|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Aandra czego.się nue,zrobi dla maluszka.Dziękuję za przepisy.Przegladam i inspiruje się.
|
|
|
|
#4592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() KarolinaK dzięki dzięki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem że to taka specyfika pracy itd i nie każdy ma możliwość pracować od pon do pt tak żeby wracać do domu, ale no u mnie by to nie przeszło Mnie mój mąż "nie męczy" (jakkolwiek to brzmi ) lubię z nim przebywać, mamy wiele wspólnych pasji Potrafimy także siedząc w jednym domu, kiedy tego potrzebujemy, posiedzieć samotnie Mój mąż pomaga mi we wszystkim - potrafi sprzątać (a sprząta dokładnie), gotować Jedyne czego nie cierpi to prasowania i mycia okien - akurat te 2 czynności ja lubię więc od niego tego nie wymagam Chociaż jak już byłam w ciąży a okna były brudne to się zabrał i za ich mycie
|
||||
|
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer kciuki, daj znac jak po !!!! Ja dzisiaj bylam na krzywej, tragedia, myslalam ze nie wyrobie.... po wypiciu glukozy bylo mi tak slabo i niedobrze, że ledwo wyrobilam :/ teraz czekam na wyniki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaaak juz lepiej. Mam wyniki, dzieeczyny co sadzicie - na czco 100, po godzinie 146, po dwóch 108. Chyba tak sobie co ? :/
|
|
|
#4596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój robi teraz 99% obowiązków domowych ze względu na moją zagrożoną ciążę---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4597 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Było to dla mnie bardzo męczące, że nie miałam go przy sobie. Szczególnie na wyjazdach - jak jechał do krajów skandynawskich lub zachodnich sąsiadów. Stresowałam się, czy ma dobre warunki pogodowe do jazdy, czy nie jest zmęczony etc. A rozmowa telefoniczna tylko pogłębiała poczucie tęsknoty. Teraz na szczęscie pracuje w miarę normalnie (w miarę, bo ma też pracujące soboty). Na tygodniu wstajemy razem, zawozi mnie do pracy a potem odbiera . Pasuje mi taki układ i cieszę się, że ten etap wyjazdów mamy już za sobą.Cytat:
![]() Współczuję tej wątpliwej przyjemności zrobienia krzywej, ale zazdroszczę, że już jesteś po ![]() Cytat:
![]() Co do badań, dziewczyny które mają Rh-, a tatusiowe Rh+ - kiedy powtarzacie przeciwciała? Na wyniku badań mam napisane żeby powtórzyć 21-26 tc, a lekarz mi powiedział, żeby powtórzyć w 28tc. Boję się, że 28tc to w razie "w" może być za późno. |
|||
|
|
|
#4598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W jego specyfice pracy bardziej się opłaca dojeżdzać po tyle km bo nawet odliczając dojazd pieniądze ma o niebo lepsze niż tu na miejscu, w sumie to nawet bez porównania Ja za to mam tutaj dobrze płatną pracę na miejscu, w sumie ja pracuje od 8-16 a on od 7-15 i jesteśmy o tej samej porze w domu U niego w pracy nie ma czegoś takiego jak nadgodziny Nie praktykuje się tego po prostu
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-02-17 o 15:03 |
||
|
|
|
#4599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, wygląda na stan przed cukrzycowy, ale to potwierdzi lekarz i zdecyduje czy powinnaś mieć dietę. Nie przejmuj się, będzie dobrze, jakby co to ta dieta nie jest taka straszna
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój tż pracuje na zmiany, ale włašnie mało mi to pasuje... I weekendy też często w pracy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Chyba hormony buzują po popłakałam się na skokach narciarskich jak Kamil zdobył złoto. Normalnie szok.
Mój mężulek ma niedaleko do pracy ale ma różne dziwne zmiany na 12, 18 i 24 w nocy no i weekendy, sobota i niedziela. Dziś wyjątkowo na 18 a jutro wolne 😂nie lubię jak go nie ma, zawsze mi dużo pomaga i zawsze mamy coś do roboty jak jesteśmy razem. Ale oczywiście są chwile kiedy mnie wkurza i jestem szczęśliwa że jest w pracy zwłaszcza że jestem na L4 gdy sie teraz więcej się widzimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
nie oglądam telewizji od kiedy wyjechałam z domu na studia, więc ani skoków ani mecz nie oglądamy ale z naszych skoczków jestem dumna ![]() Nadrabiam za to internetem i netflixem
|
||
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Zua na czczo nieprawidlowy,reszta super
Przezylam.chwilę grozy.Mierzylam cukier,potem.siusiu i podcieranue.Patrze na papierze kropla krwi.Podcieram drogi raz troszkę więcej krwi.Panika telefon do męża.Potem do gina,kazal 4-razy duphaston.Wyslalam.meza do apteki.Potem pomyslalam,ze to.od palca,ktorego nakluwalam.Smiac mi.się zachcialo.Przyjechal.mąż. Pokazalam mu papier,znalazlam tylko.jeden,to się,ze mnie smial,ze to bardzo malo i chyba,ze z tego palca.Powie m Wam,ze sama nie wiem.Do szpitala nie pojadę ,bo mnie wysmieja i zostawia.Dupahastonu nie chce brac,aby się nie faszerowac,bo nic się nue dzieje.Sama juz nie wiem,skąd to bylo. To bylo 3,5 h temu. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Summer jak po.up? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-17 o 16:57 |
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z palca mogło się to trochę rozlac na większą krople przez kontakt z papierem. Ja bym dupka nie brała, do szpitala też nie jechała, tylko się obserwowała. Ja wpadłam w manie sprzątania.. Będę jutro umierać. 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
HEEEEJ!!!!!
Musiałam po wizycie odsapnąć, bo emocje takie, że po wyjściu od gina było mi słabo, burczało w brzuchu i ogólnie sama nie wiem co jeszcze. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, małe rośnie szybko i zapowiada się, że będzie duży dzieć - we wtorek jego stópka mierzyła 31 mm, dziś 35. Waży 392 g, co "postarza" go o tydzień ) Strasznie się wściekał za uciskanie i gmeranie w okolicach jego główki, więc wcisnął ją tak głęboko, że myślałam, że gin zmiażdży mi głowicą wzgórek łonowy ![]() Ale najważniejsze: nie ma żadnych wątpliwości, siusiak oznajmia, że na 100% będzie Kaziutek. Nasz mały CHŁOP! Folinko, bardzo bym prosiła o wpisanie chłopiska na pierwszej stronie, niech zasili jakże wątłe chłopskie szeregi ![]() Dziękuję wam wszystkim za trzymanie kciuków, przydały się! A teraz lecę zamarynować warzywka do pieczenia, do tego mam miks kuskus+groszek+grzyby leśne i jajko w koszulce. Mój mały chłopisko się domaga
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka za drugim.razem.bylo tego więcej,no.ale nie dam sobie odciac reki,ze palec dobrze wytarlam.
|
|
|
|
#4609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze, ze zdrowy !!! I rzeczywiscie sporawy ! Cieszcie sie Kochani ![]() Tak juz bym chciała zobaczyć Nasze Maleństwo, a do srody wciąż tak daleko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Summer aaaa, brawo!!! Jednak chłopiec, wymarzony chłopiec
rośnie jak na drożdżach, duma jak nic
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Zua najpierw to.byla kropla,później troszkę więcej.Wsadzalam palca i ok.Ale przezylam.taka panikę,strach,placz .Po.skokach.poszlam.spac. Nastepntm razem będę uwazala.
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Summer Twój Synuś najwiekszy!!Na kiedy masz termin z usg? |
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4615 |
|
Wtajemniczenie
|
summer gratuluję!
Dziewczyny czy to możliwe, że ja nie czuję ruchów, a mąż jak położył ręke czuł kopnięcie synka? czy sobie wmawia?
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Elu oczywiście.
|
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja teraz odpoczywam po sobocie. Zakupy sprzątanie, obiad na szczęście pd wczoraj, mycie naczyń, upieklam ciasto + zajmowanie dziećmi i dopiero usiadłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, dziewczyny
))Polu, termin z UG tego z 12. tc. mam na 02.07., teraz mi wskoczyło na 30.06., ale ten termin dla takiego wieku ciąży już nie jest wiążący, więc trzymam się raczej tego 02. albo nawet i 07.07., czyli terminu z om. Mój największy, bo właściwie to ja jestem jedną z pierwszych do odstrzału
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Summer gratuluję chłopczyka.
Przeżyłam najgorszy był poranek i wieczór, teraz gadzina słodko śpi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

mój na etacie 8h więc dużo czasu spędzamy razem, a po wspólnym weekendzie nie raz cieszę się na wolne w poniedziałek :P zalety l4 

nie oglądam telewizji od kiedy wyjechałam z domu na studia, więc ani skoków ani mecz nie oglądamy 

najgorszy był poranek i wieczór, teraz gadzina słodko śpi.