|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Wow! Chyba jesteś pierwsza na wątku z kupujących wózek
![]() Kiedy będziecie odbierać? Pamiętaj, że jak za wcześnie, to tracicie trochę gwarancji, więc jak się da, to niech czeka w sklepie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na co ja zawsze mówię, że to problem ludzi dających psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie. Na szczęście Maks też lubi swoje imię i nigdy nie miał żadnych przykrości.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-20 o 21:39 |
|||
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
No nie, dzisiaj
dopiero co parę dni temu robiłam zamówienie...
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim!
Cytat:
Szelazo brałam właśnie przez ostatnie 3-4 m-ce, zobaczymy, jak się to sprawdziło, bo jutro idę na pobranie krwi. Wydaje mi się, że preparat powinien być dobry, bo ma i kwas foliowy, i wit. C, więc sporo składników ułatwiających wchłanianie. Teraz akurat mam wypisywany Tardyferon (który brałam czasem nawet za czasów nastolęckich, jako że anemia mi towarzyszy od lat).Dzięki dziewczyny za wykład o łóżeczkach i przykładowe linki! Ja jestem tak zielona w kwestii tych najważniejszych zakupów (mebli, wózka itd.), że boję się, czy w ogóle zdecyduję się cokolwiek nabyć w obawie, że okaże się to wybór do ![]() Ale macie ładniutkie nabytki z lumpków Jutro Wam coś powrzucam, pochwalę się, a co W lumpku w pobliżu mojego domu z niemowlęcych rzeczy jest bardzo duży wybór ubranek dla dziewczynek, niestety dla chłopców jest naprawdę niewiele ciekawego. Jakoś tak w ferworze przebywania na zwolnieniu i związanej z tym totalnej dezorganizacji dopiero dziś się skapnęłam, że 19ty tydzień to 5 miesiąc Małe faux pas jak na zafiksowaną pierworódkę za chwilę...Blanka, proszę czy możesz mi dopisać na pierwszej stronie nowego wątku imię: córka już od dawna nazwana jest Magdą Oczywiście serdeczne gratulacje dla wszystkich zdrowych dzieciów pooglądanych z każdej strony na już odbytych UP!
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepadłam
![]() Tylko nie wiem na jakiś wzór się zdecyduje. Zamiast ochraniaczy taka ozdobą na górę łóżeczka i do łożeczka Kokon + cienka poduszka i kocyk bez wypełnienia.Na początku kocyka nie będę używać, bo lato chyba, że pogodna nie będzie nas rozpieszczac. Ale chyba wybiorę czarno białe koty i szare minky. FB_IMG_1519149604285.jpgFB_IMG_1519149512849.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4925 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak się powstrzymywałam, żeby nie wcześniej czekamy na razie jak sprowadzą od producenta, a później też możemy na spokojnie podjechać wybrałam też opcję płatność przy odbiorzeCytat:
daj znać jak po badaniach, oby się podniosło ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
podobają mi się takie neutralne połączenia. Na przykład dla synka nie planuję nic niebieskiego, jest taki wybór, że spokojnie można skompletować wyprawkę z neutralnych barw
|
|||
|
|
|
#4926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam w pepco
kupilam dwa spiochy kazdy za 7zl, ramki do pokoiku i inne drognostki... ja tam nie moge wchodzić...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Blanka, zo aczylam nowy wątek- jest super! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() To moje dzisiejsze 3 podejście do napisania tutaj ![]() Rano była jakaś przerwa techniczna a po południu wyłaczyli mi neta ![]() Gratuluję wszystkich wizyt udanych Widzę że jest już 3 część, Blanka w wolnej chwili możesz mi dopisać córeczkę Kurczę po tym jak wróciłam do pracy po tym L4 na nic nie mam czasu ale czytam na bieżąco ![]() Na początku marca planuję wybrać się z mężem pooglądać wózki oczywiście z listą Folinki Koleżanka dała mi namiar na spory sklep w okolicy z wózkami gdzie można pojeździć po sklepie wózkami, nawet można popróbować jak do auta będzie wchodził Ponoć mają tam szeroki asortyment wszyskiego dla dzieci Także zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Norka cudne te ciuszki wynajdujesz, zazdraszczam Ja się wybiorę w nastepnym tygodniu na łowy, mam nadzieję że też coś superowego upoluję ![]() Emma super, że już macie wózek
|
|
|
|
#4929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my poradnie mieliśmy odwiedzić chyba trzy razy, ale znajomi polecili nam jakąś katechetkę chyba?, która ogarniała poradnie w swoim domu jednym spotkaniem 30min. Oczywiście za ofiarą ale woleliśmy to niż chodzić kilka razy. Powodzenia!
|
|
|
#4930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka mi odpowiada zwykly tytul wątku.
Rudy Kocie u Nas tez jezeli chodzi o imię póki co wygrywa Rozalka ![]() Blanka super te ochraniacze na łóżeczko !!! Czy my juz sie przenosimy do trzeciej części ??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Pola jak po warsztatach ? Nic się nie chwalisz. Spotkałaś się z siostrą?
|
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Hej,dawno nie pisałam,małpa nie pozwala,no i postanowiłam nie marnować czasu i czegos sie uczyć- zobaczymy co z tego wyjdzie. Dziecko mi sie pochorowalo,ma gile do pasa i średnio raz w dzień i w nocy gorączkę. Nic powaznego,ale chodzi zła i je jeszcze mniej niż zwykle.
Umówiłam się na UP 16 marca na 18.20, mąż będzie mógł być ze mną ma mnie to kosztować 300 zł z echem serca,myślicie,ze to ok cena? Ktoś tu pisał,ze nie zamierza kupować przewijaka- ja sie cieszę,ze kupiłam i dalej korzystam, dziecko mi tak szybko nie ucieka. Fakt,był moment,ze chciałam juz go wynieść, bo Młoda sie przekrecala,ale jakoś krótko trwał ten okres i teraz używamy dalej,a juz ma prawie 21 msc. Ja w tym codziennym kieracie zapomniałam trochę o wyprawce, ale chyba jednak poczekam az będę znać płeć- może w piątek a moze dopiero 16. No i mój czas sie skończył,lece Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam 18+0 i Mdłości mam nadal. Dzis mnie tak męczyło ze chyba cała ciaze od początku nie czułam sie tak zle jak dzis. Czy to sie w koncu skończy
jestem tym okropnie przemęczona . Nie mam juz sil na to.
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-02-20 o 20:53 |
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie wróciła zgaga z taką siła, że zaraz znów będę tulic kibelek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem jak to wytrzymam.
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Heja😙 Nadrobiłam widziałam, że pierwszy wózek już kupiony.
Ja mam odwyk internetowy😁 Maleństwo szaleje, także jestem szczęśliwa 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Dzis poki co znowu cisza.
|
||
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Któraś z was pytała jakie infekcje, różne niestety. Zapalenie zatok, oskrzela, raz infekcja intymna, także leki i leki. Ale jestem już spokojna, bo byłam dziś na Up. Zmiana planów znowu, bo lekarzowi coś wypadło na piątek i dzwonił czy może być dzisiaj także byłam dziś z TŻ, specjalnie się zwolnił z pracy i pojechaliśmy oglądać dziecia wszystko jest ok, lekarz kazał zgadywać płeć, ja mówię, że nie mam pojęcia. TŻ wypalił, że dziewczynka no i zgadza się czyli kolejna dziewczynka na wątku hihi nie sprawdziły się moje przeczucia, nie czułam ani razu, że to dziewczynka! zdrowa, dobrze się rozwija, a teściowie będą mieli piątą wnuczkę i nadal 0 wnuka dziś 19+4 a dziecko "wygląda" na 20+4, także porządnie tyje i dobrze, niech rośnie ![]() Proszę mi dopisać córeczkę Lena Maria
|
|
|
|
#4945 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia jutro! monya, zua, Blanka, dla Was też naturalnie zaciśnięte Cytat:
Cytat:
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra w ciąży jeśli potwierdzi jej się dziewczynka to też ma być Lena Maria ![]() KarolinaK współczuję mdłości a przyjmujesz jakieś leki?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4948 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy siak gratki za 5ty miesiąc Cytat:
Nie znam za wiele takich przypadków. Mogę tylko trzymać kciuki, żeby przeszło. Ktoś napisał leki. W pierwszej chwili pomyślałam "o, to dobry pomysł", ale leki to chyba tylko na wymioty są... A wypróbowałaś wszelakie sposoby typu imbir, migdały, itp? Cytat:
|
|
#4949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathy gratuluje córeczki
![]() A ja zapomnialam, zee dziś mamy 19+0 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Czytałam was ostatnimi dniami, ale nie miałam nic mądrego do dorzucenia, więc sobie darowałam. A wczoraj coś rwa kulszowa mnie chciała zaatakować i musiałam trochę poodpoczywać. Dziś jakoś żyję, więc piszę elaborat na pińcet stron 
Na co ja zawsze mówię, że to problem ludzi dających psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie. Na szczęście Maks też lubi swoje imię i nigdy nie miał żadnych przykrości.

dopiero co parę dni temu robiłam zamówienie...
Szelazo brałam właśnie przez ostatnie 3-4 m-ce, zobaczymy, jak się to sprawdziło, bo jutro idę na pobranie krwi. Wydaje mi się, że preparat powinien być dobry, bo ma i kwas foliowy, i wit. C, więc sporo składników ułatwiających wchłanianie. Teraz akurat mam wypisywany Tardyferon (który brałam czasem nawet za czasów nastolęckich, jako że anemia mi towarzyszy od lat).
W lumpku w pobliżu mojego domu z niemowlęcych rzeczy jest bardzo duży wybór ubranek dla dziewczynek, niestety dla chłopców jest naprawdę niewiele ciekawego.
Małe faux pas jak na zafiksowaną pierworódkę za chwilę...

jestem tym okropnie przemęczona 
. Nie wiem jak to wytrzymam.