Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-09, 09:08   #3541
odowska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Hej Dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Co myslicie o takiej paczuszce maluszka?
Znalazłam jakąs ulotkę w domu i weszłam na stronkę.
Pudełko do paczuszki służy od razu za łóżko z materacem na pierwsze miesiace (dla tych co mają mało miejsca w domu )
https://paczuszkamaluszka.pl/produkt/paczuszka-maxi/

Pozdrawiam z pracy! jak dobrze, ze juz piątunio
Czołem Pracy! W sumie, to wolałabym się położyć spać, taki ze mnie pracownik . A co do paczuszki, to chyba pomysł skopiowany od Finlandii. Tam każde nowonarodzone dziecko dostaje taki prezent powitalny, zestaw startowy od rządu (narodu) i też samo pudełko nadaje się do spania dla noworodka, taka wersja kosza Mojżesza. Podobno od wprowadzenia tego znacznie spadła u nich statystyka tzw. śmierci łóżeczkowych. Ja jednak wolę, żeby dziecko spało na tym samym poziomie co ja, bo co to za korzyść, że dzieć śpi blisko mojego łóżka jak i tak się muszę schylać i go podnosić w nocy. W związku z tym jestem fanką dostawek

A paczuszka w sumie nawet fajna opcja, jak ktoś nie ma czasu i chęci kupować tych wszystkich drobiazgów osobno albo może nawet pomysł na prezent? Choć nie wiem, jak to się ma cenowo, na pierwszy rzut oka 1000 zł to dużo, ale może nie aż tak? Ubranek i tak pewnie trzeba by dokupić dodatkowo i nie wiem po co tam wciskają te butelki , ale np. ręcznik 100x100 - tak jak pisałyśmy itp.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 09:12   #3542
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Super Blanka wracaj do Nas

Z bólami głowy nie mam problemów, ale ze skurczami i twardniejąca macica już czasami tak. Mimo wizyty 15.02 jadę dzisiaj podglądać czy na pewno wszystko mi tam trzyma (ostatnia wizyta była 3tyg a te skurcze mnie niepokoją )
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 09:13   #3543
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
To fajnie. Czyli widocznie taka już konstrukcja tych moich otulaczy, że łapały wilgoć...
Ponoć rzadkie przypadki z tym nietolerowaniem wielorazówek, ale są. Wiesz, nie wiem czy to od siku czy od kupki, tak ogólnie pisałam, fakt tylko że ok. dwa miesiące próbowania wielorazówek wyglądały tak, że dwie doby używałam ich, dwie doby leczyłam pupę w pampersach :/ i tak w kółko na zmianę, nawet jeśli kupki były przewijane niemal natychmiast
Z zapachami jest luz, ba wręcz nawet trudniej zauważyć, że jest kupa, bo jej nie czuć tak jak w pampersach.
Wychowanie bez pieluszek... Hm, dziwne trochę. Może idea gdzieś tam mi się podoba, ale wykonanie i codzienność z nią już nie Z jednym dzieckiem jakoś bardziej, ale przy kilkorgu nie wyobrażam sobie zupełnie.
No 10 otulaczy to naprawdę solidny zapas Mnie trochę korci wychowanie bez pieluszek, ale też bardziej jako idea. Ciężko mi sobie wyobrazić to w praktyce, bo przecież ani nie mieszkam w buszu ani nawet w ciepłym i łagodnym klimacie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja to mam wyrzuty sumienia, bo te tematy wyprawkowe obciążają głównie tych, które już mają dzieci i "muszą" o tym się wypowiadać, bo co świeżynki mogą? I co za tym idzie - czuję się jakbym wymuszała od Was dzielenie się doświadczeniem, bo nie każda ma np. siłę i chęci.. Tak mi się jakoś uwaliło na mózg - mylę się?
Nie wiem z jakiego powodu te wyrzuty sumienia. Jak ktoś chce się wypowiedzieć, to pisze, jak mu się nie chce to nie i tyle.

A np. w temacie wózków to uważam, że to jest temat właśnie bardziej dla "świeżynek". Ja co mogę - napisać parę słów o tym wózku, który mam (co z resztą już zrobiłam ). A nie mam ani potrzeby ani ochoty zagłębiać się w aktualne modele. I z mojej perspektywy temat jest już trochę wyczerpany na wątku. Lista folinki z wytycznymi na co zwracać uwagę jest bardzo konkretna. Reszta to już są jakieś osobiste preferencje, bo jednej bardziej zależy na wadze, innej na amortyzacji, a jeszcze inna chce mieć wózek w kolorze błękitnej stali z oranżowymi wstawkami i żaden inny. Jedna będzie polować na używki, a druga pójdzie do sklepu w czerwcu i kupi. No nie ma szans, żebyśmy tu gremialnie uchwaliły jedyny idealny model wózka

Jak macie potrzebę jakiegoś gruntowniejszego omówienia, to nie mam nic przeciwko! Ale tak sobie myślę, że akurat z wózkami, to mógłby się lepiej sprawdzić inny sposób, np. taki: jak któraś znajdzie model wózka, który by chciała, a nie jest pewna, to może go podrzucić na forum do omówienia. Może dziewczyny spojrzą z boku, może akurat któraś będzie miała doświadczenie z tym modelem itp.
Stary 2018-02-09, 09:13   #3544
folinka
Zadomowienie

Haha, ależ macie sny Co ta podświadomość z ludźmi robi. Mi nic związanego z ciążą się nie śni... Może rzeczywistość z dziećmi już wystarczająco mój umysł wypełnia tymi dziećmi
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 09:16   #3545
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny kiedy poruszamy temat dostawek/kojcow/lozeczek?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Haha, ależ macie sny Co ta podświadomość z ludźmi robi. Mi nic związanego z ciążą się nie śni... Może rzeczywistość z dziećmi już wystarczająco mój umysł wypełnia tymi dziećmi
Na początku.snilo.mi.się krwawienie,poronienie.wie lokrotnie
Ostatnio,ze dziecko mialo.obrzęk mozgu

A dzisiaj,ze mnie mąż zostawił

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Super Blanka wracaj do Nas

Z bólami głowy nie mam problemów, ale ze skurczami i twardniejąca macica już czasami tak. Mimo wizyty 15.02 jadę dzisiaj podglądać czy na pewno wszystko mi tam trzyma (ostatnia wizyta była 3tyg a te skurcze mnie niepokoją )
Na którą.masz wizytę?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 09:17   #3546
odowska
Zadomowienie

Wiadomość z ostatniej chwili: zjadłam grochówki (nie linczujcie proszę, wiem, że jest 10:00 ) i dziec się rozszalał. Ale ja go czuję właściwie w jednym miejscu tylko, któraś też tak ma?

(pozaznaczałam sobie postów do odpowiedzi i mi znowu wychodzą elaboraty, wybaczycie )
Stary 2018-02-09, 09:18   #3547
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mam taki zamiar, o ile jeszcze mnie chcecie
Nawet jak byście poruszaly codziennie, to po prostu ugryze się w język, albo sobie kabel od neta na chwilę odłącze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dobre i to. Nie ma sensu, żebyś od nas odchodziła, każda z nas zżyła się z tym wątkiem i dziewczynami i czasem nawet nie sposób nie czytać, po prostu nie da się inaczej.

To co, Dziewczyny? Na tapetę dzisiaj temat - 2. WÓZEK. Jak zjem śniadanie i ogarnę się, to spróbuję poszukać tego, co Folinka o wózkach pisała.

PS Co trzeba wpisać na brzegach danego tekstu, żeby go pogrubić? Bo jestem na aplikacji.

Spokojnie Dziewczyny, z każdym tematem zdążymy. Dzisiaj zmiote to kupy to co było pisane o wózek i rzuce kolejny temat, ale w sumie jak chcecie, to możecie pisać o wszystkim, tylko potem nie będę miała tego jak podsumować, bo będzie za duży chaos.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-09 o 09:22
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-09, 09:21   #3548
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Wiadomość z ostatniej chwili: zjadłam grochówki (nie linczujcie proszę, wiem, że jest 10:00 ) i dziec się rozszalał. Ale ja go czuję właściwie w jednym miejscu tylko, któraś też tak ma?

(pozaznaczałam sobie postów do odpowiedzi i mi znowu wychodzą elaboraty, wybaczycie )
Ja wczoraj fasolkę po bretonsku zjadlam o 10
Tez moja mała czuję racze .w tym samym.miejscu

Kurczę a ja mojej nie czuję od wczoraj
Stary 2018-02-09, 09:23   #3549
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Spokojnie, wypiergasz.

Stary 2018-02-09, 09:23   #3550
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Mialam dziś wizyte.. Jest zle, twarda macica i rozwarcie szyjki. Na rano do szpitala na oddział.. Nie mam siły
Nie wiem czy nas czytasz, ale i tak Ci wysyłam ciepłe myśli. Pamiętaj, że jest ten mechanizm samospełniającej się przepowiedni i nie poddawaj się mu. Tym razem będzie inaczej! Jesteś pod opieką lekarzy, którzy nie bagatelizują tematu. Tym razem będzie inaczej!

Dziś piątek! Wyniki amniopunkcji!
Stary 2018-02-09, 09:25   #3551
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy nas czytasz, ale i tak Ci wysyłam ciepłe myśli. Pamiętaj, że jest ten mechanizm samospełniającej się przepowiedni i nie poddawaj się mu. Tym razem będzie inaczej! Jesteś pod opieką lekarzy, którzy nie bagatelizują tematu. Tym razem będzie inaczej!

Odowska, robiłaś amniopunkcję? Czy ktoś inny?

Pierwszy raz od 2 miesiecy jem jajecznicę, narazie wchodzi, ale bez rewelacji, kiełbaski zabrakło..

Stary 2018-02-09, 09:27   #3552
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Czekamy na dobre.wieści.od Dziewczyn!!!
Stary 2018-02-09, 09:29   #3553
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja wczoraj zjadłam swojskie pączki, o 23.00 zaczęłam rzygać jak kot.
Już ich nie dotknę..
Do teraz mi żołądek skacze i wszystkie flaki.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 09:30   #3554
asiaczek
Zakorzenienie

Norka, tak się robi pogrubienie:

Norka

IMG_20180209_103001.jpg

Stary 2018-02-09, 09:34   #3555
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Jestem już po usg, wszystko dobrze, serduszko, nerki, żołądek, wsio prawidłowo. Płeć od razu sprawdził, bo nasz ananas wywalił jajka, więc nie dało się nie zauważyć, że chłopak. Głupio mi, bo trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę ale i tak się cieszę.

Jak możesz tak przeczyć stereotypom! To nie chciałaś "parki"?
Widzę, że masz podobne rozmyślania, jak ja w kontekście tej samej płci rodzeństwa - w sensie, że mi z drugim chłopakiem też by było łatwiej z niektórymi sprawami, jak ubrankami, pokojem itp.

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie: miałyście robioną cytologie w ciąży ew. jakieś inne badania tego typu? Bo ja w ostatnim czasie miałam powtórzoną cytologię (ostatnią miałam w styczniu rok temu) i potem też pobrany wymaz z szyjki, żeby mieć pewność, że nie rozwija się żadna infekcja utajona... Na szczęście wyniki są ok, ale tak się zastanawiam czy to może mieć wpływ na to, że szyjka będzie osłabiona etc. Niby nie miałam żadnych plamień ani podstaw do obaw, ale zaczęło mnie to nurtować, bo to jednak wziernik etc.
Na pewno zapytam o to gin na wizycie we wtorek, ale może ktoś coś wie/ ma doświadczenia
Miałam cytologię na początku stycznia, czyli to koło 13 tygodnia było. Żadnych krwawień ani nic. Pani pielęgniarka czy położna tak mi to delikatnie pobrała, że nawet nie zauważyłam.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Odowska, robiłaś amniopunkcję? Czy ktoś inny?

Pierwszy raz od 2 miesiecy jem jajecznicę, narazie wchodzi, ale bez rewelacji, kiełbaski zabrakło..
Nie nie ja. Właśnie wysłałam wiadomość zanim zdążyłam odszukać nick i teraz mi już wyleciało z głowy. Ale na 100% dziś miał być wynik, tylko mam dziurę w głowie i nie pamiętam czyj.
Stary 2018-02-09, 09:35   #3556
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Już ich nie dotknę..

Może.niedosmazone?
Stary 2018-02-09, 09:36   #3557
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że masz podobne rozmyślania, jak ja w kontekście tej samej płci rodzeństwa - w sensie, że mi z drugim chłopakiem też by było łatwiej z niektórymi sprawami, jak ubrankami, pokojem itp.

Miałam cytologię na początku stycznia, czyli to koło 13 tygodnia było. Żadnych krwawień ani nic. Pani pielęgniarka czy położna tak mi to delikatnie pobrała, że nawet nie zauważyłam.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Nie nie ja. Właśnie wysłałam wiadomość zanim zdążyłam odszukać nick i teraz mi już wyleciało z głowy. Ale na 100% dziś miał być wynik, tylko mam dziurę w głowie i nie pamiętam czyj.
Chyba regularkate miała mieć ten wynik dziś

Stary 2018-02-09, 09:36   #3558
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, wypiergasz.
A powiem Ci, że nawet nie. Już mam takie wyhodowane bakterie jelitowe, że dają sobie radę z każdym strączkiem bez efektu śmierdzieli No ale trochę to trwało, fakt
Stary 2018-02-09, 09:36   #3559
Early Bird
Raczkowanie

Pisałyście o zatokach - ja niestety mam je regularnie, najbardziej ratują mnie inhalacje właśnie, czasami nawet dzięki inhalacjom obywa się bez antybiotyków.

Ja mam takie sny, że dejta spokój Ogólnie na spokojnie biorę tę ciążę, ale chyba podświadomość ze mną pogrywa i wychodzi wszystko w poschizowanych snach

W ogóle to od jakiegoś czasu czuję jakieś pukanie w brzuchu, ale wolałam się nie podniecać, że to ruchy dziecka, ale wczoraj tak kopało w jednym miejscu, że mogę potwierdzić że to dzieciaczek Śmieszne uczucie
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 09:38   #3560
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Już ich nie dotknę..

No to wstręt do pączków na kilka lat murowany.. A ogólnie jak się czujesz? Co u Ciebie? Jak ciąża przebiega? Który to już tydzień?

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Norka, tak się robi pogrubienie:

Norka

Załącznik 7425026

Zrobiłam screena, dzięki Ci dobra kobieto!

Cytat:
A nie aby Regularkate?

Cytat:
A powiem Ci, że nawet nie. Już mam takie wyhodowane bakterie jelitowe, że dają sobie radę z każdym strączkiem bez efektu śmierdzieli No ale trochę to trwało, fakt
Jak to zrobiłaś? Kiszona kapusta i bóle też Ci niestraszne?

Stary 2018-02-09, 09:40   #3561
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy poruszamy temat dostawek/kojcow/lozeczek?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Na początku.snilo.mi.się krwawienie,poronienie.wie lokrotnie
Ostatnio,ze dziecko mialo.obrzęk mozgu

A dzisiaj,ze mnie mąż zostawił

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Na którą.masz wizytę?
Na 15:20 dam znać po. Dzisiaj u mnie 18t1d

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Pisałyście o zatokach - ja niestety mam je regularnie, najbardziej ratują mnie inhalacje właśnie, czasami nawet dzięki inhalacjom obywa się bez antybiotyków.

Ja mam takie sny, że dejta spokój Ogólnie na spokojnie biorę tę ciążę, ale chyba podświadomość ze mną pogrywa i wychodzi wszystko w poschizowanych snach

W ogóle to od jakiegoś czasu czuję jakieś pukanie w brzuchu, ale wolałam się nie podniecać, że to ruchy dziecka, ale wczoraj tak kopało w jednym miejscu, że mogę potwierdzić że to dzieciaczek Śmieszne uczucie
kilka dni temu czułam coś podobnego
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 09:40   #3562
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
No to wstręt do pączków na kilka lat murowany.. A ogólnie jak się czujesz? Co u Ciebie? Jak ciąża przebiega? Który to już tydzień?

Zrobiłam screena, dzięki Ci dobra kobieto!

A nie aby Regularkate?
W miarę dobrze, miałam przez kilka dni problemy z niskim ciśnieniem i bardzo niskim tętnem. 80/50 tętno 53.. Odkąd w ciąży jestem to tętno mam 80-90

No i teraz mam problem z kręgosłupem niestety. Ale z każdym dniem jest chociaż troche lepiej,jakies światełko w tunelu.

Dziś zaczęłam 20tc

Stary 2018-02-09, 09:47   #3563
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj fasolkę po bretonsku zjadlam o 10
Tez moja mała czuję racze .w tym samym.miejscu

Kurczę a ja mojej nie czuję od wczoraj
No to piona! Też sobie lubię fasolkę na śniadanko wciągnąć Ja to tego mojego Żela chyba od poniedziałku nie czułam, dlatego tak się ucieszyłam przed chwilą. Ale generalnie chyba nie jesteśmy jeszcze na etapie, kiedy z regularności ruchów można coś wnioskować, co?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Jak to zrobiłaś? Kiszona kapusta i bóle też Ci niestraszne?
Prawda jest taka, że im więcej czegoś jesz, tym bardziej się Twoje bakterie w tym specjalizują. Wcześniej jadłam dużo mięsa i nabiału, więc trochę trwało zanim się mi skubańce przestawiły na strączki i liście (pierwsze miesiące były tragiczne), ale tak kiszonki wszelkiej maści bardzo pomagają.
Stary 2018-02-09, 09:48   #3564
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Reszta to już są jakieś osobiste preferencje, bo jednej bardziej zależy na wadze, innej na amortyzacji, a jeszcze inna chce mieć wózek w kolorze błękitnej stali z oranżowymi wstawkami i żaden inny.

Mi jest obojętna zupełnie forma omawiania wózków. Dołączę do każdej, na ile tylko czas pozwoli. Chyba śmiało mogę powiedzieć, że wózki to moje hobby.

Taką Wam anegdotkę opowiem...
Zawsze mi się Phil&Teds podwójne podobały i chciałam mieć małą różnicę między drugim i trzecim dzieckiem i taki wózek, tż mniej.
Jak już wspominałam, decyzja o 4ym dziecku była u nas bez wdawania się w szczegóły dość spontaniczna, tzn. tż od dawna chciał, ja mniej, ale kiedy już stało się to faktem, że potomek może się pojawić, tż usnął, a ja dla uspokojenia moich rozmaitych emocji, wzięłam telefon i zaczęłam przeglądać wózki dla dzieci rok po roku
Stary 2018-02-09, 09:50   #3565
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
W miarę dobrze, miałam przez kilka dni problemy z niskim ciśnieniem i bardzo niskim tętnem. 80/50 tętno 53.. Odkąd w ciąży jestem to tętno mam 80-90

No i teraz mam problem z kręgosłupem niestety. Ale z każdym dniem jest chociaż troche lepiej,jakies światełko w tunelu.

Dziś zaczęłam 20tc

A przypomnisz mi jakie dokładnie masz problemy z kręgosłupem? Bo nie mogę sobie przypomnieć.

Cytat:
Prawda jest taka, że im więcej czegoś jesz, tym bardziej się Twoje bakterie w tym specjalizują. Wcześniej jadłam dużo mięsa i nabiału, więc trochę trwało zanim się mi skubańce przestawiły na strączki i liście (pierwsze miesiące były tragiczne), ale tak kiszonki wszelkiej maści bardzo pomagają.
Kiszone, omnonomnomnom.. A ogórki kiszone się liczą czy koniecznie musi być sok np. z nich? Ja z liści toleruje chyba tylko miksy sałat, taka sałata z warzywami i piersią kurczaka, ach.. Ale coś mnie kurczak zbrzydł.

Stary 2018-02-09, 09:52   #3566
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
A przypomnisz mi jakie dokładnie masz problemy z kręgosłupem? Bo nie mogę sobie przypomnieć.

Kiszone, omnonomnomnom.. A ogórki kiszone się liczą czy koniecznie musi być sok np. z nich? Ja z liści toleruje chyba tylko miksy sałat, taka sałata z warzywami i piersią kurczaka, ach.. Ale coś mnie kurczak zbrzydł.
Rwa kulszowa, rozszczep kręgu, tylozgiecie macicy, przez co mam ucisk na kość ogonowa. Tak w skrócie

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-09 o 09:56
Stary 2018-02-09, 09:59   #3567
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem dlaczego każdy się dziwi, że nie marzyłam o parce lekarz też był zaskoczony i dopiero jak trzeci raz powiedział, że chłopak to złapaliśmy, bo tak byliśmy nastawieni ma dziewczynkę

Przeglądałam stronę smyka i tak mi dziwnie oglądać chłopięce ubranka. Oczywiście śniło mi się, że jednak dziewczynka.
Mąż za to wczoraj przyznał, że dopiero zaczyna do niego docierać do niego, że jestem w ciąży, ma tempo

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-09, 09:59   #3568
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Tak! Wczoraj właśnie te pierwsze mocniejsze puknięcia miałam w jednym miejscu, na dodatek dość mocno z boku - tak pi razy oko w połowie między pępkiem a biodrem. Trochę się zdziwiłam, ale to już było na tyle mocne i oczywiste, że to na bank synuś kopał. A w końcu już pewnie z dobre 15 cm ma.
I zdecydowanie to jeszcze nie czas na regularne ruchy. Mogą być dni, że będzie cisza, bo się inaczej dzieć ułoży albo popuka mocniej tylko gdy śpimy, albo cokolwiek

Cytat:

To co, Dziewczyny? Na tapetę dzisiaj temat - 2. WÓZEK. Jak zjem śniadanie i ogarnę się, to spróbuję poszukać tego, co Folinka o wózkach pisała.

Spokojnie Dziewczyny, z każdym tematem zdążymy. Dzisiaj zmiote to kupy to co było pisane o wózek i rzuce kolejny temat, ale w sumie jak chcecie, to możecie pisać o wszystkim, tylko potem nie będę miała tego jak podsumować, bo będzie za duży chaos.
Dobra, dajemy wózki!
Chcemy, żebyś Ty wybierała temat! Ktoś musi trzymać nad tym pieczę, żeby był porządek.
Stary 2018-02-09, 09:59   #3569
Madzia1989bb
Przyczajenie

Jej to faktycznie idź sprawdź dla spokoju. A cały twardniejący brzuch tez Ci się zdaża? Ja na prawie każdy wieczór mam twardy, napiety ... myślisz ze to cos niepokojącego? 🤔😕
Madzia1989bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 10:06   #3570
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Rwa kulszowa, rozszczep kręgu, tylozgiecie macicy, przez co mam ucisk na kość ogonowa. Tak w skrócie

Ale mieszanka wybuchowa.. Co Ci najbardziej doskwiera? Też mam tyłozgięcie i to możliwe, że przez nie lekarz nie mógł nic zobaczyć na USG przez mój brzuszek? Obraz był ledwie widoczny.

Cytat:
Dobra, dajemy wózki!
Chcemy, żebyś Ty wybierała temat! Ktoś musi trzymać nad tym pieczę, żeby był porządek.
Jeszcze trawię jajecznice i chyba zejdzie na tym, bo mi niedobrze. Musze do lapka usiąść i te podsumowanie wózków zrobić, co było do tej pory.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości