Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-21, 11:15   #31
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 😃

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Melduję się w kolejnej części☺

Miałam wczoraj wizytę, ale bez usg. Wyniki się polepszyły i mogę zmniejszyć ilość żelaza. Dostałam pakiet badań, m. in. na krzywą cukrową. Chyba tam padnę z głodu☺. Z niecierpliwością czekam na UP piątkowe😊. Oczywiście się tak zestresowałam wizytą i mierzeniem ciśnienia, że miałam graniczne, normalnie nie potrafię się uspokoić, cała się trzęsę, masakra. A w domu prawidłowe. Mam wrażenie że teraz w ciąży nie daję sobie z tym rady, zawsze mnie takie wizyty stresowały ale chyba nie aż tak.
Dobre wieści z poprawą wyników 😃 oby tak dalej

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 11:27   #32
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Elu i jak Twoja opinia o Cabriofix ? My raczej celujemy w pebble, bo mamy tą zniżkę, ale wiadomo ze kazdy grosz sie przyda

Ja ide na 15

Porównywaliśmy pebble i cabriofix w testach faktycznie pierwszy ma 5 na stracie, cabriofix ma 4 jednak po wpięciu w baze dostaje punkt dla bezpieczeństwa i ma tak jak pebble 5 cabriofix na podobno lepszej jakości materiał, podobno mniej się dziecko poci. Faktycznei w dotyku przyjemniejszy. Wizualnie wygląda na ciut większy, choć sprzedawca nam tego nie potwierdził, to tak na moje fachowe oko oprócz tego peeble jest wpinany do jednej konkretnej bazy, a cabriofix nie jest tym ograniczony. No i co dla nas jeszcze to różnica w cenie, przy cabrio zyskuje się jakieś 200-300zl a Ty jakie masz spostrzeżenia?
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny moje! Ja teraz tak z doskoku napiszę, iż okazało się wczoraj wieczorem, że wizytę mam (sic!) dzisiaj o 17:30, a nie za tydzień.. Na kartce miałam 28 luty, ale wczoraj wysłali sms'a, że dzisiaj, jeszcze się upewniłam. Będzie to wizyta na NFZ, więc szału raczej nie będzie, nawet nie wiem czy zechce zerknąć i sprawdzić płeć. Później Was nadrobię, teraz muszę się zdrzemnąć, bo coś nieprzytomna jestem..
Norciu właśnie ostatnio zerkalam, że masz wizytę dzień po mnie. A tu co za niespodzianka! Może jednak zobaczysz malutka 😍

Kciuki za resztę wizyt!

Stary 2018-02-21, 11:30   #33
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Widzę,że mamy tak.samo.Nie potrafię tego kontrolować.
Niby przed up,bylam spokojna,mialam poczucie,że wszystko będzie ok,ale w gabinecie burak i bylam pewna,ze ciśnienie wyższe.
Pamiętam jak pisałaś kiedyś. Musiałabym chyba chodzić codziennie albo co drugi dzień żeby się "oswoić", może wtedy bym reagowała mniej emocjonalnie. Ja dostaję od razu plam na dekoldzie, więc zazwyczaj zakładam na takie sytuacje koszulki bardziej zabudowane . Co najlepsze to trwa tylko kilka minut, jakby mi zmierzył po wyjściu z gabinetu to by było ok, wtedy całe powietrze ze mnie uchodzi. Może to wynika też z tego, że siedzę teraz w domu, mało wychodzę i jestem jakby mało obyta nie wiem jak to nazwać.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 11:39   #34
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak pisałaś kiedyś. Musiałabym chyba chodzić codziennie albo co drugi dzień żeby się "oswoić", może wtedy bym reagowała mniej emocjonalnie. Ja dostaję od razu plam na dekoldzie, więc zazwyczaj zakładam na takie sytuacje koszulki bardziej zabudowane . Co najlepsze to trwa tylko kilka minut, jakby mi zmierzył po wyjściu z gabinetu to by było ok, wtedy całe powietrze ze mnie uchodzi. Może to wynika też z tego, że siedzę teraz w domu, mało wychodzę i jestem jakby mało obyta nie wiem jak to nazwać.
Ja za bardzo się stresuje.Taka moja uroda.Niestety.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 11:40   #35
asiaczek
Zakorzenienie

Pola foteliki mają swoją datę ważności od daty produkcji, więc chyba takim argumentem możesz męża przekonać, że musicie kupić nowy.
Załączam grafikę na ten temat.

Ja mam po synu maxi cosi cabriofix z bazą. Nie mam porównania do innych fotelików,ale mogę powiedzieć,że syn się w nim pocił. Być może mniej niż robiłby to w innym,ale jednak chyba nie ma fotela,który by przed tym uchronił.
Termin-wa%C5%BCno%C5%9Bci-fotelik%C3%B3w-01-1-768x511.jpg

Stary 2018-02-21, 11:40   #36
MalaGosia88
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Powodzenia na wizytach!
Stary 2018-02-21, 11:41   #37
asiaczek
Zakorzenienie

Dziewczyny,kciuki za dzisiejsze wizyty. Będzie wszystko dobrze

Stary 2018-02-21, 11:46   #38
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Porównywaliśmy pebble i cabriofix w testach faktycznie pierwszy ma 5 na stracie, cabriofix ma 4 jednak po wpięciu w baze dostaje punkt dla bezpieczeństwa i ma tak jak pebble 5 cabriofix na podobno lepszej jakości materiał, podobno mniej się dziecko poci. Faktycznei w dotyku przyjemniejszy. Wizualnie wygląda na ciut większy, choć sprzedawca nam tego nie potwierdził, to tak na moje fachowe oko oprócz tego peeble jest wpinany do jednej konkretnej bazy, a cabriofix nie jest tym ograniczony. No i co dla nas jeszcze to różnica w cenie, przy cabrio zyskuje się jakieś 200-300zl a Ty jakie masz spostrzeżenia?

Norciu właśnie ostatnio zerkalam, że masz wizytę dzień po mnie. A tu co za niespodzianka! Może jednak zobaczysz malutka 😍

Kciuki za resztę wizyt!

Ja jeszcze nie wiem, nie mam porównania. Czytałam tylko na forum fb "osiem gwiazdek", że bardziej polecany jest pebble. Może dzisiaj w sklepie dowiem się czegoś więcej, zobaczymy. Mało jeszcze wiem na ten temat, mąz miał się zagłębić w foteliki.
Co do bazy, to my w sumie i tak nie mamy w aucie isofixa i będziemy wpinać pasami, może w przyszłości zmienimy auto, ale póki co się nie zanosi.
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 11:47   #39
folinka
Zadomowienie

Hejka!
Czyli już "pełnoprawnie" tu piszemy?

Ja dziś leniuchuję, bo zmęczona jestem po ostatnich intensywnych dniach. Obiad zrobi mężu. Jedynie po południu mam wizytę u okulisty z chłopakami, idziemy sprawdzić wzrok.

Jeszcze raz powodzenia na dzisiejszych wizytach! Luzik, dziewczyny Przecież macie zdrowe maluszki, więc trzeba iść z uśmiechem! Ja jakoś przed usg to zawsze taka podekscytowana jestem, cieszę się bardzo, że zobaczę maleństwo.

summer, dziewczyny już super napisały. Wiem, że izolacja to raczej nierealne i raczej mi to na myśl by nie przyszło, ale wietrzenie i częste mycie rąk jak najbardziej! Do tego też bym starała się odpoczywać dużo i wszelakie naturalne środki stosować takie same jak na przeziębienie.
Zabieram się dziś za pieczenie ciecierzycy Bardzo jestem ciekawa efektu. Pomożesz? Możesz doradzić jakie przyprawy Ty lubisz do niej? I pisałaś "w wysokiej temp". Tzn. tak ze 200?
odo, a Ty piekłaś już? Wszelkie sugestie mile widziane.

Rany, nie wierzę! Moja córcia nauczyła się tak jakoś sama z siebie, że jak znajdzie jakiegoś kłaczka/śmiecia/cokolwiek nieodpowiednie dla niej, to mi przynosi do ręki zamiast wkładać wszystko w ułamku sekundy do ust Przed momentem przyniosła mi jakiś malutki kawałek plastiku ułamany od czegoś. Ratunku, skąd to się wzięło??? Maniakalnie chodzę i zbieram wszystko z podłogi, ale wiadomo jak to przy dzieciach... Zawsze dadzą radę nabrudzić

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Ja właśnie wstałam, dziś mam dwa ważne spotkania w pracy. Nie wiem jak to ogarnę jak jestem zombie.

Dziewczyny a slyszalyscie coś o wózkach firmy Lonex? Ostatnio wyskoczyła mi reklama na FB. Wyglądają całkiem całkiem obiecująco.
Powodzenia!
Słyszałam tylko nazwę, więc nie pomogę konkretnie, ale coś nastulam jak zwykle Kojarzy mi się tak jak inne polskie średnio znane - Camarelo, Tutek czy Bebetto.
O ile mi wiadomo, wiele z tych wózków jest robionych na dokładnie tych samych podzespołach, co można zobaczyć w sklepie nieraz - niby dwa wózki, inne firmy, a np podstawa siedziska i system wpinania identyczny. Więc często ich jakość będzie zbliżona...

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja nie śpię od 1.15 do teraz. Ale nawet spać mi się nie chce bo mam wrażenie że czuję ruchy maluszka!! Najpierw o 3 poczułam z lewej strony takie jakby pękające bańki ale dosyć wyraźne, przed chwilą dwa razy po prawej stronie poczułam to samo, pod ręką nic nie czuję.. Czy mnie się wydaje czy to właśnie ruchy te pękające bańki?
Tylko czemu w srodku nocy brzdąc nie śpi tylko sobie skacze i zmienia strony?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Tak, tak, tak!
Jest wiele określeń tych pierwszych ruchów. Bąbelki/bańki są raczej mnie popularne, ale ja te pierwsze ruchy czuję dokładnie tak jak Ty i zawsze mówię na nie bąbelki!
Pod ręką zdecydowanie powiedziałabym, że trzeba trochę dłużej poczekać, żeby poczuć, w moim przypadku tak 2-3 tyg.
Aktywność dzieci jest odwrotna do Twojej, a pojęcie nocy dla nich nie istnieje

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Kathy gratuluję córeczki !

W dwóch poprzednich ciążach czułam pierwsze ruchy 17+3 i 17+1... u mnie dziś właśnie 17+1 i będę czekać może to dziś?
Zaciskamy!!!
A jak starszaki się mają? Jak ząbki, pieluchy, itp?
U mnie chłopaki już tak się przyzwyczaili, że brat będzie, że już nie ma słowa o siostrze. O ironio, oczywiście, jak Lidka miała się urodzić, to chcieli brata, a teraz siostrę Ale to chyba dlatego, że tak kochają Lidusię
A Lidusi wychodzą już zdecydowanie 4 czwórki na raz Dwie już przebiły się jednym czubeczkiem. Na szczęście w dzień jak zwykle złote dziecko, choć grzebie nieraz w buzi paluchem, ale w nocy było trochę więcej pobudek ostatnio...

Cytat:

Norka dziękuję za wsparcie.Może rzeczywiście się uzewnetrznilam,ale będąc na wątku w poprzedniej ciąży,pisalysmy sobie o wszystkim.Mam.nadzieję,że nie zrobilam tutaj kolejnego.odcinka Ukrytej Prawdy.
No co Ty, nie ma problemu! Ja tam czuję się znacznie bardziej zżyta z Wami, jak piszemy o różnych sprawach, nie tylko stricte o ciąży.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 11:49   #40
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku on słyszał o tym na tych warsztatach,ale kręcił nosem.Myślę,że nie będzie chciał mnie denerwować i się zgodzi.Jeszcze jakbyśmy nie mieli.w planach dalszych wyjazdów to rozumiem,bo u nas w miasteczku to praktycznie wszędzie na nogach można,no ale mam nadzieję,ze sracjonarni nie będziemy.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Folinka ja mam też takie poczucie,że stajemy się sobie bliższe,jak poruszamy osobiste tematy.Z niektórymi.dziewczynami.z wątku syna,znamy się osobiście,kontakt mamy do tej.pory.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-21 o 11:52
Stary 2018-02-21, 11:58   #41
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Zaciskamy!!!
U mnie chłopaki już tak się przyzwyczaili, że brat będzie, że już nie ma słowa o siostrze. O ironio, oczywiście, jak Lidka miała się urodzić, to chcieli brata, a teraz siostrę Ale to chyba dlatego, że tak kochają Lidusię
A Lidusi wychodzą już zdecydowanie 4 czwórki na raz Dwie już przebiły się jednym czubeczkiem. Na szczęście w dzień jak zwykle złote dziecko, choć grzebie nieraz w buzi paluchem, ale w nocy było trochę więcej pobudek ostatnio...
Pielucha nadal jest u najmłodszej, nie miałam ostatnio energii na perswazję... planujemy marzec-kwiecień ostatecznie oduczyć, Męża też będzie więcej w domu to trochę pomoże . Ech, u nas były 5 na tapecie też hurtowo. Smarowałam żelem i jakoś poszło . Myślę, że lepiej jak wychodzą naraz, za jednym zamachem z głowy a nie na raty takie przeżywanie:P dużo spokoju dla Lidusi, dzielna dziewczyna jest!
U mnie dziewczyny chciałyby siostrę, koniecznie liczę, że jak by był brat to jednak szybko się przestawią jak u Ciebie .
Stary 2018-02-21, 11:59   #42
Sandam13
Rozeznanie

Dzień dobry na nowym wątku, ja dopiero wstałam po nieprzespanej nocy..
Więc to co czułam w nocy to musiały być ruchy! byle by te nocne wygibasy nie zostały mojemu dziecku w nawyku..
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wczoraj udało mi się załatwić fryzjera i fotografa na ślub więc prawie wszystko ogarnięte, zostało zorganizować jakoś transport i z głowy.. Znając cały kosztorys już mam dość tego wesela.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:02   #43
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Czego brakuje z drugiej części ?? 😊 ja już ze stresu nie myślę
Wszystko zmienię jak wrócimy z UP.
Czuwaj czuwaj! Jak coś to od razu mi mów. Zawsze coś mi może wylecieć z głowy.
Spokojnie! Faktycznie musisz się denerowawać...
Tam było w dalszej części zdania - Naeema prosiła o wpisanie synka

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Jestem i ja. Blanka dobra robota! Powodzenia na UG!

Nareszcie mam dzis wolne wiec moge troche z Wami popisać .

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej.
Blanka- kciuki za wizyte.

A ja rano zanim zrobilam zastrzyk to pol h sie zastanawialam ale w koncu zrobilam.
Od wieczora cos mnie skora boli kolo nosa i jeszcze oko mnie boli

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Za kilka dni będziesz to robić z zamkniętymi oczami, zobaczysz! Też miałam takie po porodzie, chyba podobne jak piszecie, bo to coś profilaktycznie przeciwzakrzepowo było ze względu na moje wskazania. Teraz też mi już wspominali, że dostanę. Przy pierwszym był strach, ale jakoś poszło. W gruncie rzeczy to łatwiejsze niż się wydaje.

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny moje! Ja teraz tak z doskoku napiszę, iż okazało się wczoraj wieczorem, że wizytę mam (sic!) dzisiaj o 17:30, a nie za tydzień.. Na kartce miałam 28 luty, ale wczoraj wysłali sms'a, że dzisiaj, jeszcze się upewniłam. Będzie to wizyta na NFZ, więc szału raczej nie będzie, nawet nie wiem czy zechce zerknąć i sprawdzić płeć. Później Was nadrobię, teraz muszę się zdrzemnąć, bo coś nieprzytomna jestem..
Haha, dobrze, że przypominają. To powodzenia! I spokojnie
Stary 2018-02-21, 12:10   #44
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!

summer
Zabieram się dziś za pieczenie ciecierzycy Bardzo jestem ciekawa efektu. Pomożesz? Możesz doradzić jakie przyprawy Ty lubisz do niej? I pisałaś "w wysokiej temp". Tzn. tak ze 200?
odo, a Ty piekłaś już? Wszelkie sugestie mile widziane.

Rany, nie wierzę! Moja córcia nauczyła się tak jakoś sama z siebie, że jak znajdzie jakiegoś kłaczka/śmiecia/cokolwiek nieodpowiednie dla niej, to mi przynosi do ręki zamiast wkładać wszystko w ułamku sekundy do ust Przed momentem przyniosła mi jakiś malutki kawałek plastiku ułamany od czegoś. Ratunku, skąd to się wzięło??? Maniakalnie chodzę i zbieram wszystko z podłogi, ale wiadomo jak to przy dzieciach... Zawsze dadzą radę nabrudzić

Zaciskamy!!!
Taaak piekłam ciecierzycę nie tak dawno. Użyłam tego przepisu https://www.olgasmile.com/pieczona-ciecierzyca.html

Znalazłam też bardziej odpicowany od Marty z Jadłonomii (https://www.kuchniaplus.pl/przepisy/...yca_10782.html), na ale muszę powiedzieć to na głos: na co dzień w mojej kuchni nie gości ani eko sos sojowy, ani płatki chili, a co do syropu z agawy mam pewne wątpliwości )

Użyłam dwóch puszek ciecierzycy i wyszła niepełna miska jak ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50258950/, tylko trzeba wziąć poprawkę na to, że mój synek najdroższy bezczelnie wyjadał tę ciecierzycę w czasie kiedy się suszyła na szmatce.

Z wody z puszki (aquafaby) zrobiłam mus czekoladowy - http://www.jadlonomia.com/przepisy/w...adowy-idealny/ Użyłam go do przełożenia tortu z wiśniami, choć chyba lepszy efekt bym uzyskała robiąc z niego coś na kształt sernika na zimno.

Brawo Lidusia! Uwielbiam te drobne kroczki rozwojowe

Mój syn ostatnio się rozpłakał na wieść, że może być siostrzyczka a nie braciszek. Trochę mnie to przeraziło, na ale na razie nic z tym nie zrobię. Miałaś z chłopakami "trudne rozmowy", kiedy się dowiedzieli, że będzie jednak siostra?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:21   #45
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Pielucha nadal jest u najmłodszej, nie miałam ostatnio energii na perswazję... planujemy marzec-kwiecień ostatecznie oduczyć, Męża też będzie więcej w domu to trochę pomoże . Ech, u nas były 5 na tapecie też hurtowo. Smarowałam żelem i jakoś poszło . Myślę, że lepiej jak wychodzą naraz, za jednym zamachem z głowy a nie na raty takie przeżywanie:P dużo spokoju dla Lidusi, dzielna dziewczyna jest!
U mnie dziewczyny chciałyby siostrę, koniecznie liczę, że jak by był brat to jednak szybko się przestawią jak u Ciebie .
O tak, w grupie siła Pod okiem taty na pewno będzie lepiej!
A żelu chyba pół tubeczki zużyliśmy na te czwórki...
Przestawią się w razie czego na pewno!

Idę popatrzeć, co by tu pożytecznego a niemęczącego porobić, póki Lidusia śpi.
Beni puka... Chyba mu bakalie smakowały, zwłaszcza że wyjątkowo pozwoliłam sobie na takie typu słodka przekąska - częściowo w jakiejś polewie. Kupiłam sobie na Sylwestra i leżały biedne tyle czasu...

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Taaak piekłam ciecierzycę nie tak dawno. Użyłam tego przepisu https://www.olgasmile.com/pieczona-ciecierzyca.html

Znalazłam też bardziej odpicowany od Marty z Jadłonomii (https://www.kuchniaplus.pl/przepisy/...yca_10782.html), na ale muszę powiedzieć to na głos: na co dzień w mojej kuchni nie gości ani eko sos sojowy, ani płatki chili, a co do syropu z agawy mam pewne wątpliwości )

Użyłam dwóch puszek ciecierzycy i wyszła niepełna miska jak ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50258950/, tylko trzeba wziąć poprawkę na to, że mój synek najdroższy bezczelnie wyjadał tę ciecierzycę w czasie kiedy się suszyła na szmatce.

Z wody z puszki (aquafaby) zrobiłam mus czekoladowy - http://www.jadlonomia.com/przepisy/w...adowy-idealny/ Użyłam go do przełożenia tortu z wiśniami, choć chyba lepszy efekt bym uzyskała robiąc z niego coś na kształt sernika na zimno.

Brawo Lidusia! Uwielbiam te drobne kroczki rozwojowe

Mój syn ostatnio się rozpłakał na wieść, że może być siostrzyczka a nie braciszek. Trochę mnie to przeraziło, na ale na razie nic z tym nie zrobię. Miałaś z chłopakami "trudne rozmowy", kiedy się dowiedzieli, że będzie jednak siostra?
Dziękujemy
O dzięki Ci za linki! Właśnie chciałam wstukiwać w google. Zaoszczędziłaś mi trochę czasu.
Nie było tak źle, choć nie ukrywali zawodu, jak powiedziałam, że jest dziewczynka, jak to dzieci Jedynie jak ktoś ich pytał, czy chcieli siostrę czy brata, to odpowiadali z niewyraźnymi minami, że brata, ale poza tym nie było tematu w ogóle i nie wiadomo kiedy zaczęli z radością mówić o siostrze
No ale też moi to starsi już trochę byli, to więcej rozumieją. Młodszy miał 4,5 jak Lidka się urodziła.
Stary 2018-02-21, 12:26   #46
pola25
Zakorzenienie

Odowska mój się cieszy,że siostra.On ma 8 lat.A Twój Syn ile?
Stary 2018-02-21, 12:26   #47
asiaczek
Zakorzenienie

odowska wiesz czy aquafabę można zamrozić?Też bym upiekła tę ciecierzycę ale nie mam potrzeby na razie nic robić z zalewy.

Stary 2018-02-21, 12:28   #48
Elaaaa
Wtajemniczenie

Zua rozumiem, w takim razie bez bazy faktycznie pebble wypada lepiej. U nas po prostu doszedł koszt bazy, a bezpieczeństwo to samo, więc kupienie droższego i tak z bazą było by po prostu "widzimisie" najlepiej zajrzyjcie do sklepu, ocenicie sami.

Asia na pewno w każdym dziecko będzie się pocić, z tym że cabrio ma przyjemniejsze jakby bawełniane obicie natomiast pebble był jakby sztuczny i szorstki. Może akurat taki mieli w sklepie, stąd takie moje wnioski.

Stary 2018-02-21, 12:37   #49
emma90
Wtajemniczenie

Kciuki za wizytujące! ja mam kontrolną jutro a za tydzień UP

Cytat:
Czego brakuje z drugiej części ?? 😊 ja już ze stresu nie myślę
Wszystko zmienię jak wrócimy z UP.
Czuwaj czuwaj! Jak coś to od razu mi mów. Zawsze coś mi może wylecieć z głowy.

Dziewczyny jak ja bym czego nie zauważyła to piszcie dużymi literami na czerwono jak trzeba!

Zbieram się na UP, ale już mam pełne gacie z nerwów.

będzie dobrze! lekarz na każdej wizycie dziecko podgląda, więc jakby było coś nie tak to na pewno wcześniej dałby znać przynajmniej ja z tego założenia wychodzę i na razie się nie stresuję. Zobaczymy co będzie za tydzień

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry na nowym wątku, ja dopiero wstałam po nieprzespanej nocy..
Więc to co czułam w nocy to musiały być ruchy! byle by te nocne wygibasy nie zostały mojemu dziecku w nawyku..
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wczoraj udało mi się załatwić fryzjera i fotografa na ślub więc prawie wszystko ogarnięte, zostało zorganizować jakoś transport i z głowy.. Znając cały kosztorys już mam dość tego wesela.

wesela niestety sporo kosztują ważne, że większość załatwiona

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Zua rozumiem, w takim razie bez bazy faktycznie pebble wypada lepiej. U nas po prostu doszedł koszt bazy, a bezpieczeństwo to samo, więc kupienie droższego i tak z bazą było by po prostu "widzimisie" najlepiej zajrzyjcie do sklepu, ocenicie sami.

Asia na pewno w każdym dziecko będzie się pocić, z tym że cabrio ma przyjemniejsze jakby bawełniane obicie natomiast pebble był jakby sztuczny i szorstki. Może akurat taki mieli w sklepie, stąd takie moje wnioski.

Mnie to właśnie jakoś zaskoczyło, bo na koszt fotelika byłam przygotowana, ale że jeszcze baza do isofixa w prawie takiej samej cenie :/ my w samochodzie mamy akurat takie podpięcie więc się długo nie zastanawialiśmy
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:42   #50
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Odowska mój się cieszy,że siostra.On ma 8 lat.A Twój Syn ile?
Ale fajnie, że się cieszy Mój ma 3 lata. Mam wrażenie, że w żłobku ciocie (albo same dzieci) budują jakiś mur między chłopcami i dziewczynkami w kwestii tego, kto się może może bawić jakimi zabawkami i stąd jego niechęć do dziewczynek. No nic, na razie jeszcze nawet nie wiemy co tam mi siedzi, więc nie rozwijałam tematu.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
odowska wiesz czy aquafabę można zamrozić?Też bym upiekła tę ciecierzycę ale nie mam potrzeby na razie nic robić z zalewy.

Nie mam pojęcia czy można zamrażać. Na jakieś 12 godzin bym chyba bez problemu zostawiła w lodówce, może nawet 24, bo to zwykle z solą jest, więc może się nie psuje tak szybko? Może majonez z aquafaby? Może postać nieco dłużej już zrobiony.
Stary 2018-02-21, 12:42   #51
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny my już po mamy zdrowa córeczkę w 100%.
Wszysykie narzady na swoim miejscu, serduszko zdrowe, echoserca wyszło książkowa.
Przepływy ok, pępowina trójdzielna, łożysko bez zastrzeżeń, wysoko na tylnej ścianie dojrzałość 0,ilosc wód w normie.

Mała ma już 26cm i 400gram więc rośnie mała kluska. Podobno ma długie nogi (nie wiem po kim &#128514

_20180221_123038.JPG_20180221_122944.JPG_20180221_122849.JPG_20180221_123228.JPG

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:45   #52
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszysykie narzady na swoim miejscu, serduszko zdrowe, echoserca wyszło książkowa.
Przepływy ok, pępowina trójdzielna, łożysko bez zastrzeżeń, wysoko na tylnej ścianie dojrzałość 0,ilosc wód w normie.

Mała ma już 26cm i 400gram więc rośnie mała kluska. Podobno ma długie nogi (nie wiem po kim &#128514

Załącznik 7441401Załącznik 7441406Załącznik 7441411Załącznik 7441421

gratulacje
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:45   #53
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

No to gratuluję super wieści i śliczna dziewczyna. Nie mogło uczestniczyć przecież inaczej 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:45   #54
odowska
Zadomowienie

Cytat:

Hurra! To ostatnie to zrzut z filmiku?
Stary 2018-02-21, 12:47   #55
MalaGosia88
Zakorzenienie

Blanka gratuluję zdrowej i dużej córci
Stary 2018-02-21, 12:52   #56
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:

Mała ma już 26cm i 400gram więc rośnie mała kluska. Podobno ma długie nogi (nie wiem po kim )

Blanka gratulacje!! 26 cm to już nie taki mały brzdąc!

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:55   #57
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Gratuluje Blanka!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 12:57   #58
pola25
Zakorzenienie

Blanka super!
Stary 2018-02-21, 13:07   #59
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Super. Na fotkach widac jakby banki puszczala z buzki

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 13:38   #60
asiaczek
Zakorzenienie

Blanka,gratulacje

Upiekłam te orzeszki z ciecierzycy.wyszły mi mało wyraziste ale dla osoby,która od 1,5 roku nie je żadnych tradycyjnych przekąsek to jest pycha i do tego zdrowe

A na cipsy z jarmużu znacie jakiś sprawdzony przepis? Mi jeszcze nigdy nie wyszły dobre

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości