|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
I dziękuję za słowa otuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Rozeznanie
|
Madzia1989bb
też mam bóle głowy np. dzisiaj od rana a bardziej nawet oczy. Czasami jest przerwa kilka dni i znowu. Mam wrażenie że to też pogoda jest tego powodem. Przed ciążą rzadko kiedy mi dokuczały w teraz nie ma tygodnis bez bólu, tyle że ja narazie nie biorę nic na to, jakoś wytrzymuje.
![]() |
#3514 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstukałam w wyszukiwarkę "wyprawka" i jest już kilka wątków stricte o wyprawce, ale jakoś żaden się nie rozwinął. W jednym wręcz ktoś radzi dziewczynie, żeby dołączyła do bieżącego wątku mamusiowego ![]() Jeśli jeszcze Tobie będzie się chciało zrobić takie podsumowanie to bajka. Dla mnie czy ewentualnie innych prowadzących wątek w przyszłości to myślę żaden problem. Ze spraw organizacyjnych jeszcze to napisz mi proszę, czy masz już zarząd nad grupą fb, bo nie chciałam zmieniać na pierwszej stronie bez Twojego potwierdzenia. Cytat:
Ponoć rzadkie przypadki z tym nietolerowaniem wielorazówek, ale są. Wiesz, nie wiem czy to od siku czy od kupki, tak ogólnie pisałam, fakt tylko że ok. dwa miesiące próbowania wielorazówek wyglądały tak, że dwie doby używałam ich, dwie doby leczyłam pupę w pampersach :/ i tak w kółko na zmianę, nawet jeśli kupki były przewijane niemal natychmiast ![]() Z zapachami jest luz, ba wręcz nawet trudniej zauważyć, że jest kupa, bo jej nie czuć tak jak w pampersach. Wychowanie bez pieluszek... Hm, dziwne trochę. Może idea gdzieś tam mi się podoba, ale wykonanie i codzienność z nią już nie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wyniki były jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() I witam w grupie zmiany spodziewanej dziewczynki na chłopca ![]() Cytat:
![]() Leż tam grzecznie i pisz tu do nas, jeśli masz ochotę ![]()
![]() |
#3515 |
Zadomowienie
|
Ja jak zwykle z doskoku, ale wolę całe dnie zajęte niż czas na rozmyślania i brak energii.
Przede wszystkim Princes wielkie kciuki za Ciebie, mam nadzieję i wierze,że wszystko będzie dobrze. U mnie ciążowo nic się nie dzieje, 18 tyg a ruchów ani widu ani słychu więc oczywiście zaczynam się martwić. Na nic nie mam czasu co w sumie obecnie daje się jakoś ogarnąć, najwyżej mam bałagan i liste spraw do załatwienie, ale już sobie wkręcam jak to będzie jak będzie dziecko i kiedyś tam wróce do pracy. Z pozytywów to od 3 dni wróciłam do ćwiczeń i super mi to poprawia samopoczucie. Dlatego teraz też zmykam poćwiczyć. A, co do omawiania rzeczy wyprawkowych, to myśle, że to dobry pomysł aby najpierw te duże rzeczy omówić, choć myśle, że temat wózków to i tak będzie się przez cały wątek przewijał. |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Raczkowanie
|
Princes trzymam kciuki za ciebie i za dzieciaczka! Teraz będziesz miała dobrą opiekę, najważniejsze, że w porę poszłaś na wizytę. Trzymaj się i bądź dobrej myśli!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to mam wyrzuty sumienia, bo te tematy wyprawkowe obciążają głównie tych, które już mają dzieci i "muszą" o tym się wypowiadać, bo co świeżynki mogą? I co za tym idzie - czuję się jakbym wymuszała od Was dzielenie się doświadczeniem, bo nie każda ma np. siłę i chęci.. ![]() ![]() Folinko, bardzo Cię proszę Kochana, dopisz mi na pierwszej stronie Anielkę. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-08 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny po warsztatach jestem bardzo zadowolona, dostalam duzo ulotek, próbek, kilka produktów pelnowymiarowych, i jestem troche bogatsza o wiedzę. Jutro kolejne warsztaty i kolejne tirby z ulotkami i probkami hehe ![]() Dziewczynu zabijcie mnie, ale..... nie zjadlam dziś ani jednego pączka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Radena Czas edycji: 2018-02-08 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Przyczajenie
|
A jak sobie radzisz z bólami ? Samo z czasem przechodzi ? Czy masz jakiś sposób żeby nie trzeba było brać tych cholernych tabletek ?
Mi lekarka pozwoliła wziąć Apap albo paracetamol ale to w wyjątkowych sytuacjach . Staram się robić zimne okłady na kark i na punkt gdzie mnie boli glowa . Po godzinnym ponad leżeniu z okładami czasami mi przechodzi ból. Czy wiesz może dlaczego w ciazy tak często boli głowa? 🤯 ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- U mnie tez z samopoczuciem nie najlepiej ...:/ częste bóle głowy , nic mi się nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Zadomowienie
|
noruś, daj spokój! Ja tam żadnego przymusu nie odczuwam
![]() Obkupiłam trochę córcię na wyprzedażach, zrobiłam porządki w pierwszym poście, więc mogę iść spać z czystym sumieniem ![]() Takie mam jeszcze pytanie, jako że już jest bliżej niż dalej do końca wątku... Czy byłby ktoś chętny przejąć prowadzenie pierwszego postu? ![]() Jest i było mi niezmiernie miło być Waszą "matką założycielką", ale chciałabym już przekazać władzę, bo mam trochę spraw życiowych do ogarnięcia, a prowadząc pierwszy post sama sobie nie odpuszczę niemal codziennego czynnego bycia na forum. Nigdzie się od Was nie wybieram, ale po prostu chciałabym mieć trochę swobody, że jak np. przez 3 dni tylko z doskoku zajrzę na forum, to nic się nie stanie. Na pewno znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która nam pięknie ten pierwszy post ogarnie! ![]()
#3523 |
Zakorzenienie
|
I kolejny poranek z bólem gardła i zatkanym nosem, herbata z cytryną i miodem już stygnie
![]()
#3524 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Mnie wczoraj wieczorem i potem cala noc glowa bolala. Teraz tez jeszcze boli, ale juz nie jest tak zle... poki co lece bez tabletek.
Wczoraj kupilam sobie na te impreze taka tuniko-sukienke. Wiec mam w czym pojsc na impreze 😅 Princess prosze daj znac co u Was! Mam nadzieje ze jestes juz pod opieka i tym razem uda Wam sie uniknąć najgorszego! Przytulam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3525 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
MalaGosia88, na przeziębienia (ból głowy/ gardła) polecam imbir - ja korzystam z niego dwojako - albo ścieram np. 3-4 cm korzeń na tarce i dodaję do herbaty, albo kroję plasterek 0,5cm do ssania. Naprawdę pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektorzy polecaja płukanie, ale u męża pogorszylo to tylko sprawe, bo jak sie okazalo, powinien to robic tylko z jedenej strony, bo druga jest wlasnie opuchnieta i zatykal to jeszcze bardziej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3527 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
Co myslicie o takiej paczuszce maluszka? ![]() Znalazłam jakąs ulotkę w domu i weszłam na stronkę. Pudełko do paczuszki służy od razu za łóżko z materacem na pierwsze miesiace (dla tych co mają mało miejsca w domu ![]() https://paczuszkamaluszka.pl/produkt/paczuszka-maxi/ Pozdrawiam z pracy! jak dobrze, ze juz piątunio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
Folinko jak będziesz miała chwilę to wpisz mi na pierwszą stronę synka.
Ja się zawsze bałam płukania zatok, a może rzeczywiście by to pomogło. Jutro teście przyjeżdżają i zostają na noc, Ewka oszaleje, bo to rzadkość u nich, ostatnio byli na święta, a wcześniej w czerwcu. W poniedziałek do lekarza, we wtorek idziemy na choinkę gdzie będzie Mikołaj więc kolejne szaleństwo. W tygodniu muszę posegregować małe ubranka, zobaczyć co mamy, a te typowo dziewczęce wystawić na sprzedaż. Boszze tyle kartonów do przejrzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Naema co u Ciebie???
Princesa jak.się czujesz? Daj znac? Co do.bólu glowy,to mnie mało boli.Jak zaczyna bol atakowac,to pije kawę i.jem.magnez. Na pocieszenie,moją.kolezank e glowa bolala okropnie w 1 trymestrze,w 2 tych dni bylo coraz mniej. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Jeszcze czeka mni remont naszej sypialni,trzeba.podopinac kilka rzeczy... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-09 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Folinko, bardzo chętnie bym Ciebie odciążyła, ale ja ledwo ogarniam facebooka, wizaż dla mnie to już w ogóle czarna magia. Wiem, że Blanka nadawałaby się do tego idealnie, ale jej ni ma.. ![]() [ Cytat:
Cytat:
![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-09 o 08:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |||
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Cytat:
Zdaje się pomysł ściągnięty gdzieś ze Skandynawii, gdzie takie pudełko DOSTAJE każdy bobas, o ile dobrze pamiętam. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Coś mi mówi, że są tu już osoby, które to robiły ![]()
![]() |
#3533 |
Zadomowienie
|
Fitelina,jak dla mnie taniej wyjdzie jak sama to kupisz. Przecież muszą na tym zarobić jakoś
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
A ja mam sposób na mojego synusia łobuza
![]() ![]() ![]() Princes, trzymaj się tam i skrobnij czasem do nas ![]()
#3535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To pacz, żadna się nie przyznaje.. ![]() Tak w ogóle Dziewczyny, to ja mam jakies schizy.. Całą noc śniłam o tym, że to jednak chłopiec! ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-09 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do 1 strony to może i bym się podjęła ale od poniedziałku wracam do pracy i myślę że wtedy będę tutaj rzadziej zaglądać ![]() ![]() Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-02-09 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze nie będę dyskutować na jakieś tematy konkretne ale jestem na wątku cały czas obecna. Jak nikt się nie zgłosi, to ja (jeśli oczywiście chcecie) mogę wątek przejąć. Czasu mam dużo, na bieżąco też jestem. Wątek już jeden na staraczkach prowadziłam, nowość to dla mnie nie jest. Też mi się śniło dziś, że będę mieć synka,patrzac w a usg nie było wątpliwości.. Chłopak jak w pysk strzelił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-09 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie płukam zatoki i jest trochę lepiej, nos się odetkał. Próbowałam też ogrzewać sobie je termoforem to raz nawet pomogło i wydzielina zaczęła spływać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jak byście poruszaly codziennie, to po prostu ugryze się w język, albo sobie kabel od neta na chwilę odłącze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Moje dziecko.jest obecnie w ułożeniu miednicowym.A Wasze? Jak mi się okropnie spać chce.Czekam.na.koleżanke, kawa stygnie,może pomoże ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Stefcia co u Ciebie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.