|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Aniama6, mój synuś im był starszy tym częściej budził się w nocy
oprócz dłuższego karmienia nocnego i przewijania to czas noworodka i wczesnego niemowlęcia wspominam lepiej niż późniejsze akcje(zęby,koszmary itp). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- My pojechaliśmy z małym w listopadzie nad morze. Miał wtedy 6 miesięcy i pierwsze objawy alergii. Dostał od jakiegoś produktu biegunki,później na wyjeździe był niespokojny, a my w strachu żeby mu się objawy nie nasiliły i żeby się nie udowodnił. Ciężko naprawdę coś zaplanować,zwłaszcza przed porodem gdy jeszcze nie wiadomo jaki charakter i zdrowie będzie miało dziecko. Ale też bym chciała chociaż trochę wyjeżdżać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Asiaczku my pojechaliśmy nad morze,jak miał 5 miesięcy,to był początek lipca. Upały były. Oprócz 1 dnia,gdy był trochę marudny,całą resztę był wzorowy. Wypoczęliśmy.
|
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Ale fajny temat wakacyjny zaczelyscie! My w zasadzie od studiów nigdzie nie byliśmy z mężem, a tak mi szkoda Młodej,ze znów nigdzie sie nie wybawi itd. Jakby jakiś hotel z basenem i placem zabaw znaleźć to byłoby super,może też byśmy się gdzieś wybrali koło września na parę dni?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3994 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ano widzisz, jam zielona w tym temacie, a jak już pisałam to łóżeczko faktycznie jest fajne, ale ponieważ zamierzam na wózek wydać więcej, no to łóżeczka szukam tańszego. Cytat:
Polu, no to jest super, jak się ma już coś po starszym dziecku, dla nas to kompletna nowość i nie mamy kompletnie nic, a w dodatku wraz z tp zostanie rozwiązana moja umowa o pracę, więc póki co staram się myśleć o wszystkim oszczędnie ![]() Cytat:
Co do naszych planów - wakacyjnie raczej nie, zwłaszcza, że cc mnie pewnie wytnie z życiorysu na dłuższy czas, ale na pewno na weekend majowy jedziemy gdzieś do leśnej chaty trochę odpocząć (nasz dzidzioł to taki leśny owoc właśnie, więc cóż :P), a potem chcemy jak najwięcej ze Stworem podróżować. Polu, jakby co to podrzuć jakieś info o tym pensjonacie, myślałam kiedyś o Chorwacji, dobre rozwiązanie kiedy chce się innego klimatu, ale w miarę blisko. My ze względu choćby na psa podróżujemy tylko samochodem, więc taka destynacja byłaby super, może właśnie nawet na tegoroczną jesień. |
|||
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogóle to na 2 miesiące zostałam słomianą wdową dziś i już się nudzę troche. Nie spędzamy niby jakoś duzo czasu razem z mężem, ale zawsze jakoś tak raźniej, coś się dzieje. Obowiązków mi niby nie brakuje ale czas wolny już gorzej wypełnić. Ale nic, poczytam troche książke i biorę się za obowiązki. |
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz siedział prawie 6dni w domu to przeżyje jakoś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-12 o 16:34 |
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Summer nie mam leżącego l4 .Zapytałam lekarza ,co on na moj wyjazd nad morze,a on,że nie radziłby,bo są wzmożone kontrole z zusu,że mogę mieć duże kłopoty. Powiedział,że jeśli bardzo chce wyjechać,to na moim miejscu , wróciłby na czas wyjazdu do pracy,wziął urlop i znowu l4. Ja pracuje w szkolnictwie,więc nie mam takiej możliwości.
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moje miejsce na ziemi
![]() Skromne,ale dla nas wystarczające. Byliśmy tam w zeszłym roku. |
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na l4 możesz jechać do rodziców /teściów czy znajomych... Na zakupy iść basen czy spacer. Bo jak się przyczepia to zawsze możesz powiedziec, że byłaś u rodziców albo w aptece czy na spacerze.. A tak to jednak cię nie ma kilka dni pod rząd i faktycznie może być problem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm, to nie wiedziałam... Rany, jakie to beznadziejne :P ech trudno. Pola, fajne to twoje miejsce, dawaj namiary, wszystkie się tam zwalimy w październiku z naszymi małymi kluskami
|
||
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam suchy kaszel, prócz tego katar i rano mnie troche bolało gardło. Takie lekkie przeziebienie. Czym to leczyć? Najbardziej mnie męczy ten kaszel,bardzo drapie w gardle :-(
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dokładnie z tego samego powodu zmieniłam plany i nigdzie się na wiosnę nie wybieram. Poza tym z jakiegoś względu to l4 dostałyśmy
i trzeba się oszczędzać. Nawet krótka podróż autem czy samolotem może nie być wskazana. Oczywiście co innego jeśli ciąża przebiega prawidłowo, ale wtedy raczej nikt do łóżka nie jest przykuty
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Summer no właśnie
a mają tylko 3 apartamenty, wtym jeden 3 osobowy,do chcemy którego jechać,ale spoko są jeszcze 3 inne miejscówki,do którego mogę dać Wam dać namiarKto chce namiar,niech pisze na priv. Czytają nas różne osoby spoza wątku,nie dam im łatwo takiej super lokalizacji
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
ale mam dzisiaj dziwny dzień. Nie mogę się jakoś ogarnąć do niczego, nic mi się nie chce i wogole jakoś tak do d.......😂. Jedyne co dzisiaj zrobiłam to naleśniki na prośbę mojej córki ale to tyle, cały dzień leżę, śpię i tak na zmianę. Może jutro będzie lepiej. Może to przez tą sytuację z Princess. Mam nadzieję że dziewczyna się szybko z tego ogarnie. Co do łóżeczek to ja nie kupuje bo dostałam od siostry zwykle drewniane , jedynie co to pościel i materac. Mam zamiar kupić dodatkowo turystyczne bo często gdzieś jeździmy i jest dla mnie bardzo przydatne. Co do wyjazdów to podobnie jak większość z was teraz się nie wybieram, ale po wakacjach pewnie kilka dni nad morzem jak znalazł 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na drapiące gardło może mleko/czosnek/miod/masło albo jakies pastylki |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie ryzykuję |
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednorazowej nieobecności się wytłumaczysz i cie nie sprawdza bo jak. Ale z wyjazdy to już ciężko i może być problem. Chodziło mi o to, że nie każde l4 to poważne, niebezpieczne wskazanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20 na bezpiecznego malucha,to mogę powiedzieć,że spałam,czy cos... moi rodzice i siostra byli zdziwieni,czemu nie przyjadę na l4 do nich,twierdzili, że przesadzam,tylko jakbym miała tą całą kasę oddawać i jeszcze kazali mi wrócić do pracy,to ja dziękuje ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Radena ponawiam pytanie.Będziesz 20 .02. na bezpiecznym maluchu??? :conf used:
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz doczytałam, daleko masz do rodziców?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno zus czepia się nawet o wyjscie do sklepu czemu Cię nie będą kontrolować szczęściaro
|
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w rzeczywistosci to wlasnie one ![]() Blanka, na UP bede w 22tc1d. Myslicie, ze za pozno, przestawic na pare dni wczesniej? Mnie w sumie na 3D nie zalezy, a na diagnostyce. Nesska, wspaniale! Gratuluje zdrowego malucha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, wszystko dobrze tylko mam trochę więcej odpoczywać, bo wieczorami brzuch mi twardniał.
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czerwcu mi się umowa skończyła i już pracy nie szukałam. Jak coś to do rodziców możesz jechać, i powiedzieć, że jak coś to miałaś zostać sama, a źle się czujesz i wyjechałas do rodziców żeby w razie czego być pod opieką nie mogą tego podważyć,sąsiadka miała taką sytuację. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-12 o 17:20 |
|
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio natknęłam się na taki artykuł:
http://matkaprawnik.pl/kontrola-zus-na-l4-ciazowym/ z tego co zrozumiałam, to jeżeli nie ma przeciwwskazań, to można zgłosić czasową zmianę pobytu
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale to nie jest tak, że skoro na urlop nie można jechać to i do rodziców też nie?? Co to za tłumaczenie, że się było u rodziców, skoro zus potrafi się czepiać wyjścia do sklepu, tj. pisze Pola?
Ja też się trochę bardziej zacznę tym przejmować i może faktycznie planowanie wyjazdu na kilka dni to nie jest dobry pomysł, ale już na jedną małą dóbkę... :P przemyślę to. |
|
|
|
#4019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się źle czujesz to sama być nie możesz. Za to na wczasy dla relaksu jechać nie musisz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

oprócz dłuższego karmienia nocnego i przewijania to czas noworodka i wczesnego niemowlęcia wspominam lepiej niż późniejsze akcje(zęby,koszmary itp). 

a mają tylko 3 apartamenty, wtym jeden 3 osobowy,do chcemy którego jechać,ale spoko są jeszcze 3 inne miejscówki,do którego mogę dać Wam dać namiar
:conf used:

przemyślę to.