Panny Młode 2009 cz. III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-07, 07:58   #4321
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam

ja tak samo jak sie keidys nie kóócilismy to teraz non stop. pisalam wam wczoraj, ze juz 2 dni sie z nim nie widziałam. tak mi cisnienie podnosi , że jakos wole unikac z nim kontaktu dzwoni, pyta sie czy moze przyjsc ale ja nie chce wczoraj poiwedział, ze dzis tez zadzwoni ale jakos nie chce mi sie z nim widziec i chyba juz tak pozostanie do naszego wyjazdu do Holandii smutno mi przez to
heh...
nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie najgorsze jest to, że on nie rozumie w ogóle o czym ja mówie do niego i mówi, że z niczego robię awanturę... normalnie wczoraj to myślałam już, że powiem mu żeby spadał i tyle....
rodzice przy obiedzie widzieli, że coś jest nie tak, ale nic się nie odzywali.... tata TŻ-ta powiedział, ze to nasze sprawy i my się mamy dogadywać, on się wtrącać nie bedzie....
a skoro nawet obie mamy przyznały mi rację to chyba jednak o pierdółke się nie czepiam..... Ale trudno,, zapowiedziałam mu, że będę teraz robić dokładnie tak samo jak on, niech zobaczy jak to jest.... Może to i głupie, ale inaczej się nie przekona jak ja się czuje w takiej sytuacji

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 08:06   #4322
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

słuchaj, bo faceci chyba tacy są mój tez nie widzi w tym nic złego normalnie mam juz powoli dosc tych kłótni o byle co. i wychodzi na to, ze to ja jestem taka czepialska bo dla niego przeciez wszytsko super. i jeszcze non stop mi powtarza, ze za chwile jedziemy do Holandii i bedziemy razem mieszkac, ale mu powiedzialam, ze mam to gdzies, jesli dalej mamy sie tak kłócic. na co on (jasnowidz jakis czy cos ) mówi, ze napewno nie bedziemy. ja mu sie w słuchawke wydzieram, ze sie nie chce z nim widziec aż do wyjazdu a ten dzwoni wczoraj z pytaniem "o której o moze przyjsc", ja, ze nie chce go wiedziec a ten, , że jutro (dzis) zadzwoni. ale co mi z tego, skoro on i tak nic nie rozumie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 08:13   #4323
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
słuchaj, bo faceci chyba tacy są mój tez nie widzi w tym nic złego normalnie mam juz powoli dosc tych kłótni o byle co. i wychodzi na to, ze to ja jestem taka czepialska bo dla niego przeciez wszytsko super. i jeszcze non stop mi powtarza, ze za chwile jedziemy do Holandii i bedziemy razem mieszkac, ale mu powiedzialam, ze mam to gdzies, jesli dalej mamy sie tak kłócic. na co on (jasnowidz jakis czy cos ) mówi, ze napewno nie bedziemy. ja mu sie w słuchawke wydzieram, ze sie nie chce z nim widziec aż do wyjazdu a ten dzwoni wczoraj z pytaniem "o której o moze przyjsc", ja, ze nie chce go wiedziec a ten, , że jutro (dzis) zadzwoni. ale co mi z tego, skoro on i tak nic nie rozumie
właśnie, niedawno powiedział, że zrobiłam się czepialska, że ciąle coś mi nie odpowiada.... kiedyś podobno taka nie byłam.... To mu na to odpowiadam, ze dopóki nie dowiedziałam sie o jego występkach to nie miałam się czego czepiać, a teraz najwyrazniej mam, skoro się czepiam
ostatnio nawet zapytal mnie, czy w takim wypadku slubu nie będzie..... to mu na to, ze jak dalej bedzie sie tak zachowywac to na pewno nie !!

Stary 2008-07-07, 08:34   #4324
Ashleee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 89szafira89 Pokaż wiadomość
Ashleee to wszystkiego naj naj naj i jak idą przygotowania ???

Przygotowania jak narazie pomyślne, sala, zespół, fotograf zaklepani...nad kamerzystą się zastanawiamy...w tym tygodniu wybieramysię do księdza zoientować sie co do kursów przedmałożeńskich
Ashleee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 08:50   #4325
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

no jak mój by sie zapytał "czy w takim razie slubu nie bedzie??" to bym takiego focha strzeliła
ale powiem ci, że normalnie mam takie stres jak nam tam bedzie w tej Holandii, że szok.

ps. a wy wiecie, ze ja nawet nie znam dokładnie dnia kiedy jade, bo tesciu nie potrafi sie okreslic. wkurzona jestem przez to na makas. a co wiecej ostatnio tesciu sobie wymyslił, ze moze weźmie jeszcze sobie jakąs osobe do twoarzystwa super.. a my w 3 osoby bedziemy scisnieci tam z tyłu siedziec i przez to bedziemy mogli wziąć mało rzeczy ze sobą ech.. normalnie wkurzona taka jestem.

Stary 2008-07-07, 08:58   #4326
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
no jak mój by sie zapytał "czy w takim razie slubu nie bedzie??" to bym takiego focha strzeliła
ale powiem ci, że normalnie mam takie stres jak nam tam bedzie w tej Holandii, że szok.

ps. a wy wiecie, ze ja nawet nie znam dokładnie dnia kiedy jade, bo tesciu nie potrafi sie okreslic. wkurzona jestem przez to na makas. a co wiecej ostatnio tesciu sobie wymyslił, ze moze weźmie jeszcze sobie jakąs osobe do twoarzystwa super.. a my w 3 osoby bedziemy scisnieci tam z tyłu siedziec i przez to bedziemy mogli wziąć mało rzeczy ze sobą ech.. normalnie wkurzona taka jestem.
no mam nadzieję, ze zacznicie się w końcu tam dogadywać
a ten tesciu to tez jakis nie halo.... Boze skad sie biora tacy ludzie......

Stary 2008-07-07, 09:16   #4327
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no mam nadzieję, ze zacznicie się w końcu tam dogadywać
a ten tesciu to tez jakis nie halo.... Boze skad sie biora tacy ludzie......
tesciu generalnie jest spoko. ale u nich to rodzinne, ze oni sie niczym nie stresuja i zawsze ze wszystkim zdąza i zawsze wszytsko na ostatnia chwilę zostawiaja o rodzinnym braku punktualnosci juz nie wspomne a ja poprostu chce wiedziec wczesniej kiedy dokładnie jedziemy aby i jedzonko sobie przygotowac itp. a ni e potem bede latała z wywieszonym językiem aby to kupic i musze tez wiedziec czy jedzie z nami jeszcze jakis "podróznik" (oby nie ) aby wiedziec ile rzeczy musze wziąc. dzis zamierzam sie pakowac i nie mam potem zamiaru sie tysiąc razy przepakowac bo sie okaze ze za duzo rzeczy mam

Stary 2008-07-07, 09:32   #4328
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
tesciu generalnie jest spoko. ale u nich to rodzinne, ze oni sie niczym nie stresuja i zawsze ze wszystkim zdąza i zawsze wszytsko na ostatnia chwilę zostawiaja o rodzinnym braku punktualnosci juz nie wspomne a ja poprostu chce wiedziec wczesniej kiedy dokładnie jedziemy aby i jedzonko sobie przygotowac itp. a ni e potem bede latała z wywieszonym językiem aby to kupic i musze tez wiedziec czy jedzie z nami jeszcze jakis "podróznik" (oby nie ) aby wiedziec ile rzeczy musze wziąc. dzis zamierzam sie pakowac i nie mam potem zamiaru sie tysiąc razy przepakowac bo sie okaze ze za duzo rzeczy mam
oj wiem cos o dowiadywaniu się na sotatnią chwilę, albo zmienianiu sto razy w trakcie czegoś... wkurzające jak cholerka
ale mam nadzieję, ze jednak pojedzicie bez tego pasazera i ze dobrze bedzie

Stary 2008-07-07, 09:37   #4329
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

MisQa dzieki tez mam taka nadzieje, bo to przeciez nie poróz na 2 godziny wiec jakby nie było wygodnie powinno byc. a jak bym miała limit na jedna torbe to tak samo mogłam jechac sobie autobusem i nikogo nie fatygowac:

Stary 2008-07-07, 09:43   #4330
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
MisQa dzieki tez mam taka nadzieje, bo to przeciez nie poróz na 2 godziny wiec jakby nie było wygodnie powinno byc. a jak bym miała limit na jedna torbe to tak samo mogłam jechac sobie autobusem i nikogo nie fatygowac:
dokładnie
ale miejmy nadzieję tesciu pomyśli o Twoim komforcie w podróży

Stary 2008-07-07, 09:44   #4331
annfas
Zakorzenienie

ja na perwszą poważniejsza runde po salonach wybiorę się gdzieś tak we wrześniu, mam w Warszawie kolezankę która też bierze ślub w 2009 tylko we wrześniu i się pewnie razem przejdziemy, do Łodzi się może później przejade

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 09:46   #4332
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja nie wiem kiedy sie wybiorę teraz to anwet nie mam ochoty oglądac sukien tak mnie ten TZ wkurza

Stary 2008-07-07, 10:58   #4333
popscene
Wtajemniczenie

Śniło mi się dzisiaj, że miałam 4 suknie ślubne!!
Chyba za bardzo się wkręciłam w poszukiwania
Stary 2008-07-07, 11:08   #4334
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Śniło mi się dzisiaj, że miałam 4 suknie ślubne!!
Chyba za bardzo się wkręciłam w poszukiwania
hehe ja tez miewam ostatnio sny na temat sukni. nawet sniło mi się, ze zamówiłam te suknie co wam o niej pisałam, ale jak przyszła to zamiast tej czerwonej kokardy miała zwykły, cienki biały pasek jak od spodni

Stary 2008-07-07, 11:09   #4335
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja tez miewam ostatnio sny na temat sukni. nawet sniło mi się, ze zamówiłam te suknie co wam o niej pisałam, ale jak przyszła to zamiast tej czerwonej kokardy miała zwykły, cienki biłay pasek jak od spodni :mdlejeŁ
Hihihi, krejzolki jesteśmy
Stary 2008-07-07, 11:11   #4336
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie tak samo, tylko że spotkanie było w lutym tego roku, więc jeszcze nie tak dawno temu, ale i tak do tej pory nic teściowie nie wspomnieli o re-wizycie. Twoi teściowie to już faktycznie mogliby się zrewanżować, bo dużo czasu minęło
Spotkanie u mnie w domu było gdzieś w marcu i też teściowa zapraszała do siebie, myślałam, że będzie potem cisza, ale zaprosili moich rodziców do siebie w maju, więc w sumie optymalnie, także nie narzekam

Cytat:
dziewczyny a ja mam takie pytanko: czy któras z was myslała kiedys o intercyzie??
Ja raczej myśle tak jak martucha, że na dobre i na złe, choć nie uważam intercyzy za coś złego, nie neguje tego:
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
my nie myslelismy... mamy juz od dawna wspolne konto, i jakos niechcemy rozdzielac tego comoje i jego.. owszem moglibysmy sie tym zabespieczyc przed ewentualnymi niepowodzeniami jego firmy... ale ja uwazam ze na dobre i na zle.. wiec napewno sie na nia niezgodze... zreszta splacalismy razem jakies dlugi przed firma rozkrecilismy interes.. wiec znamy sie juz z tych ciezkich chwil i bedziemy sobie pomagac..
TŻ też będzie firme otwierał

Cytat:
Odkrylam suknie dla mnie. Ta pierwsza chyba na razie wygrywa
http://www.suknieagnes.pl/pl/agnes.html
kolekcja 1 - 1709
kolekcja 2 - 1727
Popscene z nieba mi spadłaś, zrobiłam porządek na kompie i miałam tam skopiowane suknie które mi się najbardziej podobają i miałam 2 z tego salonu nie podpisane.. dzięki Tobie wreszcie wiem skąd są
jeśli chodzi o Twój wybór to mnie też ewidentnie 1 się bardziej podoba

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
stracily dwie klientki ja i mnie....
Mnie też już straciły Nie pójde tam

Cytat:
No też bym wolała wiedzieć, nie fajnie tak na ostatnią chwile załatwiać bo łatwo czegoś zapomnieć. Najgożej jesli tym podróżnikiem okazałaby się jakaś kobieta bo to geneuje większe bagaże. Faceci to się jakoś zawsze upchają w mniejszej walizce/torbie
Stary 2008-07-07, 11:11   #4337
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Hihihi, krejzolki jesteśmy
dokładnie a co to bedzie przed samym slubem??

motylku ja to sie normalnie wykończe przez ten wyjazd. a jak to bedie jeszcze jakas kobietka to

Stary 2008-07-07, 11:17   #4338
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Popscene z nieba mi spadłaś, zrobiłam porządek na kompie i miałam tam skopiowane suknie które mi się najbardziej podobają i miałam 2 z tego salonu nie podpisane.. dzięki Tobie wreszcie wiem skąd są
jeśli chodzi o Twój wybór to mnie też ewidentnie 1 się bardziej podoba
Nie ma za co
Ale chyba jednak pokieruję się rozumem i najpierw zobaczę jak będę wyglądać w www.duber.com.pl (818), bo ona kosztuje tylko 1125 zł a ta z agnes aż 2500.

Cytat:
dokładnie a co to bedzie przed samym slubem??
Ja chyba mam za dużo czasu na kombinowanie i obmyślanie. We wrześniu szukam nowej pracy, może tam będę miała co robić, bo tutaj nudy na pudy

Madzia nie dziwię Ci się. Ja bym na Twoim miejscu dawno teściowi podziękowała i zarezerwowała jakieś miejsca w autobusie i bez łachy pojechała. Nie lubię być uzależniona od kogoś.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2008-07-07 o 11:18 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 11:20   #4339
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba mam za dużo czasu na kombinowanie i obmyślanie. We wrześniu szukam nowej pracy, może tam będę miała co robić, bo tutaj nudy na pudy
ciekawe jaka ja tam znajdę pracę?? mam nadzieje, ze dam sobie radę

edit:
popscene ja też nienawidze byc od kogos uzalezniona. nawet mówiłam to do TZ, aby jego ojca nie fatygowac juz i ze pojedziemy sobie autobusem, a ten sie mega mocno wkurzyl, ze jak to?? ze samochodem wygodniej (taaak o ile nie jedzie 5 osób) i ze przeciez nie wiemy gdzie bedziemy mieszkac. i kurde ten ostatni argument jest tylko za tym, aby z nim jechac. wrrr

Stary 2008-07-07, 11:22   #4340
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe jaka ja tam znajdę pracę?? mam nadzieje, ze dam sobie radę
Nie będziesz miała wyjścia. Jak Cię życie zmusi, to na pewno sobie poradzisz
Stary 2008-07-07, 11:24   #4341
kaska87
Zakorzenienie

cześć dziewczyny ja wstałąm o 11;00

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 11:26   #4342
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będziesz miała wyjścia. Jak Cię życie zmusi, to na pewno sobie poradzisz
no własnie
w niedziele nawet mnie tkneło i polecialam na rynek po jakis polar ciepły bo miałam ale tylko jasne kolorki a nóz gdzies na tasmy albo na chłodnie mnie wezma

Stary 2008-07-07, 11:35   #4343
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie
w niedziele nawet mnie tkneło i polecialam na rynek po jakis polar ciepły bo miałam ale tylko jasne kolorki a nóz gdzies na tasmy albo na chłodnie mnie wezma
Na pewno będzie dobrze. Niech tylko teść zaplanuje i wcześniej Wam powie co z wyjazdem. Chyba nie będzie chciał wyruszyć tak nagle w ciągu kilku godzin. A rzeczy to i tak nie ma co za dużo brać, bo potem jest problem z ich ewentualnym przewozem. Ja pojechałam do Anglii z dwiema małymi torbami a jak wracałam to musiałam kupić dużą walizkę i jeszcze zostawiłam jedną torbę siostrze, żeby mi przywiozła. Najlepiej jest wziąć to co najpotrzebniejsze i najpraktyczniejsze a resztę i tak się kupi na miejscu
Stary 2008-07-07, 11:44   #4344
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno będzie dobrze. Niech tylko teść zaplanuje i wcześniej Wam powie co z wyjazdem. Chyba nie będzie chciał wyruszyć tak nagle w ciągu kilku godzin. A rzeczy to i tak nie ma co za dużo brać, bo potem jest problem z ich ewentualnym przewozem. Ja pojechałam do Anglii z dwiema małymi torbami a jak wracałam to musiałam kupić dużą walizkę i jeszcze zostawiłam jedną torbę siostrze, żeby mi przywiozła. Najlepiej jest wziąć to co najpotrzebniejsze i najpraktyczniejsze a resztę i tak się kupi na miejscu
no własnie tylko jak tak wyjełam te "najpotrzebniejsze rzeczy" to jakos sie nagle cały pokój ich zrobił hehe

a mam pytanko: gdzie najlepiej trzymac całą kasę(jesli zakładam, ze jade samochodem). napewno nie w torebce. myslałam, ze torbie podóznej w samochodzie. a na to moja mama: a jak wyjedziecie i wam samochód ukradną??

Stary 2008-07-07, 11:48   #4345
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie tylko jak tak wyjełam te "najpotrzebniejsze rzeczy" to jakos sie nagle cały pokój ich zrobił hehe

a mam pytanko: gdzie najlepiej trzymac całą kasę(jesli zakładam, ze jade samochodem). napewno nie w torebce. myslałam, ze torbie podóznej w samochodzie. a na to moja mama: a jak wyjedziecie i wam samochód ukradną??
To wybierz naj najpotrzebniejsze
A co z kasą? Nigdy się nie zastanawiałam. W moich wojażach pewnie miałam tylko w portfelu, a portfela pilnowałam jak oka w głowie. Ewentualnie możesz schować do stanika hehe
Stary 2008-07-07, 11:49   #4346
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
To wybierz naj najpotrzebniejsze
A co z kasą? Nigdy się nie zastanawiałam. W moich wojażach pewnie miałam tylko w portfelu, a portfela pilnowałam jak oka w głowie. Ewentualnie możesz schować do stanika hehe
albo do takiej saszetki co się na pasie zapina i możesz pod bluzką miec

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 11:51   #4347
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 11:52   #4348
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mam taki "portfel" co sie na szyji nosi i np. pod bluzke mozna wsadzic - dobre na jakies terenowe wycieczki, czy zwiedzanie, ale kurcze cala podróż mam z nim jechac w torebce nie chce miec takiej kasy bo kurcze strach

Stary 2008-07-07, 11:55   #4349
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 11:58   #4350
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rosette chyba własnie tak zrobię

czyli mówicie , ze torba podrózna to nie jest zbyt dobre rozwiązanie?? (jade samochodem a nie autobusem )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości