|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Norka93 Córcia duża bo dziś 21t +2 dni
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-02-23 o 22:05 |
|
|
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytalam kiedys ma takiej grupie ma fb historie pewnego faceta, którego bardzo irytowala koleżanka jego żony, ponieważ zawsze przychodzila, wypijala drogą kawe, herbate i zjadala mu jego ulubione cukierki irysy i bezy. Facet postanowił zrobic psikusa, i wsypal do puszki naktansza kawe, do papierkow po irysach pozawijal kostki rosolowe, a bezy zrobił z pianki montażowej. Ponoc koleżanka zjadla "irysa", ugryzla "beze" i wyszla jakoś szybciej niz zwykle hahaha. Pomysl z wyjeciem szuflady mistrzowski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Hej, kurczę,juz któryś raz sobie usunelam przez przypadek posta,ktorego pisalam pół godziny😤
Elaa,dobrze ze to tylko infekcja i z dzieckiem wszystko dobrze. Oby to jednak byla juz ostatnia :-* Dorka,gratuluje córeczki :-* Emma i RudyKotBialyKot,gratki za wizyty ![]() Miałam odpisać,ze sie baaardzo cieszymy ze synek będzie,ale juz nie pamietam komu, Norka? Co do tego,ze kolejki itd to niestety przychodnia przyszpitalna i tam sa caly czas dzikie tlumy,ja na szczescie jak do tej pory jestem 1,bo mi tesciowa po nocce zajmuje kolejke. Ale ogolnie mój lekarz jest super i zawsze jestem w gabinecie tyle ile potrzebuję. Jutro z mężem zaczynamy sie szykowac na syncia- na pierwszy ogień sort rzeczy po córce. Dużo tego dla niego nie bedzie,a reszte wyniesiemy na strych. Dziś przeglądałam pobieżnie listy wyprawkowe na 1 stronie i nie jest zle,tylko teraz musze sobie wszystko wypisać czego mi brakuje. A teraz lece przegladac meskie imiona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Ja tez nie mam reki do kwiatków,mam jakieś 3 od tesciowej na parapecie, wiem,ze jeden to jakaś koniczyna,drugi chyba anturium, 3 jakis lisciasty. Czasem sobie przypomne zeby podlac,ale najczesciej zbieram suche liście 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za podzielenie się swoimi doświadczeniami ws. pracy. Jestem perfekcjonistką i zawsze wszystko przeżywam .Cytat:
od tej pory nie mam kaktusów ![]() Cytat:
![]() Jutro rano zgodnie ze swoim rytuałem się ważę. Ciekawe ile będzie na plusie .
|
||
|
|
|
#518 | |||
|
Zadomowienie
|
Ohoho, ależ mam czytania!
Nie było mnie 1,5 dnia...Zakopałam się w dzieciowych rzeczach, ale już odkopana! Rzeczy Benia w jego komodzie i dwie szuflady wolne jeszcze na ubranka. U Lidki w szafie też spora rewolucja, bo rośnie dziewczyna, więc i na ubranka więcej miejsca potrzeba, a tu trzeba jeszcze rzeczy brata poupychać. Ale udało się, trochę w pudłach na szafie, trochę w kolejnych pod łóżeczkiem (takie płaskie, niemałe mam zamiast szuflady, bo nawet nie miałabym w tym małym pokoiku jak jej wysunąć...) Kocyki, pościel, kurtki, za duże ubranka, wszelakie niemowlęce akcesoria... Uff, kawałek roboty za mną. Lidusia mi dzielnie towarzyszyła, z zainteresowaniem oglądając każdy możliwy przedmiot, włażąc do pudeł, itp ![]() Ech, pisałyście o zdjęciach i ktoś jeszcze o dokumentach... To mnie też czeka w najbliższym czasie. Nie wiem, jakim cudem od kilku już lat wszelakie nasze zdjęcia zgrywane są na kompa zupełnie bez ładu i składu z myślą "niedługo zrobię z tym porządek" i coś to "niedługo" nie może nadejść Z dokumentami to samo... Zawsze miałam porządek, teczki, koszulki, itp. A tu stosik jakiś ostatnio urósł, mydło z powidłem wrzucane jedno na drugie. Czas się za to zabrać!Ciekawe, że tyle z Was ma niezbyt pochlebne opinie o opłaconych położnych. Ja nigdy nie korzystałam z takiej opcji, więc nie mam własnych doświadczeń. Jak coś to jedynie z doświadczeń wizażowych koleżanek na pewno powiedziałabym, że bardzo często były też rozczarowane "swoim" lekarzem w szpitalu i że nie warto pod kątem lekarza wybierać szpitala. Już chyba częściej przydatna bywała taka położna. Ja miałam szczęście, że do porodów miałam same anioły "z urzędu". Chciałabym wierzyć, że większość kobiet tak ma. Myślę, że na plus mogło zadziałać to, że rodziłam w dużym mieście, tzn. w Krakowie dwa razy, a tak chyba jest, że w małych miasteczkach nieraz wolniej przychodzą te dobre zmiany, choć na pewno to nie reguła. Cytat:
Ale coś jest na rzeczy, bo od wczoraj u mnie nawrót zimy (a było już tak do 7-8 st, raz 10 nawet) i w Pl też chyba mocniejsze mrozy wróciły z tego co kojarzę. U mnie mają być mrozy i przymrozki przez 2 tyg. ![]() Cytat:
Zrobiłam po swojemu Olałam samopoczucie i zakasałam rękawy, i już mi lepiej.Benio fika w brzuchu bardzo dużo, żadnych bóli niezwykłych raczej nie mam, więc zdecydowanie nie mam co narzekać na samopoczucie. Cytat:
Hoho, to będziecie wybadani ![]() Spóźnione, ale najlepsze życzenia sto lat i spełnienia marzeń Północ wybija, to już moja pora do spania... Oko klapie powoli Chyba dziś już nie doczytam wszystkiego, dobranoc
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie taką mam dawkę tego leku, plus osłona ale chyba żadna z tych co wymieniłaś, ale też podobno dobra ![]() Największym problemem u mnie jednak jest ta ilość płynów i bez tego ciągle chodzę siku, a jak zacznę więcej pić? Ale z tego co pamiętam to tu się pojawiał ten problem u którejś z dziewczyn, jakoś więc musimy sobie radzić Jeśli chodzi o komodę to wszystko zależy od tego ile taka zamówiona pod nas komoda będzie kosztować vs zwykła sklepowa. Nie ukrywam, że to byłby sposób na wykorzystanie skosów, tak przynajmniej mi się wydaje ![]() Wow to wypas w Twoim szpitalu, to jakiś szpital wojewódzki? U mnie pobudka o 3, próbowałam jeszcze zasnąć i nic.. muszę zmęczyć trochę oczy i może jeszcze odeśpie.. ech ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Zostawiałaś sobie niemowlęce rzeczy po chłopcach?
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o to, żeby wypłukać pęcherz z wszelkich bakrerii, które tę infekcję powodują, ale to zapewne wiesz. ![]() ![]() Zorientujcie się u siebie, ile kosztowałaby cała realizacja tego pomysłu, może akurat miło się zaskoczycie. ![]() W tym szpitalu są dwa, wojewódzki i miejski, pisałam akurat o miejskim, ale bez znajomości wśród położnych chyba tak kolorowo nie jest, chociaż ogólnie szpital jest polecany, więc już sama nie wiem w czym rzecz.. ![]() Eluś, a czemu Ty tak źle sypiasz? Ostatnio pisałaś, że przespałaś noc (ło, kiedy to było), a teraz co się dzieje? Chodzi o te częste sikanie czy po prostu budzisz się i nie możesz zasnąć? Coś jak w I trymestrze? Odnośnie komody Dziewczyny, to wielce prawdopobne, że kupimy komodę Tarva z 5cioma szufladami i będę mogła ją sobie pomalować jak chcę, przerobić jak chcę, ju rączki zacieram! Ale najpierw pojedziemy do Ikei przy okazji i muszę ją wymacać.
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla synka kupiłam kilkanaście kartonów ubrań na okres 1-3lata. Większość już jest w jego szafie, a reszta stała w pudełkach w jego pokoju. W końcu wszystkie kartony wywaliłam a ciuszki upchnełam do jego szafy. Wcześniej miałam te kartony na strychu,ale wtedy z wielu ubrań Mateusz wyrastał bo w porę ich nie przyniosłam.
Za to jak on z czegoś wyrósł to wszystko bez ładu i składu wyrzucałam w workach na strych i teraz muszę te wszystkie worki znieść i posortować, ale czekam na UP żeby wiedzieć na 100% kto mieszka w brzuszku ![]() Czy u Was też dziś tak pięknie pada śnieg? U nas lecą grube płatki i jest szansa, że poleżą jakiś czas z uwagi na mróz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
maluję szafę mateuszowi, ostatnio odnowiłam też stolik i półkę i nawet mi się to spodobało.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam śnieg aż chce się żyć. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Pooznaczałam sobie wczoraj do cytowania całą furę postów i ponieważ wczoraj nie udało mi się nic napisać, to dzisiaj wszystko mi wykasowało Chyba się załamię. Nie będę więc pisać do każdej z osobna niestety.... Ale: Camelitos, spóźnione życzenia, stówka dla ciebie i sukcesów w macierzyństwie ![]() Gratuluję dziewczynom dużych dzieciów - Kocie, Blanko - i całej reszcie pozytywnych i owocnych wizyt oraz zdjęć Niestety nie pamiętam dokładnie do kogo powinnam wystosować gratulacje, ale po prostu coś nam się ostatnio sypnęło tymi wizytami. I chciałam zaznaczyć, że przeszło tydzień temu mój Kazik miał 392g, więc proszę mi się tu nie chwalić dużymi dziewojami, bo mój chłop też nie mniejszy Dziękuję za rady dotyczące grypy itd., niestety nie odzywałam się przez 2 (??) dni, mogłam tylko sukcesywnie podczytywać, bo tż ma zapalenie oskrzeli i przedwczoraj zaczął się dusić. Więc z nerwów byłam nieprzytomna, nocami nie spałam a w ciągu dnia biegałam niczym pielęgniarka i salowa w jednym. Jednocześnie umierałam z nerwów czy się nie zarażę jakimś świństwem i maluch na tym nie ucierpi. Prawie 2 dni się nie kąpałam i nie myłam włosów, jestem żywym trupem... Mam nadzieję, że mi wybaczycie, bo widziałam jakieś pytania do mnie (np. o ciecierzycę), ale po prostu nie miałam głowy Postaram się nadrobić i może jeszcze dziś wrzucę zdjęcia moich zakupowych łowów, chociaż mam tego pół ogromnej szafy i naprawdę nie wiem jak wybrać rzeczy do zdjęcia Byłam w lidlu bladym świtem, napalona jak szczerbaty na suchary, kupiłam trochę rzeczy, ale w domu je przejrzałam i uznałam, że te z ciucha są o wiele lepszej jakości, więc pobiegłam oddać Uff, naprawdę jestem wściekła, że nie mogę się odwołać do konkretnych postów, bo już nie pamiętam, co tam wczoraj chciałam napisać przepraszam, jeśli pominęłam jakąś ważną kwestię i trzymam kciuki za kolejne wizyty oraz za te z nas, które ostatnio mają problemy zdrowotne
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Właśnie wyruszamy po.syna do moich rodziców.W planach obejrzenie dostawki chicco i spotkanie z koleżanką.Ale jestem taka bez siły,tak od 3 dni i jeszcze głowa mnie dzisiaj boli.No i córcia coś mało się rusza,co mnie martwi. Miłej soboty!! |
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis ruszam na polowanie do sh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam planów na dzisiaj, obiad, porządki może ciasto upiekę, ale puki co to leżę jeszcze w łóżku. Obudziłam się z bólem gardła 😂 mam nadzieję że się nic nie rozwinie więcej. Też życzę miłej soboty i zdrówka 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i właśnie tak zwykle do 2-3 w miarę zasypiam po wizycie w toalecie, ale już jak się obudzę o 4 to mam po spaniu na co najmniej dwie godziny i koło 6-7 zasypiam znowu. Marzy mi się przespać całą noc ciągiem, bo taka chodzę przytrzymana kiedy śpię tak na raty.. nie wiem coś więcej dzieje ;(Z Twoim spaniem już chyba lepiej prawda? Czy nadal zdarzają się epizody bezsenne? Cytat:
U nas też sypie śnieg i jest mróz chyba duży brrrr, trzeba było drugi grzejnik uruchomić, bo jakoś tak chlodnawo w mieszkaniu Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U nas też biało za oknem ![]() Ja póki co wyleguję się pod kocem z herbatką z imbirem, ale za chwilę czas wstać rozwiesić pranie Potem muszę ogarnąć mieszkanie, poćwiczyć z 20 minut, żeby rozruszać kości i jak mąż wróci z pracy to zrobimy sobie obiad. Póki co nie mam pomysłu, ale chcę coś z frytkami, więc zapewne zrobimy sobie pstrąga ![]() Wieczorem wybieramy się do kina na "Kształt wody" więc mogę zaglądać tu tylko z doskoku
|
|
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pochwale sie jak upoluje cos fajnego. Poki co ostrze dzide i zaraz wychyle glowe z jaskini czekam na mojego jaskiniowca bo zabral naszego mamuta a ja po dżungli na piechote w obecnym stanie wole sie nie poruszać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczyw iście mam cukier ze sobą.
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Raczkowanie
|
Rozpisałyście się strasznie 😊
Cytat:
Cytat:
Jeszcze za mnie zastępstwa nie mają bo nikt z pracowników z innych działów nie chce przejść 😱 😁 Nowego chyba nie zatrudnią, chociaż kto tam wie? -------- Pisałyście o kwiatkach. Ja mam storczyki, ale one tylko w salonie mi rosną, w kuchni wszystkie giną 😞 więc warunki świetlne dużo dają kwiatuszkom. Kaktusy tż też kiedyś prawie zasuszyłam ale odżyły, tylko widać po niektórych "okres suszy" , będą mnie tym gnębić do końca chyba 😁 -------- U mnie też śnieg sypie 😍 |
||
|
|
|
#534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pycha!Cytat:
made my day! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam tę masakrę ze spaniem, brr.. Nawet jak nie śpisz cały dzień, to i tak potem się budzisz?
|
|
#536 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() U mnie nie ma śniegu Ale w tygodniu coś ma spaść. Ciekawe czy poleży chociaż chwilę.Czy mi się wydaje, czy nam zniknęła kate? Trzymaj się i skrobnij słówko! ![]() Nie widzę też regularnych wieczornych raportów od aniama...Cytat:
![]() Po chłopcach wszystko oddawałam bratankowi. Nawet już z uk zwykle raz w roku pakę wysyłałam. Zostawiałam tylko jakieś wyjątkowe, nasze ulubione i obowiązkowo pierwsze ubranko każdego Nie zapowiadało się szybko na kolejne dziecko, jeśli w ogóle, ale się odmieniło Po Lidusi mam na razie wszytko, ale już podzielone na unisex i dziewczęce. Teraz pewnie zacznę znowu po Kaju trzymać te lepsze przynajmniej, kurtki, dżinsy, itp, a na pewno po Lidce to co będzie unisex. Generalnie będzie co składować...Cytat:
Też nie cierpię, jak mi wszystko znika, więc polecam takie triki - w czasie pisania długiego postu ctrl+a i ctrl+c od czasu do czasu, a jak zostawiam jakieś cytowanie na później, to otwieram odpowiedź i kopiuję wszystko do wersji roboczej maila lub jakiegokolwiek notatnika. W mailu wygodnie, bo jest szybki dostęp i z tel, i z kompa.Cytat:
Mam nadzieję, że to nic niepokojącego z córcią. Na tym etapie chyba jeszcze ma prawo na takie słabsze dni. Może się tak akurat inaczej ułożyła, że mniej czujesz. Ale wiem, że na pewno rękę na pulsie będziesz trzymać, to nawet nic więcej nie piszę. Również miłej soboty wszystkim! Ja mam sjestę południową jak w tygodniu bo tż zabrał obu chłopców na trening starszego i do fryzjera.
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
tutaj piękne słońce, ale na zew mroźno pozmienialiśmy plany i jednak zostajemy w domu
|
|
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie problem jest złożony bardziej, bo problem bezsenności pojawiał się już dawno, dawno ooo kilka lat wstecz nawet. Z tym, że wtedy mogłam sobie pozwolić na jakąś tabletkę. A teraz muszę to przetrwać. No cóż, będę wprawiona przy bezsennych nocach z synusiem Nie zasnę ostatnio w ciągu dnia, wieczorem padnę dość szybko, ale pobudka taka dłuższa o 3-4 dzień w dzień. Mam budzik w głowie? ![]() Zobaczę jak będzie z tym sikaniem po infekcji, bo może na początku ciąży to był po prostu objaw ot tak ciąży, teraz przyplątała się infekcja ciągnie z miesiąc jak nie więcej i temu to tak wygląda. Z tym, że słyszałam że pod koniec ciąży, chodzi się równie często. Hmm ja wiec będę chodzić całą ciążę 15razy na dobę do WC ech..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#539 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też miałam zawsze wątpliwości co do tego prywatnego bankowania, a cena też swoje robiła. W uk o ile dobrze pamiętam tylko w Londynie i u mnie w mieście pobierają do banku publicznego, bo jest duże zróżnicowanie kulturowe. Pobierają na leczenie każdego, kto będzie potrzebował i do badań, każdego proszą o zgodę. Mi się to bardzo podoba i z chęcią się godziłam, ale niestety wykluczają mnie, bo miałam w życiu transfuzję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Później może jeszcze rosnąć wolniej lub szybciej. Jeśli kolejne usg będą potwierdzać, że jest dziecię większe niż wypada z tp, to można zacząć się spodziewać większego bobasa. Ale też trzeba pamiętać, że im większe dziecko, tym zakres błędu większy.Cytat:
A już Twoje podsumowania były genialne i na pewno dziewczyny będą wracać do nich (podlinkowanych na pierwszej stronie). Więc jeśli tylko masz czas i chęci, to proszę nam tu dalej przewodzić! Dziewczyny, popieracie??? Ja też już grzecznie powtórzę Kupiłam drugi u mnie w domu Malm z 6 szufladami (4 duże, 2 małe), bo przewijak mam osobno, więc zawsze to więcej miejsca. Dla Kaja miałam też Malm i robioną przez stolarza nakładkę przewijak. Lubię tą komodę, bo jest niedroga, solidna i szuflady są bardzo pojemne (mają podpórkę od spodu, więc nie ma mowy o żadnym opadaniu dna).Cytat:
![]() Kathy, hm, chyba gdzies mi Twój post uciekł, a nie pamiętam czy pisałam już, więc gratuluję również!
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie ma wieści od K.Aniama też się nie oddzywa. U.nas też pruszyl snieg,w Kielcach mało. Ogladalam to chicco,tylko nie bylo funkcji bujania,nie ma wygladu na tyle pieniędzy.Może kosz mojzesza z funkcją bujania. Widzialam te torby skip hop. Ale narazie jestem we wszystkim.zielona i muszę się doksztalcic. Nic nie kupilam dla małej,na wyprzedażach takie cieple rzeczy.Kupilam dla starszego syna dres,bo robi dziury.na potęgę. Bursztynku Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-24 o 13:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

... on ma tupet. Bede szufladę na klucz zamykać.

.

ani pieczenia, ani swędzenia. Może tak dr zareagował jak mu wspomniałam o wodnistych upławach
Ja też co prawda sierpniówka, ale urodzę w lipcu, więc cicho sza.
Picie kefirów również bardzo pomaga - Biedronkowy z niebieską zakrętką z Mlecznej Doliny 400 gram jest naprawdę w porządku. 

Ale najpierw pojedziemy do Ikei przy okazji i muszę ją wymacać.

uwielbiam śnieg aż chce się żyć. 

Jesteście kochane!