Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-24, 12:42   #541
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ogladalam ten film. Jest dobry, ale mnie nie zachwycił jakos super. No o troche długi

Pochwale sie jak upoluje cos fajnego. Poki co ostrze dzide i zaraz wychyle glowe z jaskini czekam na mojego jaskiniowca bo zabral naszego mamuta a ja po dżungli na piechote w obecnym stanie wole sie nie poruszać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie zapomnij na to polowanie cieplej skóry z mamuta założyć bo mrozi 😘
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Jak to Ela określiła.. Made my day! Dzida, jaskiniowiec, mamut.. Co ćpasz?

Tak Eluś, z moim spaniem jest już normalnie, muszę tylko pilnować się, żeby zasnąć maksymalnie do 24, bo potem im później zasnę, tym później wstaję i jestem potem nie do życia. Jeśli od początku ciąży, to może macica tak sie ulokowała? Może zapytaj o to swoją gingekolog? Pamiętam tę masakrę ze spaniem, brr.. Nawet jak nie śpisz cały dzień, to i tak potem się budzisz?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 12:57   #542
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Widzialam te torby skip hop.
Ale narazie jestem we wszystkim.zielona i muszę się doksztalcic.
Też chorowałam na skip hop, na torbę i organizer do wózka, ale ceny tego też są kosmiczne... Można znaleźć za kilkakrotnie mniej, a jakość wcale niezła. Organizer mam z babyono, kształt identyczny
Torby babyono też lubię. Mam... Kurka, znowu reklamę jakiejś firmie robię Trudno Mam model so city (fantastyczna ilość kieszonek), od roku oprócz używania przy wózku jest też praktycznie moją torebką na codzień. A teraz już przywiozłam z pl so style, bo jednak na dwoje maluchów więcej miejsca w torbie trzeba...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 13:04   #543
pola25
Zakorzenienie

Folinko dziękuję za informacje banyone.Jaki.koszt?Skipho p widzialam na allegro poniżej 200zl.Ta torba.nie ma wygladu,wykończenia na taką cenę.

Dziewczyny Princes się odezwała na cz2

Monya co u.Ciebie?

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-24 o 13:07
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 13:05   #544
Princes 18
Raczkowanie

Witajcie. Przepraszam ze nie odzywalam sie tyle czasu ale zwyczajnie nie mialam siły.. Obecnie leżę w szpitalu. Serduszko małej cały xzas bije ale jest komplentne bezwodzie. Dziś minęły dwa tyg jak wody mi odeszły.. Malutka wedlug usg wcale sie nie rozwija ani nie rośnie.. Lekarze mówią żebbym nie robiła sobie nadziei bo wody które naplyna odrazu odchodza. Szanse podobno są minimalne a nawet jak by jakims cudem sie udało to bedzie fasolką bo zwyczajnie nie ma warunków do rozwoju. Jest w pozycji przymuszonej tak jak obkurczyla sie macica a główka jest zdeformowana.
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 13:08   #545
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Witajcie. Przepraszam ze nie odzywalam sie tyle czasu ale zwyczajnie nie mialam siły.. Obecnie leżę w szpitalu. Serduszko małej cały xzas bije ale jest komplentne bezwodzie. Dziś minęły dwa tyg jak wody mi odeszły.. Malutka wedlug usg wcale sie nie rozwija ani nie rośnie.. Lekarze mówią żebbym nie robiła sobie nadziei bo wody które naplyna odrazu odchodza. Szanse podobno są minimalne a nawet jak by jakims cudem sie udało to bedzie fasolką bo zwyczajnie nie ma warunków do rozwoju. Jest w pozycji przymuszonej tak jak obkurczyla sie macica a główka jest zdeformowana.
O
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 13:13   #546
summer_overture
Zadomowienie

Folinko, ja też sobie zaznaczam i kopiuję, ale tu chodziło o wielocytowanie. Ech, po prostu muszę pisać na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę bardzo normalnego spania
U mnie problem jest złożony bardziej, bo problem bezsenności pojawiał się już dawno, dawno ooo kilka lat wstecz nawet. Z tym, że wtedy mogłam sobie pozwolić na jakąś tabletkę. A teraz muszę to przetrwać. No cóż, będę wprawiona przy bezsennych nocach z synusiem
Nie zasnę ostatnio w ciągu dnia, wieczorem padnę dość szybko, ale pobudka taka dłuższa o 3-4 dzień w dzień. Mam budzik w głowie?

Zobaczę jak będzie z tym sikaniem po infekcji, bo może na początku ciąży to był po prostu objaw ot tak ciąży, teraz przyplątała się infekcja ciągnie z miesiąc jak nie więcej i temu to tak wygląda. Z tym, że słyszałam że pod koniec ciąży, chodzi się równie często. Hmm ja wiec będę chodzić całą ciążę 15razy na dobę do WC ech..

Elu, ja w ciągu nocy chodzę sikać co najmniej 5 razy (zdarza mi się liczyć). Przez to jestem permanentnie niewyspana i chodzę jak zombie. A dużo pijesz przed snem? Ja staram się ograniczać na godzinę przed położeniem się do łóżka, ale po każdym nocnym siknięciu uzupełniam płyny, więc to błędne koło.

Cytat:
Princes, twoja tragedia jest tak ogromna, że aż poraża. Poraża to, że nie możesz odpocząć, tylko wciąż tkwisz w tak wielkim napięciu, stresie i smutku. Bardzo, bardzo ci współczuję i podziwiam, że jesteś w stanie o tym pisać. Pamiętaj, że jesteś wielka i bardzo dzielna. Jesteśmy myślami cały czas z tobą

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 13:14   #547
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo mi przykro 😂, trzymaj się jakoś. Dużo siły życzę i wytrwałości. Ciężko coś napisać w takiej sytuacji ale na prawdę współczuję i mocno przytulam.

Stary 2018-02-24, 13:24   #548
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mi przykro, Princes. Nie mogę uwierzyć, że wciąż to przechodzić, że w ogóle musisz przez to przechodzić.. Dużo sił dla Ciebie i wsparcia przez najbliższych. Ciężko cokolwiek sensownego napisać w takiej sytuacji..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 13:28   #549
MalaGosia88
Zakorzenienie

Princes ...
Stary 2018-02-24, 13:41   #550
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
dużo siły

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 13:50   #551
monyaa108
Raczkowanie

Princes bardzo Cie współczuję

Pola,szykuje sie na jutro wieczór do szpitala, zeby od poniedizalku zaczac diagnostyke cienienia. Przy okazji maja sprawdzic czy mam HPV bo takie podejrzenie tez miala moja gin. No i lecze w domu hemoroidy moze mi w szpitalu cos pomoga bo juz siedziec nie moge.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 14:01   #552
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Princes bardzo Cie współczuję

Pola,szykuje sie na jutro wieczór do szpitala, zeby od poniedizalku zaczac diagnostyke cienienia. Przy okazji maja sprawdzic czy mam HPV bo takie podejrzenie tez miala moja gin. No i lecze w domu hemoroidy moze mi w szpitalu cos pomoga bo juz siedziec nie moge.
Współczuję hemoroidów. Mnie niestety też ten problem dotyka, ale tylko czasami i mija po dniu/dwóch/trzech. Kiedyś przez tydzień miałam dosłownie ogień na d.... Wybaczcie opis.

Stary 2018-02-24, 14:20   #553
Elaaaa
Wtajemniczenie

Princess przytulam mocno, nie wiem co powiedzieć dużo siły!!

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Elu, ja w ciągu nocy chodzę sikać co najmniej 5 razy (zdarza mi się liczyć). Przez to jestem permanentnie niewyspana i chodzę jak zombie. A dużo pijesz przed snem? Ja staram się ograniczać na godzinę przed położeniem się do łóżka, ale po każdym nocnym siknięciu uzupełniam płyny, więc to błędne koło.
Mam dokładnie tak samo, od czasu infekcji no faktycznie pije więcej, ale staram się na wieczór mocno ograniczać, już prawie od 19 staram się nie pić. Wiadomo jakiś łyk czy dwa, w nocy mimo tego, że nie raz jestem spragniona, to też staram się nie pić. Choć w sumie co za różnica skoro i tak wstaje? po co się męczyć?

Może nam te dzieciaki gdzieś tam uwierają, kurcze bo ja nie mam innego wytłumaczenia. Chciałbym ciągiem przepaść kilka godzin.. choć że 4-5.. to nie, bo siku

Folinko, dziękuje nastraszyli mnie mocno to fakt..

Aaa i ja też jestem za przewodzeniem Norci jeśli chodzi o wyprawkowe tematy. Wiadomo, niektóre kwestie nie są tak mocno dyskusyjne, ale to nie znaczy, że niepotrzebne

Stary 2018-02-24, 14:38   #554
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam się w ten mroźny i sniezny dzień

Jestem dzisiaj urobiona po pachy.. rano sprzątanie a do teraz w kuchni bo wieczorem urodzinowa imprezka

Princes trzymaj się kochana, dużo przytulasow ślę do Ciebie

Ela dobrze że wszystko się wyjaśniło z tą infekcja, po antybiotyku na pewno będzie dobrze też zapisałam sobie tą herbatkę mam blisko kaufa to podskocze i kupie

Zua również czekam na to co upolujesz w sh

Jeszcze raz dziękuję za zyczenia, oby się wszystkie spełniły

Miłego dnia bo raczej już dzisiaj mi się nie uda tutaj zajrzeć
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 14:39   #555
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, potrzebujecie podsumowania odnośnie komód? Czy każda znajduje tak naprawdę pod siebie? Każda dopasowuje komodę pod swoje mieszkanie, pokój, wielkość. To, że Ikea ma fajne komody i że na alledrogo tego pełno, to chyba każda wie, tak?

Folinko i Elu, dziękuję Wam bardzo za wsparcie. Dziękuję tak naprawdę wszystkim, które szepnęły dobre słówko, to bardzo miłe i budujące.

Rzucić nowym tematem dzisiaj czy dopiero w poniedziałek?

Stary 2018-02-24, 14:52   #556
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Współczuję hemoroidów. Mnie niestety też ten problem dotyka, ale tylko czasami i mija po dniu/dwóch/trzech. Kiedyś przez tydzień miałam dosłownie ogień na d.... Wybaczcie opis.
Norka lepiej tego nie moglas opisać no ja leże bo usiasc nie moge i nawet na stojaco jem.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny, potrzebujecie podsumowania odnośnie komód? Czy każda znajduje tak naprawdę pod siebie? Każda dopasowuje komodę pod swoje mieszkanie, pokój, wielkość. To, że Ikea ma fajne komody i że na alledrogo tego pełno, to chyba każda wie, tak?

Folinko i Elu, dziękuję Wam bardzo za wsparcie. Dziękuję tak naprawdę wszystkim, które szepnęły dobre słówko, to bardzo miłe i budujące.

Norka ja akurat komody nie kupuje b0 nie mam gdzie wstawic, wiec nie wypowiadam sie w temacie. Twoje podsumowania sa super i mysle ze kazdy kto potrzebuje znajdzie cos dla siebie jesli go temat dotyczy.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Witam się w ten mroźny i sniezny dzień

Jestem dzisiaj urobiona po pachy.. rano sprzątanie a do teraz w kuchni bo wieczorem urodzinowa imprezka

Princes trzymaj się kochana, dużo przytulasow ślę do Ciebie

Ela dobrze że wszystko się wyjaśniło z tą infekcja, po antybiotyku na pewno będzie dobrze też zapisałam sobie tą herbatkę mam blisko kaufa to podskocze i kupie

Zua również czekam na to co upolujesz w sh

Jeszcze raz dziękuję za zyczenia, oby się wszystkie spełniły

Miłego dnia bo raczej już dzisiaj mi się nie uda tutaj zajrzeć
Camelitos -wszystkiego naj... z okazji urodzin
Stary 2018-02-24, 14:58   #557
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Princess, nie wiem co powiedziec zeby Cie wesprzeć, ale jestem z Toba myslami na prawdę !! Twoja sila mnie inspiruje, jestes niesamowitą kobietą. Mam nadzieję ze wszystko skonczy się dobrze, ze staniesz na nogi Jochana i z nową siłą wkroczysz w codzienność.

Dziewczyny ja juz po polowaniu, malo rzeczy było, ale udalo mi sie upolowac fajne spodbie khaki ciazowe na lato z hm mama za 2 zlote, hus de boss biczys

Potem Wam wstawie ciuszki bo teraz leżę na łóżku okrtra skorami mamuta.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 15:14   #558
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Princess tak bardzo bardzo mi przykro, nie wiem co napisać nawet... Trzymaj się jakoś..

Hej dziewczyny
Wybaczcie ale nie nadrabiam, jestem dziś wycięte z życia, leżę i zdycham, mam taką migrene że wariuje.
Uzupełnię jeszcze pierwsza stronę, jak coś to piszcie, jak czegoś brakuje.

Miłego weekendu! Myślę, że jutro już do was wrócę!

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 15:19   #559
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka lepiej tego nie moglas opisać no ja leże bo usiasc nie moge i nawet na stojaco jem.

Norka ja akurat komody nie kupuje b0 nie mam gdzie wstawic, wiec nie wypowiadam sie w temacie. Twoje podsumowania sa super i mysle ze kazdy kto potrzebuje znajdzie cos dla siebie jesli go temat dotyczy.
Biedna.. Znam dość kontrowersyjny sposób na hemoroidy, ja nie stosowałam, ale znajoma męża i od tamtej pory, czyli z 10 lat spokój. Jak będziesz chciała, to napiszę na priv., żeby tutaj Dziewczynom nie obrzydzać wątku.

W porządku, Monya. Ja w sumie nie wymagam, żeby każdy się wypowiadał. Wtedy napisałam, bo odezwały się w tym temacie 3-4 osoby i myślałam, że za słabo zaalarmowałam o nowym temacie czy cuś, ale już będę wiedziała.

Cytat:
Princess, nie wiem co powiedziec zeby Cie wesprzeć, ale jestem z Toba myslami na prawdę !! Twoja sila mnie inspiruje, jestes niesamowitą kobietą. Mam nadzieję ze wszystko skonczy się dobrze, ze staniesz na nogi Jochana i z nową siłą wkroczysz w codzienność.

Dziewczyny ja juz po polowaniu, malo rzeczy było, ale udalo mi sie upolowac fajne spodbie khaki ciazowe na lato z hm mama za 2 zlote, hus de boss biczys

Potem Wam wstawie ciuszki bo teraz leżę na łóżku okrtra skorami mamuta.
O Ty.. Spodnie za tanioche dorwałaś, to już mogłaś darować biednemu mamutowi, co on winien. I czym teraz będziecie jeździć?

Sprzedawca HubiWorld na allegro coraz bardziej mnie zadziwia, ma dosłownie wszystko co potrzebne do wyprawki (nie liczę kosmetyków ani mebli), nawet ręczniczek BabyOno czy torbę do wózka od BabyOno So City.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-24 o 15:22
Stary 2018-02-24, 15:25   #560
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Komody już Ci odpuścimy Nic nie pisz

Wydaje mi się, że lepiej od pon do pt te tematy poruszać, bo w weekendy zwykle ciszej tu...
Stary 2018-02-24, 15:28   #561
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Komody już Ci odpuścimy Nic nie pisz

Wydaje mi się, że lepiej od pon do pt te tematy poruszać, bo w weekendy zwykle ciszej tu...
Pamiętam, że to właśnie Ty o tym pisałaś i w sumie - racja. Dzisiaj mąż w pracy od 8 do 1wszej, temu tak spamuję.

Folinko, co porabia Lidusia? Tak mnie zastanawia ciągle jak ona wygląda, musi być przesłodka. Nie sugeruję tym samym, żebyś pokazała jej zdjęcie nienie, to prywatność!

Stary 2018-02-24, 15:31   #562
monyaa108
Raczkowanie

Norka to napisz mi na priv o tej metodzie
Stary 2018-02-24, 15:49   #563
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam, że to właśnie Ty o tym pisałaś i w sumie - racja. Dzisiaj mąż w pracy od 8 do 1wszej, temu tak spamuję.

Folinko, co porabia Lidusia? Tak mnie zastanawia ciągle jak ona wygląda, musi być przesłodka. Nie sugeruję tym samym, żebyś pokazała jej zdjęcie nienie, to prywatność!
Jest słodka, jest! Stanowi nieustanne źródło radości dla wszystkich pozostałych domowników. Humorki też się zdarzają, ale tak myślę zupełnie w granicach normy, toteż przechodzę nad tym do porządku dziennego.
Teraz szaleje w salonie, chwilowo odpuściła swoje ulubione na ten moment zajęcie, czyli wchodzenie na ławę lub na oparcie sofy. O przepraszam, jak napisałam to zdanie, to w tym momencie wdrapała się na oparcie obok mnie. Ze dwa delikatne upadki zaliczyła po drodze, ale nie zraża się oczywiście Czasem wyciągnę rękę, żeby ją asekurować, ale ogólnie pozwalam jej na szaleństwa, bo uważam już, że to o wiele lepsze niż nadopiekuńczość, co bardzo błędnie wobec Maksa przez kilka lat stosowałam. Poza tym targa za sobą wielkiego miśka, który jest większy od niej i przytula go albo tarmosi kota, albo bawi się jakimiś swoimi zabawkami (to akurat niewiele). Przed chwilą bawiłyśmy się drewnianymi klockami i taką wieżą z sortem - coś tam zjeżdża, coś się wkłada, wypada.
Mówi dużo po swojemu na razie (tylko mama i tata ze słów, a na Maksa chyba mówi Ma, bo nieraz tak z kontekstu wyłapałam). Czasem coś podobnego do "miau" na kota, a "tsss" (dźwięk pary) na ekspres do kawy, który ją fascynuje. Od kilku dni opanowała sztukę kręcenia głową na nie, czym oczywiście wywołuje bez przerwy salwy śmiechu. Dotąd tylko odpychała ręką, jak np. dawałam jej picie, a ona już nie chciała. Teraz jak coś jej się nie podoba, czegoś nie chce, to od razu kręci głową. Teraz wchodzimy w taki etap, że jej komunikacja będzie się bardzo rozwijać.
I tak bym mogła jeszcze długo opowiadać

Ostatnio chyba próbowałam jej zrobić zdjęcie na spacerze od tyłu, jak sobie tuptała, żeby Wam pokazać, bo już kiedyś była mowa o tym, jak sobie tupta słodko. Już patrzę co mi tam wyszło...

Muszę kończyć, bo grzebie przy dekoderze i xboxie!
Stary 2018-02-24, 16:03   #564
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Juz sie nie moge doczekać jak nasza Rozalka bedzie tak dreptac z misiaczkiem jak Lidusia. W ogole juz bym chciala ją zobaczyć.
Blanka, mnie tez dziś troche głowa pobolewa. Chyba poprosze mojego jaskiniowca zeby mi przygotowal na skronie jakas maść z lisci bananowca zbieranych w swietle ksiezyca w bezchmurna noc, gotowanych w wodzie ze strumienia wyplywajacego ze swietej góry.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 16:21   #565
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Juz sie nie moge doczekać jak nasza Rozalka bedzie tak dreptac z misiaczkiem jak Lidusia. W ogole juz bym chciala ją zobaczyć.
Blanka, mnie tez dziś troche głowa pobolewa. Chyba poprosze mojego jaskiniowca zeby mi przygotowal na skronie jakas maść z lisci bananowca zbieranych w swietle ksiezyca w bezchmurna noc, gotowanych w wodzie ze strumienia wyplywajacego ze swietej góry.

Hahaha 😂

Ja poszłam na spacer z M. I psem, Puscilismy psa luzem w lesie pobiegł przed siebie i po 10min zerwała się śnieżnyca haha 😂 byście widziały naszego wystraszonego beagla jak wyskakuje z jakiś dolin w lesie prosto pod nasze nogi i prosi aby go przypiąć do smyczy haha tchórz mały

Ale 15min na świeżym powietrzu i już poprawa, mniej głowa boli..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 16:53   #566
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Jest słodka, jest! Stanowi nieustanne źródło radości dla wszystkich pozostałych domowników. Humorki też się zdarzają, ale tak myślę zupełnie w granicach normy, toteż przechodzę nad tym do porządku dziennego.
Teraz szaleje w salonie, chwilowo odpuściła swoje ulubione na ten moment zajęcie, czyli wchodzenie na ławę lub na oparcie sofy. O przepraszam, jak napisałam to zdanie, to w tym momencie wdrapała się na oparcie obok mnie. Ze dwa delikatne upadki zaliczyła po drodze, ale nie zraża się oczywiście Czasem wyciągnę rękę, żeby ją asekurować, ale ogólnie pozwalam jej na szaleństwa, bo uważam już, że to o wiele lepsze niż nadopiekuńczość, co bardzo błędnie wobec Maksa przez kilka lat stosowałam. Poza tym targa za sobą wielkiego miśka, który jest większy od niej i przytula go albo tarmosi kota, albo bawi się jakimiś swoimi zabawkami (to akurat niewiele). Przed chwilą bawiłyśmy się drewnianymi klockami i taką wieżą z sortem - coś tam zjeżdża, coś się wkłada, wypada.
Mówi dużo po swojemu na razie (tylko mama i tata ze słów, a na Maksa chyba mówi Ma, bo nieraz tak z kontekstu wyłapałam). Czasem coś podobnego do "miau" na kota, a "tsss" (dźwięk pary) na ekspres do kawy, który ją fascynuje. Od kilku dni opanowała sztukę kręcenia głową na nie, czym oczywiście wywołuje bez przerwy salwy śmiechu. Dotąd tylko odpychała ręką, jak np. dawałam jej picie, a ona już nie chciała. Teraz jak coś jej się nie podoba, czegoś nie chce, to od razu kręci głową. Teraz wchodzimy w taki etap, że jej komunikacja będzie się bardzo rozwijać.
I tak bym mogła jeszcze długo opowiadać

Ostatnio chyba próbowałam jej zrobić zdjęcie na spacerze od tyłu, jak sobie tuptała, żeby Wam pokazać, bo już kiedyś była mowa o tym, jak sobie tupta słodko. Już patrzę co mi tam wyszło...

Muszę kończyć, bo grzebie przy dekoderze i xboxie!
Naprawdę musi być słodka, dzieciaczki w takim wieku są superowe , buziaczki dla Lidusi 😘

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:

Zapomniałaś jeszcze że muszą być ubite maczugą 😃 a tak serio to niech ci szybko odejdzie ten ból.

Tobie Blanka tez tego życzę.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Norka to napisz mi na priv o tej metodzie
Jest jeszcze sposób nasiadowek z siemienia lnianego, też podobno pomaga. Jak będziesz chciała to poszukam gdzieś tego przepisu.

Stary 2018-02-24, 17:25   #567
pozytywnaj
Zadomowienie

Princess współczuję 😔 Tyle cierpienia...

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 18:07   #568
asiaczek
Zakorzenienie

princess dużo sił i zdrowia dla Was.. brak mi więcej słów.

Norka moje malowanie mebli to na razie nic nadzwyczajnego. Stolik średnio mi wyszedł,bo malowałam stary z jakiejś dykty,półka już lepiej,a najbardziej jestem zadowola z konia na biegunach wstawiam zdjecia i przepraszam za słabe przygotowanie do fotografowania i bałagan,ale mam dziś niezły młyn w domu (mąż ma wolne, bawi się z małym,więc ja sprzątam,gotuję,piekę jak jakaś wariatka )
IMG_20180224_152003.jpgIMG_20180224_151955.jpgIMG_20180224_152058.jpg

Stary 2018-02-24, 18:35   #569
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Norka moje malowanie mebli to na razie nic nadzwyczajnego. Stolik średnio mi wyszedł,bo malowałam stary z jakiejś dykty,półka już lepiej,a najbardziej jestem zadowola z konia na biegunach wstawiam zdjecia i przepraszam za słabe przygotowanie do fotografowania i bałagan,ale mam dziś niezły młyn w domu (mąż ma wolne, bawi się z małym,więc ja sprzątam,gotuję,piekę jak jakaś wariatka )
Załącznik 7444996Załącznik 7445001Załącznik 7445006

Sama malowałas? Swietne wyszło!

Princess nie mam pojecia co czujesz, sytuacja jest okrutna. Bardzo mi przykro!

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-02-24 o 18:38
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 18:45   #570
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Hahaha ��

Ja poszłam na spacer z M. I psem, Puscilismy psa luzem w lesie pobiegł przed siebie i po 10min zerwała się śnieżnyca haha �� byście widziały naszego wystraszonego beagla jak wyskakuje z jakiś dolin w lesie prosto pod nasze nogi i prosi aby go przypiąć do smyczy haha tchórz mały

Ale 15min na świeżym powietrzu i już poprawa, mniej głowa boli..

znajomi mają Beagle, jakie to super psiaki mega urocze ten którego znam to mocno o jedzenie sępi, ale jak jestem w gościach to mi to nie przeszkadza

Cytat:
Też chorowałam na skip hop, na torbę i organizer do wózka, ale ceny tego też są kosmiczne... Można znaleźć za kilkakrotnie mniej, a jakość wcale niezła. Organizer mam z babyono, kształt identyczny
Torby babyono też lubię. Mam... Kurka, znowu reklamę jakiejś firmie robię Trudno Mam model so city (fantastyczna ilość kieszonek), od roku oprócz używania przy wózku jest też praktycznie moją torebką na codzień. A teraz już przywiozłam z pl so style, bo jednak na dwoje maluchów więcej miejsca w torbie trzeba...
skip hop mnie jakoś nie przekonuje, ale organizery la milou i ich torby <3 ale ceny również wysokie, choć myślę, że zaszaleję i taki organizator do wózka kupię będę miała akurat prezent na urodziny

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Załącznik 7444996Załącznik 7445001Załącznik 7445006
za malowanki! super wyszło
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości