są foteliki są oceniane według testów? Czy jakoś tak)To ja pragnę jeszcze w świetle ostatnich tematów tutaj na temat porodów siłami natury czy przez cesarskie cięcie. Pozwólcie, że nie będę pobłażać nikomu. Otóż, wbrew temu, co tutaj jedna z nas napisała, poród naturalny ZAWSZE będzie NAJLEPSZĄ opcją dla naszego maluszka, choćby się waliło i paliło, to nigdy się nie zmieni i proszę tutaj innych farmazonów nie wypisywać. Poród siłami nie zawsze będzie najlepszy dla nas, dla rodzącej czy dziecka poprzez różne KOMPLIKACJE (niezależne od nas) typu pośladkowe ułożenie, zanikanie tętna dziecka, problemy z kręgosłupem czy wzrokiem i wiele innych. Jeśli o to chodziło, to okej. Wybaczcie mi, że tak ostro, ale to jedna z rzeczy na świecie, o której jestem święcie przekonana.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-02 o 13:00 |
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ogółem, to jak Ci się leży? Odbija palma?
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza ceną
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko nie wiem jaka to strona, haha..Jeśli niczym, to nie ma co przepłacać.
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Odbija
czasami zdecydowanie tak, ale wstaję min raz z tygodniu staram się nawet wyjść gdzieś z domu na chwilę żeby nie zwariować bardziej dokucza mi zakaz podnoszenia rzeczy do 1kg :/ nawet kota na ręce nie wezmę..
|
|
|
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam i pozwoliłam sobie wrzucić screena. Patrzaj na te Aton 5 i Aton Q. Aton Q jest lepszy tylko pod jednym względem - czyszczenia.
To ta piątka zaznaczona. Nie tam piątkę zaznaczyłam, ale to nic nie zmienia, haha
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, żeby dzidzia na tym nie ucierpiała. Jeśli Aton Q jest droższy od Aton 5, to nie ma co przepłacać za funkcję lepszego czyszczenia, serio.. Nawet Aton 2 ma takie same oceny jak Aton 5, a nawet lepszą przez 5 za czyszczenie.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-02 o 13:11 |
|
|
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
Witam się Dziewczyny!
Byłam dziś na wizycie u ginekologa, taka standardowa, więc nawet Wam nie pisałam, że się wybieram. Bez usg, ale cudowna położna odszukała tętno maluszka i jest idealne. Jedna rzecz tylko mnie zmartwiła. Od ostatniej wizyty trzy tygodnie temu schudłam 1 kg. Wiecie, że byłam chora i z tego powodu mniej jadłam, ale żeby aż tyle mi waga spadła? Dodam, że od pierwszej wizyty waga mi się utrzymywała na 56 kg (wzrost 163), a teraz przy ukończonych 16 tygodniach 55 kg. Położna zwróciła na to uwagę i coś jej nie pasowało, lekarka w ogóle nie skomentowała. Martwić się tym? Jak myślicie? |
|
|
|
#2810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda, ja mam teraz skończone 14t. Wczoraj zaczęłąm 15 tydzień.
|
|
#2811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za tabelkę i to fakt, z kotem to już mają u mnie na pieńku ![]()
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytam też opinie ludzi na temat Aton 5 i Aton Q i póki co, przymierzam się ku Aton Q, a różnica ceny, to 100 zł.
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że z maluszkiem jest ok.ja wczoraj zaczęłam 18tc i mam +2,5kg |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
).
|
||
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam już druga tej samej marki. Pierwsza służyła mi przez 12 lat a nie byłam jej pierwszym właścicielem. Druga mam od ponad 2lat i każde pranie jest w niej suszone. Nie widzę żeby ubrania jakos się szybciej psuły ale korzystam na codzień od lat wiec nie mam porównania. Kurtki puchowe świetnie napowietrza tylko końiecznie trzeba pamietac żeby nastawić na Low Heat. |
||
|
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę się nie stresować, bo dzidziuś odczuwa nasze emołszyn.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

a gdyby jeszcze odkaziła ciuchy to już w ogóle super.

stąd najlepiej wydatki podzielić 
jeszcze w zestawie z fotelikiem, ale jest ich tyle do wyboru i nie wiemy co wybrać. Osobno tylko bierzemy bazę do isofixa

ale to się okażę jak wypróbuję
łożysko blisko szyjki, byłam nawet w styczniu kilka dni na oddziale, ale więcej przyczyn nie znaleźli.

Wczoraj było mi tak!!! słabo przez pewien czas, to zorientowałam się, że to przecież przez to, że mało jadłam do 14, tylko chrupki z mlekiem rano i kanapkę jedną, pojadłam kalafiora i przeszło. Teraz właśnie zjadłam zupkę ogórkową ugotowaną przez mojego męża 
Dzięki Ci, Folinko.
poza ceną
i to fakt, z kotem to już mają u mnie na pieńku