|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Orzeszku - ja nie umiem wytłumaczyć,dlaczego tak jest ... czuję się chudsza - super,jak czuję się grubsza - masakra,humor zwalony.
Nawet boję się zważyć,bo pewnie bym się załamała. Nie daję rady,i bez cięcia kalorii się nie obejdzie. Znowu zacznę R chyba ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz chore myślenie, Agnieszko. Powinnas skontaktowac sie z psychologiem. Schudniesz do 53 i co? znowu bedziesz chciała czuc sie lepsza bo chudsza i znowu redukcja? Humor masz zawalony bo ciagle sie uzalasz nad sobą, nad swoimi wadami a nie dostrzegasz zalet. Moze za ostro napisałam, ale uwazam ze to co robisz to uzalanie sie nad sobą. Tez przez to przechodziłam, tez sie uzalałam nad soba, miałam depresje, ba nawet mysli samobójcze. Ale nie chce marnowc sobie zycia.
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie chcę marnować sobie życia. Wiem,że jestem młoda i w ogóle,ale nie zaakceptuję siebie. Wiem to. Póki nie schudnę.
Napisałaś ostro, ale ... rozumiem Cię .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się zmierzyłam i co ? Niecałe 2 cm więcej w udzie,w talii o 1 albo 2.
![]() Poddaję się ...
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże, Agness, co to te 2 czy 1 cm ? Przecież tego nawet nie widać! Mi przybyło niedawno 2 cm w udzie, a po kilku dniach nagle znikły. Te cm mają rządzić twym życiem ? NIE ! Nie możesz marnować swej młodości na głupie cm w talii czy udzie ! Ja się wczoraj zmierzyłam i uznałam, że póki co nie będę się mierzyć bo nie chcę wpadać w to jeszcze bardziej. Kiedyś wogóle się nie mierzyłam i byłam szczęśliwa, więc teraz nie pozwolę sobie, aby to niszczyło me życie. Zrozum, że to zdrowie i psychika jest ważniejsza od chorych cm .. I po co się wogóle mierzyłaś ? Żeby wpadać w głębszego doła ? Aguś .. weź się w garść, proszę cię ..
|
#4207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może czas to zmienic? ![]() Cytat:
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelko - Wy wszystkie tutaj na wątku jesteście naprawdę szczupłe ... a ja ... pewnie daleko mi do tej chudości ... wszystkie tu ważą po 40 pare kilogramów,albo leciutko ponad 50 ... i to nie przy 160cm ale znacznie więcej ...
Poddaję się,nie daję rady. Ale dosyć,nie będę już wprowadzać tu dzisiaj niewesołej atmosfery na wątku . Jeszcze raz przepraszam . Martynko - wszystko sobie jeszcze dokładnie przemyślę ...
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo anjlepiej mówic sobie jaka to jestem beznadziejna bo gruba ![]() Redukcja Ci nie pomoze, bo Twój problem Agnieszko,jest w głowie, w sposobie myslenia.
|
|
#4210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:rolleyes :
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, o to mi chodziło. Chciałam podkreślic to, że one akceptują siebie, bo Aga chociaż powinna, nie uważa się za taką.
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie. Miałam na celu podkreślenie tego, że sukces tkwi w samoakceptacji. U Agi jest tak, że inni ją odbierają jako naprawdę świetną dziewczynę, tylko ona sama siebie nie potrafi taką zaakceptowac..
|
#4215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może uda sie szybciej, każdy przypadek jest indywidulany. Byc może juz w tydzien po małym pasozycie nie będzie sladu? A poza tym, nawet jesli nadal zostanie, to, byc może sam ból gardła minie. Ja normlanie chodziłam do szkoły.
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Przyczajenie
|
Nie dam rady tego pokazać mamie, ona nie zrozumie...
agness51 jak ja Cię dobrze rozumiem eh ciekawa jestem, czy tylko ja mam takie schizy, że chodzę (jeśli już muszę wyjść) latem w płaszczu wiosennym, bo mi się wydaje, że wszyscy na mnie patrzą i myślą "matko! ona taka gruba i się nie wstydzi!?". dziewczyny, jak sobie radzić z tym głupim myśleniem? |
|
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby było tak jak piszesz, tylko, że wiesz.. jak taki pasożyt jest w organizmie to organizm jest znacznie słabszy. A na obozie muszę byc w świetnej formie bo czeka mnie 6-10 h tańca dziennie.
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki do tego czasu ukończysz kurację i będzie z wymazu wynik negatywny to całkiem według mnie spoko, ale każda choroba i kuracja antybiotykami to obciążenie dla organizmu - będzie trzeba x-krotnie więcej uważać żeby nie załapać nowej infekcji. Jeśli będziesz nawet podczas obozu brała antybiotyk to nie wiem, nawet jak będziesz się czuła spoko, to dla ciała to będzie obciążenie. Skonsultuj z lekarzem najlepiej - według twojego stanu to on najlepiej ci powie jak się będzie sprawowało twoje ciało na obozie
|
|
|
|
|
#4219 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Ciebie tez bedzie, ale jak w koncu POJDZIESZ DO PSYCHOLOGA! No, jem, jem Ale fajnie ![]() Cytat:
A jak dlugo jestes na U? Pewnie krotko i dlatego tak jest. Na poczatku tez tak mialam. Jadlam co popadnie. Najpierw sledz, potem kanapki z marmolada, potem pasztet, czekolada, lody i na koncu kanapki z szynka. Duuuzo za duzo i miszmasz totalny. Ale to sa poczatki, orgamizm tego potrzebuje. Z czasem to sie unormuje i.. wtedy to juz nie myslisz non-stop o jedzeniu. Jedzenie sprawia Ci to przyjemnosc, ale instynktownie znasz umiar. Potrzeba troche cierpliwosci Cytat:
I bardzo fajnie, ze nie tylko mnie, ale rowniez Ciebie moj podpis mobilizuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I super, ze zjadlas ta kielbaske, bardzo sie ciesze! Podaj maila, to wysle swoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4220 |
|
Gość
|
Plameczko - zobaczysz niedługo (czas szybko leci) razem tam wejdziemy, w wrześniu sobie zdjątka po robię, ad co. A i jak dasz radę to wchodź na "pogaduszki dla byłych edkowych" - założyłam go po to by można sobie pogadać, bo bardzo się z wami zżyłam, wspierać on też będzie te dziewczyny które walczą z tym cholerstwem (bo miło będzie wejść do naszej grupy) i motywować je do wyjścia.
P.S. Jak tam wejdziesz (tyczy się też innych) to napiszcie mi priv, że chcecie dołączyć do klubu - wtedy dam wam zaproszenia. |
|
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wazę 6X kg
Czyli co Agness...? Grubaska? Dziewczyno... po prostu Twoja psychika nie nadążyła. Zewnętrznie ważysz 5X kg (nie pamietam ile) a wewnętrznie nadal 90...Uwielbiam czytać Twoje posty Plameczko i Twoje Orzeszku. Mogłybyście wysłać mi zdjęcia na ania.lily@vp.pl ? I Ty Agness też, jakbyś mogła Chciałabym zobaczyć te słynne 'chude-grube' uda ![]() btw. U mnie na razie w miarę. Jem, spaliłam miskę robiąc popcorn , humor nawet, nawet, zrobiłam dzisiaj na piechotę jakie 20 km i ledwo żyję. A jaka głodna, szok :P
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Znów coś skłoniło mnie, żeby udzielić się w tym wątku... Przeżyłam kryzys - po tygodniu ubrałam spodnie (to już kolejna para) i nawet nie mogę się dopiąć. We wszystkich niegdyś luźnych spodniach ledwo się poruszam. Nie mogę patrzeć w lustro na swój brzuch, zadek i uda, które ostatnio zacznie się poszerzyły. I w dodatku wiem, że to już nie tylko wymysły, bo ciasne ciuchy mnie utwierdziły w tym przekonaniu. Wczoraj przed snem jeszcze pałaszałowałam płatki (każdej nocy właściwie coś pałaszuję), bo wmówiłam sobie, że nie mam już tak silnej woli jak kiedyś. Błąd. To był nóż w plecy. Jestem w takiej desperacji, że dawno nie czułam nad niczym takiej kontroli. Nie przyznam się, ile kalorii wyszło mi w ramach tej "pokuty". Nie to jest najgorsze, bo problem w tym, że dobrze się czuję ograniczając jedzenie. A z jednej strony pragnęłabym znów normalności, z drugiej mam obraz dawniej siebie, on znów zaczyna mi się podobać. ;( Poprostu brak sił
|
|
#4223 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odkąd zaczęłam się tym wspomagać, to wirus się nie budzi. Życzę szybkiego powrotu do zdrówka, żebyś miała siły tańcować. ^^ Cytat:
![]() Kolejna laska! Masz śliczną figurkę. Ładnie się prezentujesz w tym kostiumie.Cytat:
Ale się nachodziłaś, zajadaj na zdrowie. ^^
|
|
#4224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) za cenne informacje, oczywiście pogadam z lekarzem. Cytat:
Cytat:
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, dziewczyny to wraca..
ale wraca dlatego, że tyję.. Jadłam mało - jem dużo i tyję.. Nie mogę tego znieść i ucinam kalorie z jedzenia na rzecz innych rzeczy. Tak jak dziś.1. 150g kurczaka gotowanego, pół pomidora 2. 4 gałki lodów 3. wieśniak lekki głodówka jak nic, ale ja nie chce tyć i w podświadomości wiem, że to nie rozsądne i że nie mogę tak robić, ale w praktyce nie mogę tego przełożyć, jak patrzę na swoje uda, czy w ogóle to masakra.. Myślicie, że psycholog tu pomoże.. ?
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Martynko, byłam kiedyś na P Wszystko było dobrze, dopóki nie zaczęłam sobie nadto pozwalać - mnóstwo słodyczy przed samym snem. I nocne podjadanie stało się moim nawykiem. Efekty się w końcu pojawiły, bo moje ciało jest teraz znacznie pulchniejsze i flakowate... Wiem, że powinnam szukać pomocy, tak więc teraz coś o moim podejściu... Zwiedziłam kiedyś kilku psychologów. Jestem osobą zamkniętą w sobie, moje poczucie własnej wartości jest równe zeru. I dziwnym sposobem nic i nikt nie był w stanie tego zmienić - żaden przyjaciel, znajomy, chłopak, psycholodzy, psychiatrzy. Nie działają na mnie sposoby psychologów, bo wiem, że oni tylko wykonują swój zawód, a ich osobista opinia jest zupełnie inna. ![]() Jakoś zdecydowałam "wylać" to z siebie właśnie Wam. I większość z Was wie, co czuję. W tym momencie przypomniałam sobie swoje początki tutaj na forum Jakiego dostałam kopa, ach
|
|
|
#4227 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spodnie to tylko spodnie, założę się, że figurę wciąż masz świetną. Nie zadręczaj się ucinaniem kcal. ![]() Cytat:
Też nie lubię słodkich herbat, a ta mi odpowiada.Cytat:
Jadłospis koniecznie musisz wzbogacić, tak nie można. Przytyjesz, ale potem metabolizm Ci się przecież poprawi i będziesz mogła sporo jeść i utrzymywać wagę. Tylko trzeba przetrwać ten trudny etap, z pomocą specjalisty na pewno będzie OK.
|
|
#4228 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Z góry przepraszam, że nie odpowiem każdej z Was, ale jestem padnięta. (przeleciałam tylko wzrokiem co tam u Was słychać)Włąsnie wróciłam z nad jeziora, byłam z rodzicami i pojechaliśmy do znajomych m.in. trochę pojeżdziliśmy na rowerach Szczerze mówiąc potrzebne mi to bło, bo monotonia dnia codziennego mnie dobijała...Oderwanie się od rzeczywistości pozwoliło zapomnieć o połowie problemów![]() Agnes, załamałam się jak przeczytałam Twojego posta - proszę Cię idź do psychologa, on Ci pomoże...Podstawą wizyt u psych. jest budowanie właściwego obrazu siebie i samoakceptacja..Słuchaj, też mam kilka problemów (niezwiązanych z ed) i nie potrafiłam ich zaakceptować..Psycholog powiedziała mi że podstawą naszej pracy będzie zmienienie mojego toku myślenia...zyskanie jakiegoś poczucia wartości i przekonanie siebie samej, że nie warto skupiać sie na niedoskonałościach jeśli mamy sporo atutów (które musimy odkryć przed sobą)Dlatego nie przechodz na żadną redukcję tylko idź i się zapisz w końcu no!! S(k) bardzo mi przykro , że nie układa Ci się.. Ale proszę , nie poddawaj się..Przecież to nic nie da! prędzej czy później będziesz musiała się zmierzyć z tym problemem, czy ci sie podoba czy nie...I to nie dlatego, że kazą rodzice, lekarz, otoczenie,,czy my, edkowe....Tylko dlatego że tak nie da się żyć! Po prostu się nie da...Jak wyobrażasz sobie swoje życie na studiach, życie jako matka..?!? nie uciekniesz przed tym dopóki się z tym nie rozprawisz raz a dobrzeMangolina, korzystasz z pomocy psychologa? przecież jesteś taka śliczna....Nie myśl o sobie, że jesteś gruba czy brzdka...Masz ogormne powodzenie u facetów...Doceń to - szczególnie że każdy CI mówi że jesteś śliczna i urocza resztę doczytam dziewczęta, bo teraz nie mam już siły... aa Plameczko, mogę prosić zdjęcia? byłabym wdzięczna - vixen2@tlen.pl
|
|
|
|
#4229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4230 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ed zaburzony jest obraz normalnosci, zle podejscie do diety, napady objadania sie, stad skutkiem jest tycie na redukcji. Ja zauwazylam, ze odchudzajac sie jadlam wiecej niz teraz na U. Moim zdaniem powinnas wybrac sie do psychologa i w ogole powinnas nadal byc na U. Ile jadlas kalorii odchudzajac sie? Czemu nie wierzysz tym wszytskim, ktorzy mowia, ze jestes szczupla/chuda? Pewnie nie patrzysz na siebie obiektywnie, tylko spogladasz na poszczegolne czesci ciala. Kazdy ma faldki na brzuchu, nawet najwieksi chudzielce. Ale ludzie nie oceniaja brzucha, tylko calosc. A psycholog pomoze Ci w akceptacji siebie. Pozdrawiam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() vixeen wyslalam Ci maila ![]() werka nie moge znalezc tego watku... A ja mam jutro o 8.00 egzamin na prawko, to moj drugi. Strasznie sie boje. Mowilyscie ze bedzie 3maly kciuki, takze mozecie zaczac juz teraz i w ogole pomodlcie sie zebym zdala i dobrze zaparkowala i zebym nie miala parkowania rownoleglego oki? A za 1 razem nie zdalam nieslusznie, moj instruktor zlozyl skarge na egzaminatora i przez to egzaminatorowi zabrali 1000 zl premii. Ale wolalabym zamiast tego, zeby mi zaliczyli egzamin, bo boje sie, ze jutro zabraknie mi tego szczescia co na pierwszym... Ale jak sie pomodlicie i bedziecie 3maly kciuki to pewnie nie zabraknie
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

...
Jeżeli nawet by sie okazało, ze go masz, to po kilku tygodniach, chyba nawet 2, już po problemie. u mnie teraz ze zdrowiem jak zwykle, idealnie, ale pod względem psychicznym, róznie bywa. Chyba częściej gorzej niz lepiej.

A poza tym, nawet jesli nadal zostanie, to, byc może sam ból gardła minie. Ja normlanie chodziłam do szkoły.

.
I bardzo fajnie, ze nie tylko mnie, ale rowniez Ciebie moj podpis mobilizuje 
Zasłużyłaś na odpoczynek..