|
|
#2761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Teraz mi się chce, ale jak zostanę zalana ciuszkami to mi się odechce na jakiś czas 😉 córka starsza ma już na rok do przodu ciuchy 🙊🙉🙈 więc jej nic nie uszyję 🙁 ale młodszej jeszcze mogę😁
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Okropne babsko! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!!! Odzywam się dopiero dzisiaj, bo wczoraj prosto po wizycie wsiedliśmy w samochód i ruszyliśmy z wwy do zmc a internet po drodze strasznie mi rwało. Mała jest dalej dziewczynką, waży prawie 800 g, wczoraj leżała poprzecznie 😃 ale wierci się nadal bardzo. Gin powiedziała że glukoza Ok, żebym się nie przejmowała tą obecnością w moczu bo może to byc wynik tego, ze dzień przed badaniami cały dzień wcinałam owoce a potem wieczorem jechaliśmy ponad 4 godz do wwy.
Kolejna wizyta 16 marca, a 20 marca usg III trym. Dzisiaj tylko Was podczytuję, bo mama ma imieniny i siedzę w kuchni 😉 udanego weekendu życzę 😀 P.s. I po Waszych pozytywnych rekomendacjach wczoraj dokonałam napadu na outlet internetowy sklepu ewaklucze 😅
|
|
#2765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
promo stacjonarnie są na axkidy spore. Na pozostałe fotele -10%. Może na stronie też, ale nie wiem. Zobacz profil Warszawskiej placówki, czy ogłaszają coś więcej. https://www.facebook.com/osiemgwiazdekwarszawa/ My byliśmy zdecydowani na fotelik dla Starszaka, ale czekaliśmy na promo bo klipana w którym teraz jeździ, będzie musiał opuścić na nowego Lokatora. był wóz strażacki, ambulans- Syn zachwycony. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
U mnie, żeby cukier za mocno nie spadał mam zjadać posiłek niedługo przed snem z wielocukrów, żeby się to łądnie porozkładało w nocy, ale nie spadło za mocno. I z tego co pamiętam przy cukrzycy ciążowej też jest takie zalecenie, żeby cukier nie podskoczył za bardzo na czczo. Trzymam kciuki, żeby udało się to ładnie ogarnąć! Dasz radę! A teściowa... cóż.... moja mi ostatnio nerwów napsuła bardzo skutecznie, więc łączę się... |
||
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi cukrami to racja! mi w pierwszej ciąży jakby mi rosło z rana to kazała o 22:00 kanapkę opierdzielić, tyko wąłsnie musi być długorozkłądalne
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po powrocie koniecznie pokaż ciuszki 😊 |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się, ale to pewnie już jutro za dnia, bo odbierzemy go dopiero wieczorem. Byle jakich fot wam wstawiać nie chcę
![]() Nalesnikona, bardzo Ci dziękuję...szkoda że tylko stacjonarnie. No nic będę polować jeszcze na promocję, może się jeszcze jakaś trafi ![]() My jutro też planujemy wypad do kina...ale jakoś mało co mi podchodzi. Na Greya mój się nie zgodzi...zresztą wystarczy mi jak zabrał mnie w ramach prezentu nie pierwszą część...i cały seans na telefonie spędził..awanturę mu zrobiłam wielką, bo mi cholernie przykro było...także podziękuję. Polecicie coś? ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Sunset, super Odpoczywajcie.
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Sunset super że wizyta udana
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie klusia pięknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tam dzisiaj robicie że tu taka cisza? Ja sama z chorą córką w domu. Nic mi się już nie chce. Poprasowałam, poprałam, posprzątałam i nawet zupę ugotowałam 😁 a udko z zupy zaserwuje córce jako drugie 😁 ZUA MADKA
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza. Każda pewnie się weekenduje, nie to co ja. Wyjątkowo tżt niedostępny dla mnie
leczy kaca. Pępkowe miał kolegi i...poszalał. Także cały dzień w piżamie, dopiero robię obiad. Okropnie dziwnie wyglądają trzy ziemniaki w garnku ale on nic w siebie nie wciśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaka juz duza dziewczynkaCytat:
![]() Ja bylam na zakupach spozywczych,milion monet wydane bo zakupy na 2 tyg bo nie bede miec auta,skorzystalismy z promocji w rossmannie,tz wzial zele pod prysznic,wzielismy szampon i jeszcze wzielam sobie jakies jednorazowe golarki męskie w kauflandzie widzialam promocje na 3pak chusteczek velvet pure za 9,99zl,w tesco i rossmannie sa tez w promo ale po 10,99zl w rossmannie kupilam jeszcze lovelle plyn do plukania za 14,99zl niby przeceniony z 21,99zl,zajrzalam do dzieciecego zapytac o te tetrowe pieluchy to pani mi pokazala po 3,5zl chyba a wygladaly jak te po 1,99zl w pepco wiec chyba zamowie te grubsze w tym sklepie internetowym,jeszcze koszule widzialam tam fajna za 23zl i wkladki laktacyjne akuku 83szt za ok 14zl
|
|||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
JEEEEEEEEEEEEZDEEEEEEEEEE M !
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Miałam dziś wizytę w szpitalu, gdzie będę rodzić. Lekarz jest sympatyczny. Co do wagi, powiedział, że w normie, ale wykład, że w ciąży wcale nie powinno się jeść więcej, unikać słodkiego pod każdą postacią, słonych przekąsek, itp. Ja mówię, że jak to, że chyba od czasu do czasu można coś słodkiego, a on do mnie "tak, raz w tygodniu, ale u pani to raczej trochę częściej" także tego...Szyjka długa, zamknięta, serducho jak dzwon, glukozy jednak pić nie będę bo to obciążenie dla organizmu, a w moim przypadku nie widzi takiej potrzeby bo wzrost wagi jest ok i dobre wyniki (brak cukru w moczu i prawidłowy poziom cukru we krwi). Super trafiliśmy bo akurat były dni otwarte oddziału więc wszędzie nas oprowadzono, poinstruowano, dano mnóstwo ulotek, opowiedziano nam też o darmowych spotkaniach tematycznych (masaż dzidzi, chustowanie, pogadanki dla przyszłych tatusiów o ich roli, jak nam ulżyć i jak nie zwariować pod wpływem naszych hormonów ], jakieś zajęcia sportowe), jesteśmy bardzo zadowoleni. Zarezerwowaliśmy już sobie też pokój : )
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziisaij z dziećmi sama, leżakują własnie
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że się Wam udało obejrzeć szpital i oddział
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za uznanie 😁
Ty zanim na imprezę to zdjęcia zakupów pokaż 😁 Cytat:
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Domii, Skorpio, gratulacje z okazji 100dniowki
![]() Domii zakupy udane? Portfel pusty czy się powstrzymałaś? Nat, świetnie informacje, wybór z tego co piszesz wydaje się być super! No i gratuluję rezerwacji, teraz będziesz już spokojniejsza ![]() Ja dziś sprzątam na raty i skacze jak głupia...a to kanapę wyczyściłam, a to skarpety sparowała i segregację zrobiłam i nawet się więcej miejsca zrobiło....powoli planuję już gdzie co i jak. Płyn do płukania dziś zrobiłam z przepisu...zobaczymy jak pranie wyschnie, jakie będę mieć wrażenie ![]() W sumie...to może też skorzystam z tego rossmana, bo nie pomyślałam że sobie maszynki mogę kupić, a te się przydadzą
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Portfel lzejszy o 250zl wiec chyba bez tragedii 😁 chociaz podczas zakupow stwierdzilam ze portfel tez by mi sie przydal bo troche sie zuzyl 😁 dla siebie kupilam 3 zwykle bluzki w rozmiarze UWAGA!! XL
bo mi z M pol brzucha wychodzi ![]() Kupilam w rosku jedna pake pampersow 1, a niech sobie leza i czekaja ![]() Do tego dorwalam ladna posciel w motylki 😍 wiec kupilam tez cos dla NAS zeby maz nie powiedzial ze on nic nie ma Powozilam sie wozkami i 3 modele wpadly mi w oko i w ktorys z nich juz napewno bede celowac. W poniedzialek ide sie powozic nimi jeszcze raz i ktorys juz zaklepie ![]() Aaaa no i matka musiala kupic cos dla siebie😈 mezuuuu strzez sie! Po przeczytaniu tej ksiazki nie bede z Ciebie schodzic chocby na chwile Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Niud - biedna , nie denerwuj się, nie warto. 😙
Domii - fajne zakupy ja dzisiaj też poszalalam Trochę spozywki, trochę kosmetyków, dwa ciuszki dla synka , trochę w aptece i kasa poszła. W rosmanie dzisiaj była taaaaka kolejka, stoję na samym końcu , myślę sobie " cholera nikt mnie nie zauważa, stoję na szarym końcu z brzuszkiem , pewnie nie chcą mnie widzieć " A tu Pani z kasy mnie dojrzała i słyszę " pani w ciąży na końcu zapraszam panią poza kolejka ". Moja mina - 😊😊😊😊😊 ! Miałam dzisiaj robić murzynka z grupy dla mam cukrzycowych , ale nie mam siły po tych zakupach. Ale jutro przy niedzieli zrobię 😀 Nat - super że mieliście taka okazję zobaczyć co i jak. Sunset- gratuluję udanej wizyty Domii - daj znać czy fajna książka. Co potem robisz z książkami przeczytanymi ? Ja lubię sprzedać i mieć na inne , ale nie zawsze się udaje i nie mam gdzie tych książek już chować:/
Edytowane przez Maalinkaaaa Czas edycji: 2018-02-10 o 17:51 |
|
|
|
#2784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo jak ludzie... Ale miło jak ktoś sam z siebie okaże trochę życzliwości ☺
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milo ze strony kasjerki. Ja stalam w mega kolejce, pani kasjerka poprosila druga o otwarcie kasy i sie ludzie tak rzucili ze balam sie ze mnie stratuja wiec cierpliwie czekalam. Weszlam do intermarche po picie to chlop przede mna (z reszta sytuacja jak zwykle) zerknal na moj brzuch i odwrocil wzrok ze niby nie widzial ze ja w ciazy... Raz mi sie zdarzylo ze mnie kasjerka wypatrzyla i zawolala bez kolejki, tak na codzien ludzie nie zauwazaja wielkiego brzucha ![]() Jak jakaś książka mi się nie podoba to zazwyczaj ja sprzedaje albo oddaje mamie Jak cos jest fajne zostawiam na polce i po jakims czasie lubie do tego wrocic
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz zrobię zdjęcie ciuszkow.
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2018-02-10 o 18:10 |
|
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Domii, super zakupy
Malinka, nie ukrywam, że też ostatnio miałam kilka sytuacji że mnie "zauważono" i byłam bardzo wdzięczna i uradowana że jednak nie musiałam stać w tych kolejkach...w szczególności że mój kręgosłup zaczyna coraz częściej się odzywać. Choć młody już nie ma tyle miejsca na harcowanie w brzuszku za to zaczął się mocniej zapierać i czuję pod ręką raz na jakiś czas jakieś okrągłości
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstydnis mały 😍😍 20180210_181115.jpg Moje dzisiejsze zdobycze dla synka 😊
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

za wizytę.
ale wierci się nadal bardzo. Gin powiedziała że glukoza Ok, żebym się nie przejmowała tą obecnością w moczu bo może to byc wynik tego, ze dzień przed badaniami cały dzień wcinałam owoce a potem wieczorem jechaliśmy ponad 4 godz do wwy.
udanego weekendu życzę 

rośnie klusia pięknie 
leczy kaca. Pępkowe miał kolegi i...poszalał.
ale on nic w siebie nie wciśnie. 

także tego...