Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-06, 21:06   #4231
agness51
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Dziękuję kochane za te wszystkie miiłe słowa
Co prawda podjęłam już decyzję ... ale co do innej sprawy,psychologa jeszcze muszę się zebrać w sobie że tak powiem ...

Załączyłam zdjęcie moich nóg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01244.JPG (7,3 KB, 85 załadowań)

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 21:12   #4232
Nasturcja several years
Rozeznanie

Boże Agness Ty masz takie ładne i szczuplutkie nogi..!!! Absolutnie nie powinnaś mieć kompleksów na ich tle......
Stary 2008-07-06, 21:14   #4233
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Boże Agness Ty masz takie ładne i szczuplutkie nogi..!!! Absolutnie nie powinnaś mieć kompleksów na ich tle......
Ładne, szczuple, zgrabne.. nogi jak marzenie Po co katowac sie R, po sie meczyc skoro masz cudowne nozki? I jeszcze Twojemu TŻtowi sie podobaja i w ogole jestes laska

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 21:17   #4234
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Ładne, szczuple, zgrabne.. nogi jak marzenie Po co katowac sie R, po sie meczyc skoro masz cudowne nozki? I jeszcze Twojemu TŻtowi sie podobaja i w ogole jestes laska
...

Plameczko - mi też wyślesz fotki?

Mango - ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-06, 21:18   #4235
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Redukcja tylko pogorszy sprawe. Przy Twoim stanie zamiast schudnac-przytyjesz. Kolejny raz napisze, ze przy ed na redukcji sie nie schudnie, tylko jeszcze mozna przytyc. A tego chyba nie chcesz? Malo jesc, potem napad i tycie. Nie lepiej byc na U tez troche przytyc i potem metabolizm sie ustabilizuje i bedzie okej? W ed zaburzony jest obraz normalnosci, zle podejscie do diety, napady objadania sie, stad skutkiem jest tycie na redukcji. Ja zauwazylam, ze odchudzajac sie jadlam wiecej niz teraz na U. Moim zdaniem powinnas wybrac sie do psychologa i w ogole powinnas nadal byc na U. Ile jadlas kalorii odchudzajac sie? Czemu nie wierzysz tym wszytskim, ktorzy mowia, ze jestes szczupla/chuda? Pewnie nie patrzysz na siebie obiektywnie, tylko spogladasz na poszczegolne czesci ciala. Kazdy ma faldki na brzuchu, nawet najwieksi chudzielce. Ale ludzie nie oceniaja brzucha, tylko calosc. A psycholog pomoze Ci w akceptacji siebie. Pozdrawiam

Bardzo dobrze, ze zdecydowalas wylac to nam, sprobujemy Ci pomoc. A co do tego zdania, ktore pogrubilam, to abdolutnie NIEPRAWDA. Psycholog nie ma zupelnie innej opinii. Psycholog po prostu wie, co w zyciu jest najwazniejsze, co daje szczescie i sprobuje rowniez i Ciebie tego nauczyc, przekazac Ci tak wazne informacje, by byc szczesliwym. Tylko glupi ludzie oceniaja innych, obgaduja, obserwuja innych, plotkuja. A psycholog wlasnie ma calkiem inne zycie i dlatego jest szczesliwy a tamci ludzie-nie. Pozwol mu pomoc.

Ale mnie zawstydzilas, dziekuje

To ja Ci wysle na maila fotki te w kostiumie kapielowym i od razu napisze Ci w mailu adres nk

vixeen wyslalam Ci maila

werka nie moge znalezc tego watku...

A ja mam jutro o 8.00 egzamin na prawko, to moj drugi. Strasznie sie boje. Mowilyscie ze bedzie 3maly kciuki, takze mozecie zaczac juz teraz i w ogole pomodlcie sie zebym zdala i dobrze zaparkowala i zebym nie miala parkowania rownoleglego oki? A za 1 razem nie zdalam nieslusznie, moj instruktor zlozyl skarge na egzaminatora i przez to egzaminatorowi zabrali 1000 zl premii. Ale wolalabym zamiast tego, zeby mi zaliczyli egzamin, bo boje sie, ze jutro zabraknie mi tego szczescia co na pierwszym... Ale jak sie pomodlicie i bedziecie 3maly kciuki to pewnie nie zabraknie
Kochana, nie martw się, zdasz ! Będę trzymac za Ciebie mocno kciuki Głowa do góry.. i pokaż jutro, że jesteś świetnym kierowcą.

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Z tego co wyczytałam na forum, to tak super sobie radziłaś, osiągnęłaś normalność, nie pozwól jej uciec. Spodnie to tylko spodnie, założę się, że figurę wciąż masz świetną. Nie zadręczaj się ucinaniem kcal.

Jest w porządku. Też nie lubię słodkich herbat, a ta mi odpowiada.

Wybierz się do niego, pomoże Ci!
Jadłospis koniecznie musisz wzbogacić, tak nie można. Przytyjesz, ale potem metabolizm Ci się przecież poprawi i będziesz mogła sporo jeść i utrzymywać wagę. Tylko trzeba przetrwać ten trudny etap, z pomocą specjalisty na pewno będzie OK.
To super, niestety dzisiaj już nie zdążyłam jej kupic.. jutro kupię

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość

Tak Martynko, byłam kiedyś na P
Wszystko było dobrze, dopóki nie zaczęłam sobie nadto pozwalać - mnóstwo słodyczy przed samym snem. I nocne podjadanie stało się moim nawykiem. Efekty się w końcu pojawiły, bo moje ciało jest teraz znacznie pulchniejsze i flakowate...
Wiem, że powinnam szukać pomocy, tak więc teraz coś o moim podejściu...
Zwiedziłam kiedyś kilku psychologów.
Jestem osobą zamkniętą w sobie, moje poczucie własnej wartości jest równe zeru. I dziwnym sposobem nic i nikt nie był w stanie tego zmienić - żaden przyjaciel, znajomy, chłopak, psycholodzy, psychiatrzy. Nie działają na mnie sposoby psychologów, bo wiem, że oni tylko wykonują swój zawód, a ich osobista opinia jest zupełnie inna.
Jakoś zdecydowałam "wylać" to z siebie właśnie Wam. I większość z Was wie, co czuję. W tym momencie przypomniałam sobie swoje początki tutaj na forum Jakiego dostałam kopa, ach
Może wystarczy, że zmienisz te nawyki i po prostu odstawisz te słodycze w nocnych godzinach? Zawsze miałaś takie niskie poczucie wartości? Czytałam Twoje wypowiedzi, tak dobrze Ci szło, miałaś ładne jadłospisy.. nawet nigdy nie pomyślałam, że Ty miałaś kiedykolwiek jakieś problemy..
Jeśli masz czas i ochotę, polecam przeczytac książkę ' Potęgę podświadomości ' - mi wiele pomogła.. Co do psychologów to się nie zgodzę, mam psycholożkę w rodzinie i widzę jak ona niekiedy przeżywa problemy innych, stresuję się przez wizytą, pyta się mnie co o tym myślę.. zadręcza się, że nie potrafi komuś pomóc itd..

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 21:19   #4236
smak6malin
Wtajemniczenie

Ech, kobieto, i co Ty chcesz od tych nóg ?

Stary 2008-07-06, 21:20   #4237
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Oby było tak jak piszesz, tylko, że wiesz.. jak taki pasożyt jest w organizmie to organizm jest znacznie słabszy. A na obozie muszę byc w świetnej formie bo czeka mnie 6-10 h tańca dziennie.
Widzisz, nawet Enex pisze, że dasz radę Może powiedz lekarzowi o wyjeździe i on oceni jaki lek podac i jak on to widzi.

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny to wraca.. ale wraca dlatego, że tyję.. Jadłam mało - jem dużo i tyję.. Nie mogę tego znieść i ucinam kalorie z jedzenia na rzecz innych rzeczy. Tak jak dziś.
1. 150g kurczaka gotowanego, pół pomidora
2. 4 gałki lodów
3. wieśniak lekki
głodówka jak nic, ale ja nie chce tyć i w podświadomości wiem, że to nie rozsądne i że nie mogę tak robić, ale w praktyce nie mogę tego przełożyć, jak patrzę na swoje uda, czy w ogóle to masakra.. Myślicie, że psycholog tu pomoże.. ?
Moniczko, mogłabys podac swoje bmi? Byc może Twój organizm bardzo potrzebuje tych kilogramów skoro tak łatwo je magazynuje. A ile przytyłaś? Czy zmnieniły sie wymiary? Na pewno jstes chuda, bo nie możesz byc inna tylko tyle jedzac. A masz może zdjęcia?

Cytat:
A ja mam jutro o 8.00 egzamin na prawko, to moj drugi. Strasznie sie boje. Mowilyscie ze bedzie 3maly kciuki, takze mozecie zaczac juz teraz i w ogole pomodlcie sie zebym zdala i dobrze zaparkowala i zebym nie miala parkowania rownoleglego oki? A za 1 razem nie zdalam nieslusznie, moj instruktor zlozyl skarge na egzaminatora i przez to egzaminatorowi zabrali 1000 zl premii. Ale wolalabym zamiast tego, zeby mi zaliczyli egzamin, bo boje sie, ze jutro zabraknie mi tego szczescia co na pierwszym... Ale jak sie pomodlicie i bedziecie 3maly kciuki to pewnie nie zabraknie
Trzymam bardzo mocno kciuki.

A co do mnie. Jest źle i ciągle źle. Widzę ciągle te rube nogi uda, i tyłek. A o brzuchu już nie wspomnę. Wkurza mnie strasznie, że nikt nie daje mi tu czasu na rozkręcenie metabolimu. Chciłabym, zeby te kilka kg było własnie tego efektem, anie skutkiem szybkiego tycia i suma sumarum i tak wolnego metabolizmu, zeby potem albo dalej tyc, albo tez dalej ograniczac sie z jedzeniem. Wszysy myslą,że nie odczuwam głodu, nie mam ochoty na kaloryczne jedzenie i wogóle świetnie się czuję ze swoim niejedzeniem., a tak bardzo cierpie, prosze o pomoc, staram się tłumazyc swoje odczucia . Ale skutkiem tego w najlepszym wypadku będzie chwilowe zaprzestanie komentarzy na temat mojego wyglądu. O wsparciu nie ma mowy. Zasze musiałam radzic sobie sama, średnio mi to wychodziło, stąd tez pewnie i ED. Tylko, ze teraz chciałabym jednak wsparcia.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 21:21   #4238
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, kobieto, i co Ty chcesz od tych nóg ?
Uda są za szerokie,poza tym nienawidzę brzuchola (choć zdarza się,że go lubię),ale to już nie nogi

Toffiee -

Stary 2008-07-06, 21:29   #4239
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Widzisz, nawet Enex pisze, że dasz radę Może powiedz lekarzowi o wyjeździe i on oceni jaki lek podac i jak on to widzi.

A co do mnie. Jest źle i ciągle źle. Widzę ciągle te rube nogi uda, i tyłek. A o brzuchu już nie wspomnę. Wkurza mnie strasznie, że nikt nie daje mi tu czasu na rozkręcenie metabolimu. Chciłabym, zeby te kilka kg było własnie tego efektem, anie skutkiem szybkiego tycia i suma sumarum i tak wolnego metabolizmu, zeby potem albo dalej tyc, albo tez dalej ograniczac sie z jedzeniem. Wszysy myslą,że nie odczuwam głodu, nie mam ochoty na kaloryczne jedzenie i wogóle świetnie się czuję ze swoim niejedzeniem., a tak bardzo cierpie, prosze o pomoc, staram się tłumazyc swoje odczucia . Ale skutkiem tego w najlepszym wypadku będzie chwilowe zaprzestanie komentarzy na temat mojego wyglądu. O wsparciu nie ma mowy. Zasze musiałam radzic sobie sama, średnio mi to wychodziło, stąd tez pewnie i ED. Tylko, ze teraz chciałabym jednak wsparcia.
No jak nasz geniusz daje mi szanse to może przeżyję
Kochana napisz mi na PW jeśli chcesz, swoją wagę i wzrost.
Jesz zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem, więcej, mniej?
A co na Twoje problemy rodzina, przyjaciele? Nie widzą, że cierpisz? Czy nie potrafią Ci pomóc ?

Dziewczyny, dzisiaj jest chyba jakiś wyjątkowo zły dzień..

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Uda są za szerokie,poza tym nienawidzę brzuchola (choć zdarza się,że go lubię),ale to już nie nogi

Toffiee -
Ech Aga.. muszę Ci powiedziec, że mi także nie podobają się moje uda, ale cóż mam począc? Taka moja budowa i już.. Po co mam się katowac dietami, cwiczeniami.. skoro mogę je po prostu ZAAKCEPTOWAć ?

Stary 2008-07-06, 21:41   #4240
201705250937
Konto usunięte

Cytat:

Toffiee -
Az mi się odrobinke weselej zrobiło

Cytat:
No jak nasz geniusz daje mi szanse to może przeżyję
Kochana napisz mi na PW jeśli chcesz, swoją wagę i wzrost.
Jesz zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem, więcej, mniej?
A co na Twoje problemy rodzina, przyjaciele? Nie widzą, że cierpisz? Czy nie potrafią Ci pomóc ?

Dziewczyny, dzisiaj jest chyba jakiś wyjątkowo zły dzień..

Ech Aga.. muszę Ci powiedziec, że mi także nie podobają się moje uda, ale cóż mam począc? Taka moja budowa i już.. Po co mam się katowac dietami, cwiczeniami.. skoro mogę je po prostu ZAAKCEPTOWAć ?
Mysle, że moge napisac tutaj swoją wage i wzrost, bo juz wielokrotnie o tym wspominałam na tym wątku. A więc 42 - a byc może juz 43 kg kg przy 168. Jem w zasadzie zgodnie z zapotrzebowaniem, z tym, ze jest ono teraz bardzo niskie. A jedyna pomoc jak do tej pory to "Masz przytyć" I wciąż słysze od lekarzy, ze waga jest teraz na pierwszym miejscu. A już niedługo ide do psychologa, mam nadzieje, że on mi choć troszke pomoże. Na wsparcie bliskich nigdy nie mogłam liczyc, tak i teraz nie mogę porozmwaić o swoich problemach , bo zostane zlekcewzona, lub tak ja ostanio, mam pokręci głowa i powie bolącym toen" W szitalu tyłabys 1 kg na tydzień" Szczerze mówiąc dośc mam juz takiej "pomocy".
Stary 2008-07-06, 21:41   #4241
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam bardzo mocno kciuki.

Trzymaj, trzymaj

Toffiee a masz jakies najaktualniejsze fotki? Bo pamietam Twoja jedna fotke, ktora mnie wystraszyla, bylas na niej przerazliwie wychudzona, taki szkielecik, ale za to podobaly mi sie Twoje wlosy, a twarzy dobtrze nie widzialam zza telefonu, ale wydawala mi sie sliczna. Pamietaj, ze nie jestes sama, my Cie wspieramy, pisz zawsze co Cie trapi, a my pomozemy Ci, albo chociaz bedziemy wspieraly, pocieszaly Moim zdaniem gdybys teraz zaczela jesc 3000 kcal to bys przytyla, a potem metabolizm by sie rozkrecil i moglabys byc na normalnym U, bez tycia, za to ze swietnym wygladem, bo te kg sa Ci koniecznie potrzebne! A jaki dokladnie stosunek ma Twoja rodzina?

Cytat:
...

Plameczko - mi też wyślesz fotki?

Mango - ...
Jasne, podaj maila, a ja prosze o Twoje aktualne zdjecie figury, bo ty szczuplak jestes, a marudzisz A te nogi, masakra, boskie

Cytat:
Kochana, nie martw się, zdasz ! Będę trzymac za Ciebie mocno kciuki Głowa do góry.. i pokaż jutro, że jesteś świetnym kierowcą.

To super, niestety dzisiaj już nie zdążyłam jej kupic.. jutro kupię

Może wystarczy, że zmienisz te nawyki i po prostu odstawisz te słodycze w nocnych godzinach? Zawsze miałaś takie niskie poczucie wartości? Czytałam Twoje wypowiedzi, tak dobrze Ci szło, miałaś ładne jadłospisy.. nawet nigdy nie pomyślałam, że Ty miałaś kiedykolwiek jakieś problemy..
Jeśli masz czas i ochotę, polecam przeczytac książkę ' Potęgę podświadomości ' - mi wiele pomogła.. Co do psychologów to się nie zgodzę, mam psycholożkę w rodzinie i widzę jak ona niekiedy przeżywa problemy innych, stresuję się przez wizytą, pyta się mnie co o tym myślę.. zadręcza się, że nie potrafi komuś pomóc itd..
A pokaze ze jestem

Bo psycholog to zazwyczaj bardzo wrazliwa osobka. Mi chodzilo o to, ze psycholog to nie taka typowa `ławkowa baba` co to wszystkich obgaduje, o kazdym ma swoje czesto zle zdanie Mi chodzilo o to, ze psycholog, nie klamie, mowiac o czyichs zaletach. Psycholodzy to osoby inne, niz zwykli ludzie. A bynajmniej moja psycholozka Ona nie mowi mi tych wszytskich rzeczy, zebym lepiej sie poczula. Ona mi przedstawia swoj wizerunek swiata, dzieki ktoremu jest szczesliwa i probuje mi to pokazac i to nie jest tak, ze pogada co innego, a mysli o mnie `Ale glupia, ale ma problem`, tylko rozumie mnie i moj problem.

Stary 2008-07-06, 21:44   #4242
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mysle, że moge napisac tutaj swoją wage i wzrost, bo juz wielokrotnie o tym wspominałam na tym wątku. A więc 42 - a byc może juz 43 kg kg przy 168. Jem w zasadzie zgodnie z zapotrzebowaniem, z tym, ze jest ono teraz bardzo niskie. A jedyna pomoc jak do tej pory to "Masz przytyć" I wciąż słysze od lekarzy, ze waga jest teraz na pierwszym miejscu. A już niedługo ide do psychologa, mam nadzieje, że on mi choć troszke pomoże. Na wsparcie bliskich nigdy nie mogłam liczyc, tak i teraz nie mogę porozmwaić o swoich problemach , bo zostane zlekcewzona, lub tak ja ostanio, mam pokręci głowa i powie bolącym toen" W szitalu tyłabys 1 kg na tydzień" Szczerze mówiąc dośc mam juz takiej "pomocy".
To wszystko powinnas powiedziec psychologowi A jak to jest z Twoja mama? Zawsze byla taka hmm.. no powiedzmy.. oschla? Moze powinnyscie porozmawiac tak.. szczerze? I rowniez to, co tu napisalas, powinnas jej powiedziec

Stary 2008-07-06, 21:44   #4243
201705250937
Konto usunięte

Plameczko, juz napisałam do smakmalin jaki stosunek ma do mnie rodzina. A wyglądam tak samo jak na tamtej fotce. Ty tez masz zabójczo śliczne włosy

Edit: Mama była dla mnie złośliwa i niezbyt pomocna. Własnie teraz tak jakby się stara, ale nie wiem, może ja jestem jakas wyrodna i niepotrafię docenic pomocy, no ale jest ona taka jak napisałam.
Stary 2008-07-06, 21:51   #4244
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - te nogi to moje najaktualniejsze zdjęcie bo robiłam kilka minut przed zamieszczeniem

mój mail agness51@wp.pl

Toffiee - SŁOŃCE ,mam nadzieję, że wszystko się ułoży kochana

EDIT:
Plameczko - jutro wpadnę na pocztę i zobaczę fotki od Ciebie (zapewne śliczne),bo teraz już zmykam z kompa

Powiem Wam,że nawet mi lepiej trochę,oczywiście dzięki Wam

Dobranoc

Stary 2008-07-06, 21:53   #4245
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

Twoi rodzice mają rację, powinnaś przytyc i to nie podlega żadnej dyskusji, jednak wiem, że to nie jest takie łatwe, zanim zaczęłam jeśc więcej ciągle nie mogłam się zdecydowac na to przytycie, jednak teraz powiem szczerze, że cieszę się, że podjęłam taką, a nie inną decyzję
Trochę rozumiem Twoich rodziców, martwią się o Ciebie, boją.. wolą żebyś poszła do szpitala, bo nie wiedzą właśnie jak Ci pomóc, a wiedzą, że w szpitalu odpowiednio by się Tobą zajęli..

Cytat:

A pokaze ze jestem

Bo psycholog to zazwyczaj bardzo wrazliwa osobka. Mi chodzilo o to, ze psycholog to nie taka typowa `ławkowa baba` co to wszystkich obgaduje, o kazdym ma swoje czesto zle zdanie Mi chodzilo o to, ze psycholog, nie klamie, mowiac o czyichs zaletach. Psycholodzy to osoby inne, niz zwykli ludzie. A bynajmniej moja psycholozka Ona nie mowi mi tych wszytskich rzeczy, zebym lepiej sie poczula. Ona mi przedstawia swoj wizerunek swiata, dzieki ktoremu jest szczesliwa i probuje mi to pokazac i to nie jest tak, ze pogada co innego, a mysli o mnie `Ale glupia, ale ma problem`, tylko rozumie mnie i moj problem.
No to jutro, po zdanym egzaminie musisz zaszalec
Teraz w pełni się z Tobą zgadzam co do psychologów

Stary 2008-07-06, 21:54   #4246
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Plameczko, juz napisałam do smakmalin jaki stosunek ma do mnie rodzina. A wyglądam tak samo jak na tamtej fotce. Ty tez masz zabójczo śliczne włosy

Edit: Mama była dla mnie złośliwa i niezbyt pomocna. Własnie teraz tak jakby się stara, ale nie wiem, może ja jestem jakas wyrodna i niepotrafię docenic pomocy, no ale jest ona taka jak napisałam.
Moja mama tez czasem dla mnie taka jest.. I tez czasem czuje, ze to jednak chyba ja jestem taka wyrodna corka. Ale w sumie poprzez rozmowy, a na poczatku moje gadanie do niej o moim problemie jakos nas zblizyly i naprawde duzo mi to pomoglo. Ale czesto teraz to wlasnie mama doprowadza mnie do stanu, w ktorym mysle, ze to R jest dla mnie najlepszym rozwiazaniem. Moze po prostu maja takie charaktery i musimy je zrozumiec i miec troche dystansu? Ja jednak mysle, ze one na swoj sposob chca nam pomoc, bo w koncu jestesmy ich corkami i nas kochaja. Jednak niektorzy juz tacy sa, ukrywaja emocje, boja sie problemu. Moim zdaniem jesli otworzysz sie przed mama, ale tak calkowcie i szczerze jej wszytsko powiesz, to, co Cie dreczy i co piszesz tutaj nam, ale koniecznie na spokojnie i bez emocji, to ona zobaczy, ze jej ufasz i z biegiem czasu tez zmieni stosunek do Ciebie. Tak bylo u mnie.

smak6malin juz zaplanowalam wino i czekolade Gorzej jak nie zdam BOJE SIE!!

agness wyslalam

Stary 2008-07-06, 22:02   #4247
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama tez czasem dla mnie taka jest.. I tez czasem czuje, ze to jednak chyba ja jestem taka wyrodna corka. Ale w sumie poprzez rozmowy, a na poczatku moje gadanie do niej o moim problemie jakos nas zblizyly i naprawde duzo mi to pomoglo. Ale czesto teraz to wlasnie mama doprowadza mnie do stanu, w ktorym mysle, ze to R jest dla mnie najlepszym rozwiazaniem. Moze po prostu maja takie charaktery i musimy je zrozumiec i miec troche dystansu? Ja jednak mysle, ze one na swoj sposob chca nam pomoc, bo w koncu jestesmy ich corkami i nas kochaja. Jednak niektorzy juz tacy sa, ukrywaja emocje, boja sie problemu. Moim zdaniem jesli otworzysz sie przed mama, ale tak calkowcie i szczerze jej wszytsko powiesz, to, co Cie dreczy i co piszesz tutaj nam, ale koniecznie na spokojnie i bez emocji, to ona zobaczy, ze jej ufasz i z biegiem czasu tez zmieni stosunek do Ciebie. Tak bylo u mnie.

smak6malin juz zaplanowalam wino i czekolade Gorzej jak nie zdam BOJE SIE!!

agness wyslalam
Nie ma co się bac, moja kumpela zdała dopiero za 4 razem, wiesz czemu? Na trzy pierwsze egzaminy, szła okropnie zestresowana, niepewna, wystraszona, nie wierzyła w to, że zda.. za czwartym razem poszła rozluźniona, uśmiechnięta, pewna siebie i co? Zdała !
Kurczę, przypomnisz mi jak Ty miałaś na imię, bo jakoś nie mogę zapamiętac ?

Stary 2008-07-06, 22:08   #4248
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Tylko spokojnie i będzie dobrze! Mnie się udało zdać dopiero za trzecim razem, bo dwa pierwsze to psychicznie nie wytrzymałam, noga tak na sprzęgle latała, że masakra. Dlatego, spokój spokój i jeszcze raz spokój.
Też nie znoszę równoległego, jak ognia unikam takich miejsc do wjeżdżania.
Trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Dziękuję kochane za te wszystkie miiłe słowa
Co prawda podjęłam już decyzję ... ale co do innej sprawy,psychologa jeszcze muszę się zebrać w sobie że tak powiem ...

Masz bardzo ładne nogi, nie wiem co od nich chcesz.
Stary 2008-07-06, 22:15   #4249
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

Zgrabne, szczupłe nogi, co Ty od nich chcesz Agness
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 22:16   #4250
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Toffiee - SŁOŃCE ,mam nadzieję, że wszystko się ułoży kochana

EDIT:
Plameczko - jutro wpadnę na pocztę i zobaczę fotki od Ciebie (zapewne śliczne),bo teraz już zmykam z kompa

Powiem Wam,że nawet mi lepiej trochę,oczywiście dzięki Wam

Dobranoc
Dziekuję. Tobie tez z całego serrduszka tego zyczę

Cytat:
Twoi rodzice mają rację, powinnaś przytyc i to nie podlega żadnej dyskusji, jednak wiem, że to nie jest takie łatwe, zanim zaczęłam jeśc więcej ciągle nie mogłam się zdecydowac na to przytycie, jednak teraz powiem szczerze, że cieszę się, że podjęłam taką, a nie inną decyzję
Trochę rozumiem Twoich rodziców, martwią się o Ciebie, boją.. wolą żebyś poszła do szpitala, bo nie wiedzą właśnie jak Ci pomóc, a wiedzą, że w szpitalu odpowiednio by się Tobą zajęli..

Oczywiście, sama wiem, ze powinnam przytyc i tez uważam, ze utrzymywanie takiej niedowagi jest niezdrowe. Ale chciałabym otrzyamć także pomoc duchowa, bo przeciez tak jest istota tej choroby. A rodzicom nawet nie wspomniałam o akcach typy "rozkręcanie metablizmu" czy zaczekanie z przytyciem. Znam ich zdanie i zasadzie się znim zgadzam, tylko, ze ja chciałąbym nie zostawac sama sobie z tym wsztkim.

Cytat:
Moja mam jest roche inna od Twojej, już to widze. Ma mase innych problemów i chociaz teraz bardzo sie o mnie martwi, otwarcie mówi, ze w tej chwili nie ma czasu na rozmowe. A co mówic, gdy już waga będzie wnormie i tak dalej. Ogólnie bardzo ja kocham, uwielbiam z nią sobie pogadać, o lubie jej zdrowe podejście do ludzi jedzenie i problemów. Staram sie znaleźc z nia wspólny język i jakby czasem to wychodzi, ale nie raz podsumuje moja wypowiedz jakims komentarzam, który komletnie mnie rozbraja i trace do niej zaufanie.
Stary 2008-07-06, 22:20   #4251
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

Oczywiście, sama wiem, ze powinnam przytyc i tez uważam, ze utrzymywanie takiej niedowagi jest niezdrowe. Ale chciałabym otrzyamć także pomoc duchowa, bo przeciez tak jest istota tej choroby. A rodzicom nawet nie wspomniałam o akcach typy "rozkręcanie metablizmu" czy zaczekanie z przytyciem. Znam ich zdanie i zasadzie się znim zgadzam, tylko, ze ja chciałąbym nie zostawac sama sobie z tym wsztkim.

Moja mam jest roche inna od Twojej, już to widze. Ma mase innych problemów i chociaz teraz bardzo sie o mnie martwi, otwarcie mówi, ze w tej chwili nie ma czasu na rozmowe. A co mówic, gdy już waga będzie wnormie i tak dalej. Ogólnie bardzo ja kocham, uwielbiam z nią sobie pogadać, o lubie jej zdrowe podejście do ludzi jedzenie i problemów. Staram sie znaleźc z nia wspólny język i jakby czasem to wychodzi, ale nie raz podsumuje moja wypowiedz jakims komentarzam, który komletnie mnie rozbraja i trace do niej zaufanie.
Rozumiem Ci i współczuję, że nie możesz liczyc w tej kwestii na rodziców. Podziwiam się, że dajesz sobie z tym wszystkim radę, nie wyobrażam sobie jakby mi się udało wyzdrowiec bez wsparcia rodziców. Jesteś silna. A przyjaciele?

Stary 2008-07-06, 22:28   #4252
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Widze, ze potrzebujesz mamy i w ogole rodziny, potrzebujesz uwagi, stad choroba. A moze umowcie sie z mama, ze codziennie bedzie rozmawialy, niezaleznie od wszystkiego 15 minut, pół godziny, godzine, zalezy ile akurat kazda bedzie miala czasu, ale zeby bylo to codziennie? Bo wiadomo, ze jesli mama ma duzo obowiazkow, to moze byc zmeczona, ale powinnyscie gadac. I powiedz psychologowi czemu nie chcesz przytyc tzn zwlekasz z tym. Moim zdaniem kluczem sa relacje z rodzina, mama, gdyby ulegly zmianie, gdyby byly lepsze, to wyszlabys z choroby i chciala przytyc prawda? gdyby rodzice zwracali wieksza uwage na Twoje problemy, a wiadomo, ze w naszym wieku jest to potrzebne.

Przepraszam, ale musze juz isc, jutro pobudka 5.00 na ten egzamin, wiec musze sie wyspac.. Papa DOBRANOC

Stary 2008-07-06, 22:40   #4253
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Widze, ze potrzebujesz mamy i w ogole rodziny, potrzebujesz uwagi, stad choroba. A moze umowcie sie z mama, ze codziennie bedzie rozmawialy, niezaleznie od wszystkiego 15 minut, pół godziny, godzine, zalezy ile akurat kazda bedzie miala czasu, ale zeby bylo to codziennie? Bo wiadomo, ze jesli mama ma duzo obowiazkow, to moze byc zmeczona, ale powinnyscie gadac. I powiedz psychologowi czemu nie chcesz przytyc tzn zwlekasz z tym. Moim zdaniem kluczem sa relacje z rodzina, mama, gdyby ulegly zmianie, gdyby byly lepsze, to wyszlabys z choroby i chciala przytyc prawda? gdyby rodzice zwracali wieksza uwage na Twoje problemy, a wiadomo, ze w naszym wieku jest to potrzebne.
Ten post nie do mnie Plameczko, ale az mnie tknęło jak go przeczytałam

4 lub 5 lat temu( nie pamietam dokładnie) moja Mama wyjechała do pracy za granice, przyjezdzala czessto, pozniej juz bardzo rzadko, ja widzialam sie z Nią pare razy do roku, dwa moze jeden w wakacje.
I tak juz zostało, w tym roku nie widzialm sie z Mama w ogóle, w zeszłym roku dwa razy. Słownie : dwa.
Brakuje mi jej, tesknie za nia, ale teraz mysle ze nawet jesliby wróciła, to i tak nie byłoby to samo.
Nie mieszkam z ojcem a z bratowa i bratanica,siostra i bratem którzy pracują nie w kraju.
Wiec jestem sama w swoich 4 scianach.

Wiecie, czasami mysle ze potrzebuje kogos kto bedzie ze mna 24 h na dobe przez 7dniu w tygodniu, nie musiałby nic mówic, po prostu zeby był

Mam Tz ta, ale pare godzin dziennie.A ja chciałabym kogos miec ciagle przy sobie.

Az sie pobeczałam
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 22:52   #4254
kasik30
Raczkowanie

Witajcie
Monochrome ,super że zmieniłaś avatarek na taki kobiecy,podoba mi się
Plameczko heeej mogę dostać Twoje zdjęcie?Mój mail kasienka264@buziaczek.pl ,poza tym trzymam za Ciebie kciuki
Agness masz super nóżki,wyluzuj kobieto
Orzeszku
Toffee ,Smak malin,Krytuś ,Enex,Weroniczko,Nasturcj o i wszystkie dziewczynki które zapomniałam wymienić życze Wam miłej nocy i kolorowych snów
Stary 2008-07-06, 23:12   #4255
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Moniczko, mogłabys podac swoje bmi? Byc może Twój organizm bardzo potrzebuje tych kilogramów skoro tak łatwo je magazynuje. A ile przytyłaś? Czy zmnieniły sie wymiary? Na pewno jstes chuda, bo nie możesz byc inna tylko tyle jedzac. A masz może zdjęcia?
Teraz sprawdziłam na jakimś kalkulatorze na internecie i jest chyba 18,7. Przytyłam 4kg w szybkim tempie i tyję.. Wymiary mi się zmieniają, talia, uda. Przybywa. Mam takie normalne zdjęcia całościowe, pokazać Ci.. ?
Stary 2008-07-07, 06:57   #4256
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Plameczko trzymam kciuki
Agnesss:ee k:jakie ty masz ładne nogi
Toffee

sory że nie odp. więcej ale mam gościa
A i macie pozdrowienia od Wiosenki i ode mnie
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 08:24   #4257
vixeen89
Rozeznanie

Plameczko, Będzie dobrze
MoniczkaaSnk, ja też bym chętnie zobaczyła zdjęcie, vixen2@tlen.pl
Agnes, tak myślałam...! Tak myśałam że tylko mówisz że jesteś gruba a w rzeczywistości masz mega zgrabne nogii... jej dziewczyno, idz do tego psychologa! Twój problem nie leży w wadze tylko w głowie!

A mi sie zapowiada dzisiaj mega nudny dzienNie mam pojęcia co ze sobą robić...Chociaż może wybiore się na zakupy? Tylko tak średnio chce mi się samej, a koleżanki z którymi miałam dobry kontakt powyjezdzały.. PO skończeniu LO wszyscy zajęci swoimi sprawami...

Monochrome, przypominam się Czekam na PW odnośnie tego szukania mieszkań w Krk Z góry dzięki
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 09:28   #4258
kasik30
Raczkowanie

Vixeen hej;D
Stary 2008-07-07, 10:45   #4259
Annie1441
Wtajemniczenie

Plameczko! Jejku, Ty masz świetną figurę! Po opisie spodziewałam się jakiś fałdek, a tu W życiu bym Ci nie dała 60 kg! Tak trzymaj!
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 11:02   #4260
FilifionkaB
Rozeznanie

Cytat:
Wyslane, tylko sie nie wystrasz
czy ja też mogę prosić fotkę : filifionka-bezogonka@wp.pl

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
smutno mi dzisiaj :-(

Dziewczyny, mam pytanie, czemu zaczełyście się odchudzać? Jesteście określić w stanie powód?
deMiti, mnie również, miałam przykry cały weekend, źle się czuje tak ogólnie, i jest mi bardzo smutno.
do tego tekst - ciebie tylko interesuje rower i odchudzanie na nim, nic innego nie robisz... przykro mi się zrobiło, szczególnie ze od miesiąca na rowerze byłam 1 raz ( słownie: jeden raz)

Ja zaczełam się odchudzać bo miałam depresje (poczucie winy ciągle mną rządzi) , kiepski apetyt.. do tego fobia społeczna i zerowa akceptacja - zawsze dla mnie szczupły= szczęśliwy..
byłam coraz chudsza i chudsza i coraz bardziej nieszczęśliwa...
teraz znow depresja do mnie chyba wraca i to wielkimi krokami... płacze juz o wszystko i straciłam juz całkiem chęci do czegokolwiek...od tak czuje się źle i psuje wszystko co jest dookoła mnie..

Cytat:
Napisane przez outofcontrol Pokaż wiadomość
Nie dam rady tego pokazać mamie, ona nie zrozumie...

agness51 jak ja Cię dobrze rozumiem eh

ciekawa jestem, czy tylko ja mam takie schizy, że chodzę (jeśli już muszę wyjść) latem w płaszczu wiosennym, bo mi się wydaje, że wszyscy na mnie patrzą i myślą "matko! ona taka gruba i się nie wstydzi!?". dziewczyny, jak sobie radzić z tym głupim myśleniem?
skad ja to znam.. rzadko kiedy zdjęjmuje długie spodnie na rzecz czegoś lzejszego... nie lubie i wstydze się włąsnego ciała. nie chce zeby mnie ludxzie wytykali na ulicy palcami i tylko czasem mam przebłyski, że przeciez wygladam normalnie...

Cytat:

To ja Ci wysle na maila fotki te w kostiumie kapielowym i od razu napisze Ci w mailu adres nk

vixeen wyslalam Ci maila

werka nie moge znalezc tego watku...

plameczko ja mogę również fotki?

a egzaminem sie nie przejmuj, ja też podchodziłam kilka razy trafiajac zawsze na tego samego ezgaminatora, który mierzył odległości parkowania linijką, jak juz widziałam go to od razu chciało mi sie płakaćbo wiedziałam, ze nie zdam. A teraz co? Uwielbiam jeździc samochodzem, najlepiej sama, szybko przed siebie, odpręża mnie to i żałuje ze nie mam czasu na jakies długie trasy

Cytat:

Toffie czy mogłabym dostać twoją fotke?
na górze jest mój mail
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości