Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-03, 11:18   #2881
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Znaczy w kościele mamy salki i tam się to ma odbywać. Byliśmy wczoraj spisać protokół przed ślubem i pozytywnie się zdziwiłam bo na początku była mowa o dwóch obowiązkowych spowiedziach, a wczoraj rozmawialiśmy z proboszczem i powiedział że jeśli razem mieszkamy to taka spowiedź nie ma najmniejszego sensu i mamy przyjść do spowiedzi dzień przed ślubem i nawet nie podkreślać że to spowiedź ślubna. Tak samo w środę wyjeżdżamy a kolejne nauki są w następną sobotę proboszcz stwierdził, że skoro jestem w ciąży to nie potrzebujemy uświadamiania na tematy antykoncepcji i nic się nie stanie jak nas nie będzie.
A może któraś z Was pamięta ile dałbyście kasy za udzielenie ślubu? Nie mam pojęcia ile mniej więcej się daje...

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
A to sie grzeszy jedynie jak sie razem nie mieszka.

Ja U spowiedzi nie byłam pewnie ponad 20 lat i więcej nie pójdę. U mnie w kościele to spowiedź jest na kartki z imieniem i nazwiskiem... kartkę sie oddaje po wyznaniu grzechów zeby kościół miał większa kontrole nad społeczeństwem.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-02-03 o 11:20
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 11:24   #2882
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

U mnie bylo 200 za zapowiedzi i 500 za ślub. U męża dodatkowe 200 zl za zapowiedzi. 100 zl dla organisty. Pewnie gdzieniegdzie jeszcze sie daje koscielnemu,u mnie nie ma takiej instytucji póki co

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A to sie grzeszy jedynie jak sie razem nie mieszka.

Ja U spowiedzi nie byłam pewnie ponad 20 lat i więcej nie pójdę. U mnie w kościele to spowiedź jest na kartki z imieniem i nazwiskiem... kartkę sie oddaje po wyznaniu grzechów zeby kościół miał większa kontrole nad społeczeństwem.
Chyba wlasnie grzeszy sie "bardziej", bez szana na poprawę...

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 11:34   #2883
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam my dawalismy chyba 300 za slub plus po 50 na zapowiedzi. Niektore Kościoły maja swoj cennik nawet haha

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 11:36   #2884
madziara889
Zakorzenienie

Dzień doberek.
U mnie piękna pogoda, lekki Mrożek ale słonko świeci. Właśnie wróciłyśmy z podwórka, byśmy powiedziały jeszcze ale Ewka znalazła kałużę...
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dziendoberki !! Ja dzis z mężem ma miasto a potem do kolezanki na plotki i kawe musimy kupic na mieście prezent dla kumpla na 30 ste urodziny, oczywiscie kumpel "wszystko ma", pewnie cos znajdziemy w empiku, a moze Wy macie jakies pomysly ?
Bursztynku mega zazdroszcze gór, w ogole zazdroszcze Wam dziewczyny, ze mieszkacie na poludniu ! Ja tak kocham góry, a jestem od nich tak daleko
Norka, ja wlasnie dzisiaj na dwojeczce siedze w koncu po zaparciach, co za ulga Rano zasadzilam takiego bączka ppd kołdrą, że maz sie owinal z kazdej strony szczelnie w kokon i mówi "boje sie tego co wyjdzie spod koldry" hahaha. A teraz ulga

Hahaha padłam
Od też tak czasem mam

Sadam, ja nauki przedmałżeńskie dobrze wspominam, co prawda ja nie musiałam chodzić, bo miałam w szkole ale małż nie miał i chodziłam z nim.
Za ślub daliśmy 500 zł, ksiądz to potem dzielił dla siebie, kościelnego i organisty. Za zapowiedzi po 100 zł w obu parafiach. Ślub braliśmy w męża parafii, bo tam za ślub daje się co łaska, ksiądz nawet nie wspomniał o pieniądzach, jak daliśmy to przy nas nie liczył, u mnie za ślub 1200zł i ani złotówki mniej.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 11:59   #2885
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U mnie bylo 200 za zapowiedzi i 500 za ślub. U męża dodatkowe 200 zl za zapowiedzi. 100 zl dla organisty. Pewnie gdzieniegdzie jeszcze sie daje koscielnemu,u mnie nie ma takiej instytucji póki co

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Chyba wlasnie grzeszy sie "bardziej", bez szana na poprawę...

Ale wy chyba mówicie jedynie o jednym z grzechów . Troche jakby to najbardziej interesowało kościół.
Stary 2018-02-03, 12:05   #2886
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Bry! Ja na krotko. Bylam na zakupach, teraz powycieram podlogi i zrobie obiad (mam ochote na placki ziemniaczane). Pogoda u nas cudowna- slonce swieci, obloczki na niebie i +5st.C az chce sie cos robic!

Milej soboty Dziubki!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 12:11   #2887
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj.robię golabki inaczej
Już od dłuższego czasu chodzą te gołąbki za mną 😂 ale obiecał sobie że zrobię je u mamy jak będę.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 12:18   #2888
folinka
Zadomowienie

Hej
Haha, ale się nasiedziałam z Wami wczoraj... Jak padłam ok. 18 na "drzemkę", tak wstałam tylko na chwilę, żeby ugryźć kromkę na kolację od syna i przenieść się do sypialni i spałam do 7 rano
Chyba faktycznie organizm domagał się odpoczynku...

Elu, mnie też w tej ciąży jakoś często boli głowa, gdzie normalnie bardzo rzadko mi się to zdarza. To chyba ciążowe hormony...

Gosia, jak dla mnie ten plan brzmi ambitnie! Trzymam kciuki

Idę wreszcie zająć się pierwszą stroną!

Miłej soboty również wszystkim
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 12:19   #2889
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Znaczy w kościele mamy salki i tam się to ma odbywać. Byliśmy wczoraj spisać protokół przed ślubem i pozytywnie się zdziwiłam bo na początku była mowa o dwóch obowiązkowych spowiedziach, a wczoraj rozmawialiśmy z proboszczem i powiedział że jeśli razem mieszkamy to taka spowiedź nie ma najmniejszego sensu i mamy przyjść do spowiedzi dzień przed ślubem i nawet nie podkreślać że to spowiedź ślubna. Tak samo w środę wyjeżdżamy a kolejne nauki są w następną sobotę proboszcz stwierdził, że skoro jestem w ciąży to nie potrzebujemy uświadamiania na tematy antykoncepcji i nic się nie stanie jak nas nie będzie.
A może któraś z Was pamięta ile dałbyście kasy za udzielenie ślubu? Nie mam pojęcia ile mniej więcej się daje...

Ja nauki przedmałżeńskie załatwiłam w jeden weekend, skorzystaliśmy z takiego zjazdu po którym nauki były załatwione i nie musieliśmy chodzić do kościoła. Dodatkowo proboszcz w mojej parafii to nas oskubał po prostu. 200 zł za zapowiedzi, 500 za ślub i po stówie dla organisty i kościelnego. Powiedział nam że co łaska ale najczęściej dają tyle. U mojego męża za zapowiedzi dał 50 zł. Ale było już to trochę lat temu bo 13.

Stary 2018-02-03, 12:29   #2890
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ale wy chyba mówicie jedynie o jednym z grzechów . Troche jakby to najbardziej interesowało kościół.
U nas nie ma żadnych kartek czy podpisów. Mi akurat się wydaje że to dość mądre podejście proboszcza do tematu spowiedzi, bo trochę bezsensowne jest chodzić do spowiedzi po czym wracac do domu i na wstępie zaraz grzeszyć tym, że razem mieszkamy.. A że nie wypada na własnym ślubie nie przyjąć komunii, to mamy przyjść dzień przed ślubem do spowiedzi, żeby podejść do tego w miare z czystym sumieniem. Byłam pozytywnie zaskoczona tym podejściem. Trochę mnie zaskoczyłyście tymi kwotami, myślałam że dam 300zl i będzie po sprawie.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 12:49   #2891
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie ma żadnych kartek czy podpisów. Mi akurat się wydaje że to dość mądre podejście proboszcza do tematu spowiedzi, bo trochę bezsensowne jest chodzić do spowiedzi po czym wracac do domu i na wstępie zaraz grzeszyć tym, że razem mieszkamy.. A że nie wypada na własnym ślubie nie przyjąć komunii, to mamy przyjść dzień przed ślubem do spowiedzi, żeby podejść do tego w miare z czystym sumieniem. Byłam pozytywnie zaskoczona tym podejściem. Trochę mnie zaskoczyłyście tymi kwotami, myślałam że dam 300zl i będzie po sprawie.

Ja troche inaczej do tego podchodzę bo dla mnie jesli oboje ludzi sie kocha, od lat sa razem, planuje wspólna rodzine (tym bardIej jesli rodzina w drodze) to dla mnie miłość jest jedynie umocnieniem związku a nie grzeszeniem ale ja mam inne poglądy od kościoła
Poza tym to sa dla mnie zwykle potrzebu ludzkie. Ktore niezaspokojone czasami doprowadzają do frustracji...
ale rozumiem ze należy do kościoła musisz tych zasad przestrzegać
Stary 2018-02-03, 12:54   #2892
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ja troche inaczej do tego podchodzę bo dla mnie jesli oboje ludzi sie kocha, od lat sa razem, planuje wspólna rodzine (tym bardIej jesli rodzina w drodze) to dla mnie miłość jest jedynie umocnieniem związku a nie grzeszeniem ale ja mam inne poglądy od kościoła
Poza tym to sa dla mnie zwykle potrzebu ludzkie. Ktore niezaspokojone czasami doprowadzają do frustracji...
ale rozumiem ze należy do kościoła musisz tych zasad przestrzegać
Ja też nie zgadzam się z niektórymi zasadami kościoła, też nie uważam że tym że razem mieszkamy grzeszymy, ale ze zależy nam na ślubie kościelnym musimy te zasady uszanować.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 13:07   #2893
pola25
Zakorzenienie

Obiad wyszedl.przepyszny.Teraz pora ba faworki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 13:19   #2894
asiaczek
Zakorzenienie

My za ślub daliśmy 600+500 dla kościelnego i organisty..mąż 100 za zapowiedzi u siebie a ja już chyba miałam w cenie ślubu.
Ksiądz w mojej obecnej parafii cieszy się gdy są śluby(bo kasa),potem dzieci (bo chrzest i kasa). Ale otwarcie mówi,że woli śluby czy pogrzeby od chrztów, bo cenniki są z góry ustalone, a za chrzest jest co łaska:/ Nie znoszę tego człowieka.

Stary 2018-02-03, 13:33   #2895
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Obiad wyszedl.przepyszny.Teraz pora ba faworki
Matko pola skąd ty bierzesz tyle energii. Podziwiam 😃

Stary 2018-02-03, 13:37   #2896
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Matko pola skąd ty bierzesz tyle energii. Podziwiam 😃

To chyba przez zachcianki.Faworki z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a,wiec szybko.
Z obiadem Tż.mi.pomogl,obral.ziemni aki,marchew,posiekal cebulę.Trochę mi się spać chce,ale mam.chęć na faworki.Czekam na mąkę,Tż poszedł do sklepu.
Stary 2018-02-03, 14:04   #2897
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Z obiadem Tż.mi.pomogl,obral.ziemni aki,marchew,posiekal cebulę.Trochę mi się spać chce,ale mam.chęć na faworki.Czekam na mąkę,Tż poszedł do sklepu.
No to jak sobie pojesz takich s.akolykow to będzie ci się dobrze spało 😃 smacznego

Stary 2018-02-03, 14:09   #2898
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Mi sie wydaje,ze jakby ksiądz miał wiedzę o jakimś innym grzechu,ze sie postanawia poprawę, a potem sie to samo dalej robi z premedytacja to byłaby podobna sytuacja i spowiedź nieważna. Samo mieszkanie to nie jest grzech, ale przy spowiedzi się obiecuje poprawę,a raczej nikt po takiej spowiedzi nie zachowa czystości az do ślubu mieszkając razem pod 1 dachem. Po prostu dla kościoła to grzech i jak ktoś już tu pisał- jak sie w nim jest to się trzeba dostosować do zasad. Nie pisze tego jakoś osobowo konkretnie,po prostu tak jest

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Też bym zjadła takich domowych chodzą też za mna oponki, mam 0.5 kg sera,może zrobię :mysli:

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 14:29   #2899
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
O nie okropne to jest, ja jestem nie do życia jak mnie boli głowa.. Mam nadzieję, że to minie i u Ciebie też jak najszybciej

Może to faktycznie hormony u nas buzują tak jak Ane3kaa sugeruje..
Bez względu na przyczyny to dla mnie bardzo uciążliwe i ciągle mam obawy, przed tą ilością tabletek,bktora codziennie mam do zjedzenia, teraz przy tych wszelakich infekcjach i jeszcze ta głowa

U mnie w domu rodzinnym znowu było odwrotnie, każdy wody lał tyle ile potrzebuje, za to mój mąż był nauczony oszczędzania, bo mieszkał w bloku. A tu psikus, nie raz jest tak przyjemnie pod prysznicem, że nawet nie wiem kiedy wylejemy cały bojler ciepłej wody Na szczęście w miarę się grzeje, co nie zmienia faktu, że bardzo brakuje mi takieh beztroskiej długiej kąpieli.. no i wanny

Ja mam koleżankę co ma Termomisia i wiele pyszności u niej zajadałam właśnie, szkoda tylko, że cena taka, no nie dla mnie obecnie

Strasznie dziwna noc, obudziłam się wyspana? A gdzie tu do rana, zaglądam więc do Was
Mamy dużo planów na cały dzień, między innymi chcemy zrobić kolejne podejście do sklepu z wózkami i przy okazji może jakieś wyprzedaże, skoro już znam płeć? oprócz tego mam plany na pizzę ommm

A Wy jakie plany na weekend?

a próbowałaś sobie czyścić zatoki ? tym irygatorem ? mi to pomaga
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 14:53   #2900
folinka
Zadomowienie

Miałam Wam zdjęcia synusia pokazać. Wstydzioch z niego Na 3d ani razu buźki nie pokazał, cały czas łapkę przy głowie trzymał, więc to najlepsze co mam:

IMG_20180131_1_15.jpgIMG_20180131_1_8.jpgZrzut ekranu 2018-02-03 13.27.00.png
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 14:57   #2901
pola25
Zakorzenienie

Faworki prawie już wszystkie zjedzone.

Folinko cudowny Synuś

ja mam w środę wizytę u mojego gina, w sumie miło by było gdyby buźkę swą pokazała.

ale tu dzisiaj cisza,wszyscy się goszczą
Stary 2018-02-03, 15:17   #2902
fioletowe okulary
Raczkowanie

Folinka piękne zdjęcia! Cudowny Synuś;-)

U mnie też będzie synek

Mam pytanie ...A w zasadzie kilka :-D czy na USG połówkowe idziecie 3d/4d czy 2d?

Co myślicie o ubraniach dla dzieci z Pepco ? Są mega tanie - sztuka zwykle kosztuje 9.99 zł lub 7.99, w innych sklepach ceny się zaczynają od 25 zł...ale jaką jakość? Ma któraś doświadczenie z Pepcowymi ubrankami?

I ogólnie ile uważacie że powinny kosztować np. Body żeby cena była okej ? Widziałam wczoraj nawet takie po 55 zł za sztukę ....Trochę drogo
Stary 2018-02-03, 15:17   #2903
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Z tego co wiem to tak zawsze jest jak para mieszka ze sobą sprzed ślubem. My też byliśmy do spowiedzi tylko jednej, dzień przed. Ale u nas trzeba było kartki, w dzień ślubu dawaliśmy je księdzu. Za ślub zapłaciliśmy 500zl, po 100zl zapowiedzi, po 200 organista i kościelny tu akurat byliśmy przekonani, że po 100zl wystarczy ale z grzeczności zapytaliśmy - żaden nie miał oporów, żeby wprost powiedzieć ile. Mocno nas to zaskoczyło oprócz tego mieliśmy wokalistkę, która te wzięła 200zl ale to byly w 200% dobrze wydane pieniądze, bo stworzyła nam piekna uroczystość oprawa muzyczna
U nas nauki trwały pt, sob, ndz i też płaciliśmy chyba około 70zl od pary.

Ane3ka nie próbowałam właśnie, myślisz że warto?

Folinko łącze się więc w bólu głowy.. synuś przecudowny, wstydniś

Uff wróciliśmy po maratonie sklepowym. I trochę zmieniłam podejście do naszego upatrzonego wózka, trafiliśmy do sklepu gdzie panowie mieli mistrzowskie podejście, wiedzę i każdemu poświęcali kupę czasu. Teraz mamy na tapecie Cybexa. Muszę poczytać trochę, poanalizować. I powiem Wam, że w jeden dzień obejrzeliśmy wózki też polskie, czyli te wszechdostepne, za około 1000-1200zl i powiem Wam, że to niebo a ziemia przy np cybexie, joie czy mamas&papas. Niby Pani twierdziła, że są równie zwinne i lekkie!! Ale jak próbowałam to podnieść, to niezbyt wiedziałam jak się za to wziąć. Wielkie, gramotne, nieporęczne. Dla mnie przy wynoszeniu na drugie piętro tragedia.. dlatego każdej z Was, która planuje wózek, który trzeba będzie targać po schodach radzę dołożyć do ciut droższego, bo widzę teraz ogromną, ogromną różnicę. To takie moje spostrzeżenia z dzisiejszego dnia, nie gniewajcie się za wywód.

A oprócz tego przyjechałam mocno zawiedziona, kompletnym brakiem wyboru chłopięcych ciuszkow.. nie dam się przegadać, porównując do ilości wzorów, kolorów, rodzajów dla dziewczynek, dla chłopców jest kompletne zero. Odwiedzając h&m, f&f i Pepco. Kupiłam coś, ale tylko tak żeby już zbierać powoli, bez zachwytu. Albo nie mam gustu

Stary 2018-02-03, 15:23   #2904
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Miałam Wam zdjęcia synusia pokazać. Wstydzioch z niego Na 3d ani razu buźki nie pokazał, cały czas łapkę przy głowie trzymał, więc to najlepsze co mam:

Załącznik 7416406Załącznik 7416411Załącznik 7416416
Śliczna dzidzia 😃

Stary 2018-02-03, 15:23   #2905
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość

U mnie też będzie synek

Mam pytanie ...A w zasadzie kilka :-D czy na USG połówkowe idziecie 3d/4d czy 2d?

Co myślicie o ubraniach dla dzieci z Pepco ? Są mega tanie - sztuka zwykle kosztuje 9.99 zł lub 7.99, w innych sklepach ceny się zaczynają od 25 zł...ale jaką jakość? Ma któraś doświadczenie z Pepcowymi ubrankami?

I ogólnie ile uważacie że powinny kosztować np. Body żeby cena była okej ? Widziałam wczoraj nawet takie po 55 zł za sztukę ....Trochę drogo
Ja dziś kupiłam może dwie sztuki body i spodenki dresowe z pepco i wiesz co zauważyłam, te tańsze rzeczy mają np 70% bawełny, w dotyku dla mnie to nie było przyjemne. Szczególnie na lato. Ja znalazłam takie za 14,99 i te były już lepsze i 100% bawełny. Myślę, że to taka średnia cena. Na pewno super jakościowo są paczki z f&f tam np sa po 5 szt body za około 50zl - ale nie chce źle Ci powiedzieć, bo nie kojarzę dokładnie, a dzis nie i mnie nie było zbyt wyboru, nie kupiłam więc. Wiem na pewno, że są to rzeczy dobrej jakości fajnej polować na wyprzedażach

Stary 2018-02-03, 15:25   #2906
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

U mnie też będzie synek

Gratuluję chłopca 😘

Jeżeli chodzi o ciuchy z Pepco to dla takich maleństw nie miałam okazji jeszcze kupować ale kupuje tam dla mojej córki od dłuższego czasu i sobie chwalę, najczęściej bluzy i koszulki.

Stary 2018-02-03, 15:29   #2907
aniama6
Zadomowienie

Jak miło zobaczyć się na pierwszej stronie. Dzięki Folinka
Elaa a który model cybexa Cię zainteresował? Bo też te wózki mi się podobają, tylko,że na żywo nie widziałam, znam tylko z opini innych i z internetu, ale chyba na któryś sie zdecyduje mimo że ceny wysokie. Ale akurat wózek to już dawno sobie postanowiłam,że kupie nawet za większą kase a taki który sobie wymarze. Poza tym lista wyprawkowa do kupienia przeze mnie będzie dość krótka bo troche rzeczy dostane używanych i mam dużo chętnych na prezenty.
Co do pepco to jakość wydaje mi się dość słaba, ale pewnie zależy od konkretnej sztuki, dzieciaki z rodziny czesto maja np stamtad skarpetki, rękawiczki, czapki, jakies spódniczki i to ok, ale pajace, body co się czesto pierze to nie wiem.
Wiem że świetną jakość ma next ale są drogie, jak komuś nie przeszkadza to może po sh poszukać bo tam można naprawde fajne rzeczy kupić i jak widać że coś używane a nie zniszczone to znaczy,że jakość dobra.
Ja na pewno w hm coś pokupie i możee jak będą wyprzedaże w next to coś zamówie. Ale ja chyba śladowe ilości będę kupować.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 15:40   #2908
Elaaaa
Wtajemniczenie

anima6 cybex balios s. To podobno jakiś nowy model, z tego roku. Bardzo lekki, zwrotny, do tego spacerówka składa się razem ze stelażem, co jest dla mnie ważne. Gondola wymiarowo ok, design prosty tak jak mi się podoba dla mnie super a Tobie polecam, obejrzeć na żywo, my też do tej pory bazowaliśmy na opiniach i zdjęciach a jednak w sklepie to nie to samo.

Stary 2018-02-03, 15:45   #2909
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

U mnie też będzie synek

kupuję w pepco ale bardziej po domu😁są różnej jakości

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 15:51   #2910
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
anima6 cybex balios s. To podobno jakiś nowy model, z tego roku. Bardzo lekki, zwrotny, do tego spacerówka składa się razem ze stelażem, co jest dla mnie ważne. Gondola wymiarowo ok, design prosty tak jak mi się podoba dla mnie super a Tobie polecam, obejrzeć na żywo, my też do tej pory bazowaliśmy na opiniach i zdjęciach a jednak w sklepie to nie to samo.

Na pewno będę oglądać na żywo. Nie wiem czy u mnie w mieście jest jakiś sklep, kojarze jedną taka niby hurtownię ale co tam mają to nie mam pojęcia, chyba się przejdę nawet w tym tygodniu. Poza tym TŻ na 2 miesiące wyjezdża do innego miasta w delegację to po pracy też może coś poogladać. Ale właśnie wizualnie takie wózki mi się podobaja bardziej nowoczesne niż retro. Tylko nie wiem co bym chciała z kolorów, bo jakoś czerń/granat/ szarość- co obecnie raczej króluje to jakoś nie do końca mi się podoba.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości