|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Umówiłam się na środę na oglądanie kosza Mojżesza Mamas&Pappas. Trafił się w moim mieście dokładnie taki o jaki mi chodzi za 200 zł, a na zdjęciach wygląda idealnie
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! Widze, ze zakupobranie w pełni
![]() Co do tych wzdec, to zauważyłam, ze najgorzej jest w poniedziałek, jak siedze na tylku w biurze caly dzien. Mam wrażenie, ze jedzenie tylko czeka, zeby produkowac bable powietrza, co by mogly mnie uwierac :/ Mala konczy antybiotyk, ja przeziebiona rozwniez dzieki niej. A dzis skonczymy ogladac Dunkierke mam nadzieję, bo wczoraj wymieklam i poszlam spac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Północ.. Ja już spalam... Obudził mnie zapach domowej pizzy, zrobionej przez tz....
zeżarłam całą, dobrze że zrobił dwie ![]() ![]() Będę gruuuba, ale szczęśliwa ![]() Teraz mogę wracać do spania... Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie w nocy obudziło jakieś dudnienie u sąsiadów nad nami. Nie wiem co to było, ale najpierw się przestraszyłam bo myślałam, że to jakiś wielki ptak wali dziobem w okno sypialni taki był odgłos...Dopijam kawkę i zbieram się do pracy. Dziś długi dzień a nie bardzo się wyspałam. Miłego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry po długiej przerwie (od soboty nic nie pisałam i aż mi dziwnie).
Nie będę cytować, bo tych stron na aplikacji jest już za dużo do ogarnięcia. Dobrze, że podczytywalam Was w miarę systematycznie i nadrabialam max po 4 strony. Lady, za dużo meblowac i kupować nie bedziemy. Moi rodzice chcą byśmy zabrali część mebli z naszego obecnego pokoju, bo jak siostra też będzie się od nich wyprowadzać, to będą zamieniać mieszkanie czteropokojowe na dwupokojowe, więc nie chcą żeby zostało tyle mebli z którymi nie wiadomo co zrobić. W mieszkaniu wynajmowanym mamy w salonie kanapę, ławę, komode i stolik RTV, w drugim pokoju komandora na mniejszej ścianie, ale niestety mało półek a więcej wieszaków, więc chętnie szafę lub dwie i regał przewieziemy (tzn ja bardziej chętnie niż TZ, bo dokładalam się do tych mebli, są częściowo moje i po co mamy drugi raz kupować póki nie jesteśmy na swoim i nie wiemy jak się będziemy urządzać?). Kuchnię mamy tak wyposażoną, że talerzy jest pewnie 60 lub więcej, 5 patelni, rodzina daje nam to czego ma za dużo, a my sugerujemy jakieś tam drobnostki. Ze sprzętu do kupienia to raczej mikrofala, odkurzacz, mikser, deska do prasowania i więcej nie przychodzi mi do głowy. Chyba Goldika (przepraszam, nie jestem pewna) pytała się o nasz wybór bebetto. Przegladalam tą tabelkę z porównywaniem modeli i nie licząc drobnych różnic w wadze czy rodzaju materaca, to nie wiem, co będzie dla nas ważne. Zobaczymy co spodoba się nam na żywo, może wcale nie będzie to bebetto. Ale to za jakieś 2-3 tygodnie podjedziemy do sklepu i wybierzemy. Rosalyn, nie, to nie studia, zapisałam się na kurs przygotowujący do FCE zanim wiedziałam o ciąży. Jest do połowy czerwca, myślę, że już od połowy maja (jeśli wcześniej wszystko będzie ok) będę bała się chodzić. Teraz mi żal, bo w styczniu w ogóle przez choroby nie byłam, wczoraj też nie dałam rady, bo siłami mama, ja i ciotka ogarnelysmy pół kuchni na błysk. Dzisiaj część druga. Do FCE będę chciała podejść w październiku lub listopadzie, jeśli okoliczności pozwolą. Dzięki temu mogłabym prowadzić lekcje w klasach dwujezycznych, choć poziomy matury międzynarodowej bym się bała. Będę celowac w podstawówki ![]() Pacia, podziwiam Twoją kondycję ![]() Aaby i zawiecha, też w tym roku chowalam się przed księdzem, więc dołączam do grupy, ale dlatego że byłam cała w fioletowe kropki. W zeszłym roku przyjmowałam kolędę sama, i na szybko kupowałam ten zestaw koledowy. Musi starczyć już do końca życia, bo nieziemsko przeplacilam ![]() Dzisiaj muszę iść po korektę L4 Dałam dane do zwolnienia na kartce, pisane drukowanymi literami a i tak mezowskie nazwisko okazało się za trudne. Nie pomyślałam by to sprawdzić, no bo co za problem przepisać drukowane literki? ![]() Ja przeżyłam załamanie, bo wlazlam na wagę TZ i wskazała 67.5 kg, gdy dzień wcześniej to było 65. Na szczęście dodała ona każdemu, więc ciągle liczę przyrost wagi jako 4 kg, co i tak plecy zaczynają odczuwać. Kusicie tym Smykiem. Muszę wyciągnąć swoją listę, co można dokupić, by nie zrobić niepotrzebnych zakupów ![]() Przyzwyczajam się do pojawiających się nowych imion na wątku. A na sam koniec - prezent mojej chrzestnej dla Rafalka. Niech i on ma coś z różowym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugus90 Czas edycji: 2018-02-06 o 07:00 |
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Na aplikacji nie mogę dorzucić zdjęcia do edycji postu.
O, i jeszcze napiszę (TZ wygnany na pracownicza konferencję w mazowieckim, to mnie obudził rano), że dostałam na imieniny segregator mamy ginekolog. Poradzilabym sobie bez niego, ale prawdą jest, że nie wszystko mam podpięte w karcie ciąży, więc noszę drugą teczkę, gdzie mam luzem wcześniejsze badania, a tak rzeczywiście mogę je trzymać w zakładkach i trochę szybciej je odnaleźć. Dostałam w tej wersji z torbą, przypinką itd. Na razie nie odczuwam potrzeby korzystania z nich, ale jak zima nie odpuści jeszcze długo, to może i zacznę, a nuż ktoś ustąpi dzięki temu w komunikacji miejskiej? No i mamy już rozstawione w sypialni łóżeczko IMG_20180206_065850.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana, tak dobrze mi się spało, jak dozorca łup łopata sunie po chodniku i odśnieża, dobrze że młody śpi w łóżeczku bo by ryk był.
Ogólnie z moich zakupów dla małego brzuchowatego to mamy: wózek, kombinezon na jesień na promo ze smyka za dwie dyszki, smoczki, jeden komplet potrójny z hm na 56, jedno body z hm na 68, bluza z c&a z Batmanem na 74(młodego jeszcze by upchał w nią) i tyle. Chcę kupić jeszcze pościel do łóżeczka, kocyk bambusowy i komplet pieluszek muślinowych. Kosmetyki mamy po Adasiu zapasów, że głowa boli na rok jeszcze Ja muszę sobie dokupić jakaś koszule do szpitala, bo jedna mi się popsuła po CC przekrwawila i białego jelenia mydło w sumie tyle. Podkłady, podpaski ( dała mi kuzynka jeszcze po swojej ciąży) nakładki na cyce mam, walizka jest
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)... A że ksiądz nie dotarł... Na szczęście zestaw kolędnika pożyczam zawsze od mamy ![]() Co do L4 to ja też zawsze sprawdzam bo albo przekręcą imię, albo wpiszą złą datę... Juuuuuż? My przy córce rozłożyliśmy w niedzielę, a w poniedziałek urodziłam Bry! ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę do siostry się wybrać i przeglądać co jej zostało po dziecku
chyba w przyszłą sobotę zajde jak będę po wizycie. 😀 My pewnie łóżeczko też dopiero w czerwcu będziemy rozkładać. Miejsca w sypialni mamy dosyć więc o to się nie martwię. Standardowo zapał do pracy gdzieś mi odszedł... byle do 16 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4335 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to ja wczoraj byłam w szoku jak te moje dzieci są ułożone. Jedna bardzo nisko aż mi doktor wbijał głowice pod spojenie żeby obadać głowę. A druga wysoko nad pępkiem pod żebrami Czułam tam jakieś wiercenie, pukanie ale nie spodziewałam się że to dziecko. Któraś kiedyś wstawiała tabelkę na jakiej wysokości znajduje się dno macicy w poszczególnych tygodniach. No u mnie to się absolutnie nie sprawdza. Jeszcze ze dwa tygodnie i brzuch mi się będzie zaczynał pod szyją Cytat:
Cytat:
Przyszła moja paczka ze smyka! Już nie jestem wyrodną matką |
|||
|
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
My tez sie czaimy na kosz mojzesza
mialam jeden upatrzony, ale stwierdziliśmy ze teraz wyjazd to zostawimy sobie wydatki na kolejny miesiac i juz go ktos wzial. Byly dwa takie same u mnie w miescie, a samych koszy to w ogole jest sporo używanych, tylko glownie wiklinowych, takich wiekszych, a ja tez chce ten mniejszy na stelazu. A jakby jeszcze miał koleczka to w ogole idealnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ mnie dzisiaj ludzie w pracy irytują, ledwo przyszła, a już mnóstwo pytań, a czy to jest ok, a jak to zrobić, a kiedy tamto zrobisz... wrrrr... nie mam dziś tolerancji
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
A pokazalabys jaki wózek masz? Jak dobrze pamiętam sprzedałaś poprzedni więc jestem ciekawa jaki teraz
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Przez miesiąc też zdążyłam sobie przypomnieć jak mnie irytuje moje stanowisko 😈 zostaje co najwyżej miesiąc, potem urlop i L4. Nie ma co się irytować |
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wczoraj skończył specyfik przeciw rozstępom, zamiast do drogerii poszłam do sklepu zielarskiego. Kupiłam 400g wiaderko nierafinowanego masła shea.
Jestem zachwycona, skóra super miękka, nawilżona, żałuję że od początku o tym nie pomyślałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuc jeszcze łóżeczko jak stoi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() A tak z ciekawości, będziesz ubierać dziewczynki tak samo? Zawsze mi się to urocze wydawało, jak bliźniaki są ubrane tak samo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Leżę jeszcze w łóżku, ale mam dziś w planach posprzątać dom Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Dopisać komuś wizute? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Olanzapinka ale śliczne te pajacyki
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdraszczam! Ja walczę i te lepsza podstawę
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Natus i bardzo dobrze
odpoczynek też jest ważny! Ja wczoraj dostałam 10 bodziaków od babci. Stan idealny, niektóre stan bardzo dobry zbierała po wnukach wszystko 100% bawełna i firmowki także biorę ![]() A powiedzcie dziewczyny czy pierzecie w pralce wszystkie ubranka? W sensie używane to wiadomo, ale nowe ze sklepu też? Ja jeszcze nie zaczęłam prać, wszystko jest leży w wanience u małej. Mam specjalny płyn do prania dla dzieci i zastanawiam się co z tymi nowymi rzeczami. No i druga sprawa, czy wycinacie metki?? Chodzi mi o te w środku ubrań? Nie ukrywam że zawsze tej metki po wycięciu coś zostaje i boję się, że będzie to dziecko uwierać chyba że macie jakiś sposób na wycięcie tych metek? Bo jak nie to je zostawię, no nie wiem, zastanawiam się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawaliłam sprawę L4 na początku stycznia i uznałam, że nie ma siły tu aż tyle siedzieć
choć w sumie to bardziej chęci niż siły. Tym bardziej, że po 6 latach pracy moja pensja nawet po podwyżce nie jest satysfakcjonująca plus stanowisko tez mi znieśli na niższe jak połączyliśmy się z inna firmą. Powinno mnie tu już dawno nie byc tak naprawdę
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
olanzapinka też miałam pytać, czy masz zamiar je ubierać tak samo, czy inaczej
![]() te bliźniacze brzuszki faktycznie są ogromne, mam nadzieję, że się jakoś dotoczysz do tego 36 tyg (bo chyba się w takim czasie rozwiązuje ciąże bliźniacze?) |
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do metek część wycinalam. Olek do dziś ma zboczenie, że każda metke trzeba wyciąć. Inaczej nie założy ubrania |
|
|
|
|
#4349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powtarzam, JEŚLI LEKI ANI MLEKO NIE POMOGĄ TO NALEŻY PÓJŚĆ DO LEKARZA. A nie z każdą malutką zgagą tam jechać.
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
Natus, super, że w końcu upragniony odpoczynek jest już na wyciągnięcie ręki!
Lady, u nas, wszystkie ciuszki zostawiamy na razie u mojej mamy, zaoferowała, że jak zdąży, to przepierze w tych delikatniejszych płynach dla niemowląt, to skorzystam ![]() Zamówiłam dwa pajace w Smyku na 62 cm. Jestem z siebie dumna, bo wyciągnęłam kartkę i ściśle trzymałam się rozpiski czego nam z 56-62 cm brakuje i nic innego mnie nie kusiło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

zeżarłam całą, dobrze że zrobił dwie 

Dałam dane do zwolnienia na kartce, pisane drukowanymi literami a i tak mezowskie nazwisko okazało się za trudne. Nie pomyślałam by to sprawdzić, no bo co za problem przepisać drukowane literki? 

)... A że ksiądz nie dotarł... 
Czułam tam jakieś wiercenie, pukanie ale nie spodziewałam się że to dziecko. Któraś kiedyś wstawiała tabelkę na jakiej wysokości znajduje się dno macicy w poszczególnych tygodniach. No u mnie to się absolutnie nie sprawdza. Jeszcze ze dwa tygodnie i brzuch mi się będzie zaczynał pod szyją

chyba że macie jakiś sposób na wycięcie tych metek? Bo jak nie to je zostawię, no nie wiem, zastanawiam się.