|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Murmelius- to super wyprawa- zazdroszczę- nasze też fajne ale ja chcę z tż.
a fotki z moczenia nóg gdzie? myshia-to dobrze że cie nie było- domyślam się jak to musiało wygladać poissonivy-ja tak czekałam na te ząbki, obserwowałam, myślałam że juz a to nie było już i jak przestałam to nagle sie pojawiły i są 2 piękne dolne jedynki i teraz chyba idzie góra i jakoś bardzo tego dołu nie odczułam. a moje dziecko robi zwykle 3 kupki dziennie i u niej to normalne.
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie groźna? Edit: Dorka właśnie ja dołu też nie odczułam... prawie przegapiłam. Zapomniałam dodać, że Ola je normalnie, a nawet lepiej, bo zupę zjadła bez żadnego marudzenia. Tylko ta gorączka mnie martwi... Śmieje się, rozrabia, czy tak zachowuje się chore dziecko? Czy może to ja sobie wmawiam, że to tylko zęby? |
||
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
Dziś od popołudnia chodzi za mną impreza z tańcami! uwielbiam tańczyć a dziś szczególnie mnie naszło na dyskuteku! oczywiście nigdzie nie pojdziemy bo kilka niekorzystych czynników na to wpływa najważniejszy to ten że nie ma mojej mamy czyli osoby, która mogłaby się "prawidłowo" zająć Weroniką abu abuuuuu
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też w sumie chyba przychylę się do tego że Oli wyjdą lada dzień ząbki! Fajnie w tej łódziej palmiarni ale co tam miejsce, osoby są ważne a Wy wyglądacie bosko dziewczyny! a dziadka to rozsławisz na cały świat Dorka! Oj Murmelius widzę stosunki lepiej? i bardzo dobrze.... póki co była burza i się schłodziło więć nie wiem czy wycieczku wypali?! a ja pakuję siew 5 min. tylko jak mnie chce ktoś zabrać
|
|
|
|
#1084 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moczynóżka i Pożeracz Trawy.
|
|||||
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potańczyć tez chetnie bym poszła- opieke mam , wolne tez tylko tż brakuje. Murmelius- kończynka bardzo smaczna- tak mi sie wydaje po minie Malwinki.super moczynózka -oj spacerek jej się bardzo podobał.
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1087 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weekend napewno będzie miły Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że razem spędziliście dzionek. To smutki chyba precz odeszły. Może Malwinka niesłusznie zwana Potworem prześpi chociaż pół nocy Fotki super, ale masz refleks |
|||||
|
|
|
#1088 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ano udało się zrefleksować Potwór obudził się już z 5 razy od momentu pierwszego kontaktu z łóżeczkiem .Jednak pseudo ma słuszne Cytat:
.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8118690]Malwinka w wydaniu trawozernej moczynozki boska [/quote] Obawiam się, że Malwinka te nóżki odziedziczyła po mamusi.....
|
||
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w ten piękny słoneczny poranek.
mała nie dała mi zbytnio posapać ale co tam. o 5 rano dałam jej butelke i ja drzemałam a ona się bawiła. usnęła chyba na chwilkę i później dalej sama sie bawiła a teraz "biega" po całym mieszkaniu. a ja jestem szczęśliwa bo tż przyjedzie i lecimy na basen. obdzwoniłam juz wszystkich kolegów i kilku wybiezrze się z nami na basen i Radek sie ucieszy bo ich zobaczy no i razem będziemy na baseniku.wszystko za jednym zamachem. ja tez muszę trochę podnosić wózek bo tez mam graczo ale koła nie są aż takie malutkie. no i mi to nie przeszkadza. badzo lubię ten wózek no i ten kosz na zakupy. i u mnie rączka jest regulowana.i bardzo fajnie sie go pierze. mam ciemny kolor ale i tak slady po biszkoocikach widać i muszę często pać same boki. i już nie chcę na takich pompowanych kołach- chyba że zima-to zdejme z szafy.ten moge sama nawet do tramwaju wstawić i nie muszę sie nikogo prosić. a to jeszcze wam wstwię fotki z przedostatniej kąpieli.
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy to nasza Łusia kochana obchodzi dziś imieninki?-jeżeli tak to dużo zdrówka i duuuużżżżżżżżżżżo
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
czesc
O Malwince- to jest nóżka! superanckie dziewczynki w wodzie! my chyba jedziemy nad wode miłej niedzieli |
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
my juz tez wyszykowane. czekamy na dziadka i tz i spadamy na basenik.
miłej niedzieli.
|
#1093 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia Cytat:
Cytat:
Ach te włosy... rozmarzyłam się ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8119558] Ivy: trzymam kciuki, ze to chodzi tylko o zeby Oli tez ma takie objawy od kilku dni, a z buzi leci mu tyle sliny, ze porownac to mozna z niedokreconym kranem Za uszka tez sie lapie, a do buzi moze zajrzec tylko smoczek [/quote]Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8119558] Ja tez rozcinam i wyciskam tubki, wszystkie [/quote]Cytat:
![]() Prowadzę rachunki, każdy wydatek jest zapisywany w Excelu w specjalnie skonstruowanym przez mojego męża arkuszu kalkulacyjnym. Malwinka jest przeurocza, ja tam żadnego potwora nie widzę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze życzonka dla Kubusia i Piotrusia
![]() jak ten czas szybko leci-niedługo dzieci nasze kochane skończą roczek. dziadek jest kochany. nie pisałam wam jakie super kółko kupił Klaudufce do pływania. pewnie będzie na dzisiejszych fotkach. no dziadek juz jest tylko jeszcze tż.
|
#1095 | |||||
|
Rozeznanie
|
Noc dziś troszkę lepsza. Cytat:
Cytat:
yyyyyy ale Malwinka jest w tej wodzie z tatusiem..Cytat:
Cytat:
.Cytat:
My dziś pewnie znowu gdzieś na zieloną trawkę się wybierzemy. Pogoda sprzyja.
|
|||||
|
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
Najsłodsze buziaczki dla Kubulka
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8119558] Dopisek specjalnie dla Joli: nie kochana, nie jestem w ciazy to ja taka podejrzliwa jestem ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8119558] I odkrylam, ze mam cos wspolnego z Malwinka, ksztalt nozek o to masz super nóżki To miłego moczenia ( nie tylko nóżek )Królewna budziła się w nocy ok 4 razy ( to o trzy za duzo), dawałam cycka , bo zatkałam ją i szybko zasypiała. Nie jest to oczywiście zbyt wychowawcze, ale w nocy najszybsze rozwiązanie.Rano zjadła ok 240 ml Dzis pomidorowa z ryżem, ciekawe jak jej posmakuje.Przed chwilą przeżyliśmy stresa. Pucka sie bawiła pilotem z kina domowego. Dała power na odtwarzaczu i pokręciła pokretłem z głosu. Jak rykneło ( bo mądry TŻ oczywiście zostawia płyty w dvd), królewna z przerażeniem uciekała ile sił, my wszyscy też w szoku . Teraz oczywiście maruda już się zalączyła i już sielanka się skończyła.Idę ją uspać. Może się uda. Będzie trochę spokoju |
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8121770]
Joli: zapomnialas juz, jak mnie spotkalas na pewnym watku o objawach ciazy i dreczylas przez kilka dni [/quote] ale pamietliwa jesteś Królewna padła zanim skończyłam pisać posta. Odwracam się, a ona śpi u siostrzenicy na rękach fotka nr 2. Przeniosłam ja do łóżeczka i dalej śpi |
|
|
|
#1098 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście Murmelius nie podejrzewałabym Cię o tak sarenkowate nóżki!
chodziło mi o Malwinkę i Klaudufkę! ![]() u nas plany zwięły w łeb... praca u Niemca .....
|
|
|
|
#1099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem...ale naskrobałyście ![]() Dziękujemy z Kubusiem za życzonka Fajniutki wózeczek Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawa dla Oli i Malwinki ![]() Cytat:
Cudna to Twoja moczynóżka, ale pożeracz trawy jest jeszcze lepszy...Malwinka przypomina mi na nim niewinne tygrysiatko Chociaż tygryski chyba trawy nie wcinają hihi![]() Klaudunia w kąpieli ************
P.S. Dodam jeszcze piątkowego "koalę" w babcinych ramionach ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-07-06 o 18:48 Powód: dopisek |
||||
|
|
|
#1100 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale słodki przytulak z Puchatka. Babcia musiała być w siódmym niebie .Cytat:
).Cytat:
Ciekawe, czy dała się uspać po tej dyskotece, którą zafundowała sobie i rodzicom .Cytat:
).Cytat:
My się dziś powłóczyliśmy wzdłuż rzeki, Malwinka trochę pospała w wózku, trochę pośpiewała swoich przyśpiewek i dzień prawie już za nami. Jeszcze tylko potwór się obudzi z 15 razy i już będzie jutro .
|
||||||
|
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
Puchatek cudny z babcią.
a my mieliśmy całkiem udany dzionek na basenie i wieczorny spacerek. mała się kąpała i bardzo jej sie podobała.machała super nóżkami i wcale nie chciała z tej wody wyjśc.a ja zjeżdżałam na zjeżdżalni- ale fajowo było no i był tż a to najważniejsze. dzisaj przypominał sobie jak sie zmiania pampersa. myślał że to takie proste tylko nie wiedział że to teraz najtrudniejsze bo wszystko inne ją bardziej ciekawi. po wielkich trudach dał jakos radę.czekają go 2 dni z małą. ktoś musi pracować.
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Uff my już Was witamy z Lublina
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8121770]Ivy: uffff, czyli to raczej na pewno nowe zabki sie szykuja No chyba tak, moja mama zajrzała jej jakoś do ryjka i twierdzi, że dziąsła są opuchnięte i czerwone. Na wszelki wpadek pójdziemy do lekarza. ![]() Puchatek w objęciach wygląda cudownie |
|
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko sie przywitam
i cóż- czas do pracy a tż z cóeczką miłego dnia
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
w sobote mialam rezonans magnetyczny, nizej wklejam wyniki z badania, jutro kolejna wizyta u neurochirurga i zobaczymy czy wystarczy reahabilitacja czy operacja, tak jak to bylo u mamy matry... boje sie ale chcialabym juz wiedziec co dalej i jak dlugo to wszystko bedzie trwalo
trudno mi dowas zaglac i oglac zdjecia i czytac jak fajnie spedzacie czas maluchami...ja nawet nie moge popatrzec na Mikolajka, w ten weekend go nie widzialam, za to moja mam przyjechala sama i posprzatala nam w domu, zrobla pranie i poprasowala wszystko a bylo co robic dom wygladal jakby ktoś podlozyl bombe, ja nic nie jestem wstanie zrobic a moj maz nie daje rady za wszystkim zdazyc, praca, opieka nad zuzia, ze mną jak nie na badania to do lekarza...jest strasznie ciezko... dlatego prosze nie gniewajdzie sie ze rzadko tu zagladam i nie czytam waszych postow i sie do nich nie odnosze ale naprawde uwierzcie mi mimo ze ciesze sie waszym szczesciem to jednak sprawia mi to bol
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie się prezentuje w kole pływackim i z tą kitką fajniutko wygląda Esz trudno cokolwiek powiedzieć...wiemy, że jest Ci ciężko...musisz się trzymać dzielnie i wierzyć, że będzie dobrze Zdrówka *************** My wczoraj byliśmy na mega spacerku...Kuba odwiedził też plac zabaw, do tej pory był jedynie w roli obserwatora, a wczoraj czynnie brał udział w zabawie ![]() P.S. Puchatek na placu zabaw (Demoniku...Kuba pozazdroscil Jasiowi kwiatka i wczoraj dostal podobny od rodziców)
|
|
#1106 | ||
|
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia jubileuszowe dla wszystkich pominiętych przeze mnie jubilatów, tj.
dla Matyldy, Weroniki, Mai, Patryczka, Piotrusia, Kubusia i Nadii - wielkie buziaki maluchy! Ivy, gratulujemy Oli pierwszych kroczków! Cytat:
Cytat:
------------------- Pewnie uznacie mnie za wyrodną matkę, ale muszę się Wam do czegoś przyznać. Otóż wczoraj zostawiliśmy Łucję (do piątku) u moich rodziców 170 km od nas! Babcia z dziadkiem już dawno nam to proponowali, ale jakoś trudno mi było ją zostawiać. Teraz daliśmy się przekonać, bo głównym celem tegoż występku jest podtuczenie Łucji, ale nie jest mi łatwo. Wczoraj, gdy przyjechaliśmy do domu i zobaczyłam jej puste łóżeczko to się popłakałam. Wiem, że jest jej tam dobrze, bo oczywiście dzwoniłam już ze sto razy i ponoć humor i apetyt ma dobry, ale i tak jakoś mi tak bez niej dziwnie. Już nie mogę doczekać się piątku, kiedy ją zobaczę. Mamy propozycję, aby zostawić ją jeszcze raz np. w sierpniu, ale nie wiem, czy dam się przekonać. Raczej nie...
|
||
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() U nas wszystko ok maciek zdrowy(odpukac), spedza ostatnie dni z tata przed wyjazdem![]() Jak te dzieci rosna, wszytskie juz takie duze i usmiechniete ![]() Esz trzymaj sie dziewczyno, bedzie dobrze(moj maz i mama , sa po operacji kregoslupa). Dziewczyny potrzebuje rady, szukam jakiejs ladnej sukienki, na wesele-blagam o jakies inspiracje U mnie 10kg mniej ide sie szykowac zaraz lece do okulisty
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetny winik gratuluję!
|
|
#1109 |
|
Rozeznanie
|
Dziś zaczyna się nasz ostatni tydzień we Francji... Kubuś słodki jak miodek, wygląda, że polubił zjeżdżalnię Esz, trzymamy za Ciebie kciuki, nie poddawaj się! Katarzynko, to Twoje dziecko i Twoja decyzja, nam nic do tego i nikt Cię nie będzie oceniał. Życzę Łusi podtuczenia na maksa, żeby mamusia już nie musiała się martwić .Sylwio, Pysiu - szukacie inspiracji do uszycia czy gotowych sukienek? |
|
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
Niedzielne rekreacyjne dzieciaki tak Klaudia jak i Kubuś miodzio!
Esz trzymaj się i myśl pozytywnie! Poiss wypoczywaj i daj rozpuścić dziadziusiowi i babuni Olę! ![]() Sylwia co do sukienki to nie pomogę bo dawno już nigdzie nie byłam i nawewt nie wiem co w trawie modne! ale za wynik wagowy ![]() ![]() klask i:Katarzynko napewno Ci ciężko ale dla dobra córeczki przecież to zrobiłaś więc nie obwiniaj się i nie wyrzucaj sobie że jesteś zła mamą bo tak nie jest! naprawdę jak miałabym wybierać między żłobkiem a dziadkami tyle kilometów oddalonych wybrałabym dziadków! oni się super zaopiekują napewno. Łusia może przybierze na wadze jak zmieni klimat? no głowa do góry! ![]() U nas od wczasów Weronika o 4 rano stoii w łóżeczku i woła mama jak ją biorę i kładę między nas to zasypia w minutę i chrapie do 9. generalnie nam to nie pzeszkadza ale jestem pełna podziwu że ona jest taka przytulanką od małego bo Wy piszecie że różnie to bywa! Weronika od małego zachowywała się jak Kubuś na zdjęciach ale jakoś nigdy nie zwracałam na to uwagi a teraz strasznie to widzę jak np stoii u mnie na kolanach pleckami do mnie to się 100 razy odwraca boczkiem i buziulke nadstawia na całuska. Wogóle strasznie lubi być obcałowywana i pieszczona i znów mnie nachodzi że jak wrócę do pracy to będzie jej brakować strasznie mamy a mi oczywiście jej jeszcze mocniej.... jak ja niecierpie myśli o powrocie do pracy i rozstaniu z małą |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

.
. Dawaj cos lepszego
.
.
),
.

[/quote]
Dzis pomidorowa z ryżem, ciekawe jak jej posmakuje.
brawa dla Oli i Malwinki 
.