Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-20, 19:00   #4921
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
I uwaga... zamówiliśmy wózek
Wow! Chyba jesteś pierwsza na wątku z kupujących wózek
Kiedy będziecie odbierać? Pamiętaj, że jak za wcześnie, to tracicie trochę gwarancji, więc jak się da, to niech czeka w sklepie.

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Juhuuuu!!!! To znowu ja Czytałam was ostatnimi dniami, ale nie miałam nic mądrego do dorzucenia, więc sobie darowałam. A wczoraj coś rwa kulszowa mnie chciała zaatakować i musiałam trochę poodpoczywać. Dziś jakoś żyję, więc piszę elaborat na pińcet stron
Super! Lubię

Cytat:
Cambria, mieszkam w mieście, ale podobno Valco nadaje się też w teren, chociaż u nas to będzie zakup w ciemno, bo wątpię, żebym gdzieś go mogła pomacać, choć to wciąż jeszcze przede mną. Jedyne co mnie martwi to brak regulowanej rączki, jesteśmy dość wysocy (zwłaszcza tż), więc nie chciałabym, żeby wózek był za nisko.
Potwierdzam! Za niska rączka może być koszmarną wadą. Postarajcie się go gdzieś znaleźć albo chociaż obczaić wysokość i spróbować coś podobnego.

Cytat:

U nas Kazimierz ma uzasadnienie i nie jest imieniem przypadkowym i wyrwanym z kontekstu, bo zarówno tż ma "coś" do Kazimierza, jak i ja. Więc obojgu nam to imię jest bliskie, choć tż zaczyna się chyba trochę obawiać, że imię nikomu się nie będzie podobać...
Jeśli dla Was jest piękne, to bądźcie twardzi. Mój Maksymilian też od początku z dużym oporem rodziny i otoczenia się spotykał, bo przecież Maksiu to dla psa Na co ja zawsze mówię, że to problem ludzi dających psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie. Na szczęście Maks też lubi swoje imię i nigdy nie miał żadnych przykrości.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-02-20 o 21:39
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 19:05   #4922
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Darmowa dostawa na Gemini!
No nie, dzisiaj dopiero co parę dni temu robiłam zamówienie...
Stary 2018-02-20, 19:07   #4923
regularkate
Zadomowienie

Hej wszystkim!

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
U mnie hemoglobina 11,5 też przy normie do 12, lekarz zalecił mi preparat Szelazo SR i jestem ciekawa czy jest jakaś poprawa
To i tak masz niezłą hemoglobinę przy mojej ostatniej (z przełomu 2017/2018) 9,2 Szelazo brałam właśnie przez ostatnie 3-4 m-ce, zobaczymy, jak się to sprawdziło, bo jutro idę na pobranie krwi. Wydaje mi się, że preparat powinien być dobry, bo ma i kwas foliowy, i wit. C, więc sporo składników ułatwiających wchłanianie. Teraz akurat mam wypisywany Tardyferon (który brałam czasem nawet za czasów nastolęckich, jako że anemia mi towarzyszy od lat).

Dzięki dziewczyny za wykład o łóżeczkach i przykładowe linki! Ja jestem tak zielona w kwestii tych najważniejszych zakupów (mebli, wózka itd.), że boję się, czy w ogóle zdecyduję się cokolwiek nabyć w obawie, że okaże się to wybór do i będę wściekła na siebie

Ale macie ładniutkie nabytki z lumpków Ja też dziś upolowałam 16 rzeczy za 16 zł Jutro Wam coś powrzucam, pochwalę się, a co W lumpku w pobliżu mojego domu z niemowlęcych rzeczy jest bardzo duży wybór ubranek dla dziewczynek, niestety dla chłopców jest naprawdę niewiele ciekawego.

Jakoś tak w ferworze przebywania na zwolnieniu i związanej z tym totalnej dezorganizacji dopiero dziś się skapnęłam, że 19ty tydzień to 5 miesiąc A wczoraj odwiedził nas mój kolega ze studiów i zaskoczył mnie pytaniem o miesiąc, a ja wypaliłam, że "końcówka czwartego" Małe faux pas jak na zafiksowaną pierworódkę za chwilę...

Blanka, proszę czy możesz mi dopisać na pierwszej stronie nowego wątku imię: córka już od dawna nazwana jest Magdą Dzięki!

Oczywiście serdeczne gratulacje dla wszystkich zdrowych dzieciów pooglądanych z każdej strony na już odbytych UP!

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 19:07   #4924
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny przepadłam
Tylko nie wiem na jakiś wzór się zdecyduje.
Zamiast ochraniaczy taka ozdobą na górę łóżeczka i do łożeczka Kokon + cienka poduszka i kocyk bez wypełnienia.
Na początku kocyka nie będę używać, bo lato chyba, że pogodna nie będzie nas rozpieszczac.

Ale chyba wybiorę czarno białe koty i szare minky. FB_IMG_1519149604285.jpgFB_IMG_1519149512849.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 19:26   #4925
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Wow! Chyba jesteś pierwsza na wątku z kupujących wózek
Kiedy będziecie odbierać? Pamiętaj, że jak za wcześnie, to tracicie trochę gwarancji, więc jak się da, to niech czeka w sklepie.

Super! Lubię

Potwierdzam! Za niska rączka może być koszmarną wadą. Postarajcie się go gdzieś znaleźć albo chociaż obczaić wysokość i spróbować coś podobnego.

Jeśli dla Was jest piękne, to bądźcie twardzi. Mój Maksymilian też od początku z dużym oporem rodziny i otoczenia się spotykał, bo przecież Maksiu to dla psa Na co ja zawsze mówię, że to problem ludzi dających psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie. Na szczęście Maks też lubi swoje imię i nigdy nie miał żadnych przykrości.
Ledwo połowa mi wybiła a już zamówiłam i tak się powstrzymywałam, żeby nie wcześniej czekamy na razie jak sprowadzą od producenta, a później też możemy na spokojnie podjechać wybrałam też opcję płatność przy odbiorze

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!

To i tak masz niezłą hemoglobinę przy mojej ostatniej (z przełomu 2017/2018) 9,2 Szelazo brałam właśnie przez ostatnie 3-4 m-ce, zobaczymy, jak się to sprawdziło, bo jutro idę na pobranie krwi. Wydaje mi się, że preparat powinien być dobry, bo ma i kwas foliowy, i wit. C, więc sporo składników ułatwiających wchłanianie. Teraz akurat mam wypisywany Tardyferon (który brałam czasem nawet za czasów nastolęckich, jako że anemia mi towarzyszy od lat).

Dzięki dziewczyny za wykład o łóżeczkach i przykładowe linki! Ja jestem tak zielona w kwestii tych najważniejszych zakupów (mebli, wózka itd.), że boję się, czy w ogóle zdecyduję się cokolwiek nabyć w obawie, że okaże się to wybór do i będę wściekła na siebie

Ale macie ładniutkie nabytki z lumpków Ja też dziś upolowałam 16 rzeczy za 16 zł Jutro Wam coś powrzucam, pochwalę się, a co W lumpku w pobliżu mojego domu z niemowlęcych rzeczy jest bardzo duży wybór ubranek dla dziewczynek, niestety dla chłopców jest naprawdę niewiele ciekawego.

Jakoś tak w ferworze przebywania na zwolnieniu i związanej z tym totalnej dezorganizacji dopiero dziś się skapnęłam, że 19ty tydzień to 5 miesiąc A wczoraj odwiedził nas mój kolega ze studiów i zaskoczył mnie pytaniem o miesiąc, a ja wypaliłam, że "końcówka czwartego" Małe faux pas jak na zafiksowaną pierworódkę za chwilę...

Blanka, proszę czy możesz mi dopisać na pierwszej stronie nowego wątku imię: córka już od dawna nazwana jest Magdą Dzięki!

Oczywiście serdeczne gratulacje dla wszystkich zdrowych dzieciów pooglądanych z każdej strony na już odbytych UP!
rzeczywiście miałaś niski wynik daj znać jak po badaniach, oby się podniosło

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepadłam
Zamiast ochraniaczy taka ozdobą na górę łóżeczka i do łożeczka Kokon + cienka poduszka i kocyk bez wypełnienia.
Na początku kocyka nie będę używać, bo lato chyba, że pogodna nie będzie nas rozpieszczac.

Ale chyba wybiorę czarno białe koty i szare minky. Załącznik 7440641Załącznik 7440646

dobre połączenie kolorów podobają mi się takie neutralne połączenia. Na przykład dla synka nie planuję nic niebieskiego, jest taki wybór, że spokojnie można skompletować wyprawkę z neutralnych barw
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 19:32   #4926
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny przepadłam

Ale chyba wybiorę czarno białe koty i szare minky. Załącznik 7440641Załącznik 7440646

Ale śliczne 😃 naprawdę fajna alternatywa dla osób które nie chcą ochraniaczy do łóżeczka, wygląda super. Łóżeczko nie jest takie "puste".

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 19:41   #4927
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Bylam w pepco kupilam dwa spiochy kazdy za 7zl, ramki do pokoiku i inne drognostki... ja tam nie moge wchodzić...

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Blanka, zo aczylam nowy wątek- jest super!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 19:42   #4928
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny

To moje dzisiejsze 3 podejście do napisania tutaj

Rano była jakaś przerwa techniczna a po południu wyłaczyli mi neta

Gratuluję wszystkich wizyt udanych

Widzę że jest już 3 część,
Blanka w wolnej chwili możesz mi dopisać córeczkę

Kurczę po tym jak wróciłam do pracy po tym L4 na nic nie mam czasu ale czytam na bieżąco

Na początku marca planuję wybrać się z mężem pooglądać wózki oczywiście z listą Folinki
Koleżanka dała mi namiar na spory sklep w okolicy z wózkami gdzie można pojeździć po sklepie wózkami, nawet można popróbować jak do auta będzie wchodził Ponoć mają tam szeroki asortyment wszyskiego dla dzieci Także zobaczymy co z tego wyjdzie

Norka cudne te ciuszki wynajdujesz, zazdraszczam Ja się wybiorę w nastepnym tygodniu na łowy, mam nadzieję że też coś superowego upoluję

Emma super, że już macie wózek
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 19:56   #4929
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Blanka dobra robota! Proszę o wpisanie wizyty jeszcze 27 lutego!
Miałam teraz strasznie dużo zajęć ale udało się kilka rzeczy załatwić.. Przede wszystkim odebralismy obrączki, tż kupił swój ubiór ślubny, udało się załatwić zespół który zagra na naszym weselu, w sobotę skończyły się te nieszczęsne nauki przedslubne (porażka jak dla mnie) w niedzielę byliśmy z zaproszeniem u mojej chrzestnej. No i najważniejsze kupiliśmy meble do sypialni tylko do odbioru będą na początku marca. Szukam teraz jeszcze fotografa na wesele, fryzjera dla mnie i próbujemy jakoś ogarnąć temat samochodów na weselu ile, kto i jakim autem. Zostało jeszcze sporo zaproszeń do rozdania w mojej rodzinie a ślub za 2 miesiące, ale najważniejsze że wszyscy o ślubie wiedzą, zaproszenie to tylko formalność. W czwartek musimy wybrać się do poradni życia rodzinnego w kościele (ktoś wie co to wogole?).
A i zamówiłam sobie bluzę i koszulkę ciążową z h&m, bo ledwo się w niektórych rzeczach mieszczę, jakoś mnie tak wybiło ostatnio ale waga od 2 tygodni stoi a brzuch rośnie jak oszalały.
Gratuluję wszystkim które już po UP i wszystko dobrze z maluchami!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam, przypomniałaś mi mój ślubny armagedon
my poradnie mieliśmy odwiedzić chyba trzy razy, ale znajomi polecili nam jakąś katechetkę chyba?, która ogarniała poradnie w swoim domu jednym spotkaniem 30min. Oczywiście za ofiarą ale woleliśmy to niż chodzić kilka razy. Powodzenia!
Stary 2018-02-20, 20:04   #4930
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Sandam, przypomniałaś mi mój ślubny armagedon
my poradnie mieliśmy odwiedzić chyba trzy razy, ale znajomi polecili nam jakąś katechetkę chyba?, która ogarniała poradnie w swoim domu jednym spotkaniem 30min. Oczywiście za ofiarą ale woleliśmy to niż chodzić kilka razy. Powodzenia!
My mamy dwa spotkania, myślę że zaciśniemy zęby i jakoś to przeżyjemy..

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 20:16   #4931
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka mi odpowiada zwykly tytul wątku.
Rudy Kocie u Nas tez jezeli chodzi o imię póki co wygrywa Rozalka
Blanka super te ochraniacze na łóżeczko !!!
Czy my juz sie przenosimy do trzeciej części ???

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 20:20   #4932
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny przepadłam

Śliczne
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 20:22   #4933
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Blanka mi odpowiada zwykly tytul wątku.
Rudy Kocie u Nas tez jezeli chodzi o imię póki co wygrywa Rozalka
Blanka super te ochraniacze na łóżeczko !!!
Czy my juz sie przenosimy do trzeciej części ???

Chyba dojedziemy do 5000 posta i później zmiana wątku?

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 20:24   #4934
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba dojedziemy do 5000 posta i później zmiana wątku?

Tez tak myślę, jwszcze sporo zostało

Stary 2018-02-20, 20:32   #4935
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Pola jak po warsztatach ? Nic się nie chwalisz. Spotkałaś się z siostrą?

Stary 2018-02-20, 20:44   #4936
Radena
Zadomowienie

Hej,dawno nie pisałam,małpa nie pozwala,no i postanowiłam nie marnować czasu i czegos sie uczyć- zobaczymy co z tego wyjdzie. Dziecko mi sie pochorowalo,ma gile do pasa i średnio raz w dzień i w nocy gorączkę. Nic powaznego,ale chodzi zła i je jeszcze mniej niż zwykle.
Umówiłam się na UP 16 marca na 18.20, mąż będzie mógł być ze mną ma mnie to kosztować 300 zł z echem serca,myślicie,ze to ok cena?
Ktoś tu pisał,ze nie zamierza kupować przewijaka- ja sie cieszę,ze kupiłam i dalej korzystam, dziecko mi tak szybko nie ucieka. Fakt,był moment,ze chciałam juz go wynieść, bo Młoda sie przekrecala,ale jakoś krótko trwał ten okres i teraz używamy dalej,a juz ma prawie 21 msc.
Ja w tym codziennym kieracie zapomniałam trochę o wyprawce, ale chyba jednak poczekam az będę znać płeć- może w piątek a moze dopiero 16. No i mój czas sie skończył,lece

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 20:52   #4937
KarolinaK
Zakorzenienie

Jutro mam 18+0 i Mdłości mam nadal. Dzis mnie tak męczyło ze chyba cała ciaze od początku nie czułam sie tak zle jak dzis. Czy to sie w koncu skończy jestem tym okropnie przemęczona . Nie mam juz sil na to.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-02-20 o 20:53
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 20:56   #4938
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Jutro mam 18+0 i Mdłości mam nadal. Dzis mnie tak męczyło ze chyba cała ciaze od początku nie czułam sie tak zle jak dzis. Czy to sie w koncu skończy jestem tym okropnie przemęczona . Nie mam juz sil na to.
O kurcze jeszcze cię męczy 😥 strasznie długo. Ale może w końcu na dniach się poprawi już najwyższy czas przecież. Mam nadzieję że poczujesz się lepiej 😃.

Stary 2018-02-20, 20:57   #4939
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Do mnie wróciła zgaga z taką siła, że zaraz znów będę tulic kibelek

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 21:03   #4940
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
O kurcze jeszcze cię męczy 😥 strasznie długo. Ale może w końcu na dniach się poprawi już najwyższy czas przecież. Mam nadzieję że poczujesz się lepiej 😃.

Juz myslalam ze dwa tygodnie temu powoli przechodzi. Ale gdzie tam wróciło i to z podwójna siła . Moze ja faktycznie jestem tym odsetkiem co to maja cała ciaze . Nie wiem jak to wytrzymam.
Stary 2018-02-20, 21:05   #4941
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Juz myslalam ze dwa tygodnie temu powoli przechodzi. Ale gdzie tam wróciło i to z podwójna siła . Moze ja faktycznie jestem tym odsetkiem co to maja cała ciaze . Nie wiem jak to wytrzymam.
Oby nie, mam nadzieję że za niedługo będzie ok. Życzę siły i cierpliwości 😃

Stary 2018-02-20, 21:11   #4942
pozytywnaj
Zadomowienie

Heja😙 Nadrobiłam widziałam, że pierwszy wózek już kupiony.

Ja mam odwyk internetowy😁 Maleństwo szaleje, także jestem szczęśliwa 😊

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 21:26   #4943
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Oby nie, mam nadzieję że za niedługo będzie ok. Życzę siły i cierpliwości 😃

Dziekuje za wsparcie . Chyba nikt tu nie miał az tak długo.

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Heja😙 Nadrobiłam widziałam, że pierwszy wózek już kupiony.

Ja mam odwyk internetowy😁 Maleństwo szaleje, także jestem szczęśliwa 😊

Moj maluszek tez od piątku juz baraszkuje. W niedziele wcale sie nie ruszał za to wczoraj wieczorem wcale przestać nie chciał . Dzis poki co znowu cisza.
Stary 2018-02-20, 21:30   #4944
Kathyyy91
Raczkowanie

Witam dziewczynki
Któraś z was pytała jakie infekcje, różne niestety. Zapalenie zatok, oskrzela, raz infekcja intymna, także leki i leki. Ale jestem już spokojna, bo byłam dziś na Up. Zmiana planów znowu, bo lekarzowi coś wypadło na piątek i dzwonił czy może być dzisiaj także byłam dziś z TŻ, specjalnie się zwolnił z pracy i pojechaliśmy oglądać dziecia wszystko jest ok, lekarz kazał zgadywać płeć, ja mówię, że nie mam pojęcia. TŻ wypalił, że dziewczynka no i zgadza się czyli kolejna dziewczynka na wątku hihi nie sprawdziły się moje przeczucia, nie czułam ani razu, że to dziewczynka! zdrowa, dobrze się rozwija, a teściowie będą mieli piątą wnuczkę i nadal 0 wnuka dziś 19+4 a dziecko "wygląda" na 20+4, także porządnie tyje i dobrze, niech rośnie
Proszę mi dopisać córeczkę Lena Maria
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 21:38   #4945
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Szefową wątku poproszę jeszcze o dopisanie imienia dla naszej kluski: Rozalia lub Aurora (zależy czy urodzi się o świcie &#128521 no i już jutro idziemy podglądać Młodą na UP 😸
Och, imię Aurora jest przepiękne. Od dawna mi się podoba, choć jakoś nie mogę go sobie wyobrazić w praktyce, szczególnie dla malutkiej dziewczynki. I jak je zdrabniać. Macie jakieś pomysły?
Powodzenia jutro!

monya, zua, Blanka, dla Was też naturalnie zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Ja po wizycie u pani kardiolog. Po holterze cisnieniowym nie za wesolo cisnienie niskie a puls wysoki nawet do 140. Dostalam tab na obniżenie pulsu ale moze tez cisnienie obnozac wiec mam kontrolowac przez tydzien 1.03 wizyta. I dostalam zastrzyki z heparyna. Jak ja mam sie tym obslugiwac?

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
O rany, niefajnie! Trzymaj się. Mam nadzieję, że lek zadziała dobrze!

Cytat:
Blanka dobra robota! Proszę o wpisanie wizyty jeszcze 27 lutego!
Miałam teraz strasznie dużo zajęć ale udało się kilka rzeczy załatwić.. Przede wszystkim odebralismy obrączki, tż kupił swój ubiór ślubny, udało się załatwić zespół który zagra na naszym weselu, w sobotę skończyły się te nieszczęsne nauki przedslubne (porażka jak dla mnie) w niedzielę byliśmy z zaproszeniem u mojej chrzestnej. No i najważniejsze kupiliśmy meble do sypialni tylko do odbioru będą na początku marca. Szukam teraz jeszcze fotografa na wesele, fryzjera dla mnie i próbujemy jakoś ogarnąć temat samochodów na weselu ile, kto i jakim autem. Zostało jeszcze sporo zaproszeń do rozdania w mojej rodzinie a ślub za 2 miesiące, ale najważniejsze że wszyscy o ślubie wiedzą, zaproszenie to tylko formalność. W czwartek musimy wybrać się do poradni życia rodzinnego w kościele (ktoś wie co to wogole?).
A i zamówiłam sobie bluzę i koszulkę ciążową z h&m, bo ledwo się w niektórych rzeczach mieszczę, jakoś mnie tak wybiło ostatnio ale waga od 2 tygodni stoi a brzuch rośnie jak oszalały.
Gratuluję wszystkim które już po UP i wszystko dobrze z maluchami!

Hoho, to faktycznie sporo załatwione. Kciuki za resztę!
Stary 2018-02-20, 21:40   #4946
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Któraś z was pytała jakie infekcje, różne niestety. Zapalenie zatok, oskrzela, raz infekcja intymna, także leki i leki. Ale jestem już spokojna, bo byłam dziś na Up. Zmiana planów znowu, bo lekarzowi coś wypadło na piątek i dzwonił czy może być dzisiaj także byłam dziś z TŻ, specjalnie się zwolnił z pracy i pojechaliśmy oglądać dziecia wszystko jest ok, lekarz kazał zgadywać płeć, ja mówię, że nie mam pojęcia. TŻ wypalił, że dziewczynka no i zgadza się czyli kolejna dziewczynka na wątku hihi nie sprawdziły się moje przeczucia, nie czułam ani razu, że to dziewczynka! zdrowa, dobrze się rozwija, a teściowie będą mieli piątą wnuczkę i nadal 0 wnuka dziś 19+4 a dziecko "wygląda" na 20+4, także porządnie tyje i dobrze, niech rośnie
Gratulacje.
Moja siostra w ciąży jeśli potwierdzi jej się dziewczynka to też ma być Lena Maria

KarolinaK współczuję mdłości a przyjmujesz jakieś leki?

Stary 2018-02-20, 21:41   #4947
Kathyyy91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Gratulacje.
Moja siostra w ciąży jeśli potwierdzi jej się dziewczynka to też ma być Lena Maria

KarolinaK współczuję mdłości a przyjmujesz jakieś leki?

Ooo jaki zbieg okoliczności
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 21:58   #4948
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość

Haha, zdarza się! Takie uroki bycia zakręconą w ciąży.
Tak czy siak gratki za 5ty miesiąc
Cytat:
O rany, nie wiem jak tu pocieszać nawet Nie znam za wiele takich przypadków. Mogę tylko trzymać kciuki, żeby przeszło.
Ktoś napisał leki. W pierwszej chwili pomyślałam "o, to dobry pomysł", ale leki to chyba tylko na wymioty są...
A wypróbowałaś wszelakie sposoby typu imbir, migdały, itp?

Cytat:
Witam dziewczynki
Gratuluję zdrowej Lenki!
Stary 2018-02-20, 22:02   #4949
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewczynki
No to gratuluję dobrych wieści i zdrowej dziewczynki 😘

Stary 2018-02-20, 22:05   #4950
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Kathy gratuluje córeczki
A ja zapomnialam, zee dziś mamy 19+0

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości