|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Norcia, a gdzie Ty zniklas ??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dzień Dobry, dłuuuga noc za mną ale wstaje ładny dzień no i dziś cały z dziećmi bo weekend
... Karolina gratuluję ruchów
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Witam, dziewczęta!
wszystkim gratuluję udanych wizyt, Camelitos, Zgrusia, - wam gratuluję udanych wizyt i dziewczątek ))Trzymajta za nas kciuki, dziś mamy połówkowe i spróbujemy podejrzeć, co tam u mnie siedzi, bo od 12 tc. wciąż sprzeczne informacje
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Summer kciuki
ogromne! Na którą godzinę idziesz?
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Na 11.30 i już przebieram kopytkami, gardło ściśnięte, apetytu brak. Śniło mi się, że została potwierdzona dziewczynka. Nawet jeśli tak będzie, cóż, trudno, ale niech będzie zdrowe
|
|
|
|
#4566 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Summer ![]() Co do nieustannego głodu to tez tak mam. Staram się jeść regularnie ale różnie to wychodzi . U mnie jest ok 3kg na plusie, ale na początku trochę schudłam wiec od takiej standardowej wagi jest 1-1.5 kg na plus. Ale liczę się z tym ze teraz będzie coraz więcej bo właśnie od kilku dni mam taki wzmożony apetyt i nie zapowiada sie na zmiane.Blanka, miałam wczoraj z brzuchem to samo mi chyba najlepiej pomaga rumianek i leżenie na boku z lekko podkulonymi nogami
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za odzew w sprawie wagi. Zaczęło mnie to przerażać,a waga wciąż idzie do góry.Muszę całkowicie wyeliminować słodycze. Widzę też ,że jak nie idę do toalety na 2 ,gdzieś to wszystko zalega ,no i ta waga tak leci.
Blanka miałam wzdęcia,polecam jakąś osłonkę np dicoflor,jeśli bardzo boli nospe,no i wtedy ruszać się. Ja miałam straszne po świętach. |
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już 7 kg na plusie
Zapowiada się ciężki dzień, Ewa jest niewyspanym jęczołem, a jesteśmy same, mężu będzie dopiero jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina super,gratulację. To na pewno ruchy.
Monya dziękuję za artykuł. Bursztynku moja koleżanka w ciąży dostała teraz ten lek. Zua Twoja malutka będzie Cię jeszcze tak kopała,że będziesz miała dość. Folinka uwielbiam chińszczyznę. W Łodzi byliśmy w chińskiej restauracji,pyszne tam jedzonko podają. Kupiliśmy też na wynos, wczoraj wszystko praktycznie wciągnęłam sama,TŻ był trochę zawiedziony. Bursztynku też biorę trivagin. Co do tej krwi to nie wiem,a wkładasz coś dopochwowo? Summer trzymam kciuki. Daj nam szybko znać,jak przebiegło up. Norka co Cię tak mało? Madziara może Ewa Cię zaskoczy. Ja dzisiaj pierwszy raz od października wyspałam się,wreszcie spałam tyle godzin,w nocy za to chyba ze 4 razy budziłam się na siku. Miłej soboty!!TŻ mi przyniósł pudło ze strychu,zacznę segregować. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-17 o 09:09 |
|
|
|
#4570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale słońce nas obudziło! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
od tłustego czwartku jestem w ciągu |
||
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj 😃
Summer udanej wizyty ✊ Pola teraz do pochwowo biorę tylko ten macmirror. Cieszę się że pospałaś. Ja dziś też mam zamiar poprzeglądać co dostałam od siostry tylko jeszcze mąż musi mi to przytargać. Madziara dużo cierpliwości na dzisiaj 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Emma u mnie też słoneczko.Słodycze są uzależniające.Niestety.
Bursztynku to może aplikując tą tabletkę ,coś sobie naruszyłaś. Znalazłam ksero poprzedniej karty ciąży,ważyłam więcej o 4 kg na tym etapie,ale tam w 1 trymestrze dużo przytyłam.Mam teraz wagę niższą niż wtedy w 9 tyg W 19 tyg hemoglobina 11,2 , a teraz 11,5.
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() U mnie dziś luźno sobotni dzień. Składamy komodę, spacer, może basen. summer, mocne kciuki! madziara, trzymaj się! Może połóżcie się razem na drzemkę? ![]() Cytat:
Haha, biedny tż! Miłej segregacji! Tak myślę, czy za swoje już się brać, ale chyba jeszcze się wstrzymam. Mam na razie inna robotę Na początku ciąży podzieliłam na dziewczęce i unisex, więc najpierw chyba powystawiam te dziewczęce, żeby robić miejsce ![]() Miłego dnia wszystkim!
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Tragedii nie ma, zajęła się zabawkami.
Folinko niestety jak się położę w dzień to mam jeszcze większy problem z zaśnięciem w nocy i się kulam do jakiejś 2-3. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Nie byłam jeszczez mama wiec nie wiem ale jak poczułam to tak jakbym wiedziała ze to to
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się po cudownej nocy. Zasnęłam po 4.00 jestem nie do życia.. Może jak M. Wróci to się wyśpię.. Bo podświadomie też się pewnie denerwuje tym, że go nie ma... Hormony mi chyba szaleją 😂 bo się jakaś uczuciowa zrobiłam jak do mnie dzwoni to chce mi się płakać jak go słyszę, zachowuje się jakby na miesiąc minimum wyjechał.. A nie na tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj po tygodniu odebrałam męża z bazy to płakałam jak dziecko A przecież niewidzialny to tylko tydzień, a rozmawiamy przez telefon całe dnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy jak go wypuszcza z NL . Ale już naprawdę tęsknię haha jak siedział tydzień w domu, to miałam go dość, nawet za głośno mrugał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4579 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
uff, nadrobiłam te 2 dni czytania
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pola25 receptę rodzinny powinien dać Ci bez problemu, a gin to na pewno może Ci wypisać z refundacją, wtedy zapłacisz kilka zł za opakowanie pasków. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie bardziej wkurza że jak jest w domu to mamy z synem zaburzony rytm dnia, na dodatek w domu zawsze jest coś do zrobienia i zawsze znajdzie się ktoś kto przyjdzie na kawę lub nas zaprosi. W tygodniu taki spokój jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo czasem wyjeżdża w poniedziałek wraca w piątek, ale jedzie dopiero za 5-7dni ![]() Teraz musiał jechać na pobyt, ale to jedzie na tydzień i siedzi w domu tydzień. To prawda, jak on jest na kilka dni, to masakra haha rytm dnia zaburzony na amen ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka współczuję nocy.
Blanka,Neska rozumiem Was. Aandra dziękuję za podpowiedź,na następnej wizycie poproszę ginekologa o receptę. Zaraz na priv wyślę Ci mojego maila. Jakie masz cukry?[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- . |
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Już myślałam, że sama jestem z tym zaburzeniem rytmu dnia.
Nikt nie może też pojąć, że mi nie przeszkadza jak mąż wybywa na cały weekend i zostajemy same, a ja od czasu do czasu tego potrzebuje i uwielbiam ten czas (oczywiście nie za często). W tygodniu mąż jest przeć 15 w domu więc sporo czasu spędzamy razem. Teraz był od soboty w domu z wyjątkiem środy i rano czwartku i już mi było ciężko, Ewka też się wkurzała, bo on wielu rzeczy jej zabrania na które ją pozwalam i nauczyła się, że do jego powrotu może więcej, od 15 niektóre rzeczy zakazane 😋 więc tyle dni bez niektórych głupot to tortury. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2018-02-17 o 11:46 |
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Folinka basen ... mnie się marzy jakiś Aquapark, bo w moim mieście na średnim poziomie zadbania pływalnie .---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas na wszystko ![]() A jak on jest to wszystko szlag trafia, bo albo mnie wyciągnie za zakupy, albo na długi spacer, albo pojedziemy rano na kawę do teściowej czy kogoś tam.. Albo jakis film włączy potem stwierdzi, że pomoże mi sprzątać, ale ja muszę mieć idealnie wysprzatane, więc albo poprawiam po nim 😂 albo w ogóle mu nie pozwalam. 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W uk też niestety większość basenów to ponoć tragedia. Same opinie mnie odrzucały, żeby pójść spróbować. Ale odkryłam niedawno uniwersytecki basen, gdzie są godziny dla pospólstwa, normalnie czyściutko i niedrogo w dodatku
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak Was czytam to zazdroszczę
mój na etacie 8h więc dużo czasu spędzamy razem, a po wspólnym weekendzie nie raz cieszę się na wolne w poniedziałek :P zalety l4
|
|
|
|
#4588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cukry mam zazwyczaj bardzo dobre, skaczą mi czasem jak przesadzę z węglowodanami lub ilością kaszy/makaronu. Po śniadaniu (chleb Probody z niskim IG) mam ok 96, po obiedzie zazwyczaj ok 110-120, po kolacji ok 100. Zależy od dnia i od regularności posiłków, czasem mam takiego lenia, że nie chce mi się iść do lodówki
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aandra;81466321]Zaraz Ci podeślę przykładowe menu z neta i nasze własne w xls, lubimy planować cały tydzień z góry i ronimy wtedy jedne większe zakupy raz w tygodniu, potem na bieżąco dokupujemy tylko pojedyncze rzeczy typu pieczywo czy ryby.
Cukry mam zazwyczaj bardzo dobre, skaczą mi czasem jak przesadzę z węglowodanami lub ilością kaszy/makaronu. Po śniadaniu (chleb Probody z niskim IG) mam ok 96, po obiedzie zazwyczaj ok 110-120, po kolacji ok 100. Zależy od dnia i od regularności posiłków, czasem mam takiego lenia, że nie chce mi się iść do lodówki [/QUOBardzo dobre cukry.Nie pamiętam,czy już mialas krzywą robiona? Ja narazie się bawię i mierze.po każdym posilku. Teraz po jogiurcue z granola i połową banana mialam tylko 71,więc jem na siłę brokulowa z chlebem. |
|
|
|
#4590 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pola25;81466496]
Cytat:
I od tamtej pory jestem na diecie i cukry raczej w normie, nawet mój gin był zdziwiony chyba myślał, że nie będę trzymać diety, ale dla maleństwa wszystko <3
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

...

ogromne! Na którą godzinę idziesz?

mi chyba najlepiej pomaga rumianek i leżenie na boku z lekko podkulonymi nogami

W 19 tyg hemoglobina 11,2 , a teraz 11,5.
Na początku ciąży podzieliłam na dziewczęce i unisex, więc najpierw chyba powystawiam te dziewczęce, żeby robić miejsce
jak do mnie dzwoni to chce mi się płakać jak go słyszę, zachowuje się jakby na miesiąc minimum wyjechał.. A nie na tydzień.