|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() Dziewczyny dopiero wstałam, co za masakra haha.... jutro jade na badania - na krzywą morfologie i mocz. Zebym nie zapomniala poprosic męża o kuono pojemnika, bo bede w sloiku wiozla hahahaha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Zua dostałam 10 pasków testowych ,a 100 paskow kupilam za 37 złoty,drogo,ale poradnia ,do której jestem zapisana jest 100km stad i wyjdzie mi na to samo. A Ty ile dawałaś za paski?
Szczęściaro,co tak długo śpisz? |
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh jakoś dziwnie "meczy" mi się brzuch. Nic mi raczej nie twardnieje, ale jakoś tak dziwnie mnie pobolewa.
Nie wiem jak to określić bo w poprzedniej ciąży tak nie miałam. My może wieczorem pójdziemy na koncert charytatywny dla dziewczynki 15miesięcznej z dalszej rodziny męża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4474 |
|
Raczkowanie
|
Folinko czy to Ty polecalas okrycia kąpielowe z kapturkiem BabyOne? Doradzisz czy kupować frotte czy welurowe ? Z góry dziękuję
Moje UP wyszlo prawidłowe, będzie chłopiec, całość badań wyszła na 20 tydzień natomiast obwód brzuszka na 22 tydzień <szok> . I lekarz kazał jak najmniej dotykać brzucha bo to wzmaga twardnienie, spróbujcie u siebie
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Pola, ja już ciut lepiej się czuję, miło, że pytasz
![]() Dziewczyny z cukrzycą, czy Wy nie macie tych pasków refundowanych? Powiem Wam, że ja też mojej ciąży ostatnio za bardzo nie czuję. Tylko czasem robi mi się trochę słabo jak za długo stoję. Nawet brzuch mam wrażenie, że mniejszy. A dzidzio czasem kopie, ale tak jednorazowo i cisza. Aż sie zastanawiam, czy to nie jelita
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Radena paski powinny byc refundowane,ale ja mam do diabetologa 100 km. Tutaj ,aby dostać się do poradni potrzebuje,skierowania itd Nie chce mi się biegać po przychodniach,gdy są takie zachorowania.
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Wydaje mi się, że ona normalnie bierze receptę od lekarza rodzinnego, ale ma cukrzycę 1 typu, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jaka to jest cukrzyca... Może diabetolog mógłby dać jakieś zaświadczenie ile potrzebujecie pomiarów i na tej podstawie lekarz rodzinny mógłby przepisywać paski |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4480 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Cytat:
Myślę, że podobnie jest z opieką i jeśli nie pozwolę na butlę to nie dadzą, co w Pl niestety w wielu szpitalach jest na porządku dziennym. Wiem, że jakoś to się da wszystko, tylko właśnie nie chcę nawet na tą jedną noc oddawać maluszka. Z Lidusią była bardzo ciężka pierwsza doba z kp, pracowałyśmy nad dobrym chwyceniem piersi dłuuugo. Nie chcę ryzyka, że taka jedna butla nam popsuje sytuację, o wpływie na jelita nie wspominając. Ja jak z wiesz z tych bardzo restrykcyjnych co do kp I tak jak mówisz po sn jednak lepiej, człowiek statystycznie dużo sprawniejszy Ale na razie już nie gdybam Będzie coś pewnego, to wtedy będę myśleć i się nastawiać. Następne spotkanie z ginekologiem i pewnie usg mam w 35tc, o ile położna mnie wcześniej nie wyśle.Cytat:
Ja myślę, że też już u mnie czuć przez brzuch od jakichś trzech dni. Tzn średnio raz dziennie jest taka akcja, ale dotąd nikomu z rodzinki nie udało się nawinąć we właściwym momencie. Cytat:
![]() O, kochana, wiesz przecież jak to jest - przed nami ta połowa ciąży, w której zdecydowanie to czuć, często aż za bardzo ![]() Cytat:
Gratuluję zdrowego synka
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Mówi, że około 3.40 za opakowanie
|
|
|
|
#4482 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za gratulacje! 😘
Cytat:
Pozytywnaj - ciągle się zastanawiamy nas imieniem😊 podobają nam się m.in. Ida, Alicja, Julia, a mnie jeszcze Melania, Łucja, Matylda, Emilia na przykład, ale raczej nie na tyle żeby się na któreś zdecydować w domu mamy Aleksandra i Franciszka😀 Blanka wazektomia to może akurat rozwiązanie dla Was, nie wiem czy u nas by przeszło😉 chociaż więcej dziedzi nie planujemy... Fajnie, że macie sprecyzowane poglądy co do ilości dzieci, ja zawsze chciałam mieć 3 😀 czego na przykład moja babcia nie potrafi zrozumieć - dla niej jedno to za mało a dwa to za dużo😛 Co do kosmetyki pośmiertnej czy osób zmarłych niestety miałam często styczność i nie robi to na mnie wrażenia, prawda jest taka że człowiek do wszystkiego się przyzwyczaji, a specjalistów w tej dziedzinie jest na prawdę mało. Gorsze dla mnie jest historia danej osoby i nieodwracalność śmierci, w jednej sekundzie jesteś w innej już Cię nie ma... Cytat:
Ja miałam refundowane te paski w poprzedniej ciąży, ale receptę miałam z poradni diaberologicznej dla ciężarnych. Nie wiem czy da się to obejść... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 21tc. 50% ciąży już za mną
![]() Moje dziecko dla przypomnienia, że jest przypomniało mamusi o wymiotach z rana tak dla oczyszczenia żołądka haha 😂 Macie jakieś wieści od Princess?? ![]() Screenshot_20180216-123950.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-16 o 12:44 |
|
|
|
#4484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A spie sobie tak dlugo bo i tak nudze sie w domu sama caly dzien, a jak spie to chociaz jakies sny mam i zatapuam sie w marzeniach dzisiaj snily mi sie najpierw glupoty a potem nawet spoko sen o wycieczce w jakies egzotyczne kraje, ale polski akcent musial być, bo biegalam po lesie jakbym byla bohaterka bajki disneya, w tle jakas piosenka, a ja szukam grzybów... wtf ?! ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Fioletoweokulary super!U mnie mówił,że długie nogi ,długie ręce.Brzuszek ciężko było zmierzyć,bo sobie go przygniotła. Łobuzica leżała głową w dół, odpychała się nogami.
Co zaskakujące u mojego gina ,przeliczając na tyg,większy brzuch niż nogi,a na wczorajszym up na odwrót. Sprzęt mają podobny,tylko mój gin małomówny. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Radena, Zua dzięki za odpowiedz. Zua no fajne masz te sny.Ciekawe. Blanka co do długości ciąży,idziemy prawie łeb w łeb. Prines się wypisała na własne żądanie,wróciła do domu, ma obserwować,czy nie dochodzi do zakażenia organizmu. Wczoraj poszła do szpitala na usg.Macica się skurczyła deformując główkę malutkiej ![]() ![]() : mad:Tak mi smutno,gdy sobie o nich myślę
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dziękuję, że pytasz. Jest dużo lepiej, wczoraj na siłę, ze łzami w oczach się rozciągała, wygrałam dupkę w wannie i pomogło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara cieszę się,że już lepiej.
Nie wiem,czy ktoś wrzucał taki link http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Blanka mała żyje,takie procedury.Może to ma wpływa to ,co się teraz dzieję z tymi klauzulami sumienia, ustawami w sprawie aborcji. Ja tak zaczęłam łączyć te wszystkie sprawy. Nie do uwierzenia. Kraj cywilizowany. 21 wiek. |
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest chore,jak można pozwolić na takie cierpienie. Szok szok szok. Ona była w innym szpitalu?? Ile już minęło od odejścia wód?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka była najpierw u siebie,potem.w Lodzi i wczoraj u siebie na usg
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Wody chyba w zeszłym tyg odeszły,nie pamiętam.Między piatkiem,a niedziela ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Blanka moze odklejenie łożyska jest bardziej niebezpueczne.dla matki. |
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, może i bardziej niebezpieczne.. Ale przecież w takim tc dziecku już czuje.. Ono się po prostu męczy..
Szok szok szok po prostu,bylam pewna, że już jest po wszystkim.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka zgadzam się z Tobą w 100!%
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Brak mi słów co do sytuacji Princess. To musi być ciężkie dla wszystkich, straszne te procedury.
Oby tylko teraz nic nie zagrażało Princess Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4494 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to straszne co sie dzieje u Princes, skazuja ją na okropne cierpienie, nie wiem jak tak można, to niehumanitarne....
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Boże okropne wieści z tą naszą Princess ile ta dziewczyna musi wycierpieć i ile to maleństwo😂, ja tak jak wy nie mogę sobie tego w głowie poukładać, jak tak można .
Wróciłam z tych plotek, najedzona że szok. Najpierw kawa z bitą śmietaną i białą czekoladą z tortem szwardzwalskim a potem baigiel z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i sałatą polany sosem miodowo musztardowym. Już dzisiaj nic chyba nie tknę. Ja też się witam w 21 tygodniu dzisiaj dokładnie 20+0😃 Blanka my chyba tak samo mamy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba coś o jeden dzień inaczej liczycie z Patrycją, bo tp Wam się różnią, ale to nic ![]() W takim razie dziś gratulacje za połowę jeszcze dla Was, bursztynku i Anett! Cytat:
Biedna Princes! To straszne, niewyobrażalne...
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-16 o 15:00 |
||
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja liczę tp z UG, nie z ostatniej miesiączki. Z ostaniej miesiączki mam 11.07 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko wiem ,wiem
Blanka ja też powoli przestawiam się,że ten termin z usg jest wiarygodniejszy i widzę,że dla lekarzy też. |
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja płace za 50 pasków 6 zł bo mam 30%
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

.
I tak jak mówisz po sn jednak lepiej, człowiek statystycznie dużo sprawniejszy

wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam
dzisiaj snily mi sie najpierw glupoty a potem nawet spoko sen o wycieczce w jakies egzotyczne kraje, ale polski akcent musial być, bo biegalam po lesie jakbym byla bohaterka bajki disneya, w tle jakas piosenka, a ja szukam grzybów... wtf ?!