|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Early Bird super zakupy!
też planuję kupić kokon moim zdaniem bardzo przydatna rzecz, można w nim maluszka położyć na sofie czy łóżku i nie spadnie, ogólnie wszędzie gdzie chcemy poza łożeczkiem
|
|
|
|
#842 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do łożeczka kupuje Kokon
![]() Jadę z M. Już 3h samochodem, ale już więcej nie pojadę,juz mi niewygodnie jest :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się ciocie!
IMG_20180227_152838.jpg Synuś ma 325g, cały i zdrowy. Na 100% mężczyzna Mamy prenatalne za prawie trzy tygodnie to będzie 22t5d, podobno może być i mam się nie martwić.. Aaa i już dostałam skierowanie na krzywą.. wrrr.. Piłam to już dwa razy, więc wiem na co się przygotować, a mimo wszystko jak pomyślę o tym.. blee Ale przeżyjemy ![]() Pola też robię te ćwiczenia ! ![]() Blanka, super że mocz czysty. To najważniejsze ![]() Early, też planujemy kokon i motyw jeżyków szarych też mam na oku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krzywą będę robić chyba dopiero przed świętami, nie śpieszy mi się na czczo glukozę mam równo 80
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje autko odpaliło jestem z niego dumna bo już tata czekał na telefon, że mój biedaczek padł. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#848 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam na czczo 67 ![]() Cytat:
Cytat:
ja przyszłam mega zmarznięta do gin i weszłam prawie prosto gabietu, już na mnie czekała. Jak się rozebrałam, to mówi do mnie jaka Pani zmarznięta, to pewnie żel co daje do usg, będzie dla Pani ciepły ![]() czekamy na wieści
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
to malutko
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- najgorsze są te kolejki :/ a umówiona byłaś na daną godzinę? |
|
|
|
#850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowny synek! U mnie jeszcze 1,5 tygodnia czekania. |
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa piękny synuś
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
Elaaa- piekny synek. Tez dostalam skierowanie na krzywa
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa gratuluję ślicznego synka ♡
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! NIe mogę się doczekać, aż przestanę chodzić do pracy... Przychodzę do domu i padam... W pracy coś tam Was podczytuję, ale mało kiedy jest czas na odpisywanie. Eh.... Ale od kwietnia będę w domciu więc będzie i więcej czasu dla Was
Wszystkim Dziewczynom gratuluję dobrych wyników i zdrowych dzieciaczków! Cieszę się, że u Was wszytko ok! Early Bird, dzięki za info o dostawce- sama ją oglądałam na necie i się nad nią zastanawia. Jak już będziesz ją mieć, to daj znać co i jak! Planuję też kupić kokon- dla bezpieczeństwa, głównie jak Mały będzie z nami w łóżku spać. Ktoś wspomniał o otulaczach, rożkach i śpiworkach... Czy ktoś może mi wskazać różnicę, na co są- czy też wszystkie są w tym samym celu wymyślone? I czy rożek zrobiny z kocyka bambusowego też wystarczy? Ostatnio tak przeglądałam to wszystko i jakoś mnie to przerasta ![]() A czy był już temat wyprawkowy o dostawkach/ łóżeczkach/kołyskach/koszach mojżesza? Bo tutaj też jest tego tyle i zastanawiam się co tak naprawdę będziemy potrzebować... Ja mam wizytę w czwartek i lekarka już mi zapowiedziała na poprzedniej, że na teraz dostanę cały zestaw badań razem z krzywą cukrową... bleah...
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej,
Ela, gratuluję udanej wizyty! My mamy UP w czwartek! już nie mogę się doczekać. Ostatnio mało mnie z Wami, bo nawarstwiło nam się dużo stresujących sytuacji. Zmarł dziadek mojego męża i jutro mamy pogrzeb (jedyny pradziadek, który miał szansę poznać naszego synka ), a ja dodatkowo jestem zawalona pracą. Dziś po wyjściu z biura aż się rozpłakałam - nie radzę sobie z presją zadań i czasu. Mimo że jutro mam urlop wzięłam ze sobą służbowy laptop żeby nadrobić zaległości. Mąż namawia mnie, żebym wzięła w sobotę zwolnienie od lekarza, ale ja mam głupie skrupuły, że zostawię firmę w jednym z najcięższych momentów... Ale coraz częściej biorę to rozwiązanie pod uwagę, bo póki co - zamiast mnie obciążać - dostaję nowe obowiązki i nie mam jak przekazać wiedzy i zadań innym osobom, wiec wszystko piętrzy się. |
|
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z pracą trudno, rodzina ważniejsza
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- I baardzo mi przykro z powodu Dziadka
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przemyśl to i zadbaj o wasz spokój 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#860 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedz, czym (oprócz ceny) różni się ta Milly od Chicco? Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, czy możecie polecić jakąś fajną poduszkę do spania, którą potem można wykorzystać dla dziecka? Lepsza w kształcie C czy U?
|
|||||||
|
|
|
#861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pola dzięki za link ![]() Przesadziłam kwiatki, zrobiłam pranie i mini tarty z ciasta francuskiego z kurczakiem, szpiankiem i fetą, więc w końcu mam czas żeby tutaj usiąść i coś napisać ![]() Jakaś dzisiaj jestem happy bo w końcu przyszła moja fotoksiążka ze ślubu i jest śliczna jakość mnie powaliła - nawet nie spodziewałam się że będzie aż taki efekt Byłam dzisiaj w sh W zalączniku to co upowałam Wszystko za niecałe 3 zł, oprócz śliniaczka - ten mi dała koleżanka która kupiła dla swojej córki a zapomniała o nim i po 5 latach go odgrzebała Kilka rzeczy jest z metkami, większość to hm i reserved
|
|
|
|
|
#863 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze chyba Sandam się powinna pochwalić wizytą?
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Ja akurat sie z tym nie zgodzę. Takie rzeczy sie akurat pamieta. Współpracownicy ktorzy musza zostac po godzinach zeby zrobic ta prace za Ciebie. Wcale nie pracodawca. Ja raczej chyba nie umiałabym odejść tak z dnia na dzien bez przekazania obowiązków innej osobie. Ja pracuje i planuje do końca mimo ze pytano mnie czy chce odejść od razu czy jak sie czuje i jakie sa moje plany. W sumie bardzo ładnie mnie potraktowano bo szefostwo powiedziało ze jesli poczuje sie słabiej czy zwyczajnie nie bede chciała przyjść do pracy to mam jedynie dać im znać. Nie bedzie z tym zadnego problemu i to powtórzyło dwóch szefow nad moja szefowa wiec wiem ze dostałam zielone światło. Jednak nie bede tego nadużywać, zreszta wcale tego nie wykorzystam jesli nie bedzie takiej konieczności. Wiem jednak ze nie wszyscy maja takie warunki w pracy. Ale stres mam jak każdy... Jednak mysle ze ładnie jest zostawić po sobie porządek tak zeby inni nie musieli tego sprzatac. To jedyne świadczy o nas samych, Wiem o tym ze w Poslce sie praktykuje to ze kobiety odchodzą na L4 juz kilka dni po pozytywnym tescie. A najbardziej mnie bawi jak rozmawiam z rodzina czy znajomymi z Polski pierwsze pytanie ktore pada to „kiedy idziesz na zwolnienie” . Mysle ze w Poslce troche sie nadwyręża ten system. Chociaz z drugiej strony jesli lekarze dają to dlaczego nie brać. Przynajmniej sie troche odpocznie. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-02-27 o 20:20 |
|
|
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do dostawki do łóżka to ja planuję taką
![]() Ma wymiary takie że mi się zmieści do sypialni
|
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki nogi mi poprostu wchodzą do d.......y. Cały dzień coś robiłam pierwsze posprzątałam mieszkanie potem obiad zrobiłam były placki ziemniaczane ( u mnie się je z twarogiem ) i na 2 dni zrobiłam fasolkę po bretońsku. Teraz chwila relaksu, leżę w wannie i odpoczywam 😃 jeszcze tylko zadania córce posprawdzam i idę dalej odpoczywać ale w łóżku.
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cudne te wszystkie spodenki ️
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam takie samo podejście jak Ty w tym temacie, pracuję i będę pracowała ile się będzie dało, bo czuję się dobrze. Od swojego szefostwa też usłyszałam słowa podobne do tych które Ty usłyszałaś Też dziwi mnie podejście moich znajomych i niektórych z rodziny że też jednym z pierwszych pytań jakie usłyszałam to było kiedy idziesz na L4
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie, wszystko super, szyjka 4 cm, zamknieta. Dzieciak się rusza.Dokładnych pomiarów nie było bo w sobotę mam połówkowe. A w ogóle to chyba nie pisałam, bo mało mnie tu było ale jest chłopiec, to już wiem po wynikach harmony zdrowy jesli o genetykę chodzi. Płcią jestem troche zawiedziona, bo chciałam dziewczynkę, ale wiadomo ważne że zdrowy i też będzie super.
Ja do pracy chodze i zamierzam jak najdłużej, po pierwsze taka specyfika pracy,że nie dałabym rady zostawić swoich klientów (pacjentów) z dnia na dzień, z drugiej strony ja tego potrzebuje, wiem że w domu psychika by mi poszybowała w dół. jedynie co to dokucza mi bezsenność i czasem jestem niewyspana, ale ratuje się kawą i jakoś funkcjonuje. Mam już też kilka ciuszków, kupuje je narazie raczej symbolicznie, jako prezent za dobre wiadomości i mam chyba ze 3 body, pajacyk, jakieś spioszki. Jak ogarnę wstawianie zdjęć to pokaże. W sobote jeśli będzie wszystko ok to też coś kupie, może wybiore się do tesco bo podobno fajne rzeczy tam są, narazie kupiłam cos w smyku, hm i auchan. Ale narazie to tak bardziej symbolicznie, wszystko w 62 rozmiarze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

moim zdaniem bardzo przydatna rzecz, można w nim maluszka położyć na sofie czy łóżku i nie spadnie, ogólnie wszędzie gdzie chcemy poza łożeczkiem

Niestety studia i inne zajęcia nie pozwalają na regularne odwiedzanie forum, ale podczytuję ile mogę. 

ale dzisiaj raczej nie zdarzy dojechać a bardzo chciał bo też jest ciekawy czy córeczka czy synuś. Mam nadzieję że mały wstydniś w końcu się dzisiaj pokaże.. Chce zapytać o ból piersi bo od początku bardzo mnie bolą nie jestem w stanie ich dotknąć.. Wszystkie objawy praktycznie minęły, nawet podbrzusze przestało boleć a piersi dalej takie bolesne, tż bardzo przeżywa że są takie duże i jędrne a nawet dotknąć nie może. 

️
mam takie samo podejście jak Ty w tym temacie, pracuję i będę pracowała ile się będzie dało, bo czuję się dobrze. Od swojego szefostwa też usłyszałam słowa podobne do tych które Ty usłyszałaś