Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-12, 16:17   #3991
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Aniama6, mój synuś im był starszy tym częściej budził się w nocy oprócz dłuższego karmienia nocnego i przewijania to czas noworodka i wczesnego niemowlęcia wspominam lepiej niż późniejsze akcje(zęby,koszmary itp).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

My pojechaliśmy z małym w listopadzie nad morze. Miał wtedy 6 miesięcy i pierwsze objawy alergii. Dostał od jakiegoś produktu biegunki,później na wyjeździe był niespokojny, a my w strachu żeby mu się objawy nie nasiliły i żeby się nie udowodnił. Ciężko naprawdę coś zaplanować,zwłaszcza przed porodem gdy jeszcze nie wiadomo jaki charakter i zdrowie będzie miało dziecko.
Ale też bym chciała chociaż trochę wyjeżdżać.

Stary 2018-02-12, 16:19   #3992
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Asiaczku my pojechaliśmy nad morze,jak miał 5 miesięcy,to był początek lipca. Upały były. Oprócz 1 dnia,gdy był trochę marudny,całą resztę był wzorowy. Wypoczęliśmy.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:21   #3993
Radena
Zadomowienie

Ale fajny temat wakacyjny zaczelyscie! My w zasadzie od studiów nigdzie nie byliśmy z mężem, a tak mi szkoda Młodej,ze znów nigdzie sie nie wybawi itd. Jakby jakiś hotel z basenem i placem zabaw znaleźć to byłoby super,może też byśmy się gdzieś wybrali koło września na parę dni?

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:24   #3994
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
My myślimy o Toruniu może na weekend majowy. Ale mamy tyle wydatków,że nie wiem czy nam się to uda. Zawsze szukam tanich noclegów,ale majówka raczej wszędzie będzie droga.

summer, mój synek ważył 9 kg w wieku około roku,więc z tą wagą dopuszczalną w łóżeczku może być różnie,ale raczej max.rok to jest ten czas kiedy trzeba łóżeczko zmienić.
Z drewnianych łóżeczek moi znajomi zrezygnowali gdy dzieci miały około 2och lat. Zwykle dlatego,że nie mieli zdejmowanego boku w łóżeczku albo spodziewali się kolejnego dziecka. Ja mam łóżeczko z wyjmowanymi dwoma szczebelkami i to też jest ok,ale nie wyobrażam sobie w nim np trzylatka czy czterolatka. Jest ono trochę wąskie i bardzo kojarzy mi się z niemowlakiem.

Ano widzisz, jam zielona w tym temacie, a jak już pisałam to łóżeczko faktycznie jest fajne, ale ponieważ zamierzam na wózek wydać więcej, no to łóżeczka szukam tańszego.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Sandam zgadzam się ,jest tyle pięknych miejsc w Polsce.Ale... no właśnie pogoda i cena noclegu,musiałabym się bardzo nagimnastykować ,aby znaleźć takie warunki i cene ,jak mam w Chorwacji. Za apartament nad samym morzem, we wrześniu zapłacę 30euro. No i pogoda inna.Nie chce upałów,chce tylko słonecznej pogody,w miarę możliwości z małym wiatrem.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Summer ja mam drewniane po Synu starszym,muszę tylko materacyk wymienić.Ze względu na planowane kp, możliwość łatwego przemieszczania tego łóżeczka,bujania i zabierania go w podróż,jestem na tak. Cena za wysoka,jak wielu produktów,ale myślę,że damy radę kupić,bo wiele rzeczy już mamy m.in wózek

Polu, no to jest super, jak się ma już coś po starszym dziecku, dla nas to kompletna nowość i nie mamy kompletnie nic, a w dodatku wraz z tp zostanie rozwiązana moja umowa o pracę, więc póki co staram się myśleć o wszystkim oszczędnie

Cytat:
w ciązy wyjazdów nie planuje,jestem na l4 ,są wzmożone kontrole,nie chce ryzykować

a generalnie uwielbiam planować,choć czasem,a nawet często nic nie wychodzi
już wstępnie gadałam z właścicielką apartamentu, powiedziała,że nie będzie problemu z miejscem w tym terminie,ale mamy by c w kontakcie
Ja też jestem na l4, ale to masz takie l4, że niby masz plackiem leżeć w łóżku? Bo ja mam to "chodzone" i dla mnie to oczywiste, że nie muszę być w domu.

Co do naszych planów - wakacyjnie raczej nie, zwłaszcza, że cc mnie pewnie wytnie z życiorysu na dłuższy czas, ale na pewno na weekend majowy jedziemy gdzieś do leśnej chaty trochę odpocząć (nasz dzidzioł to taki leśny owoc właśnie, więc cóż :P), a potem chcemy jak najwięcej ze Stworem podróżować.
Polu, jakby co to podrzuć jakieś info o tym pensjonacie, myślałam kiedyś o Chorwacji, dobre rozwiązanie kiedy chce się innego klimatu, ale w miarę blisko. My ze względu choćby na psa podróżujemy tylko samochodem, więc taka destynacja byłaby super, może właśnie nawet na tegoroczną jesień.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:28   #3995
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Aniama6, mój synuś im był starszy tym częściej budził się w nocy oprócz dłuższego karmienia nocnego i przewijania to czas noworodka i wczesnego niemowlęcia wspominam lepiej niż późniejsze akcje(zęby,koszmary itp).

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

My pojechaliśmy z małym w listopadzie nad morze. Miał wtedy 6 miesięcy i pierwsze objawy alergii. Dostał od jakiegoś produktu biegunki,później na wyjeździe był niespokojny, a my w strachu żeby mu się objawy nie nasiliły i żeby się nie udowodnił. Ciężko naprawdę coś zaplanować,zwłaszcza przed porodem gdy jeszcze nie wiadomo jaki charakter i zdrowie będzie miało dziecko.
Ale też bym chciała chociaż trochę wyjeżdżać.

No tego nie przewidzimy, ale nie powiem, marze o dziecku jak najlepiej przesypiającym noce. A wyjazdy to jak narazie marzenia tylko. Większy problem to taki,że dość szybko będę musiała wrócić do pracy w jakimś zakresie i tego się boje jak to pogodzimy. W ogóle byłam dziś w ZUSie popytać o zasiłki, urlopy, składki i porażka, te panie nic nie wiedzą, odsyłanie od jednej do drugiej i zero informacji tak naprawde. Tak że dalej nic nie wiem, ile zasiłku dostanę, kiedy mąż może wziąć urlop itp, moja księgowa wie jeszcze mniej, tak że czuje że dowiem się po prostu jak będę dostawać zasilek.
A w ogóle to na 2 miesiące zostałam słomianą wdową dziś i już się nudzę troche. Nie spędzamy niby jakoś duzo czasu razem z mężem, ale zawsze jakoś tak raźniej, coś się dzieje. Obowiązków mi niby nie brakuje ale czas wolny już gorzej wypełnić.
Ale nic, poczytam troche książke i biorę się za obowiązki.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:32   #3996
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
No tego nie przewidzimy, ale nie powiem, marze o dziecku jak najlepiej przesypiającym noce. A wyjazdy to jak narazie marzenia tylko. Większy problem to taki,że dość szybko będę musiała wrócić do pracy w jakimś zakresie i tego się boje jak to pogodzimy. W ogóle byłam dziś w ZUSie popytać o zasiłki, urlopy, składki i porażka, te panie nic nie wiedzą, odsyłanie od jednej do drugiej i zero informacji tak naprawde. Tak że dalej nic nie wiem, ile zasiłku dostanę, kiedy mąż może wziąć urlop itp, moja księgowa wie jeszcze mniej, tak że czuje że dowiem się po prostu jak będę dostawać zasilek.
A w ogóle to na 2 miesiące zostałam słomianą wdową dziś i już się nudzę troche. Nie spędzamy niby jakoś duzo czasu razem z mężem, ale zawsze jakoś tak raźniej, coś się dzieje. Obowiązków mi niby nie brakuje ale czas wolny już gorzej wypełnić.
Ale nic, poczytam troche książke i biorę się za obowiązki.
2miesiace? Podziwiam, mój M. Jutro jedzie na tydzień i przeżywam jak głupia... Ale no trzeba to trzeba, a zawsze dużo więcej $ wpadnie
Teraz siedział prawie 6dni w domu to przeżyje jakoś

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-12 o 16:34
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:35   #3997
pola25
Zakorzenienie

Summer nie mam leżącego l4 .Zapytałam lekarza ,co on na moj wyjazd nad morze,a on,że nie radziłby,bo są wzmożone kontrole z zusu,że mogę mieć duże kłopoty. Powiedział,że jeśli bardzo chce wyjechać,to na moim miejscu , wróciłby na czas wyjazdu do pracy,wziął urlop i znowu l4. Ja pracuje w szkolnictwie,więc nie mam takiej możliwości.
Stary 2018-02-12, 16:37   #3998
pola25
Zakorzenienie

Oto moje miejsce na ziemi

Skromne,ale dla nas wystarczające. Byliśmy tam w zeszłym roku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9547foto1.jpg (314,0 KB, 97 załadowań)
Stary 2018-02-12, 16:39   #3999
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
2miesiace? Podziwiam, mój M. Jutro jedzie na tydzień i przeżywam jak głupia... Ale no trzeba to trzeba, a zawsze dużo więcej $ wpadnie
Teraz siedział prawie 6dni w domu to przeżyje jakoś

Pewnie na niektóre weekendy przyjedzie, ja może też się wybiorę na jakiś bo to w końcu tylko 400 km i 5 h jazdy, no ale jednak. takie prace mamy,że rozstania są wpisane w życie, najdłuższe było 7 miesięcy non stop i to w dość niebezpieczne miejsce ale daliśmy radę. Teraz to w sumie luzik, ale teskno troche będzie a poza tym dużo spraw na mojej głowie.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:40   #4000
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Summer nie mam leżącego l4 .Zapytałam lekarza ,co on na moj wyjazd nad morze,a on,że nie radziłby,bo są wzmożone kontrole z zusu,że mogę mieć duże kłopoty. Powiedział,że jeśli bardzo chce wyjechać,to na moim miejscu , wróciłby na czas wyjazdu do pracy,wziął urlop i znowu l4. Ja pracuje w szkolnictwie,więc nie mam takiej możliwości.
Ja też bym z wyjazdem nie kombinowała..
Na l4 możesz jechać do rodziców /teściów czy znajomych... Na zakupy iść basen czy spacer.
Bo jak się przyczepia to zawsze możesz powiedziec, że byłaś u rodziców albo w aptece czy na spacerze..
A tak to jednak cię nie ma kilka dni pod rząd i faktycznie może być problem.

Stary 2018-02-12, 16:40   #4001
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie na niektóre weekendy przyjedzie, ja może też się wybiorę na jakiś bo to w końcu tylko 400 km i 5 h jazdy, no ale jednak. takie prace mamy,że rozstania są wpisane w życie, najdłuższe było 7 miesięcy non stop i to w dość niebezpieczne miejsce ale daliśmy radę. Teraz to w sumie luzik, ale teskno troche będzie a poza tym dużo spraw na mojej głowie.
ooo to będziesz tęskniła
Stary 2018-02-12, 16:50   #4002
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Ja też bym z wyjazdem nie kombinowała..
Na l4 możesz jechać do rodziców /teściów czy znajomych... Na zakupy iść basen czy spacer.
Bo jak się przyczepia to zawsze możesz powiedziec, że byłaś u rodziców albo w aptece czy na spacerze..
A tak to jednak cię nie ma kilka dni pod rząd i faktycznie może być problem.

Hmm, to nie wiedziałam... Rany, jakie to beznadziejne :P ech trudno.
Pola, fajne to twoje miejsce, dawaj namiary, wszystkie się tam zwalimy w październiku z naszymi małymi kluskami

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-02-12, 16:53   #4003
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny, mam suchy kaszel, prócz tego katar i rano mnie troche bolało gardło. Takie lekkie przeziebienie. Czym to leczyć? Najbardziej mnie męczy ten kaszel,bardzo drapie w gardle :-(

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:54   #4004
emma90
Wtajemniczenie

Ja dokładnie z tego samego powodu zmieniłam plany i nigdzie się na wiosnę nie wybieram. Poza tym z jakiegoś względu to l4 dostałyśmy i trzeba się oszczędzać. Nawet krótka podróż autem czy samolotem może nie być wskazana. Oczywiście co innego jeśli ciąża przebiega prawidłowo, ale wtedy raczej nikt do łóżka nie jest przykuty
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:56   #4005
pola25
Zakorzenienie

Summer no właśniea mają tylko 3 apartamenty, wtym jeden 3 osobowy,do chcemy którego jechać,ale spoko są jeszcze 3 inne miejscówki,do którego mogę dać Wam dać namiar

Kto chce namiar,niech pisze na priv. Czytają nas różne osoby spoza wątku,nie dam im łatwo takiej super lokalizacji
Stary 2018-02-12, 16:57   #4006
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,
ale mam dzisiaj dziwny dzień. Nie mogę się jakoś ogarnąć do niczego, nic mi się nie chce i wogole jakoś tak do d.......😂. Jedyne co dzisiaj zrobiłam to naleśniki na prośbę mojej córki ale to tyle, cały dzień leżę, śpię i tak na zmianę. Może jutro będzie lepiej.

Może to przez tą sytuację z Princess. Mam nadzieję że dziewczyna się szybko z tego ogarnie.

Co do łóżeczek to ja nie kupuje bo dostałam od siostry zwykle drewniane , jedynie co to pościel i materac. Mam zamiar kupić dodatkowo turystyczne bo często gdzieś jeździmy i jest dla mnie bardzo przydatne.

Co do wyjazdów to podobnie jak większość z was teraz się nie wybieram, ale po wakacjach pewnie kilka dni nad morzem jak znalazł 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:58   #4007
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam suchy kaszel, prócz tego katar i rano mnie troche bolało gardło. Takie lekkie przeziebienie. Czym to leczyć? Najbardziej mnie męczy ten kaszel,bardzo drapie w gardle :-(

syrop prawoślazowy/syrop z cebuli

na drapiące gardło może mleko/czosnek/miod/masło albo jakies pastylki
Stary 2018-02-12, 16:59   #4008
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Ja dokładnie z tego samego powodu zmieniłam plany i nigdzie się na wiosnę nie wybieram. Poza tym z jakiegoś względu to l4 dostałyśmy i trzeba się oszczędzać. Nawet krótka podróż autem czy samolotem może nie być wskazana. Oczywiście co innego jeśli ciąża przebiega prawidłowo, ale wtedy raczej nikt do łóżka nie jest przykuty
Ale niektórzy dostają l4 z powodu szkodliwych warunków pracy, albo porostu złego samopoczucia, jak mdłości, omdlenia, a nie plamienia czy krwawienia, albo krwiaki itp.

Stary 2018-02-12, 17:02   #4009
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ale niektórzy dostają l4 z powodu szkodliwych warunków pracy, albo porostu złego samopoczucia, jak mdłości, omdlenia, a nie plamienia czy krwawienia, albo krwiaki itp.

tak,ale l4 ,to l4 ,niezdolność do pracy,to tym bardziej wyjazdy

ja nie ryzykuję
Stary 2018-02-12, 17:05   #4010
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
tak,ale l4 ,to l4 ,niezdolność do pracy,to tym bardziej wyjazdy

ja nie ryzykuję
Ale ja na wyjazdy to rozumiem, też bym nie ryzykowala.
Z jednorazowej nieobecności się wytłumaczysz i cie nie sprawdza bo jak. Ale z wyjazdy to już ciężko i może być problem.

Chodziło mi o to, że nie każde l4 to poważne, niebezpieczne wskazanie.

Stary 2018-02-12, 17:10   #4011
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja na wyjazdy to rozumiem, też bym nie ryzykowala.
Z jednorazowej nieobecności się wytłumaczysz i cie nie sprawdza bo jak. Ale z wyjazdy to już ciężko i może być problem.

Chodziło mi o to, że nie każde l4 to poważne, niebezpieczne wskazanie.

zgadzam się z Tobą,w czwartek jadę na up do łodzi,to się wytłumaczę

20 na bezpiecznego malucha,to mogę powiedzieć,że spałam,czy cos...

moi rodzice i siostra byli zdziwieni,czemu nie przyjadę na l4 do nich,twierdzili, że przesadzam,tylko jakbym miała tą całą kasę oddawać i jeszcze kazali mi wrócić do pracy,to ja dziękuje

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Radena ponawiam pytanie.Będziesz 20 .02. na bezpiecznym maluchu???:conf used:
Stary 2018-02-12, 17:11   #4012
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

moi rodzice i siostra byli zdziwieni,czemu nie przyjadę na l4 do nich,twierdzili, że przesadzam,tylko jakbym miała tą całą kasę oddawać i jeszcze kazali mi wrócić do pracy,to ja dziękuje

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Ja akurat tego problemu nie mam bo nikt mnie nie będzie kontrolował , ale jak coś to zawsze możesz powiedziec, że byłaś u rodziców/teściów czy siostry. Oni przecież potwierdza
Teraz doczytałam, daleko masz do rodziców??

Stary 2018-02-12, 17:13   #4013
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat tego problemu nie mam bo nikt mnie nie będzie kontrolował , ale jak coś to zawsze możesz powiedziec, że byłaś u rodziców/teściów czy siostry. Oni przecież potwierdza
Teraz doczytałam, daleko masz do rodziców??

100km

podobno zus czepia się nawet o wyjscie do sklepu

czemu Cię nie będą kontrolować szczęściaro
Stary 2018-02-12, 17:14   #4014
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie nadal brak ruchów, jestem już 18+4 i nic nie czuje. fakt,że tkanki tłuszczowej troche mam, poza tym często cały dzień w biegu i może przegapiam. Ale w weekend się wsłuchiwałam w siebie i nic. Czy któraś na tym etapie też jeszcze nie czuje ruchów??
Aniama, ja tez jeszcze nie czuje ruchow, a przynajmniej takich, ktore z pewnoscia bylyby ruchami dziecka. Jestem dzis w 18tc5d. Mysle, ze nie ma sie czym zawczasu stresowac, na pewno nasze maluchy zapukaja i do nas, a przypuszczam, ze bedac w pierwszej ciazy mozemy nawet nie identyfikowac niektorych rewolucji brzusznych z kopaniem przez malenstwo A w rzeczywistosci to wlasnie one

Blanka, na UP bede w 22tc1d. Myslicie, ze za pozno, przestawic na pare dni wczesniej? Mnie w sumie na 3D nie zalezy, a na diagnostyce.

Nesska, wspaniale! Gratuluje zdrowego malucha

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 17:15   #4015
madziara889
Zakorzenienie

Jestem po wizycie, wszystko dobrze tylko mam trochę więcej odpoczywać, bo wieczorami brzuch mi twardniał.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 17:16   #4016
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
100km

podobno zus czepia się nawet o wyjscie do sklepu

czemu Cię nie będą kontrolować szczęściaro
Bo nie pracuje haha 😂
W czerwcu mi się umowa skończyła i już pracy nie szukałam.

Jak coś to do rodziców możesz jechać, i powiedzieć, że jak coś to miałaś zostać sama, a źle się czujesz i wyjechałas do rodziców żeby w razie czego być pod opieką nie mogą tego podważyć,sąsiadka miała taką sytuację.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-12 o 17:20
Stary 2018-02-12, 17:22   #4017
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Ostatnio natknęłam się na taki artykuł:
http://matkaprawnik.pl/kontrola-zus-na-l4-ciazowym/
z tego co zrozumiałam, to jeżeli nie ma przeciwwskazań, to można zgłosić czasową zmianę pobytu

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 17:24   #4018
summer_overture
Zadomowienie

Dziewczyny, ale to nie jest tak, że skoro na urlop nie można jechać to i do rodziców też nie?? Co to za tłumaczenie, że się było u rodziców, skoro zus potrafi się czepiać wyjścia do sklepu, tj. pisze Pola?
Ja też się trochę bardziej zacznę tym przejmować i może faktycznie planowanie wyjazdu na kilka dni to nie jest dobry pomysł, ale już na jedną małą dóbkę... :P przemyślę to.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-02-12, 17:27   #4019
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
syrop prawoślazowy/syrop z cebuli

na drapiące gardło może mleko/czosnek/miod/masło albo jakies pastylki
Spróbuj płukać wodą z solą lub wodą rozcieńczoną z wodą utlenioną.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:

Pola zawsze możesz zgłosić w ZUS inny ( dodatkowy) adres twojego przebywania np mamy. Da się tak zrobić. Lub na druku L4 można wpisać dodatkowy adres gdzie będziesz przebywać.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 17:32   #4020
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale to nie jest tak, że skoro na urlop nie można jechać to i do rodziców też nie?? Co to za tłumaczenie, że się było u rodziców, skoro zus potrafi się czepiać wyjścia do sklepu, tj. pisze Pola?
Ja też się trochę bardziej zacznę tym przejmować i może faktycznie planowanie wyjazdu na kilka dni to nie jest dobry pomysł, ale już na jedną małą dóbkę... przemyślę to.
Ja tylko pisze to co wiem z doświadczenia znajomych czy z rodziny. Do sklepu musisz wyjść bo coś jeść musisz, do apteki po leki też.
A jak się źle czujesz to sama być nie możesz.
Za to na wczasy dla relaksu jechać nie musisz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości