Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-05, 22:16   #4321
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Umówiłam się na środę na oglądanie kosza Mojżesza Mamas&Pappas. Trafił się w moim mieście dokładnie taki o jaki mi chodzi za 200 zł, a na zdjęciach wygląda idealnie Ten model z dokładnie takim stojakiem (chciałam składany stojak, żeby mieć opcję zabierania kosza na wyjazdy).

21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 22:37   #4322
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Umówiłam się na środę na oglądanie kosza Mojżesza Mamas&Pappas. Trafił się w moim mieście dokładnie taki o jaki mi chodzi za 200 zł, a na zdjęciach wygląda idealnie Ten model z dokładnie takim stojakiem (chciałam składany stojak, żeby mieć opcję zabierania kosza na wyjazdy).

Super ten kosz!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 22:55   #4323
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Mnie zgaga nie męczy, ale ósemka z dołu mi się wyrzyna

Mi też.... Z lewej. Czuję ją ale stwierdziłam że wyjdzie przy kolejnej ciąży.

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 22:55   #4324
aankaa092
Zakorzenienie

Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Jak doczepicie kolka z hamulcami to będzie jeszcze bardziej wygodny, bo będzie nim można wjechać nawet do kibla jeśli będzie potrzeba

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 22:55   #4325
frik frik
Zadomowienie

Hejka! Widze, ze zakupobranie w pełni
Co do tych wzdec, to zauważyłam, ze najgorzej jest w poniedziałek, jak siedze na tylku w biurze caly dzien. Mam wrażenie, ze jedzenie tylko czeka, zeby produkowac bable powietrza, co by mogly mnie uwierac :/

Mala konczy antybiotyk, ja przeziebiona rozwniez dzieki niej.

A dzis skonczymy ogladac Dunkierke mam nadzieję, bo wczoraj wymieklam i poszlam spac.

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 00:02   #4326
ladyroses
Zakorzenienie

Północ.. Ja już spalam... Obudził mnie zapach domowej pizzy, zrobionej przez tz.... zeżarłam całą, dobrze że zrobił dwie

Będę gruuuba, ale szczęśliwa

Teraz mogę wracać do spania... Dobranoc

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 06:10   #4327
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Północ.. Ja już spalam... Obudził mnie zapach domowej pizzy, zrobionej przez tz.... zeżarłam całą, dobrze że zrobił dwie

Pizza o północy... Nieźle

Mnie w nocy obudziło jakieś dudnienie u sąsiadów nad nami. Nie wiem co to było, ale najpierw się przestraszyłam bo myślałam, że to jakiś wielki ptak wali dziobem w okno sypialni taki był odgłos...

Dopijam kawkę i zbieram się do pracy. Dziś długi dzień a nie bardzo się wyspałam.

Miłego dnia wszystkim

Stary 2018-02-06, 06:54   #4328
Natus276
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

Dobra jesteś

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 06:57   #4329
agugus90
Zadomowienie

Dzień dobry po długiej przerwie (od soboty nic nie pisałam i aż mi dziwnie).

Nie będę cytować, bo tych stron na aplikacji jest już za dużo do ogarnięcia. Dobrze, że podczytywalam Was w miarę systematycznie i nadrabialam max po 4 strony.

Lady, za dużo meblowac i kupować nie bedziemy. Moi rodzice chcą byśmy zabrali część mebli z naszego obecnego pokoju, bo jak siostra też będzie się od nich wyprowadzać, to będą zamieniać mieszkanie czteropokojowe na dwupokojowe, więc nie chcą żeby zostało tyle mebli z którymi nie wiadomo co zrobić. W mieszkaniu wynajmowanym mamy w salonie kanapę, ławę, komode i stolik RTV, w drugim pokoju komandora na mniejszej ścianie, ale niestety mało półek a więcej wieszaków, więc chętnie szafę lub dwie i regał przewieziemy (tzn ja bardziej chętnie niż TZ, bo dokładalam się do tych mebli, są częściowo moje i po co mamy drugi raz kupować póki nie jesteśmy na swoim i nie wiemy jak się będziemy urządzać?). Kuchnię mamy tak wyposażoną, że talerzy jest pewnie 60 lub więcej, 5 patelni, rodzina daje nam to czego ma za dużo, a my sugerujemy jakieś tam drobnostki. Ze sprzętu do kupienia to raczej mikrofala, odkurzacz, mikser, deska do prasowania i więcej nie przychodzi mi do głowy.

Chyba Goldika (przepraszam, nie jestem pewna) pytała się o nasz wybór bebetto. Przegladalam tą tabelkę z porównywaniem modeli i nie licząc drobnych różnic w wadze czy rodzaju materaca, to nie wiem, co będzie dla nas ważne. Zobaczymy co spodoba się nam na żywo, może wcale nie będzie to bebetto. Ale to za jakieś 2-3 tygodnie podjedziemy do sklepu i wybierzemy.

Rosalyn, nie, to nie studia, zapisałam się na kurs przygotowujący do FCE zanim wiedziałam o ciąży. Jest do połowy czerwca, myślę, że już od połowy maja (jeśli wcześniej wszystko będzie ok) będę bała się chodzić. Teraz mi żal, bo w styczniu w ogóle przez choroby nie byłam, wczoraj też nie dałam rady, bo siłami mama, ja i ciotka ogarnelysmy pół kuchni na błysk. Dzisiaj część druga. Do FCE będę chciała podejść w październiku lub listopadzie, jeśli okoliczności pozwolą. Dzięki temu mogłabym prowadzić lekcje w klasach dwujezycznych, choć poziomy matury międzynarodowej bym się bała. Będę celowac w podstawówki

Pacia, podziwiam Twoją kondycję

Aaby i zawiecha, też w tym roku chowalam się przed księdzem, więc dołączam do grupy, ale dlatego że byłam cała w fioletowe kropki. W zeszłym roku przyjmowałam kolędę sama, i na szybko kupowałam ten zestaw koledowy. Musi starczyć już do końca życia, bo nieziemsko przeplacilam

Dzisiaj muszę iść po korektę L4 Dałam dane do zwolnienia na kartce, pisane drukowanymi literami a i tak mezowskie nazwisko okazało się za trudne. Nie pomyślałam by to sprawdzić, no bo co za problem przepisać drukowane literki?

Ja przeżyłam załamanie, bo wlazlam na wagę TZ i wskazała 67.5 kg, gdy dzień wcześniej to było 65. Na szczęście dodała ona każdemu, więc ciągle liczę przyrost wagi jako 4 kg, co i tak plecy zaczynają odczuwać.

Kusicie tym Smykiem. Muszę wyciągnąć swoją listę, co można dokupić, by nie zrobić niepotrzebnych zakupów

Przyzwyczajam się do pojawiających się nowych imion na wątku.

A na sam koniec - prezent mojej chrzestnej dla Rafalka. Niech i on ma coś z różowym

Edytowane przez agugus90
Czas edycji: 2018-02-06 o 07:00
agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 07:05   #4330
agugus90
Zadomowienie

Na aplikacji nie mogę dorzucić zdjęcia do edycji postu.

O, i jeszcze napiszę (TZ wygnany na pracownicza konferencję w mazowieckim, to mnie obudził rano), że dostałam na imieniny segregator mamy ginekolog. Poradzilabym sobie bez niego, ale prawdą jest, że nie wszystko mam podpięte w karcie ciąży, więc noszę drugą teczkę, gdzie mam luzem wcześniejsze badania, a tak rzeczywiście mogę je trzymać w zakładkach i trochę szybciej je odnaleźć. Dostałam w tej wersji z torbą, przypinką itd. Na razie nie odczuwam potrzeby korzystania z nich, ale jak zima nie odpuści jeszcze długo, to może i zacznę, a nuż ktoś ustąpi dzięki temu w komunikacji miejskiej?

No i mamy już rozstawione w sypialni łóżeczko IMG_20180206_065850.jpg

Stary 2018-02-06, 07:34   #4331
Agnessssa
Rozeznanie

Witam się z rana, tak dobrze mi się spało, jak dozorca łup łopata sunie po chodniku i odśnieża, dobrze że młody śpi w łóżeczku bo by ryk był.

Ogólnie z moich zakupów dla małego brzuchowatego to mamy: wózek, kombinezon na jesień na promo ze smyka za dwie dyszki, smoczki, jeden komplet potrójny z hm na 56, jedno body z hm na 68, bluza z c&a z Batmanem na 74(młodego jeszcze by upchał w nią) i tyle. Chcę kupić jeszcze pościel do łóżeczka, kocyk bambusowy i komplet pieluszek muślinowych. Kosmetyki mamy po Adasiu zapasów, że głowa boli na rok jeszcze dokupić parę paczek pieluch 1, chusteczek, setkę spirytusu na pepek, ze 3 buteleczki małe mleczka w razie W i chyba wszystko.

Ja muszę sobie dokupić jakaś koszule do szpitala, bo jedna mi się popsuła po CC przekrwawila i białego jelenia mydło w sumie tyle. Podkłady, podpaski ( dała mi kuzynka jeszcze po swojej ciąży) nakładki na cyce mam, walizka jest
Stary 2018-02-06, 07:37   #4332
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Aaby i zawiecha, też w tym roku chowalam się przed księdzem, więc dołączam do grupy, ale dlatego że byłam cała w fioletowe kropki. W zeszłym roku przyjmowałam kolędę sama, i na szybko kupowałam ten zestaw koledowy. Musi starczyć już do końca życia, bo nieziemsko przeplacilam

Dzisiaj muszę iść po korektę L4 Dałam dane do zwolnienia na kartce, pisane drukowanymi literami a i tak mezowskie nazwisko okazało się za trudne. Nie pomyślałam by to sprawdzić, no bo co za problem przepisać drukowane literki?
Ale ja w tym roku wyjątkowo chciałam przyjąć (w poprzednich się chowałam )... A że ksiądz nie dotarł...
Na szczęście zestaw kolędnika pożyczam zawsze od mamy

Co do L4 to ja też zawsze sprawdzam bo albo przekręcą imię, albo wpiszą złą datę...

Cytat:
No i mamy już rozstawione w sypialni łóżeczko
Juuuuuż?
My przy córce rozłożyliśmy w niedzielę, a w poniedziałek urodziłam

Bry!

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam się z rana, tak dobrze mi się spało, jak dozorca łup łopata sunie po chodniku i odśnieża, dobrze że młody śpi w łóżeczku bo by ryk był.

Ogólnie z moich zakupów dla małego brzuchowatego to mamy: wózek, kombinezon na jesień na promo ze smyka za dwie dyszki, smoczki, jeden komplet potrójny z hm na 56, jedno body z hm na 68, bluza z c&a z Batmanem na 74(młodego jeszcze by upchał w nią) i tyle. Chcę kupić jeszcze pościel do łóżeczka, kocyk bambusowy i komplet pieluszek muślinowych. Kosmetyki mamy po Adasiu zapasów, że głowa boli na rok jeszcze dokupić parę paczek pieluch 1, chusteczek, setkę spirytusu na pepek, ze 3 buteleczki małe mleczka w razie W i chyba wszystko.

Ja muszę sobie dokupić jakaś koszule do szpitala, bo jedna mi się popsuła po CC przekrwawila i białego jelenia mydło w sumie tyle. Podkłady, podpaski ( dała mi kuzynka jeszcze po swojej ciąży) nakładki na cyce mam, walizka jest
Możesz rodzić

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 07:58   #4333
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale ja w tym roku wyjątkowo chciałam przyjąć (w poprzednich się chowałam )... A że ksiądz nie dotarł...
Na szczęście zestaw kolędnika pożyczam zawsze od mamy

Co do L4 to ja też zawsze sprawdzam bo albo przekręcą imię, albo wpiszą złą datę...

Juuuuuż?
My przy córce rozłożyliśmy w niedzielę, a w poniedziałek urodziłam

Bry!

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Możesz rodzić
Już, żeby wiedzieć jak to poprzestawiac sobie wszystko w sypialni, zwłaszcza że TZ to najchętniej by pokupowal meble na rzeczy dziecięce: komodę albo regał itd. Też sobie myślę ile to kurzu zdąży nalapac 🤨

Stary 2018-02-06, 08:04   #4334
Natus276
Zakorzenienie

Ja muszę do siostry się wybrać i przeglądać co jej zostało po dziecku chyba w przyszłą sobotę zajde jak będę po wizycie. 😀

My pewnie łóżeczko też dopiero w czerwcu będziemy rozkładać. Miejsca w sypialni mamy dosyć więc o to się nie martwię.

Standardowo zapał do pracy gdzieś mi odszedł... byle do 16

6.09.2014 -
Stary 2018-02-06, 08:21   #4335
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Reni, tak jak mleko, pomaga na chwile. Ogólnie po 2 tabletkach powinno przejść, a jak nie przechodzi to trzeba powiedzieć lekarzowi. Ja miałam specjalne leki na żołądek jak jeszcze chodziłam do pracy i miałam codziennie zgagi.
Jak ktoś nigdy nie miał problemów i tak jak w moim przypadku pierwszy raz się dowiedział co to zgaga w ciąży to myślę że nie ma co panikować i zasięgać porady lekarza. Dzieciaczki rosną i uciskają narządy, w tym biedny żołądek i taki efekt. Po ciąży przejdzie.

W ogóle to ja wczoraj byłam w szoku jak te moje dzieci są ułożone. Jedna bardzo nisko aż mi doktor wbijał głowice pod spojenie żeby obadać głowę. A druga wysoko nad pępkiem pod żebrami Czułam tam jakieś wiercenie, pukanie ale nie spodziewałam się że to dziecko. Któraś kiedyś wstawiała tabelkę na jakiej wysokości znajduje się dno macicy w poszczególnych tygodniach. No u mnie to się absolutnie nie sprawdza. Jeszcze ze dwa tygodnie i brzuch mi się będzie zaczynał pod szyją
Cytat:

Śliczny! Kciuki za udany zakup!
Cytat:

Szalona

Przyszła moja paczka ze smyka! Już nie jestem wyrodną matką rozmiar 50 1517901647109.jpg1517901654974.jpg
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 08:29   #4336
pajeczyna
Zadomowienie

My tez sie czaimy na kosz mojzesza mialam jeden upatrzony, ale stwierdziliśmy ze teraz wyjazd to zostawimy sobie wydatki na kolejny miesiac i juz go ktos wzial. Byly dwa takie same u mnie w miescie, a samych koszy to w ogole jest sporo używanych, tylko glownie wiklinowych, takich wiekszych, a ja tez chce ten mniejszy na stelazu. A jakby jeszcze miał koleczka to w ogole idealnie

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 09:03   #4337
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Przyszła moja paczka ze smyka! Już nie jestem wyrodną matką rozmiar 50 Załącznik 7421166Załącznik 7421171
Jakie piękne

Ależ mnie dzisiaj ludzie w pracy irytują, ledwo przyszła, a już mnóstwo pytań, a czy to jest ok, a jak to zrobić, a kiedy tamto zrobisz... wrrrr... nie mam dziś tolerancji

6.09.2014 -
Stary 2018-02-06, 09:08   #4338
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Jakie piękne

Ależ mnie dzisiaj ludzie w pracy irytują, ledwo przyszła, a już mnóstwo pytań, a czy to jest ok, a jak to zrobić, a kiedy tamto zrobisz... wrrrr... nie mam dziś tolerancji
Mam dziś ten sam stan, zwłaszcza w stosunku do jednej osoby. Na domiar złego - siedzi naprzeciwko

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 09:17   #4339
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Ogólnie z moich zakupów dla małego brzuchowatego to mamy: wózek
A pokazalabys jaki wózek masz? Jak dobrze pamiętam sprzedałaś poprzedni więc jestem ciekawa jaki teraz

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mam dziś ten sam stan, zwłaszcza w stosunku do jednej osoby. Na domiar złego - siedzi naprzeciwko
Przez miesiąc też zdążyłam sobie przypomnieć jak mnie irytuje moje stanowisko 😈 zostaje co najwyżej miesiąc, potem urlop i L4. Nie ma co się irytować

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 09:22   #4340
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Mi się wczoraj skończył specyfik przeciw rozstępom, zamiast do drogerii poszłam do sklepu zielarskiego. Kupiłam 400g wiaderko nierafinowanego masła shea.
Jestem zachwycona, skóra super miękka, nawilżona, żałuję że od początku o tym nie pomyślałam

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 09:28   #4341
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Na aplikacji nie mogę dorzucić zdjęcia do edycji postu.

O, i jeszcze napiszę (TZ wygnany na pracownicza konferencję w mazowieckim, to mnie obudził rano), że dostałam na imieniny segregator mamy ginekolog. Poradzilabym sobie bez niego, ale prawdą jest, że nie wszystko mam podpięte w karcie ciąży, więc noszę drugą teczkę, gdzie mam luzem wcześniejsze badania, a tak rzeczywiście mogę je trzymać w zakładkach i trochę szybciej je odnaleźć. Dostałam w tej wersji z torbą, przypinką itd. Na razie nie odczuwam potrzeby korzystania z nich, ale jak zima nie odpuści jeszcze długo, to może i zacznę, a nuż ktoś ustąpi dzięki temu w komunikacji miejskiej?

No i mamy już rozstawione w sypialni łóżeczko Załącznik 7421136

Suuuuper

Wrzuc jeszcze łóżeczko jak stoi

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Jak ktoś nigdy nie miał problemów i tak jak w moim przypadku pierwszy raz się dowiedział co to zgaga w ciąży to myślę że nie ma co panikować i zasięgać porady lekarza. Dzieciaczki rosną i uciskają narządy, w tym biedny żołądek i taki efekt. Po ciąży przejdzie.

W ogóle to ja wczoraj byłam w szoku jak te moje dzieci są ułożone. Jedna bardzo nisko aż mi doktor wbijał głowice pod spojenie żeby obadać głowę. A druga wysoko nad pępkiem pod żebrami Czułam tam jakieś wiercenie, pukanie ale nie spodziewałam się że to dziecko. Któraś kiedyś wstawiała tabelkę na jakiej wysokości znajduje się dno macicy w poszczególnych tygodniach. No u mnie to się absolutnie nie sprawdza. Jeszcze ze dwa tygodnie i brzuch mi się będzie zaczynał pod szyją

Śliczny! Kciuki za udany zakup!

Szalona

Przyszła moja paczka ze smyka! Już nie jestem wyrodną matką rozmiar 50 Załącznik 7421166Załącznik 7421171
Ojeju jakie ślicznosci

A tak z ciekawości, będziesz ubierać dziewczynki tak samo? Zawsze mi się to urocze wydawało, jak bliźniaki są ubrane tak samo

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Tak w ogóle to dzień dobry

Leżę jeszcze w łóżku, ale mam dziś w planach posprzątać dom

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Dopisać komuś wizute?

Stary 2018-02-06, 09:33   #4342
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Przez miesiąc też zdążyłam sobie przypomnieć jak mnie irytuje moje stanowisko 😈 zostaje co najwyżej miesiąc, potem urlop i L4. Nie ma co się irytować
U mnie zostaje jeszcze trochę ponad tydzień i niech się tu bujają z tym wszystkim sami.

6.09.2014 -
Stary 2018-02-06, 09:36   #4343
goldika
Zakorzenienie

Olanzapinka ale śliczne te pajacyki pewnie maleńkie takie w rozmiarze 50
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 09:36   #4344
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
U mnie zostaje jeszcze trochę ponad tydzień i niech się tu bujają z tym wszystkim sami.
Zazdraszczam! Ja walczę i te lepsza podstawę

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 09:41   #4345
ladyroses
Zakorzenienie

Natus i bardzo dobrze odpoczynek też jest ważny!

Ja wczoraj dostałam 10 bodziaków od babci. Stan idealny, niektóre stan bardzo dobry zbierała po wnukach wszystko 100% bawełna i firmowki także biorę

A powiedzcie dziewczyny czy pierzecie w pralce wszystkie ubranka? W sensie używane to wiadomo, ale nowe ze sklepu też? Ja jeszcze nie zaczęłam prać, wszystko jest leży w wanience u małej. Mam specjalny płyn do prania dla dzieci i zastanawiam się co z tymi nowymi rzeczami.

No i druga sprawa, czy wycinacie metki?? Chodzi mi o te w środku ubrań? Nie ukrywam że zawsze tej metki po wycięciu coś zostaje i boję się, że będzie to dziecko uwierać chyba że macie jakiś sposób na wycięcie tych metek? Bo jak nie to je zostawię, no nie wiem, zastanawiam się.

Stary 2018-02-06, 09:46   #4346
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Zazdraszczam! Ja walczę i te lepsza podstawę
Ja zawaliłam sprawę L4 na początku stycznia i uznałam, że nie ma siły tu aż tyle siedzieć choć w sumie to bardziej chęci niż siły. Tym bardziej, że po 6 latach pracy moja pensja nawet po podwyżce nie jest satysfakcjonująca plus stanowisko tez mi znieśli na niższe jak połączyliśmy się z inna firmą. Powinno mnie tu już dawno nie byc tak naprawdę

6.09.2014 -
Stary 2018-02-06, 09:53   #4347
Feliska
Zakorzenienie

olanzapinka też miałam pytać, czy masz zamiar je ubierać tak samo, czy inaczej

te bliźniacze brzuszki faktycznie są ogromne, mam nadzieję, że się jakoś dotoczysz do tego 36 tyg (bo chyba się w takim czasie rozwiązuje ciąże bliźniacze?)
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 09:57   #4348
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Natus i bardzo dobrze odpoczynek też jest ważny!

Ja wczoraj dostałam 10 bodziaków od babci. Stan idealny, niektóre stan bardzo dobry zbierała po wnukach wszystko 100% bawełna i firmowki także biorę

A powiedzcie dziewczyny czy pierzecie w pralce wszystkie ubranka? W sensie używane to wiadomo, ale nowe ze sklepu też? Ja jeszcze nie zaczęłam prać, wszystko jest leży w wanience u małej. Mam specjalny płyn do prania dla dzieci i zastanawiam się co z tymi nowymi rzeczami.

No i druga sprawa, czy wycinacie metki?? Chodzi mi o te w środku ubrań? Nie ukrywam że zawsze tej metki po wycięciu coś zostaje i boję się, że będzie to dziecko uwierać chyba że macie jakiś sposób na wycięcie tych metek? Bo jak nie to je zostawię, no nie wiem, zastanawiam się.

Ja będę prala tez nowe. Nie wiadomo kto dotykał i wskazane jes, żeby chemię z nich sprac

Co do metek część wycinalam. Olek do dziś ma zboczenie, że każda metke trzeba wyciąć. Inaczej nie założy ubrania
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 10:01   #4349
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Om Nom Nom!!! Ja miałam w niedziele pizzę mamy roboty na obiad najlepsze
Cytat:

Pomyśl, ze całe życie muszę poprawiać ludzi, ktorZy dodają „S” do mojego nazwiska, nawet jak je im literuję albo spisują z dowodu
Cytat:
Tez nie miałam problemu ze zgagą przed ciążą, ale jeśli zgagę już w ciąży miałam od 11 do 17 i leki ani nic nie pomagało, to jest znak, ze trzeba iść do lekarza. Zgaga nie jest dobra ani dla żołądka ani dla przełyku. To nie tylko dyskomfort.
Powtarzam, JEŚLI LEKI ANI MLEKO NIE POMOGĄ TO NALEŻY PÓJŚĆ DO LEKARZA. A nie z każdą malutką zgagą tam jechać.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 10:02   #4350
agugus90
Zadomowienie

Natus, super, że w końcu upragniony odpoczynek jest już na wyciągnięcie ręki!

Lady, u nas, wszystkie ciuszki zostawiamy na razie u mojej mamy, zaoferowała, że jak zdąży, to przepierze w tych delikatniejszych płynach dla niemowląt, to skorzystam

Zamówiłam dwa pajace w Smyku na 62 cm. Jestem z siebie dumna, bo wyciągnęłam kartkę i ściśle trzymałam się rozpiski czego nam z 56-62 cm brakuje i nic innego mnie nie kusiło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości