Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-26, 17:37   #751
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziękuję

M. Robi leczo ;D nie poznaje własnego męża o.O

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
wow też mam na nie ochotę u nas dzisiaj łosoś z ziemniakami

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Folinka dziękuję za uspokojenie

Już zaczynam trochę się niepokoić, czy wszystko jest ok, zawsze tak mam im dalej od ostatniego usg... a do UP jeszcze tyyyle czasu
na pewno jest ok mam dokładnie tak samo! teraz mam aż dwie wizyty więc jestem cwaniak ale później muszę czekać do 15.03 a następnie pewnie do po świętach
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 17:51   #752
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku dziękuję.
A co to za ciasto?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 17:52   #753
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Bursztynku dziękuję.
A co to za ciasto?
Zwykle ucierane z kruszonką i jagodami 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 18:05   #754
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość

takie są najlepsze!
Stary 2018-02-26, 18:09   #755
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

mniam
Stary 2018-02-26, 18:16   #756
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela ja jutro robię mocz, TŻ przyniósł dwa pojemniki,bo ostatnio jeden mi wypadł z ręki podczas pobierania. Ech ta zgrabność ruchowa, i intelektualna zresztą też.
Haha też ostatnio się czuje jak słoń w składzie porcelany jak coś robię Malwinka cudnie

Ja muszę kupić pojemniki właśnie, o dobrze że napisałaś. Miałam kilka, ale już wykorzystałam. A że słoiczkiem nie pójdę
Kciuki za dobry wynik jutro, daj znać.

Ja mam jutro wizytę
Cytat:

Mniam

U mnie dziś ziemniaczki nacinane z boczkiem i cebulką i do tego sos czosnkowy, to nic, że po nim cierpię.. łasuch taki ze mnie, że wstyd

Stary 2018-02-26, 18:24   #757
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A ja dziś planuję zrobić kopytka z kaszy jaglanej. Syn jest uczulony na ziemniaki,więc ich nie jemy,a podobno te kopytka z kaszy są całkiem całkiem.

Asiaczku, te kopytka są super, ja zawsze robię mniej więcej z przepisu Olgi Smile i zawsze wychodzą. Nawet tż, który nienawidzi jaglanki, uwielbia takie kopytka.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Blanka, nie stresuj się na zapas, to pewnie nic złego z tym moczem. Ja się stresowałam tym dziwnym wynikiem krwi i jak to powiedziałam ginowi to się zaczął śmiać, że takich badań jak ja zrobiłam to sie w ciazy nie robi to cuda wychodzą. A ja się bałam spać, bo myślałam, że umrę
My mieliśmy na początku Fridę, ale jak robiłam zakupy na gemini to kliknęłam katarek i nie żałuję. Tylko że mamy bardzo głośny odkurzacz. Ale teraz przy infekcji jak z niej wychodzą hektolitry glutów to chyba bym się zajeździła Fridą.

Zrobiłam sort ciuszków po córce do rozmiaru 68 i kurczę całkiem sporo tego wyszło Ktoś coś przynosił to wybierałam dziewczyńskie, a reszta na górę. A liczyłam na szał zakupów

U mnie dziś początek 19 tygodnia I z dzisiejszym dniem coś mnie zaczął brzuch ciągnąć. A tyle prania do zrobienia... Chyba poczekam na męża, to zawiesi jak wróci do domu
Radena, no właśnie ja też jak 2 miechy temu zrobiłam badania to wyniki mnie rozwaliły, a gin powiedział, że to norma. To je ciąża, tego nie ogarniesz

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
jestem dobrej myśli
a mam jeszcze pytanie dotyczące usg połówkowego, mąż wtedy siedzi gdzieś bliżej obok dr? dotychczas chodziłam zawsze sama
U nas dla przyszłego ojca jest osobny monitor

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Kochane, melduję, że skończyłam podyplomówkę Co za ulga, kamień z serca A najlepsze, że UP będę mieć dopiero 12.03 i nadal nie wiem kto we mnie boksuje Najbliżsi i otoczenie obstawiają chłopaka, bo ponoć wyglądam kwitnąco Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, lecę nadrabiać!
Blanka brawa za pierwszą stronę!
Kitosa, gratulacje! Podziwiam, że w tym stanie udało ci się skończyć studia. Tzn. nie to, żebym wątpiła, ale ja mam wrażenie, że dla mnie szczytem możliwości jest teraz skończenie prania :P Intelektualnie i fizycznie wymiękam )

Jutro ruszam na łowy do ciucha, tż prawdopodobnie w końcu idzie do pracy, bo już pokonał zapalenie oskrzeli, więc będę miała trochę czasu dla siebie. Od tej roli pielęgniarki tylko mnie głowa i kręgosłup rozbolały

A, my planujemy bujaczek Kinderkraft - albo Gino, albo Felio. Jakoś najbardziej mi się spodobał.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 18:34   #758
pola25
Zakorzenienie

Ela dziękuję.Te Twoje ziemniaczki muszą byc pyszne.

Summer rozwaliłaś mnie tym stwierdzeniem,że szczytem możliwości jest skończenie prania
Stary 2018-02-26, 18:41   #759
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Haha też ostatnio się czuje jak słoń w składzie porcelany jak coś robię Malwinka cudnie

Ja muszę kupić pojemniki właśnie, o dobrze że napisałaś. Miałam kilka, ale już wykorzystałam. A że słoiczkiem nie pójdę

Ja mam jutro wizytę

Mniam

U mnie dziś ziemniaczki nacinane z boczkiem i cebulką i do tego sos czosnkowy, to nic, że po nim cierpię.. łasuch taki ze mnie, że wstyd

Smacznie brzmi i na pewno dobrze smakuje 😋

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 18:43   #760
asiaczek
Zakorzenienie

Pola,summer te kopytka z olga smile to są te z ziemniakami? Innych nie znalazłam a my ziemniaków nie możemy więc pozostaje mi ten przepis,który sama znalazłam. Choć nie ukrywam,że zjeść cokolwiek z ziemniaka to moje małe marzenie

Stary 2018-02-26, 18:49   #761
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha mam tak normalnie to rzadko go używam, tylko jak miałam jakieś zrywy na picie ziół, zielonych herbat czy czystka. A teraz mam do żurawiki też o nim zapomniałam, mąż mi mówi, zrób sobie w swoim garnuszku będziesz mieć mniej roboty

A tu, a tu Cię nie było
Taaak ja też pójdę z duszą na ramieniu zrobić ten mocz.. uff

U mnie odkurzacz ciągle na widoku i jak z tym żyć? Nie lubię go widzieć, ale nie mam gdzie go schować

Aaa codo katarka widziałam działanie i to nie tak, że ciągnie całą mocą co odkurzacz. Ustawia się na najmniejsza, a on i tak ma jakby redukcję i nie ma myślę szans, na zrobienie krzywdy

Aadra ja dziś byłam w sh i kupiłam dwa pajace dla synusia, a poszłam po spodnie ciążowe dla siebie
Prawie jak kocioł. Nasi mężowi, tacy kochani.

Tu mnie nie było, a bo z rodziną czas spędzałam, troszkę leżałam, ogólnie dotarło do mnie, że niedziela, to taki dzień, gdzie nie powinnam siedzieć na telefonie, laptopie, tylko odpoczywac z najbliższymi.. Ale co drugą niedzielę jestem sama, czasem z rodziną (ale nie zawsze), mąż w pracy, to jak mam nie mieć z nim kontaktu?

Mam tak samo z odkurzaczem, co on nam zrobił? Myślę, że tu chodzi o nasze małe mieszkania i te rzeczy wiecznie wszędzie.

Eluś, dlaczego nie chwalisz się pajacami?! Byłam w Lidlu kilka dni temu i ani jeden sztuki spodenek, nie wiem co to było.. Albo nie wystawili nawet albo wszystko po prostu poszło.

Cytat:

na pewno jest ok mam dokładnie tak samo! teraz mam aż dwie wizyty więc jestem cwaniak ale później muszę czekać do 15.03 a następnie pewnie do po świętach
Emma, mi też się udało, bo mam dwie wizyty, dzień po dniu. Ale u prywaciarza będę chciała przesunąć za kolejne dwa tygodnie, bo to dla mnie za dużo płacić 150 zł i po dwóch tygodniach 250. Zapytam czy mogę tylko zwolnienie.

Cytat:

Ja mam jutro wizytę

Mniam

Elu, żaden łasuch, ja doskonale rozumiem o co chodzi z sosem czosnkowym. Jemu nie można się oprzeć.

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
To je ciąża, tego nie ogarniesz
Lepiej bym tego nie ujęła.

Właśnie skończyłam smażyć panierowsne placuszki z cukinii. Objem się, a potem będę wypisywać do męża jak mi ciężko i żeby coś z tym zrobił..

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-26 o 18:50
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 18:50   #762
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość

Tu mnie nie było, a bo z rodziną czas spędzałam, troszkę leżałam, ogólnie dotarło do mnie, że niedziela, to taki dzień, gdzie nie powinnam siedzieć na telefonie, laptopie, tylko odpoczywac z najbliższymi.. Ale co drugą niedzielę jestem sama, czasem z rodziną (ale nie zawsze), mąż w pracy, to jak mam nie mieć z nim kontaktu?

Mam tak samo z odkurzaczem, co on nam zrobił? Myślę, że tu chodzi o nasze małe mieszkania i te rzeczy wiecznie wszędzie.

Eluś, dlaczego nie chwalisz się pajacami?! Byłam w Lidlu kilka dni temu i ani jeden sztuki spodenek, nie wiem co to było.. Albo nie wystawili nawet albo wszystko po prostu poszło.

Emma, mi też się udało, bo mam dwie wizyty, dzień po dniu. Ale u prywaciarza będę chciała przesunąć za kolejne dwa tygodnie, bo to dla mnie za dużo płacić 150 zł i po dwóch tygodniach 250. Zapytam czy mogę tylko zwolnienie.
jasne, że tak. Sporo sobie liczą ja mam dwa UP i ze względu na terminy nie mam jak przesunąć, a też chciałabym

Summer rozumiem Cię jeszcze wstawić pranie ok, ale iść i później rozwiesić mokre to już nie bardzo zwykle proszę tż o to
Stary 2018-02-26, 19:01   #763
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Elu, żaden łasuch, ja doskonale rozumiem o co chodzi z sosem czosnkowym. Jemu nie można się oprzeć.

Właśnie skończyłam smażyć panierowsne placuszki z cukinii. Objem się, a potem będę wypisywać do męża jak mi ciężko i żeby coś z tym zrobił..

Taaa kubek to taki garnuszek właśnie, trzeba się dobrze przystawić żeby go podnieść pełnego herbaty jasne, jak mąż jest w domu to korzystaj, ale jak go nie ma to wiadomo, że potrzebujesz kontaktu. Wiem jak to siedzieć samej i nie mieć do kogo buzi otworzyć.. rozumiem Cię doskonale.
Dziś mąż miał wolne, więc trochę pozałatwialiśmy w tym właśnie wyciagłam go na ciuszki, ale to jutro wrzucę jak nie zapomne, bo teraz kiepskie światło

Przebolałam już te spodenki z Lidla, będę szukać coś na olx albo grupach na fb. U mojej mamy też już nie było. Ale dziękuję, że pamiętałaś

Ommmmm jak ja uwielbiam panierowania cukienie, tylko to kojarzy mi się właśnie z latem.. moja babcia ma ogródek i mam cukiernie zawsze stała prosto zerwana z krzaczka.. ale teraz to nawet sklepowa bym jej pogardziła. O Ty.. jutro jak wrócę od lekarza, to lecę na stragan po cukinię

Tak u mnie dokładnie taki problem z odkurzaczem, że po prostu nie ma gdzie stać. Niebawem dojdzie wanienka, stojak na nią, nosidełko gdzieś trzeba będzie trzymać. Będę układać wszystko pod moim nieszczęsnym skosem, jak go nie zabudujemy a co, będzie wystawka

Polu, Bursztynku taaak ziemniaczki są pychaaa

Stary 2018-02-26, 19:12   #764
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku jutro siade do laptopa to Ci znajde przepis.

Ja chyba w tą środę mam up u mojego.gina.

Leżę już w łóżku z książką i herbata z pokrzywy.Czuję.się tak ciężko.Objadlam się za bardzo.

Blanka jak wyniki?
Stary 2018-02-26, 19:15   #765
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Asiaczku jutro siade do laptopa to Ci znajde przepis.

Ja chyba w tą środę mam up u mojego.gina.

Leżę już w łóżku z książką i herbata z pokrzywy.Czuję.się tak ciężko.Objadlam się za bardzo.

Blanka jak wyniki?
Nie mam jeszcze :/ no trudno... Do rana już wytrzymam.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 19:45   #766
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze :/ no trudno... Do rana już wytrzymam.

Szkoda,ale.jutro bedziesz wszystko wiedziala.
Stary 2018-02-26, 19:46   #767
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Cytat:
Kochane, melduję, że skończyłam podyplomówkę Co za ulga, kamień z serca A najlepsze, że UP będę mieć dopiero 12.03 i nadal nie wiem kto we mnie boksuje Najbliżsi i otoczenie obstawiają chłopaka, bo ponoć wyglądam kwitnąco Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, lecę nadrabiać!
Gratulacje klask i:

Cytat:
Dziewczny, która z Was pisała o wózkach Lonex? Bo właśnie sprawdzam ich ofertę i albo mi się coś pomyliło, albo nie mogę znaleźć lekkiego modelu.
Edit: Już sprawdziłam. Ovejita, mogłabyś napisać, który model sprawdzaliście? Wspomniałaś, że jest lekki.
My sprawdzaliśmy Lonex Comfort Prestige, bo skłaniamy się do wózka głęboko spacerowego. Porównywałam go do innych wózków podobnej kategorii tj. Bebetto Holland czy Baby Design Comfort Lupo. Nie jest ultra lekki, ale na tle konkurentów wypada dobrze
Jeśli szukasz mega lekkiego to spójrz na Oyster Zero, chyba najlższejszy jaki dotąd spotkałam i co ciekawe - nie trzeba kupować go niego gondoli od tego samego producenta, tylko pasuje też do niego większa gondola X-lander cite - choć pewnie wówczas i waga pójdzie w górę.

Blanka, trzymam kciuki za wyniki - wszystko będzie dobrze

Ja w czwartek mam w końcu UP. Już nie mogę się doczekać - to będzie 22+0. Co prawda 2 tygodnie temu byliśmy na zwykłym usg i lekarz mówił, że wszystko wygląda dobrze (mózg, nerki, żołądek), ale wiadomo, że takie kompleksowe badanie uspokoi nas (a raczej mnie ) bardziej. A w piątek robię badanie krwi i sprawdzam przeciwciała przeciwkrwinkowe - oby wszystko było dobrze.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 19:57   #768
emma90
Wtajemniczenie

Ovejita na pewno będzie wszystko ok ja mam UP w środę i to będzie 20+6, a później w piątek 21+1
Stary 2018-02-26, 20:10   #769
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Blanka bez paniki, poczekaj na wyniki i jak coś wyjdzie to zadzwoń do lekarza. Nie ma co się nakręcać.

Ja dzisiaj chciałabym rzucić temat z wyprawki który mnie interesuje. Aspiratory do noska- zwykła gruszka, do odkurzacza czy elektroniczny? Trochę już czytałam ale z chęcią poczytam wskazówki od obecnych mamusiek, co się najlepiej sprawdza i może polecacie jakieś konkretne egzemplarze?

I odrazu termometry - chciałam kupić elektroniczny ale opinie różne, ciężko znaleźć model który za każdym razem dobrze pokazuje temperaturę a przy dzieciaczkach to bardzo ważne

Odciagacz do kataru-do odkurzacza 😍😍😍😍

termometr - od 3 lat mam Braun ntf 3000 i pokrywa się z rtęciowym. Jesteśmy mega zadowoleni

Cytat:
gratulacje! 😁

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 20:14   #770
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Folinka dziękuję za uspokojenie

Już zaczynam trochę się niepokoić, czy wszystko jest ok, zawsze tak mam im dalej od ostatniego usg... a do UP jeszcze tyyyle czasu

mam to samo.... denerwuje się przed srodowym USG
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 20:16   #771
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Sandam.na Youtube są ćwiczenia dla ciężarnych,fajne,ale tylko raz mi się udalo poćwiczyć. Po.porodzie zeszlo mi.do chyba 55lub 54kg.Karmiłam ,zdrowo.się odzywialam i.schudlam do 45 kg w ciągu 4 miesięcy
Pola podrzucisz jakiś ciekawy i sprawdzony link?

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Blanka ja już mam na czubku głowy parenaście siwych i ich nie wyrywam bo mi fryzjerka powiedziała że jak będe wyrywać to będzie jeszcze gorzej ;p

Ja już od wtorku czuje jakby jakieś bulgotanie w brzuszku mam nadzieje że to Julka
Ane3ka to na pewno Julka co do siwych też mam sporo i muszę farbować ale u mnie pierwsze miałam w wieku 18 lat wtedy zbyt dużo stresujących wydarzeń się działo w moim życiu i tak wyszło

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Oj ja rowniez spałam chyba 1,5 godziny. Ostatnio czesto mi sie zdarza w ciagu dnia. Chyba więcej odpoczynku potrzebuje.
To ja za to mogę się "pochwalić" jak ładnie wczoraj się zachowałam na urodzinach teścia Usiadłam w salonie na kanapie i zasnęłam spałam z godzinę, ale nikt nie miał pretensji, każdy się tylko śmiał

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja te juz znalazlam kilka siwych włosów. Nie wyrywam, tylko nożyczkami przycinam jak najblizej głowy - podobno wtedy nie odorastają w tym miejscu nowe
Piekę chlebek moje Kochane, mmmmm

Zua dasz przepis?

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Zrobiłam sort ciuszków po córce do rozmiaru 68 i kurczę całkiem sporo tego wyszło Ktoś coś przynosił to wybierałam dziewczyńskie, a reszta na górę. A liczyłam na szał zakupów

U mnie dziś początek 19 tygodnia I z dzisiejszym dniem coś mnie zaczął brzuch ciągnąć. A tyle prania do zrobienia... Chyba poczekam na męża, to zawiesi jak wróci do domu
Radena to już niezła kolekcja ubranek

Cytat:
jestem dobrej myśli
a mam jeszcze pytanie dotyczące usg połówkowego, mąż wtedy siedzi gdzieś bliżej obok dr? dotychczas chodziłam zawsze sama
U mnie jest tak że przy biurku przy którym się siedzi i rozmawia z ginem jest monitor i tam sobie siedzi tż a ja jestem za szklanym parawanem z ginem i tam mamy swoje monitory
Za to na UP ja miałam swój monitor, a tż oglądał wszystko razem z lekarzem na jego monitorze

Cytat:
Kitosa gratulacje

Cytat:
Zaliczyłam pierwsze zakupy online dla Malwinki,przy okazji kupiłam coś dla starszego Synka.Choć w tym wypadku, Dawidowi kupiłam więcej rzeczy.[COLOR="Silver"]
Pola skąd zamawiałaś ?

Cytat:

Mniam mniam

Ja za to zostałam słomianą wdową do czwartku Mąż w delegacji w Niemczech udało mi się dzisiaj w końcu rozmrozić zamrażarkę bo już się o to prosiła, a jutro po pracy biorę się za przesadzanie kwiatków bo też już wołają do mnie
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 20:17   #772
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy ruchy czujecie już regularnie? Bo u mnie kilka dni temu były dość wyraźne, a od soboty raczej cisza (czasem wieczorem jakieś laskotanie chwilowe). Czy na tym etapie to jeszcze tak jest, że raz czuć raz nie? Dzisiaj kończymy 19tc.

Ja jutro mam 18t0d i tak w miarę regularnie jest. Ostatnio już nawet e dzień po kilka razy czuję a. wcześniej tylko jak leżałam.

Pozdrawiam Was dziewczyny 😊 Blanka, nie martw się na zapas

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 20:25   #773
pola25
Zakorzenienie

Camelitos jutro wrzucę link do Youtube.
Co do ciuszkow,to mayoral-znizka 50%,hm-zniżka20%.Jak przyjdą ciuszki,to wrzucę zdjęcia.

Męża łapie przeziębienie,przenosi się na dół.
Stary 2018-02-26, 20:28   #774
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelitos jutro wrzucę link do Youtube.
Co do ciuszkow,to mayoral-znizka 50%,hm-zniżka20%.Jak przyjdą ciuszki,to wrzucę zdjęcia.

Męża łapie przeziębienie,przenosi się na dół.
Dziękuję tej pierwszej stronki nie znam ale zaraz pooglądam
Stary 2018-02-26, 20:30   #775
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Dziękuję tej pierwszej stronki nie znam ale zaraz pooglądam
W mayoralu szukaj w wyprzedażach,mało rzeczy zostało

Hm na wszystko
Stary 2018-02-26, 23:18   #776
Kathyyy91
Raczkowanie

Witam, ja ostatnio ciągle bym spała i spała. Głowa mnie boli non stop. Moje dziecko jest leniuchem w brzuchu. Troszkę się co dzień odezwie, tzn. puknie kilka razy wieczorem i tyle, może się rozkręci jeszcze. Dzisiaj zaszalałam w Pepco i nakupiłam ciuszków, spodenki, bluzeczki, śpioszki Jakość jest jaka jest, ale co tam.
U mnie na USG jest tak, że leżę na kozetce za parawanem. Lekarz ma swój ekran ja patrzę na ekran naprzeciwko łóżka, a tż siedzi z boku za tym parawanem (nie widzi badania), ale widzi ten sam ekran, co ja.
aandra ja czytałam, że regularne ruchy to są dopiero czasem koło 26 tyg. ciąży.
Jutro mam wizytę, ale bez USG, może chociaż serduszka posłuchamy na detektorze
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-26, 23:45   #777
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Witam, ja ostatnio ciągle bym spała i spała. Głowa mnie boli non stop. Moje dziecko jest leniuchem w brzuchu. Troszkę się co dzień odezwie, tzn. puknie kilka razy wieczorem i tyle, może się rozkręci jeszcze. Dzisiaj zaszalałam w Pepco i nakupiłam ciuszków, spodenki, bluzeczki, śpioszki Jakość jest jaka jest, ale co tam.
U mnie na USG jest tak, że leżę na kozetce za parawanem. Lekarz ma swój ekran ja patrzę na ekran naprzeciwko łóżka, a tż siedzi z boku za tym parawanem (nie widzi badania), ale widzi ten sam ekran, co ja.
aandra ja czytałam, że regularne ruchy to są dopiero czasem koło 26 tyg. ciąży.
Jutro mam wizytę, ale bez USG, może chociaż serduszka posłuchamy na detektorze
Cytat:

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
mam to samo.... denerwuje się przed srodowym USG
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Ja jutro mam 18t0d i tak w miarę regularnie jest. Ostatnio już nawet e dzień po kilka razy czuję a. wcześniej tylko jak leżałam.

Pozdrawiam Was dziewczyny 😊 Blanka, nie martw się na zapas

Dzięki dziewczyny czasem już świruję, czy jest ok

Blanka, poprawisz mi proszę na pierwszej stronie UP na 12.03? Mąż mnie uświadomił, że 19.03 to mamy wizyte u naszego gina, a UP tydzien wcześniej
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-27, 07:13   #778
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny czasem już świruję, czy jest ok

Blanka, poprawisz mi proszę na pierwszej stronie UP na 12.03? Mąż mnie uświadomił, że 19.03 to mamy wizyte u naszego gina, a UP tydzien wcześniej
Kochana wszystko jest na pewno ok

Wstałam i doznalam szoku -16 stopni za oknem takiej temperatury to już dawno nie widziałam... aż się nie chce iść odśnieżać auto j jechać do pracy....
Stary 2018-02-27, 07:18   #779
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Gratulacje klask i:

My sprawdzaliśmy Lonex Comfort Prestige, bo skłaniamy się do wózka głęboko spacerowego. Porównywałam go do innych wózków podobnej kategorii tj. Bebetto Holland czy Baby Design Comfort Lupo. Nie jest ultra lekki, ale na tle konkurentów wypada dobrze
Jeśli szukasz mega lekkiego to spójrz na Oyster Zero, chyba najlższejszy jaki dotąd spotkałam i co ciekawe - nie trzeba kupować go niego gondoli od tego samego producenta, tylko pasuje też do niego większa gondola X-lander cite - choć pewnie wówczas i waga pójdzie w górę.

Blanka, trzymam kciuki za wyniki - wszystko będzie dobrze

Ja w czwartek mam w końcu UP. Już nie mogę się doczekać - to będzie 22+0. Co prawda 2 tygodnie temu byliśmy na zwykłym usg i lekarz mówił, że wszystko wygląda dobrze (mózg, nerki, żołądek), ale wiadomo, że takie kompleksowe badanie uspokoi nas (a raczej mnie ) bardziej. A w piątek robię badanie krwi i sprawdzam przeciwciała przeciwkrwinkowe - oby wszystko było dobrze.
Znam to. Ja mam jutro i wczoraj chodziłam zakręcona cały dzień bo myślami ciągle uciekam do tego czy będzie dobrze...Wierzę, że maluch jest zdrowy i wody się uzupełniają, ale denerwuję się gdzieś tym oczekiwaniem .
Przybijam piąteczkę wszystkim jutrzejszym wizytującym, zobaczycie jak dziś szybko zleci i...czas na nas

U mnie dziś 18+0
Stary 2018-02-27, 07:30   #780
Elaaaa
Wtajemniczenie

Witajcie! U mnie -20 prawie brrr ❄❄

Zastanawiam się co lepsze spacer do gina na tym mrozie, czy próba doprowadzenia auta do stanu w którym mogłabym tam jednak podjechać..

Wiosna, wiosna gdzie jesteś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości