|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Podziwiam dziweczyny wasze podejście, mam nadzieję, że ja też kiedyś będę potrafiła tak powiedzieć, chociaż coraz bardziej w to wątpię...Probuję walczyć, ale czuję jak po każdym posiłku puchnę, to trwa już tak długo, a ja nadal nie umiem siebie zaakceptować. Wiem, że powinnam przytyć aby normalnie funkcjonować chociaż nie jest teraz tragicznie(49/173, wcześniej było 40/173), a jednak choroba pozostaje silniejsza. Myślicie, że można z tego wyjść raz na zawsze i cieszyć się życiem, jak dawniej, jakby problem z jedzeniem nie istniał?
|
|
|
|
#4172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szpitale czekają otworem, psycholodzy i psychiatrzy czekają.. ; )) jeśli sama sobie nie pomożesz, nikt Cię siłą nie zmusi. To się tyczy Ciebie, jak i każdej z nas. |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam Was dziewczyny .
|
|
#4174 |
|
Gość
|
Dziewczyny nie zawstydzajcie mnie.
Po prostu czuję, że daję z Aną radę i to ja wygrywam. Plameczko dzięki tobie zawsze pamiętam o tym by nie zejść na dno. A jadłospisy pojawiają się, ale rzadko bo nie mam czasu w tygodniu (od rana na zajęciach i zmordowana wracam do domu). Widzicie dlatego założyłam ten wątek odnośnie byłych EDkowych, bo niedługo ja się też tam przeniosę. |
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#4176 |
|
Gość
|
Dlaczego S(k) bo z niej wychodzę, tylko dlatego.
Nie nie dlatego, że wciąż w niej jestem. |
|
|
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
ojj Chicken, chyba czepiasz się szczegółów
) przy okazji-nie uważacie że "ana" to skrót dla motylków? <lol>
|
|
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale będąc na redukcji myślałaś, że napady ustaną. I jak widzisz, wcale nie jest lepiej pod tym względem
![]() Wercia to świetnie, że tak się czujesz ![]() I Orzeszek ma rację, Agness.. w pewnym sensie tyczy się to też mnie, bo ja również ciągle widzę u siebie grube uda, podczas gdy wszyscy wkoło zapewniają mnie, że one są ładne i szczupłe, a nawet rzekli, że chude .. Koleżanka zawsze mi mówi " gdy więcej niż dwie osoby mówią ci, że jesteś pijana, to znaczy, że taka jesteś " i uwierz że "gdy więcej niż dwie osoby mówią ci, że jesteś szczupła i śliczna, to znaczy, że taka jesteś "
|
#4179 |
|
Gość
|
Też racja winnam pisać anoreksja, nie chcę być uznawana za motylka.
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelko - ładnie to wszystko ujęłaś,ale ... czuję,że przytyłam,a uda to już w ogóle masakra
...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4181 |
|
Rozeznanie
|
smutno mi dzisiaj :-(
Dziewczyny, mam pytanie, czemu zaczełyście się odchudzać? Jesteście określić w stanie powód?
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Hihi, no zakładam że tak . A co do tematu - ano, czepiam się szczegółów, bo nie rozumiem jak można napisać anoreksja z dużej litery (czy tam ana, jak wolicie), tak samo jak nigdy nie napisałabym z dużej litery depresja, nerwica, grypa, ospa, itd., itp. .Cytat:
(nie chcę się kłócić ofc) Cytat:
.
|
|
#4183 |
|
Gość
|
Przepraszam S(k) winnam pisać anoreksja, nie jestem motylkiem.
Demita - mój powód - przejście na złą wersję wege i wycofywanie wszystkiego ze względów ideologicznych. |
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po prostu zdziwiłam się, gdy zobaczyłam tą 'Anę', bo tak jak Starlight kojarzy mi się to słowo z kultem pro-any. Ale już wszystko wyjaśnione, buziaki .
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam dosyć docinków rodziny,nawet w szkole zaczęli mi dokuczać (jak schudłam to nagle taka super się zrobiłam ) ,poza tym nie mogłam na siebie znaleźć fajnych ciuchów,chodziłam w jakiś niemodnych szmatach.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
S(k) przykre to jest, ale cóż, przecież nie wbiję ci tego do głowy
zrobisz jak uważasz..
|
#4187 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a nie pracy nad własnym myśleniem. Nie umiem po prostu zapanować nad sobą - między praktyką a teorią jest ogromna przepaść. Z tym do dziś mam ogromny kłopot, ale największym wsparciem jest dla mnie rodzina. Nie jest ze mną aż tak źle, zrobiłam duży postęp - przytyłam 9 kg, ale od jakiegoś czasu wszystko stanęło w miejscu i nie wiem, ile czasu i pracy potrzeba, aby zacząć normalnie żyć.Cytat:
Edytowane przez agness51 Czas edycji: 2008-07-05 o 21:58 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Hmm ale jeśli zjadłaś chleb to może brakuje ci węgli? Kurcze S(k:
tak bardzo nie chce żeby ci się spieprzyło życie przez jedzenia![]() Cytat:
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, chłopak mnie rzucił... i sie zaczęło
|
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również m.in. dlatego. Ale też ciągle uważałam, że jestem za gruba i chęć bycia chudszą
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
Czesc!
Widzę, że tu z jednej stronny kolorowo. Plameczko gratuluje podejscia, naprawdę piszesz mądre rzezczy. Mogłabym prosic o zdjęcia? Z drugiej jednak czarno S(k) nie wiem co mam napisac. Zebys sie nie podawala walczyla, bo tutakj tylko walka, o którą tak cięzko może pomóc. Wszytskie tu musimy walczyc kazdego dnia na nowo. I ty KTORA JUZ TYLE OSIAGNĘŁAŚ nie możesz się teraz podac, bo będzie coraz gozrzej, zamkniesz się w 4 ścianachz amiast cieszyc się życiem. Umnie nawet ok.Zrobilismy dzis tego grilla, choc padało, ale nawet fajny taki grioll w deszczu, zwłaszca jak się siedzi w altance:P . Przemogłąm się do kiełbaski, małej bo małej, ale jednak i zjadłam do niej chclebka, nie białego, razowego, ale zjadłam .Co prawda mój całkowity dzisiejszy jadłospis jescze się na P nie nadaję, ale jest dobrze i mam nadziję, ze starczy ,misił, zeby walczyc każdego dnia. Muszę walczy o okres, onormalnośc. Za tydzien jadę nad morzez, z rodzicami i trochę się boję tego wyjazdu. szcególnie plaży i swojego ciała w kostiumie. Braku bisutu, który przed tym wszytskim miał rozmiar C choc wcale nie byłam grupa, a szczupła, no ale coż. Jakoś to będzie musi....
|
#4192 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie bój się tabletek żadnych. Czasem organizm potrzebuje małego wstrząsu, żeby wrócić do normalności, lekarz wie, co robi. Cytat:
niewyspanah@wp.plCytat:
![]() Trzymaj się, przemyśl to jeszcze. ![]() Na pewno Twój organizm też dostanie kopa wreszcie i się obudzi. Tylko nie odchodź z klubu P. Cytat:
Cytat:
Myślałam, że będzie mnóstwo znjomych, że będę wreszcie 'gwiazdą', że natychmiast znajdzie się boski TŻ. A nic w tym kierunku nie robiłam, przecież trzeba się trochę postarać.I ogólnie niskie poczucie własnej wartości, skłonności do samoudręczania się za karę. Teraz się staram pokochać siebie i ułożyć sobie fajnie to życie. ;] Cytat:
I smacznego P!
|
|
#4193 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
jestem nowa na tym podforum, ale mam nadzieję, że mnie do siebie przyjmiecie. Musiałam stworzyć sobie nowe konto (jestem na wizażu prawie od jego początku), ponieważ jestem rozpoznawalna, a chcę uniknąć zbędnych pytań i komentarzy. Po prostu nie mam już sił, z nikim o tym nie rozmawiam. Ostatnio odbija mi na tyle, że postanowiłam się gdzieś odezwać. Trwa to u mnie już 7 lat, przechodziłam różne etapy - anoreksja normalna, bulimiczna, bulimia typu "sportowego" i tak w kółko przez tyle lat. Choć nie raz wydawało mi się, że już nad sobą panuję, że żyję normalnie, jednak teraz widzę, że tak nie jest. Nikt nie wie. Nikt. Wiele osób w wielu momentach sugerowało, groziło, rodzice się martwili, byłam raz w szpitalu, ale nigdy nikt nie nazwał tego po imieniu - mówili "zacznij jeść, bo popadniesz w anoreksję", nikt nie podejrzewał, że to mi towarzyszy od dawna. Bo też i bardzo dbałam o to żeby nic nie było widać...moja waga chyba nigdy nie spadła poniżej 50kg przy wzroście 177cm - choć to oczywiście spora niedowaga, ale wiem, że mogłoby być gorzej. Cały czas się biję z rozsądkiem i chyba to trzyma mnie przy życiu. Rzadko głodzę się na maksa, raczej jest to ograniczenie pokarmu do najmniejszej ilości przy dostarczaniu jakichś tam składników odżywczych, ale nadrabiam bardzo sportem, wycieńczającymi treningami. Myślałam, że dałam sobie z tym radę, że jestem zdrowa, miałam przez 3 lata bliską mi osobę, którą chyba pokochałam, choć nie potrafię tego tak do końca ocenić, bo nie akceptowałam przez cały czas siebie. I w zeszłym roku uciekłam od niego za granicę na okres całych wakacji, bo nie wiedziałam co zrobić, niszczyłam jego i siebie. I teraz dalej jestem samotna, jak wcześniej, tak bardzo brakuje mi ciepła kogoś bliskiego, ale nie potrafię z nikim być. Nie potrafię być ze sobą. Uciekam gdzie się da. W tym roku też chciałam uciec na całe wakacje żeby nikt mnie nie kontrolował, chciałam uciec od rodziców, bo przy nich nie dam rady, a przecież nie mogę ich ranić, nie wiem jak im to wszystko powiedzieć, są tacy kochani, jak im powiedzieć, żeby nie robili tego, co robią, żeby nie mówili tego, co mówią, że mnie to niszczy? Jak im powiedzieć, że w tej jednej kwestii popełnili błąd już dawno, skoro są tacy kochani? Nie wyglądam na chorą, bardzo dobrze gram, uchodzę za dziecko szczęścia, bardzo dobrze mi to wszystko wychodzi, nikt się nie domyśla, przynajmniej nie teraz. Ale odwala mi czasami już na tyle, że zaczynam mówić. Staram się niczego nie mówić wprost, bo jak mam powiedzieć, że jestem chora, skoro akurat teraz w ogóle na taką nie wyglądam? Ale próbuję. Cokolwiek. Półsłówkiem. Sugeruję. Nie wiem jak sobie pomóc. Ostatnio nie wytrzymuję - zadzwoniłam do mamy (jestem na studiach i mieszkam w innym mieście) po tym jak dostałam histerii, bo wydawało mi się, że jak tylko siadam, to zaczynam się rozrastać, a nie mam siły ciągle chodzić i ćwiczyć. I wydaje mi się, że mama była na tyle zaskoczona tym wszystkim, że obróciła to w żart. Jak mam inaczej mówić, kiedy zdobycie się na coś takiego kosztowało mnie już bardzo wiele? Boję się przyjeżdżać do domu, bo tu każdy próbuje mnie utuczyć, a ja ich wszystkich tak bardzo kocham. Boję się, bo najmniejsza drobnostka potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, kiedy jestem sama i mogę dać upust moim emocjom. Normalnie jestem niesamowicie cierpliwa i zdystansowana, chłodna, ale i radosna. Kto by pomyślał... Czy ja jestem nienormalna? Przepraszam, że tyle piszę i tu śmiecę, ale na prawdę już nie mam siły. Przepraszam, że wszystko bez ładu i składu, ale pora też jest wymagająca. |
|
|
|
#4194 | |
|
Rozeznanie
|
Nic, coraz częsciej jest mi smutno bez powodu... patrzę na siebie, myślę o jedzeniu, o tym wszystkim i mam dość. chciałabym się gdzieś schować, gdzieś uciec, zostawić to wszystko co jest tutaj...
chciałabym cofnąć czas, aby nie zaczynać w ogole tego całego odchudzania. Cytat:
wiesz co powinnaś zrobić- wydrukować to co napisałaś- zadzwonić do mamy i jej to przeczytać.... zrozumie- w końcu jesteś jej dzieckiem.
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszko,ale czy Ty nie rozumiesz, ze to widzisz tylko TY? Dlaczego nie doceniasz tego co masz? A mówisz o tym co masz złego( wg Ciebie). Nie tędy droga do szczęścia i zadowolenia z siebie. Pomyśl o Tz którego kochasz, prawda? Spróbuj sie wyleczyć, podjąc leczenie, przeciez nie chcesz zeby widzial Cie cały czas zdołowaną i smutną z powodu Twoich ud/wagi. Myślisz ze ja mam wspaniałe nogi i uda? Nie. Mam spore nogi i galaretke na udach, ale staram sie to akceptowac i cwiczyc, bo wiem ze jeslibym ostro sie odchudzala to znowu strace jędnrność i bede bardziej "wiotka" niz teraz. Nieraz mnie nachodzi taka mysl, ze ludzie mają gorsze problemy, nie maja nogi, są oszpeceni, poparzeni, są na wózku inwalidzkim, ale zyja i sa szczesliwi z tego co mają.
|
|
#4196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Także Ci gratuluję Zasłużyłaś na odpoczynek.. Rodzice pewnie są z Ciebie okropnie dumni Cytat:
Oj babo, babo..
|
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
Agness wiem, że to trudne, ale zrozum, że tak jak to Orzeszek ujęła "widzisz to tylko ty". Chyba tyle ludzi nie kłamało nas, że mamy szczupłe uda, a nawet jeśli to niby po co mieliby to robić? Zastanów się. Widziałam twoje uda i są naprawdę szczupłe. Ja też miałam taki okres, kiedy myślałam, że przytyłam i czułam się okropnie, ale gdy tylko komuś o tym wspominałałam zaprzeczali i dalej mówili, że jestem chuda.
Poza tym masz kochającego TŻa i doceń to, co masz, bo jest co. Orzeszek znów ma rację ![]()
|
#4198 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli nawet by sie okazało, ze go masz, to po kilku tygodniach, chyba nawet 2, już po problemie. u mnie teraz ze zdrowiem jak zwykle, idealnie, ale pod względem psychicznym, róznie bywa. Chyba częściej gorzej niz lepiej.
|
||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Martynko - wiesz,jak ważyłam prawie 90kg to ciężko mi było znaleźć fajny ciuch
...Orzeszku,Ewelko - chce mi się tylko ryczeć,jak czytam co piszecie,bo ja i tak w to nie wierzę. Może jestem głupia i za bardzo myślę o sobie,o tym,że jestem gruba itp,ale nic nie poradzę ![]() Chciałam dzisiaj zacząć redukcję ... ale oczywiśnie śniadanie już zwaliłam,wszystko robię źle,nic mi nie wychodzi,nie umiem jeść normalnie,albo jem za mało,albo zjem czegoś za dużo i wyrzuty sumienia i rowerek (wczoraj też tak było,zjadłam prawie 1900kcal i potem rowerek 1h - ponad 800kcal spalonych) ... nie radzę sobie już z moim myśleniem,mam dosyć siebie,bo ciągle się nad sobą użalam,mówię jaka to jestem gruba i w ogóle,a gdybym w końcu wzięła się porządnie za reudukcję,to schudłabym może do tych 53-54 kg i może wtedy byłabym szczęśliwsza ... nawet nie mam siły szukać jakichkolwiek ćwiczeń,bo w takie upały to masakra,ale oczywiście ten przeklęty rowerek zawsze mnie skusi ... Czuję,że już się poddaję,miałam przez te 2 tyg jak TŻ wyjechał zdrowo się odżywiać i nic mi z tego nie wyszło ... prawie codziennie lody,raz zapiekanka ... Czuję się potwornie,nawet dzisiaj z tej bezsilności nie wiedziałam w co się ubrać,bo we wszystkim wyglądam źle,grubo ... Wybaczcie ...
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bedziesz szcześliwsza jesli bedziesz chudsza, bo nie w tym( chudości, gubieniu kg) lezy szczescie. Szkoda ze tego nie przyjmujesz do wiadomości. co to znaczy czuje ze sie poddaje? Dlaczego nie walczysz o zdrową siebie? " Szukam dziewczyn które są chore i chcą z tego wyjść"- taki jest tytuł wątku. A Ty chcesz z tego wyjść? Wiec jesli chcesz, to zacznij myslec o sobie pozytywnie, nie ubolewaj nad rozmiarami, nad wyimaginowanymi grubymi udami, ciesz sie wakacjami. Zajmij sie czyms, przestan myslec tylko o swoim wygladzie, to do niczego nie prowadzi. Wez sie w garsc, Agness. PRzeciez potrafisz.
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

to cię zżera od śroska i chce cię zniszyć. Co z tego że ludzie coś mówią na temat twojej figury (moi znajomi nic nie mwią ale wiem że jak patrzą na mnie to czasamioś mówią do siebie lub myślą o przytyła!! ale nei pwoeidzą tego wprst) Dzisiaj mama zapytała się ile waże a ja na to że nie powiem to powiedziłam że 40 a ja miałam ochote się rozpłakać
). Nie możesz się poddać kiedy będziesz na U to nie będziesz zjadać bochenka chleba z majonezem bo będziesz jeść co chcesz. S(k) nie rób tego
.
Po prostu czuję, że daję z Aną radę i to ja wygrywam. Plameczko dzięki tobie zawsze pamiętam o tym by nie zejść na dno. A jadłospisy pojawiają się, ale rzadko bo nie mam czasu w tygodniu (od rana na zajęciach i zmordowana wracam do domu). Widzicie dlatego założyłam ten wątek odnośnie byłych EDkowych, bo niedługo ja się też tam przeniosę.
?
) przy okazji-nie uważacie że "ana" to skrót dla motylków? <lol>

? Hihi, no zakładam że tak
) ,poza tym nie mogłam na siebie znaleźć fajnych ciuchów,chodziłam w jakiś niemodnych szmatach.

.Co prawda mój całkowity dzisiejszy jadłospis jescze się na P nie nadaję, ale jest dobrze i mam nadziję, ze starczy ,misił, zeby walczyc każdego dnia.
A w ogole jestem zadowolona, bo teraz waze jakos ok. 52kg/165cm czyli jest okej, a rok temu bywalo na czczo nawet 47,5 kg/165 cm a ogladalam zdjecia w stroju nad jeziorem z wczoraj i z poprzedniego roku i.. wygladam tak samo
Zasłużyłaś na odpoczynek..