|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Czyżby nerwy?!
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Dziękuję dziewczyny za kciuki i gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Imię wybraliśmy.przed ciąża,Młody narazie nie chce innego,więc chyba będzie Malwina.Tłumaczy mu,że będzie starszym bratem,że on dla niej będzie całym swiatem,że będzie dla niej wzorem.On mówi,że nie będę jej dokuczal,ze będzie uczyl ja grać w piłkę i karate. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Zua kciuki za Malutką.Wszystko będzie ok.Ja wolę iść rano do lekarza,bo się tak nie denerwuje. Asiaczku pamięć mnie zawodzi,czemu nie jesz przekąsek? Blanka fantastyczne zdjęcia.Twoja córcia narazie największa!! |
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na kontrolnym usg wód i łożyska. Łożysko bez zmian, wody praktycznie też, lekarz się dopytywał czy napewno piję dużo wody
.Przez Wasze codzienne UP i takie dobre nowiny, sama coraz bardziej nie mogę się doczekać swojego
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka gratulacje
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Norka,Blanka, kciuki za wizyty,będzie dobrze :-*
Folinka,oby faktycznie szybko wyszly Lidusi zęby,u nas Basię juz od zeszlego roku męczą. Ostatnia juz pokazała czubek,ale jeszcze grzebie tam paluchem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku rozumiem.
MalaGosia a lekarz nie dał Ci.jakieś zlotej rady,co pić,aby zwiększyć ta ilość wód? Monya jak doszło do powikłań grypy? |
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Łaaaa,ja to sie jak zawsze obudzilam z tymi kciukami 😂
Blanka,gratulacje,śliczna córcia Witam sie w nowym wątku ;-) Bylam dzis na pobraniu krwi i mialam też skierowanie na poziom witaminy d i sie okazalo,ze dopiero za 5 dni wyniki :sciana: I to jest minus niewchodzenia na forum- pewnie byscie mi powiedzialy,ze sie tyle czeka- tak to w piątek na wizytę bez tego pójdę. Blanka,zmienisz mi na 1 stronie wiek? Bo mam juz 28 lat :-D nie bede sie odmładzac na siłę 😁 No i wizyty 23.02 i UP 16.03. Jejkuuu,za 4 dni wchodze w 5 miesiąc,szok! Dziewczyny,planujecie gdzies sie wybrac na majówkę? Albo na jakies mini wakacje przed porodem? Ja dzis pomyślałam,ze bym pojechala gdzies blisko np.do kazimierza dolnego, ale w sumie nie wiem,szkoda kasy,a z 2 strony z 2 dzieci nie będzie tak łatwo no i bedzie drożej,a teraz zaplacilibysmy tylko za 2 osoby dorosłe. A chciałabym kupić te spacerowke joie mytrax,najchętniej juz teraz, to bym sobie jeszcze z Młoda pojezdzila. Dylematy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka ja też już 30 lat, jakbyś mogła, to zmień
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Radena ja się nie wybieram,po pierwsze jestem na l4,po drugie w tej ciąży najlepiej się czuję w domu,choć ja z tych co na wyjazdach czuję się ,jak ryba w wodzie,po trzecie co by było,gdyby coś się zaczęło niepokojacego dziac po czwarte w poprzedniej ciąży mialam przedwczesnie rozwarcie i boję się powtorki
Ja wstępnie planuje wakacje na przełomie września/października,będę brala apartament3 osobowy,a za Malwinke nie będą pobierali dodatkowej kasy. MalaGosia a może to za krótki odstęp od wizyty ,aby się te wody uzupełnily.Może pij po lyczku.wody,wtedy też nie przeleci.A internety nic mądrego nie proponują? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-21 o 14:43 |
|
|
|
#72 | ||
|
Wtajemniczenie
|
byłam pierwszy raz na rzęsach 1:1
![]() ![]() Cytat:
za 5 miesiąc u nas połowa, za 2tyg zaczynam 6 a na wakacje przed narodzinami się nie wybieramy, chcemy Grecję w październiku,a teraz jest sporo wydatków przy wyprawce, a dodatkowo planujemy na wiosnę mały remont mieszkania. Choć pewnie jakiś weekend w Krakowie się zdarzy ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
chcemy z tego korzystać
|
||
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Emma a Grecja to wyspa czy ląd?
|
|
|
|
#74 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widoczne pierwsze zdjecia.gratulacje! Cytat:
Taka parka to chyba najfajniej. Starszy syn i młodsza corka. Kojarzy mi sie z dziećmi siostry ktore ubóstwiam i oboje maja bardzo fajna wspólna relacje. Jak młoda zaczynała mowić i seplenila jeszcze to chłopiec tłumaczył rodzicom o co jej chodzi ![]() Cytat:
Ja widze sama ze potrzebuje znacznie więcej pic. I to wody wlasnie. Tak naturalnie ciegle mi sie pic chce. |
|||
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję,że syn nie będzie zazdrosny. |
|
|
|
#76 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie patrzylam dzis na hotele w Polsce i w wielu bylo,ze tylko 1 dziecko nie licza a 2 juz tak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie w większości przypadków gdy pojawia się rodzeństwo to jakaś zazdrość jest,bez względu czy dziecko ma 2 lata, 5 czy 10. Tak mi się wydaje. Ale po czasie mimo początkowych trudności na pewno jest fajnie. Więcej w tym temacie mogą się wypowiedzieć mamy mające już min. dwójkę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Radena skąd jesteś,że masz tak blisko do Kazimierza? Może i my na majówkę tam pojedziemy,też mamy niedaleko. A od poniedziałku jestem na zwolnieniu to na wyjazdy musimy raczej wybierać w miarę bezpieczne terminy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec tak jak piszesz, zazdrość będzie zawsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Ja też byłam zazdrosna o brata.. Mama nie mogła spokojnie przejść ze mną i z bratem w wózku koło śmietnika bo chciałam żebyśmy go tam zostawiły.. Raz zagadala się z koleżanką a ja w zasięgu jej wzroku woziłam brata, na chwilę straciła mnie z oczu i wózka już nie było.. Ale nawet nie pytała gdzie go wywiozłam tylko od razu pobiegła do śmietnika po wózek.
ale za to później byliśmy nie rozłączni, dlatego uważam że rodzeństwo to najlepsze co może się jedynakowi przytrafić. Dlatego mamy w planach jeszcze jedno dziecko. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brata też chciałam nie raz zostawić pod śmietnikie. Dla mnie taka różnica wieku między dziećmi to porażka, mamy bardzo slaby kontakt. Ogólnie mało co nas łączy. Może jak młody dorosnie i odnajdzie mózg to będę potrafiła się z nim dogadać haha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mam młodszą 6 lat siostrę i również była zazdrość
tak żeby różnica wynosiła 2-4lata maxPola wyspę, tak aby jeszcze było ciepło Kreta odpada bo już byliśmy i też jest za duża (= spore odległości od lotnika do hoteli itp) najlepiej jakieś Kos czy Rodos i im późniejszy wylot tym lepiej, bo maluszek większy. Też kusisz z Chorwacją, zobaczymy jak jazdę autem znosi to wtedy coś wybierzemy ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
więc jest 1:1, zamiast tych opcji 2D, 3D volume itp miały być tylko lekko przedłużone i zrobione kocie oko |
|
|
|
|
#84 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#85 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tak się życie poukładało że pomiędzy moimi dziećmi będzie też 11 lat różnicy tak jak u Blanki. Mówimy z mężem że historia lubi się powtarzać i będzie taka sama roznica jak pomiędzy nim a jego siostrą.
Co do akceptacji płci to moja córka cały czas chciała brata nie było nawet mowy o dziewczynce. Jak tylko się dowiedziała że jednak to siostra to szybko zmieniła zdanie i nie wyobraża sobie inaczej. Pomimo że ma prawie 11 lat to bardzo przeżywa moją ciążę, stała się bardziej wrażliwa, częściej się do mnie przytula, całuje brzuch i rozmawia z siostrą. Bardzo to miłe bo nie była aż tak uczuciowa ostatnio. Jestem pełna nadziei że pomiędzy nimi będzie ok chociaż pewnie przyjdzie moment że młodsza siostra będzie ją wmurzać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jestem starsza,trochę pewnie bardziej przewrażliwiona,nie chce przeżywać tego strachu,co wtedy. |
|
|
|
|
#88 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie po wizycie - z Córą wszystko dobrze, rosnie tak jak powinna i jest zdrowiutka
następna wizyta 14 marca Po wizycie byliśmy w hurtowni. Ostatecznie urzekl nas fotelik cybex aton m, wiec nasz voucher maxi cosi idzie na sprzedaż lub oddanie może któraś z Was chce ? ![]() Oglądaliśmy tez wózki, i rzeczywiscie trzeba jednak podotykac, pojezdzic żeby sie na cos zdecydować. Poki co w naszym rankingu wygrywa bebetto holland, i prawdopodobnie w niego bedziemy celowac. A, no i oczywiscie cukrzyca :/ skierowanie do przychodni diabetologicznej, glukometr itp.... alw będzie dobrze. Dzis ostatni posiłek z mężem - restauracja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chciałam pracować do maja, ale niestety wyszło jak wyszło..U mnie na wadze od kilku dni już 53kg i wygląda na to, że już nie spadnie coś za szybko w górę mi te kg lecą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

mamy zdrowa córeczkę w 100%.
Czyżby nerwy?! 
To ostatnie to zrzut z filmiku?
.

za 5 miesiąc
)

coś za szybko w górę mi te kg lecą