Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-16, 15:07   #4501
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Ja płace za 50 pasków 6 zł bo mam 30%
Diabetolog Ci przepisuje?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 15:10   #4502
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Madziara cieszę się,że już lepiej.

Nie wiem,czy ktoś wrzucał taki link http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Blanka mała żyje,takie procedury.Może to ma wpływa to ,co się teraz dzieję z tymi klauzulami sumienia, ustawami w sprawie aborcji. Ja tak zaczęłam łączyć te wszystkie sprawy. Nie do uwierzenia. Kraj cywilizowany. 21 wiek.

to jest straszne (( jak tak można traktować matke.....

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Diabetolog Ci przepisuje?

tak bo jestem na insulinie
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 15:12   #4503
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie wiem od czego to zależy.. Długości cykli?? Wystąpienia owulacji??
Ja liczę tp z UG, nie z ostatniej miesiączki.
Z ostaniej miesiączki mam 11.07

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Może tu na liście naszej macie wpisany tp dzień po dniu, a w aplikacji któraś wpisała inny, tzn. obie macie w aplikacji taki sam dzień wpisany.
Czasem jeszcze ktoś mówi o bieżącym dniu, a czasem o skończonych dniach podobnie jak i z tygodniami, czyli pierwszy dzień 21 tc ktoś nazwie 20+0, a ktoś inny 20+1.
To już takie drobiazgi

Wg tego co ja wiem, to jeśli liczymy z om (czy tam jakiś określony dzień wpisujemy sobie do apki jako pierwszy dzień om), to jest to ten sam dzień tygodnia co tp. Ciąża trwa tak jak nauka twierdzi 40 tyg lub 280 dni a tp to pierwszy dzień 41 tc, czyli to co my tu najczęściej byśmy nazwały 40+0 (reguła naegelego też czasem przekręca tp o dzień/dwa, bo może być więcej lub mniej miesięcy z 31 dniami lub luty czasem wchodzi w ciążę czasem nie, lub rok przestępny, itp)

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-02-16 o 15:13
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 15:16   #4504
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Może tu na liście naszej macie wpisany tp dzień po dniu, a w aplikacji któraś wpisała inny, tzn. obie macie w aplikacji taki sam dzień wpisany.
Czasem jeszcze ktoś mówi o bieżącym dniu, a czasem o skończonych dnia podobnie jak i z tygodniami, czyli pierwszy dzień 21 tc ktoś nazwie 20+0, a ktoś inny 20+1.
To już takie drobiazgi

Wg tego co ja wiem, to jeśli liczymy z om (czy tam jakiś określony dzień wpisujemy sobie do apki jako pierwszy dzień om), to jest to ten sam dzień tygodnia co tp. Ciąża trwa tak jak nauka twierdzi 40 tyg lub 280 dni a tp to pierwszy dzień 41 tc, czyli to co my tu najczęściej byśmy nazwały 40+0 (reguła naegelego też czasem przekręca tp o dzień/dwa, bo może być więcej lub mniej miesięcy z 31 dniami lub luty czasem wchodzi w ciążę czasem nie, lub rok przestępny, itp)
No fakt, nie pomyślałam o tym, że któraś z nad wpisany Inny termin porodu na pierwszej stronie, albo w aplikacji.

Ja z ciekawosci sprawdziłam i mam 6.07
Co do liczenia tp. To. Moja gin wszędzie wpisuje termin z UG i dla niej on jest wiarygodny.
Lekarz na UG tez. Powiedział, że to jest termin którym się sugerujemy.

A prawda jest taka, że termin terminem, a maluchy wyjdą kiedy będą uważały za słuszne.

Dziewczyny z końca listy mogą się rozpakować jako pierwsze a my będziemy czekać haha

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 15:16   #4505
folinka
Zadomowienie

zgrusia, vesna, dziś up wg planu? Powodzenia!!!

vesna krótko z nami pisała, ale może jest ciągle? Kciuki są
zgrusia, coś pisałaś chyba wczoraj, ale nie kojarzę słówka o up...

Czekamy na wieści, dziewczyny!
Stary 2018-02-16, 15:22   #4506
pola25
Zakorzenienie

Sporo jest dziewczyn na liście,a mało się udziela

Lubi ktoś granolę?Mam przepis z polecenia koleżanki.Jak mąż zrobi zakupy,to dzisiaj zrobię http://kingaparuzel.pl/blog/2018/02/granola-bez-cukru/
Stary 2018-02-16, 15:26   #4507
folinka
Zadomowienie

Cytat:
No fakt, nie pomyślałam o tym, że któraś z nad wpisany Inny termin porodu na pierwszej stronie, albo w aplikacji.

Ja z ciekawosci sprawdziłam i mam 6.07
Co do liczenia tp. To. Moja gin wszędzie wpisuje termin z UG i dla niej on jest wiarygodny.
Lekarz na UG tez. Powiedział, że to jest termin którym się sugerujemy.

A prawda jest taka, że termin terminem, a maluchy wyjdą kiedy będą uważały za słuszne.

Dziewczyny z końca listy mogą się rozpakować jako pierwsze a my będziemy czekać haha

Widzę tak u nas na wątku, że powoli się to zmienia, że i w Pl zaczynają niektórzy brać ten tp z ug, ale nie uwierzę, że coś się zmienia w szpitalach dopóki nie zobaczę Za dużo słyszałam historii, że gin prowadzi ciążę i liczy tp z ug, bo było spore przesunięcie, a w szpitalu om i koniec, i lament że przenoszone i wywoływanie na szybko. Zresztą już poruszałyśmy ten temat na początku wątku i też ktoś u nas tak miał jak powyżej napisałam.
Dokładnie, masz rację, tylko nie w ostatnim zdaniu, proszę!!! Bez przesady, ja do 10.07 zamierzam urodzić Po raz czwarty będę się łudzić też, że nie przenoszę. Pojedyncze przypadki na pewno w tę lub we wtę się przesuną, ale nie za dużo
Stary 2018-02-16, 15:27   #4508
pola25
Zakorzenienie

Szczerze,to liczę na to,że urodzę pod koniec czerwca.Zresztą jak mała będzie miała 3kg może się rodzić.
Stary 2018-02-16, 15:29   #4509
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę tak u nas na wątku, że powoli się to zmienia, że i w Pl zaczynają niektórzy brać ten tp z ug, ale nie uwierzę, że coś się zmienia w szpitalach dopóki nie zobaczę Za dużo słyszałam historii, że gin prowadzi ciążę i liczy tp z ug, bo było spore przesunięcie, a w szpitalu om i koniec, i lament że przenoszone i wywoływanie na szybko. Zresztą już poruszałyśmy ten temat na początku wątku i też ktoś u nas tak miał jak powyżej napisałam.
Dokładnie, masz rację, tylko nie w ostatnim zdaniu, proszę!!! Bez przesady, ja do 10.07 zamierzam urodzić Po raz czwarty będę się łudzić też, że nie przenoszę. Pojedyncze przypadki na pewno w tę lub we wtę się przesuną, ale nie za dużo
Ja mam w karcie wpisany TP OM 11.07.2018
TP USG 6.07.2018
No i u mnie to nie pozostawia wątpliwości bo mała jest po prostu większą i starsza każdy lekarz to zauważa..

W szpitalu też pytali o termin z UG jak jeszcze nie był wpisany w papierach od gin.
A jak bylam w szpitalu przed UG. To pani doktor sama powiedziała, że jej termin z usg wychodzi na 7.07 bo dziecko duże, żebym się nie zdziwiła na UG więc u mnie na to patrzą.

O tym rozpakowaniu pisałam z przymrużeniem oka.. Wiadomo, że nikt ciazt o 3-4tyg nie przenosi.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-16 o 15:33
Stary 2018-02-16, 15:41   #4510
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

A ja się nie nastawiam na żaden termin. Córkę urodziłam za sprawą mojego ginekologa 2 tygodnie wcześniej bo miałam za mało wód i stwierdził że dzidzia jest na tyle duże że już mogę. Zrobił mi masaż szyjki i już od niego wyszłam ze skurczami 😃 więc co do terminu to może być różnie tak jak już któraś pisała termin terminem a nasze dzidki wyjdą kiedy będą gotowe 😃😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 16:10   #4511
folinka
Zadomowienie

Ja jeszcze odkopuję z wczoraj.
Najważniejsze... pola, bursztynku, cambria, bardzo gratuluję Wam zdrowych córeczek!!! Ładne wagi! To Benio najmniejszy z wczorajszych dzieciaków, choć tp niby najwcześniejszy, ale faktycznie wyszedł parę dni mniejszy niż z tp. Ale to nic, moje dzieciaki na późniejszym etapie ciąży rosną aż zanadto...

Gratuluję też postępów w kupnie ubranek

Blanka, gratuluję poparcia grupy. To miłe! W takim razie przekazuję wątek w dobre ręce Czy zajmiesz się już ewentualnym ustaleniem tytułu następnego wątku?
Gdyby było więcej propozycji rymowanek lub wątpliwości czy w ogóle dawać rymowankę (choć poprzednio wygrała zdecydowanie rymowanka), to mogę jeszcze do wątku dodać ankietę.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A Mam pytanie do doświadczonych mam!
Jak sie maluszek urodzi i zaczyna jesc to cała rodzina je tak jak on czy gotujecie dwa rożne obiady czy każdy doprawia na swoim talerzu?

Ja uwielbiam gotować i gotuje przeróżne potrawy z kuchni światowych i pewnie z maluszkiem trzeba bedzie to jakos ograniczyć szczególnie na początku.
To wszystko zależy jak Ty sobie to ustalisz i wybierzesz, a dużo też jaką ogólnie kuchnię preferujesz, czy używasz dużo soli, cukru, czy raczej symbolicznie, czy używasz magii, vegety, sztucznych kostek (czyli ogólnie sztucznych dodatków, glutaminiam sodu, itp.), czy masz większe zaufanie do warzyw z dziecięcych słoiczków, czy kupionych w markecie ale świeżych i lokalnych czy "od chłopa".
Pierwsze 2-3 miesiące raczej zdecydowanie osobno, bo dopiero wprowadzasz pojedynczo nowe produkty, najpierw owoce, warzywa, potem mięso, kasze. Ale jak od tego ok. 10 miesiąca dojdą jeszcze jajka, gluten, potem nabiał, to już naprawdę jest duży wybór potraw i niemowlę może jadać z powodzeniem z rodziną.

Może już, żeby się nie rozwodzić bardzo, to napiszę, jak teraz robimy z Lidką.
My stopniowo od kilku lat staramy się coraj zdrowiej odżywiać, nie używamy sztucznych dodatków, kupujemy niemal same nieprzetworzone produkty. Bardzo mało solimy (choć ja i tż kiedyś lubiliśmy bardzo dużo, ale udało się stopniowo z tego zejść), często w ogóle do gotowania lub naprawdę symbolicznie, a jak ktoś chce więcej to później na talerzu i w tym momencie Lidka (13 mies.) prawie zawsze je dokładnie to samo co my.
Od początku wprowadzania stałych pokarmów (skończone 6 mies) była karmiona blw. Zwykle starałam się tak dobierać nasze posiłki, żeby coś z tych produktów nadawało się dla niej, przygotowywałam te same produkty dla wszystkich, ale na przykład dla niej osobno, w prostszej formie - wkładałam do gotowania do osobnego garnka bez soli w ogóle.
No to może tyle na razie Wiesz jak ja - mogę długo na każdy temat dzieciowy pisać Jak coś konkretnie Cię jeszcze interesuje to pytaj.

Cytat:
Dziewczyny muszę się pochwalić ,że cukry mam.narazie super! Jem normalnie.
Nawet po tej kolacji,kawie,naleśniku z grillowanym.kurczakiem,bo czkiem,suszonymi pomidorami,mozarellą ,oliwkami i sosem czosnkowym.
To pięknie! Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
U mnie dzis 17+1 i dwa kilo na plusie. I mdłości juz prawie wcale . Strasznie mnie to cieszy!
Ooo, to świetne wieści! Super

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Folinko, ale piękniś! A jaki duży! Normalnie mały człowiek, aż trudno w to uwierzyć. Który tydzień u ciebie, bo nie wiem czy nie mylę czegoś, ale chyba koło 21, tak?
Dziękuję
Tak, masz rację, 21 tc, wczoraj dokładnie 20+2 było.

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Już piszę
To moja 3 ciąża (2 wcześniej zakończyły się niestety w 8 i 9 tc).
Rozgość się
Teraz już wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam dla mnie ważne że jest zdrowe! Wczoraj cały wieczór przeryczałam przez to...

To przykre... A może hormony też pogarszają
Ja też bardzo się cieszyłam w ciąży z mojego drugiego chłopca

Ale chyba tak się utarło, bo wydaje mi się, że zdecydowana większość kobiet jednak chce mieć tą "parkę", więc my, te które chcemy inaczej, "obrywamy" za to
Stary 2018-02-16, 16:43   #4512
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze odkopuję z wczoraj.
Najważniejsze... pola, bursztynku, cambria, bardzo gratuluję Wam zdrowych córeczek!!! Ładne wagi! To Benio najmniejszy z wczorajszych dzieciaków, choć tp niby najwcześniejszy, ale faktycznie wyszedł parę dni mniejszy niż z tp. Ale to nic, moje dzieciaki na późniejszym etapie ciąży rosną aż zanadto...

Gratuluję też postępów w kupnie ubranek

Blanka, gratuluję poparcia grupy. To miłe! W takim razie przekazuję wątek w dobre ręce Czy zajmiesz się już ewentualnym ustaleniem tytułu następnego wątku?
Gdyby było więcej propozycji rymowanek lub wątpliwości czy w ogóle dawać rymowankę (choć poprzednio wygrała zdecydowanie rymowanka), to mogę jeszcze do wątku dodać ankietę.
Tak, zajmę się tytułem wątku. Jak coś to poproszę cie o zrobienie ankiety ale to jeszcze czas

Stary 2018-02-16, 16:48   #4513
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam po krótkiej przerwie

ja już po UP

Na 100 % pewne już że w brzuszku siedzi dziewczynka, wszystko ok, wszystko jest na miejscu tak jak ma być - mała jest zdrowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k.jpg (92,3 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (79,0 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (89,4 KB, 77 załadowań)
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 16:53   #4514
pola25
Zakorzenienie

Camelitos gratuluję pięknej i zdrowej córeczki.Gdzie się podziewałaś?
Stary 2018-02-16, 16:55   #4515
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

ja już po UP

Na 100 % pewne już że w brzuszku siedzi dziewczynka, wszystko ok, wszystko jest na miejscu tak jak ma być - mała jest zdrowa
Cudownie!! Jaka śliczna!!!

Stary 2018-02-16, 17:02   #4516
MalaGosia88
Zakorzenienie

Camelitos gratuluję zdrowej córeczki!!! śliczna kruszyna
Stary 2018-02-16, 17:06   #4517
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
My już po. Dziękujemy!

Bez zmian - zdrowy, śliczny synek
Już 320 g dziś!

Zaciskam za resztę ciągle!
pola, wszystko będzie dobrze. Nie ma innej opcji!

Załącznik 7432601Załącznik 7432606
Folinka gratuluje ślicznego synusia, na tym 1 zdjęciu wygląda jakby się uśmiechał

Cytat:
Wszystko ok.Mała zdrowa.Weszliśmy przed czasem.Bardzo długo trwała,45 minut.Dokładnie posprawdzane.Termin na 2 lipiec,więc podobnie.Długość 20,5cm.Waga 350g.Doktor super.Polecam.
Pola gratuluję moja wizyta też trwała długo później jak wstałam to aż mi się w głowie zakręciło

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Pola super wieści ��bardzo się cieszę że ok.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Ja już jestem po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku. Bezsprzecznie to będzie dziewczynka �� termin porodu wg USG nic się nie zmienił nadal 07.07 mała równo rośnie. Ma 326g i 18 cm. Pani doktor powiedziała że jak modelka z każdej strony nam się pokazała ��
Odstawił mi luteinę , szyjka w normie pomimo dalszych bóli i twardnienia brzucha.
Ale żeby nie było tak pięknie to mam oczywiście znowu infekcję ��

Bursztynek super a te infekcje to jakaś katorga jak się raz przyczepi to już nie chce odczepić Nadal przewaga dziewczynek na tym wątku

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Super! Gratulacje�� Teraz już oby spokojnie i nudno do porodu!

Śliczny synuś! ��Gratulacje! Niesamowite są te małe stópeczki��

Wspaniale, że dzidzia zdrowa��

Dziękujemy za kciuki! U nas też wszystko w porządku na połówkowym�� siusiak nie wyrósł i chłopaki będą mieć siostrę... Malutka równo rośnie, zgodnie z tygodniem ciąży, raczej chuda i długa�� wszystkie narządy ok, tylko nie bardzo chciała buźkę pokazać, ale lekarz mówił, że główkę w końcu udało się zmierzyć��waży już 364 g☺

Cambria również gratulacje, moja też buźkę zakrywała, wstydzioch mały

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My dziś po pracy byliśmy na kabarecie idealny relaks po pracy tylko mało miejsca na nogi miałam i jednak już brzuszek trochę przeszkadzał - niewygodnie się siedziało
Cambria pochwal się na jakim kabarecie byłaś?

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Patrycja, a czemu tak myślisz?

Dziewczyny, farbujecie włosy w ciąży?
Aandra oczywiście że farbuje co prawda od
tymestru, nie ma żadnych przeciwskazań do tego, dopytałam ginekologa, fryzjerek które mam w rodzinie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość

Moje UP wyszlo prawidłowe, będzie chłopiec, całość badań wyszła na 20 tydzień natomiast obwód brzuszka na 22 tydzień <szok> . I lekarz kazał jak najmniej dotykać brzucha bo to wzmaga twardnienie, spróbujcie u siebie
Fioletowe okulary
Co do masowania brzucha - potwierdzam - mnie to gin powiedziała że masowanie powoduje stawianie się macicy...

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Wróciłam z tych plotek, najedzona że szok. Najpierw kawa z bitą śmietaną i białą czekoladą z tortem szwardzwalskim a potem baigiel z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i sałatą polany sosem miodowo musztardowym. Już dzisiaj nic chyba nie tknę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Bursztynek po takiej mieszance w jedzeniu chyba bym pękła ale wszystko brzmi pysznie

Cytat:
Sporo jest dziewczyn na liście,a mało się udziela

Lubi ktoś granolę?Mam przepis z polecenia koleżanki.Jak mąż zrobi zakupy,to dzisiaj zrobię http://kingaparuzel.pl/blog/2018/02/granola-bez-cukru/
Ja uwielbiam granolę, robiłam z przepisu Kingi jest meeega smaczna

Cytat:
Camelitos gratuluję pięknej i zdrowej córeczki.Gdzie się podziewałaś?
Pola problemy rodzinne Okazało się że siostra ma podejrzenie raka szyjki macicy i jakoś tak mnie ta wiadomość ścięła, że nie umiałam sie pozbierać... Na szczeście robiłą wszystkie niezbędne wyniki i okazało się że to nie rak

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Cudownie!! Jaka śliczna!!!

Blanka dziękuję

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Camelitos gratuluję zdrowej córeczki!!! śliczna kruszyna
Gosia dzięki chociaż od początku czułam że to będzie córka i potwierdzone info wcale mnie nie zaskoczyło

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-02-16 o 17:09
Stary 2018-02-16, 17:09   #4518
folinka
Zadomowienie

Cytat:

ja już po UP

Słodzinka Gratulacje!
Stary 2018-02-16, 17:10   #4519
pola25
Zakorzenienie

Camelitos cieszę się,że z siostrą wszystko ok. Wracaj do nas!!
Stary 2018-02-16, 17:10   #4520
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Folinka gratuluje ślicznego synusia, na tym 1 zdjęciu wygląda jakby się uśmiechał

Pola gratuluję moja wizyta też trwała długo później jak wstałam to aż mi się w głowie zakręciło

Bursztynek super a te infekcje to jakaś katorga jak się raz przyczepi to już nie chce odczepić Nadal przewaga dziewczynek na tym wątku

Cambria również gratulacje, moja też buźkę zakrywała, wstydzioch mały

Cambria pochwal się na jakim kabarecie byłaś?

Aandra oczywiście że farbuje co prawda od
tymestru, nie ma żadnych przeciwskazań do tego, dopytałam ginekologa, fryzjerek które mam w rodzinie

Fioletowe okulary
Co do masowania brzucha - potwierdzam - mnie to gin powiedziała że masowanie powoduje stawianie się macicy...

Bursztynek po takiej mieszance w jedzeniu chyba bym pękła ale wszystko brzmi pysznie

Ja uwielbiam granolę, robiłam z przepisu Kingi jest meeega smaczna

Pola problemy rodzinne Okazało się że siostra ma podejrzenie raka szyjki macicy i jakoś tak mnie ta wiadomość ścięła, że nie umiałam sie pozbierać... Na szczeście robiłą wszystkie niezbędne wyniki i okazało się że to nie rak

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Blanka dziękuję

Gosia dzięki chociaż od początku czułam że to będzie córka i potwierdzone info wcale mnie nie zaskoczyło
Pamiętałam właśnie jak kiedyś kiedyś pisałaś już, że czujesz dziewczynkę matczyna intuicja Cię nie zawiodła!
Stary 2018-02-16, 17:12   #4521
madziara889
Zakorzenienie

Piękne te dzieciaczki.

Na poprawę humoru kupiłam młodemu spodnie w smyku i w lidlu ale te z lidla oddam, bo od czwartku będą w fajniejszej kolorystyce.

Załamałyście mnie informacją o Princes, dla mnie to znęcanie się nad mamą i dzieckiem

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 17:20   #4522
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelitos cieszę się,że z siostrą wszystko ok. Wracaj do nas!!
Wracam, wracam

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Pamiętałam właśnie jak kiedyś kiedyś pisałaś już, że czujesz dziewczynkę matczyna intuicja Cię nie zawiodła!
Gosia no nie zawiodła, chociaż z tą intuicją u mnie różnie bywa W końcu będę mogła pokupić coś
Stary 2018-02-16, 17:21   #4523
pola25
Zakorzenienie

Madziara ,sytuacja z Princess też mnie dobiła...
Stary 2018-02-16, 17:35   #4524
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Camelitos gratuluje córci, piekne zdjecia !! I jednocześnie suoer, że u siostry wszystko dobrze.... nie dziwie się, że wiadomosc Cie przytloczyla, każdego by to ruszylo.... ale na szczęście możesz juz odetchnąć

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 17:37   #4525
zgrusia
Raczkowanie

Hej 😊
Jestem już po up. Potwierdziło się, że w brzuszku mam małą księżniczkę 😍 zdrowa, rośnie odpowiednio do tc i już chyba jogę trenuje 😱 i waży już prawie jak trzy tabliczki czekolady 😁
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 17:38   #4526
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Hej 😊
Jestem już po up. Potwierdziło się, że w brzuszku mam małą księżniczkę 😍 zdrowa, rośnie odpowiednio do tc i już chyba jogę trenuje 😱 i waży już prawie jak trzy tabliczki czekolady 😁
super Zgrusiu
Stary 2018-02-16, 17:38   #4527
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Hej 😊
Cudowne wieści!! A jakaś fotka dla ciotek?

Stary 2018-02-16, 17:39   #4528
madziara889
Zakorzenienie

Folinko jak możesz to w pierwszym poście wpisz mi synek Szymon 😊
Kolejna wizyta 12.03

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 18:19   #4529
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Gratuluję wszystkich wizyt

Przeczytałam informacje o Princess niewyobrażalne ze lekarze dopuszczają do takiego cierpienia.

Ktoś (przepraszam nie pamiętam kto) pytał o to na jakim kabarecie byliśmy - Kabaret Młodych Panów
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 18:28   #4530
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Zgrusi gratuluje zdrowiutkiej córeczki

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości