![]() |
#3931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
![]()
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Pewnie tak zrobię, ale wiesz - dzieciak 7-letni uwierzy we wszystko co powie ksiądz/siostra. Dopiero pod koniec LO pewnie będzie w stanie rozstrzygnąć, czy wierzy czy tez nie. A może wierzy w co innego. ja bym chcciała zeby to był jej/jego wybrór.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie jak bywam okazjonalnie - ślub/chrzciny, to mi wnętrzności skręca, jak słucham tych bredni co się w 'świątyni' wygaduje. Naprawdę tragedia. Może mam po prostu pecha do kijowych księży, no ale same powiedzcie - na ostatnim ślubie słyszałam m.in. 'Nie możecie nic planować, bo i tak wam się nic nie uda, zdajcie sie na Boga.' 'Małżeństwo to ciągłe brzmienie krzyża, trzeba służyć drugiej osobie.' Chore, chore, chore!
![]() |
#3935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja puszcze swoje dziecko na religie ale czy bedzie chcialo chodzic w niedziele do kosciola to juz samo ustali. ja sama chodze bardzo rzadko do koscioła. jedynie w świeta i jak jest np. slub ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[quote=pollynema;8133060]W sumie ciężka sprawa, sama nie wiem co bym zrobiła. Zawsze można by było posłać i niech dzieciak zadecyduje, czy mu się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że się nie nawrócę, jestem przeciwko kościołowi, w zasadzie zgadzam się z ostatnimi postulatami SLD żeby oddzielić kościół od spraw społecznych, państwowych, dla mnie to chora instytucja i jak wcześniej mogłam udawać, że jest o.k tak teraz nie potrafię-wiedzę wszędzie ich fałsz i chęć zysku ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem cholernie nieufna, lubie być sama, nie potrzebuję się zwierzac z moich problemow..moj mąż na mnie mowi dzikus. To przy nim stalam sie bardziej towarzyska. Co do szopki zaręczynowej. Mój TZ bardzo miło mnie zaskoczyl jak wparował do moich rodziców z kwiatami dla mamy koniaczkiem dla ojca i spytał o moją ręke. To było takie...hmm- nie w naszym stylu i może tez dlatego okazalo sie takie mile. Zapoznanie rodziców to był ogromnyyy stres. Moi rodzice i rodzice męża do 2 rózne swiaty. Balam się jak diabli. Tym bardziej ze sama przygotowalam cala kolację. Ale diabeł okazał sie nie taki straszny. Było bardzo sympatycznie ![]() Tak w ogole to CZEŚĆ WSZYSTKIM- nie mam w ogóle czasu....na nic- nawet na pomalowanie paznokci ![]()
![]() |
#3939 |
Rozeznanie
|
Czesc Kobietki!
![]() Ale nie chcialo mi sie pisac...chociaz czytalam wszystko ![]() Wchlonelo mnie zycie malzenskie ![]() Bylo dosc goraco i jezdzilismy sobie codziennie nad inne jeziorka. Wypozyczalismy motorowki i zyc nie umierac... Nie wymienilabym na zadna inna podroz "poslubna" tych dni. Dorinko, ale ten czas leci! Ani sie obejrzysz a bedziesz po slubie ![]() ![]() Nema, ha, witaj! Ciesze sie, ze przez czas Twojej nieobecnosci rozkoszowalas sie swoim nowym TZcikiem i sukcesami zawodowymi. Widzialam stronke. Super zdjecia! Madzialenko, to juz, naprawde? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haniu, ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
oj ja też nie będe zapraszać "bo wypada"
![]() ![]() ![]()
#3943 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nemus, ale wroci ciacho twe i o to chodzi ![]() Cytat:
![]() U TZta, chodzi mamusia regularnie, a jego brat tez bywa, ale tez nic nie mowili. A ja bym swojego cywilnego nie zamienila na zaden inny slub. Bylo bosko, kameralnie, tak jak chcialam. Dorinko, ja mysle, ze teraz jest wiecej takich osob jak my i chyba nie bedzie to az tak dziwne, ze dziecko nie chodzi na religie. Zreszta zapytaj sie go, jesli sam bedzie chcial chodzic, to niech chodzi ![]() Ja swojego dziecka nawet nie ochrzcze ( rany, to tak sie pisze ![]() Wtedy pewnie bedzie szal w domu, ale poki co dziecka nie planuje, a potem zrobie jak JA bede uwazala za sluszne i juz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cape witaj ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie nerwy, nerwy ale na razie na wodzy ![]() Aha, chciałam ostrzec wszystkie robiące wesele, że trzeba obdzwaniać gości, bo gdyby nie to to u nas 30 osób, które nie raczyły się same odezwać by nie było i kasa w błoto. Przerażające jest to, jak ludzie podchodzą do takich tematów ![]() Hej Haniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. Muszę Wam coś zdradzić. Mój TŻ powiedział, że chce niedługo zacząć budować domek. Jakiś, mały przytulny w górach. (jest w moim wieku - 22lata!). Budżet będzie miał po części. Chce mieć, jak to określił, coś do zaoferowania, zapewnienia dla swojej wybranki ![]()
![]() |
#3946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze ta kasa nie jest w plecy. W pracy zapracowana...a po pracy zabiegana. Moja sista z Niemiec w odwiedziny 3 tygodniowe przyjechala więc kazda wolą minutę z nią spędzam. W domu bywam tylko na noc. Obiadu od tygodnia nie ugotowałam ![]() A jeszcze w tym tygodniu bedziemy mieć montowana kuchnie więc w ogóle szał batona ![]()
![]() |
#3950 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obecnie jestem w stanie zakochania, Tz jest boski i fajnie spedzamy razem czas. Dorinko, jak umiesz trzymac nerwy na wodzy, to zazdroszcze. Ja w ogole nie panowalam nad soba. Nie moglam spac po nocach i ciagle darlam sie na wszystkich, a w dzien slubu bylam taaaka spokojna, ze szok. A pamietasz, ze slub mialam strasznie wczesnie, bo o 11.40. Dzien wczesniej popilismy winka z rodzinka, ale nie mialam nawet mini-kacyka, choc normalnie powinnam czuc sie zle. Spalam moze 5 godzin, pomalowalam sobie pazurki i ze wszystkim zdazylam. Jeszcze kwiaty pojechalismy kupic przed slubem. W ogole totalny luz. Za to o 20.00 myslalam, ze zasne na stojaco ![]() Cytat:
![]() A co do TZta, to ambitna sztuka ci sie trafila, ze ho ho! Nareszcie, bo Ci sie nalezy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że dwa nasze numery telefonu były podane na zaproszeniu ![]() ![]() Haniu kasa na szczęście nie stracona, bo ilość podajemy tydzień przed, ale gdybyśmy my nie zadzwonili to oni nie powiedzieliby słowa, że nie planują przybycia....zwykła ludzka bezmyślność ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3953 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja musze znaleźc właśnie taki spokojny kościół, o mojej rodzinnej parafi nie moż ebyć mowy. Zaraz byłoby kazanie o niesieniu brzemienia, ogniu piekielnym i żmijowym plemieniu (tak księdzul mówi o Żydach). ![]() Cytat:
Tak mam w zasadzie od dziecka, nawet jak miałam po 2-3 lata, to darłam sie w kosciele w niebogłosy,zeby mnie stamtąd zabrali. Moze ja Antychryst jestem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem - hipokryzja. Robimy to żeby się od nas odczepili i siedzieli chicho. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A mysmy zamowili nowe materace do spania za 1000 euro, ale ze slubnej kaski, to jakos ten fakt przezyjemy. Kupilam tez nowe kolderki puchowe i podusie i spi sie, ze mniam, mniam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
aaa miałam napisać ze kupiłam sobie tego Max Factora Masterpice i jest genialny
![]() ![]() ![]() Mąż mnie zaskoczyl totalnie bo kupil mi Lempicka w prezencie. Czyli musze kupić jeszcze 2 i bedzie komplet ![]() Masakrycznie piekne są te perfumy.
#3956 |
Zakorzenienie
|
a ja za to nie wyobrażam sobie brać cywilnego
![]() ![]() ![]() Hania a co to jest ![]()
#3957 |
BAN stały
|
Też zbytnio nie wierze w instytucje Kościoła.Również po bierzmowaniu mam do niego uraz.My tż-tem chcemy wziąc ślub w małym Kościółku,mam nadzieje że mój proboszcz zrzęda,nie będzie robił nam problemów z tego powodu.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nikt LV nie osądza. Zależy od presji rodziny. Wiem po prostu, że u mnie nie będzie raczej dużego ciśnienia na kościół - chociaz kto wie, nie poruszałam jeszcze nigdy tej kwestii...
![]() |
#3959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Układ co do wesela jest taki, że płacimy po połowie, TZ za większość rzeczy płaci sobie sam, ale jego rodzice potrafią w ostatniej chwili informować go o zmianie planów np o tym że oni nie płacą za gości, albo za coś tam innego. Ja rozumiem że ktoś nie ma kasy itd ale wtedy podlicza się budżet i wprost mówi, możemy Ci pomóc w tym tym i tym za reszte płacisz sam. A nie wyskakiwać w ostatniej chwili z czymś takim. Nie lubię takich sytuacji, gdybyśmy wiedzieli o tym wcześniej to ślub przełożylibyśmy o jakiś czas żeby dozbierać na spokojnie. Do tego typ człowieka co słoma z butów wyłazi ale pokazać się musi. Bleh. Co do spotkań rodziców to moi i TZ rodzice się nie znają. Dzieli ich ponad 500 km i zdrowie oraz chęci sprawiają że się nie kwapią do spotkania. Do tego moja mama i TZ tata mają trudne charaktery i mocno rozbieżni są w swoich poglądach ![]() ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No woła woła ![]() Chyba umowię mnie i siostrę do kosmetyczki ![]() Cytat:
Nawet się nie obejrzalam, a tu juz wielkimi krokami zbliża sie rocznica ślubu ![]() Cape dobry materac to podstawa..jak sie człowiek wyśpi to i szczęsliwszy jest ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.