|
|
#1831 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
![]() Ja również mam ślub w kościele w Konopnicy i wesele w Kmicicu ![]() Jesli to twoja parafia to może się znamy ![]() Cytat:
![]() Poza tym sa nowe krzesła(kremowe czy cos takiego),co mnie bardzo cieszy A ja od wczoraj jak kupiłam sobie buciki na slub,to teraz cały czas je przymierzam i w nich paraduje po domu...ech
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
No to przechodzę do relacji
![]() Zacznę od tego że już od środy miałam urlop w pracy i z samego rana w środę zaczęliśmy ubierać sale :P Oczywiście nie obyło się bez śmiechów i dobrej zabawy dlatego ubieranie nam zleciało szybciorem dekorowaliśmy materiałami ściany, sufit do tego flizelina i balony i kokardki. Ubieranie skończyło się w czwartek już dobrze po północy zakończone imrezką hehe ![]() W piątek było kończenia ubierania, już rozkładaliśmy obrusy, wazony itd., a wieczorkiem do księdza aby podpisać wszystkie papierki. I tu w piątek miałam pierwszą niezłą przygodę na godz 19 byłam umówiona na zrobienie paznokci. Oczywiście całkiem o tym zapomniałam i dopiero sms od druhny „...przecież ciebie i tak nie ma w domu...” o godz 19.12 postawił mnie na nogi :O Pędem poleciałam do samochodu i pognałam do kosmetyczki :P Na szczęście jeszcze musiałam 3 minutki poczekać więc luzik. Ale to nie koniec Jak pani mi malowała paznokietki uświadomiłam sobie że mam pusty portwel hehe ale pomyślałam ze niedaleko jest bankomat więc sobie pójde po pieniążki i troszkę się uspokoiłam ale do czasu... Po pomalowaniu paznokci pani powiedziała ze spoko luzik moge isc do bankomatu więc poszłam i wkładam karte a tu wyskakuje napis „twoja karta jest już nieważna” Całkiem zapomniałam ze przysłali mi nową kartę i lezy ona w domku w biurku Sytuacje uratowała koleżanka z liceum która paracuje w tamtym salonie jako fryzjerka W sobotę z rana wstałam umyłam się i pojechałam do fryzjera Z rana troszkę mnie przestraszyła pogoda bo strasznie wiało :[ No ale w końcu nie było tak źle. U fryzjerki byłam już 8.15 bo wolałam przyjechać parę minutek wcześniej(na 8.30 miałam) pani od razu mi umyła głowę i zaczęła mi kręcić włosy na lokówce. Później przesiadłam się na drugi fotel już do czesania hehe bardzo bardzo mi się podobała i trzymała aż 2 dni z Lublina do widnika odwiózł mnie szwagier no i zaczełam się szykować . Szybciutko się umyłam zjadłam kanapkę (bo od środy do soboty to chyba tylko ze 3 kanapki zjadłam i nic więcej ) i zaczełam się ubierać w strój do witania młodego ;P na makijaż byłam umówiona na 12.30 ale pani Ola zadzwoniła ze jest już w Swidniku i może być wcześniej więc się ucieszyłam ) ze już wjeżdzają do świdnika więc ja druhne pod pache oraz moim dwóch facetów u których musiał mnie wtedy narzeczony wykupic i na dół :P
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
A tam orkiestra gra na całego, samochody trąbią
hehe ale się działo Jak podjechali to najpierw ja musiałam wykupić młodego z rąk dziewczyn a później młody mnie z rąk factów ) i ja zaczełam się przebierac. Następnie błogosławieństwo przy którym się wzruszyłam ociupinke i do kościoła Za nim dojechaliśmy do kościoła to pojeździliśmy po rondach w świdniku A najlepsze jest to że tak trąbilismy że nam się klakson „skończył” Nieźle było bo w domu przypomniałam sobie że nie powiedzieliśmy księdzu że mamy starostów więc wysłałam siostrę do kościoła zeby powiedział ze są potrzebne jeszcze 2 krzesła Gdy podjechaliśmy pod kościół ustawiliśmy się w orszaku z moją małą siostrzenicą cioteczn ą na przodzie która niosła nam obrączki. I tutaj wzbudziła ona najwiekszy zachwyt wśród gości Ubrana w białą sukieneczkę z lokami na głowie szła powolutku uginając lekko nogi przy każdym kroku jakby walca tańczyła (ma 4 latka) aż się wzruszyłam jak tak szła przed nami ![]() Msza była śliczna razem z naszą organistką grała skrzypaczka, a pani z zespołu zaśpiewała nam ślicznie Ave Maria przy graniu organistki Kazanie było śliczne i takie naprawdę do nas i tak dużo dało do myslenia czym jest miłośc i małżeństwo Ale najlpsze było to, że w momencie gdy ksiądz użył w kazaniu zwrotu o „burzach w zyciu „ to tak luneło !! hehe My na siebie spojrzeliśmy i taki wyszczerz Nawet nie mialiśmy żadnej parasolki :P Ale naszczęście po kazaniu przestało padać i było super rześkie powietrze I nadszedł czas na przysięgę i tutaj też smiech A najlepsze było to gdy wziął obrączkę , wkłada mi na palec a że nie chciała luźno wejsc mowi to księdza „ to chyba nie ta żona” hehe :P Później standardowo życzenia, całusy itd. I tutaj dała popis mała dziewczynka która podeszła i powiedziała „ Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin” dopiewro mama ją szturchnęła i ona „oj z okazji ślubu” ![]() No dobra na razie tyle, czas się wziąc do pracy cdn...
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
Malpko suuuper opowieść, czekamy na dalszą relację
Ale wielkie szczeście i miłość bije z Twojej opowieści, naprawdę aż tak ciepło na sercu się robi jak się ją czyta... mieliście przepiękna uroczystość, no i z niecierpliwością czekamy na relację zdjęciowa
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Małpko super, że wszystko się powiodło - piękna ta Twoja opowieść
Przypomnij gdzie się czesałaś ? I czy ta makijażystka dojeżdza do domu (proszę o telefon ewentualnie) ?
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
Małpko życzę ci samych słonecznych dni, dużo szczęścia i radości! Pięknie opisałaś ślub i czekam na dalsza relacje z wesela
|
|
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
małpko super relacja
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czesałam się hmhm gdzie to było w Lublinie niedaleko Reala koło ulicy żelazowej Woli tak sie pod góre wchodzi po schodkcah, i czesała mnie pani Beatka Dowiem sie od siostry jak sie salon nazywa i fotki tez wkleje a opowiesc dokończe wieczorkim juz w domku
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
cd.
Po życzeniach do samochodu i na sale a samochodów za nami jechało naprawdę dużo A że wcześniej nam się skończył klakson to dzwoniliśmy telefonem po rodzince zeby trąbili hehe :P Drużbów mieliśmy takich super że całą drogę się smialiśmy Po przybyciu do sali standardowo przywitanie przez rodziców, hop siup na ręce i na sale :P Mały strraszek był przed pierwszym tańcem a później luz blus Wesele było super fajne wybawiłam się na całego I tutaj wielki ukłon w stronę orkiestry Salsa Band !!!! grali non stop aż czasami sobie myslałam „kiedy ta przerwa” a tu piosenka za piosenką Ludzie byli zachwycenie i nawet kamerzysta bardzo ich chwalił :P W czasie wesela byłam bardzo oblegana przez małe dzieci jak był pociąg to szłam ja z dwoma dziewczynkami po bokach, za mną sznureczek kolejnych a dopiero później inne osoby :d hehe . Zabawa była rewelacyjna a hitem wesela została „pszczółka Maja” bodajże zespołu Akcent muszę dodać że nasi koledzy ze studiów nie darowali by gdyby nie było tej piosenki więc uprzedziłam wcześniej zespół zeby się jej nauczyli Tak więc piosenka leciała na weselu X razy A najlepsze było jak po którejść przerwie poszli znajomi do zespołu aby z nimi zaśpiewać „Pszczółkę Maję” hehe :P dużo było smiesznych sytuacji a zabawa super !! Po północy oczepiny (zabawy smieszne i wcale nie głupie ), pdziękowania dla rodziców i chrzesnych (i tutaj moja chrzesna była bardzo wzruszona ze jej dziekowalismy ), torcik, zbieranie na wózeczek i tutaj tez smiechu co niemiara Ogólnie zabawa była super i orkiestra mówiła ze goście super się bawili ) Bylo super a spać to chyba poszliśmy koło 6 rano :P Drugi dzień zaczął się od 15 i po raz drugi zrobiłam furrorę moją sukienką bo tą slubną też się zachwycali Drugiego dnia goście szaleli jakby w ogóle nie byli zmęczeni :P A najlepsze jest to że jak przyszła pora na ostatnią piosenkę to orkiestra powiedziała „a na koniec zagramy hit wesela” (czy jakos takP ) i zagrali Pszczółkę Maję ![]() ![]() Trzeci dzień był już spokojniejszy ale tez poszliśmy spac po północy :P I tak prawdę mówiac dopiero dzisiaj by mi się przydał urklop zeby odpocząć hihhi:PAle wesele i ślub wspominam bardzo miło i uważam za super udane I wiele osób mi to powiedziało chwalili wszystko i mowili ze się superaśnie bawią I mówiło nam dużo osób że bardzo do siebie pasujemy i że rozsiewamy pozytywną energię ![]() A najlepsze jest to żę w ogóle nie miałam stresa Ani rasu się nie denerwowałam, ani w kościele ani na sali Wczoraj byliśmy na plenerze w botaniku a najlepsze to że już po zdjęciach tak luneło ze do samochodu wracaliśmy pod kocem hehe :PNie wiem co tu jeszcze wam napisać:P A fotek fajnych poszukam w domku wieczorem
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje malpko!!!!!czekam na zdjęcia i dużo szczęścia życze!!!!
|
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, jak myślicie na ile wcześniej trzeba szukać osób do oprawy muzycznej na Ślubie? czy powinnam juz rezerwować? bo bardzo bym chciała kogoś na skrzypce i może jakąś osobę do śpiewu pieśni. Znacie kogoś godnego polecenia?
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
bardzo długo tu nie zagladalam bo od 10 mcy jestem mezatka ale widze,ze watek sie rozrasta. pozdrwiam wszystkie nowe wizazanki a "nowym" mlodym mezatkom zycze wszyskiego naj naj lokale:zajazd goscinny - bardzo dobre jedzonko, chociaz wydaje mi sie,ze mniej urozmaicone niz na weselu 2 lata temu, obsluga bez zarzutu i sam lokal bardzo fajny; dom weselny w belzycach, chyba na ul.przemyslowej-dla mnie problemem byl brak klimatyzacji, po zatanczeniu 2 piosenek trezba bylo wychodzic na dwor, strasznie goraco, ale swietna rzecza jest w nim stol wiejski na dworze z lawami, tam spedzalismy wiekszosc czasu. zajazd kmicic-musze powiedziec,ze szczeka mi troche opadla jak zobaczylam-swietnie zagospodarowane z zewnatrz, bardzo ladnie w srodku, elegancko, fajny parkiet do tanczenia, super jedzenie, dobra obsluga.i cena na razie dosc aktrakcyjna, bo chyba tylko 100zl za dzien na ten rok, nie wiem jak na przyszly... zespoly:Alien - naprawde bardzo dobry zespol, bardzo roznorodny repertuar,umieli dobrac muzyke do tego jak sie bawia goscie, fajne zabawy na oczepinach, zespol z klasa i chyba biora cos kolo 3000 za 2 dni, ale nie jestem pewna; Online- oczekiwania co do tego zespolu mialam zdecydowanie wieksze, rozczarowal mnie. grali duzo "wlasnych" utworow, tzn.nie za bardzo znanych, zabawy oczepinowe tez nie najlepsze, ogolnie bez rewelacji. moze trezba z nimi dokladnie ustalic repertuar, nie wiem. i z opowaidan zespol Konkret- malo nowosci, ale udzie bawili sie podobno ok. fotograf: u wszystkich p.Zomer, zdjecia super, wszyscy zadowoleni kamerzysta:Clip-art i Thorg. mam wrazenie,ze Clipa-art troszke spoczal na laurach, bo plyty nie sa porywajace, poza tym my na swoja czekalismy ponad 3 mce! efektów pracy THorga nie widzialam , ale p.kamerzysta b.mily, jak bedzie film to przekaze wrazenia. makijazystka- p.Agata u mnie i teraz u kolezanki-pelen profesjonalizm, dobrze dobrany i trzymal sie 2 dni! paznokcie-Ewa, swietne pomysly, barzdo dokladna, wszystko sie super trzyma dekoracje-nie polecam firmy dekored, nie spisali sie zupelnie, co innego ustalili z Mlodymi, co innego zrobili kwiaciarnia w Olimpie-bardzo ladne wiazanki, super bukiety dla rodzicow ale sie rozpisalam. mam nadzieje,ze komus sie przyda. pozdrawiam i zycze owocnych przygotowan, a tym, co mowią, ze juz chca zeby bylo po wszystkim mowie, ze jeszce za tym zatesknicie jesli potrzebujecie jakies namiary to piszcie na PW
http://www.przewodnikmp.pl/img-15092007013.png [/url] https://wizaz.pl/forum/showpost.p... stcount=9528 Edytowane przez silvershine Czas edycji: 2008-07-09 o 16:29 Powód: dopisek |
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
silvershine widzę ,że troche było tych weselisk w tym sezonie
Miło mi słyszeć pozytywna opinię nt mojego lokalu jt.Kmicica,bo własnie tam bedę mieć wesele pozdrawiam
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Malpka Wszystkiego Najlepszego!! Czekamy na zdjęcia
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
"Gwiazdeczka84 Przyszle panny młode, czy wiecie cos na temat DOMU WESELNEGO OLA w Jabłonnej? http://www.domweselnyola.pl to ich strona internetowa, ale moze ktos byl tam na weselu lub organizuje swoje? Interesuje mnie cena za osobe i ogolnie jakosc uslug
![]() pozdrawiam" W tym lokalu będzie moje wesele - cena na ten rok 90 zł/dzień lub 140 zł/2 dni. Cen na przyszły rok nie znam, podejrzewam, że wzrosły troszkę. Myślę, że Iwonka861 będzie wiedziała cos na ten temat Co do jakości usług - słyszałam pozytywne opinie osób, które organizowały w Oli swoje wesele czy też tam się bawiły. Ale dopóki sama się nie przekonam, nie będę zachwalać:P Po 30 sierpnia napewno napiszę czy warto
|
|
|
|
#1848 |
|
Raczkowanie
|
Byłam na weselu w Kmicicu. Jedyny minus tego miejsca to to, że sala taneczna jest osobno na dole- a goście siedzą na górze. Różnie to ponoć organizują ale ja byłam akurat na takim. Było to bardzo problematyczne dla zespołu, któremu ciężko było rozkręcać zabawę - bo zwyczajnie nie wiedzieli co się dzieje z gośćmi. W zasadzie to tam na górze bardzo słabo było słychać muzykę z dołu. No i na górze ciasno, cześć gości siedziała pod skosami nie było to wygodne, szczególnie wychodzenie i schodzenie.
Teraz buduje się nowa część może jakoś lepiej to rozplanują. |
|
|
|
#1849 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to bardzo dobrze widać wyciągnęli wioski
|
|
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1852 |
|
Przyczajenie
|
Dla tych, ktore szukaja lokalu, ktory nie musi byc blisko lublina chcialam polecic Firlejowe Siolo pod Kockiem. Miejsce jak z bajki, tez z rozmachem zrobione, i juz prawie wybralam, ale jednak Kmicic wygral ze wzgledu na hotel i lepszy dojazd.
http://www.firlejowesiolo.pl/ zdjecia mam w domu, to moge wrzucic pozniej, bo na stronie to nic nie widac... Ale naprawde swietne miejsce.
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
hciałam wkleić fotki ale są za duże
Jutro pozmniejszam bo dzisiaj ja juz ledwo żywa, Buziaki
|
#1854 |
|
Przyczajenie
|
Ok,
wyciagnelam zdjecia z mojej stronki, narazie tylko pare. I dalam cynk tym od mapki (http://www.wera-mix.ovh.org/viewpage.php?page_id=17) zeby sobie dodali.
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki mam prosbe,czy mozecie mi kogos polecic ,nie za zbyt wygorowana cene, kto by robil zdjecia od przygotowan do wesela wlacznie?(ewentualnei bez przygotowan)?dziekuje serdecznie...papa
|
|
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z gory dziekuje
|
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
Malpko super opowiesc i jeszcz eraz wszystkiego naj.
![]() Jesli chodzi o lokale, to sprawdzcie sobie Dom Weselny Skowronek w Snopkowie, blisko od Lublina, ladne sale, sa dwie jedna do tanca jedna do siedzenia, ale jak wesele jest tak do 100 osob mozna wszystko na jednej sali zrobic,(my tak mamy). Cena na ten rok to 100 zl, na przyszly nie wiem. Uwazam, ze warto dopisac do listy lokali,bo jest chyba malo znany. Osobiste wrazenia przekaze po 30 sierpnia, moge tylko powiedziec, ze bylam tam na komunii i bylo spoko . http://dwskowronek.pl
|
|
|
|
#1859 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.grip.biz.pl/ Ja zamierzam sobie zamowic plener oddzielnie, a kolega bedzie strzelal zdjecia z przygotowan i slubu.
|
|
#1860 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

hehe
05.07.2008 
A najlepsze było to gdy wziął obrączkę , wkłada mi na palec a że nie chciała luźno wejsc mowi to księdza „ to chyba nie ta żona” 

Dowiem sie od siostry jak sie salon nazywa i fotki tez wkleje a opowiesc dokończe wieczorkim juz w domku

Jutro pozmniejszam bo dzisiaj ja juz ledwo żywa, Buziaki